Jos nyt rukoilette Jumalalta että onko MAP-kirkko "tosi"...

Anonyymi

Täällä on välillä sanottu että ihmiset voivat rukoilla Jumalalta ilmausta siihen onko MAP-kirkko "tosi". Tai että onko Joseph Smithin saama ilmestys totta.

Jos joku nyt haluaisi tätä kokeilla suosittelen kuitenkin että sanovat Jumalalle että "tunne sydämessä" ei sitten ole mikään järjellinen vastaus ja että Jumalan tulee antaa jokin parempi vastaus. Jos tuntuu siltä että syy tähän täytyy selittää Jumalalle niin syyksi voi ihan hyvin antaa että sellaisia tunteita tulee mieleen monesta eri syystä.

Joku voi saada hyvän olon mieleensä ihan vain Jumalalle rukoilemisesta. Joku toinen taas vaikka rokin kuuntelemisesta. Tälläisissä tapauksissa se hyvä olo ei tule Jumalalta vaan siitä omasta ajattelutavasta siihen liittyen mitä oli tekemässä.

29

638

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suosittelisin myös että ENNEN RUKOUSTA lukevat vaikkapa mormonismi.net sivuston artikkeleja taikka vaikka tuon CES Letter kirjan.

    • Anonyymi

      No ei tuostakaan mitään tule jos täytyy ensin ottaa asioista selvää ja ajatella. Toisaalta tuolla tavalla varmastikin säästyy kymmenykset.

    • Anonyymi

      Jos heidän rasistinen jumalansa nyt siis välittäisi ihmisistä, kyllähän hän mielellään antaisi kunnollisen vastauksen. Ja jos ei saa kunnon vastausta suosittelen kuuriksi CES Letter kirjan lukemista. Yleensä oireilu menee sillä ohi.

    • Anonyymi

      Tämän sortin omiin tunteisiin uskominen koskettaa kahta muutakin MAP-kirkon oppia:

      A. Heille Raamattu ei ole ainoa Jumalan ilmaisu vaan että MAP-kirkon omat kirjoitukset ja omien profeettojen sanat voivat olla vielä tärkeämpiä. Jos siis Raamattu sanoo yhtä mutta kirkon edustajat toista, jälkimmäinen voittaa.

      B. He uskovat "jatkuvaan ilmestykseen" (eng. "continuous revelation") siis siihen että jos kirkko sanoo jotain muuta kuin mitä Raamatussa sanotaan, se johtuu siitä että heidän Jumalansa on nyt ilmoittanut näin.

      Käytännössä nämä kaksi opinkappaletta yhdessä tuon omiin tunteisiin uskomisen kanssa pystyvät viemään ihmisen uskon hyvin kauas Raamatusta (ja tästä syystä monia heidän opinkappaleitaan ei löydy ollenkaan Raamatusta).

      • Anonyymi

        Parempi olisi etsiä KRISTILLINEN uskonto joka rajoittaa viralliset opinkappaleensa ainoastaan siihen mitä Raamatussa sanotaan. Ainakin se rajoittaa sen uskonnon opinkappaleita ja mahdollisuutta huijata jäseniään jos joutuvat perustelemaan väittämänsä kirjasta joka kirjoitettiin tuhansia vuosia ennen heitä itseään.


    • Anonyymi

      Voitte kanssa kysyä Jumalalta Josephin naisjutuista. Kuten esimerkiksi että oliko muiden kuin hänen vaimonsa Emman raskaaksi siittäminen tarpeellista "alkuperäisen evankeliumin palauttamiseksi"..?

      Vai oliko tuo siittäminen vain Josephin omaa hupia raskaan profeetan työpäivän jälkeen.

      • Anonyymi

        Varmaan se jälkimmäinen


    • Anonyymi

      Tälläiset tunteet kumpuavat ihmisen omasta asenteesta sitä asiaa kohtaan mitä on ollut tekemässä tai ajattelemassa. Se ei ole osoitus mistään sen ihmisen ulkopuolisesta asiasta (taikka asian todenperäisyydestä) vaan siitä minkälainen se ihminen on asenteeltaan sisäisesti.

      Tästä syystä positiivista tunnetta sydämessä ei enää ilmaannu siinä vaiheessa kun on jättänyt kirkon. Koska oma asenne kirkon jumalaa/sanomaa kohtaan ei ole enää positiivinen.

    • Anonyymi

      kristittynä voisi myös ajatella että tälläiset tunteet voi tulla Saatanalta eikä Jumalalta

      • Anonyymi

        Uskot siis, että saatana voi vasta rukoukseen, jonka ihminen kohdistaa Jumalalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskot siis, että saatana voi vasta rukoukseen, jonka ihminen kohdistaa Jumalalle.

        No hindukin on ihminen. Jos hän rukoilee ”Jumalalle” niinkuin sanot niin kuka Jumala sieltä sitten vastaa?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Uskot siis, että saatana voi vasta rukoukseen, jonka ihminen kohdistaa Jumalalle.

        No jos mormoni rukoilee mormonijumalalta muutamaa pikkutyttöä lisää haaremiinsa, kukahan sieltä vastaa?


      • Anonyymi
        Höpsislöpsis kirjoitti:

        No jos mormoni rukoilee mormonijumalalta muutamaa pikkutyttöä lisää haaremiinsa, kukahan sieltä vastaa?

        Ei luultavasti kukaan.


      • Anonyymi
        Höpsislöpsis kirjoitti:

        No jos mormoni rukoilee mormonijumalalta muutamaa pikkutyttöä lisää haaremiinsa, kukahan sieltä vastaa?

        FBIn ihmisryöstöjä selvittävä tiimi ehkäpä


    • Periaate on oikea. Ei pidä kysyä ihmisiltä vaan Jumalalta. Jos ei pysty kuuntelemaan Jumalan vastauksia, niin ei ole uskossa eikä uskon tiellä.

      Melkein jokaisella on kuitenkin jonkin verran uskoa, ja uskovaisen tie on tutkistella ja kasvattaa sitä uskoa oikeaan suuntaan. Useiden ihmisten kokemus on, että kun on huutanut Herran puoleen, niin hän on vastannut. Vaikkei muut uskoisi, niin itse on silloin pakko uskoa ainakin se asia. Siitä se kasvaa lopulta aina tiedoksi asti Jumalan asioista. Sille ei voi mitään, että muut ei usko tai harhautuvat. Tarkkana saa olla ettei itse harhaudu kun harhautuneita on maailma täynnä. Mites siinä muuten pärjää kuin kysymällä Jumalalta?

      Toinen asia, mihin Jumala on luvannut vastata, on juuri tuo totuus Mormonin kirjasta. Turha tehdä niistä vastauksista pilkkaa. Jumala voi joskus vastata niin voimakkaasti, ettei sitä voi enää edes epäillä. Ja voi vastata älylliselläkin puolella. Tai jotenkin muuten.

      Jumala on olemassa ja kaikkitietävä, kaikkivaltias ja hyvä. Häneen voi luottaa. Hän ei valehtele. Hän ei ole harhassa, kuten ihmiset.

      • Miksi sitten kysyt Smithiltä ja Map-kirkon johdolta? Pohjois-Koreassa nauraminen on kielletty nyt Kim Jong-unin isän kuoleman kymmenvuotispäivän aikaan. Jos Olli olisi Pohjois-Koreassa, hän olisi totista poikaa, vaikka tiettävästi ulkomaan kansalaisia ei tapettaisi, vaikka nämä nauraisivatkin. Ollilla tuo tottelemisen halu menee järjen edelle. Olli tarvitsee "Jumalakseen" milloin mitäkin diktaattoria ja näiden seuraajaguruja.

        > Jos ei pysty kuuntelemaan Jumalan vastauksia, niin ei ole uskossa eikä uskon tiellä.

        Aivan. Olli ei ole uskossa eikä uskon tiellä. Ortodoksitkin sanovat, että jokaisella ihmisellä on oma sisäinen ääni ja vain sisäistä ääntään kuuntelemalla voi saada tietää Jumalan tahdon. Olli ei uskalla kuunnella sisäistä ääntään (eli Jumalaa), vaan ulkoistaa ajattelun milloin millekin auktoriteetille ja diktaattorille. Tällä hetkellä hänellä ovat menossa Joseph Smith ja tämän hännystelijät ja seuraajat ja Smithin kirjoittamat kirjat. Niinpä Olli on harhautunut.

        Jumala ei valehtele, mutta Olli ei uskalla kuunnella Jumalaa, joka olisi helposti löydettävissä kuuntelemalla auktoriteettien sijaan omaa sisäistä ääntään. Jos Olli uskaltaisi kysyä omalta sisäiseltä ääneltään kantaa esim. pikkutyttöjen moninaintikäskyyn, vastaus olisi selvä, ellei sitten sekoita sitä sisäistä alapään houkutuksiin ja ääniin. Kaikkitietävä, kaikkivaltias ja hyvä ei sellaisia käskyjä anna!


    • Anonyymi

      Tunneperäiset vastaukset tulevat ihmisen omasta sisimmästä.

      Varmaan monet lapsetkin ihan varmasti uskovat Joulupukkiin. Kun isä ja äiti on niille sanonut että Joulupukki on olemassa. Ja nämä lapset saattavat sisässään tuntea varmuuttakin siitä valheesta.

      Mutta aikuisilta voisi odottaa korkeampia standardeja

    • Anonyymi

      Siis heidän mukaansa hepponen todiste jonka ihmisen oma mieli voi luoda on ainoa osoitus Jumalalta että kirkko on ”tosi”.

      Eli heillä ei siis ole esim arkeologisia löytöjä jotka osoittavat Mormonin kirjan tarinat Amerikan mantereella ennen Kolumbusta olleen silkkiä, elefantteja, hevosia, terästä jne.

      Eikä heillä ole edes kunnon selityksiä Joseph Smithin käyttäytymiseen. Se äijä käyttäytyi enemmän kuin joku huijari joka yrittää saada asemansa kautta niin paljon naisia kuin mahdollista, kuin minkäänlainen Jumalan mies.

      Heidän ainoa ”todisteensa” uskontonsa totuudesta ei ole sen kirjojen tai väittämien sisäinen johdonmukaisuus (sellaista ei ole) taikka täyttyneet profetiat (Josephilla oli monia jotka eivät koskaan täyttyneet) tai Josep Smithin tai Brigham Youngin hienot jumalalliset käytökset/elämäntapa taikka ulkoiset arkeologiset todisteet Mormonin kirjan tapahtumista.

      Ainoa todiste mitä voivat tarjota on oma halu uskoa siihen ja sitten tuo tunne mikä voi tulla susta itsestäsi.

      Aika heppoisella pohjalla koko uskonto

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jotkut ovat huomanneet saavansa tuollaisen tunnetilan kun vaikkapa kuuntelevat musiikkia josta ITSE pitävät:-)

        Se ei siis ole osoitus siitä että Jumala, Pyhä Henki, Gabriel taikka Eino-setäsi pitää musiikista jota kuuntelet taikka kirjasta jota luit.

        https://www.reddit.com/r/exmormon/comments/rswk9m/wait_you_mean_to_tell_me_its_not_the_spirit/

        (Syy tähän tunteeseen on aivoissasi esiintyvä hormoni nimeltä dopamiini.)

        Sain tunteen eilen illalla yhden vodkan jälkeen. Jumalan henki kertoi mulle että hieno juttu kun otit lasillisen?


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kun tunnet lämpimän tunteen sisimmissäsi tiedät että Pyhä Henki on opettamassa sinulle totuutta. Tiedän tämän olevan totta koska tunnen lämpimän tunteen sisimmissäni.

      • Anonyymi

        Kun ajattelen moninainti-ilmoitusta, tunnen lämpimän tunteen sisälläni, joten täytyyhän sen olla totta.


    • Anonyymi

      Joseph Smith "rukoili" Jumalalta 1829 kuka oli hänelle ilmestynyt Moroni ja hänelle "ilmestyi" kaksi miestä, jotka elivät aikoinaan 385 jKr Kumoran kukkulalla kahtena nefiläisenä sotapäällikkönä jotka eksyttivät viiden muun sotapäällikön kanssa muut nefiläiset (490000) sotaan laamanilaisia (noin 2 milj.) vastaan, ja jotka todistivat kovin sanoin Joseph Smithille että tuo hänelle ilmestynyt Moroni oli Mormonin poika Moroni vaikka kyseessä olikin Nefin kansan johtajana noin 70 eKr elänyt Moroni.

      Joseph Smithän sai noita "ilmestyksiä" ties keneltä tahansa eksyttäviltä tahoilta. Kannattaako siis uskoa Joseph Smithin muihinkaan "ilmestyksiin"?

      • Anonyymi

        jotka eksyttivät viiden muun sotapäällikön kanssa 130000:n joukkoineen muut nefiläiset (490000) sotaan...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        jotka eksyttivät viiden muun sotapäällikön kanssa 130000:n joukkoineen muut nefiläiset (490000) sotaan...

        Joseph Smith sai mm. tiedon vuonna 1836 että Gabriel on Nooa. Kuitenkin tosiasia on että Pyhä Henki on Gabriel ja enkeli Fanuel on Nooa. Eli keneltä Joseph Smith sai tuonkin väärän ilmoituksen, todennäköisesti Luciferilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joseph Smith sai mm. tiedon vuonna 1836 että Gabriel on Nooa. Kuitenkin tosiasia on että Pyhä Henki on Gabriel ja enkeli Fanuel on Nooa. Eli keneltä Joseph Smith sai tuonkin väärän ilmoituksen, todennäköisesti Luciferilta.

        Smith itse myönsi, että hän ei aina tiedä, että tulevatko ilmoitukset Jumalalta, perkeleeltä vaiko ihmismielestä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 188
      2166
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      2002
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      160
      1719
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      146
      1642
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1247
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1224
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      12
      1155
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1148
    Aihe