Suomen rikoslaissa vakavia puutteita. Nämä kaksi korjattava heti

Anonyymi

Olen havainnut kaksi todella vakavaa epäkohtaa Suomen rikoslaista.

Ensimmäinen koskee alaikäisten /nuorten tekemiä rikoksia.
Ainakaan minä en pysty käsittämään seuraavaa: Taannoin14-vuotias tappoi ihmisen ja sai syytteen taposta, joka kumottiin koska oli alle 15. Tähän tulisi saada muutos. Vaikka nuorta ei tuomittaisi välittömästi, joutuisi hän kärsimään 18, 19 tai 20v täytettyään rikoksensa seuraukset aikuisiällä.

Toinen epäkohta koskee terrorismilainsäädäntöä.
Miksi vieläkään rikoslaissa ei ole tuomittavana, terroristiseen järjestöön tai sen avustamiseen kuuluva toiminta.

28

<50

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Elokapinalaiset ovat terroristeja.
   Tosin tappavat vain epäsuorasti viivyttämällä ambulanssien kulkua.

   • Anonyymi

    Osuit just asian ytimeen hyvä !


   • Anonyymi

    Ja saastuttavat ilmastoa. Kun joudutaan ajamaan pidempiä kiertoteitä määränpäähän, bensaa dieseliä ja sähköä kuluu enemmän. Se taas saastuttaa ilmastoa enemmän. Sähkö tosin ei, jos se tuotetaan nollapäästöisesti. Harvemmin näin on. Nämä ilmasto Niilot ja Pirkot kampanjoivat sähköpyörien ja lautojen puolesta vaikka sähkötön vaihtoehto olisi ympäristölle ystävällisempi.


  • Anonyymi

   Palkkamurhaaja siis värvättävä teiniporukoista.

  • Anonyymi

   niinhän se on ja vanhemminte sekä nuorena jo noille tyttöä rinnalle helposti,
   savukkeet käryää , viinaa..

   siski kun monet tytöki kannataa villiä relämän tapaa...

   suomen laki on erikoinen , ja aina rikollisen eli syytetyn puolella ..se lukee laissa

   kai ettei liikaa tuomita.. ? :)

   uhrit jokatapauksessa ensisijaisesti se mistä katsotaan vikaa, miksi oli surkea vaimo messissä joka löi keittiöveitsin,? nainen ei saanu MITÄÄN tuomiota koska mielisairaus oli ehtinyt loppua , eli oli muu hurmos vain nyt alkaa veitsitellä

   tämä oli tuore uutinen

   pahimmissa rikoksissa jos joltain henki lähtee, selkeä kuolemantuomio se passeli vaan..

   eli jos sun kotiin tullaan ja et anna rauhassa niide rikkoa ja hakata sua , eli muutama puukko isku kylkiin tulijoille, saat sitten giljotiinin niskaan palkkiona

   nämä puukotetut selvis hengissä ja tyttö rinnalla kummallkin..

   elit niin että teit töitä ja kaikkea hyvää, sitten giljotiini niskaasi ja kaiken aikaa käsi veikotit myös..

   elit realistisesti koska ei rahaa elättää tyttöjä ja miksi elättää ku ei itsekä kellekä kelvannut köyhänä aikana?

  • Anonyymi

   Alaikäisiä suojellaan ja kohdellaan laissa eri tavoin, koska aivojen kehitys on kesken. Aivothan jatkavat kehitystään parikymppiseksi saakka. Impulssikontrolli ei ole samanlainen ja tekojen seurauksia ei ymmärretä samoin kuin aikuisena jne..

   Suomalainen oikeusjärjestelmä ei perustu muutenkaan kostoon, vaan rangaistuksen jälkeen yhteiskuntakelpoiseksi kuntouttamiseen. Nuori ei pääse kuin koira veräjästä, hän joutuu lastensuojelutoimenpiteiden kohteeksi.

   Miten todistat terrorijärjestöön kuulumisen? Isisillä ja Al Qaidalla on sotilaallisia terroristisoluja, jotka tekevät iskuja. Niihin osallistuminen, rahoittaminen ja avustaminen on selkeästi rikos. Järjestöillä ei ole kuitenkaan jäsenlistoja, jotka todistaisivat jäsenyyden.

   Syyriassa sijainnut kalifaatti ei ollut terroristijärjestö, vaan islamilainen utopia yhteiskunnasta, jossa saa vapaasti harjoittaa uskoaa. Sen johtajat syyllistyivät rikoksiin, mutta suurin osa asukkaista oli ihan tavallisia ihmisiä, jota houkuteltiin "valtioon" uskonnollisin perustein.

   Rikos on lainvastainen teko, joka todistetaan oikeudessa. Länsimaisessa yhteiskunnassa ei tuomita ihmisiä epämiellyttävistäkään ajatuksista ja sympatioista. Saati sitten sukulaisuussuhteesta rikolliseen. Jos näin olisi, niin iso osa suomalaisista olisi posessa.

   • Anonyymi

    Rikosikäraja tulee laskea vähintäin 13 vuoteen, mieluummin 12 vuoteen. Tuon ikäinen lapsi kyllä käsittää sen, että toisen pahoinpitely tai peräti tappo on rangaistava teko, josta ei päänsilityksellä ja "terapialla" selviydy! ( nyt kyllä valitettavasti selviytyy )


   • Anonyymi

    Mielestäni pääsee aivan liian vähällä aina, jos kyse on nuoren tekemästä vakavasta rikoksesta kuten taposta tai uhrille elinikäisen vamman tuottamisesta, jos teko on tahallinen.

    Kyllä pitäisi aikuisena joutua kärsimään tuomio.


  • Anonyymi

   15-vuoden ikäraja on ollut rikoslaissa jo vuodesta 1889 lähtien. Nykyajan lapset ovat ehkä aivan jotain muuta, kuin 132 vuotta sitten.
   Terrorismi lainsäädännön tiukentaminen taas palvelee vasemmiston intressejä, tai ainakin vihervasemmisto haraa kynsin hampain vastaan lainmuutosta, mitä on yritetty jo vuosia.

   • Anonyymi

    sorry, ei palvele vasemmiston intressejä...


  • Anonyymi

   Suomessa rikosvastuuikäraja on 15v ja esim. Britanniassa 10v. Onko Suomen pisamenestyjät 5v henkisessä kehityksessä jäljessä brittiläisiä lapsia?

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   alle 15 vuotiaitten syyntakeettomuus tuo juuri täytyisi korjata yhteiskunta on muuttunut ja tänä päivänä 12-13 vuotiaat ovat kehittyneempiä niin fyysisesti kuin psyykkisesti eli aikuisten ajatusmaailman tasolla. Tekevät isojakin rötöksiä kun tietävät etteivät joudu linnaan.

   • Anonyymi

   • Anonyymi

    Eikä siinä kaikki. 15 vuotta täyttäneet käyttävät rikoksentekijöinä alle 15 vuotiaita, joita ei rangaista, vaikka jäisi kiinnikin. Kiertävät esimerkiksi yhdessä kaupassa ja näyttävät mitä pitää varastaa.


   • Anonyymi

    Eikös monissa maissa ja ainaski Jenkeissä ole yleistä. Alaikäisenä tehty vakava rikos ja siitä saatu tuomio kärsitään aikuisena. Tämä vähentäisi rikosten määrää.


  • Anonyymi

   Onhan noissa huimasti eroja.

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_rikosoikeudellisen_vastuun_ikärajoista_eri_maissa

  • Anonyymi

   Intia Kenia ja Nigeria rikosvastuun ikäraja 7 vuotta onko siellä niin paljon teini rikollisia että raja on noin alhaalla?

   • Anonyymi

    No niin, eipä nyt viitsitä ottaa tähän mukaan kehitysmaita malliksi. 10-13v olisi ihan hyvä ikä vastata tekemistään rikoksista Suomessa! Monissa tapauksissa tuomio lapsen tekosista voitaisiin myös lapsen vanhemmillekin langettaa.


  • Anonyymi

   Lait mahdollistavat myös kommunistityyliset kotietsinnät jokaisesta pikku rikkeestäkin.

   • Anonyymi

    Vähän sinne päin. Kotietsintää on monenlaista. Etsitäänkö esimerkiksi varastettua tavaraa, huumeita, vai rosvoa ? Rajana on kuitenkin, että rikoksesta, jonka vuoksi etsintä tehdään on säädetty vähintään 6 kk vankeutta. Sitten on monen muun laisen paikan etsintää, joka ei ole kenenkään koti. Esimerkiksi kännykkään voidaan tehdä etsintä.


  • Anonyymi

   Suomen rikoslaki on ihan perseestä.Täällä saa melskata,kuin siat vatukossa. Paitsi jos on verovelkaa,se on suurin rikos Suomessa.

   • Anonyymi

    Kuten velka yleensäkin. Poliisi jäljitti aikoinaan jopa sijaintini ulosottovelan takia...


  • Anonyymi

   Rikosvastuun ikäraja on yksi virhe rikoslaissa, mutta niitä on paljon.

   Ikäraja olisi laskettava 12 v:een. Rangaistus alle 15 v olisi kuitenkin yleensä nuorisorangaistus, eli valvontaa ja kasvatusta.

   Mutta pitäisi olla rangaistuksena myös todellinen elinkautinen, josta ei voitaisi armahtaa, vaan vanki istuu elämänsä loppuun asti. Henkirikoksen uusija voitaisiin tuomita loppuelämäkseen vankeuteen.

   Pahoinpitelyyn pitäisi antaa ankarampia rangaistuksia ja säätää lisasteikko; nykysin on lievä-perus-törkeä pahoinpitely ----> raaka pahoinpitely, josta tuomittaisiin vähintään 5 v. vankeutta, max 15 v. vankeutta. Nykyisen törkeän pahoinpitelyn rangaistusta olisi nostettava 2 v. vankeuteen, max12 v. vankeutta.

  • Anonyymi

   Harvalla tosin on sydän kytketty aivoihin. Sen havaitsee mm kielenkäytöstä.

  • Anonyymi

   Mooseksella ne onkin huomattavasti tiukemmat kuin kaikenmaaimansyyttäjillä. 🤪 Pykälät niin, onhan ne melko vittumaisia sillei

  • Anonyymi

   10...18 vuotiailla muutaman kuukauden jalkapuurangaistus kaupungin vilkkaimmassa kohdassa.

  • Anonyymi

   Kyllä se paras keino on, että joutuu tuomionsa kärsimään aikuisiällä. Edes jokunen miettii useamman kerran. Teenkö sittenkään tätä, mitä meinasin.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pikkutyttö hakkasi Tynkkysen

   Pikkutyttö hakkasi Tynkkysen (PS) kun ei pitänyt tämän poliittisesta suun soitosta. Tynkkynen nostaa syytteen asiasta kuten on mahdollista. Mutta aiem
   Maailman menoa
   346
   4889
  2. Lähden taas tänää kotoani pois, kiukkuinen Sofia lataa tekstiä Instassa.

   On vihainen kun on Seiskassa kannessa hänen ruhjeistaan ja haukkuu toimittajan ja lehden aivan lyttyyn.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   2741
  3. Saisinpa nainen olla sun kanssas vielä joskus

   Rakastan sua hiljaa toivoen et päädyttäis yhteen. Kaikkea hyvää ihanalle ja pidä huoli itsestäsi 🍀❤
   Ikävä
   77
   1964
  4. Ähtärin puukotus

   Ketä puukotettu ähtärissä viime yönä??
   Ähtäri
   41
   1737
  5. Onkohan Sanna Marin(SDP) alkoholisti?

   Ei hän tosin olisi ensimmäinen pääministeri joka sellainen olisi. Mehän muistamme A Karjalaisen. Mutta tämä Sanna Marin tietoisesti bailaushimoissaan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   227
   1526
  6. Martina ja Hannu, päättyikö yhteinen tarina jo?

   Somen perusteella molemmat elävät omaa elämäänsä, mitään yhteistä ei ole näkynyt hetkeen. Kutistuiko lupaava romanssi kasaan?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   134
   1406
  7. Nyt räjähti. Sähkön hinta huomenna 1,21 Euroa kw/h. Tulee suuria ongelmia monelle.

   Hallituksella on kohta jotain muuta mietittivää kuin Korona leikki. Nyt on oikeasti iso ongelma joka vaikuttaa.
   Maailman menoa
   228
   1183
  8. Super-Sanna

   Jää pois Itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalveluksesta Korona-altistumiseen vedoten.Mutta Sanna-tytön Baari-kierrosta Korona-altistuminen ei estä.Näin k
   Tampere
   134
   1082
  9. Jää meidän välillä

   Mitä haluisin sanoa sulle, jos voisin. Me tiedostettiin tai tiedostetaan, että meidän välillä on jotain. Mistä se siihen tuli, kun sitä ei aiemmin oll
   Ikävä
   62
   1077
  10. Maksoiko Martinan sisko huumevelat hengellään?

   Joutuiko Martinan sisko maksamaan hengellään kun hällä ei ollut rahaa maksaa käyttämiään aineita? Miks Martina ei tuntenut empatiaa, vain soi siskolle
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   920
  Aihe