Miten vaeltaa Hengessä?

Anonyymi

Jumala on antanut Sanassaan Raamatussa elämäämme selvät siunauksen tienviitat, mm. miten voimme vaeltaa Hengessä. “Vaeltakaa hengessä, niin ette lihan himoa täytä!” Gal. 5:16. Jospa saisit rukouksessa otettua nämä sisimpääsi.

Raamatun ohjeet saadaan toimimaan rukouksen kautta. “Tehkää tämä (sota-asuun pukeutuminen) kaikella rukouksella rukoillen joka aika hengessä.” Ef. 6:18. Rukous hengessä ja totuudessa (Joh. 4:23,24) on kaiken hengellisen elämän A&O. Siitä versoaa kaikki muu, mm. halu lukea Raamattua ja täyttyä Pyhällä Hengellä.
Mikään hengellisen elämän alue ei kuitenkaan toimi niin, että alkaisimme vain tehdä jotain tekoja lainomaisesti. Ei onnistu. Vaan meidän tulee asettua rukouksessa Jumalan kanssa neuvotellen sisälle Hänen tekoihinsa. “Armosta te olette pelastettuja uskon kautta, ette itsenne kautta – se on Jumalan lahja – ette tekojen kautta, ettei kukaan voisi kerskailla. Sillä me olemme Hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa niitä hyviä töitä varten, jotka Jumala on ennalta valmistanut, vaeltaaksemme niissä.” Ef. 2:8-10.

Uskoon tulossa meidät luotiin ja asetettiin siinä syntymisessä ELÄMÄÄN Jumalan teoissa. Samoin kuin maallinen elämämme syntyi elämään ja olemaan Aadamin suvun teoissa. Synnyimme ja aloimme kasvaa ja kehittyä. Opimme kävelemään itsenäisesti. Saimme oppia erilaisia asioita jne. Saman periaatteen mukaisesti tapahtuu uudestisyntyneille Jumalan lapsille. Kasvamme vähitellen täysi-ikäisiksi, jonka likavaippoja ei muiden enää tarvitse vaihtaa. Juoksemme Jumalan asioilla kuunnellen Ylipaimenen ääntä sydämissämme.

Hyvä kasvu edellyttää hyvää kotia, jossa meistä huolehditaan. Raamatussa tämä kasvun ehdoton edellytys sanotaan näin: “Ne, jotka ottivat Pietarin sanat vastaan, kastettiin, ja uskovien joukkoon tuli sinä päivänä lisää noin kolmetuhatta henkeä. He (kastetut) pysyivät (1.) apostolien opetuksessa, (2.) keskinäisessä yhteydessä ( = seurakuntayhteys) (3.) leivän murtamisessa (ehtoollinen) ja (4.) rukouksissa.” Apt. 2:41,42.
Jos nämä neljä asiaa ovat kunnossa, on hengellinen elämäkin toimivaa. Silloin haluaa myös evankelioida, auttaa muitakin sisälle tähän samaan. Mutta jos nämä neljä asiaa eivät ole kohdallaan, ei uskonelämä voi olla kokonaan kunnossa. Sehän on silloin epäraamatullista.
Lihan mieli, joka on aina vihollisuus Jumalaa vastaan, joutuu jäämään vähitellen taka-alalle vaeltaessamme Jumalan teoisssa. Room. 8:5-11.

Näin menemme eteenpäin. Jeesus on hyvä Paimenemme. Hänen kanssaan on hyvä neuvotella ääneen yksinäisissä rukoushetkissä. Kaiken voi kertoa Hänelle.

Siunausta.

2

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hengessä vaeltaminen on yhtä vaivalloista, kuin hangessa vaeltaminen.

    • Hengessä vaeltaminen on meille Jeesuksen kulmakiven jälkeen tärkein asia .....Se On.
      Tätä asiaa pitää opettaa sillä liikaa on ihmisiä ,jotka ei tajua asiaa eikä ole ymmärtänyt eikä kokenut.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2830
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      104
      2065
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      993
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe