Suomi on elänyt täyttä rauhanaikaa jo yli 70 vuotta

.. meitä ole uhkailtu, vain kiristetty - lähinnä US CIA' n taholta - katso taloudesta ja kaupallisuudesta Rauma-Repola ja syvänmeren sukellusveneet Neuvostoliittoon, joiden toimitukset US CIA esti.

[Nyt paasikivimäisesti voidaan todeta, että tosiasioiden tunnustaminen on "valtioviisasta" - eikä kannata koettaa johtaa suosiostaan huolimatta kansakuntaa väärille harhapoluille - tarkoitushakuisten päämäärävalintojen vuoksi ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008403057.html - otsikoituna:

"Presidentti Niinistö varoittaa ennakkoon uudesta turvallisuus­riskistä: ”Suomi on kulkemassa eri suuntaan kuin Ruotsi ja muut Pohjoismaat”"]
..

Meille maalataan yhä jykevämmin jo idän uhkaa - yöpakkasten jäädessä kauas historiaan -

[ ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008397772.html - otsikoituna: "Mika Aaltolan kolumni:

Geopoliittinen peli kovenee Suomen naapurustossa" - kansakuntamme ei kaipaa tämän tyyppistä uhanluontia - sillä kansa kuitenkin tietää kansalaisviisaina, mitä merkitsee olo idän jättiläisen vieressä]

- Venäjän suoraa uhkamahdollisuutta, kuin häveliäämmin Kiinan mahdin tuomaa kaupallista uhkaa, jossa maailmallisessa vähemmistössä oleva länsi yrittää ylläpitää asemaansa US-johteisena maailmanpoliisina.

..
"Pidä ystävät lähellä ja vihollismahdollisuudet kaukana - mielellään valtamerien takana"

Tämä yksipuolinen lännettyminen on kansaa harhaanjohtavaa "valtioviisautta", jossa vaarallisesti tässä tuon toisen ydinasesuurvallan vieressä se on jopa lyhytnäköisyyttä turvautua merta kauempana olevaan oletusturvaan -

.. ovi berberin napit auki Natoon, tuohon lännen sotakoneeseen, joka jo harjoitteli poliisiroolia Serbian Kosovossa - tunnetuin seurauksin - samoin kuin sekaantuminen Afganistaniin [ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/84016/afganistan-2001-sota-jonka-usa-havisi?changed=1635929123 - ] oli poliittinen kuin sotilaallinen limbo.

--
Nyt ei ole varaa lasketella kansansuosiosta kiihkeään orilaukkaan, sillä meidän rooli on aivan toisaalla - ei olla vastakkain asettelija, vaan yhdistäjä, kuten TP Sauli Niinistö on oivaltavasti kansakuntansa opastamana kertonut olevansa suomalainen |1, kun amerikkalainen laatuaviisi kysyi meidän vastahankaa Natoon liittymiselle.

Meidän rooli on yhdistää eripuraisia toimijoita, olivatpa ne idästä tai lännestä -

.. tähän kansakuntamme on sanonut tiukan sanansa - me emme liity Natoon |2 sillä kansa jos kuka tietää mitä merkitsee yksipuolinen liittoutuminen (liittouman myötä viholliskandidaatin välittömässä läheisyydessä) -

- Näin kävi ilman varsinaisia sopimuksia Saksan kolmannen valtakunnan kanssa vuonna 1941, ajauduimme tietoisesti Jatkosotaan, jonka orilaukka nimitti alussaan Kesäsodaksi, .. loppu onkin historiaa, eikä sitä tässä enää kannata kerrata - vain todeta, ettei valtion kannata ajaa itseään ajopuuksi tai puun ja kuoren välin - hyökkäyksellisin elementein.

..
Tänään poliittinen osajohto - erityisesti kokoomuksen johdolla ajaa meitä juuri orilaukalle ja puun ja kuoren väliin, sillä oivallus on himmentynyt mitä merkitsee olla energian, raaka-aineiden (jopa ravintolähteiden |3) ja lopulta strategisten ydinaseiden välittömässä läheisyydessä.

--
Kansakunta Suomi toivoo sen suosiossa olevan presidentti Niinistön viisautta huomata mitä merkitsee sekaantumattomuus ja sotkeutumattomuus vieraiden omiin sisäisiin asioihin - me emme ole opettaja, mutta neuvottelupöydän kattajana |4 voisimme olla tehokkaita, luotettavia kuin sekaantumattomuudessamme suosittuja.

Nyt vakava kansalaishuomio presidentillemme -

ei oteta orilaukkaa, ei johdatella kansalaisia turhaan uhan pelkoon, jota ei tässä vaiheessa ole - sen sijaan viestitään äänestäjille omaa liittoutumattomuuden hyvettä olla juuri se sopiva idän ja lännen vedenjakajalla oleva valtio, joka kutsuu vieraikseen kaikkia, jotka haluavat "hyviä palveluksia" |5 - kuten TP Niinistö osuvasti sanoo ja esittää yhä suoraviivaisempia kutsuja tulla Helsingin henkeen.

Nyt tehdään valintoja -

.. me emme lähde läntisen koneiston ja yhteiskuntajärjestyksen maailmapoliisiroolin tukijaksi - emmekä suosijaksi.

Me lähdemme avaamaan ovet neuvotteluille - rauhanvälittäjinä, jossa me voimme olla YK-rauhanturvatehtävien pieni suurvalta |6. Uskallan väittää, että tänään maailman suurimmaksi kasvanut Kiina ottaa mielellään vastaan sellaisen valtion, joka oivaltaa, ettei muiden sisäiset asiat ole meidän asioita, varsinkaan jos ne eivät koskettele meitä millään lailla.

..
Emme voi olla pappi joka sanoo, tehkää kuten me teemme

Me emme voi suosia sellaista, joka ei saa suosiota maailman suurimmissa - sen sijaan me voimme olla diplomaattisia, näyttää ympäristöllistä esimerkkiä ja alleviivaten olla sotkeutumatta muiden asioihin apostolina, joka luulee olevansa se ainoa tapa Elää ja Vaikuttaa - >

.
|5 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/16807163/kaikki-kolme-suurvaltaa-suomeen---hyvien-palveluksien-aarelle! -

--
PS. Jäljen jättäjät ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/11/meille-eloa-luova-ymparisto-on.html -

...
46207

199

716

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      On havaittavissa, että Suomea viedään yhä syvemmälle Natoon, kansalaisten natovastaisuudesta huolimatta.

      • Anonyymi

        Pitkän aikavälin tarkastelussa suomalaiset kannattavat Natoon liittymistä välillä 14-26 prosenttia, näin voidaan todeta, että jopa yksinkertainen enemmistö estää liittymisen - sanoi Ninistö lopulta mitä tahansa.


      • Anonyymi

        Kokoomuksen tavoitteet ovat selkeät - Natoon ja äkkiä, heidän ymmärtämättä jälkiseurauksia.


      • Anonyymi

        Miten kävi Suomelle 1941-44?


      • Anonyymi

        Eikö tiettyjä poliitikkoja hävetä kun k*settavat kansaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten kävi Suomelle 1941-44?

        Sotkeuduimme Saksan Barbarossa-hyökkäykseen Neuvostoliittoon, luulimme voittavamme - toisin kävi - hävisimme ja oikea käsi lähti ja varmistui, että Karjala menetettiin "lopullisesti"!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten kävi Suomelle 1941-44?

        Yön öyhöttäjä iski jälleen!!!
        Heräsit yöllä klo 2:14, koska halusit huutaa cyberavaruuteen:
        " Miten kävi Suomelle 1941-44?. "


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sotkeuduimme Saksan Barbarossa-hyökkäykseen Neuvostoliittoon, luulimme voittavamme - toisin kävi - hävisimme ja oikea käsi lähti ja varmistui, että Karjala menetettiin "lopullisesti"!

        Noinko huono käsitys?? Talvisota alkoi jo 39 jolloin nl ja ns oli ns. Liittolaisia.🤔


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noinko huono käsitys?? Talvisota alkoi jo 39 jolloin nl ja ns oli ns. Liittolaisia.🤔

        Luoma ei tunne historiaa ollenkaan. Venäläinen nimimerkki?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Avaajalta puhutteleva kirjoitus TIEDE-palstalta, jo vuosien takaa - sisältää runsaan kommentoinnin

        https://www.tiede.fi/keskustelu/79868/luodaanko-jalleen-venajan-uhkaa?changed=1636920273

        Luoman propagandaa, jota tieteilijä Ekavekara kuvailee näin:
        "Kovin on työlästä väittää mustaa valkoiseksi. Kyllä Venäjä luo ihan aktiivisesti uhkaa itsestään. Propagandaa tietty, mutta osoittaa sylttytehtaan.

        Venäjän amiraali varoittaa USA:ta: Iskemme viidessä minuutissa

        https://www.verkkouutiset.fi/venajan-amiraali-varoittaa-usata-iskemme-vi..."


      • Anonyymi

        Yritys on kova, mutta kansakuntamme vastustuskyky vieläkin väkevämpi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokoomuksen tavoitteet ovat selkeät - Natoon ja äkkiä, heidän ymmärtämättä jälkiseurauksia.

        https://yle.fi/uutiset/3-7696313

        "Kokoomuksen pitkäaikaiset kansanedustajat Ilkka Kanerva, Pertti Salolainen, Kimmo Sasi ja Ben Zyskowicz olisivat valmiita viemään Suomen Naton jäseneksi myös ilman kansanäänestystä. Eduskunnan kansalaisinfossa käydyssä keskustelussa kokoomuskonkarit antoivat täyden päätösvastuun presidentille, hallitukselle ja eduskunnalle."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten kävi Suomelle 1941-44?

        Hävisimme. Ratsastettiin väärällä hevosella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noinko huono käsitys?? Talvisota alkoi jo 39 jolloin nl ja ns oli ns. Liittolaisia.🤔

        Jartsev-neuvottelut Suomessa

        NKVD-agentti Boris Jartsev, a.k.a. Boris Rybkin, järjesti salaiset neuvottelut Suomen hallituksen kanssa vuonna 1938.
        Neuvostoliiton Helsingin lähetystön toinen sihteeri Boris Jartsev saapui 14. huhtikuuta 1938 tapaamaan ulkoministeri Rudolf Holstia. Epätavallista ja diplomaattisen protokollan vastaista tapaamisessa oli se, että lähetystösihteeri ilman esimiehensä välitystä pyrki suoraan ulkoministerin puheille. Neuvotteluista ei myöskään saanut kertoa sivullisille, ei edes Neuvostoliiton lähettiläälle.[27] Tapaamisessa Jartsev kertoi tuovansa Moskovasta tärkeän viestin, josta hänet oli valtuutettu neuvottelemaan Suomen hallituksen kanssa.

        Jartsevin mukaan neuvostohallitus oli varma, että Saksa suunnitteli hyökkäystä Neuvostoliittoon ja että suunnitelmiin kuului sivustaisku Suomen kautta. Siten Suomen suhtautuminen saksalaisten maihinnousuun oli tärkeää Neuvostoliitolle. Puna-armeija ei jäisi odottamaan Rajajoelle, mikäli Suomi sallisi maihinnousun. Toisaalta mikäli Suomi vastustaisi saksalaisten maihinnousua, Neuvostoliitto antaisi sotilaallista ja taloudellista apua, sillä Suomen kykyyn torjua saksalaisten maihinnousu omin voimin ei luotettu. Mitään täsmällistä ehdotusta Jartsevilla ei ollut.[28]

        Seuraavien viiden kuukauden aikana Jartsev keskusteli useita kertoja muun muassa pääministeri A. K. Cajanderin ja valtiovarainministeri Väinö Tannerin kanssa. Vasta Suomen tehtyä ensin omansa elokuussa 1938 Jartsev toi ensimmäisen neuvostohallituksen tekemän konkreettisen ehdotuksen.

        Suomen ehdotus, joka perustui siihen, ettei Suomi sallisi, että sen koskemattomuutta loukataan tai sen kautta hyökättäisiin Neuvostoliittoon, ei ollut riittävä Neuvostoliitolle. Suomen ehdotus sisälsi myös Neuvostoliiton vakuutuksen Suomen koskemattomuuden kunnioittamisesta ja suostumuksen Ahvenanmaan linnoittamiselle. Neuvostoliitto näki, että Suomen ehdotuksen mukaan Suomi saisi paljon etuja ja Neuvostoliitto ei mitään.[29]

        Neuvostoliitolle Suomen antama vakuutus ei riittänyt: sen lisäksi olisi tehtävä salainen sopimus, joka olisi mahdollistanut Neuvostoliiton osallistumisen Suomen – ja ennen kaikkea sen merirajojen – puolustamiseen Saksan hyökätessä. Neuvostoliiton olisi pitänyt saada osallistua myös Ahvenanmaan linnoittamiseen ja lisäksi se olisi halunnut myös saada linnoitetun ilma- ja meripuolustustukikohdan Suursaareen.

        Jartsevin tuoma viesti Moskovasta Suomen hallitukselle ei ollut niinkään vaatimus kuin yhteistyön tarjous. Neuvostoliitto ei ollut vuonna 1938 asemassa, jossa se olisi voinut tehostaa vaatimuksiaan väkivallalla uhkailemalla. Suomi oli pyrkinyt aktiivisesti parantamaan idänsuhteita ja ottanut etäisyyttä Saksaan, mikä Moskovassa tulkittiin mahdollisuutena parantaa maiden välistä yhteistyötä Neuvostoliittoa miellyttävällä tavalla.[30]

        Suomi torjui Jartsevin ehdotuksen elokuun lopulla 1938. Jartsev piti neuvotteluja yllä muodollisesti vielä useita kuukausia, vaikka tosiasiassa neuvottelut olivat joutuneet umpikujaan. Myöhemmin Suomen ja Ruotsin yrittäessä saada Neuvostoliitolta suostumuksen Ahvenanmaan linnoittamiseen tähtäävälle ns. Tukholman sopimukselle vuoden 1939 alussa selvisi, että Neuvostoliitto haluaa suostumuksestaan hinnan. Maaliskuussa 1939 Neuvostoliitto siirsi neuvottelut virallisemmalle tasolle lähettämällä Roomasta entisen Helsingin-lähettilään Boris Steinin keskustelemaan ulkoministeri Eljas Erkon kanssa. Stein ilmoitti, että Neuvostoliitto halusi vuokrata 30 vuodeksi Suursaaren, Lavansaaren, Tytärsaaret ja Seiskarin. Myöhemmin saarten vastineeksi tarjottiin maa-aluetta Itä-Karjalasta.[31][32] Mannerheim oli valmis luovuttamaan saaret, joita tosiasiassa ei olisi pystytty puolustamaan, ja oli valmis myös rajantarkistuksiin Kannaksella.[21] Steinin ja Erkon neuvottelujen katkeaminen 6. huhtikuuta 1939 johti Moskovan neuvotteluihin syksyllä 1939.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luoman propagandaa, jota tieteilijä Ekavekara kuvailee näin:
        "Kovin on työlästä väittää mustaa valkoiseksi. Kyllä Venäjä luo ihan aktiivisesti uhkaa itsestään. Propagandaa tietty, mutta osoittaa sylttytehtaan.

        Venäjän amiraali varoittaa USA:ta: Iskemme viidessä minuutissa

        https://www.verkkouutiset.fi/venajan-amiraali-varoittaa-usata-iskemme-vi..."

        Miten luo uhkaa Suomelle?


      • Anonyymi

        Natotus käynnissä Hesarin johdolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yön öyhöttäjä iski jälleen!!!
        Heräsit yöllä klo 2:14, koska halusit huutaa cyberavaruuteen:
        " Miten kävi Suomelle 1941-44?. "

        Miten silloin sitten kävi?


      • Anonyymi

        Savitaipaleelta, joka kantoi raskaan uhrin viimeisissä sodissamme, kerrotaan osuvasti:

        Ne on eri miehet jotka ruumiita tekee ja ne jotka niitä pesee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten kävi Suomelle 1941-44?

        Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis -kuurtanelaane kansanviisaus


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yön öyhöttäjä iski jälleen!!!
        Heräsit yöllä klo 2:14, koska halusit huutaa cyberavaruuteen:
        " Miten kävi Suomelle 1941-44?. "

        Proffa Kuisma sanoo näin:

        https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/

        " ... Vapaussota-kampanja onnistui hyvin. Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

        Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. ... "


        ''''


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luoma ei tunne historiaa ollenkaan. Venäläinen nimimerkki?

        Minkähän takia Suomi kieltäytyi Saksan tarjoamasta hyökkäämättömyyssopimuksesta keväällä 1939?


      • Anonyymi

        Melkoinen jenkaus kansakunnan tahdon vastaisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitkän aikavälin tarkastelussa suomalaiset kannattavat Natoon liittymistä välillä 14-26 prosenttia, näin voidaan todeta, että jopa yksinkertainen enemmistö estää liittymisen - sanoi Ninistö lopulta mitä tahansa.

        Korjaus: Niinistö 😊


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten kävi Suomelle 1941-44?

        ✋ lähti.


    • 2

      .. tässä maailmassa, jossa pisimmät korkeakulttuurit ovatkin yllättäen idässä - eikä lännessä, puhumattakaan ympäristöllisesti jalanjäljestä - viisaasti ja oikein mitattuina kumuloiden ja per capita periaattein, jossa läntinen yhteiskuntakehitys on ottanut arveluttavan maailmallisjohtajuuden (katso grafiikka 1).

      --
      Meneillään oleva suhteeton kohkaus mediasta liittyen Valko-Venäjän ja lähinnä Puolan nokitteluun ei meille kuulu eikä edes näy - tai näkyi - vastaava tapahtumasarja näkyi jo vuonna 2015, kun Ruotsi - rakas naapurimme - työnsi maahamme noin 25 000 omaa pakolaistaan*- ehkä ajatus oli että nyt Ruotsiin tuli liikaa (150 000) ja Suomen on kannettava EU-solidaarisuutta ja ottaa osuutensa (?) - jokainen voi itse miettiä mitä tuolloin tapahtui ja miksi.

      --
      Suomi sijaitsee tulenaralla maantieteellä - vieressämme ovat Pietari, Venäjän silmä ja historia kuin myös Kuolan niemimaa, jossa sijaitsevat osaltansa ne suurydinsodan esto- ja uhkajärjestelmät, joiden toivotaan torppaavan tuo lopullinen sota, jossa tuhannet ydinaseet lentevät idästä länteen ja lännestä itään -

      Me olemme valinna kauhassa ja nyt on vielä aikaa osoittaa valtioviisautta valita puolensa - joka ei ole kumpikaan - ei itä eikä länsi. Niin Venäjä, Kiina kuin Yhdysvallat tarvitsevat neuvottelupöydän, jonka tuoleihin voidaan luottaa - luottaa siihen sekaantumattomuuden ja sotkeutumattomuuteen, jonka juuri nyt opimme, kun ei ole vielä myöhäistä.

      Nyt ei tosiaan ole vielä myöhäistä - me olemme positiivisessa tarkkailussa - lähinnä kansakuntamme vakaan ja harkitun päätöksen vuoksi - emme liity mihinkään sotakoneistoon - eikä tässä kannata niin presidentin kuin muidenkaan mahdollisia orilaukkoja suunnittelevien koettaa junnata, ujuttaa kuin salaa kiemuroiden johtaa maatamme sellaiseen välikköön, jossa jälleen jodumme tilanteeseen, jossa ne ovat eri miehet jotka ruumiita psevät kuin he, jotka niitä tekevät.

      ..
      Emme kumartele mihinkään ilmansuuntaan - me huolehdimme itse riittävän puolustustahdon riittävin järjestelmin, joilla osoitetaan sellaista kykyä, ettei maahamme kannata tulla - vihamielisin aikein.

      Paras turvamme on sekaantumattomuus ja sotkutumattomuus muiden omiin sisäisiin asioihin -se on sitä parasta ulko- ja turvallisuupolitiikka, ja tämän soisi meitä johtavien poliitikkojen jo lopulta oivaltavan.

      ..
      Kansa on puhunut - katso graf. 2.


      ..
      e

      • Anonyymi

        Positiivinen tarkkailu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Positiivinen tarkkailu?

        Kiina seuraa kiinnostuneena EU:n ja Suomen yhteiskuntakehitystä.


    • Anonyymi

      Eräs suomalaisten harhautus tapahtui Nato-Isäntämaa pöytäkirjan allekirjoituksessa, sitä ei esitelty kansalaisille - olisiko ollut jopa kansanäänestyksen paikka, mutta edes eduskunnalle sitä ei haluttu näyttää - puhumattakaan suomennettuna äidinkielellemme.

      • Anonyymi

        Nykyään tuo pöytäkirja löytyy useasta paikasta täältä netistä, jopa Suomi24:sta!



      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyään tuo pöytäkirja löytyy useasta paikasta täältä netistä, jopa Suomi24:sta!

        Tässä on tuon pöytäkirjan Tarkoitus

        OSA 2.

        2.Tarkoitus


        2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

        2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tässä on tuon pöytäkirjan Tarkoitus

        OSA 2.

        2.Tarkoitus


        2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

        2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa.

        Pöytäkirja löytyy linkkinä täältä:

        ~ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/248259-mita-meilta-on-salattu-nato-isantamaa-poytakirjasta/ -

        Ja tarkasti täältä:

        ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -
        PS. tuolta löytyy myös graf.2.! Kansa on puhunut!

        ...


        ...


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Pöytäkirja löytyy linkkinä täältä:

        ~ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/248259-mita-meilta-on-salattu-nato-isantamaa-poytakirjasta/ -

        Ja tarkasti täältä:

        ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -
        PS. tuolta löytyy myös graf.2.! Kansa on puhunut!

        ...


        ...

        Miksi pöytäkirjaa ei esitelty eduskunnalle suomeksi käännettynä, ennen allekirjoitusta?!

        Ruotsi otti oman vastineensa parlamentaarisen käsittelyyn ja teki siihen muutoksia, muun muassa ydinaseiden tuontikiellon.

        Suomessa tuo ydinaseiden tuonti maahamme mahdollistuu pöytäkirjan pohjalta.


      • Anonyymi

        >>Nato-Isäntämaa pöytäkirjan allekirjoituksessa, sitä ei esitelty kansalaisille -

        Syy on varsin yksinkertainen: suomi on jälleen kerran ajautunut katalien porrrvareiden kontrollivaltaan täsmälleen 2/30 -luvun malliin eli elämme eräänlaisessa porrrrvarin kontrolloimassa Sensuurissa ! Katalalla tiellä ollaan, jälleen !!!
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17179758/suomessa-ei-ole-enaa-puolueetonta-ja-vapaata-mediaa-vaan-vain-keskustaoikeistolaista

        Olkaa varuillanne, jos ikävyyksiä tulee, valtakusettajat eivät niistä vastaa vaan vain te sopulit ja mokut, ketkä leikkiin lähditte.
        t. haans


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>Nato-Isäntämaa pöytäkirjan allekirjoituksessa, sitä ei esitelty kansalaisille -

        Syy on varsin yksinkertainen: suomi on jälleen kerran ajautunut katalien porrrvareiden kontrollivaltaan täsmälleen 2/30 -luvun malliin eli elämme eräänlaisessa porrrrvarin kontrolloimassa Sensuurissa ! Katalalla tiellä ollaan, jälleen !!!
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17179758/suomessa-ei-ole-enaa-puolueetonta-ja-vapaata-mediaa-vaan-vain-keskustaoikeistolaista

        Olkaa varuillanne, jos ikävyyksiä tulee, valtakusettajat eivät niistä vastaa vaan vain te sopulit ja mokut, ketkä leikkiin lähditte.
        t. haans

        https://yle.fi/uutiset/3-7696313

        Kokoomuksen pitkäaikaiset kansanedustajat Ilkka Kanerva, Pertti Salolainen, Kimmo Sasi ja Ben Zyskowicz olisivat valmiita viemään Suomen Naton jäseneksi myös ilman kansanäänestystä. Eduskunnan kansalaisinfossa käydyssä keskustelussa kokoomuskonkarit antoivat täyden päätösvastuun presidentille, hallitukselle ja eduskunnalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://yle.fi/uutiset/3-7696313

        Kokoomuksen pitkäaikaiset kansanedustajat Ilkka Kanerva, Pertti Salolainen, Kimmo Sasi ja Ben Zyskowicz olisivat valmiita viemään Suomen Naton jäseneksi myös ilman kansanäänestystä. Eduskunnan kansalaisinfossa käydyssä keskustelussa kokoomuskonkarit antoivat täyden päätösvastuun presidentille, hallitukselle ja eduskunnalle.

        Kokoomus on ainoa puolue, joka vinkuu Natoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä on tuon pöytäkirjan Tarkoitus

        OSA 2.

        2.Tarkoitus


        2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana.

        2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa.

        Suomessa sen omassa Pöytäkirjassa ei ole kirkasta ilmausta millä proseduurilla päätös Naton kutsumisesta tehdään ... outoa, eikö?


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Putinin näpäytys?

        Mitä sanoo turkulainen Putinin kaveri A. Blom?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>Nato-Isäntämaa pöytäkirjan allekirjoituksessa, sitä ei esitelty kansalaisille -

        Syy on varsin yksinkertainen: suomi on jälleen kerran ajautunut katalien porrrvareiden kontrollivaltaan täsmälleen 2/30 -luvun malliin eli elämme eräänlaisessa porrrrvarin kontrolloimassa Sensuurissa ! Katalalla tiellä ollaan, jälleen !!!
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17179758/suomessa-ei-ole-enaa-puolueetonta-ja-vapaata-mediaa-vaan-vain-keskustaoikeistolaista

        Olkaa varuillanne, jos ikävyyksiä tulee, valtakusettajat eivät niistä vastaa vaan vain te sopulit ja mokut, ketkä leikkiin lähditte.
        t. haans

        Shakkipelin sotilaat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi pöytäkirjaa ei esitelty eduskunnalle suomeksi käännettynä, ennen allekirjoitusta?!

        Ruotsi otti oman vastineensa parlamentaarisen käsittelyyn ja teki siihen muutoksia, muun muassa ydinaseiden tuontikiellon.

        Suomessa tuo ydinaseiden tuonti maahamme mahdollistuu pöytäkirjan pohjalta.

        Kuului osana tätä ujutuskampanjaa, jolla sumutetaan kansamme enemmistöä; ei uskalleta tuoda kansalle tietoon ENNEN allekirjoituksia.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi pöytäkirjaa ei esitelty eduskunnalle suomeksi käännettynä, ennen allekirjoitusta?!

        Ruotsi otti oman vastineensa parlamentaarisen käsittelyyn ja teki siihen muutoksia, muun muassa ydinaseiden tuontikiellon.

        Suomessa tuo ydinaseiden tuonti maahamme mahdollistuu pöytäkirjan pohjalta.

        Hörhö aloitti taas keskustelun itsensä kanssa - onko se tervettä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://yle.fi/uutiset/3-7696313

        Kokoomuksen pitkäaikaiset kansanedustajat Ilkka Kanerva, Pertti Salolainen, Kimmo Sasi ja Ben Zyskowicz olisivat valmiita viemään Suomen Naton jäseneksi myös ilman kansanäänestystä. Eduskunnan kansalaisinfossa käydyssä keskustelussa kokoomuskonkarit antoivat täyden päätösvastuun presidentille, hallitukselle ja eduskunnalle.

        Hävettääkö noita poliitikkoja, ovat kansakunnan vihollisia Nato-intoiluissaan.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokoomus on ainoa puolue, joka vinkuu Natoon.

        Myös RKP.


    • Anonyymi

      Totta tuo on. Pitkä aika rauhaa, se on hyvä asia. Siihen vaadittiin melkoisia uhrauksia, oppimista ja muiden tekemää opetusta. Vaadittiin myös poliittisen linjan muutosta ja hyvä niin.
      Sen muutoksen hedelmiä olemme saaneet nauttia.

      • Anonyymi

        Suurin oppi saatiin suur-suomen rakentajien hyökkäyshalusta revanssina tuolloin kesällä 1941 jolloin de facto liittolaisina menimme Saksan kelkkaan tunnetuin seurauksin - tältä osin kansaa sumutettiin vahvasti, kuten emer.prof. Markku kuisma hyvin kertoo tässä:

        " ... Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

        Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. ... "

        https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/


      • Anonyymi

        Kekkonen ymmärsi hyvin tuon idän ihmeen, vaikka länteen kurkistelikin. Tavoitteena Urkilla oli Karjalan palautus, lohtuna oli Saimaan kanavan vuokrasopimus, nykyään hyvin harvinaisena ilmiönä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kekkonen ymmärsi hyvin tuon idän ihmeen, vaikka länteen kurkistelikin. Tavoitteena Urkilla oli Karjalan palautus, lohtuna oli Saimaan kanavan vuokrasopimus, nykyään hyvin harvinaisena ilmiönä.

        Oli jopa esillä Lapista maanvaihtoa Karjalan osalta ..., mutta ---


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Oli jopa esillä Lapista maanvaihtoa Karjalan osalta ..., mutta ---

        Nyt keskustellaan hyvin pienessä piirissä mahdollisuudesta, jossa suomalaiset saisivat Petsamoon ratapohjan vuokrausoikeuden satamineen - se mihin rata sitten ohjautuisi, niin todennäköistä on Kirovin rataan yhteys ..., mutta keskustelut jatkuvat.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Oli jopa esillä Lapista maanvaihtoa Karjalan osalta ..., mutta ---

        Puhutaan, että Kekkonen oli hyvin lähellä Karjalan palautumisen suhteen Svetogorskissa Kosigynin tapaamisen yhteydessä. Juttu Hesarissa joku vuosikymmen sitten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suurin oppi saatiin suur-suomen rakentajien hyökkäyshalusta revanssina tuolloin kesällä 1941 jolloin de facto liittolaisina menimme Saksan kelkkaan tunnetuin seurauksin - tältä osin kansaa sumutettiin vahvasti, kuten emer.prof. Markku kuisma hyvin kertoo tässä:

        " ... Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

        Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi. ... "

        https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/

        Tuo Kuisman toteamus kirvelee varmaan monia, varsinkin kun ovat kirvelyineen hampaattomia totuuden edessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhutaan, että Kekkonen oli hyvin lähellä Karjalan palautumisen suhteen Svetogorskissa Kosigynin tapaamisen yhteydessä. Juttu Hesarissa joku vuosikymmen sitten.

        Mukana silloinen Finn-Stroin toimitusjohtaja, kertojana.


      • Anonyymi

        Vain Autonomian aika oli pidempi rauhan aika, ellemme ota huomioon englantilaisten pommitusretkiä rannoillemme.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mukana silloinen Finn-Stroin toimitusjohtaja, kertojana.

        Yön öyhöttäjä iski jälleen!!!
        Heräsit yöllä klo 2:11, koska halusit huutaa cyberavaruuteen:
        " Mukana silloinen Finn-Stroin toimitusjohtaja, kertojana. "


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt keskustellaan hyvin pienessä piirissä mahdollisuudesta, jossa suomalaiset saisivat Petsamoon ratapohjan vuokrausoikeuden satamineen - se mihin rata sitten ohjautuisi, niin todennäköistä on Kirovin rataan yhteys ..., mutta keskustelut jatkuvat.

        Tuo on totta - siis väite "Nyt keskustellaan hyvin pienessä piirissä ".

        Tuo pieni piiri on yksi rölli, joka harrastaa itsekeskustelua somessa.
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhutaan, että Kekkonen oli hyvin lähellä Karjalan palautumisen suhteen Svetogorskissa Kosigynin tapaamisen yhteydessä. Juttu Hesarissa joku vuosikymmen sitten.

        Ihan varmasti puhutaan... joo... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo Kuisman toteamus kirvelee varmaan monia, varsinkin kun ovat kirvelyineen hampaattomia totuuden edessä.

        Ei blogikirjoits ole mitään faktaa vaan mielipide.

        Miten trollintollikka voi olla noin tyhmä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vain Autonomian aika oli pidempi rauhan aika, ellemme ota huomioon englantilaisten pommitusretkiä rannoillemme.

        Suomi oli Venäjän miehittämä ja britit tuhosivat venäläisten taisteluvoimaa ja materiaaleja.
        Monin paikoin isänmaalliset suomalaiset auttoivat brittejä taistelussa venäläismiehittäjää vastaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vain Autonomian aika oli pidempi rauhan aika, ellemme ota huomioon englantilaisten pommitusretkiä rannoillemme.

        Ranskalaisetkin osallistuivat Suomen pommituksiin Krimin sodan aikana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ranskalaisetkin osallistuivat Suomen pommituksiin Krimin sodan aikana.

        Tuhosivat Suomea miehittävän Venäjän joukkoja esim Ahvenanmaalla !

        Vive la France !!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan varmasti puhutaan... joo... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Taidat olla kykyihisi nähden aivan väärällä foorumilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yön öyhöttäjä iski jälleen!!!
        Heräsit yöllä klo 2:11, koska halusit huutaa cyberavaruuteen:
        " Mukana silloinen Finn-Stroin toimitusjohtaja, kertojana. "

        Kuka tuo TJ oli?


    • Anonyymi

      Onko näin Suomessa presidenttimme kannatus laskusuunnassa, tuon idän uhan luonnin esittämisellä.

      • Anonyymi

        Tunnetuin suomalainen Venäjällä on monille yllätyksenä Ville Haapasalo, 25 - kun taas Sauli Niinistö 1-2!


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Turvapaikanhakijat | Tutkijat ihmettelevät Niinistön huolta EU:n kyvyttömyydestä pistää ”kova kovaa vastaan” – ”EU:n heikkoudesta ei pidä syyttää unionin arvoja vaan sitä, ettei se sitoudu noudattamaan niitä”:

      https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008397508.html

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kirurgit ei auta kuolinmaatessa. Se ikuisuus on edessä justn siinä.

    • Anonyymi

      Suomi on ollut Neuvostoliiton/Venäjän alusmaa kaikki nuo vuodet.

      Ihmiskunnan mittakaavassa 70 vuotta on lyhyt aika.

      Suomi jatkaa rauhan eloaan vieläkin ellei Venäjä hyökkää Suomeen.

      Suomen uhkana on vain Venäjä.

      • Anonyymi

        Suomen pahin uhka lopulta on USA, maailman sotivin valtio.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomen pahin uhka lopulta on USA, maailman sotivin valtio.

        Yön öyhöttäjä iski jälleen!!!
        Heräsit yöllä klo 2:08, koska halusit huutaa cyberavaruuteen:
        " Suomen pahin uhka lopulta on USA, maailman sotivin valtio. "


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        RÖLLI ÖLÄHTI !!!!
        Eihän tuo ole mikään vertailu vaan siinä on pelkästään jenkkien sotahistoriaa.
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Näin on - Ilkan yö-öyhötys kuuluu: "" Suomen pahin uhka lopulta on USA, maailman sotivin valtio. "
        EIhän Wikissä ole sanaakaan uhkasta kenellekkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        RÖLLI ÖLÄHTI !!!!
        Eihän tuo ole mikään vertailu vaan siinä on pelkästään jenkkien sotahistoriaa.
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Avasitko linkin? Se on englantia, mutta kääntäjäkin löytyy - googleta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Avasitko linkin? Se on englantia, mutta kääntäjäkin löytyy - googleta.

        Minäpä avasin juuri äsken ja monihymiökommentoija on oikeassa.
        Siinä on kronologinen listaus sotahistoriasta.
        Ei ole mitään "sotineisuusvertailua".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Avasitko linkin? Se on englantia, mutta kääntäjäkin löytyy - googleta.

        Ei löydy mitään vertailua.


    • Anonyymi

      46207???

      • Anonyymi

        Kommenttien määrä kaikkiaan näissä Ilkan avauksissa.


      • Anonyymi

        Google on ystäväsi - haku 46207: vaahtopohjainen Estrad dB on askelääntä eristävä julkisten tilojen erikoispäällyste. Se on suunniteltu esimerkiksi päiväkoteihin, palvelutaloihin, ...


    • Anonyymi

      Yhteisymmärryspöytäkirja on valtioiden välinen tai valtioiden ja kansainvälisen järjestön välinen järjestely, "yhteisymmärrys", jolla ei yleensä haluta saada aikaan oikeudellisesti sitovia velvoitteita ja jota usein käytetään teknisluonteisten järjestelyjen tai toimintatapojen määrittämiseksi. Memorandum of understanding -termiä voidaan joskus käyttää myös merkityksessä ’tulkintaohje/selitys’ ja toisinaan myös valtiosopimuksen nimenä.

      • Anonyymi

        Miksi se salattiin eduskunnalta ennen allekirjoitusta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi se salattiin eduskunnalta ennen allekirjoitusta?

        Sellaisen valheen nyt keksit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sellaisen valheen nyt keksit.

        Miten se mielestäsi julkaistiin eduskunnalle ja milloin allekirjoituksen nähden?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten se mielestäsi julkaistiin eduskunnalle ja milloin allekirjoituksen nähden?

        Se julkaistiin koko kansalle reilusti ennen allekirjoitusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi se salattiin eduskunnalta ennen allekirjoitusta?

        Laitas Luoman pösilö todisteet salaisusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sellaisen valheen nyt keksit.

        Milloin se käsiteltiin eduskunnassa ennen allekirjoitusta?


    • Anonyymi

      UPI-FIIA:

      "Venäjän vaikutusvalta EU:n itäisten kumppanimaiden keskuudessa heikkenee - Sekä lännen että muiden maiden toimijat haastavat Venäjän asemaa
      Venäjän ulkopolitiikalle on Neuvostoliiton romahtamisesta alkaen ollut leimallista suurvalta-aseman tavoittelu sekä pyrkimys säilyttää johtoasema Neuvostoliiton jälkeisissä Euroopan valtioissa. Vladimir Putinin valtaannousun myötä Kreml on johdonmukaisesti pyrkinyt vahvistamaan Venäjän alueellista valtaa. Tämä ilmenee Venäjän ja lännen välisen kilpailun muuttumisena avoimeksi nokitteluksi sen jälkeen, kun Venäjän liitti Krimin niemimaan itseensä vuonna 2014.

      Ulkopoliittisen instituutin uusimmassa Briefing Paper -julkaisussa ohjelmajohtaja Arkady Moshes ja vanhempi tutkija Ryhor Nizhnikau instituutin EU:n itäisen naapuruston ja Venäjän tutkimusohjelmasta analysoivat Venäjän ulkopolitiikkaa Neuvostoliiton jälkeisessä Euroopassa, EU:n itäisissä kumppanimaissa.

      Kirjoittajat esittävät, että Venäjän vaikutusvalta alueella heikkenee pitkälti EU:n itäisten kumppanimaiden rakenteellisista muutoksista johtuen. Samaan aikaan, kun Euroopan, Kiinan ja Turkin taloudellinen merkitys alueella kasvaa, Venäjän päällekäyvä ote on omiaan synnyttämään huolta. "Venäjä on hankalassa asemassa. Siinä missä sen tarjoamat porkkanat näyttävät vähenevässä määrin houkuttelevilta, keppiin turvautuminen saattaa lisätä paheksuntaa maata kohtaan", Moshes ja Nizhnikau kirjoittavat.

      Julkaisun voi lukea ja ladata instituutin verkkosivuilta:
      https://www.fiia.fi/julkaisu/three-decades-of-russian-policy-in-the-european-part-of-the-post-soviet-space

    • Anonyymi

      En viitsi edes lukea tuota kremlin sontaa. Tuolla nimimerkillä (Ilkka Luoma), kirjoitetaan ammattimaisesti päivittäin länsivastaista propagandaa. Jos joku ei ymmärrä mistä on kyse, on hieman heikkolahjainen.

      Ei ole mitään näyttöä edes sen tueksi, että Luoma on oikea henkilö, eikä vain jonkun trollitehtaan Vladimirin luoma nimimerkki. Internetissä kuka tai mikä tahansa voi esiintyä kenä tai minä tahansa.

      • Anonyymi

        Teksti ei kyllä kovin ammattimaista ole. Ilkka Luoma ei hallitse edes kirjoittamisen alkeita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teksti ei kyllä kovin ammattimaista ole. Ilkka Luoma ei hallitse edes kirjoittamisen alkeita.

        Ei ehkä ole suomalainen.
        Niin huonoa suomea teksti on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teksti ei kyllä kovin ammattimaista ole. Ilkka Luoma ei hallitse edes kirjoittamisen alkeita.

        Avaus näyttää olevan korkeaa tasoa. Lukemalla sen ymmärtää ...


      • Anonyymi

        Tunnen Ilkan, varsinaisesti Kiina-konsultti, olen ollut hänen kolmella matkalla Kiinassa. Isäntien korkea arvo oli suuri yllätys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Avaus näyttää olevan korkeaa tasoa. Lukemalla sen ymmärtää ...

        Luoman kirjoitustaidolla ei pääsisi edes ala-asteelta hyväksytysti läpi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tunnen Ilkan, varsinaisesti Kiina-konsultti, olen ollut hänen kolmella matkalla Kiinassa. Isäntien korkea arvo oli suuri yllätys.

        Ihan varmasti joo 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


    • Meillä on huonompi onni naapureiden suhteen kuin muilla Pohjoismailla ja sillä on vaikutusta Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan. Suomen geopoliittinen asema Venäjän rajanaapurina on muotitermillä ilmaistuna "haasstava". Naapurissa on rapautuva autoritäärinen valtio, joka elättelee edelleen unelmaa suurvalta-aseman palauttamista ja jota johtaa ikääntyvä asemansa puolesta pelkäävä arvaamaton diktaattori, joka on osoittanut piittaamattomuutta kansainvälisistä laeista. Kukaan ei tiedä mitä tapahtuu kun Putinin on luovuttava vallasta. Seuraaja voi olla parempi tai vielä pahempi tai tuloksena on lyhyempi tai pidempi kaoottinen kausi,

      Luomalta unohtuu aina se, mikä on juurisyy sille, että Venäjää pidetään epäluotettavana. Perussyy on se, että Venäjä ON osoittanut epäluotettavuutensa. Se on Ukrainassa osoittanut, että on valmis käyttämään sotilaallista voimaa eurooppalaisia naapurvaltioitaan vastaan. Se on tappanut omia kansalaisiaan niin Venäjällä kuin EU:n alueella, se tukee EU:n sisällä toimivia yhteiskunnan vakautta horjuttavia voimia (kuten rokotekriittisiä) jne. Ja olisi naiivia olettaa, että ensi vuonna 70 vuotta täyttävän Putinin jälkeen Venäjän käytös muuttuisi paremmaksi ja vakkaammaksi. Se voi muuttua myös pahemmaksi.

      Tietenkin olisi hyvä, jos meillä olisi "hyvät ja luottamukselliset" välit Venäjään, mutta sanonnan mukaan tangoon tarvitaan kaksi. Miten Venäjä on osoittanut luottamuksellista suhtautumista Suomeen? Mitä viestii Airiston Helmet ja muut epämääräiset maakaupat tai esimerkiksi Venäjän tuki lännessä toimiville rokotevastaisille ryhmittymille? Luuleeko joku, että Valko-Venäjä kuljettaa hybridioperaatiossa Lähi-Idän pakolaisia EU:n rajalle ilman Venäjän suostumusta?

      "Hyvät suhteet" Venäjän kanssa eivät voi perusstua pelkästään Suomen nöyristelyyn js silmien sulkemiseen Venäjän tekemisiltä.

      • Anonyymi

        Lyhyt kysymys Kilgorelle:

        Miten Venäjä on osoittanut epäluotettavuutensa Suomelle?

        Kerrotko mieliåpiteesi?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lyhyt kysymys Kilgorelle:

        Miten Venäjä on osoittanut epäluotettavuutensa Suomelle?

        Kerrotko mieliåpiteesi?

        Esimerkiksi epämääräisillä tonttikaupoillaan. Miksi näköyhteyden päässä JOKAISESTA Suomen armeijan käyttämästä lentokentästä on Venäläisten omistama kiinteistö? Miten uskottavaa on, että muurmanskilainen autonasentaja ostaa Pohjois-Suomesta vanhan omakotitalon kiitoradan päästä pahimmalta lentomelualueelta "loma-asunnokseen"? Tai miksi venäläinen yritys rakentaa tarkoin vartioidun "logistiikkakeskuksen" Keski-Suomeen kauaksi kaikista valtateistä, mutta armeija käyttämän keskeisen viestiliikennetornin viereen? Mitä pitää päätellä Airiston Helmi -tapauksesta?

        Venäjän tukema käynnissä oleva Valko-Venäjän hybridivaikuttamisyritys kohdistuu myös Suomeen, koska EU:n sisärajat ovat enemmän tai vähemmän auki. Lisäksi voi kysyä montako kertaa Suomi on loukannut Venäjän ilmatilaa ja montako kertaa Venäjä (vahingossa tai "vahingossa") Suomen? Osoittaako vaikka puukuljetusten ennakoimaton ja yhtäkkinen kieltäminen Saimaan kanavalla hyviä ja luottamuksellisia suhteita?
        jne.


    • Anonyymi

      Milloinkahan suomalaiset pääsevät eroon näistä luomista ja mattiloista.

      • Anonyymi

        Ihan harmiton tuo peräkammarin vanhus on. Juttujen taso on niin heikko, että lähinnä naurattaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan harmiton tuo peräkammarin vanhus on. Juttujen taso on niin heikko, että lähinnä naurattaa.

        Joo, kommenttisi taso on tosiaan ala-arvoinen, mutta avaus on korkeaa osaamis- ja ammattitasoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo, kommenttisi taso on tosiaan ala-arvoinen, mutta avaus on korkeaa osaamis- ja ammattitasoa.

        Heh heh - taisi osua kritiikki oikeaan osoitteeseen. Kiukunsekaisessa avautumisessasi ei ole kyllä ainoatakaan perustetta sanojesi tueksi.
        Johtopäätös: olet IL


    • Anonyymi

      Noinko se trollitehdas käski sinun aloituksen tekemään ja levittämään hölynpölyä luettavaksi?

    • Anonyymi

      70 vuotta on verrattain lyhyt aika. Ja siitä 50 vuotta Neuvostoliiton painostuksen alla.

      • Anonyymi

        Jep - Suomi oli Neuvostoliiton vasallivaltio ja kuului itäblokkiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jep - Suomi oli Neuvostoliiton vasallivaltio ja kuului itäblokkiin.

        Ei, me olemme puolueeton idän ja lännen vedenjakajalla oleva historiansa tunteva valtio, joka sanoo lännen sotakoneelle Natolle aina ei.


      • Anonyymi

        Millaisen painostuksen? Olisiko syynä osallistumisemme Saksan rinnalla operaatio Barbarossaan vuonna 1941?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millaisen painostuksen? Olisiko syynä osallistumisemme Saksan rinnalla operaatio Barbarossaan vuonna 1941?

        Eihän Suomi Barbarossaan osallistunut. Emme olleet hyökkääjiä vaan Neuvostoliitto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei, me olemme puolueeton idän ja lännen vedenjakajalla oleva historiansa tunteva valtio, joka sanoo lännen sotakoneelle Natolle aina ei.

        Pietarin rölli röhähti!!!

        Siellä ei tiedetä, että Suomi ei ole puolueeton vaan EUn jäsen.

        Puolet suomalaisista kannattaa NATO -yhteistyötä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän Suomi Barbarossaan osallistunut. Emme olleet hyökkääjiä vaan Neuvostoliitto.

        Ylitimme jopa hyökkäyksen yhteydessä vanhan rajan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jep - Suomi oli Neuvostoliiton vasallivaltio ja kuului itäblokkiin.

        Emme kuulu mihinkään blokkiin, olemme idän ja lännen vedenjakajalla.


      • Anonyymi

        Millaisen painostuksen alla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millaisen painostuksen? Olisiko syynä osallistumisemme Saksan rinnalla operaatio Barbarossaan vuonna 1941?

        Viro, Latvia ja Liettua nyt lähimpänä eivät myöskään osallistuneet Barbarossaan. Miehitys tuli molemmilta suunnilta, tosin viimeinen kesti 60 vuotta Neuvostoliiton toimesta. Se kuitenkin tyytyi miehityksen sijaan pitämään Suomea tiukassa otteessaan, kuten muistamme ne ankeat ajat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ylitimme jopa hyökkäyksen yhteydessä vanhan rajan.

        Mutta Neuvostoliitto aloitti jatkosodan eli oli hyökkääja ja sodan aloittaja. Se ratkaisee.
        Suomi hyökkäsi vasta kun sota oli alkanut eikä siinä mitään väärää ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pietarin rölli röhähti!!!

        Siellä ei tiedetä, että Suomi ei ole puolueeton vaan EUn jäsen.

        Puolet suomalaisista kannattaa NATO -yhteistyötä.

        Noin 20 pros. sanoo Natoon liittymisen puolesta.


    • Anonyymi

      Suomea tuhotaan sisältä päin.

      • Anonyymi

        Sanna Marinin tuhohallitus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanna Marinin tuhohallitus.

        Näyttäisi olevan tämän vuosituhannen suosituin hallitus ja suosituin PM. on itse Sanna Marin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näyttäisi olevan tämän vuosituhannen suosituin hallitus ja suosituin PM. on itse Sanna Marin.

        Kannatus on tällä hetkellä niukasti yli 50%. Milloin hallitus kaatuu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannatus on tällä hetkellä niukasti yli 50%. Milloin hallitus kaatuu?

        Onko ollut koko aikana alle 50 pros.?


    • Anonyymi

      Herää kysymys mistä noita nato-uskovaisia oikein sikiää, kun niitä on jo enimmillään jopa 24 prossaa.

      • Anonyymi

        Puolet suomalaisista kannattaa NATO -yhteistyötä - ja kas: puolet pitää Putinia uhkana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puolet suomalaisista kannattaa NATO -yhteistyötä - ja kas: puolet pitää Putinia uhkana.

        Natoon liittymistä kannatetaan vaihtelevasti noin 14-24 prosentin hahlossa.


    • Anonyymi

      Venäläiset eivät edes ole tulleet harjoittelemaan sotaa maahamme. USA tulee itse itsensä kutsuen.

      • Anonyymi

        Suomi vastaa itse omista sotaharjoituksistaan ja keitä niihin osallistuu.
        NATO ja Ruotsi ovat lukuisasti harjoitelleet Suomessa vuosien varrella, mikä on hyvä asia.

        Hienointa oli kun amerikkalaiset A10 -tankintuhoojat harjoittelivat panssarintorjuntaa Kainuussa. Se on selkeä viesti Putinille, joka on sijoittanut aivan Suomen rajalle Alakurttiin satoja hyökkäysvaunuja ja kymmeniä rynnäkkökoptereita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi vastaa itse omista sotaharjoituksistaan ja keitä niihin osallistuu.
        NATO ja Ruotsi ovat lukuisasti harjoitelleet Suomessa vuosien varrella, mikä on hyvä asia.

        Hienointa oli kun amerikkalaiset A10 -tankintuhoojat harjoittelivat panssarintorjuntaa Kainuussa. Se on selkeä viesti Putinille, joka on sijoittanut aivan Suomen rajalle Alakurttiin satoja hyökkäysvaunuja ja kymmeniä rynnäkkökoptereita.

        Verrannoksi voimme löytää tilanteen, jossa Venäjä harjoittelee hyökkäystoinmintaa Kuubassa ja Meksikon lahdella, jopa yhdessä Kiinan kanssa. Voitte arvata jenkkien reaktiot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi vastaa itse omista sotaharjoituksistaan ja keitä niihin osallistuu.
        NATO ja Ruotsi ovat lukuisasti harjoitelleet Suomessa vuosien varrella, mikä on hyvä asia.

        Hienointa oli kun amerikkalaiset A10 -tankintuhoojat harjoittelivat panssarintorjuntaa Kainuussa. Se on selkeä viesti Putinille, joka on sijoittanut aivan Suomen rajalle Alakurttiin satoja hyökkäysvaunuja ja kymmeniä rynnäkkökoptereita.

        Ala-Kurtissa on lähinnä panssaroituja miehistönkuljetusvaunuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ala-Kurtissa on lähinnä panssaroituja miehistönkuljetusvaunuja.

        On siellä niitäkin - jollainhan ne rynnäköivät hyökkäysvoimat ovat siirrettävä Suomeen.

        Siellä on lisäksi uusia arktiseen hyökkäyssotaan suunniteltuja T-80BVM-taistelupanssarivaunuja ja niille liikkuvat tulitukivaunut mm 2s1 Gvozdika 122 mm panssaritelahaupitseja, BM-21 Grad-raketinheitinjärjestelmiä, BM-27 Uragan raketinheitinjärjestelmiä ja Venäjän parhaita liikkuvia Pantsir-S1-ilmatorjuntajärjestelmiä.

        Näiden joukkojen tavoite on Tornionjoen silta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On siellä niitäkin - jollainhan ne rynnäköivät hyökkäysvoimat ovat siirrettävä Suomeen.

        Siellä on lisäksi uusia arktiseen hyökkäyssotaan suunniteltuja T-80BVM-taistelupanssarivaunuja ja niille liikkuvat tulitukivaunut mm 2s1 Gvozdika 122 mm panssaritelahaupitseja, BM-21 Grad-raketinheitinjärjestelmiä, BM-27 Uragan raketinheitinjärjestelmiä ja Venäjän parhaita liikkuvia Pantsir-S1-ilmatorjuntajärjestelmiä.

        Näiden joukkojen tavoite on Tornionjoen silta.

        Lähtikö mielikuvitus laukalle? Ala-Kurtti on osa Koillisväylän puolustuskykyä, lähinnä läntisen pään sataman ja rautatieyhteyden Pietariin suojaamista.


      • Valehtelet. Suomeen tullaan harjoittamaan Suomen luvalla.Oliko sinusta väärin, että Venäjän joukkoja ei päästetty tänne harjoittelemaan kylmän sodan aikana?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lähtikö mielikuvitus laukalle? Ala-Kurtti on osa Koillisväylän puolustuskykyä, lähinnä läntisen pään sataman ja rautatieyhteyden Pietariin suojaamista.

        Sinulla lähti mielikuvitus laukalle!

        Ala-Kurtista on Koillisväylälle yli tuhat kilometriä ja Muurmanskiinkin pidempi matka kuin Tornioon.
        Venäläiset itse ovat lipsauttaneet joukoista näin:

        "Alakurtin prikaati olisi tunkeutumiskykyinen ja tehokas joukko käytettäväksi tilanteen niin vaatiessa myös Venäjän länsipuolisella kalottialueella, jos Venäjä jostain syystä arvioisi kalottialueen haltuunoton tärkeimmäksi tavoitteeksi."
        Tunnetusti kalottialueeseen kuuluvat Suomen, Norjan ja Ruotsin pohjoisimmat alueet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Verrannoksi voimme löytää tilanteen, jossa Venäjä harjoittelee hyökkäystoinmintaa Kuubassa ja Meksikon lahdella, jopa yhdessä Kiinan kanssa. Voitte arvata jenkkien reaktiot.

        Jatkuvasti sotiva Venäjä harjoittelee hyökkäystoimintaa Valko-Venällä Puolaa, Liettuaa ja Latviaa kohtaan - nimi on hyytävästi Zapad "Länteen".


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Valehtelet. Suomeen tullaan harjoittamaan Suomen luvalla.Oliko sinusta väärin, että Venäjän joukkoja ei päästetty tänne harjoittelemaan kylmän sodan aikana?

        Olimme tuolloin puolueettomia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinulla lähti mielikuvitus laukalle!

        Ala-Kurtista on Koillisväylälle yli tuhat kilometriä ja Muurmanskiinkin pidempi matka kuin Tornioon.
        Venäläiset itse ovat lipsauttaneet joukoista näin:

        "Alakurtin prikaati olisi tunkeutumiskykyinen ja tehokas joukko käytettäväksi tilanteen niin vaatiessa myös Venäjän länsipuolisella kalottialueella, jos Venäjä jostain syystä arvioisi kalottialueen haltuunoton tärkeimmäksi tavoitteeksi."
        Tunnetusti kalottialueeseen kuuluvat Suomen, Norjan ja Ruotsin pohjoisimmat alueet.

        Linkki?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olimme tuolloin puolueettomia.

        Suomi ei ole ollut puolueeton 25 vuoteen.

        Naton joukot tulee Suomeen vain kun Suomi tämän sallii. Tuo "Nato voi kutsua itse itsensä" -väite perustuu Suomen osaamattomimpiin ja vastuuttomimmpiin kuuluvan ulkoministerin Timo Soinin "populistiseen" möläytykseen eli valehteluun. Sopimus puhuu toista.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Toisesta maailmansodasta puhuttaessa on ehdottomasti aina mainittava Hitlerin ja Stalinin salainen etupiirijako 23.8.1939.

        Etupiirijaossa Hitler ja Stalin sopivat Puolan jakolinjan jolle hyökkäsivät syyskuussa 1939.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toisesta maailmansodasta puhuttaessa on ehdottomasti aina mainittava Hitlerin ja Stalinin salainen etupiirijako 23.8.1939.

        Etupiirijaossa Hitler ja Stalin sopivat Puolan jakolinjan jolle hyökkäsivät syyskuussa 1939.

        Katkuinen kuolema tie oli Jatkosota, jossa Suomi lähti Saksan kelkkaan, hyökkääjänä.


      • Anonyymi

        Lisäpöytäkirjassa ei puhuta mitään Suomen miehityksestä. Vain etupiiristä. Kiintoisaa on, että Suomi luettiin Baltian maiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisäpöytäkirjassa ei puhuta mitään Suomen miehityksestä. Vain etupiiristä. Kiintoisaa on, että Suomi luettiin Baltian maiksi.

        "Lisäpöytäkirjassa ei puhuta mitään Suomen miehityksestä. "

        Tässä on todellinen valopää!!! EI todellakaan kerrota.
        Sen sijaan Latvia, Viro ja Suomi määriteltiin lisäpöytäkirjassa kuuluviksi Neuvostoliiton etupiiriin. Olisi sulautettu Neuvostoliiton osaksi kuten Baltian maat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katkuinen kuolema tie oli Jatkosota, jossa Suomi lähti Saksan kelkkaan, hyökkääjänä.

        Neuvostoliitto hyökkäsi jatkosodassakin ensin ja alotti sodan. Historiallinen tosiasia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Neuvostoliitto hyökkäsi jatkosodassakin ensin ja alotti sodan. Historiallinen tosiasia.

        Tutustu prof. Markku Kuisman tutkimuksiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Lisäpöytäkirjassa ei puhuta mitään Suomen miehityksestä. "

        Tässä on todellinen valopää!!! EI todellakaan kerrota.
        Sen sijaan Latvia, Viro ja Suomi määriteltiin lisäpöytäkirjassa kuuluviksi Neuvostoliiton etupiiriin. Olisi sulautettu Neuvostoliiton osaksi kuten Baltian maat.

        "Tätikin olisi setä, jos sillä olisi munat"

        Baltian maita ja Suomea ei voida koskaan verrata toisiinsa.

        Oletko lukenut historiaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tätikin olisi setä, jos sillä olisi munat"

        Baltian maita ja Suomea ei voida koskaan verrata toisiinsa.

        Oletko lukenut historiaa?

        No jopa on "historiantuntijalla" perusteet!!

        Joka tapauksessa MR-sopimuksessa Suomi annettiin Neuvostoliiton etupiiriin, mikä johti talvisotaan.
        Sopimuksessa Suomen nimeäminen Baltiaan kuuluvaksi em sopimuksessa aika loogista. Sen ymmärtää historiaa tunteva - sinä et.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tutustu prof. Markku Kuisman tutkimuksiin.

        Ei ole paljoa näkynyt em aiheesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No jopa on "historiantuntijalla" perusteet!!

        Joka tapauksessa MR-sopimuksessa Suomi annettiin Neuvostoliiton etupiiriin, mikä johti talvisotaan.
        Sopimuksessa Suomen nimeäminen Baltiaan kuuluvaksi em sopimuksessa aika loogista. Sen ymmärtää historiaa tunteva - sinä et.

        Oletko kuullut herra Jartsevista ja miksi Suomi kieltäyi Saksan turvatakuista ennen tuota Molotov-Rippentrop sopimusta.

        Googlaa Jartsev


    • Anonyymi

      Salainen etupiirijako on näille Venäjän trolleille, kuten Bäckman ja Luoma, paha ongelma. Jos sen mainitsee seuraava looginen kysymys on miten Suomi saattoi estää ettei meille käynyt niinkuin kävi Baltian maille.

      Vastaus on vain tukeutumalla Saksaan.

      Välttääkseen tämän trollit ei puhu mitään etupiirijaosta.

      • Anonyymi

        Talvisota alkoi ja Nliitto hyökkäsi, kun ei käyty Stalinin kanssa maanvaihtoneuvotteluja loppuun saakka. Ns. Jartsev viesti. Neuvottelujen loppuun saattamista kannattivat Mannerheim, Walden ja Paasikivi. Heitä ei kuunneltu. Ammuttiin Nliiton puolelta Mainilat, odotettiin pari päivää ja Stalin hyökkäsi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Talvisota alkoi ja Nliitto hyökkäsi, kun ei käyty Stalinin kanssa maanvaihtoneuvotteluja loppuun saakka. Ns. Jartsev viesti. Neuvottelujen loppuun saattamista kannattivat Mannerheim, Walden ja Paasikivi. Heitä ei kuunneltu. Ammuttiin Nliiton puolelta Mainilat, odotettiin pari päivää ja Stalin hyökkäsi.

        Pötyä.
        Todellinen syy talvisotaan oli Neuvostoliiton ja Saksan etupiijako.
        Kaiken lisäksi Neuvostoliitto katkaisi neuvottelut - ei Suomi.
        Jartsev ei ollut todellinen henkilö vaan NKVDn vakooja nimeltä Rybkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pötyä.
        Todellinen syy talvisotaan oli Neuvostoliiton ja Saksan etupiijako.
        Kaiken lisäksi Neuvostoliitto katkaisi neuvottelut - ei Suomi.
        Jartsev ei ollut todellinen henkilö vaan NKVDn vakooja nimeltä Rybkin.

        Katso Jartsev ja maanvaihtoneuvottelut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katso Jartsev ja maanvaihtoneuvottelut.

        Miksi? Todellinen syy talvisotaan oli Neuvostoliiton ja Saksan etupiirijako.


    • Anonyymi

      Nato-vastainen teksti, tuohon perustuu paljon suomalaisten vahva natovastaisuus.

      • Anonyymi

        Puolet kannattaa yhteistyötä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puolet kannattaa yhteistyötä.

        Suomalaisista noin 23 prosenttia sanoo Natolle ei - liittymisen osalta. Tämä jos mikä kertoo kansakuntamme vakaan valtioviisauden. Kansa puhuu jykevästi nato-uskovaisille: puhukaa te, me pidämme hevosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomalaisista noin 23 prosenttia sanoo Natolle ei - liittymisen osalta. Tämä jos mikä kertoo kansakuntamme vakaan valtioviisauden. Kansa puhuu jykevästi nato-uskovaisille: puhukaa te, me pidämme hevosta.

        Totuutta peliin:
        "Jos pre­si­dent­ti Nii­nis­tö li­put­tai­si Na­to-jä­se­nyy­den puo­les­ta, joka toinen suo­ma­lai­nen hy­väk­syi­si liit­tou­tu­mi­sen, kertoo Alma Median kysely
        Mielipidemittauksen mukaan 48 prosenttia vastaajista tukisi ja 33 prosenttia ei tukisi presidentin päätöstä. "


    • Anonyymi

      Suomalaiset eräät poliitikot ja media luovat itse tätä Venäjän uhkaa Suomelle. Tunnetuksi ovat tulleet ilmaukset: West trolling manipulation - ja West media trolling manipulation -ilmiöt!

      • Anonyymi

        Ei niistä "ilmiöistä" ole kuin vanhan ukkelin puppukirjoituksissa. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


      • Venäjän luomaa uhkaa edelleen vähätellään ja siitä vaietaan. Esimerkiksi nykyinen puolustusministeri ei halua ääneen sanoa, että Suomen hävittäjät uusitaan vain ja ainoastaan Venäjän meihin kohdistaman uhan takia. Venäjä on syy, miksi Suomi tarvitsee puolustusvoimat.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Venäjän luomaa uhkaa edelleen vähätellään ja siitä vaietaan. Esimerkiksi nykyinen puolustusministeri ei halua ääneen sanoa, että Suomen hävittäjät uusitaan vain ja ainoastaan Venäjän meihin kohdistaman uhan takia. Venäjä on syy, miksi Suomi tarvitsee puolustusvoimat.

        Venäjän uhkaa luovat eniten Kokoomus ja jopa valtamedia HS. Yllättävääkö?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Venäjän uhkaa luovat eniten Kokoomus ja jopa valtamedia HS. Yllättävääkö?

        Mitä uhkaa varten Suomella sinun mielestäsi on hävittäjäkoneet, yksi Euroopan suurimmista tykistöistä ja armeija ylipäätään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjän uhkaa luovat eniten Kokoomus ja jopa valtamedia HS. Yllättävääkö?

        Tuo vale ei ole yllättävä, sillä trollit hokevat sitä jatkuvasti.

        Totta se ei ole - milloin muka Kokoomus olisi luonut Venäjän uhkaa?


    • Anonyymi

      Ehkä yksi Suomen tunnetuimpia NATOn vastustajia, aiheellisesti? Kukin lukija päättäkööt oman näkemyksensä. Suomalaiset kuitenkin vastustavat Natoon liittymistä yli 50 prosentin voimalla keskimäärin jo 20 vuoden ajan. Suositan lukemaan avauksen.

      • Anonyymi

        Päinvastoin:
        "Jos pre­si­dent­ti Nii­nis­tö li­put­tai­si Na­to-jä­se­nyy­den puo­les­ta, joka toinen suo­ma­lai­nen hy­väk­syi­si liit­tou­tu­mi­sen, kertoo Alma Median kysely
        Mielipidemittauksen mukaan 48 prosenttia vastaajista tukisi ja 33 prosenttia ei tukisi presidentin päätöstä. "

        Ei totuus jankkaamalla muutu.


      • Anonyymi

        Kuka ? Siis tunnetunpia NATOn vastustajia ja vielä aiheellisesti?


    • Anonyymi

      Termi "isäntämaasopimus" on hyvä esimerkki näistä eufemismeista, joilla tehdään propagandaa Suomen viemisessä yhä syvemmälle Nato-liitokseen.
      Entisen kremlologian tilalle tarvitaankin pentagologiaa jolla näitä uudemman ajan kommunikeoita voi aukoa.
      Lukuharjoituksia tarvitaan että selviää miten isäntä tarkoittaakin renkiä ja ylipäälliikö rättivääpeliä.

      • Anonyymi

        Itä on itä ja länsi on länsi.

        Kumman valitset?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itä on itä ja länsi on länsi.

        Kumman valitset?

        Itä on itä ja länsi on länsi eivätkä ne koskaan kohtaa.
        Sellainenkin sanonta on olemassa.
        Mutta sanonnat omaan arvoonsa. Me olemme idän ja lännen välissä ja pysytään siinä.
        Ei meillä ole mitään hätää niin kauan kuin ne eivät ikävässä mielessä kohtaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itä on itä ja länsi on länsi eivätkä ne koskaan kohtaa.
        Sellainenkin sanonta on olemassa.
        Mutta sanonnat omaan arvoonsa. Me olemme idän ja lännen välissä ja pysytään siinä.
        Ei meillä ole mitään hätää niin kauan kuin ne eivät ikävässä mielessä kohtaa.

        Pohjois-Euroopasa sijaitseva Suomi on länsimainen demokratia ja EUn jäsen.

        Tämän vuoksi länsi ja itä kohtaavat itärajallamme.


    • Anonyymi

      Nyt vihervassut kepun ja kokkareiden kanssa ovat edesauttaneet sellaiset uhat joita pitää verrata vakavuudessaan sotiin neukkua vastaan.

      • Anonyymi

        Viime kesänä iskettiin viimeisiä nauloja itsenäisyyden arkkuun kun maamme sidottiin velkahelvettiin että etelän hulttiomaat saa elää leveää elämää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viime kesänä iskettiin viimeisiä nauloja itsenäisyyden arkkuun kun maamme sidottiin velkahelvettiin että etelän hulttiomaat saa elää leveää elämää.

        Päälle länsimaisen kulttuurin tuhoaminen haittamaahanmuuttoa apuna käyttäen.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kehitysmaa taloudellisesti.


    • Anonyymi

      70 vuotta on saavutusta!
      Onneksi olkoon!

      Paitsi palkkasotilaat ja jossakin mielessä rauhan turvaajat ovat arveluttavia.

      Jotkut maat eivät elää 20 vuotta pidempään rauhallista aikaa.

      Lisää rauhan vuosia Suomeen.

      • Anonyymi

        Venäjäkin täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Sehän syntyi 1991.


    • Anonyymi

      Mitä järkeä on inttää samaa trollipaskaa vuodesta toiseen? Kukaan ei usko propagandaa ja lukijat pitävät pilkkanaan. Avaaja saa vain pahan mielen.
      Jotenkin niin säälittää tuo Ilkka.

      • Anonyymi

        Jospa aloittaja on vankka uskossaan, kuten Toverit yli 70-vuotta sitten? Silloinkin oli tarve todistaa itänaapurin rauhanomaisia pyrkimyksiä yli kaiken muun. Mikään tuska ja vaiva saati hengenlähdön uhkakaan ei saanut uskossaan vahvoja hylkäämään Aatetta...


      • Anonyymi

        On se. Kansaneläkkeellä elävä ukkeli.


      • Anonyymi

        Suomalaisten enemmistö komppaa tätä Ilkan avausta - Natoon liittymisen vastustajina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomalaisten enemmistö komppaa tätä Ilkan avausta - Natoon liittymisen vastustajina.

        Älä herjaa suomalaisia - olemme sentään PISA -menestyjiä.

        Avauksen kirjoituksen taso on niin heikko, ettei sillä pääsisi edes ala-asteelta läpi.


    • Anonyymi

      Julkaistiin juttu tunnetuimmista suomalaisista - Venäjällä!

    • Anonyymi

      Näin turisee kremliini! Jutut kuin suoraan Pietarin trollifabriikista!

      • Anonyymi

        'Kremliini"

        Nerokas ilmaisu, joka kuvaa hyvin näitä "nimimerkki illka luoma" -asiamiehiä.

        Tämä pitäisi saada yleiskäyttöön.


    • Anonyymi

      Ilkka vastaa aina laatumedian nato-paatokseen ;-)

      • Anonyymi

        No nyt ukkeli on kyllä itse luonut öyhötyksen, jonka totuusarvo on olematon.
        Antaa vanhuksen purkaa itseään.


    • Anonyymi

      Putinisti Luoma häiriköi siis täälläkin, ei riitä että iltapäivälehdissä Pietarin trollien ja venäläismielisten persujen kanssa suoltaa Kremlin propagandaa. Missäköhän valtiossa tämä trolli nyt mukamas asustaa? Lukuisissa paikoissahan tämä trolli on ilmoitttanut mukamas olevansa.Todellinen paikka on itärajan takana. Emme tarvitse tuollaista putinistia ,emmekä varsinkaan hänen russokiimaisia propaganda paskaa.

    • Anonyymi

      Värisuora, siksi hyvä avaus.

      • Anonyymi

        Venäjän värit ja kopeekoita taskuun. Siksi hehkutat omaasi.


    • Anonyymi

      Asiaa täydeltä laidalta.

      • Anonyymi

        Putinin asiaa WC-pytyn laidalta viemärin suuntaan.


    • Anonyymi

      IS-media luo uhkaa tietoisesti meille suomalaisille:

      Kommentti: Minskistä pääsisi kätevästi Suomen itärajalle Matkaselän asemalle – tähän kaikkeen meidän pitäisi varautua

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008415829.html

      .
      Aikanaan 2015 tuli Venäjältä noin 1700 pakolaista ja Ruotsista meille työnnettiin noin 30000/ pakolaista tietoisesti ja EU-solidaarisuuden nimissä tarkoitushakuisesti. Mistä se pakolaisongelman siis todellisuudessa tuli?

    • Anonyymi

      Miksi Suomen kansa vastustaa Natoon liittymistä?

    • Anonyymi

      Nykyaikaa hyvin selittävä avausartikkeli.

    • Anonyymi

      Onks toi omanaaman kuva oikeesti?

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe