Rinteen laukaisema kriisi jatkunut jo 8 vuotta

Antti Rinne syyllinen Kittilä-jupakkaan
"Levin sotku on jatkunut kahdeksan vuotta. Sen sysäsi vauhtiin ammattiliitto Pron silloinen puheenjohtaja Antti Rinne, koska hän käytännössä antoi 17. marraskuuta 2013 potkut Levin hissiyhtiön toimitusjohtaja Palosaarelle."

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/16674a83-1df9-47b6-84c6-4d14ebb6a163

Kalliiksi käy demarit kaikin tavoin yhteiskunnalle.

Korkein oikeus tutkii vielä, ovatko luottamushenkilöt rikkoneet virkavelvollisuutensa hankkiakseen hyötyä kuntakonserniin kuuluvan hissiyhtiön toimitusjohtajalle Jouni Palosaarelle. Sen sijaan luottamushenkilöiden toiminta Kittilän silloisen kunnanjohtajan Anna Mäkelän erottamisessa sai lainvoiman – siinä ei rikoksia todettu tapahtuneen.

Jouni Palosaarta vastaan nostetut syytteet kaatuivat hovioikeudessa jo elokuussa 2019.

Vyyhdin sivuhaaroista kesken on vielä ns. Eilavaaran laskutusasia. Siinä kolme Kittilän kuntapäättäjää tuomittiin maaliskuussa petoksen yrityksestä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta – jutun käsittely jatkuu hovioikeudessa.

Levin sotku on jatkunut kahdeksan vuotta. Sen sysäsi vauhtiin ammattiliitto Pron silloinen puheenjohtaja Antti Rinne, koska hän käytännössä antoi 17. marraskuuta 2013 potkut Levin hissiyhtiön toimitusjohtaja Palosaarelle.

Palosaaren potkujen jälkimainingissa kunnanjohtaja Mäkelä sai puolestaan potkut, jonka seurauksena liuta kuntapäättäjiä on sittemmin roikkunut vuosia löyhässä hirressä. Sekä Palosaaren toimista, että kuntapäättäjien toiminnasta Mäkelän erottamisessa nostetut syyteet ovat kaatuneet.

Kunnanjohtajan erottamisen valmistelussa tosin tapahtui virheitä, jotka on todettu hallinto-oikeudessa. Kittilän kunta maksoi Mäkelälle erokorvauksen.

11

63

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Uoti: "Palosaaren profiili on ollut liian korkea, Mr. Levi, ja se ei ole käynyt teille?"
   Rinne: "Olen tällaista kuullut, ei pidä paikkaansa."

   Hetkeä myöhemmin Rinne kuitenkin myönsi, että Palosaaren Kauppalehti Optiolle antama haastattelu (jossa esiintyi Mr. Levinä) ei miellyttänyt hissiyhtiön hallituksen jäseniä.

   Ja sitten taas puhutaan Levin Matkailukeskuksen toimitusjohtajan Ari Aspian leikki- ja matkustaskaverista nallesta. Uoti: "Aspiasta kerrottiin solvaavia tietoja, joten sen takia päätitte käynnistää poliisitutkinnan?"
   Rinne: "Tuo on johdatteleva kysymys. Tilanne Kittilässä velloi, ja koko ajan tuli kaikenlaisia väitteitä. Siksi tutkintapyyntö."

   Uoti: "Millä valtuuksilla ilmoititte hotellihuoneessanne Palosaarelle erottamisesta."

   Rinne: "Oli yhteinen tahtotila hoitaa asia matalalla profiililla."

   Uotin kyselytyyli saa Rinteen hieman hermostumaan: "En ymmärrä mihin tähtäätte. En kerro täällä mielipiteitä, kerron mitä muistan."

   Uoti: "Miten toimitusjohtaja (Palosaari) voi aiheuttaa yhtiölle vahinkoa, jos yrittää saada yhtiölle hissit halvemmalla?"

   Rinne: "Meillä on periaate, että toiselle yhtiölle ei kerrota toisen yhtiön (hissi)tarjouksesta."

   • Anonyymi

    Tähän mennessä oikeudenkäynnit maksaneet yhteiskunnalle yli 2 miljoonaa euroa. Kalliita nuo demarit Suomelle.


  • Anonyymi

   Demari on muussi-aivojen kuningas. Ei koskaan pitäisi palkata johtotason tehtäviin, eikä varsinkaan kenenkään rahojen lähelle. Lapio- miehenä saattaa työnsä tehdä kun on joku täysipäinen vahtimassa että lapio on oiken päin, ja ettei töistä lähtiessä "puhalla" sitä.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Olikos sama Antti kyseessä jossain kavallusjutussa?

   • Anonyymi

    Ei, mutta Kaikkonen oli puhaltamassa Nuorisosäätiön varoja...nyt on viimeinenkin koijari hävinnyt tuhka tuuleen, onko Thaimaassa vai multana? Nuorisosäätiön johtajistosta jäi vain tyhjää, rahaa ei ole vaikka säätiön pitäisi olla varakad edellee. Kepun mafia toimii kaikkialla.


   • Anonyymi

    Taisi taloyhtiön ja omat rahat mennä sekaisn, niin että omat lisääntyi, myös taisi Akt aikanaan päivärahoja laskuttaa useampaan kertaan. Myös muita tuomioita saanut. Selvästi demari.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Taisi taloyhtiön ja omat rahat mennä sekaisn, niin että omat lisääntyi, myös taisi Akt aikanaan päivärahoja laskuttaa useampaan kertaan. Myös muita tuomioita saanut. Selvästi demari.

    https://www.hs.fi/henkilo/aki-haaro/
    Totuus kepulaisesta ahneudesta.


  • Anonyymi

   https://yle.fi/uutiset/3-11755172

   Puuttuu kuitenkin puhtast jauhot Kittilän päättäjien pussista. Kovalla rahalla mustakin muuttuu valkoiseksi.

   Palosaarien oma mafia on valtaa käyttävää porukkaa.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jättäkää Marin rauhaan.

   Hänellä on ollut pääministerin pesti erittäin vaikeana aikana ja siihen nähden hän on suoriutunut hyvin. Minne piiloutuivat vanhemmat ja kokeneemmat h
   Maailman menoa
   725
   6588
  2. Yllätyspaljastus! Jaajo Linnonmaa OUT, Antti Holma IN! Hän on Haluatko miljonääriksi? uusi juontaja

   Nyt on megauudistus, kun Antti Holma istahtaa ikoniseen Haluatko miljönääriksi? juontajan tuoliin. Jaajo Linnonmaa jää syrjään. Saako Holma pidettyä s
   Kotimaiset julkkisjuorut
   33
   4461
  3. Shirly Karvinen kärsi tästä yhdestä inhokista Selviytyjät-saarella: "Nousee kunnon traumafobia..."

   Ex-missi Shirly pelasi todella kovaa peliä Selviytyjissä. Juonittelua ja strategista suunnittelua piisasi yllin kyllin, ja radiojuontaja voitti koko k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   42
   3019
  4. Martina ja Hannu, päättyikö yhteinen tarina jo?

   Somen perusteella molemmat elävät omaa elämäänsä, mitään yhteistä ei ole näkynyt hetkeen. Kutistuiko lupaava romanssi kasaan?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   237
   2746
  5. Nyt räjähti. Sähkön hinta huomenna 1,21 Euroa kw/h. Tulee suuria ongelmia monelle.

   Hallituksella on kohta jotain muuta mietittivää kuin Korona leikki. Nyt on oikeasti iso ongelma joka vaikuttaa.
   Maailman menoa
   281
   2227
  6. Super-Sanna

   Jää pois Itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalveluksesta Korona-altistumiseen vedoten.Mutta Sanna-tytön Baari-kierrosta Korona-altistuminen ei estä.Näin k
   Tampere
   187
   1667
  7. Martina Aitolehti sädehti itsenäisyyspäiväjuhlissa , Olalla keikkui yli 1600 euron ökyveska

   Olikohan Stebun ostama laukku,tuskin Hanun ainakaan,vai olisko Bahan,Hyvösen,Palomiehen,Eskon 🤭, Eremenkon,vai jonkun muun....kolmijalkainen.....
   Kotimaiset julkkisjuorut
   184
   1197
  8. Seiska maksoi kalenterit

   https://www.seiska.fi/kotimaa/stefan-thermanilta-torkea-temppu-teki-opiskelijoille-julmat-oharit-ja-jatti-joulukalenterit Vai sillälailla, onneksi se
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   1082
  9. Voiko käydä niin et joku luulee olevansa

   aivan mahtava saalis, vaikkei Olekaan?
   Ikävä
   63
   819
  10. Pikkujouluista koronalinko ?

   Aivan käsittämätöntä, että kunnan työntekijät ja valtuutetut läksi kimpassa pikkujouluihin Hankasalmelle kuppilaan samalla kun Konnevedelle kirjattiin
   Konnevesi
   22
   801
  Aihe