Renkaiden pyörimissuunnasta

Anonyymi

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/jos-renkaisiin-ei-ole-merkitty-pyorimissuuntaa-miten-pain-ne-asennetaan-varsin-tyypillista-on-etta/8286718

"Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen kertoo MTV Uutisille, että suunniteltu pyörimissuunta merkataan renkaaseen joko nuolella tai inside-outside [sisäpuoli-ulkopuoli] -merkinnällä."

Mitä ihmettä? Jos inside-outside-rengas laitetaankin toiselle puolen autoa vaihtuu pyörimissuunta. Ennenvanhaan renkaita (pyöriä) neuvottiin kierrättämään puolelta toiselle ja edestä taakse kulumisen tasaamiseksi.

11

180

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ja maapallon uskoivat olevan pannukakku eli litteä, usea valmistaja on laittanut pyörimissuunnan sivulle!🐐

  • Anonyymi

   Ei niitä kierrätetä kuin edestä taakse ja takaisin, puolta ei vaihdeta koskaan.
   Oli pyörimissuunta määritelty tai ei, niin ne pitää laittaa aina pyörimään samoin päin, muuten ne kuluu nopeasti ja nastat irtoaa.
   Jokainen tämän tietää tai ainakin pitäisi.

  • Ei pyörimissuuntaa merkata inside-outside -tekstillä.
   Eikä renkaan pyörimissuuntaa koskaan vaihdeta, eli rengas viettää koko ikänsä samalla puolella autoa. Edestä taakse ja toisin päin on tarpeen vaihtaa takavetoisissa. Etuvetoisissa yleensä riittää, kun eturenkaiden kuluttua ostaa kaksi uutta taakse ja pistää vanhat takarenkaat eteen.

   Pyörimissuuntaa ei vaihdeta, sillä rengas kuluu muotoon, jossa jarrutustehoa on enemmän kuin kiihdytystehoa. Jos pyörimissuuntaa vaihdetaan, muuttuu ajo arvaamattomaksi (kunnes kumi taas kuluu).

   • Anonyymi

    Nuo inside ja outside merkinnät tarvitaan silloin kun kulutuspinnan malli on epäsymmetrinen, eli ulkoreunan urat ovat erilaisia kuin sisäreunassa. Merkintä ei siis liity pyörimissuuntaan.


  • Anonyymi

   Nämä ovat taas niitä hifistelyjuttuja nämä pyörimissuunnat, aika teoreettista pohdintaa.
   Sillä jos kesärenkaat ovat joka nurkassa kuluneet tasaisesti poikki pinnan, ei sen pyörimissuunnan vaihto sitä pilaa. Kyse on millin murto-osista..

   • Anonyymi

    Pyörimissuunnalla on merkitys, jos renkaan kuviointi on sellainen, että pyörimissuunta vaikuttaa renkaan ominaisuuksiin (esim. työntää pois veden/sohjon renkaan alta).

    Lisäksi nastarenkaissa on tärkeää, että pyörimissuunta on aina sama, etteivät nastat irtoile, kun paine niihin kohdistuukin toisesta suunnasta.


  • Anonyymi

   talvirengas on hyvä ja pitävä ajaa kesällä loppuun pyörimissuuntaa vastaan-vesi lentää pois

  • Anonyymi

   Ette taida muistaa noita vuosikymmenten takaisia ristikudosrenkaita? Silloin suositeltiin tasaisen kulumisen takia vaihtamaan renkaat ristiin, jopa kesken kauden, siis vasen etu oikealle taakse ja oikea etu vasemmalle taakse. Vararenkaankin voi ottaa mukaan kiertoon, en vain muista miten sitä suositeltiin kierätettäväksi. Siis noissa ristikudosrenkaissa oli kulutuspinta täysin symmetrinen sekä pituus että poikkisuuntaan. Jopa noissa alkuaikojen Hakkapeliitoissa ei ollut väliä, miten päin rengas pyöri.
   Vyörenkaitten myötä alkoi tulla tuota epäsymmetristä kulutuspintaa ja määrättyjä pyörimissuuntia.

   • Anonyymi

    Onko epäsymmetrisessä rengassarjassa sitten 2 oikeanpuolista ja 2 vasemmanpuolista rengasta? Eli kuviointi peilikuvana. Entäs mahdollinen vararengas?


   • Anonyymi

    Muista kyllä nuo suositukset. Niistä on jo vuosikymmeniä. Jotkut kenties muistelevat vieläkin noita suosituksia ja toimivat niiden mukaan.


  • Anonyymi

   Jopa useimmissa polkupyörän renkaissa on pyörimissuunta merkitty. Mitä ihmeellistä tässä asiassa nyt muka on?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. "MUKANA KU PERÄPUKAMA!!" Janni Hussi paljastaa uudet kuviot pörrökaverin kanssa somessa!

   Oho! Janni Hussi paljastaa into piukena somessa uudesta aluevaltauksestaan. Postauksessa ei sanoja säästellä: https://www.suomi24.fi/viihde/mukana-ku-
   Kotimaiset julkkisjuorut
   12
   5161
  2. Älkää hyvät ihmiset ottako kolmatta piikkiä

   se ei auta helvetti pääsee vaan irti järkyttäviä tutkimuksia haitoista on jo liikaa olemassa tähän viestiin laitan toiset tunnisteet🤢🤕🤮🤒🚑
   Maailman menoa
   413
   4496
  3. Sofia Belorfin kauhunhetket

   Sofia koki viime viikolla kauhunhetkiä. Lukuisat silminnäkijät sekä lähipiiri vahvistavat Seiskalle, että kohulokki joutui pakenemaan keskellä päivää
   Kotimaiset julkkisjuorut
   167
   3419
  4. Suomi24 kirjoitukset poliisitutkinnassa

   Taitaa olla aika kertoa, missä olemme menossa. Täällä suomi24-palstalla olen saanut vuosikausia kokea valtavaa törkykirjoittelua kohdalleni. Nimimerkk
   Haapavesi
   122
   2461
  5. Taas ne kiduttavat joulujollotukset on alkaneet kaupoissa ja radiossa

   Pitäisikö tämän jonkun mielestä olla hauskaa? Lähinnä tekisi mieli potkaista jakkara alta kun näitä joutuu väkisin kuuntelemaan.
   Maailman menoa
   72
   2049
  6. Terrorismia?

   Mikähän juttu tämä on? Ja missä Kankaanpään seudulla? https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008450787.html
   Kankaanpää
   31
   1812
  7. Sofia joutunut itkuisena pois kotoa

   Sofia joutunyt taas itkuisena etsimään yöpaikkaa muualta, tietää seven kertoa. Eilen kuitenkin oltiin taas family dinner 🤔. Totta vai tarua 🤷‍♀️
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   1426
  8. No niin.. tisseistä

   tässä ihmettelen yhtä asiaa. Tästä tulee tissikeskustelu, mutta toivoisin oikeasti rakentavaa palautetta. Eli.. minä olen suhteellisen pienirintainen
   Sinkut
   136
   1221
  9. Missä on rehellisyys Sofia B,valheilla on lyhyet jäljet.

   En ymmärrä, miksi pitää suojella ja valehdella, jos suhteessa on vaikka alkoholi ongelma ja hyväksyy kaiken tuskan mitä se voi tuottaa juuri itselleen
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   1213
  10. Minkälainen on ihastuksesi whatsappkuva?

   Miehellä harmaa pipo päässä ja hymyilee kameraan päin 🤭
   Ikävä
   23
   1185
  Aihe