Hokkaloora.

Anonyymi

Hokkaloora on ympärivuotinen Järvenpään pitäjäruoka.

Hokkaloora valmistuu yksinkertaisista raaka-aineista:

2½ kg hyvin soseutuvia jauhoisia perunoita, onnistuu myös kiinteistä perunoista.
perunat keitetään pienessä määrässä vettä. Vesi jää soseeseen.
2 dl vehnäjauhoja.
0,8 litraa maitoa tai kermaa tai maito-kerma seosta.
70-120 g voita
2½ teelusikallista suolaa
Jos haluat, mausta ympärivuotinen hokkaloora kevyesti sopivilla mausteilla.
Joulusen hokkalooran voi maustaa jouluisilla mausteilla.

Hokkalooran valmistaminen:

1. Pese ja kuori helposti keittäessä hajoavat jauhoiset perunat ja halkaise isot perunat. Keitä perunat kypsiksi pienessä määrässä SUOLATONTA vettä.
2. Soseuta perunat kuumina suoraan keittoveteen.
3. Jäähdytä hokkaloorasose suurta huolellisuutta noudattaen noin 70-75 asteiseksi. Tämä estää jauhojen palamisen.
4. Lisää jauhot 70-75 asteiseksi jäähdytettyyn hokkaloorasoseeseen vähitellen koko ajan sekoittaen. Jos sose on tönkkösosetta niin lisää hiukan 70-75 asteista vettä, niin että tönkkösose notkistuu hiukan puuromaiseksi. Yleensä keittovesi riittää.
5. Laita hokkaloorasose noin 70 asteiseen uuniin ja anna imeltyä noin 3-4 tuntia. 3 tuntia usein makeuttaa riittävästi. Sekoita imeltymisen aikana sosetta 2-3 kertaa. Varmista imeltyminen maistamalla.
6. Lisää voi ohuina viipaleina sulamaan imeltyneeseen hokkaloorasoseeseen. Viipaloitu voi sulaa hyvin imeltyneessä hokkaloorasoseessa. Lisää maitoa niin että saat notkean , mutta selvästi puuromaisen hokkaloorasoseen. Jos haluat, niin voit maustaa kevyesti. Lisää suola ja sekoita tasaiseksi.
7. Laita hokkaloorasose voideltuun keraamiseen tai vastaavaan uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita. Jos haluat, niin pinnalle voit sirotella kevyesti korppujauhoa.
8. Paista hokkalooraa aluksi kuumassa noin 210 asteisessa sähkölieden uunissa . Kun pintaan muodostuu väriä ja hokkaloora alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa hokkalooraa täysiä vuokia, mutta jätä kuitenkin hiukan laajenemisvaraa.
Paista hokkalooraa noin 2-3 tuntia.
9. Ota kypsä hokkaloora uunista vähän ennen tarjoilua ja anna tekeytyä hetki.
#################

Ympärivuotisesta hokkaloorasta saa jouluisilla mausteilla erinomaisen hyvän jouluisen hokkalooran. Sopivia jouluisia mausteita ovat esimerkiksi leivontamausteet.
.
.
.

1

936

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ympärivuotisen Järvenpään hokkalooran voi valmistaa siirapilla makeuttamalla. Siirapilla makeutettua hokkalooraa ei imellytetä. Kaikki makeus saadaan siirapilla makeuttamalla. Siirapilla makeutettu hokkaloora valmistuu 3-3½ tunnissa.

      Siirapilla makeutettu ympärivuotinen hokkaloora valmistuu näistä raaka-aineista:

      2-3 desilitraa tummaa siirappia.
      Niukasti vettä perunoiden kypsentämiseen. Huomaa että vesi jää soseeseen.
      3 kg jauhoisia perunoita.
      80-150 g voita
      2-3 desilitraa jauhoja. Jauhot voi jättää pois. Jauhot vaikuttaa suutuntumaan ja rakenteeseen.
      1 litra maitoa ja kermaa tai kermaa. Määrä vaihtelee. Huomioi soseeseen jäävä vesi.
      Jos haluat, niin voit maustaa kevyesti
      3 teelusikallista suolaa.

      Hokkalooran valmistus ohje:

      1. Pese perunat ja kuori kattilaan. Halkaise isot perunat. Keitä perunat täysin kypsiksi NIUKASSA vesimäärässä. Soseuta perunat kuumina suoraan keittoveteen.
      2. Lisää voi viipaleina sulamaan hokkaloorasoseeseen. Lisää jauhot vähitellen ja samalla sekoittaen. LISÄÄ SIIRAPPI. Lisää maitoa niin että saat notkeahkon puuromaisen soseen. Jos haluat, niin voit maustaa kevyesti. Lisää suola ja sekoita tasaiseksi.
      3. Laita hokkaloorasose voideltuun lasiseen tai keraamiseen uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita ja jos haluat, niin pinnalle voit sirotella korppujauhoa.
      4. Paista hokkalooraa aluksi kuumassa sähkölieden uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötilaa noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia.
      Paista siirapilla makeutettua hokkalooraa noin 2-3 tuntia.
      #############

      Saat kätevästi jouluisen hokkalooran, kun maustat sen jouluisilla mausteilla. Esimerkiksi jouluisilla leivontamausteilla, mutta mausta hillitysti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut

      Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/
      Ikävä
      209
      1618
    2. Miettimisen aihetta.

      Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.
      Ikävä
      140
      1384
    3. Mitkä on 3 viimeistä sanaa

      sun ja kaivattusi viesteilyssä? Ensin sun, sitten kaivatun?
      Ikävä
      54
      1133
    4. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      72
      1005
    5. Sun ja kaivattusi

      ikäero? Kumpi vanhempi, m vai n?
      Ikävä
      54
      995
    6. Mikä on ollut

      Epämiellyttävin hetki sinun ja kaivattusi romanssissa?
      Ikävä
      106
      912
    7. Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle

      Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva
      Ikävä
      52
      903
    8. Just nyt mä

      En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman
      Ikävä
      53
      860
    9. Piristä mua ystävä

      Hyvä💫...
      Ikävä
      82
      830
    10. Kuinka hyvin tunnet mut?

      Kerro musta mies jotain.
      Ikävä
      31
      764
    Aihe