Kinkun paisto - pussissa vaiko ilman?

Anonyymi

Mitä suosittelette kokemuksienne perusteella? En ole aikoihin paistanut. Rasva tulee toki talteen isossa vuoassa.

40

1878

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pussissa ajattelin paistaa,ei ole kokemusta ilman,neuvoja otetaan vastaan.

    • Anonyymi

      Pussi on ainakin paloturvallisempi vaihtoehto. Rasva saattaa syttyä tuleen kun saa runsaasti happea. Itse en nykyään syö kuin kalaa ja kanaa, mutta lapsuudesta muistan että aina isovanhemmat ja vanhemmat laittoivat paistopussiin, ja rasvat sai turvallisesti kaadettua kulhoon jäähtymään.
      Penskana kastettiin paahtoleipää kuumaan rasvaan ja hyvää oli.

    • Anonyymi

      Minä paistan aina pussissa. Pussin kulmista leikkaan pienet palat pois, jotta höyry pääsee ulos. Sen verran iso pussi, että nesteen mahtuu sinne. Laitan ritilälle ja pelti ritilän alle. Pussi takaa, että tulee murea. En käytä rasvaa, koska usein liian suolaista.

      Nosta kinkun uunista ritälän ja pellin päällä yhtäaikaa, ettei tule palovammoja, jos pussi menee rikki. Rasvan valutan astiaan, jähmetän ja heitän sekajätteeseen.

    • Anonyymi

      Jos haluaa kuivaa pahvia pureksia, niin ilman pussia sitten.

      • Anonyymi

        Kari Kape Aihinen sanoi IS:ssa, että hän paistaa pussitta.


    • Anonyymi

      Älkää ny mitään surkeaa kinkkua paistako. Kalkkunaa sen olla pitää, vieläpä suoraan palvaamolta lämpimänä. A vot..

      • Anonyymi

        Silloinko se ei ole niin kuivaa? Olli Ihamäki suositteli radiossa savukalkkunaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Silloinko se ei ole niin kuivaa? Olli Ihamäki suositteli radiossa savukalkkunaa.

        minkälaiset mausteet radioon laitetaan?


    • Anonyymi

      Joo-o..olen nyt itsekin päätynyt pussiin....ja paistomittarin lukemaksi ajatellut n. 75 C, josko tulisi sopivan kostea,,,

      • Mullakin aukko sivistyksessä, en oo koskaan paistanut. Paitsi tänä vuonna. :)

        Mikä ero on siinä että mittarin lukemat 75 tai 80? Mä itse tykkään enempi ylikypsästä että oisko tuo 80c parempi. Mulle.


      • Anonyymi
        Timmyy kirjoitti:

        Mullakin aukko sivistyksessä, en oo koskaan paistanut. Paitsi tänä vuonna. :)

        Mikä ero on siinä että mittarin lukemat 75 tai 80? Mä itse tykkään enempi ylikypsästä että oisko tuo 80c parempi. Mulle.

        Kyllä 82 pitää olla, jos haluaa kunnollisen kinkun.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä 82 pitää olla, jos haluaa kunnollisen kinkun.

        Ok, laitetaan mieleen.


      • Anonyymi
        Timmyy kirjoitti:

        Mullakin aukko sivistyksessä, en oo koskaan paistanut. Paitsi tänä vuonna. :)

        Mikä ero on siinä että mittarin lukemat 75 tai 80? Mä itse tykkään enempi ylikypsästä että oisko tuo 80c parempi. Mulle.

        Kypsyydellä ei ole mitään tekemistä lämpötilan kanssa, vaan sen että kuinka kauan pidät uunissa! :P

        Jos olis, niin kinkkua ei tarttis pitää 1000 asteisessa uunissa kuin minuutti että se olis kypsää! :D 🤪


      • Anonyymi
        Timmyy kirjoitti:

        Mullakin aukko sivistyksessä, en oo koskaan paistanut. Paitsi tänä vuonna. :)

        Mikä ero on siinä että mittarin lukemat 75 tai 80? Mä itse tykkään enempi ylikypsästä että oisko tuo 80c parempi. Mulle.

        "Virallisen" paistoajan ja lämpötilan jälkeen sammuta uuni ja jätä jälkilämpöön muhimaan tunniksi pariksi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kypsyydellä ei ole mitään tekemistä lämpötilan kanssa, vaan sen että kuinka kauan pidät uunissa! :P

        Jos olis, niin kinkkua ei tarttis pitää 1000 asteisessa uunissa kuin minuutti että se olis kypsää! :D 🤪

        Ok. :)


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Virallisen" paistoajan ja lämpötilan jälkeen sammuta uuni ja jätä jälkilämpöön muhimaan tunniksi pariksi.

        Kiitti vinkistä..


      • Anonyymi
        Timmyy kirjoitti:

        Kiitti vinkistä..

        Pöh! Ku JUST päinvastoin!
        Tunti per kilo ja viimenen tunti uuni kuumemmaks et saat pinnan kunnon ruskeeks! Sinappihuntu makuasia.


    • Anonyymi

      Ei pussia, uunipelti ritilän alle jossa vettä johon rasva valuu, tai no joo, joakinen tehkööt miten haluaa, vuoten päästä taas meitä neuvotaan kunkun paistossa.

    • Anonyymi

      En herkuttele sian pyllyä mussuttaen, jodta on pitkät paksut karvat ajeltu pois ja veret laskettu.

      • Olen käynyt myös jaakobin painin asian suhteen, ja tullut tulokseen että ihminen on lihan syöjä. Näin ajattelen vuonna 2021.


    • Anonyymi

      Pussissa paistetaan. Esimerkiksi jos on noin 5 kilon kinkku, niin ensin tunti 200 asteessa ja sitten 150 asteseen, ja siinä noin kolme tuntia tai vähän yli. Kuitenkin yhteensä ainakin vähän alle viisi tuntia, tai mielummin lähempänä neljää tuntia. Ei koskaan mitään mittaria. Tapoja on varmasti monia ja missä lämpötiloissa. Mutta kokemus opettaa.

    • Anonyymi

      Tänävuonna kinkut pitää syödä raakana koska sähköä ei saada riittävästi!

      Kylmän paistamattoman kinkun kylkeen sopii porkkanaraaste ja lantturaaste. Koko komeus voidaan sitten huuhtoa kurkusta alas kossulla jonka sekaan on laitettu rusina tuomaan jouluista makua.

      Kiitos marinin hallitus ja hyvää joulua teillekkin!

      • Anonyymi

        Kotimaista sairaalabakteeritonta ja hyvin suolattua kinkkua voi varmaan syödä raakanakin. Tai voihan sitä tehdä suolalihaa jääkaapissa tönkkösuolaamalla. Menee kyllä joulun yli loppukevääseen saakka että kypsyy kunnolla.


    • Anonyymi

      Meilahdessa ei toimi edes varavoimalat ja kinkkua vaan tekkee mieli?🎄🎄🎄

    • Anonyymi

      Ilman pussia, tietysti.

    • Anonyymi

      Illalla pellin päälle uuniin ja aamulla tarkistetaan palovaroitin, jos herätään tulikuuman kinkun hajuisesta unesta.

    • Anonyymi

      Pussi pussi! Ehottomasti! Tulee liian kuivaa muuten.

    • Anonyymi

      Pussiin kinkku

    • Anonyymi

      Ilman pussia ja kypsäksi läpiharmaaksi, ei mehukkaaksi eli vertatirskuvaksi kumipalloksi.

      🥱

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Oikein hyvä kinkku tulee ruistaikinakuoressa.

      • Anonyymi

        Tuo minullakin kävi mielessä , vanhanajan "tekniikkaa". Muistaakseni äiteekin 70-luvulla vielä valmisti ruistaikinakuoren...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo minullakin kävi mielessä , vanhanajan "tekniikkaa". Muistaakseni äiteekin 70-luvulla vielä valmisti ruistaikinakuoren...

        Ei soo enää kinkku, se on sianlihasta tehty kalakukko!


    • Anonyymi

      Paistakaa vaan muovia kinkun ympärille 😁

      • Anonyymi

        Sun kandee vaihtaa kaupankassista tehdyt kinkkupussis oikeisiin kinkkupusseihin jos sul tuppaa jäämään ne kiinni!? Mul ei o jääny ainakaan IKINÄ!


    • Anonyymi

      Pussilla saa mehevän ja uuni pysyy siistinä.

    • Anonyymi

      Verkossa, sähköverkossa.

    • Anonyymi

      No ei taatusti ainakaan muovipussissa. Siitä erittyy aivan varmasti myrkyllisiä kaasuja lihaan. Kunnon valurautapata on ainoa oikea kypsennys tapa.

    • Anonyymi

      Olen ajatellut kurillani rapata kinkun sittenkin ruistaikinalla , koska ei se paljoa maksa ja tällainen nolo kokki kai osaa sekoittaa vettä ja ruisjauhoa sopivaksi taikinaksi. Siitähän voi pöydällä muotoilla semmoisen maton, joka nostetaan kinkun päälle ja reunoja taitetaan sinne pellille päin.
      Jossakin sanottiin että alas pitäisi jättää hieman rakoa, jottei se ruisvaippa halkeilisi paiston aikana..
      Myös neuvottiin uunia alussa kuumennettavaksi maksimille jopa 300 C hetkeksi, jotta se taikina jähmettyy heti eikä ala valua kinkun päältä pois.
      Katellaan!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kylläpä on nautinnollista taas tämä palstan vassari valitus!

      Lähes jokainen avaus on vassareiden kitinää ja valitusta. Eikö se tarkoitakin, että silloin asiat menee maassamme parem
      Maailman menoa
      94
      3156
    2. HS: persujen v. 2015 turvapaikanhakijoista alle puolet töissä

      Aikuisina Suomeen tulleista ja myönteisen päätöksen saaneista vain 42 prosenttia oli vuonna 2023 töissä, vaikka he ovat
      Maailman menoa
      73
      2425
    3. Persut muuten hyväksyvät 2 + 8 mrd. euron maatalous- ja yritystuet

      Vaikka molemmat tukimuodot tiedetään haitallisiksi, koska ovat käytännössä pelkkää säilyttävää tukea, eivätkä kannusta k
      Maailman menoa
      60
      1424
    4. Mikä kaivatussasi herätti mielenkiintosi

      Kun tapasitte ensi kerran? Ulkonäössä? Luonteessa tai olemuksessa? Kuinka nopeasti mielenkiinto muuttui ihastukseksi?
      Ikävä
      90
      1402
    5. Martina Aitolehti podcastissa: Ero

      Martina Aitolehti podcastissa: Ero Martina Aitolehti kertoi BFF-podcastin https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/696
      Kotimaiset julkkisjuorut
      184
      875
    6. Valkoinen Golf

      Kukahan on tämä ukko, joka työkseen kyylää pienen ässän asiakkaita viikon jokaisena päivänä.
      Kuhmo
      12
      870
    7. Kaikki ovat syntisiä!!!

      Näin täällä koko ajan vakuutellaan uskovaisten toimesta. Myös Päivi Räsänen on toistanut tätä samaa matraa jatkuvasti. N
      Luterilaisuus
      309
      863
    8. Moottorisahalla kauppaan

      Missäs päin kaupunkia tämä yöllä moottorisahalla kauppaan yrittänyt asiakas askaroi? https://poliisi.fi/-/mies-yritti-s
      Kajaani
      10
      787
    9. Jos olisit kaivattusi

      Kanssa kahdestaan samassa tilassa niin miten kävisi
      Ikävä
      49
      785
    10. Rillimiljonäärin eroriidassa suuri käänne.

      Vaimo haluaa kokonaan yksinhuoltajuuden ja pitää entisen elintasonsa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      142
      748
    Aihe