Suomen rikoslaissa vakavia puutteita. Nämä kaksi korjattava heti

Anonyymi

Olen havainnut kaksi todella vakavaa epäkohtaa Suomen rikoslaista.

Ensimmäinen koskee alaikäisten /nuorten tekemiä rikoksia.
Ainakaan minä en pysty käsittämään seuraavaa: Taannoin14-vuotias tappoi ihmisen ja sai syytteen taposta, joka kumottiin koska oli alle 15. Tähän tulisi saada muutos. Vaikka nuorta ei tuomittaisi välittömästi, joutuisi hän kärsimään 18, 19 tai 20v täytettyään rikoksensa seuraukset aikuisiällä.

Toinen epäkohta koskee terrorismilainsäädäntöä.
Miksi vieläkään rikoslaissa ei ole tuomittavana, terroristiseen järjestöön tai sen avustamiseen kuuluva toiminta.

35

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Elokapinalaiset ovat terroristeja.
      Tosin tappavat vain epäsuorasti viivyttämällä ambulanssien kulkua.

      • Anonyymi

        Osuit just asian ytimeen hyvä !


      • Anonyymi

        Ja saastuttavat ilmastoa. Kun joudutaan ajamaan pidempiä kiertoteitä määränpäähän, bensaa dieseliä ja sähköä kuluu enemmän. Se taas saastuttaa ilmastoa enemmän. Sähkö tosin ei, jos se tuotetaan nollapäästöisesti. Harvemmin näin on. Nämä ilmasto Niilot ja Pirkot kampanjoivat sähköpyörien ja lautojen puolesta vaikka sähkötön vaihtoehto olisi ympäristölle ystävällisempi.


    • Anonyymi

      Palkkamurhaaja siis värvättävä teiniporukoista.

    • Anonyymi

      niinhän se on ja vanhemminte sekä nuorena jo noille tyttöä rinnalle helposti,
      savukkeet käryää , viinaa..

      siski kun monet tytöki kannataa villiä relämän tapaa...

      suomen laki on erikoinen , ja aina rikollisen eli syytetyn puolella ..se lukee laissa

      kai ettei liikaa tuomita.. ? :)

      uhrit jokatapauksessa ensisijaisesti se mistä katsotaan vikaa, miksi oli surkea vaimo messissä joka löi keittiöveitsin,? nainen ei saanu MITÄÄN tuomiota koska mielisairaus oli ehtinyt loppua , eli oli muu hurmos vain nyt alkaa veitsitellä

      tämä oli tuore uutinen

      pahimmissa rikoksissa jos joltain henki lähtee, selkeä kuolemantuomio se passeli vaan..

      eli jos sun kotiin tullaan ja et anna rauhassa niide rikkoa ja hakata sua , eli muutama puukko isku kylkiin tulijoille, saat sitten giljotiinin niskaan palkkiona

      nämä puukotetut selvis hengissä ja tyttö rinnalla kummallkin..

      elit niin että teit töitä ja kaikkea hyvää, sitten giljotiini niskaasi ja kaiken aikaa käsi veikotit myös..

      elit realistisesti koska ei rahaa elättää tyttöjä ja miksi elättää ku ei itsekä kellekä kelvannut köyhänä aikana?

    • Anonyymi

      Alaikäisiä suojellaan ja kohdellaan laissa eri tavoin, koska aivojen kehitys on kesken. Aivothan jatkavat kehitystään parikymppiseksi saakka. Impulssikontrolli ei ole samanlainen ja tekojen seurauksia ei ymmärretä samoin kuin aikuisena jne..

      Suomalainen oikeusjärjestelmä ei perustu muutenkaan kostoon, vaan rangaistuksen jälkeen yhteiskuntakelpoiseksi kuntouttamiseen. Nuori ei pääse kuin koira veräjästä, hän joutuu lastensuojelutoimenpiteiden kohteeksi.

      Miten todistat terrorijärjestöön kuulumisen? Isisillä ja Al Qaidalla on sotilaallisia terroristisoluja, jotka tekevät iskuja. Niihin osallistuminen, rahoittaminen ja avustaminen on selkeästi rikos. Järjestöillä ei ole kuitenkaan jäsenlistoja, jotka todistaisivat jäsenyyden.

      Syyriassa sijainnut kalifaatti ei ollut terroristijärjestö, vaan islamilainen utopia yhteiskunnasta, jossa saa vapaasti harjoittaa uskoaa. Sen johtajat syyllistyivät rikoksiin, mutta suurin osa asukkaista oli ihan tavallisia ihmisiä, jota houkuteltiin "valtioon" uskonnollisin perustein.

      Rikos on lainvastainen teko, joka todistetaan oikeudessa. Länsimaisessa yhteiskunnassa ei tuomita ihmisiä epämiellyttävistäkään ajatuksista ja sympatioista. Saati sitten sukulaisuussuhteesta rikolliseen. Jos näin olisi, niin iso osa suomalaisista olisi posessa.

      • Anonyymi

        Rikosikäraja tulee laskea vähintäin 13 vuoteen, mieluummin 12 vuoteen. Tuon ikäinen lapsi kyllä käsittää sen, että toisen pahoinpitely tai peräti tappo on rangaistava teko, josta ei päänsilityksellä ja "terapialla" selviydy! ( nyt kyllä valitettavasti selviytyy )


      • Anonyymi

        Mielestäni pääsee aivan liian vähällä aina, jos kyse on nuoren tekemästä vakavasta rikoksesta kuten taposta tai uhrille elinikäisen vamman tuottamisesta, jos teko on tahallinen.

        Kyllä pitäisi aikuisena joutua kärsimään tuomio.


    • Anonyymi

      15-vuoden ikäraja on ollut rikoslaissa jo vuodesta 1889 lähtien. Nykyajan lapset ovat ehkä aivan jotain muuta, kuin 132 vuotta sitten.
      Terrorismi lainsäädännön tiukentaminen taas palvelee vasemmiston intressejä, tai ainakin vihervasemmisto haraa kynsin hampain vastaan lainmuutosta, mitä on yritetty jo vuosia.

      • Anonyymi

        sorry, ei palvele vasemmiston intressejä...


    • Anonyymi

      Suomessa rikosvastuuikäraja on 15v ja esim. Britanniassa 10v. Onko Suomen pisamenestyjät 5v henkisessä kehityksessä jäljessä brittiläisiä lapsia?

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      alle 15 vuotiaitten syyntakeettomuus tuo juuri täytyisi korjata yhteiskunta on muuttunut ja tänä päivänä 12-13 vuotiaat ovat kehittyneempiä niin fyysisesti kuin psyykkisesti eli aikuisten ajatusmaailman tasolla. Tekevät isojakin rötöksiä kun tietävät etteivät joudu linnaan.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Eikä siinä kaikki. 15 vuotta täyttäneet käyttävät rikoksentekijöinä alle 15 vuotiaita, joita ei rangaista, vaikka jäisi kiinnikin. Kiertävät esimerkiksi yhdessä kaupassa ja näyttävät mitä pitää varastaa.


      • Anonyymi

        Eikös monissa maissa ja ainaski Jenkeissä ole yleistä. Alaikäisenä tehty vakava rikos ja siitä saatu tuomio kärsitään aikuisena. Tämä vähentäisi rikosten määrää.


      • Anonyymi

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Intia Kenia ja Nigeria rikosvastuun ikäraja 7 vuotta onko siellä niin paljon teini rikollisia että raja on noin alhaalla?

      • Anonyymi

        No niin, eipä nyt viitsitä ottaa tähän mukaan kehitysmaita malliksi. 10-13v olisi ihan hyvä ikä vastata tekemistään rikoksista Suomessa! Monissa tapauksissa tuomio lapsen tekosista voitaisiin myös lapsen vanhemmillekin langettaa.


    • Anonyymi

      Lait mahdollistavat myös kommunistityyliset kotietsinnät jokaisesta pikku rikkeestäkin.

      • Anonyymi

        Vähän sinne päin. Kotietsintää on monenlaista. Etsitäänkö esimerkiksi varastettua tavaraa, huumeita, vai rosvoa ? Rajana on kuitenkin, että rikoksesta, jonka vuoksi etsintä tehdään on säädetty vähintään 6 kk vankeutta. Sitten on monen muun laisen paikan etsintää, joka ei ole kenenkään koti. Esimerkiksi kännykkään voidaan tehdä etsintä.


    • Anonyymi

      Suomen rikoslaki on ihan perseestä.Täällä saa melskata,kuin siat vatukossa. Paitsi jos on verovelkaa,se on suurin rikos Suomessa.

      • Anonyymi

        Kuten velka yleensäkin. Poliisi jäljitti aikoinaan jopa sijaintini ulosottovelan takia...


      • Anonyymi

        "Suomen rikoslaki on ihan perseestä.Täällä saa melskata,kuin siat vatukossa. Paitsi jos on verovelkaa,se on suurin rikos Suomessa."
        Perustuslailla ei ole virkaa. Sen "määräykset" vain harhauttaa uskomaan ihmisten sitä noudattavan. Konnat kuitenkin tietävät ettei perustuslain rikkominen ole rangaistavaa.
        Ihmisten kanssakäymiseen tämä tilanne vaikuttaa "sikamaisella" tavalla. Perustuslain mukaan toimiva olettaa vastapuolenkin toimivan samoin. Kun näin ei tapahdukaan, lakia kunnioittava on heti uhrina häviöllä.
        Kaikki perustuslain antamat "takuut" tulee laittaa rikoslakiin rangaistavina kohtina. Kyllä olen saanut kärsiä vahinkoa perustuslain vuoksi.


    • Anonyymi

      Rikosvastuun ikäraja on yksi virhe rikoslaissa, mutta niitä on paljon.

      Ikäraja olisi laskettava 12 v:een. Rangaistus alle 15 v olisi kuitenkin yleensä nuorisorangaistus, eli valvontaa ja kasvatusta.

      Mutta pitäisi olla rangaistuksena myös todellinen elinkautinen, josta ei voitaisi armahtaa, vaan vanki istuu elämänsä loppuun asti. Henkirikoksen uusija voitaisiin tuomita loppuelämäkseen vankeuteen.

      Pahoinpitelyyn pitäisi antaa ankarampia rangaistuksia ja säätää lisasteikko; nykysin on lievä-perus-törkeä pahoinpitely ----> raaka pahoinpitely, josta tuomittaisiin vähintään 5 v. vankeutta, max 15 v. vankeutta. Nykyisen törkeän pahoinpitelyn rangaistusta olisi nostettava 2 v. vankeuteen, max12 v. vankeutta.

    • Anonyymi

      Harvalla tosin on sydän kytketty aivoihin. Sen havaitsee mm kielenkäytöstä.

    • Anonyymi

      Mooseksella ne onkin huomattavasti tiukemmat kuin kaikenmaaimansyyttäjillä. 🤪 Pykälät niin, onhan ne melko vittumaisia sillei

    • Anonyymi

      10...18 vuotiailla muutaman kuukauden jalkapuurangaistus kaupungin vilkkaimmassa kohdassa.

    • Anonyymi

      Kyllä se paras keino on, että joutuu tuomionsa kärsimään aikuisiällä. Edes jokunen miettii useamman kerran. Teenkö sittenkään tätä, mitä meinasin.

      • Anonyymi

        Ei mieti, varsinkaan väkivaltarikosten tekijät eivät mieti tekoaan tehdessään mitään, vaan toimivat tunteensa vallassa. Länsimaisin rangaistuksin pelotevaikutus on olematon, ja parhaiten sen näkee USA:ssa ja Venäjällä, kummassakin rikollisuutta on paljon enemmän kuin maissa, joissa rangaistuksen pelotevaikutuksen sijasta uskotaan parantamiseen.

        Toki suuri osa rikollisista ei parane, vaan toistavat rikoksiaan. Eristäminen yhteiskunnasta tietenkin pienentää mahdollisuutta uusia rikoksensa heidän kohdallaan. Ajatuksena ei siis mikään mooses-hammurabin kosto vaan turvasäilötyyppinen ajattelu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mieti, varsinkaan väkivaltarikosten tekijät eivät mieti tekoaan tehdessään mitään, vaan toimivat tunteensa vallassa. Länsimaisin rangaistuksin pelotevaikutus on olematon, ja parhaiten sen näkee USA:ssa ja Venäjällä, kummassakin rikollisuutta on paljon enemmän kuin maissa, joissa rangaistuksen pelotevaikutuksen sijasta uskotaan parantamiseen.

        Toki suuri osa rikollisista ei parane, vaan toistavat rikoksiaan. Eristäminen yhteiskunnasta tietenkin pienentää mahdollisuutta uusia rikoksensa heidän kohdallaan. Ajatuksena ei siis mikään mooses-hammurabin kosto vaan turvasäilötyyppinen ajattelu.

        Ja sitten on nämä narsistit. Ne on kasvokkain mukavia, mutta käännäppä selkäsi niin heti leikkaa kangasta takin helmasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja sitten on nämä narsistit. Ne on kasvokkain mukavia, mutta käännäppä selkäsi niin heti leikkaa kangasta takin helmasta.

        Nyt näkyy jengit ottavan poliisilta valtaa https://www.is.fi/
        Tämän mahdollistaa yksityistielain hengen leviäminen läpi yhteiskunnan.
        Se tarkoittaa ettei poliisi lainrikkomisiin puutu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt näkyy jengit ottavan poliisilta valtaa https://www.is.fi/
        Tämän mahdollistaa yksityistielain hengen leviäminen läpi yhteiskunnan.
        Se tarkoittaa ettei poliisi lainrikkomisiin puutu.

        Yhdenkään perustuslain kohdan rikkominen ei ole rikos. Mitä merkitystä perustuslailla on?


    • Anonyymi

      Rikoslait on ihan asiallisia mutta niitä tulkitsevat paskat (tuomarit) pitäisi vaihtaa idioottejahan ne on.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5790
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3667
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      227
      1921
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1772
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1222
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1177
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      290
      955
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      50
      948
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe