Miksi maailmassa on pahuutta jos Jumala on "rakkaus"?

Anonyymi

No nyt olisi kysymys kristityille, siitä miksi maailmassa on niin paljon pahuutta.

Luulisi että jokainen joka on alkanut asiaa ajattelemaan kysyisi samaa.

Että jos Jumala on kaikkivoipa ja rakastava, miksi hän ei ole tehnyt mitään tälle kaikelle pahuudelle?

Vai voisko olla niin että Jumala ei ole joko kaikkivoipa taikka sitten rakastava?

Jos hän kerta tietää etukäteen KAIKEN mikä tulee tapahtumaan, miksi hän on sallinut pahuuden ilmaantua?

Raamatussahan sanotaan, 1. Johanneksen kirjeessä, luvussa 5, jakeessa 19 että:

"Me tiedämme olevamme Jumalasta, mutta koko maailma on Pahan vallassa."

Ja Luukkaan evankeliumin luvusta 4, jakeista 5 ja 6 voimme lukea että:

"Paholainen vei Jeesuksen korkealle paikalle, näytti hänelle yhdessä hetkessä kaikki maailman valtakunnat ja sanoi: »Kaiken tämän, koko maailman ja sen loiston minä annan sinun valtaasi, sillä se on annettu minun haltuuni ja minä voin antaa sen kenelle tahdon.»"


Siis Raamatun mukaan Saatana hallitsee tätä nykyistä mailmaamme.


Kuitenkin voimme lukea Raamatusta myös että tämä nykyinen tilanne ei tule jatkumaan ikuisesti.

Danielin kirjan luvussa 2, jakeessa 44 viitattiin meidän aikaamme

»Noiden kuninkaiden aikana on taivaan Jumala pystyttävä valtakunnan, joka ei ikinä tuhoudu, eikä sitä valtakuntaa anneta toiselle kansalle. Se murskaa lopullisesti kaikki nuo valtakunnat, ja se pysyy ikuisesti»

Tuo valtakunta jossa tuossa viitattiin on se sama Jumalan valtakunta josta Jeesus puhui muille (Markus 1:14,15) ja jonka tulon puolesta hän kannusti seuraajiaan rukoilemaan (Matteus 6:10).

Jumalan valtakunta tulee palauttamaan maan siihen alkuperäiseen paraatisimaiseen tilaan jonka hän tarkoitti ihmiskunnalle. Tämä tulee olemaan Raamatun ensimmäisen profetian (1. Mooseksen kirjan luvussa 3, jakeessa 15) täyttymys.

20

812

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Danielin 2:44 kohdassa mainittu Jumalan valtakunta on se sama valtakunta jonka tuloa Jeesus kehotti seuraajiaan rukoilemaan Isä Meidän rukouksessa.

      Voit lukea enemmän Raamatusta ja tästä tulevasta valtakunnasta alla olevalta sivustolta.

      https://www.jw.org/fi/

    • Anonyymi

      > Miksi maailmassa on pahuutta jos Jumala on "rakkaus"?

      Raamatun perusteella syy on se, että ihmiest halusivat oppia tuntemaan phuuden niin kuin Jumala. Siitä syystä ihmsiet karkotettiin tähän ensimmäiseen kuolemaan, jossa voidaan kokea mitä paha todella tarkottaa.

      Onneksi tämä on vain lyhyt oppitunti, eikä mikään tästä maailmasta voi tuhota sielua. Siksi, tätä voisi verrata Matrixiin, ihmiset kokevat monia asioita ruumiin kautta, mutta sielu on kuitenkin turvassa kaikelta. Ja ne jotka ovat vanhurskaita, pääsevät takaisin elämään.

      "Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin. "
      Matt. 10:28

      "Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."
      Mat. 25:46

      "Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme."
      Room. 6:23

      Pahuus ei siis ole ongelma, vain lyhyt oppitunti, jonka ihmiset halusivat.

      • Anonyymi

        Aika hemmetin räkäinen vastaus!

        Eihän Raamattu ole kuin äärimmäisen surkeasti editoitu kokoelma sekavuutta, jolle yritetään antaa auktoriteettia väitteellä, että se on kirjoitettu jumalan innoittamana - tai jotain muuta skeidaa.

        Bläääääh!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika hemmetin räkäinen vastaus!

        Eihän Raamattu ole kuin äärimmäisen surkeasti editoitu kokoelma sekavuutta, jolle yritetään antaa auktoriteettia väitteellä, että se on kirjoitettu jumalan innoittamana - tai jotain muuta skeidaa.

        Bläääääh!

        Vai että sinun räkääsi???

        Er ole lukenut ikinä mitään Raamattua, vaan kirjoitat, koska kuulit muiden selittelevän sitä, ja nämä muut ovat ateistejä. Mene toki niistämään nenäsi, äläkä anna räkäsi valua , enää!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika hemmetin räkäinen vastaus!

        Eihän Raamattu ole kuin äärimmäisen surkeasti editoitu kokoelma sekavuutta, jolle yritetään antaa auktoriteettia väitteellä, että se on kirjoitettu jumalan innoittamana - tai jotain muuta skeidaa.

        Bläääääh!

        Sehän on pelkkä hemmetin iso satukirja koko helvetin raamattu.


    • Anonyymi

      On ymmärrettävä että sallimus ja säätämys ovat kaksi täysin eri asiaa. Jumala ei ole aiheuttanut koskaan tietoisesti ihmiselle niin yksilö kuin laajemmassa mittakaavassa ajateltuna minkäänlaisista pahaa. Jumala on rakkaus. Hän suojelee elämää. Vedenpaisumus menneisyydessä raivatessaan pahuuden eli pahat ja väkivaltaiset ihmiset pois suojeli elämää.
      Oliko ihmisen Luoja tuolloin syyllinen kaikkeen siihen pahuuteen, minkä johdosta hänen täytyi poistaa viallinen ihmissuhde pois, jotta elämä voisi jatkua.
      Onko Jumala tänä aikana syyllinen yhä jatkuvaan väkivaltaan, jota vedenpaisumus ei täysin poistanut? Ei ole.

      Pahuus johtuu meistä ihmisistä, meidän näkymättömän sisäisen maailman vioittumisesta. Sitä kutsutaan synniksi. Synnin liitännäis seuraukset taas ovat nähtävissä kaikkialla maailmassa tapahtuvissa ikävissä tapahtumissa, väkivaltaiduuksissa jne kuin myös meidän jokaisen yksilön epätäydellisyyden vioittamista edesottamuksista ja addiktioista.

      Jumalaa ei kukaan voi syyllistää aikamme ja ihmiskunnan pahuudesta. Pienikin silmäys Raamattuun todistaa täysin tämän. Jumala on antanut meille täydellisen ohje kokoelman, elämän käyttöohjeet ABC…odottaen tietenkin sikäli jos olemme viisaita ja teemme järkeviä valintoja nyt, että noudatamme häneltä saamiamme elämän ohjeita, jotka mahdollistavat todellakin onnellisen elämän jopa tänä aikakautena, jolloin huominen on epävarmaa. Usko tämä.
      Oikeuden Jumalana ja elämän alkulähteenä - siis syynä olemassaolomme, tämä ikuisuuksien mahtava rakastava Jumala on päättänyt vielä kerran kohdistaa katseensa dramaattisella tavalla koko nyky ihmiskunnan ahdinkoon luvaten poistaa pahat ihmiset maan päältä. Tottelemattomuus hänen täydellisiä elämänohjeita kohtaan on tämän tuomion juridinen eli laillinen oikeus kaiken Luojana - poistaa siis elämän oikeus sellaisilta yksilöiltä, jotka käytöksellään todistavat olevansa pahuuden ja tottelemattomuuden lapsia.

    • Anonyymi

      Kaikkitietävän Herra Sebaotin täytyi olla sellainen jo ennen maailman ja ihmisen luomista, joten Hänen täytyi tietää mitä tulee tapahtumaan: Lucifer tulee lankemaan Saatanaksi ja houkuttamaan ihmisen mukaansa syntiin ja Herra Sebaotia vastustamaan.
      Hän teki Luciferin ja ihmisen juuri sellaisiksi, lankeamaan tuleviksi.

      Kaikkitietävä Herra Sebaot tiesi ihmisen lankeavan Saatanan houkutuksiin jo ennen tämän luomista, kuten Hän tiesi myös jokaisen tulevan ihmisen teot jo ennen näiden syntymistä, joten Hänen mielessään kellään ihmisellä ei ole mitään muuta elämää elettävänä kuin juuri se mitä tämä ihminen elää, ja näennäinen vapaus valita on vain ihmisen rajoittuneen tiedon harha, joka ei Kaikkitietävää Herra Sebaotia haittaa lainkaan.
      Asiat tapahtuivat ja tapahtuvat juuri kuten Herra Sebaot tiesi jo aikoja sitten niiden tapahtuvan.

    • Anonyymi

      Sanotaan, että saatana voi esiintyä lukuisissa eri hahmoissa.
      Näemme, että saatana on uskotellut ihmisille, että olisi olemassa joku jumala, mutta todellisuudessa senkin takana on itse saatana.
      Siksi maailmassa on pahuutta ja tulee olemaan. Puhe "vielä koittavasta paratiisista", on sekin saatanan suusta ja pelkkää pahuutta. Saatana nauttii ihmisten pettymyksestä suuresti. Tämä on se tie, totuus ja elämä, joka on osanamme nyt ja iäti.

    • Anonyymi

      Jumalan rakkaus ihmisiä kohtaan oli myös syynä siihen miksi edellinen maailma tuhoutui vedenpaisumuksessa. Raamatussa sanotaan että se maailma tuli täyteen väkivaltaa (1. Mooseksen kirja 6:11) ja kuten nykyajan maailmassa, suuri osa sen ajan ihmiskuntaa ei välittänyt siitä mitä Nooa heille kertoi (2 Pietarin kirje 2:5).

      Jehova sanoo sanassaan että: ”Minä en saa iloa jumalattoman kuolemasta, vaan siitä että jumalaton kääntyy tieltään ja todella pysyy elossa.” (Hesekiel 33:11.).

      Aiheesta voi lukea lisää artikkelista Jumalan tuomiot – olivatko ne julmia? täältä
      https://www.jw.org/finder?wtlocale=FI&docid=2013324&srcid=share

    • Anonyymi

      ”Kaikkitietävä Herra Sebaot tiesi ihmisen lankeavan Saatanan houkutuksiin jo ennen tämän luomista, kuten Hän tiesi myös jokaisen tulevan ihmisen teot jo ennen näiden syntymistä....”.

      Tuolla aiemmissa kommenteissa yllä oleva lainaus pisti silmääni. Tuossahan kirjoittaja syyllistää suoraan, että Jumala on kaiken pahuuden takana oleva syy, koska hän tiesi jo ennen tämän luomista hänen lankeavan!!!!
      On suorastaan järjetöntä väittää jotakin tuollaista, joka ei ole totta. Tuollainen vääristynyt kuva Jumalasta loukkaa häntä syvästi.
      Mistään Raamatussa sen alkulehdiltä ei ole luettavissa mitään siihen viittaavaakaan, että Jumala olisi tiennyt Aadamin ja Evan lankeavan paholaisen syöttiin. Eikä myös siitäkään ole mitään todisteita, että hän tietäisi jokaisen elävän ihmisen teot etukäteen ennen heidän syntymistään tälle planeetalle.

      On tietenkin totta, että halutessaan kaikkitietävä kaikkivaltias Jumala pystyy näkemään ennalta ihmisen elämän vaelluksen täällä alhaalla planeetallamme, mutta hän ei käytä ennaltanäkemisen kykyään tälläiseen tarkoitukseen.
      Hän on istuttanut ihmiseen vapaan tahdon, jonka perusteella voimme tehdä valintoja. Hän on myös antanut meille käyttöohjeet elämää varten ja ennakkoon todella varoittanut seurauksista, jos ihminen tietoisesti rikkoo hänen moraaliohjeitaan kuten Aadam, jotka ovat jokaisen ihmisen luettavissa Raamatuissa.
      Olemme vastuussa omista teoistamme tässä ajassa. . Ja tottelemattomuuden seuraus on täysin sama mikä Aadamilla ja Evalla...... elämänoikeuden menetys eli fyysinen kuolema. Synnin palkka teoistasi on kuolema ei joutuminen helvettiin, koska sellaista kidutusmestaa ei olemassa eikä voisikaan, jos Jumala on rakkaus.

      • Anonyymi

        "Mistään Raamatussa sen alkulehdiltä ei ole luettavissa mitään siihen viittaavaakaan, että Jumala olisi tiennyt Aadamin ja Evan lankeavan paholaisen syöttiin."

        Jos siis se jummesi on kaikkitietävä, niin...

        Yritä nyt päättää, onko tuo jummesi ihan niin täydellinen kuin olet luullut!

        Tsunamiakaan ei halunut tai kyennyt estämään. On siinä kaikkivaltias...


      • Anonyymi

        Jumala on rakkaus, mutta vihollisilleen Hän on sodan Jumala.


    • Anonyymi

      Johannes luritti omiaan. Hän tiesi Jeesuksen luvanneen: Mitä tahansa te pyydätte sen minä teen.....
      Johannes tahtoi meemillään ohjata kristikunnan pyytämään rakkaudellista Jumalaa....
      Mutta se ei ole vieläkään käynyt toteen.

      Ensin tulee Ilmestys 17-20 kolme sotaa.

      1. Karitsaa vastaan
      2. Jumalan sanaa vastaan
      3. Goog vs Maagog

      Sen jälkeen Jumalan hyvyys käy todeksi. Hän pyyhkii kyyneleet ja saa entiset unohtumaan. Parantaa ja tekee uudeksi kaiken.

    • Anonyymi

      Josjumalaonrakkaus-uskonnosta onkin erottava.

    • Anonyymi

      Ai kysyt, että miksi maailmassa on pahuutta? Siksi, kun ihmisen ajatukset, halut ja teot oat usein pahoja Raamatussa sanotaan, että Jumala hylkää jonkun ihmisen tekemään lisää pahaa mielihalujensa ja himojensa mukaisesti, ja tämä saa mennä mielihaluissaan niin pitkälle, kuin lystää, Jumala on silloin kääntänyt selän.

    • Anonyymi

      Mutta miksi Jumala sitten salli tämän tilanteen ensinnäkin?

      Siksi koska Aadam teollaan osoitti haluavansa vapautta luojasta. Se puu josta Aadam söi oli "hyvän ja pahan tiedon" puu. Tämä nimi tarkoitti sitä että se puu vertauskuvasi määräämisoikeutta siitä mikä on "hyvää" ja mikä on "pahaa" ja tämän määräämisoikeuden Jumala oli pidättänyt itsellään (ja tämä oli se syy siihen miksi Jumala oli sanonut Aadamille että hän ei saisi syödä siitä).

      Raamattu sanoo (1 Timoteukselle 2:14) että Aadam tiesi mitä hän teki.

    • Anonyymi

      Hän sallii aikansa kulkea himojen mukaan, mutta sitä ei pidä sanoa rakkaudeksi ennen kuin se on elämäntapa.

    • Anonyymi

      Miks tota aina kysytään?

      Mitä DJ Eliot Ness vastasi, kun kysyttiin ties monettako kymmenettä kertaa mitä on tekno?
      - "Miks city aina kysyy tätä? Tekno on Juice Leskisen akustinen kitara, ja vasen puntti!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Maailmassa on pahuutta siksi, koska ihmiset ovat hylänneet Jumalan. Toiseksi maailmassa on pahuutta siksi, koska ihmiskuntaa ei ole luotu maanpäälle siten, että kykenisimme ratkaisemaan globaalit ongelmamme yksin, sillä emme kykene kuin vajaamittaisesti taistelemaan oman sisäisen maailmamme heikkouksienkaan kanssa. Kolmanneksi maailmassa on pahuutta johtuen synnistä. Synnymme tähän maailmaan valmiiksi syntisinä sekä sisäisesti vaurioituneina. Neljänneksi erittäin tärkeä seikka johon ihmiset eivät yleisesti usko mutta joka selittää osaltaan miksi maailmamme on näin jumalaton ja vaarallinen paikka tulee esille seuraavasta Raamatun lausunnosta: ” Koko maailma on paholaisen vallassa”.

      Teet viisaasti jos etsit Raamatustasi todisteet edellä kirjoittamaani. Tänään oli jotenkin laiska fiilis enkä jaksanut etsiä Raamatun jakeita todisteeksi. Mutta tuossa on lyhyesti syy siihen, miksi maailmassa on pahuutta.
      Tämä pahuuden biografia ei ole vain meidän aikakautta koskeva ilmiö. Raamattu kertoo jos muistat Jumalan hävittäneen kauan sitten ihmiskunnan vedenpaisumuksessa juurikin väkivallan ja ihmisen sisäisen ja ulkoisen pahuuden johdosta. Täysin samat olosuhteet ovat vallalla juuri tämänpäivän maailmassa. Tämä sama Jumala joka langetti vihansa vedenpaisumus sukupolvelle on langettanut tuomion meidän aikamme ihmisille heidän pahuuden takia. Uskothan tämän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5195
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3257
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1385
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe