Hokkaloora on ympärivuotinen Järvenpään pitäjäruoka.
Hokkaloora valmistuu yksinkertaisista raaka-aineista:
2½ kg hyvin soseutuvia jauhoisia perunoita, onnistuu myös kiinteistä perunoista.
perunat keitetään pienessä määrässä vettä. Vesi jää soseeseen.
2 dl vehnäjauhoja.
0,8 litraa maitoa tai kermaa tai maito-kerma seosta.
70-120 g voita
2½ teelusikallista suolaa
Jos haluat, mausta ympärivuotinen hokkaloora kevyesti sopivilla mausteilla.
Joulusen hokkalooran voi maustaa jouluisilla mausteilla.
Hokkalooran valmistaminen:
1. Pese ja kuori helposti keittäessä hajoavat jauhoiset perunat ja halkaise isot perunat. Keitä perunat kypsiksi pienessä määrässä SUOLATONTA vettä.
2. Soseuta perunat kuumina suoraan keittoveteen.
3. Jäähdytä hokkaloorasose suurta huolellisuutta noudattaen noin 70-75 asteiseksi. Tämä estää jauhojen palamisen.
4. Lisää jauhot 70-75 asteiseksi jäähdytettyyn hokkaloorasoseeseen vähitellen koko ajan sekoittaen. Jos sose on tönkkösosetta niin lisää hiukan 70-75 asteista vettä, niin että tönkkösose notkistuu hiukan puuromaiseksi. Yleensä keittovesi riittää.
5. Laita hokkaloorasose noin 70 asteiseen uuniin ja anna imeltyä noin 3-4 tuntia. 3 tuntia usein makeuttaa riittävästi. Sekoita imeltymisen aikana sosetta 2-3 kertaa. Varmista imeltyminen maistamalla.
6. Lisää voi ohuina viipaleina sulamaan imeltyneeseen hokkaloorasoseeseen. Viipaloitu voi sulaa hyvin imeltyneessä hokkaloorasoseessa. Lisää maitoa niin että saat notkean , mutta selvästi puuromaisen hokkaloorasoseen. Jos haluat, niin voit maustaa kevyesti. Lisää suola ja sekoita tasaiseksi.
7. Laita hokkaloorasose voideltuun keraamiseen tai vastaavaan uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita. Jos haluat, niin pinnalle voit sirotella kevyesti korppujauhoa.
8. Paista hokkalooraa aluksi kuumassa noin 210 asteisessa sähkölieden uunissa . Kun pintaan muodostuu väriä ja hokkaloora alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa hokkalooraa täysiä vuokia, mutta jätä kuitenkin hiukan laajenemisvaraa.
Paista hokkalooraa noin 2-3 tuntia.
9. Ota kypsä hokkaloora uunista vähän ennen tarjoilua ja anna tekeytyä hetki.
#################
Ympärivuotisesta hokkaloorasta saa jouluisilla mausteilla erinomaisen hyvän jouluisen hokkalooran. Sopivia jouluisia mausteita ovat esimerkiksi leivontamausteet.
.
.
.
Hokkaloora.
1
951
Vastaukset
- Anonyymi
Ympärivuotisen Järvenpään hokkalooran voi valmistaa siirapilla makeuttamalla. Siirapilla makeutettua hokkalooraa ei imellytetä. Kaikki makeus saadaan siirapilla makeuttamalla. Siirapilla makeutettu hokkaloora valmistuu 3-3½ tunnissa.
Siirapilla makeutettu ympärivuotinen hokkaloora valmistuu näistä raaka-aineista:
2-3 desilitraa tummaa siirappia.
Niukasti vettä perunoiden kypsentämiseen. Huomaa että vesi jää soseeseen.
3 kg jauhoisia perunoita.
80-150 g voita
2-3 desilitraa jauhoja. Jauhot voi jättää pois. Jauhot vaikuttaa suutuntumaan ja rakenteeseen.
1 litra maitoa ja kermaa tai kermaa. Määrä vaihtelee. Huomioi soseeseen jäävä vesi.
Jos haluat, niin voit maustaa kevyesti
3 teelusikallista suolaa.
Hokkalooran valmistus ohje:
1. Pese perunat ja kuori kattilaan. Halkaise isot perunat. Keitä perunat täysin kypsiksi NIUKASSA vesimäärässä. Soseuta perunat kuumina suoraan keittoveteen.
2. Lisää voi viipaleina sulamaan hokkaloorasoseeseen. Lisää jauhot vähitellen ja samalla sekoittaen. LISÄÄ SIIRAPPI. Lisää maitoa niin että saat notkeahkon puuromaisen soseen. Jos haluat, niin voit maustaa kevyesti. Lisää suola ja sekoita tasaiseksi.
3. Laita hokkaloorasose voideltuun lasiseen tai keraamiseen uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita ja jos haluat, niin pinnalle voit sirotella korppujauhoa.
4. Paista hokkalooraa aluksi kuumassa sähkölieden uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötilaa noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia.
Paista siirapilla makeutettua hokkalooraa noin 2-3 tuntia.
#############
Saat kätevästi jouluisen hokkalooran, kun maustat sen jouluisilla mausteilla. Esimerkiksi jouluisilla leivontamausteilla, mutta mausta hillitysti.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh422632Mansikkatiloilla hyväksikäytetään ukrainalaisia
Työolot ovat surkeita ja palkka kelvoton. https://yle.fi/a/74-201729423302335- 342059
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta471696- 241665
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘251539- 431419
- 1001399
En ymmärrä käytöstäsi
Se on ollut eräänlaista hyväksikäyttöä. Että seura kyllä kelpaa palstan välityksellä silloin kun ei ole parempaakaan tek1391345- 361136