Tyttäreni kuolema

Emilia kuoli 21.11.2019 . Emilia syntyi 18.06.2002. Kun poliisi tuli kertomaan Emilian löytyneen menehtyneenä, en todellakaan halunnut tajuta sitä. Emilia kuoli trivatrilin ja subutexin aiheuttamaan hengityksen lamaantumiseen 17-vuotiaana. Yksin. Sen me tiedämme ettei Emilia halunnut kuolla. Oli syönyt Trivarileja muutaman päivän ja subutex sinetöi Emilian elämän.
Poliisit eivät sen vertaa voineet edes yrittää että olisivat löytäneet lääkkeet Emilian kampauspöydän laatikosta. Sanoivat vain että näitä sattuu koko ajan. Emilia oli muuttanut Vesalaan jälkihuollon asuntoon kesäkuussa 2019.
Kun sain luvan mennä Emilian asuntoon kun poliisit olivat tehneet "tutkimuksensa" siellä . Katsoin vain Emilian takin taskut läpi ja kampauspöydän laatikosta löytyi lapseni lääke kätkö. Jäljellä olivat 8-trivatril tablettia ja puolikas subutex.
Lääkkeet ovat mulla edelleen.
Soitin kyllä tutkijalle ja kysyin "Miten te ette löytäneet niitä?" vastaus oli " Voit heittää ne vessanpöntöstä alas. ihan miten haluut....."

22

1099

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei poliisi ole syyllinen tyttäresi kuolemaan, Jos niitä haet, niin syytä vaikka hänen kavereitaan ja romanialaisia pillerikauppiaita.

      • En ole sitä hakemassa etä poliisi olisi syyllinen. En todellakaan. Poliisihan tekee vain sen minkä pystyy.


      • Anonyymi
        paulakuu kirjoitti:

        En ole sitä hakemassa etä poliisi olisi syyllinen. En todellakaan. Poliisihan tekee vain sen minkä pystyy.

        Jostainhan tyttäresi ne Subutexit oli saanut,poliisia ei sen vertaa kiinnostanut,kuitenkin alaikäinen kyseessä. Se on justa tälläistä haistakaa p..a meininkiä poliisi(kun)taholta nyky Suomessa.


      • Anonyymi
        paulakuu kirjoitti:

        En ole sitä hakemassa etä poliisi olisi syyllinen. En todellakaan. Poliisihan tekee vain sen minkä pystyy.

        Entäs lääkärin vastuu? Poliisit eivät ole hoitaneet hommiaan,vaadi heiltä vastauksia. Eihän se voi olla näin,että 17v saa jostain subutexiä käsiinsä ja ottaa niitä ja muita lääkkeitä sekaisin ja sitten menehtyy ja kukaan ei ole olisi vastuussa


    • Anonyymi

      Olen pahoillani, paulakuu, tyttäresi menetyksen johdosta.

      Ilmeisesti enemmänkin sattuu tuollaisia ns. vahinkoja, niitä ei vain tule julkisuuteen.
      Tiedän itsekin yhden tapauksen, kun oli nuorella henkilöllä mennyt luultavasti vahingossa väärät aineet sekaisin.

      Etenkään nuoremmat eivät osaa edes ajatella, miten vaarallista on uteliaisuus erilaisiin päihteisiin. Kokeilun halu saattaa ylittää jopa mahdolliset pelot seurauksista.

      Ymmärrettävää, ettei poliisikaan paljoa tilanteessa voi, mutta kyllä tuo suhtautuminen on ollut ehkä jopa ala-arvoista, olisi voinut olla vähän hienotunteisempi.

      Eipä tässä paljon voi lisätä, ikävää, että noin pahasti on käynyt.
      Yhteiskunnasta olisi pystyttävä kitkemään pois kaikki sellaiset ihmiset, jotka etenkin nuorille tyrkyttävät vaarallisia aineita.

    • Anonyymi

      Otan osaa suruusi, Paula. Näin joulun aikaan tuollainen menetys tuntuu tavallistakin kipeämmältä, vaikka suru ja tuska aikaa myöden laantuukin. Puhuminen auttaa ja suosittelen ottamaan yhteyttä paikalliseen SPR:n toimintaan esimerkiksi vertaistuen saamiseksi. Huumeista aiheutuvat vahingot ja kuolemat ovat suuri onnettomuus monelle perheelle ja samalla koko yhteiskunnalle.

    • Anonyymi

      Surullista!
      Mutta minkä poliisi enää voi, kun tyttö on jo kuollut. Peruuttamaton on tapahtunut.

      • Anonyymi

        Niin,eihän sille enää mitään voi mutta
        poliisikin olisivoinut,ihan periaatteenani vuoksi toimia oikein,ainakin selvittää tytön kontaktit,alaikäiselle välitetty huumaavia lääkkeitä,pienestäkin pössyttelystä seuraa huumausaineen käyttörikos.


    • Anonyymi

      Lääkkeitä ei pitäisi heittää vessanpöntöstä alas! Ne pitää viedä apteekkiin, joka toimittaa ne Riihimäelle.

    • Anonyymi

      Olisiko kannattanut kiinnostua tyttären asioista silloin kun hän oli 10v,eikä vasta sitten kun joutunut sijoitetuiksi johonkin yksikköön.

      • Anonyymi

        Ymmärrän mitä tarkoitat. Kaikki ei ole niin yksioikoista tässä maailmassa kuin kuvittelet. Silloin kaikki asiat olivat hyvin.

        yksi asia johtaa toiseen toinen kolmanteen ja niin eespäin. jos elää ämpäri päässä niinkuin sinä ei ole ilmeisesti edes tajua missä maailma menee.


    • Anonyymi

      Lääkäri,joka oli lääkkeet tyttärellesi määrännyt,pesi kätensä asiasta,poliisi on voimaton,tai heitä ei vaan kiinnosta.mikä oli tämän jälkihuollon vastuu tyttäresi asiassa? Hyvinvointi yhteiskunnan varjopuoli on nuorten pahoinvointi.
      Kukaan ei ota vastuuta. Sinuna olisin kääntänyt kivet ja kannot jos oma lapseni olisi ollut vastaavassa tilanteessa.

      • Anonyymi

        Hirveästi vieritetään vastuuta sinne ja tänne. Joku osuus tapahtuneeseen oli varmaan tytöllä itselläänkin? Kun ihminen haluaa päästä hengestään, hän yleensä siinä onnistuu ennen pitkää. Sitä ei voi loputtomiin estää.


      • Anonyymi

        Ei poliisi mikään ympärivuorokautinen henkivartija ole. Eikä ollut äidistäkään henkivartijaksi. Joka haluaa tappaa itsensä huumeilla, tekee sen omia aikojaan omalla vastuullaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hirveästi vieritetään vastuuta sinne ja tänne. Joku osuus tapahtuneeseen oli varmaan tytöllä itselläänkin? Kun ihminen haluaa päästä hengestään, hän yleensä siinä onnistuu ennen pitkää. Sitä ei voi loputtomiin estää.

        Anonyymin on helppo kommentoida. Ei Emilia halunnut kuolla. En tuskin ole ainoa vanhempi joka käy näitä asioita läpi. Oli väärin edes tulla kysymmään täältä mitän kun ette näköjään näe itsekkään metsää puilta.


    • Anonyymi

      Kun nuori on jälkihuollossa, se tarkoittaa että hänet aikanaan on huostaanotettu kotoaan. Se taas tarkoittaa viimeisijaisinta tukea.

      Lapsi tai nuori on ollut välittömässä hengenvaarassa kotonaan. Tai hänen kehityksensä on ollut erittäin vakavasti vaarantunut kyseisessä kodissa.

      Joten vanhemmuus on ollut täysin riittämätöntä ja nuori nainen on ikävä kyllä sortunut myöhemmin huumausaineisiin luettaviin lääkkeisiin.

      Sitä on jälkihuolto, että huostaanotettua nuorta hänen niin toivoessaan tuetaan lastensuojelun viranhaltijoiden päätöksillä kaikin tavoin myös täysi-ikäisenä, 25-vuotiaaksi saakka.

      Osanotto nuoren naisen läheisille.

      • Emilia ei halunnut kuolla vaan söi vääriä lääkkeitä jotka joku kusipää möi hänelle.


      • Anonyymi
        paulakuu kirjoitti:

        Emilia ei halunnut kuolla vaan söi vääriä lääkkeitä jotka joku kusipää möi hänelle.

        Miksei Emilia ostanut tarvitsemiaan lääkkeitä apteekista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksei Emilia ostanut tarvitsemiaan lääkkeitä apteekista?

        Ei ole kysymys mistään siitä. Kokeili tai oli jo koukussa. Onko se vaikeata tajuta. Oon itekki impannu liimaaa pari kertaa enkä es kelannu sen enempää- elämässä tekee vääriä valintoja. Kyse on siitä kuka oli oikeasit vastuussa Emilia ei ainakaan. Jokainen sana jonka kirjoitan tähän tulkitaan väärin.
        aikuiset ihmiset möivät kadulla lapselle laittomia lääkkeitä onko se niin vitun vaikeaa tajuta.
        '


      • Anonyymi

        Ei se ollut itseasiassa edes jäkihuolto. sossu vaan pesi kätensä kun Emilia kuoi. kyse on siitä- onneksi on vuosi aikaa tehdä heistä rikosilmoitus heitteilejätöstä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksei Emilia ostanut tarvitsemiaan lääkkeitä apteekista?

        Huomaan miten ali tietoisia te olette asioista.


    • Anonyymi

      Otan osaa.
      Olen pahoillani ettei jälkihuollon paikassa pidetty parempaa huolta nuorestasi.
      Harmittaa että palkkansa saavat olipa lopputulos mikä tahansa.
      Nuori kaipaisi neuvoa ja opastusta, ei tainnut onnistua huostaanottopaikassa se. Raha kyllä kelpasi. Eivät ottaneet mitään vastuuta alaikäisen kuolemasta? Ja mitäpä ne voisivatkaan enää tehdä? Eivät mitään. (Olen lukenut muistakin kuolemaan johtaneista tapauksista sijoitetuilla nuorilla.)
      En tiedä selviteltiinkö aineiden myyjää. Olisi ollut paikallaan tutkia puhelutiedot ja muut kontaktit jotta vastuuseen joutuisi myrkyn myyjä. En usko että käryn käyminen estäisi muiden samaa ikävää kohtaloa, valitettavasti. Aineita tarjolla netissä pienemmillekkin lapsille, yhä vaarallisempia muuntohuumeita ja ties mitä.
      Ehkä valistus olisi se ja ennaltaehkäisy mihin erilaisia keinoja, tilanteesta riippuen. (Paras, hyvät harrastukset ja tervehenkinen ympäristö muine mielenkiintoineen. Pahin, ratsaaminen ja paheista kaukana pitäminen.)
      Jos olet vahva ja rohkea, anna Emilian muiston elää. Kerro hänen kohtalonsa valistaaksesi nuoria lääkkeiden vaaroista. (Tai anna hänen tarinansa toisen kerrottavaksi. Sinulle olisi kovin raskasta itsesi kertoa. Ainakin nyt, kun aikaa ei ole vielä kulunut järkyttävästä tapauksesta, se olisi varmasti piinaavaa.)
      Yhä useammat perheet joutuvat kokemaan saman kauheuden minkä sinäkin.
      Joku aiemmin neuvoi sinua etsimään vertaistukea. Se voisi helpottaa.
      En tiedä auttaisiko rukouspyyntö? Että jaksaisit ja kestäisit paremmin tuskaa.
      Eläkä välitä jonkun syyllistävästä viestistä. Elämä ja asiat menee kuinka menee, turha sitä alkaa itseään syyttelemään jälkikäteen, vieläpä asiasta mille ei mitään enää voi. Elä lisää turhaan kärsimystäsi.
      On tosi harmillinen ja surullinen juttu mikä tapahtui tytöllesi ja sinulle.
      Voimia ja halauksia. Yritä pärjätä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      548
      4017
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      467
      3464
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      143
      3090
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2382
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2240
    6. 227
      1688
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1417
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1329
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1310
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1110
    Aihe