Tämä on hieman erikoinen kysymys.

Anonyymi

Jos tyttö ja poika eri perheistä ovat rakastuneet toisiinsa niin voivatko mennä keskenään naimisiin, vaikka ovat saaneet selville että heillä on sama isä, mutta ei virallisesti. Siitä eivät tiedä ulkopuoliset. Onko syntiä jos kaikesta huolimatta menevät vihille kun siitä yhteisestä isästä ei tiedä kukaan muu kuin asianomaiset itse?

17

196

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Laitonta se on, vaikka sen tekisi viranomaisilta salassa. Se, että muut ei tiedä, ei tee siitä laillista. Rikoksethan yleensä muutoinkin tehdään salassa.

   Entä mahd. vammaisina syntyvät lapset? Sisäsiittoisuus vaikuttaa monta sukupolvea eteenpäin mm. älylliseen kehitykseen. Sisaruspari, vain siksi että heitä niin kovasti panettaa, siis tietoisesti vahingoittaisi kymmeniä tulevia jälkeläisiään, useassa sukupolvessa. Ei voi puhua "äidin rakkaudsta", joka tuollaista edes harkitsee.

   Taas yksi minä-minä-helluntailainen. "Kun minä haluan!"

   Synniksi tätä voi tässä mielessä kutsua ja "joka tahallaan tekee syntiä (etenkin näin vakavan rikoksen syntymättömiä jälkeläisiään vastaan), vaikka tuntee totuuden, hänelle ei ole Jeesuksen sovitusta", sanoo Raamattu.

   • Anonyymi

    "Sisaruspari, vain siksi että heitä niin kovasti panettaa, siis tietoisesti vahingoittaisi kymmeniä tulevia jälkeläisiään,"

    Ketkä kaikki ovatkaan Aabrahamin jälkeläisiä?
    Ei kai vain Daavid ja hänen jälkeläisensäkin?
    Onpa onni kun Joosef ei ollutkaan Jeesuksen isä eikä siis Daavidin jälkeläinen.
    Ai niin, jotkuthan väittävät Jeesuksen äidin olleen Daavidin sukua ja että..."äiti"... Marian... "siemenestä"... Jeesus olisi syntynyt?!?
    Hmm.... Olen joskus kuullut sellaisista kaksineuvoisista, kuten ravut ovat, molemmilla värkeillä varustautuneita. Jos Marian siemenestä ja saman Marian kohdusta..... Ei, ei, nyt minä menen ihan sitten Ulalle! Ei kai vain tässäkin ole tapahtunut sellaista eheytystä? Toimiihan se varmaan aivan loistavasti, olen kuullut, ja kohta ei helluntailaisten lähetyssaarnaajien suorittaman eheytyksen jälkeen löydy Afrikasta ainuttakaan mustaa. On se kyllä niin tehokasta että raidallisia seeprojakin saa kohta ihan etsimällä etsiä, niitä löytämättä, missä vain helluntailaisten lähetyssaarnaajan jalanjälki löytyy. Enkä minä valehtele, niin minä olen kuullut.


  • Anonyymi

   He ovat sisaruksia siltikin, vaikka heillä on eri äiti. Sama isä molemmilla on sama isä. Insesti eli sukurutsa on este sukulaisten avioitumiselle.

  • Anonyymi

   Kaikkea sinäkin kysyt. Puolisisaruus on avioliiton este. Kyseessä olisi petos, joka on rikos. Avioliitto ei olisi voimassa, eivät mahdolliset lapset aviolapsia. Liian läheiset liitot lisäävät perinnöllisen sairauden vaaraa lapsilla.

  • Anonyymi

   SYNTI ON SYNTIÄ, OLIS SE JULKISTA TAI SALATTUA.

   • Anonyymi

    Mutta, mutta miksi sitten Aabrahamia Jumala kehui hurskaaksi, vaikka tällä oli oma sisko vaimonaan?
    Mää hämmästelen sitä ihan kauheesti!
    Ei tuu hullua hurskaammaksi katella kun raamatunjae toisensa jälkeen kumoutuu toisella raamatunjakeella!
    Joulu muuten on kohta ovella ja mietiskelen tässä vaan että missähän se Jeesus syntymänsä jälkeisen viikon tänä vuonna viettänee, matkalla Egyptiin (jotta vanha ennustus kävisi toteen) vaiko turvallisesti seimessään Betlehemissä löhöten. No joulukirkossahan sen sitten kuulee, jos muistaa edellisenä iltana pistää herätyskellon herätyksen päälle. Pitääpä varmuuden vuoksi siitä kellosta tarkistaa batterit, jottei noin tärkee uutinen jää kuulematta että mitä ne Jeesuksen vanhemmat ovat tänä vuonna päättäneet tehdä. Tiedä vaikka suolasillejä Kuolleesta Merestä onkimaan, kun sieltä niitä saa juuri sopivan suolaisina.


  • Anonyymi

   Ei ole syntiä.

  • Anonyymi

   Vaikka Suomen laki sanookin yhtä, se ei sentään tee tuosta syntiä. Miten kuvittelet Aadamin jälkeläisten saaneen alkunsa?

   • Anonyymi

    Aadam ja Eeva eivät olleet sisaruksia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aadam ja Eeva eivät olleet sisaruksia.

    Aadamin DNAsta sikiöityneenä Eeva oli siis Aadamin tytär!
    Aadamin tytär Eeva, hän joka antoi isälleen Aadamille omenan.
    Eeva oli Aadamin tytär, ja Aadam oli Eedenin ulkopuolelta haettu Eedeniin, joten Aadamilta jäi ihmisvanhemmat sinne Eedenin ulkopuolelle. Uskottavampaa kuin jokin savimonttu, tai Raamatussa mainitsemattomat siskot Kainin vaimoina sekä heidän jälkeläisensä suuren kaupungin suurilukuisina asukkaina. Ihmisiä siis oli ollut, ja paljon, jo ennen Aadamin syntymistä Eedenin ulkopuolella. Näille ihmisille Jumala uhkasi kostaa, jos tappaisivat Kainin, jossa Hänen merkkinsä oli, ja olisivatko eläimet nyt ymmärtäneet sellaisten varoitusmerkkien päälle yhtään mitään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aadam ja Eeva eivät olleet sisaruksia.

    Mutta heidän lapsensa olivat, toistensa kanssa taas rakkaudessa yhtyessään.
    Vai miten se Raamatun kreatonismi meni.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aadam ja Eeva eivät olleet sisaruksia.

    Ei mutta heidän jälkeläisensä olivat? HALOO!!!


  • Anonyymi

   Just kun on saatu Aatamin ja Eevan sekä Noan jälkeinen sukurutsa jotenkin selviteltyä niin jo uskit on taas köyrimässä siskojaan.

  • Anonyymi

   Aabrahamilla ja hänen vaimollaan Saaralla oli yhteinen isä.
   Ja Jumala kehui Aabrahamia hurskaaksi?!?
   Sehän on täysin kristinopin ja kristinuskon pyhiä kristillisiä arvoja syvästi loukkaavaa kun Jumala tuolla tavoin kehtaakin kehua siskonsa kanssa sekstailevaa Aabrahamia vanhurskaaksi! Insesti on suuri synti, senhän nyt tietää jokainen kristitty rippikoululainenkin, vaan ei itse Jumala?!?
   Rippikoulupenkille se tommonen Jumala pitäisi laittaa pyhiä kristillisiä arvoja päähänsä pänttäämään.
   Hyväksymällä tuollaisen siskon kanssa sekstailun, joka on suurta syntiä kristinopin mukaan, on Jumala itsekin syyllistynyt tuohon syntiin, Aabrahamia sellaiseen kehoittamalla, sekä myös pitämään jalkavaimoja ja orjatyttöä seksiorjanaan, on Jumala tehnyt Pyhän Kristinopin vastaista syntiä.
   Syntiä on Jumala tehnyt siinä, kehoittamalla Aabrahamia perisynnin vähättelyyn ja harrastamiseen siskovaimonsa kanssa aviosängyssään.
   Pyhiä kristillisiä arvojamme on Jumala täten törkeästi loukannut ja lokaan polkenut!
   Jumala on meille, pyhistä kristillisistä arvoistamme tiukasti kiinni pitäville kristityille, anteeksipyynnön velkaa, kun ei edes tiedä niinkään yksinkertaista asiaa, kuin että perisyntinen seksi avioliitossakin on syntiä! Sen tietää yksinkertaisinkin, ja jopa lukihäiriöisinkin mummeli, pienessä matalassa mökissään! Sen hän on kuullut seurakunnassaan vierailevilta, maata ristiin ja rastiin kierteleviltä, lavan tömistäjiltä, mitä nyt sitten on kuullutkaan näiltä saarnaajilta, äänekkäiden hallelujaa huutojen lomasta, mutta muilta kuultuja ja omittuja, vaikkeivat aina niin Raamatun mukaisia olisikaan, hurskaita ja pyhiä kristillisiä sanontoja ja kertomuksia, on tällä yksinkertaisella lilla helluntailaismummelilla vaikka itselleen Jumalalle jakaa!
   (Voisikohan tässä se sellainen eheytys, mitä lienee se sitten onkaan, auttaa Pyhiä Kristillisiä Arvojamme loukannutta Jumalaa kunnioittamaan niitä edes vähän paremmin?)

   1.Mooseksen kirja:
   20:11 Aabraham vastasi: "Minä ajattelin näin: 'Tällä paikkakunnalla ei varmaankaan peljätä Jumalaa; he surmaavat minut vaimoni tähden.' 
   20:12 Ja hän onkin todella minun sisareni, isäni tytär, vaikkei olekaan äitini tytär; ja niin hänestä tuli minun vaimoni.

   1.Mooseksen kirja:
   15:6 Ja Abram uskoi Herraan, ja Herra luki sen hänelle vanhurskaudeksi.

   Jaakobin kirje:
   2:23 ja niin toteutui Raamatun sana: "Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi", ja häntä sanottiin Jumalan ystäväksi.

   Ja nyt rakkaat uskikset, kynät esille ja korjailemaan Raamattuamme uuteen uskoon, edes hiukan paremmin pyhään kristilliseen Uskoomme sopivaksi:

   Ja hän onkin todella, NIINKUIN LUULTIIN, minun sisareni, isäni tytär, vaikkei olekaan äitini tytär; ja niin hänestä tuli minun vaimoni.

   No niin! Ei ollut Saara Aabrahamin sisko, kuten Sana tuossa ylhäällä Todistaa!!!

   • Anonyymi

    Ei Raamattu sano alkutekstissä että NIINKUIN LUULTIIN, vaan Aabrahamilla ja Saaralla oli sama isä.
    Siihen aikaan oli yhä tavallista, että lähisukulaiset menivät keskenään naimisiin, Egyptin faaraotkin olivat usein sisarensa kanssa naimisissa. Ihmisten perintötekijät eivät olleet silloin vielä niin täynnä mutaatioita, joten lapset silti syntyivät yleensä terveinä. Myöhemmin tuo käytäntö kiellettiin.
    Tietysti nykyäänkin lapset voivat syntyä terveenä tuollaisesta liitosta, mutta vaara on varsin suuri, että lapset saavat samoja vahingollisia geenejä sekä isältä että äidiltä, ja sairastuvat tai syntyvät sairaina. Joten vaikka se ei olisikaan syntiä muuten, niin on varsin vastuutonta riskeerata tietoisesti lastensa terveys. Mitä silloin sanotaan jos syntyy sairas lapsi? Ollaanko silloin yhtä onnellisia! Vai tullaanko kärsimään huonosta omastatunnosta loppuikä?


  • Anonyymi

   Kenties olisi parempi olla julkisesti veli ja sisar, silloinhan voisi halata tavatessa ilman että se olisi outoa. Vai onko tuo mahdotonta nykytilanteessa.?

  • Anonyymi

   Ei muuta kuin vain reippaasti naimaan ja lisääntymään. Hallelujaa, hallelujaa.

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pikkutyttö hakkasi Tynkkysen

   Pikkutyttö hakkasi Tynkkysen (PS) kun ei pitänyt tämän poliittisesta suun soitosta. Tynkkynen nostaa syytteen asiasta kuten on mahdollista. Mutta aiem
   Maailman menoa
   344
   4543
  2. Lähden taas tänää kotoani pois, kiukkuinen Sofia lataa tekstiä Instassa.

   On vihainen kun on Seiskassa kannessa hänen ruhjeistaan ja haukkuu toimittajan ja lehden aivan lyttyyn.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   2642
  3. Saisinpa nainen olla sun kanssas vielä joskus

   Rakastan sua hiljaa toivoen et päädyttäis yhteen. Kaikkea hyvää ihanalle ja pidä huoli itsestäsi 🍀❤
   Ikävä
   73
   1890
  4. Ähtärin puukotus

   Ketä puukotettu ähtärissä viime yönä??
   Ähtäri
   34
   1666
  5. Onkohan Sanna Marin(SDP) alkoholisti?

   Ei hän tosin olisi ensimmäinen pääministeri joka sellainen olisi. Mehän muistamme A Karjalaisen. Mutta tämä Sanna Marin tietoisesti bailaushimoissaan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   177
   1390
  6. Martina ja Hannu, päättyikö yhteinen tarina jo?

   Somen perusteella molemmat elävät omaa elämäänsä, mitään yhteistä ei ole näkynyt hetkeen. Kutistuiko lupaava romanssi kasaan?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   108
   1278
  7. Nyt räjähti. Sähkön hinta huomenna 1,21 Euroa kw/h. Tulee suuria ongelmia monelle.

   Hallituksella on kohta jotain muuta mietittivää kuin Korona leikki. Nyt on oikeasti iso ongelma joka vaikuttaa.
   Maailman menoa
   224
   1090
  8. Jää meidän välillä

   Mitä haluisin sanoa sulle, jos voisin. Me tiedostettiin tai tiedostetaan, että meidän välillä on jotain. Mistä se siihen tuli, kun sitä ei aiemmin oll
   Ikävä
   62
   1052
  9. Super-Sanna

   Jää pois Itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalveluksesta Korona-altistumiseen vedoten.Mutta Sanna-tytön Baari-kierrosta Korona-altistuminen ei estä.Näin k
   Tampere
   131
   985
  10. Maksoiko Martinan sisko huumevelat hengellään?

   Joutuiko Martinan sisko maksamaan hengellään kun hällä ei ollut rahaa maksaa käyttämiään aineita? Miks Martina ei tuntenut empatiaa, vain soi siskolle
   Kotimaiset julkkisjuorut
   106
   870
  Aihe