Hokkaloora.

Anonyymi

Hokkaloora on ympärivuotinen Järvenpään pitäjäruoka.

Hokkaloora valmistuu yksinkertaisista raaka-aineista:

2½ kg hyvin soseutuvia jauhoisia perunoita, onnistuu myös kiinteistä perunoista.
perunat keitetään pienessä määrässä vettä. Vesi jää soseeseen.
2 dl vehnäjauhoja.
0,8 litraa maitoa tai kermaa tai maito-kerma seosta.
70-120 g voita
2½ teelusikallista suolaa
Jos haluat, mausta ympärivuotinen hokkaloora kevyesti sopivilla mausteilla.
Joulusen hokkalooran voi maustaa jouluisilla mausteilla.

Hokkalooran valmistaminen:

1. Pese ja kuori helposti keittäessä hajoavat jauhoiset perunat ja halkaise isot perunat. Keitä perunat kypsiksi pienessä määrässä SUOLATONTA vettä.
2. Soseuta perunat kuumina suoraan keittoveteen.
3. Jäähdytä hokkaloorasose suurta huolellisuutta noudattaen noin 70-75 asteiseksi. Tämä estää jauhojen palamisen.
4. Lisää jauhot 70-75 asteiseksi jäähdytettyyn hokkaloorasoseeseen vähitellen koko ajan sekoittaen. Jos sose on tönkkösosetta niin lisää hiukan 70-75 asteista vettä, niin että tönkkösose notkistuu hiukan puuromaiseksi. Yleensä keittovesi riittää.
5. Laita hokkaloorasose noin 70 asteiseen uuniin ja anna imeltyä noin 3-4 tuntia. 3 tuntia usein makeuttaa riittävästi. Sekoita imeltymisen aikana sosetta 2-3 kertaa. Varmista imeltyminen maistamalla.
6. Lisää voi ohuina viipaleina sulamaan imeltyneeseen hokkaloorasoseeseen. Viipaloitu voi sulaa hyvin imeltyneessä hokkaloorasoseessa. Lisää maitoa niin että saat notkean , mutta selvästi puuromaisen hokkaloorasoseen. Jos haluat, niin voit maustaa kevyesti. Lisää suola ja sekoita tasaiseksi.
7. Laita hokkaloorasose voideltuun keraamiseen tai vastaavaan uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita. Jos haluat, niin pinnalle voit sirotella kevyesti korppujauhoa.
8. Paista hokkalooraa aluksi kuumassa noin 210 asteisessa sähkölieden uunissa . Kun pintaan muodostuu väriä ja hokkaloora alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa hokkalooraa täysiä vuokia, mutta jätä kuitenkin hiukan laajenemisvaraa.
Paista hokkalooraa noin 2-3 tuntia.
9. Ota kypsä hokkaloora uunista vähän ennen tarjoilua ja anna tekeytyä hetki.
#################

Ympärivuotisesta hokkaloorasta saa jouluisilla mausteilla erinomaisen hyvän jouluisen hokkalooran. Sopivia jouluisia mausteita ovat esimerkiksi leivontamausteet.
.
.
.

1

774

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ympärivuotisen Järvenpään hokkalooran voi valmistaa siirapilla makeuttamalla. Siirapilla makeutettua hokkalooraa ei imellytetä. Kaikki makeus saadaan siirapilla makeuttamalla. Siirapilla makeutettu hokkaloora valmistuu 3-3½ tunnissa.

      Siirapilla makeutettu ympärivuotinen hokkaloora valmistuu näistä raaka-aineista:

      2-3 desilitraa tummaa siirappia.
      Niukasti vettä perunoiden kypsentämiseen. Huomaa että vesi jää soseeseen.
      3 kg jauhoisia perunoita.
      80-150 g voita
      2-3 desilitraa jauhoja. Jauhot voi jättää pois. Jauhot vaikuttaa suutuntumaan ja rakenteeseen.
      1 litra maitoa ja kermaa tai kermaa. Määrä vaihtelee. Huomioi soseeseen jäävä vesi.
      Jos haluat, niin voit maustaa kevyesti
      3 teelusikallista suolaa.

      Hokkalooran valmistus ohje:

      1. Pese perunat ja kuori kattilaan. Halkaise isot perunat. Keitä perunat täysin kypsiksi NIUKASSA vesimäärässä. Soseuta perunat kuumina suoraan keittoveteen.
      2. Lisää voi viipaleina sulamaan hokkaloorasoseeseen. Lisää jauhot vähitellen ja samalla sekoittaen. LISÄÄ SIIRAPPI. Lisää maitoa niin että saat notkeahkon puuromaisen soseen. Jos haluat, niin voit maustaa kevyesti. Lisää suola ja sekoita tasaiseksi.
      3. Laita hokkaloorasose voideltuun lasiseen tai keraamiseen uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita ja jos haluat, niin pinnalle voit sirotella korppujauhoa.
      4. Paista hokkalooraa aluksi kuumassa sähkölieden uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötilaa noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia.
      Paista siirapilla makeutettua hokkalooraa noin 2-3 tuntia.
      #############

      Saat kätevästi jouluisen hokkalooran, kun maustat sen jouluisilla mausteilla. Esimerkiksi jouluisilla leivontamausteilla, mutta mausta hillitysti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      138
      10080
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2924
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      188
      2727
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      24
      2087
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      16
      1852
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1669
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1546
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe