Ohjeeksi köyhyyttä noudattalle voidaan todeta, että makkaroiden mahdollisuuksia ei tule väheksyä. Niitä voidaan paistaa, keittää, valmistaa uunissa ja mikroaaltonuunissa.
Sinappi ja muu mausteistus, kuten amerikan kurkkusalaatti antaa makoisuutta ja raikasta suutuntumaa. Erilaiset sipulit ja chilit ovat myös hyvin suosittuja. Ja siten makkara-aterian luonnollisia lisukkeita.
Makkarasta makoisa suu
23
85
Vastaukset
- Anonyymi
Sanoisin, että köyhän jos kenen kannattaa välttää makkaroita! Makkara on prosessoitua lihaa ja monessa makkarassa lihan osuus aika vaatimaton, lisäksi se lihakin on vielä sellaista, joka oli monella järkytys sen nähdessä, mitä todellisuudessa on jauhettu makkaraan. Makkaran lisäaineet on aika karmeita ja suolan osuus järkyttävä. Hyvin epäterveellistä!
Köyhälle löytyy kyllä edullisempaa ja terveellisempää vaihtoehtoa ruokaan, mistä saa paremmin mm. proteiinin.
Itse suosin broileria, kalaa, ja erilaisia palkokasveja ruuanlaitossa. Ostan toki kokolihaakin, kuten lammasta, nautaa ja possua, sekä hankin hirvenlihaa jonkin verran.
Makkaroita syön äärimmäisen harvoin juuri niiden epäterveellisyyden vuoksi. Koetan katsoa kuitenkin makkaroiden tuoteselosteet tarkkaan, etten kovin hurjia "teurasjätteitä" tai nitriittipommeja ostele. Nytkin on pieni paketti bratwurstia odottamassa, että teen hapankaalipataa.- Anonyymi
Broilereita syön äärimmäisen harvoin juuri niiden epäterveellisyyden vuoksi. (tehotuotanto, ruokinta, hormonit, lääkkeet..). Kalassa on paljon raskasmetalleja. Samoin torjunta-aineita ja yhdyskuntajätteinä raskasmetalleja, hormoneja yms. on ulkomaisissa hedelmissä ja vihanneksissa. (kastellaan kaupunkien jätevesillä, koska on vesipulaa..).
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Broilereita syön äärimmäisen harvoin juuri niiden epäterveellisyyden vuoksi. (tehotuotanto, ruokinta, hormonit, lääkkeet..). Kalassa on paljon raskasmetalleja. Samoin torjunta-aineita ja yhdyskuntajätteinä raskasmetalleja, hormoneja yms. on ulkomaisissa hedelmissä ja vihanneksissa. (kastellaan kaupunkien jätevesillä, koska on vesipulaa..).
Olisiko heittää ihan faktaa, vaikkapa linkkien muodossa väitteittesi pohjaksi. Nimittäin luomullekaan ei löydy mitään eroa tavan tuotettuun nähden.
https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/onko_luomu_parempaa_
Ja tuo kalan epäterveellisyyskin on myytti. https://kuntoplus.fi/terveellinen-ruokavalio/faktaa-ja-fiktiota-kalasta - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olisiko heittää ihan faktaa, vaikkapa linkkien muodossa väitteittesi pohjaksi. Nimittäin luomullekaan ei löydy mitään eroa tavan tuotettuun nähden.
https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/onko_luomu_parempaa_
Ja tuo kalan epäterveellisyyskin on myytti. https://kuntoplus.fi/terveellinen-ruokavalio/faktaa-ja-fiktiota-kalastaMikä ihmeen myytti mukamas kalojen sisältämät ympäristöpöpöt mukamas on jos kerta niissä tutkimuksissa on todettu.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mikä ihmeen myytti mukamas kalojen sisältämät ympäristöpöpöt mukamas on jos kerta niissä tutkimuksissa on todettu.
Myytti on se kalojen epäterveellisyys!
"Jotkin kalalajit voivat sisältää tavanomaista enemmän terveydelle haitallisia ympäristömyrkkyjä, kuten dioksiineja, PCB-yhdisteitä ja elohopeaa.
Tällaisten kalalajien välttämisessä ei kannata kuitenkaan olla ylivarovainen. Kalan syöntiä ei pidä vähentää tai lopettaa, sillä kalan hyödyt peittoavat ympäristömyrkkyjen mahdolliset haitat. "
https://thl.fi/fi/ajankohtaista/kampanjat/kesaterveys/kala-on-hyvaksi-terveydelle - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mikä ihmeen myytti mukamas kalojen sisältämät ympäristöpöpöt mukamas on jos kerta niissä tutkimuksissa on todettu.
Kala on vesistöjen ravintoketjuissa saalistaja. Mitä korkeammalle ravintoketjussa mennään sitä korkeammat ovat saalistajan ympäristömyrkkypitoisuudet.
- Anonyymi
No onhan se ainakin halpaa, vaikka ei varmaan kyllä kovinkaan ravintorikasta ruokaa.
- Anonyymi
Kyllä ei ole edes kovin halpaa makkara ja kun vertaa hintaa, että mitä muuta terveellisempää sillä rahalla saa, niin ei innosta. Uus'avuttomien ja sivistymättömien ruokaa on makkarat!
- Anonyymi
Kyllä suomessa makkaraa syödään aikasmoiset määrät. Kyllähän makkarasta keiton voi tehdä tai kastikkeen sillon tällön.Niin eihän makkaraa koko ajan kannata syödä. Ihmiset yleisesti syövät liikaa prosessoituja lihoja.
- Anonyymi
Kesäkaudella suomalaiset syövät 60 miljoonaa pakettia grillimakkaraa. Helpoin, nopein ja taatusti maistuva grillien kevätherkku on grillimakkara. Kesäkaudella, toukokuusta elokuuhun, Suomessa syödään 21 miljoonaa kiloa grillimakkaraa. Joka päivä Suomen kesägrilleissä paistuu 490 000 pakettia makkaraa.1.4.2020
- Anonyymi
Makkara kohtuudella syötynä on hyvä lisä ruuan laitossa. Tein tuossa taannoin lasagnetäytettä ison satsin. Sitä voi käyttää monipuolisesti. Eilen tein paksun ruskeakastikkeen. Kippasin lasagnetäytteen sekaan ja haudutin sen aikaa, kun perunat kypsyivät. Keitin perunoita niin paljon, että tänään syödään pyttipannua, jossa on lisukkeena makkaraa, muutama nakki (koiran herkkupaloja, joten niitä pitää olla aina) ja pari isoa sipulia. Vokkipannu kuumaksi, öljyä tarpeeksi ja ainekset kypsymään. Maustan suolalla ja laitan paprikajauhetta siksi, että se antaa nätin värin perunoille. Muutama paistettu kananmuna, lasillinen maitoa ja se on siinä. On hyvää eikä maksa paljon. Yhden ison annoksen hinnaksi tulee noin 60-70 senttiä.
- Anonyymi
Niin kyllähän perinteinen pyttipannu sillon tällön ok, makkaraa,perunaa,kananmunaa,sipulia niin ettei pelkkää makaronia. Makkarakastike taikka keitto. Eihän sitä makkaraa nyt joka päivä tarvi syödä kun joku heti kritisoi että epäterveellistä. Kyllä kerran viikossa makkaraa pystyy syömään jos ei muuten rasvaisia ruokia syö.
- Anonyymi
Korkeintaan kerran kuukaudessa voin syödä makkaraa ja silloinkin jotain ihan kunnollista makkaraa, ettei ole kamaraa ja muita töhniä jauhettu sekaan.
On sitä parempaakin syötävää, kuin makkara köyhälle. Makkaran kilohinnalla saa kaupasta(kin) ihan oikeaa ja täyttä tavaraa, kuten broileria tai kalaa, eikä tarvitse mitään arvottomia ruhon osia syödä.
Epäterveellistä on makkara!
https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/ruoka/sairaaksi_liiasta_makkarasta - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Korkeintaan kerran kuukaudessa voin syödä makkaraa ja silloinkin jotain ihan kunnollista makkaraa, ettei ole kamaraa ja muita töhniä jauhettu sekaan.
On sitä parempaakin syötävää, kuin makkara köyhälle. Makkaran kilohinnalla saa kaupasta(kin) ihan oikeaa ja täyttä tavaraa, kuten broileria tai kalaa, eikä tarvitse mitään arvottomia ruhon osia syödä.
Epäterveellistä on makkara!
https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/ruoka/sairaaksi_liiasta_makkarastaNiin ei mitään älyttömiä määriä makkaraa ja sama koskee myös leikkeleitä. Itse jossain vaiheessa söin makkaroita helkkarin usei ja huomas kolesteroliarvoissa, nyt harvakseltaan ja kokonaiskolesteroli 3.8.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Niin ei mitään älyttömiä määriä makkaraa ja sama koskee myös leikkeleitä. Itse jossain vaiheessa söin makkaroita helkkarin usei ja huomas kolesteroliarvoissa, nyt harvakseltaan ja kokonaiskolesteroli 3.8.
Makkaroilla ja leikkeleillä saa kolesterolit tappiin. Vältän makkaroita ja syön niitä äärimmäisen harvoin. Broileria ja kalaa, ne on paljon terveellisempää!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Makkaroilla ja leikkeleillä saa kolesterolit tappiin. Vältän makkaroita ja syön niitä äärimmäisen harvoin. Broileria ja kalaa, ne on paljon terveellisempää!
Saa kyllä koleterolit nouseen jos melkein joka päivä makkaraa ja siihen päälle prosessoituja leikkeleitä. Suolistosyövät yleistynyt niin kyllä ravinnolla vaikutusta. Niin makkarassa sitten vielä suolaakin. Jossakin vaiheessa itse söin makkaroita mutta tavallaan kyllästy.Sillon tällön makkarakeitto tai kastike.
Itämerellä saatto olla vielä 90-luvulla lyijybensiinautojen jälkivaikutuksia. Sisävesistöiss elohopehaukia. Mutta eiköhän ne nuoret fisut ole ihan käyttökelposia niissä sisävesistöissäkin.pälkäneen vehkajärvestä on ongittu suomen radioaktiivisin hauki. Niitä tsernobylin jälkivaikutuksia.
- Anonyymi
Persaukki ois kiva niksu.
- Anonyymi
Ne on kalat siitä muuttuneet paljon, mitä oli 90-luvulla. Ja edelleenkin kalojen terveysvaikutukset on haittoja suuremmat, eli kalaa kannattaa kohtuudella syödä edelleen.
- Anonyymi
Eikös isot silakat kerää itseensä noita myrkkyjä. Vaihdellen eri kaloja niin voi syödä.
- Anonyymi
Kala on turvallista syödä kohtuudella ja todellakin vaihdellen eri kalalajeja. Kaksi kertaa päivässä minäkin vain syön kalaa. Järvikalaa on pakastimessa fileerattuna.
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/turvallisen-kayton-ohjeet/kala/
- Anonyymi
Noniin. Perunasta niin on monta juttua kans.
- Anonyymi
Niin kun sisältää tärkkelystä ja voi tulla lopputulos ettei mitään voi syödä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Uskallanko vielä kaivata sinua?
Siitä on niin kauan aikaa. Harmi, kun kaikki meni niin kuin meni. Elämässä oli aika raskasta silloin, ja näen sen sinun334943- 713234
Uskallatko katsoa pitkään silmiin
kaivattuasi, jos olette samassa tilassa? Alkaako sydän jyskyttää, jos katseet jumittuvat? Pelkäätkö ulkopuolisten huomaa813111Jani Mäkelä ihmettelee työministeri Satosen matkaa Aasiaan hoitajia rektyroimiseksi sieltä Suomeen.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cfba6abc-f871-4ce2-b327-41aa5819934c Kokoomus on lähtenyt omin päin ilman hallitus3092614- 412232
- 542171
Hymyilyttää
Kun mietin, että kun vielä kohdataan, niin nauretaan tälle meidän palstasuhteelle 😅. Ihanaa päivää sulle mies. Olet mi211371Missä meetwursti on keksitty?
Tapasin hiljattain erikoisen rouvan Prisman leikkelehyllyjen välissä pälyilemässä. Kun tulin kohdalle, rouva alkoi raivo151360- 471308
Riku Rantala OUT, Matti Rönkä IN - Hengaillaan visailuohjelmaan astuu kova nimi: "Olen kasvanut..."
Matti Rönkä jäi eläkkeelle yli 30 vuoden työuran jälkeen loppuvuodesta 2024. Uutistenlukija-toimittaja-kirjailija ei kui271220