Luomiskertomus analysoituna tieteen näkökulmasta

Anonyymi

Tehdäänpä avaus palsta ydinaiheesta. Tällä palstalla on useaan kertaankin väitetty, että tiede todistaisi luomiskertomuksen. Käydäänpä siis läpi sitä ihan jae jakeelta. Samalla voi laittaa viitteitä tieteellisiin julkaisuhin, jotka tukee havaintoja.

Aloitetaan:

"1 Alussa Jumala loi taivaan ja maan."

Fasilitoin analyysiä hieman muutamilla avustavilla kysymyksillä, jotta keskustelu ohjautuisi oikeaan suuntaan.

Kuinka kauan sitten tuo alku oli? Millä perusteella? Mitkä havainnot tukee sitä? Millainen virhemarginaali on mittauksissa?

Miksi juutalaisten jumala, johon isolla kirjoitettu nimi viittaa? Tiede ( mm historia, antropologia) tuntee tuhansia jumalia? Jopa kirjoitettu historia tuntee vanhempi jumalia.

Mitä tarkoittaa taivas tässä? Maahan näkyvä taivas, koko universumi? Palataan myöhemmin taivaan kanteen.

Oliko maa yksi ja ainoa taivaankappale? Mistä maan materia on peräisin?

Näihin saa kommentoida. Koska palstalla on kreationistitieteilijöitä, niin he toki käyttävät asiallisia viitteitä, jotta voimme varmistua lähteiden tieteellisestä tasosta.

Pysytään sitten ketjun aiheessa, joka on myös (kai) keskeinen osa palstan aihealuetta.

33

404

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Maahan näkyvä taivas, koko universumi?
      - Alussa luotiin vain lättymaa ja Jumalan asuinsija, "taivas".

      Oliko maa yksi ja ainoa taivaankappale?
      - Maa on kaikkeuden keskipiste, minkä jokaisen on helppo todeta.
      - Kaikki muut taivaankappaleet luotiin vasta kolmantena päivänä.

      Mistä maan materia on peräisin?
      - Jumala taikoi.

      • Anonyymi

        Ei Jumalan Raamatun mukaan tarvinnut taikoa. Hänen sanansa riitti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei Jumalan Raamatun mukaan tarvinnut taikoa. Hänen sanansa riitti.

        Muuttuuko asia muuksi sillä, että käytät siitä eri ilmausta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei Jumalan Raamatun mukaan tarvinnut taikoa. Hänen sanansa riitti.

        Jos Herra Pii Poo huutaa hiihoo ja taikoo omenoita, perunoita, prinsessoita, jne, tai Jumala sanoo: "Kasvakoon maa vihreyttä, siementä tekeviä kasveja ja hedelmäpuita jne." Millä perusteella jälkimmäinen ei olisi taikomista? Tai, eikö myös herra Pii Poo käyttänyt voimaansa ja luonut sanallaan?


    • Anonyymi

      -"1 Alussa Jumala loi taivaan ja maan."-

      Muustakaan ei ole esitetty tieteellisesti pätevää todistetta.

      --Kuinka kauan sitten tuo alku oli? Millä perusteella? Mitkä havainnot tukee sitä? –

      Ei ”tukee” vaan ”tukevat” (kielioppikorjaus). Noin 6000 - 7000 vuotta sitten. Raamatun kanssa yhtäpitävien mittaustulosten, fossiilinäytteiden ja geneettisten tutkimusten perusteella.

      Kivihiilijuonteista on otettu näytteitä eri puolilta maailmaa. Näytteiden hiili-14 –pitoisuudet ovat olleet samat riippumatta siitä, mistä paikoista tai geologisista kerroksista näytteet oli kerätty. Kivihiilijuonteet eivät tue evoluutioteorian mukaista asteittaista kerrostumista, eivätkä muodostumista kymmenien tai satojen miljoonien vuosien aikana. Identtiset hiili-14 –määrät osoittavat, että ne kaikki hautautuivat lähimenneisyydessä. Näennäistieteellisyydestään huolimatta radiometriset mittaustulokset ovat osoittaneet, että radiometrinen iänmääritys tuottaa erittäin virheellisiä tuloksia.

      Nykyiset vuorijonot ovat syntyneet maankuoren mullistuksissa noin 4500 vuotta sitten. Tämä vastaa Raamatun todistusta. Maankuoren nopeissa liikkeissä syntyneet megatsunamit kuljettivat fossiilit paikkoihin, joissa niitä nykyään näemme. Vuoristojen nopea nousu nosti mukanaan myös fossiilit. Sedimenttimateriaali oli pehmeää vielä tuolloin ja siksi näemme vuoristoissa tiukkoja kivien laskostumia. https://simple.wikipedia.org/wiki/Fold_(geology)

      Kesäkuussa 2018 julkaistut kaksi erittäin merkittävää havaintoa vahvistavat ihmiskunnan ja suuren osan eläinkuntaa menneen pullonkaulan läpi. Tutkimukset osoittavat myös, että lähes kaikki nykyiset eläinlajit ovat aloittaneet olemassaolonsa samanaikaisesti ja että välimuotoja ei ole.

      Nämä erittäin merkittävät havainnot julkaistiin vuonna 2018 kahdessa eri tiedelehdessä lähes yhtä aikaa. Ne herättivät mediassa maailmanlaajuista mielenkiintoa, koska tutkimuksen tulokset liittyivät kysymykseen ihmisten ja eläinten alkuperästä. Tiedemiehet tekivät ensinnäkin ihmeellisen havainnon Y-kromosomista: ”Something weird happened to men 7000 years ago, and we finally know why.” Toinen tutkijaryhmä puolestaan päätteli eläinten mitokondrioiden geneettisestä samankaltaisuudesta, että sekä ihmiset että lähes kaikki eläimet vaikuttavat syntyneen samaan aikaan. Mitokondriot ovat soluelimiä, joissa on DNA:ta ja ne muuttavat nautitun ravinnon soluille käyttökelpoiseksi polttoaineeksi.

      Y-kromosomista tehdyt havainnot osoittavat, että geneettisestä pullonkaulasta on kulunut vain vähän aikaa (Zeng TC et al. (2018) Nat.Comm. 9:2077). Miehellä Y-kromosomeja on vain yksi, naisella ei yhtään. Se on pieni kooltaan ja tarjoaa siksi hyvin vähän mahdollisuuksia muunteluun, toisin kuin muut kromosomit. Biologit ällistyivät, kun muuntelun lähes täydellinen puuttuminen osoitti, että pullonkaulan läpi on kuljettu äskettäin (5000-7000 v sitten) ja tutkimustulos viittaa sen jälkeen tapahtuneeseen ihmiskunnan nopeaan levittäytymiseen kaikkialle maailmaan.

      Tämä sopii Raamatun alkuluvuissa ilmoitettuun ihmisen alkuperään ja ihmiskunnan historiaan. Koska Jumalasta puhuminen on evolutionistien näennäistieteessä kielletty, havainnolle etsitään kuumeisesti muita selityksiä.

      --Miksi juutalaisten jumala, johon isolla kirjoitettu nimi viittaa? Tiede ( mm historia, antropologia) tuntee tuhansia jumalia? Jopa kirjoitettu historia tuntee vanhempi jumalia.--

      Siinäpä sinulle hyvä tutkimusaihe. Jumalan totuudellisuus selviää Raamatun teksteistä jotka kuvaavat juutalaisen kansan historiaa. Vanhan Testamentin sisältämät ennustukset ovat kaikki toteutuneet ja näemme niiden koko ajan toteutuvan. Samoin Kristuksen sanat ovat toteutuneet ja toteutuvat. Sellaisia ennustuksia ei löydy muualta.

      --Mitä tarkoittaa taivas tässä? Maahan näkyvä taivas, koko universumi? --

      Jumala on luonut koko universumin.

      --Oliko maa yksi ja ainoa taivaankappale? Mistä maan materia on peräisin?--

      Jumala loi kaiken sanallaan, joten kaikki on "peräisin" Jumalan Sanasta eli Kristuksesta.

      --Koska palstalla on kreationistitieteilijöitä, niin he toki käyttävät asiallisia viitteitä, jotta voimme varmistua lähteiden tieteellisestä tasosta.--

      Koskahan saisimme evolutionisteilta edes yhden asiallisen viitteen johonkin tieteellisesti pätevään lähteeseen? Toistaiseksi on näkynyt vain evolutionistien omia julkaisuja - jos niitäkään.

      • Anonyymi

        Voe hyvvöööö päevvööö. Mitäpä jos keskittyisit vain taivaallisen Kimisi hanurin nuolemiseen? Jättäisit tieteen sen tekijöille, etkä kuvittelisi jokelluksellasi olevan mitään sen kanssa tekemistä.


      • Anonyymi

        Vedenpaisumuksessa eläinten ruhot olisivat mädäntyneet veteen. Ei niistä tule fossiileja.


      • Anonyymi

        "Samoin Kristuksen sanat ovat toteutuneet ja toteutuvat. Sellaisia ennustuksia ei löydy muualta."

        Sukupolvi, jonka ei pitänyt kadota, katosi.


      • Anonyymi

        "Koskahan saisimme evolutionisteilta edes yhden asiallisen viitteen johonkin tieteellisesti pätevään lähteeseen? "

        Termi "evolutionistit" viittaa aina 99 prosenttiin tieteentekijöistä, jotka tuottavat oikeastaan kaiken luotettavan tieteellisen julkaisun. Tämä hörhö ei lue tieteellisiä lähteitä tämän perusteella vaan jotain uskonnollista paatoksellista saarnaa. Tuo lause osoittaa, ettei kirjoittaja edes ymmärrä, mitä tieteelliset lähteet ovat.

        Radiohiiliajoituksella ei muuten mitata kallioperän ikään. Kai siihen nyt maan luominen liittyy. Jo yksin jäätikön vuosilustot kertoo yli 100000 vuotta vanhasta maasta. Ja sillä on päästy vain jäätikön ikään.

        Mikään, ei siis mikään, tiedeyhteisön hyväksymä tutkimus ole lähelläkään 6000-7000 vuotta. Virhe on satatuhatkertainen. Tähän voi laittaa viitteet, mutta älä valehtele niiden sisällöstä. Ei siis kieroilua, koska siitä joutuu hiilikellariin tuhanneksi vuodeksi.


      • Anonyymi

        "Nykyiset vuorijonot ovat syntyneet maankuoren mullistuksissa noin 4500 vuotta sitten."

        Ja sitten ne tieteelliset viitteet, koska ketjun tarkoitus on arvioida väite tieteellisestä luomisteoriasta. Tämän kumoavaa tutkimusta on kyllä pilvin pimein, koska tuo on jo kirjoitetun historian piirissä. Ja vanhin elossa oleva puu on yli 8000 vuotta vanha.

        Sitten itse väitteestä pari sanaa...

        Jos tuollainen satu olisi todella tapahtunut, olisi ensin niillä energian määrillä lähes koko elokehä kärähtänyt. Sitten olisi seurannut todella pitkä, kymmeniä vuosia kestänyt ydin talvi. Näistä ei raamattusi puhu mitään eikä se kumma kyllä ole siinä väärässä, koska tarinasi on ihan sinun mielikuvitusta. Tuskin edes kaikki uskonveljesi lähtee mukaan näin kummallisiin harhoihin.


      • Anonyymi

        Unohdit ne todisteet.


      • Anonyymi

        """
        -"1 Alussa Jumala loi taivaan ja maan."-

        Muustakaan ei ole esitetty tieteellisesti pätevää todistetta.
        """

        Höpö höpö. Et vain ole käynyt koskaan yliopistojen kirjastoissa ja muutkin tieteelliset foorumit olet jättänyt välistä.

        Ketjun tarkoitus oli saada selvyys väitteeseen, jota jotkut jankkaa täällä. Siis kreationismi olisi tieteellistä. Tämä kommenttihan on hyvä osoitus siitä, mitä kretu tekee: yrittää kääntää keskustelun johonkin muuhun,. Eipä ole tätäkään jaetta mitenkään tieteellisesti edes yritetty analysoida. Ei siis vielä luomisella ole mitään tekemistä tieteen kanssa.


      • Anonyymi

        " Raamatun kanssa yhtäpitävien mittaustulosten, fossiilinäytteiden ja geneettisten tutkimusten perusteella. "

        Ja niitä ovat, mitkä? Katsotaan viitteesi lähdekriittisesti.

        Jos olet rehellinen itsellesi, niin myönnät, että tiede 99,99% ei tue tipan tippaa nuorta maata, mihin kaikki tekstissäsi viittaa. Tuon promillen osa on joku jenkkifundistutkija, joka on vääntänyt tutkimuksensa sitten, että on ensin kiinnittänyt tuloksen.


      • Anonyymi

        "Jumala loi kaiken sanallaan, joten kaikki on "peräisin" Jumalan Sanasta eli Kristuksesta."

        Ketjun tarkoitus on katsoa väite, että luominen on tieteellisempää kuin tiede (se evolutionistien oppi).

        Mitä tuossa "Jumala loi sanallaan" on tieteen menetelmän mukaista? Tunnetko edes tieteen metodia? Onko sinulla edes ohutta käsitystä fysiikasta ym. luonnontieteistä?

        On kyllä säälittävää, jos näillä eväillä kreationisti väittää luomista tieteelliseksi. Siinä täytyy pettää itseään kyllä aika pahoin


      • Anonyymi

        "Ei ”tukee” vaan ”tukevat” (kielioppikorjaus). Noin 6000 - 7000 vuotta sitten. Raamatun kanssa yhtäpitävien mittaustulosten, fossiilinäytteiden ja geneettisten tutkimusten perusteella."

        Jo tässä on selvä vinouma; vain tulokset "jotka tukevat (kirjaimellisena luettua) Raamattua, noteerataan...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ei ”tukee” vaan ”tukevat” (kielioppikorjaus). Noin 6000 - 7000 vuotta sitten. Raamatun kanssa yhtäpitävien mittaustulosten, fossiilinäytteiden ja geneettisten tutkimusten perusteella."

        Jo tässä on selvä vinouma; vain tulokset "jotka tukevat (kirjaimellisena luettua) Raamattua, noteerataan...

        Hyvä kuitenkin, että olemme tarkkana kieliopin kanssa (toki tämä on puhekieltä).

        Toinen juttu on sitten itse sisältö. Siinä nyt tuollainen pikku virhe 4 000 000 000 vuotta versus 6000 - 7000 vuotta ei arveluta yhtään. Eikä haittaa vaikka vähän evolutionistien (lue: tiedeyhteisön) julkaisujen sisältöä vääristelee tai ohittaa 99.99%, mikä on suunnilleen hankalien tutkimusten määrä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Nykyiset vuorijonot ovat syntyneet maankuoren mullistuksissa noin 4500 vuotta sitten."

        Ja sitten ne tieteelliset viitteet, koska ketjun tarkoitus on arvioida väite tieteellisestä luomisteoriasta. Tämän kumoavaa tutkimusta on kyllä pilvin pimein, koska tuo on jo kirjoitetun historian piirissä. Ja vanhin elossa oleva puu on yli 8000 vuotta vanha.

        Sitten itse väitteestä pari sanaa...

        Jos tuollainen satu olisi todella tapahtunut, olisi ensin niillä energian määrillä lähes koko elokehä kärähtänyt. Sitten olisi seurannut todella pitkä, kymmeniä vuosia kestänyt ydin talvi. Näistä ei raamattusi puhu mitään eikä se kumma kyllä ole siinä väärässä, koska tarinasi on ihan sinun mielikuvitusta. Tuskin edes kaikki uskonveljesi lähtee mukaan näin kummallisiin harhoihin.

        Kun jo suhteellisen pienet liikahdukset mannerlaatoissa aiheuttavat valtavia maanjäristyksiä ja tsunameita, mannerten äkillinen uudelleen järjestäytyminen ja vuoristojen kohoaminen olisi ollut täystuho. Mitään tällaiseen viittaavaa vedenpaisumuskertomus ei tietenkään sisällä, vaan tuuli puhaltaa rauhallisesti ja vedet laskevat hiljalleen.


      • Anonyymi

        "Siinäpä sinulle hyvä tutkimusaihe. Jumalan totuudellisuus selviää Raamatun teksteistä jotka kuvaavat juutalaisen kansan historiaa. Vanhan Testamentin sisältämät ennustukset ovat kaikki toteutuneet ja näemme niiden koko ajan toteutuvan. Samoin Kristuksen sanat ovat toteutuneet ja toteutuvat. Sellaisia ennustuksia ei löydy muualta. "

        En ole tutkija, vain yhden luonnontieteen harrastaja. Tuo tutkimus menisi ehkä johonkin historian, kulttuurien, uskontojen tai teologian tutkimusalueelle. Ja varmaan tuohon liittyvää tutkimusta löytyy, jos vähän perkaa edellä mainittuja alueita.

        Kaikki Raamatun ennusteet ovat niin epämääräisiä, että niitä voi sovittaa mihin vain. Ja näinhän on tehty läpi historian . Esimerkiksi maailman loppu on eri kristillisten lahkojen tulkintojen mukaan tullut ties kuinka monta kertaa.

        Väite, ettei vastaavia ennustuksia ei löydy muualta, osoittaa, ettet tunne uskontoja oman kuplasi ulkopuolelta lainkaan. Uskontoja yhdistävä piirre on ihmisen tarve arvailla tulevaa. Ja uskonnot iskevät tähän välittämättä, kuinka luotettavaa on ennustaa tulevaa. Siksi suurimmassa uskontoja on ihan vastaavia ennustuksia, jotka ovat toteutuneet ihan yhtä tarkoin kuin raamatulliset ennusteet.

        Ja lopuksi pitää todeta, että tuokaan vastaus ei mitenkään anna kovin tieteellistä kuvaa kreationismista. Siis avauksen teema oli katsoa palstan kirjoittajien väitettä, että luominen on tieteellisempää kuin luonnontieteiden mallit universumin synnystä ja iästä sekä elokehän kehityksestä.


      • Anonyymi

        Tehtävä: laske montako suoraa valhetta tässä oli? Miten uskovan moraali kestäö noin silmitöntä valehtelua?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " Raamatun kanssa yhtäpitävien mittaustulosten, fossiilinäytteiden ja geneettisten tutkimusten perusteella. "

        Ja niitä ovat, mitkä? Katsotaan viitteesi lähdekriittisesti.

        Jos olet rehellinen itsellesi, niin myönnät, että tiede 99,99% ei tue tipan tippaa nuorta maata, mihin kaikki tekstissäsi viittaa. Tuon promillen osa on joku jenkkifundistutkija, joka on vääntänyt tutkimuksensa sitten, että on ensin kiinnittänyt tuloksen.

        Saitko viitteitä vertaisarvioituihin tutkimuksiin vai valehteliko tuo kretu?


    • Anonyymi

      Tuo viittaa siihen, että juutalaiset uskoivat (kuten muinaissuomalaisetkin) kiinteään "taivaankanteen". Eli aluksi tehtiin (litteä) maa ja sen päälle taivaankansi, johon sitten myöhemmin kiinnitettiin mm. tähdet.

      • Anonyymi

        Tämä onkin aivan ymmärrettävää ja sallittua muinoin eläneille ihmisille. Sen sijaan voi vain ihmetellä, että nykyään jotkut pakottavat itsensä uskomaan ikivanhaan maailmankuvaan, koska muuten omalta kuvitellulta pelastukselta lähtisi pohja pois.

        Jos vedenpaisumus, johon itse Jeesus uskoi, ei ole totta, niin sitten Jeesukseenkaan ja hänen lupaamaansa pelastukseen ei ole luottamista. Ja koska tästä ei voi tinkiä, vedenpaisumuksen siis täytyy olla totta, vaikka mikä näyttäisi miltä.

        Tosin suurin osa kristityistäkään ei ajattele asiaa noin mustavalkoisesti, mutta näitäkin on paljon.


    • Anonyymi

      Mitään ristiriitaa ei ole, raamattua vaan pitää tulkita uudella tavalla niin että sen tekstit tukevat evoluutioteoriaa. Jehovan todistajat ovat tässä edelläkäviöitä, pian meillä on yleisesti hyväksytty uusi tulkinta luomistyöstä ja sen kestosta.

    • Anonyymi

      Luomiskertomus on tiedettä puhtaimmillaan.

    • Anonyymi

      Avaukseen saatiin yksi kiihkouskovan vastaus, joka on noissa komnenteissa suorastaan murskattu. Vastaus oli itse asiassa osoitus siitä, millaiseen epärehellisyyteen voi uskova kyetä suojatakseen omaa uskoaan. Mitään tieteeseen viittaavaa vastausta ei ole vielä luomiskertomuksen analyysissa saatu.

    • Anonyymi

      Keskustelu harhaan johdettujen kiihkouskovaisten kreationistien kanssa on turhaa. He eivät ymmärrä LAINKAAN mistä muka "kirjoittavat" kun kopioivat ammattivalehtelijoiden huuhaata.

      Otan vain yhden kuvaavan esiemrkin tästä keskustelusta:
      "Kivihiilijuonteista on otettu näytteitä eri puolilta maailmaa. Näytteiden hiili-14 –pitoisuudet ovat olleet samat riippumatta siitä, mistä paikoista tai geologisista kerroksista näytteet oli kerätty."

      Kivihiilessä ei ole radioaktiivista hiiltä käytännössä lainkaan, koska KAIKKI kivihiili on aivan liian vanhaa, että sitä voisi mitata ao. menetelmällä. Kun radioaktiivista hiiltä ei ole mitattavia määriä missään otetussa näytteessä kivihiilestä, niin kai voi sanoa että sinällään on totta, että sitä on saman verran.

      Pääosa kivihiilestä on syntynyt 350 miljoonaa vuotta sitten geologisena kautena, jota kutsutaan (yllätys!) kivihiilikaudeksi. Radioaktiivista hiiltä on ikäarviointiin riittävästi vain alle 60.000 vuotta vanhoissa orgaanisissa näytteissä. Kivihiili on yli 5000 - 6000 kertaa liian vanhaa, että sen ikää voisi edes teoriassa mitata radioaktiivisella hiilellä.

      Kun kretujen "tietotaso" on sellainen, että tällainen huuhaa on mennyt heiltä läpi, niin on pitävästi todistettu, että HE EIVÄT YMMÄRRÄ LAINKAAN siitä mistä he väittävät keskustelevansa. He vain toistelevat papukaijana heille valehdeltua tuubaa.

      P.S. Se, että kivihiilessä ei ole käytännössä lainkaan radioaktiivista hiiltä osoittaa, että se on yli 60.000 vuotta vanhaa, mikä ei kerro juuri mitään sen todellisesta iästä (siihen on muita mentelmiä), mutta sekin riittää osoittamaan, että YEC-käsitys maan iästä on täyttä tuubaa.

      • Anonyymi

        Yleensä kun lähde jää kiinni valheesta niin sillä ei ole varaa enempää mokailla. Kiihkouskovia taas ei tunnu häiritsevän valheesta kiinni jäänti, vaan samaan lähteeseen uskotaan silti sokeasti.

        Tämä esiintyy kaikista selvimmin maailmanlopun ennustajien keskuudessa. Pahimmillaan saarnaaja on jäänyt useita kymmeniä kertoja kiinni väärästä lopunpäivästä, mutta fanaatikot silti uskovat häntä.

        Nuoren maan kreationistejen lähteisiin minulla on nolla luotto. Ne eivät ole osoittautuneet vain kerran tai pari valheellisiksi, vaan joka ikinen kerta. Nuoren maan kreationistejen valheet ovat tosin tarkoitettu heidän omille sivistymättömille lampailleen, joka tekee asian huvittavaksi kun he ylpeänä oksentavat juttujaan muualle.


    • Anonyymi

      Nyt olisi kreationisteillä tilaisuus osoittaa niitä tieteellisesti perusteltuja havaintoja luomisesta. Pari lähinnä koomista yritystä kivihiilen iästä ja vuorijonoista meni pahasti metsään.

      • Anonyymi

        Arto777lle kaikki on IDtä ja luomisen tulosta, joka hänen mukaansa olisi tieteellisesti vahvistettu. Nyt olisi tilaisuus osoittaa ihan keskeisimpiä kysymyksiä tieteellisin perustein eli viitteet tutkimusjulkaisuihin.

        Vaan eipä näytä löytyvän myyttien tueksi, joten lukijat voivat vetää sen johtopäätöksen, että tarut eivät spämmäämällä muutu todeksi.


    • Anonyymi

      Avaus on aivan palstan kysymysten ytimessä. Kreationistit eivät kuitenkaan näytä olevan mitenkään innokkaita pohtimaan luomiskertomuksen ja tieteen suhdetta. Miksihän?

      • Anonyymi

        Vain yksi vastaus ja siinäkin suurin osa oli puhetta aiheen vierestä. Hauskaa komiikkaahan kretujen sinällään ovat. Muun muassa tuo kivihiilestä tehty iänmääritys osui keskelle omaa polvilumpiota. Aina, siis aina, kun he vastaavat eli kopioivat tekstejä, niissä paljastuu heidän täydellinen tietämättömyys luonnontieteistä.

        Miksi muuten he eivät rehellisesti käytä termiä tiedeyhteisö vaan evolutionistit? Suurimmalle osalle evoluutio ei biologian alueen prosessina ole kovin päivittäinen. Muun muassa fyysikolle nämä kretujen omintakeiset "fysiikan" mallit enemmän tuovat hupia ja aiheuttaa syvää sääliä ja myötähäpeää kretun puolesta


    • Anonyymi

      --- Nykyiset vuorijonot ovat syntyneet maankuoren mullistuksissa noin 4500 vuotta sitten. ---

      Kai sinä ylimielinen fariseus ymmärrät, että tuollainen maankuoren mullistus olisi tappanut kaiken bakteeria suuremnan elollisen maapallolta. Mitään merkkejä ei tuollaisesta ole havaittavissa? Jos edes murto-osa tuollaisesta katastrofista olisi tapahtunut edes paikallisesti, siitä olisi perimätietoa ja kerrottu myyteissä tyyliin Kalevalan tammi. Edes teidän raamattu ei tuollaisesta kerro.Voisit sivistää itseäsi, ettet ihan pelleksi itseäsi esittelisi.

    • Anonyymi

      "Miksi juutalaisten jumala, johon isolla kirjoitettu nimi viittaa? Tiede ( mm historia, antropologia) tuntee tuhansia jumalia? Jopa kirjoitettu historia tuntee vanhempi jumalia."

      Jopa kaikkein kiihkeimmät uskovat kiertävät tämän kysymyksen. Kun kreationistit IDn muodossa yrittänyt käyttää tiedettä oman uskonnollisen agendansa tukena, niin silloin ei haluta uskonnoista keskustella. Kuten avaus nostaa esiin, kristinusko ei ole muita kummempi. Tämä osoittaa vain kretujen tunnistavan sen faktan, että tiede meni jo omille teilleen. Uskonto mukaan lukien kristinusko jäi siitä kyydistä reilut 100 vuotta sitten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 151
      4305
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3904
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2671
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1649
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1543
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1531
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe