Apua! Ahistaa vituttaa ja pelottaa

Anonyymi

Elikkäs olen alle kolmekymppinen nuori nainen ja huonot hampaat, minulta nykyään puuttuu 8hammasta! Tai oikiastaan 10 kun on aina puuttunut kaks loput on poistettu.... mitä pitäisi tehdä?! Puru hampaat puuttuu alhaalta ja ylhäältä oikialta takimmaista lukuun ottamatta.... etuhampaihin on syntynyt rako, siinä oli ennen semmoinen lanka mikä pietti ne yhdesså mutta yksi lååkäri otti sen pois jostakn syystä... pelottaa että mitä on edessä, pitääkö varata kunnalliselle vai yksityiselle? Tuntuu ettå kunnallisella ei tehdå enää kuin poistoja :( poistaako lääkäri lisää hampaita tekohampaita varten.. oikialla toinen välihammas on lohjennut eikä sitä ole korjattu vaikka kaks kertaa olen siksi varannut ajan ja on vain hoidettu toisia hampaita... en halua että sekin otetaan pois...olen menettänyt totaalisesti yö unet enkä uskalla mennä lääköriin kun hävettää jotenki näin nuorena tuo tilanne ja ahistaa nii paljo mitä lääköri sanoo etten uskalla mennä edes...pitääkö ettiä joku kiva yksityinen lääköri wttä ois helpompi olla ja voiko kelalta pyytää apua... syöminen on mitå on ilman takimmaisia hampaita. Eihän mulla riitä rahat koko remonttiin kohta voi edes hymyllä kun käsi mahtuu etu hampaitten välistä.

9

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minkähänlaista on ollut hampaiden kotihoito? Siitä riippuu hampaiden kunto enemmän kuin hammaslääkäristä!

      Toisaalta sinulta puuttuu vain 10 hammasta. Niillä syö hyvin ja pureskelee tehokkaasti. Valita sitten, kun sinulla on vain 10 hammasta jäljellä!

      Jos tarvitset Kelan apua hammashoitoon, se menee halvimman mukaan eli kunnallinen hammashoito ainoa mahdollisuus.

      Hoida nyt hyvin hampaasi kotona. Niillä pärjäät vielä pitkälle. Sinne kunnalliseen menet ensi tilassa ja saat arvion tarpeellisista toimenpiteistä. Päätät sitten hammaslääkärin kanssa, mitä tehdään. Mutta muista se kotihoito, aina!

    • Anonyymi

      Sen verran voin sanoa että pesen kerran päivässä. Ensin kolme hammasta meni rikki onnettomuudessa, yksi poistettiin mutta kaksi muuta jätettiin "seurantaan" ilmeisesti ajan takia. Myöhemmin neki poistettiin... armeijan tarkastuksessa todettiin reikä mikä on lähellä ydintä ja päätettiin poistaa mitään kyselemättä! seuraavksi hammas paikattiin mutta kipeytyi paikkauksesta ja sitten nuorella naisella katkesi juurihoidossa piikki juureen heti alussa, ei saatu pois hammas vain samalla köynnillä pois, mikä oli kivuliasta kieron juuren ja kovan tulehduksen takia.. sitten joskus hammas kipeytyi syönnin aikana aina kävin tosi vaikiasti päästävänä sunnuntai päivystykseen missä taas hammas otettiin suoraan pois ilman kuvien ottamista... loput kaksi hammasta juurihoidettiin kontrollit ja pois vain. Tätä tarkoitan että olen jotenkin saanut tosi törkiää kohtelua ja tuntuu ettå lääkärit vain poistavat hampaan hetikö siinä on jotaki! Jotenkin törkiää kohtelua kukaan ei ole neuvonut tai puhunut mitään että mitä siitä seuraa kun hampaat poistetaan ja mitä pitäisi tehdä. Se on vain hammas pois ulos ja seuraavalle lääkärille sama homma .. en uskalla enään mennä :o siksi haluaisinkin joltain jotain neuvoa mitä pitäisi tehdä koska ahistaa tämä tilanne ja jotakinhan on tehtävä! Tekarit tai mitä vaihtoehtoja mulöa onkaan..jos joku voisi avata vähän

      • Anonyymi

        Siis peset hampaat kerran päivässä. Eikö kukaan ole koskaan kertonut, että hampaat on pestävä kaksi kertaa päivässä eli sekä aamulla että illalla. Myös hampaiden välit on puhdistettava hammaslangalla tai pikkuisilla väliharjoilla.


    • Anonyymi

      Osaproteesi voisi auttaa huomattavasti. Mutta ensin hammaslääkärin puheille. Jos rahaa ei ole rutkasti, niin kunnalliselle. Yksityiseltä tulisi tuhansien eurojen lasku.

      • Anonyymi

        Voiko semmoisen laittaa kun yläähltä vasemmalta takimmaisesta lähtien puuttuu kolme hammasta ja esim alhaalta puuttuu oikialta sekö vasemmalta takimmaiset hampaat, miten se pysyy suussa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voiko semmoisen laittaa kun yläähltä vasemmalta takimmaisesta lähtien puuttuu kolme hammasta ja esim alhaalta puuttuu oikialta sekö vasemmalta takimmaiset hampaat, miten se pysyy suussa...

        Kyllä semmoisen voi laittaa juuri tuollaiseen suuhun. Se pysyy hyvin paikallaan pinteiden avulla, jotka sitovat sen tukihampaisiin. On helppo irrottaa pesua varten. Ei pidetä yöllä.

        Osaproteeseja on hieman eri tyyppisiä. Jokaiselle valitaan hammaslääkärin kanssa paras mahdollinen, myös hinta huomioiden.


    • Anonyymi

      Kotini kunnalliselta pelkään saavani huonoa palvelua/kohtelua :o voinko jotenki siirtää hoitoa toiselle kunnalle? Ja entiiä yhtään mitä minun pitäisi sanoa aikaa varatessa...

      • Anonyymi

        Olen 21 v.käynyt yksityinen hammasläkäri puolen vuoden välein.Putsaus tarkistus floraus. 200e. kesäkuu otti koko suun animatio röngen se oli 100eMites tänän kävi söin keitoa illalla ja kovaa jälkiuuni leipää kun haukkasin.Alhaalla etuhammas naks. nyt tuntuu kuin heiluis.Koska käyn yksityinen,soitin vastaajaan pysin otaa kontakti torstai heti ja pika aikaa.Olen kauhuisani. Varmaan otaa hampaan pois. Lähete toiselle yksityiselle,joka tekee silan 1 hampaalle. Mitä maksaa? Teko hampaita ei 1 ei kahta kunta tai kaupunki maksa. Voin kuvitella miltä henkilöstä tuntuu kun useampi hammas pois,kun itse sokissa nyt.Soitin ystävälleni. Hän sanoi on ajat sitten sirtynyt julkinen sektori.On halvempaa ,hyvä palvelu jo ja heillä siis julkinen puoli yhtä hienot monitehoiset laiteet kuin yksityinen. Eroa ei ole kuin Kunta-tai kaupungin hammaslääkäri ja se halpa. Yksityinen vain kallis. Mutta ovat yhät päteviä asiassa ja työssä!Kun suusta useampi hammas pois,osa proteesi. ei tule purenta vaivoja,mikreniä ymm. Kasvot nousee ja rypyt silenee.Iho laskeutu jos on poskihampaita pois, ja se tarkoitaa kasvoille rypyjä.


      • Anonyymi

        Jokaisessa kunnassa on jonoa hammaslääkärille, vain oman kunnan asukkaita otetaan jonoon.

        Aikaa varatessasi sanot vain, että sinun täytyy päästä hammaslääkärille ja haluat varata ajan. Toisessa päässä sitten esitetään tarpeelliset kysymykset, vastaat niihin. Pääset jonoon päähän, jos asiasi ei ole kiireellinen eli esim. ei ole kyseessä kova hammassärky, hampaan lohkeaminen tms. Jos pääset kiireellisenä, silloin hoidetaan vain se kiireasia. Pyri pääsemään perusteelliseen tarkastukseen, vaikka jonoon, niin tarkastuksen perusteella pääset koko hampaiston hoitoon. Tilanne eri kunnissa vaihtelee.

        Jos hoidon tarvetta on paljon, en menisi yksityiselle, sillä lasku nousee helposti tuhansiin. Suomessa koulutetut hammaslääkärit ovat kaikki saaneet yhtä hyvän koulutuksen.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      197
      1624
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      33
      1434
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      321
      1238
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      138
      1179
    5. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      120
      1085
    6. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      93
      1075
    7. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      133
      1023
    8. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      234
      989
    9. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      62
      969
    10. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      89
      950
    Aihe