Raamatun aarteita ( osa 4 )- Uskomme perustus ja ilo!

Anonyymi

Raamatullisen uskomme perustus ja ilo!
--------------------------------------

Olipa iloinen aamuherääminen tänään! Mitä upeampaa voisi olla kuin ilo? Eikä mikä tahansa ilo, eikä mistä syystä tahansa? Vaan aito spontaani ilo siitä Iankaikkisesta Pelastuksesta, jonka Herramme Jeesus Kristus ristinkuolemallaan ihmisille mahdollisti! Kaikille, jotka tahtovat tulla Jumalan lapsiksi, Taivaan Valtakunnan kansalaisiksi! Uskon kautta Jeesuksen sovitustyöhön, Hänen Pyhän sovintoverensä lunastusvoimaan! Niinkuin Jeesuksen valitsema apostoli Pietari kirjoittaa, 1 Piet 1:19)

• ”. . .tietäen, ettette ole millään katoavaisella, ette hopealla ettekä kullalla, lunastetut turhasta, isiltä peritystä vaelluksestanne.” vaan Kristuksen kalliilla verellä, niinkuin virheettömän ja tahrattoman karitsan.”

• ”Tiedättehän, ettei teitä ole lunastettu isiltä perimästänne tyhjänpäiväisestä elämästä millään katoavalla tavaralla, hopealla tai kullalla, vaan Kristuksen, tuon virheettömän ja tahrattoman karitsan, kalliilla verellä.”

Iloitkaa Herrassa, - ilo Herrassa on teidän väkevyytenne!
----------------------------------------------------------------

Jeesuksen valitsema ja kutsuma apostoli (= todistetusti ”äitinsä kohdusta saakka erotettu ja kutsuttu! Gal 1:15) - - - kirjoitti vankeudessa ollessaan filippiläisille:
• ”IlOITKAA Herrassa! Iloitkaa!” ( Filipp 2:18, 3:1, 4:4) Myös on kirjoitettu:
• ”Älkää olko murheelliset, sillä ilo Herrassa on teidän väkevyytenne." (Nehemia 8:10)

Miten on?

Tämän maailman synkkien näkymien, pelkokertoimien, mediamanipuloinnin keskellä? Uusien ”pandemia-aaltojen” uhkakuvien edessä? Ja kaikkien muiden synkistävien asioiden keskellä? Lopunajan eksytysten ja harhaoppien tunkutulvassa? Onko ilolle enää sijaa? Onko kiitokselle relevantteja syitä? Kyllä on!

Apostoli Paavalin "kiitos-korkea-koulu"!
------------------------------------------------

Hän ei ollut mikään teoreetikko, eikä ladellut pelkkiä Raamatun lauseita! Hän oli koeteltu palvelija! Kiittämisen ”korkeakoulua” hän oli opetellut, mm. juuri FILIPPIN vankilassa!

Väkevän, Pyhän Hengen voimassa julistetun evankeliumin tuloksena (Filippissä) oli eräs Lydia ottanut vastaan uskon Jeesukseen. Sitten oli eräästä naisesta ajettu ulos ”tietäjähenki”. Seuraukset, tulos? Murhanhimoinen vainon agenda syttyi kuin tuli! ( Apostolien teot 16: 16-26)

• "Nämä miehet häiritsevät meidän kaupunkimme rauhaa; he ovat juutalaisiaja opettavat tapoja, joita meidän ei ole lupa omaksua eikä noudattaa, koska me olemme roomalaisia". Ja kansakin nousi heitä vastaan, ja päälliköt revittivät heiltä vaatteet ja käskivät lyödä heitä raipoilla.”
• ”Ja kun olivat heitä paljon pieksättäneet, heittivät he heidät vankeuteen ja käskivät vanginvartijan tarkasti vartioida heitä. Sellaisen käskyn saatuaan tämä heitti heidät sisimpään vankihuoneeseen ja pani heidät jalkapuuhun.”

Ilo Herrassa - kiittämisen dynaaminen voimavaikutus!
------------------------------------------------

Paavali ja Silas olivat alimmassa vankisellissä, eikä siellä ollut mukavaa? Rotat vilisivät saalista vaanien. Jalkapuuhuun pantuna ei voinut liikkua. Verille ruoskittu nahka kirveli ja sattui. Ei ollut uskonveljiä ja – sisaria lohdutusta laulamassa. Oliko Herrakin heidät unohtanut? Inhimillinen mieliala oli matalalla. Ahdistus kaverina. Loogista olisi ollut masentua, heittää hanskat tiskiin!

Sitten? Pyhä Henki, toinen Puolustaja? Niinkuin Jeesus oli opettanut: ” Ja minä olen rukoileva Isää, ja hän antaa teille toisen Puolustajan olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti, totuuden Hengen...” ( Johannes 14:16-17) Pyhä Henki, Puolustaja, Lohduttaja, Kristuksen kirkastaja valtasi apostolien hengen! Matalasta maan raadollisuudesta he alkoivat ylistää! ( Apt 16:25-26)

* ”Mutta keskiyön aikaan Paavali ja Silas olivat rukouksissa ja veisasivat ylistystä Jumalalle; ja vangit kuuntelivat heitä. Silloin tapahtui yhtäkkiä suuri maanjäristys, niin että vankilan perustukset järkkyivät, ja samassa kaikki ovet aukenivat, ja kaikkien kahleet irtautuivat.”

Amen. Kunnia Jumalalle, Jeesuksen Kristuksen kautta! Tapahtui ”hengen vallankumous”. Materiaaliset rajatkin järkkyivät. Fysiikan lait eivät enää kestäneet! Kaikkea Suurempi Voima astui areenalle! Sen edessä pahuus, pimeys, vainon henki – kaikki paholaisen aseet vaikenivat!

Ei vain Paavalin ja Silaan kohdalla? Vaan Jumalan dynaaminen voima – Jeesuksen Kristuksen ylösnousemusvoima - tuli kuin väkevä tuulispää ja päästi vankikaveritkin vapaiksi! Mitä sitten?

Sen jatkon voi kukin lukea Apostolien tekojen 26: 27-40.

6

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kiittäminen todistaa uskoa!
      ----------------------------------

      Tuo Paavalin ja Silaan keissi? Oletko koskaan kokenut, miten uskonhenkinen kiittäminen ja ylistäminen NOSTAA ylös alhoista?

      Itselleni oli tuo esimerkki kuin hengenpelastus taannoisissa hirvittävissä ja rajuissa koettelemuksissa. ( = Jotka Herran armosta ja viisaudesta olivat opetukseksi ja karaisuksi pahuuden sotarintamia vastaan; sotimistaitojen oppimiseksi!! ( Efes 6:11-18))

      Pyhä Henki, Puolustaja - muistutti noissa kurimuksissa, miten Paavalin ja Silaan kohdalla kävi!

      Ja? Vastoin järkeäkin, vastoin kaikkia relevantteja faktoja ja asioita! Vastoin kaikkea kauheutta, joka puhui vain epätoivon, vajoamisen ja ”masentumisen mainosvaloilla” - Herran armosta älysin kiittää!

      Pyhä Henki kirkasti Kristusta Jeesusta! Voittajaa! Joka istuu Isän oikealla puolella taivaissa, ja jolle on annettu Kaikki Valta taivaassa ja maan päällä! Ja miten kävi? Ihan vastaavalla tavalla kuin Paavali ja Silas kokivat! Sain kuin ”kotkan siivet” nousta ylös ja iloon! Ja sittemmin alkoi tapahtua muutakin, pahuuden rintama alkoi kärsiä rökäletappioita, ja… ( Mutta ne eivät ole tämän postauksen aihetta!)

      Raamatullisen uskomme vahva perustus ja ilo!
      ------------------------------------------

      Jumalan asettama apostoli Paavali:

      • ”Sillä me emme julista itseämme, vaan KRISTUSTA JEESUSTA, että hän on Herra ja me teidän palvelijanne Jeesuksen tähden. Sillä Jumala, joka sanoi: "Loistakoon valkeus pimeydestä", on se, joka loisti sydämiimme, että Jumalan kirkkauden tunteminen, sen kirkkauden, joka loistaa Kristuksen kasvoissa, levittäisi valoansa.” ( 1 Kor 4:5-6)

      • ”Sillä muuta perustusta ei kukaan voi panna, kuin mikä pantu on, ja se on JEESUS KRISTUS Mutta jos joku rakentaa tälle perustukselle, rakensipa kullasta, hopeasta, jalokivistä, puusta, heinistä tai oljista...” ( 1 Kor 3:11)

      Herramme Jeesus - - Kallioperustus joka kestää!
      -------------------------------------------------------

      • ”Sentähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, verrattava ymmärtäväiseen mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi. Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksyivät sitä huonetta vastaan, mutta se ei sortunut, sillä se oli kalliolle perustettu. ” ( Matteus 7:24-25)

      ”Kuitenkin Jumalan vahva perustus pysyy lujana, ja siinä on tämä sinetti: "Herra tuntee omansa", ja: "Luopukoon vääryydestä jokainen, joka Herran nimeä mainitsee." (2 Tim 2:19)

      • ”Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman." ( Apt 4:12)

      Siksi? Iloitkaamme Herrassa, Voittajassa!
      --------------------------------

      ”Mutta näissä kaikissa me saamme jalon voiton hänen kauttansa, joka meitä on rakastanut. Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat, ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme. ” ( Room 8:37-39)

      Virren Jumala ompi linnamme, 3 säkeistö:

      Jos täyttyisikin maailma
      nyt valheen enkeleistä,
      niin pimeys ei voittoa
      kuitenkaan saisi meistä.
      Ne olkoot raivoissaan
      ja syöskööt kiukkuaan.
      Nyt valheen vallat on
      jo saaneet tuomion.
      Ne yksi sana kaataa.

      • Anonyymi

        No mikäs siinä!


      • Anonyymi

        Paljon on hyvää!


    • Anonyymi

      "Kuka on valhettelija, ellei se, joka kieltää sen, että Jeesus on Kristus? Hän on antikristus, se, joka kieltää Isän ja Pojan. Kuka ikinä kieltää Pojan, hänellä ei ole Isääkään. Joka tunnustaa Pojan, hänellä on myös Isä"


      "He väittävät tuntevansa Jumalan, mutta teoillaan he hänet kieltävät, sillä he ovat inhottavia ja tottelemattomia ja kaikkiin hyviin tekoihin kelvottomia"

    • Anonyymi

      Sun kätes, Herra, voimakkaan
      suo olla turva Suomenmaan
      niin sodassa kuin rauhassa
      ja murheen, onnen aikana.

      • Anonyymi

        Miksei se voimamies turvannut sota-aikana paremmin suomen intressejä?
        Vai oliko peräti niin, että "isäaurinkoisella" oli enemmän "ruista ranteessa" (divisioonia).


    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5345
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3327
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1435
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe