Valokuitunen

Anonyymi

Sanokaa kiertäville myyjillenne, että käyttäkää maskeja kun käytte soittamassa ihmisten ovikelloja. Tuote turha ja ylihinnoiteltu.
Ja poistakaa mainoksenne liikennemerkkeihin kiinnitettyinä.

128

30077

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Telian kuitukauppiaat pystytteli vuonna 2020 asuntoalueiden tonttien pihaan kylttejä joissa luki "Meillekin tulee valokuitu". Telian ukot tulivat ovikelloakin soittamaan, ja sanoivat että tuo ja tuokin naapuri on jo tilannu, eiköhän laiteta teillekin tilaus voimaan.
      Kyse oli silkasta huijauksesta. Koko asuntoalueella kukaan ei ottanut kuitua, ja Telia keräili lappunsa pois.

      Viime vuonan 2021 Elisa puolestaan levitteli samanlaisia kylttejä tonteille, että "Nekin tilasimme jo nopean 5G kotiverkon". Se oli samanlaista perätöntä vedätystä. Puhelimiin tuli 5G-yhteydet itsekseen ,eikä mitään "5G-Kotiverkkoja" tarvinnut tilailla.

      Nyt 2022 vuonna odotellaan DNA:n kauppiaita ovelle. Hekin kertovat että koko valtakunnan nopein 5G-verkko on nyt ainutlaatuisella tavalla tilattu jo usealle lähinaapurillenen. Laitettaisko teillekin.-

      • Anonyymi

        Jos meidän ovelle tulevat niin tapahtuu jotakin asioita


      • Anonyymi

        Niin, moni varmaan ilmaisi halukkuutensa kuitiin, mutta ei riittävän moni, joten halukkaatkaan eivät saaneet. Niin se menee.


      • Anonyymi

        Aina ei ole perättömästä vedätyksestä kyse. Sopimuksia on tehty, muttei riittävästi kaivamisen aloittamiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos meidän ovelle tulevat niin tapahtuu jotakin asioita

        Ilman muuta taphtuu, nimi sopimuspaperiin. Kuitu on maailman paras nettiyhteys.


    • Anonyymi

      Kaikki kaupustelu suoraan ihmisten asuntoihin on ollut kiellettyä jo vuosikymmeniä. Vain epärehelliset rikolliset yritykset ja heidän "alihankkijansa" harrastavat sitä.

      Muistakaa tämä ja estäkää noita kusipäitä häiritsemästä naapureitannekin. Ohjatkaa heidät ulos rappukäytävästä. Ääntä saa käyttää, jotta naapurit osaavat olla varuillaan.

    • Anonyymi

      > Kaikki kaupustelu suoraan ihmisten asuntoihin on ollut kiellettyä jo vuosikymmeniä.

      Äläs höpöttele, kun lainlaatija nimenomaan kertoo että kuinka sinne kuluttajan ovelle saa edelleenkin mennä melko lailla vapaasti kaupittelemaan tavaraa.
      https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2013/20131211#Pidm45237816007232

      Tuollaisiin kotimyynteihin toki pätee kaupan peruuttamisen oikeus 14 vrk kuluessa tilauksen tekemisestä.
      https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2013/20131211#Pidm45237815939056

      Erilaiset ränniasennuskauppiaat ja ilmastohormien tarkastajat ym. sekulikauppiaat eivät yleensä tästä asiakkaan palautusoikeudesta pidä kiinni.

      • Anonyymi

        Kyse on kuitenkin aina epärehellisestä toiminnasta. Varsinkin kerrostaloissa. Jos joku yritys on onnistunut huijaamaan yhtä asukasta ja päässyt tekemään jotain asukkaan asunnossa ja saanut tietysti ovikoodin, niin sillä varjolla sitten laitetaan firman myyntitykit terrorisoimaan muitakin samassa rapussa asuvia asukkaita. Sairasta.


      • Anonyymi

        Asiakkaalla ei ole palautusoikeutta tai kaupan perumisoikeutta, mikäli kyseessä on mittatilaustyö. Yleensä nämä "remonttikauppiaat" tekevät sopimukset juuri tätä porsaanreikää hyväksikäyttäen.


      • Anonyymi

        Toisen kotiovelle tuleminen on kotirauhan häirintää. Olen kolmivuorotöissä ja nukun päivällä. He herättävät. Voin olla myös saunassa tai naimissa. Millä perkeleen oikeudella kukaan tulee yksityisalueelleni häiriköimään. Se on törkeää käytöstä.


    • Anonyymi

      Aivan paska koko lafka. Karttakaa kuin ruttoa ellette halua mahdottomia piilokustannuksia.

    • Anonyymi

      Just eilen kävi Valokuitunen Oy:n epärehellinen myyntimies pientalossa olevan asunnon ovella, Leppävaaran ympäristössä. Kovasti halusi tilauslomaklkeellensa nimeä, että nyt tilataan huoleton valokuitu meillekin.
      https://valokuitunen.fi/

      Myyjämies osoitti katuamme pitkin alaspäin, ja sanoi juuri saaneensa tilaukset kahdelta asiakkalta täällä. Sanoin että tuo onkin hyvä tietää että on muitakin tilaajia. Sanoin että tunnen kaikki asukkaat tällä kadulla, ketkä ne kaksi muuta tilaajat olivat,

      Tässä kohtaa alkoi takellella, sanoi että ei nyt muista nimiä tarkalleen. Sanoin että tällä kadulla vain Lehtiseltä ja Rinteeltä puuttuu enää nopeat nettiyhteydet, oliko kumpikaan niistä? Nyt kaveri hermostui täysin, ja alkoi sönköttää että ei voi paljastaa. Kun on luottamuksellisesta asiakassuhteesta kysymys, eikä kaikki paperitkaan ole nyt mukana hänellä jne, jne.

      Täsmälleen tuon saman asian ne sanovat joka ovella. Eettä juuri ihan tuosta läheltä, vähän matkan päästä pari naapurianne tilasi valokuidun heiltä.

      Kun kysyy tarkempia tietoja, että mistä talosta noista, niin feikki paljastuu, ettei ketään muuta tilaajaa oikeasti olekaan.

      • Anonyymi

        Huomattu sama. Kannattaa kysellä lähistön asukkailta hieman ettei vaan puheet ole puuta heinää niin kuin nyt tahtoo hiukka olla kun tulivat oven taakse kertomaan et moni on ottanut. Eipä ollut


    • Anonyymi

      En ymmärrä, miksi pitää maksaa katteettomasta sopimuksesta 500 euron irtisanomismaksu, jos ei jaksakaan odottaa, että Valokuitunen saa päätettyä, rakentaako kuidun vai ei. Sanoin, että suostun 6 kk sopimuksen tekemään. Jos kaupittelevat minulle 12 kk sopimusta ja tuona aikana eivät kuitupäätöstä saa tehdyksi, olen mielestäni oikeutettu saamaan aivan tuon saman 500 euron maksun sopimuksesta, jolla ei ollut mitään arvoa. Ihmisiä roikotetaan kiinni sopimuksessa, jotta kuluttaja ei voi ostaa kuitua kilpailijaltakaan.

      • Anonyymi

        Valokuitunen kusettaa myös täällä Nokialla. Laittoivat ensimmäisenä mainosta laatikkoon ja innokkaina ja typerinä teimme tilauksen. Heti viikon kuluttua tuli kaksi muuta tarjoajaa, mutta päällekkäistä sopimusta ei voi tehdä. Vuoden vaihteessa molemmat uudet tarjoajat ovat rak.päätöksen tehneet ja kaivuutkin alkaneet. Valokuitunen ei suostu purkamaan sopimusta ilman sakkoa. Tilaus purkaantuu vasta 01.09.2023, jolloin tilauksen tekemisestä tulee vuosi täyteen!
        Tuolloin ei enää saa kahden muun kuitua tarjoushintaan, koska kaivuut tehdään nyt ja kesän aikana. Oltiin siis ensimmäisiä pioneereja ottamaan kuidun, mutta nyt, kiitos Valokuitusen, jäädään ilman. Vielä tällä viikolla tuli Valokuituselta sähköpostia, jossa pyydettiin kosiskelemaan naapureita tähän samaan "paskadiiliin"! Kaiken huipuksi uusia tilauksia " myydään" samalla 12 kuukauden yksipuoleisella sitovuudella. Älkää missään nimessä laittako nimiä tämänlaisiin sopimuksiin. Uskon, ettei Valokuitusella ole ollut/ei tule olemaankaan aikomustakaan rakentaa verkkoa, ainoastaan tehdä kiusaa kilpailijoille ja tilaajille. Lisäksi sopimuksella on ehto, jolla Valokuitunen voi siirtää sopimuksen kolmannelle osapuolelle. Toisin sanoen, myydä kilpailijalle.


    • Anonyymi

      Nimet paperiin vaan Valokuitusen kanssa, niin sitten voi jäädä vartoilemaan, tuleeko verkkoa lopulta koskaan.

      "16. SOPIMUKSEN PURKAMINEN
      –Mikäli Kohteen alueella ei ole olemassa olevaa valokuituverkkoa, on rakentamisen edellytyksenä se, että yksi kolmasosa (1/3) alueen kiinteistönomistajista tekee Valokuitusen kanssa sopimuksen kuituverkkoon liittymisestä ja mainitut kiinteistöt ja kiinteistönomistajat täyttävät tämän sopimuksen ja sen liitteiden mukaiset valokuituliittymän rakentamiselle asetetut edellytykset ja ehdot.

      –Mikäli tilaajamääräehto ei täyty, Valokuitusella on oikeus purkaa tämä sopimus. Valokuitunen ilmoittaa mahdollisesta sopimuksen purkamisesta kirjallisesti Asiakkaalle. Kampanjaan kuuluvan alueen tilaukset voidaan yllä mainittujen teknisten ja taloudellisten syiden vuoksi toteuttaa myös vain osittain."
      https://valokuitunen.fi/wp-content/uploads/2022/04/Valokuituverkon_liittymisehdot_20220101.pdf

      Elisahan pudotti valokuitujensa hinnan 5 euroa halvemmaksi kuin Valokuitusen kuituhinta. Siihen toki tulee molemmilla 50 €/kk lisähinta, että nettiyhteys alkaa toimia, pelkällä taloon tulevalla valokuidulla ei tee vielä mitään.

      Valokuitujen pudotuspeli on nyt kovaa, ja nimensä tilauspaperiin vetäissyt kuluttaja e i ole kaikkein vahvimmilla asiassa.

    • Anonyymi

      Valokuitunen Oy on perustettu vuonna 2019. Se on osakeyhtiö, jonka kotipaikka on Helsinki, ja pääasiallinen toimiala Televiestintä, televiestintäpalvelut. Yhtiön toimitusjohtaja on Heikki Juhani Kaunisto.

      Yhtiön Valokuitunen Oy liikevaihto oli 6,06 miljoonaa ja tilikauden tulos -3,19 miljoonaa. Liikevaihto nousi 110,3%. Liikevoittoprosentti oli -29,4%. Tiedot perustuvat yhtiön viimeisimpään tilinpäätökseen vuodelta 2021.

    • Anonyymi

      Valokuitusen lehtimainoksessa on raadonlaiha vanha nainen, ruma. Ei houkuttele tuotetta tilaamaan. Marja Känä

    • Anonyymi

      "Valokuitunen Oy on perustettu vuonna 2019. Se on osakeyhtiö,
      jonka kotipaikka on Helsinki, "

      Jokuhan tuotakin jaksaa tappioista huolimatta miljoonilla euroilla rahoittaa,
      https://www.is.fi/yritys/valokuitunen-oy/helsinki/3101706-7/

      Tavallaan "vanhaa tekniikkaa" on kuitenkin valokuitulinjat kotitalouksiin jo, Vieläkö noilla 10 €/kk kuidun myynneillä pystyy tulosta tekemään joskus??

      Langattomat 4G, 5G ja 6G yhteydet ovat enemmän nykyaikaa, ja tarjoavat kustannustehokkaammin samanlaiset yhteysnopeudet.

      • Anonyymi

        Onhan 4g/5g/6g kovat, kunnes kaikki lähialueen asukit laittaa töistä päästessään kaikki striimauspalvelut päälle ja hups eipä olekaan enää niin kivaa kun koko verkko aivan tukossa


      • Anonyymi

        Kyllähän kaikki lähialueen lapsiperheet ja lapsettomatkin perheet laittavat jo nyt ne viihdevehkeensä päälle koulun/töiden jälkeen. Kännykäthän ovat koko ajan nettiyhteydessä.

        Ei millään lailla edes 4G-verkon käyttäjällä tunnu tukkeutuvan TV-katselu eikä muut nettihommat nykyiselläänkään. Tässä mielessä tuo valokuitua kaupittelevien pelottelu on täysin vaiolla todellisuuspohjaa. olevaa pelottelua.

        Tuollaista tukkeutumista ei ole, vaikka joka ikinen 4G ja 5G känny on nykyään likimain koko ajan netissä kiinni. Striimataan videoita ja tehdään milloin mitäkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan 4g/5g/6g kovat, kunnes kaikki lähialueen asukit laittaa töistä päästessään kaikki striimauspalvelut päälle ja hups eipä olekaan enää niin kivaa kun koko verkko aivan tukossa

        tuo on ihan pötypuhetta. haluut vaa kauppaa sitä sun valokuituu, ja huijaatte muutenkin vanhuksia hallinto-alamaisten veroeuroilla. #eivalokuitua #stop5g #stop6g #vihataan #vihapuhelualue #kaaleettulloo


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän kaikki lähialueen lapsiperheet ja lapsettomatkin perheet laittavat jo nyt ne viihdevehkeensä päälle koulun/töiden jälkeen. Kännykäthän ovat koko ajan nettiyhteydessä.

        Ei millään lailla edes 4G-verkon käyttäjällä tunnu tukkeutuvan TV-katselu eikä muut nettihommat nykyiselläänkään. Tässä mielessä tuo valokuitua kaupittelevien pelottelu on täysin vaiolla todellisuuspohjaa. olevaa pelottelua.

        Tuollaista tukkeutumista ei ole, vaikka joka ikinen 4G ja 5G känny on nykyään likimain koko ajan netissä kiinni. Striimataan videoita ja tehdään milloin mitäkin.

        Hyvä havainto!
        Valokuitu on täyttä rahastusta ja maaseudulla haja-asutus alueella hölmöyttä!!

        Langaton verkko 3G-4G-5G on tätä päivää ja tulevaisuutta!
        Enää ei kannata rakentaa edes tekniikan mahdollistavaa erillistä langatonta "netti verkkoa", siitäkin on kokemusta jota kokeiltiin pilotti hankkeena!

        Kyllä operaattoreille raha kelpaa, tuhansia euroja rahastetaan liittymillä irtisanomisilla lisää!
        Lisänä nuo valokuidut ei näy edes kaapelitutkalla, kelpaa kaivurilla tehdä hommia:):)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä havainto!
        Valokuitu on täyttä rahastusta ja maaseudulla haja-asutus alueella hölmöyttä!!

        Langaton verkko 3G-4G-5G on tätä päivää ja tulevaisuutta!
        Enää ei kannata rakentaa edes tekniikan mahdollistavaa erillistä langatonta "netti verkkoa", siitäkin on kokemusta jota kokeiltiin pilotti hankkeena!

        Kyllä operaattoreille raha kelpaa, tuhansia euroja rahastetaan liittymillä irtisanomisilla lisää!
        Lisänä nuo valokuidut ei näy edes kaapelitutkalla, kelpaa kaivurilla tehdä hommia:):)

        Jos kaivat omalla tontilla, niin omalla vastuulla, muualla ei ilman lupaa saa kaivaa ja ennen kaivuutöitä on hyvä selvitää kaapeleiden sijainti johtotietopankin kautta.


    • Anonyymi

      Kyllä sinä nyt taidatkin olla hitaamman vahnanajan poikia DDD. Joka konsonantti ja/tai vokaali ei voi luoda uusia viruksia. Onneksi paluu nykyaikaan on kuitenkin alkanut jo vuonna 2023. Näpäytänkin äänen salaisesti muumilaaksolle. Elinalueestamme tuleekin erityisen suojattu mutta ei varaosakelpoinen niskatukia tuottamiseksi, olemmahan itsenäisiä.

    • Anonyymi

      Ainoakaan valokuitukauppias ei pysty esittämään minulle sellaista laskelmaa, joka osoittaisi kotiin hankittavan valokuidun taloudellisesti tai teknisesti kannattavaksi. Kodin tarvitsemat TV-katsomiset, streamaukset ja normaalit nettiyhteydet toimivat aivan mainiosti muilla yhteyksillä.

      ADSL-yhteydellä saa 50 Mbit/s tehollsien nopeuden. Langattomilla 4 ja 5G yhteyksillä saa vielä korkeampia nopeuksia, yli 100 Mbit tasolle saakka. Mikään näistä yhteyksistä ei tukkeennu 2...3 samanaikaisen TV-lähetyksen ja nettipelaamisen käytölläkään.

      Miksi siis investoida täysin tarpeettomaan valokuituun? Kun nykyisetkään yhteydet eivät ole nyt eikä edes lähitulevaisuudessakaan lähelläkään tukkeutumista.

      • Anonyymi

        Viimeisetkin adsl verkot poistetaan käytöstä 3 vuoden sisällä.


    • Anonyymi

      Talonetti 10/10 hyvin pelittää ja pyörii YLE Areenat, YouTubet, YouPorn jynkyt yms.
      Noin 9€/huoneisto.

      Mistä saa kuituliittymän samalla hinnalla?

      • Anonyymi

        Tulen viikon päästä katsomaan oletko oivaltanut vastauksen seuraavaan kysymykseen;
        Millähän tekniikalla se netti sinne taloyhtiön jakamoon toimitetaan?
        A: Valokuidulla
        B: Coaxilla (jonka lähtöpisteenä on kuitu)
        C: 4G-reitittimellä.

        Voin antaa vihjeen: Vastaus alkaa V:llä ja se ei ole B eikä C.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulen viikon päästä katsomaan oletko oivaltanut vastauksen seuraavaan kysymykseen;
        Millähän tekniikalla se netti sinne taloyhtiön jakamoon toimitetaan?
        A: Valokuidulla
        B: Coaxilla (jonka lähtöpisteenä on kuitu)
        C: 4G-reitittimellä.

        Voin antaa vihjeen: Vastaus alkaa V:llä ja se ei ole B eikä C.

        sil ei oo mitää merkitystä, en siltikään ota p**koja valokuitujas


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulen viikon päästä katsomaan oletko oivaltanut vastauksen seuraavaan kysymykseen;
        Millähän tekniikalla se netti sinne taloyhtiön jakamoon toimitetaan?
        A: Valokuidulla
        B: Coaxilla (jonka lähtöpisteenä on kuitu)
        C: 4G-reitittimellä.

        Voin antaa vihjeen: Vastaus alkaa V:llä ja se ei ole B eikä C.

        Ei meidän taloyhtiössä. Jokaisella on oma langaton modeemi.


    • Anonyymi

      Pakko on laittaa tänne kiitos näiden kommenttien epäilin alkuun kovasti, Oulussa kaksi myyjää kävi ovella ja perkeles en muuten epäile yhtään! Hemmetti oli hyvin asiallisia ja vielä kertoivat asioita kohtia hinnastosta,jotka sain sähköpostiin joita olisi edes tarvinnut kertoa ja mikä parasta selitti vielä tarkalleen mitä missäkin tilanteessa voi tehdä! Ei todellakaan ollut mikään paska pulju. Herran jumala kun valoon edustajat kävi heittämässä tässä että saan ilmaisen netin,mutta sitten jotain saatanan 2500€ irtisanomis maksuja ja sitten vielä siihen rakennuslupa päätöksen odottelua ilman että tietää milloin ne edes niitä hakee! Valokuitusen kaveri sanoi heti kättelyssä että ei tarvi olla heihin ikuisesti kiinni jos ei rakennuslupaa tule ja ilmoitti suoraan että 12kk aikaa heillä aikaa hakea sitä ja saada tarpeeksi ottajia. En ole kyllä vähään aikaan saanut niin hyvää palvelua ihan kotiovelle vielä ja asiantuntevaa! Normaalisti edes kiinnosta avata ovea kenelle sattuu,mutta nyt avasin ja en kadu kyllä minä päätöstä! Ja kysyivät ihan luvan kera annanko laittaa kyltin tontin reunaan ja sanoi että ei kyllä niitä laita jos ei ole lupia ja tämän kyllä uskon. Juttelin naapurin kanssa kenellä kyltti oli ja ihan oli antanut sekin luvan laittaa. Että näille kavereille täällä iso kiitos työstä,kerrankin sain tehdä päätöksen rauhassa ja asiantuntevaa olivat tiesivät kyllä heti hinnastoa käydä läpi missäkin tilanteessa.

      En tiedä oliko uusia vai vanhoja kavereita mutta sen tiedän että olivat oikeassa hommassa.

      • Anonyymi

        Mainoskyltti yksityisellä tontilla ei ole pelkästään tontin omistajan asia. Se pilaa myös muiden maisemia. Mainoskyltit ovat ympäristön roskaamista, johon ympäristölautakunta voi puuttua.


      • Anonyymi

        Tämähän on hyvinkin simppeliä, kun jaksaa vaan lukea sopimukset ja mitä ottaa selvää että mitä tilaa. Kuitunenhan myy pelkkää kuitua, mutta sitten saa itse valita netin useista vaihtoehdoista. Sit maksaa joko köntän kerralla ja lisäks nettiä tai joka kk vuokraa kuidusta ja netistä. Muilla sit maksaa tai on maksamatta itse kuidusta, mut huomattavasti vähemmän. 2 vuotta maksat kuukausittain netistä summan x, ja sitten se valokuitufirma määrittää jatkohinnan ja maksat sitten sitä tai purat koko kaapelin. Ehkä 10 vuoden päästä näkee kumpi oli kannattavempi muoto ottaa valokuitu ja mihin on hinnat nousseet tai laskeneet.


    • Anonyymi

      Mikset itse sano tai soita!!

      • Anonyymi

        En tarvitse kuitua piste


    • Anonyymi

      Joku on kerran maksanut valopäittenkin taudit.

    • Anonyymi

      ongelma kuitusella on ettei kukaan järkevä ihminen tilaa ja sitoudu mihinkään mitä ei ole olemassa. Sama kun joku tilaisi tuotteen mitä ei saa jos 100 muuta ei tilaa mutta kuitenkin pitää sitoutua 60 kk, ei kiitos

      • Anonyymi

        Mistä helvetistä vetasit 60kk ?? Jonkun muun toimijan listoilta??? Siellä hän seisoi suoraan 12kk jonka jälkeen oikeus purkaa sopimus jos ei valokuitua tule alueelle ja se meinaa että ei ole tarpeeksi ihmisiä ottanut sitä ja tilausta tehnyt.


    • Anonyymi

      Laitoin helmikuussa 2022 nimeni Valokuitusen sopimukseen, kun jobbari lupasi, että kesällä laitetaan. En osannut epäillä huijausta enkä älynnyt kysyä, että minkähän vuoden kesästä mahtaa olla kyse? Nyt on jo kesäkuu 2023 eikä kaapelia ole vieläkään näkynyt. Tänä kesänä kuulema laitetaan, kunhan routa sulaa … Kyllä kaduttaa, kun tyhmyyttäni sotkeennuin ko ketaleitten firmaan. Mikähän yllätys seuraavaksi tulee?

      • Anonyymi

        Täälä sama homma valokuitusen kanssa sopimukseen nimi joulukuussa että keväällä kaapeli tulee ja homma valmis. 9 kuukautta menny ja kyselin miksei kuitua näy kun kaivoivat 50 metrin päässä naapureille, niin ei kuulemma ole päätöstä tehty meidän alueelle kun kuitu vedetään eri kadun puolelta.


    • Anonyymi

      Ihme nillitystä. Sopimusehdot on varsin selkeät. Kyllä, liittyy riski ettei kuitua tule, mutta penniäkään et joudu silloin maksamaan.

      Se mikä riittää toiselle ei riitä toiselle alkuunkaan. Yritäppä siihen 5G mokkulaasi saada kiinteä IP-osoite.

      Sopimus Valokuitusen kanssa elokuussa -22, nyt kaivurit pyörii alueella. Loppukesästä/alku syksystä alkaa bitti hiihtämään.

      Väliajalle otin DNA:n 5G ulkomokkulan. Nopeuden puolesta ei juurikaan valittamista. Yhteyden vakaus puolestaan taattua mobiili laatua.

      Markkinatalous on siitä paska asia, että teoriassa samalla alueella voi pahimmassa tapauksessa peräkkäisinä kesinä pyöriä eri kuitu toimittajan kaivurit.

    • Anonyymi

      Myyjät väittivät alueella monen ottaneen heidän kuidun ja tehneen sopimuksen. Meni vuosi eikä kuitua kuulunut. Selvisi ettei alueella ollut ottanut lopuksi kuin 3 taloutta. Se ei riittänyt, jotta olisivat aloittaneet. "sen lauluja laulat, kenen leipää syöt"

    • Anonyymi

      Kusetusta täälläkin, ihan höpöjä lupaavat. Peruimme hankinnan ajoissa.

    • Anonyymi

      Samma här i Sibbo, nej tack och ädjö

    • Anonyymi

      Espoolaiselle asuinalueelle tuli jo viime syksynä tiedote, että nyt noita Valokuitusen kuituja aletaan kaivaa maahan.

      Kovasti varoitettiin, että kuitu työnnetään "paineilman voimalla" putkeen. Jos tämä paineilmakone hajoaa, ympärillä olevat voivat olla vaarassa. Siksi täytyy pysytellä visusti turva-aitojen takana.

      Nyt kesäkuussa sama tiedote tuli uudelleen. Taas varoiteltiin paineilman vaaroista, ja teroitettiin keltaisten estoteippien takana pysymistä. Mitään työkoneita ja tekemistä ei ole näkynyt syksyllä eikä nyt kesälläkään.

    • Anonyymi

      Työntäkää valokuituset tiedätte varmaan minne NO SINNE. P...eeseen.

    • Anonyymi

      Kauppaavat lupauksia, toimari aika yksinkertainen pölisijä

    • Anonyymi

      Eivät ymmärrä ettei ihmisillä ole rahaa laittaa nyt. Korot ja muut kustannukset nousseet niin ei vaan kauppa käy.

    • Anonyymi

      saivat huomautuksen markkinoinista. Ei ihan puhtaat jauhot pussissa ollut

      • Anonyymi

        Ei kyllä saaneet huomautuksia, joutuivat vaan syyniin ja KKV vastasi että markkinointi ollut ok koko ajan. Muiden toimijoiden toimia ei oo tongittu, mut yhteiset pelisäännöt vissiin kaikilla nyt samat.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Nostaa kuulemma asunnon hintaa hih heheh

      • Anonyymi

        Vain jos kyseisellä alueella olisi todella heikko 4G/5G verkko, oikein sellainen kämäinen ja tunnin välein pätkivä Lapin verkko. Silloin voisi kuituyhteys vaikuttaa asunnon myyntihintaan positiivisesti, ehkä jopa 500...800 euronkin verran.

        Langattomat nopeat verkot ovat jo pitkään kattaneet koko maan. Kaikilla on mahdollisuus saada nopea, kehittynyt nettiyhteys kotiinsa, täysin ilman valokuituakin.


      • Anonyymi

        No kyllä se ainakin talon kiinnostavuuteen vaikuttaa, jossei suoraan hintaan. Eihän kukaan esim ulkoporeallasta tai mitä vaan ylimäärästä arjen kivaa pakolla tarvitse kämppään, eikä se suoraan ehkä hintaan vaikuta mutta lisää kiinnostavuutta. Ne ketkä tekee töitä kotonaan niin myös varmasti arvostaa nopeita ja katkemattomia yhteyksiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vain jos kyseisellä alueella olisi todella heikko 4G/5G verkko, oikein sellainen kämäinen ja tunnin välein pätkivä Lapin verkko. Silloin voisi kuituyhteys vaikuttaa asunnon myyntihintaan positiivisesti, ehkä jopa 500...800 euronkin verran.

        Langattomat nopeat verkot ovat jo pitkään kattaneet koko maan. Kaikilla on mahdollisuus saada nopea, kehittynyt nettiyhteys kotiinsa, täysin ilman valokuituakin.

        Kyllä valokuituyhteys talon myytävyyteen vaikuttaa, jos ei suoraan hintaan.

        Satunnainen viihdekäyttäjä (surffaileminen, juutuupi, Netflix yms.) ei välttämättä nopeita ja luotettavia kiinteitä yhteyksiä tarvitse, mutta ICT alalla etätyöskentelevän tarpeet ovat ihan erilaiset.

        Vaikka 4G/5G signaali olisi hyvinkin vahva ja vakaa, nopeuden vaihtelu esim. eri vuorokaudenaikoina voi silti olla suurta, nopeuteen vaikuttaa esim. ko. linkin käyttäjämäärä. Etätyö käy mahdottomaksi tai kovasti tuskaiseksi kun nopeus alkaa matelemaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä valokuituyhteys talon myytävyyteen vaikuttaa, jos ei suoraan hintaan.

        Satunnainen viihdekäyttäjä (surffaileminen, juutuupi, Netflix yms.) ei välttämättä nopeita ja luotettavia kiinteitä yhteyksiä tarvitse, mutta ICT alalla etätyöskentelevän tarpeet ovat ihan erilaiset.

        Vaikka 4G/5G signaali olisi hyvinkin vahva ja vakaa, nopeuden vaihtelu esim. eri vuorokaudenaikoina voi silti olla suurta, nopeuteen vaikuttaa esim. ko. linkin käyttäjämäärä. Etätyö käy mahdottomaksi tai kovasti tuskaiseksi kun nopeus alkaa matelemaan.

        etätyöhän ei ole todellista työtä vaan kotona venkoilua


    • Anonyymi

      Samaa mieltä. Niin turha kustannus vs hyötyyn tämä valokuitu.

      • Anonyymi

        Sikäli mikäli 5G toimii ja jatkaa myös jatkossa toimimistaan, vaikka datanmäärä nousee jatkuvasti (ja tähän ei vaikuta pelkkä oma nettikäyttäytyminen, vaan esim Netflix kokoajan parantaa kuvanlaatua ja täten datanmäärä kasvaa huomaamatta) . Isoissa kaupungeissa vaikka 5G mastot lähellä ja yhteyksien pitäisi olla hyvä, niin ongelmaksi muodostuu se että niitä käyttää kaikki sun miljoona naapuriakin.


    • Anonyymi

      Onhan siinä joku oltava että Ruotsissa (ja melkein missä vaan muualla parempi kuin meillä) on kuitukattavuus yli 93% kun meillä se on joku 50%.

      • Anonyymi

        Tuo johtuu pelkästään suomalaisten operaattoreiden viimeisen 10 vuoden aikana noudattamasta kehitysajatuksesta ja biusiness strategiasta.

        Elisa, DNA ja Telia luottivat vahvasti siihen, että 3G, 4G ja 5G verkoilla saadaan hyvin toteutettua hyvät yhteydet paikkoihin, joihin kupariin perustuvat ADSL-verkot eivät yllä.

        Tuo strategia toimi mainiosti. Se viimeinen maili saatiin kupariverkoilla tehtyä 100 Mbit/s verkoiksi helpolla.

        Sitten operaattoreilla alettiin laskeskella, että jos kuitenkin vedätetään ja maksatetaan asiakkailla ne valokuidut. Asiakkaan saama nopeuskokemus ei 100 Mbit nopeuden jälkeen enää parane yhtään. Mutta operaattorit saavat vuorenvarmaa lypsylehmää, sitomalla asiakkaat valokuituihinsa ainakin 20...30 vuodeksi eteenpäin.

        Elisan omissa esitemateriaaleissa sanotaan, että niin kupariverkoilla, 4G/5G verkoilla kuin kuituverkoillakin saadaan kaikilla pätkimättömät 100 Mbit/ nopeudet koteihin toteutettua.


      • Anonyymi

        Muuta sinne Ruotsiin sitten jos siel on paremmin asiat.Taidat olla maalaisjuntti eli jyväjemmari


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo johtuu pelkästään suomalaisten operaattoreiden viimeisen 10 vuoden aikana noudattamasta kehitysajatuksesta ja biusiness strategiasta.

        Elisa, DNA ja Telia luottivat vahvasti siihen, että 3G, 4G ja 5G verkoilla saadaan hyvin toteutettua hyvät yhteydet paikkoihin, joihin kupariin perustuvat ADSL-verkot eivät yllä.

        Tuo strategia toimi mainiosti. Se viimeinen maili saatiin kupariverkoilla tehtyä 100 Mbit/s verkoiksi helpolla.

        Sitten operaattoreilla alettiin laskeskella, että jos kuitenkin vedätetään ja maksatetaan asiakkailla ne valokuidut. Asiakkaan saama nopeuskokemus ei 100 Mbit nopeuden jälkeen enää parane yhtään. Mutta operaattorit saavat vuorenvarmaa lypsylehmää, sitomalla asiakkaat valokuituihinsa ainakin 20...30 vuodeksi eteenpäin.

        Elisan omissa esitemateriaaleissa sanotaan, että niin kupariverkoilla, 4G/5G verkoilla kuin kuituverkoillakin saadaan kaikilla pätkimättömät 100 Mbit/ nopeudet koteihin toteutettua.

        Kommenttisi hertoo hyvin tietämättömyydestäsi. Se että mobiiliyhteys sanoo maksiminopeuden olevan 100Mbit/s ei todellisuudessa vastaa nopeutta saati sen tasaisuus ei ole lähellekkään valokuitua. Valokuidun runkoverkkohan menee jo Suomen läpi, sillähän 5G toimii myös, Eli nyt rakennetaan verkostot runkoverkon ympärille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muuta sinne Ruotsiin sitten jos siel on paremmin asiat.Taidat olla maalaisjuntti eli jyväjemmari

        Ymmärrän että vaikeaahan se on myöntää että siellä tajuttiin tämäkin ennen meitä. No se mitä Ruotsi edellä, Suomio perässä.


    • Anonyymi

      Kuitua itkee ne ketkä pelaavat 100% ajasta eikä elämässä muuta kuin pelit sekä suoratoistot kun ei voi muuta tehdä.

      • Anonyymi

        Okei. Sinä et katso siis elokuvia, tallenna valokuvia tai musiikkia , pelaa tai käytä mitään netillä toimivia kodinkoneita tai laitteita?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Okei. Sinä et katso siis elokuvia, tallenna valokuvia tai musiikkia , pelaa tai käytä mitään netillä toimivia kodinkoneita tai laitteita?

        Tämä oli hyvä. Kyllä ja siihen riittää 4/5 G.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Okei. Sinä et katso siis elokuvia, tallenna valokuvia tai musiikkia , pelaa tai käytä mitään netillä toimivia kodinkoneita tai laitteita?

        KUKA TARTTEE KUITUA

        Ei kukaan!!


    • Anonyymi

      >>Valokuidun runkoverkkohan menee jo Suomen läpi, sillähän 5G toimii myös, Eli nyt rakennetaan verkostot runkoverkon ympärille.>>

      No tuo tietohan on ihan peruskauraa. Totta kai 3G/4G/5G-verkkojen tukiasemat ovat yhteydessä toisiinsa kuituverkon kautta. Näin on ollut jo yli 20 vuotta.

      >> Se että mobiiliyhteys sanoo maksiminopeuden olevan 100Mbit/s ei todellisuudessa vastaa nopeutta saati sen tasaisuus ei ole lähellekkään valokuitua. >>

      Tiedän noin 4 vuoden käyttökokemuksellaa kertoa, että ihan tavallinen, 100Mbit/s nimellisellä nopeudella myyty 4G-liittymä toimii ongelmitta kotitaloudessa, jossa katsotaan 2...3 suoratoistopalvelun TV-kanavaa samaan aikaan.

      Ja lisäksi vielä surffaillaan netissä. Sen verran luotettavaa on 4G-verkko Suomessa, ja 5G verkko on vieläkin vakaampi.

      • Anonyymi

        En väittänytkään että tuo olisi uusi tieto tai edes uusi teknologia, mutta siihen vastaus ettei sitä suinkaan nyt aleta rakentamaan kansalaisten kustannuksella, vaan sitä vaan laajennetaan.

        Mobiiliyhteyksien toimintaan vaikuttaa sääolosuhteet, puiden lehdet, seinät sekä se kuinka innokkaita mobiiliyhteyksien käyttäjiä naapurustosta löytyy. Mobiiliyhteydet kun aina jaetaan koko naapuruston kesken.
        Kotimaisilla 5G operaattoreilla 100 Mbit/s nopeuslupauksen alaraja on esim 10 Mbit/s eli ei lähellekkään sitä mitä "myydään". Lisäksi vaihteluväli nopeudella ei ole tasaista. Toki jos se sinulle riittää nyt ja tulevaisuudessa, kun datan määrä kasvaa ja ehkä mobiilimastot vähenee koko suomen siirtyessä valokuituun, niin eihän siinä mitään :)


    • Anonyymi

      >>Toki jos se sinulle riittää nyt ja tulevaisuudessa, kun datan määrä kasvaa
      ja ehkä mobiilimastot vähenee koko suomen siirtyessä valokuituun, niin
      eihän siinä mitään :)>>

      Maalailepas hieman, että minkälaista uudenlaista raskasta käyttöä netille on tulossa. Siis että se netin välittämä datamäärä moninkertaistuu nykyiseen verrattuna.

      • Anonyymi

        "Vuosituhannen vaihteessa alkoi eksponenti­aalisen dataräjähdyksen aikakausi, jota elämme edelleen. Tällä hetkellä internetissä oleva datamäärä kaksin­kertaistuu joka vuosi."
        Lähde; https://www.stat.fi/tietotrendit/blogit/2021/datarajahdys-muutti-datan-merkityksen-yhteiskunnassa-miten-siihen-pitaisi-reagoida/#:~:text=Kun oikeastaan mikään ei enää rajoita datan määrän,Tällä hetkellä internetissä oleva datamäärä kaksin­kertaistuu joka vuosi.

        Suoratoistopalveluiden kuvanlaatu paranee koko ajan, pelaaminen, kodinkoneet ja laitteet jotka ovat yhteydessä verkkoon, erilaiset pilvipalvelut, kartat ja lokitietojen talletus. Muutama normitalouden esimerkki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Vuosituhannen vaihteessa alkoi eksponenti­aalisen dataräjähdyksen aikakausi, jota elämme edelleen. Tällä hetkellä internetissä oleva datamäärä kaksin­kertaistuu joka vuosi."
        Lähde; https://www.stat.fi/tietotrendit/blogit/2021/datarajahdys-muutti-datan-merkityksen-yhteiskunnassa-miten-siihen-pitaisi-reagoida/#:~:text=Kun oikeastaan mikään ei enää rajoita datan määrän,Tällä hetkellä internetissä oleva datamäärä kaksin­kertaistuu joka vuosi.

        Suoratoistopalveluiden kuvanlaatu paranee koko ajan, pelaaminen, kodinkoneet ja laitteet jotka ovat yhteydessä verkkoon, erilaiset pilvipalvelut, kartat ja lokitietojen talletus. Muutama normitalouden esimerkki.

        "Suoratoistopalveluiden kuvanlaatu paranee koko ajan, pelaaminen, kodinkoneet" just kaikki pelaa ja katsoo stoistoja. höpöpö ja siihen riittää ihan mobiili


    • Anonyymi

      >>"Vuosituhannen vaihteessa alkoi eksponenti­aalisen dataräjähdyksen aikakausi, jota elämme edelleen. Tällä hetkellä internetissä oleva datamäärä kaksin­kertaistuu joka vuosi.">>

      Netissä olevan tiedon määrä tulee varmaan 10-kertaistumaan ja 100- ja 1000 -kertaistumaan. Ihmisen oma aivokapasiteetti ja silmien lukukapasiteetti ei silti nouse yhtään.

      Edelleen sillä samalla, ikivanhalla 30...50 Mbit yhteydellä saa tulemaan moninkertaisesti enemmän tavaraa, kuin aivo pystyy itse sulattelemaan.

      >> Suoratoistopalveluiden kuvanlaatu paranee koko ajan, pelaaminen, kodinkoneet ja laitteet jotka ovat yhteydessä verkkoon, erilaiset pilvipalvelut, kartat ja lokitietojen talletus. Muutama normitalouden esimerkki.>>

      Kodinkoneet kuten jääkaapit ja keskuslämmityksen ohjaukset toimisivat vanhojen 2G ja 3G verkkojenkin kautta aivan hyvin. Eivät ne kodinkoneet suoratoistovideoita katsele. GPS-kartat ja navigaattorit toimivat puhelimessa loistavasti, vaikka olisi vain 3G-verkko käytettävissä. Nämä jääkaapit eivät TOSIAAN tarvitse valokuidun tehoja.

      Tällä hetkellä mennään TV-katsomisen streamauspalveluissa HD-tasolla, eli netin nopeus pitää olla vähintään 3 Mbit/s. Kaksi seuraavaa kehitystasoa ovat tällaiset:

      Teräväpiirto (HD) ..................... 3 Mbit/s
      Täysteräväpiirto (FHD) .......... 5 Mbit/s
      Ultra high definition (UHD) .. 15 Mbit/s
      https://help.netflix.com/fi/node/306

      Vaikka 15 vuodessa kehitys streamauksissa menisi jo tuonne UHD-tasollekin saakka, pärjään edellaan nykysellä 30...50 MBit/s nopeuden tarjoavalla 4G liittymälläni mainiosti.

      Näköpiirissä ei ole mitään sellaisia palveluja, joissa 100 Mbut tai enemmän tarvittaisiin. Ihmisen kyky ottaa dataa vastaan on kuitenkin rajallinen.

      • Anonyymi

        Hienoa, eihän tässä ole kuin kaksi vaihtoehtoa, joko olet oikeassa tai väärässä. Kymmenen vuoden päästä nähdään kumpi se oli.


      • Anonyymi

        > Hienoa, eihän tässä ole kuin kaksi vaihtoehtoa, joko olet oikeassa tai
        > väärässä. Kymmenen vuoden päästä nähdään kumpi se oli.

        Kymmenessä vuodessa 100 Mbit valokuidun tilaaja ja 200 Mbit/s 4G-yhteyden asiakas maksaa yhteydestään tällaisen summan.

        Valokuitu, 100 Mbit/s .................. 5.748 euroa
        4G-yhteys, 200 Mbit/s ................. 2.160 euroa
        HINTAERO ........................................ 3.588 euroa

        Valokuituverkko on aina monopoli. Samaan taloon ei tuie kahta kilpailevaa valokuitua. Siksi kuituverkon omistaja todennäköisesti aika nopeasti alkaa nostella verkkonsa hintaa, Caruna Oy sähköverkkoyhtiön tapaan. Siksi kustannusero 10 vuodessa tulee olemaan vielä paljon korkeampikin kuin tuo.

        Asiakkaat huomaavat, että ei se älyjääkaappi ja talon älylämmitys ym. pienillä datamäärillään tarvinnutkaan mitään vaiokuituverkkojen suurtehoja. Sellaisia joita Valokuitunen Oy:n myyjä heille maalaili.

        Moni valokuutuverkon tilannyt palailee vähin äänin edullisempien, langattomien 6G verkkojen käyttelijöiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        > Hienoa, eihän tässä ole kuin kaksi vaihtoehtoa, joko olet oikeassa tai
        > väärässä. Kymmenen vuoden päästä nähdään kumpi se oli.

        Kymmenessä vuodessa 100 Mbit valokuidun tilaaja ja 200 Mbit/s 4G-yhteyden asiakas maksaa yhteydestään tällaisen summan.

        Valokuitu, 100 Mbit/s .................. 5.748 euroa
        4G-yhteys, 200 Mbit/s ................. 2.160 euroa
        HINTAERO ........................................ 3.588 euroa

        Valokuituverkko on aina monopoli. Samaan taloon ei tuie kahta kilpailevaa valokuitua. Siksi kuituverkon omistaja todennäköisesti aika nopeasti alkaa nostella verkkonsa hintaa, Caruna Oy sähköverkkoyhtiön tapaan. Siksi kustannusero 10 vuodessa tulee olemaan vielä paljon korkeampikin kuin tuo.

        Asiakkaat huomaavat, että ei se älyjääkaappi ja talon älylämmitys ym. pienillä datamäärillään tarvinnutkaan mitään vaiokuituverkkojen suurtehoja. Sellaisia joita Valokuitunen Oy:n myyjä heille maalaili.

        Moni valokuutuverkon tilannyt palailee vähin äänin edullisempien, langattomien 6G verkkojen käyttelijöiksi.

        No, kyllä moniin taloihin tulee useampikin kuitu, parhaimmillaan kolmekin eri kuitua.
        Valokuituverkon omistaja melko todennäköisesti ei nosta hintaa, tieto perustuu yli kymmennen vuoden seurantaan aiheen tiimoilta.

        Asikkaat huomaavat että valokuidun luotettavuus on se, mikä on jopa valokuidun äärimmäistä nopeuttakin tärkeämpi asia.

        Kuituverkon tilaajia tulee koko ajan lisää, sillä mobioilit toimivat erittäin ailahtelevasti.
        Lanagttomia 6g, 7g, 10g jne verkkoja kehitetään juuri siksi, koska verkot eivät ole koskaan riittäviä. Langaton verkko ei pysy kehityksen kyydissä.

        Kerran asennettu valokuitu riittää seuraavat 100 vuotta.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Aika syvältä moinen myynti

    • Anonyymi

      No kyllä kun tuon luki. Kuullut myös ettei uskota kun sanotaan ei

    • Anonyymi

      Ainakin täällä on viime syksynä tehdyn kaivuu-urakan jälkityöt edelleen tekemättä. Muuten en firmaan tai valokuituun ota kantaa, kun en itse edes verkkoon liittynyt, mutta kyllähän tuo jotain firmasta kertoo, että hommat jätetään puolitiehen useista reklamaatioista huolimatta.

      • Anonyymi

        Noi kaivoi Leppävaaran seudulla jalkakäytävän alla olevan kaapeliojan esiin koko kadun mitalta. Sinne pujotettiin oma sininen putki lasikuituja varten. Sitten vaan sorat takaisin päälle.

        Jälkitöitä tehtiin sen verran, että jalkakäytävän sorakaivantoa peitettiin 5 m pätkällä asvalttia tontilta ulosajotien kohdalta. Muuten jalkakäyträvä jätettiin tuollaiseki sorakaivannoksi. Aika ikävää millään rollaattorilla, lastenvaunulla tai potkulaudalla ajaa rikottua jalkakäytävää pitkin.

        Jos tuo tuosta korjataan kunnolal asvaltilla ennen talven tuloa, niin silloin asian voi ymmärtää. Mutta jos teilläkin on odoteltu jo viime vuoden syksystä saakka kadun korjaajia, niin ei niitä sitten täälläkään niitä korjaajia tulla näkemään, ei ennen ensi vuoden loppukesää.

        Jalkakäytävän alueen asvaltoinnit ei tunnu kuuluvan oikein kenellekään. Kadun asvaltoijat asvaltoivat ajoradan, ja vievät koneensa pois. Voi mennä muutamakin vuosi odotellessa.


    • Anonyymi

      En ottanut valokuitua mutta portillamme kaivettiin ei se mitään jos olisivat korjaneet jälkensä kunnolla. Mutta jätettiin tosi kamalaan kuntoon ja tukittiin tierumpu. Kävin sanomassa että se tierumpu pitää mennä aukaisemaan ei oikeen hyvällä katsottu vastatiin että ei sitä kakista tierummuista tiedetä, Kävivät se kyllä kaivamassa esiin. mutta ei edeleenkään korjattu kaivuujälkee. Kun ajoin kadulle niin renkaat upposi ja paikalle jäi monttu. Eikö kaivinkone firmalla ole mitään vastuuta työ jäljestä.

    • Anonyymi

      Miksi ei saa menemään kommentia

    • Anonyymi

      Ei ole ilmaisia lounaita ja halvalla ei saa kuin paskaa

    • Anonyymi

      Hämeenlinnassa käyvät joka viikko tyrkymässä kuitua, "jo 90% alueen taloista tilanneet". No jos näin hyvin niin miksei jo kaiveta 😅

      • Anonyymi

        Onnittelut hämeenlinnaankin! Suomessa on yhä alueita joihin ei saa kuitua.


      • Anonyymi

        Hämeenlinna on aito 5G-kaupunki. Se on kärkijoukoissa menossa 6G-maailmaan. Lankojen kaivaminen maan alle on historiaa.

        Eihän kenenkään puhelimeenkaan ole vedetty valokuitua, ja puhelimilla hoidetaan nykyään jo 70% kaikesta nettiliikenteestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hämeenlinna on aito 5G-kaupunki. Se on kärkijoukoissa menossa 6G-maailmaan. Lankojen kaivaminen maan alle on historiaa.

        Eihän kenenkään puhelimeenkaan ole vedetty valokuitua, ja puhelimilla hoidetaan nykyään jo 70% kaikesta nettiliikenteestä.

        99% prosenttia ajasta puhelin on wifissä kiinni. Kukaan täysijärkinen ei pidä sitä 4G tai 5G tilassa kotona.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hämeenlinna on aito 5G-kaupunki. Se on kärkijoukoissa menossa 6G-maailmaan. Lankojen kaivaminen maan alle on historiaa.

        Eihän kenenkään puhelimeenkaan ole vedetty valokuitua, ja puhelimilla hoidetaan nykyään jo 70% kaikesta nettiliikenteestä.

        Ihan höpöjuttuja kirjoitat.


    • Anonyymi

      "Lanagttomia 6g, 7g, 10g jne verkkoja kehitetään juuri siksi, koska verkot
      eivät ole koskaan riittäviä. Langaton verkko ei pysy kehityksen kyydissä."

      Aika hyvin ovat vastanneet siitä lähtien kun 3G-verkot saatiin toimimaan. Nykyinen 4G nopeuksineen palvelee normaalia netinkäyttäjää erinomaisesti. TV-ohjelmat siistyvät tuon kautta aivan helposti.

      "Kerran asennettu valokuitu riittää seuraavat 100 vuotta."

      Mikään tietoliikenneratkaisu ei kestä 100 vuotta. Tuossa aikamäärässä jonkinlaiset teleportaatiotkin jo lienee kehitetty.

      Tuskin niitä teleportaatioita maasta kuuhun valokuitukaapelin kautta tehdään, jos yhtään on Star Trek ajan teknologiakuvauksiin uskominen. Aliavaruustaajuudet yms. ovat arkipäivää.

      Suoraan aivoista aivoihin kommunikoidaan jollakin menetelmällä silloin. En usko että siinäkään välissä on valokuitukaapelia.

      • Anonyymi

        Hienoa, sitä odotellessa :D Valonnopeampaa nopeutta saa hetken kyllä hetken vielä etsiä ja kuitu itsessään kestää sen 50-100 vuotta. Ja valokuidussa ei periaatteessa voi tulla kattoa vastaan siirrettävän määrän koossa. Sillä aikaa kun naapureille kaivetaan kuidut, jää sinä odottelemaan aivo-yhteyksiä.


    • Anonyymi

      Kuitu ei ole end to end, se jää myyntijampoilta kertomatta.

      • Anonyymi

        Kuitu ei pääty koskaan. Se jatkaa matkaa ikuisuuteen.


    • Anonyymi

      Yritys 5g liittymät on segmentoituja ja niiden nopeus on todella hyvä. Ei tarvitse kuitua.

    • Anonyymi

      >>Kuitu ei ole end to end, se jää myyntijampoilta kertomatta.

      No ei tosiaan ole. Vaikka 1 GB tai 10 GB teoreettisella nopeudella myydyssä kuituverkossa on joka ikisessä toistimessa aina datan muunnos valokuidista kupariin ja sitten taas takaisin valokuidulle.
      Nuo laitteet lämpiää ja kuluttaaa sähköä hitsin paljon.

      Koville kuitu-fanaatikoille se kitkerämpi asia on kuitenkin se, että heidän valon puhtoinen kuitudatansa pomppiikin tämän tästä kuparin puolelle ja sieltä takaisin.

      • Anonyymi

        Ihan höpöjuttuja kirjoitat.


    • Anonyymi

      Kuitua myydään aika hämäävästi kun on käynyt oven takana vaikka millasta myyjää. En ota kun en tarvitse.

    • Anonyymi

      Ennen kesää kävivät täällä Vantaa. Sama en ottanut

    • Anonyymi

      Noi kuitufirmat tulee kupsahtelemaan pois, yksi kerrallaan. Ei ole pitkiä, 5...10 vuoden kiinteitä ja sitovia sopimuksia asiakkaiden kanssa.

      Valtavat kaapeloinnin perustamiskustnnukset painavat niskassa. Korkotasot ovat aika tappavaksi nousseet nopeasti.
      Jos valokuidulla ei olisi kilpailijaa, eli langattomia 4...6G verkkoja, asia olisi verkkoyhtiöiden kannalta kokonaan toinen.

      • Anonyymi

        Päinvastoin. Kysyntä kuidulle on kovaa, siksi sitä rakennetaankin nyt ympäri suomea kymmenien firmojen toimesta. Viimeistään korona-aika herätti ihmiset siihen, että langattomat yhteydet eivät vaan riitä, jos netillä pitäisi muutakin tehdä kuin selata iltapaskaa ja sähköpostit ja tuben kissavideot.


    • Anonyymi

      Tarvitsen myyjän mukaan kuidun kun suoratoisto toimii sitten netin kanssa paremmin. Ainoa mutta kun en katso kun uutiset, ylen urheilua ja ajankohtaisia.

    • Anonyymi

      Moni tällä tiellä on ottanut... sanoivat, no ei ollut enkä minäkään.

    • Anonyymi

      Kuka korjaa kaivuujäljet valokuidun asennuksessa. Huullevesiviemärin päälle jätettiin multaa puolenmetrin verran tierummunpäät täynnä multaa , Eikö kaiviinkoneen kuljettajalla ole mitään vastuuta työn jäljestä.

      • Anonyymi

        Espoossa Leppävaaran ympäristössä usealla asuinalueella kaivettiin heinäkuun alussa jalkakäytävät keskeltä kapealla kauhalla kaapeliojaksi. Kaapelin laskun jälkeen ojaa täytettiin soralla, niin, että sora on nyt 10...15 cm alempana, kuin vieressä oleva terävä asfaltinreuna.

        Tuosta ei mene rollaattorilla liikkuva mitenkään läpi. Lastenvaunuilla ja kyynärkepilläkin vaikeata. Talvella tuo on epätasaista iljannetta kuukausikaupalla.

        Nyt alkaa olla syksy jo niin pitkällä, että asfaltointihommat alkavat olla tältä vuodelta jo ohi.

        Espoon Kaupungin katujen kunnossapidon pitää laskuttaa Valokuitunen Oy.tä sellaisella summalla,että asfaltointityö saadaan heti suoritettua. Muuten jalkakäytävä jää juuri katsastamallani paikallakin 2 km matkalta tuollaiseen raiskattuun kuntoon Valokuitunen Oy.n kaapelkikaivujen jäljiltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Espoossa Leppävaaran ympäristössä usealla asuinalueella kaivettiin heinäkuun alussa jalkakäytävät keskeltä kapealla kauhalla kaapeliojaksi. Kaapelin laskun jälkeen ojaa täytettiin soralla, niin, että sora on nyt 10...15 cm alempana, kuin vieressä oleva terävä asfaltinreuna.

        Tuosta ei mene rollaattorilla liikkuva mitenkään läpi. Lastenvaunuilla ja kyynärkepilläkin vaikeata. Talvella tuo on epätasaista iljannetta kuukausikaupalla.

        Nyt alkaa olla syksy jo niin pitkällä, että asfaltointihommat alkavat olla tältä vuodelta jo ohi.

        Espoon Kaupungin katujen kunnossapidon pitää laskuttaa Valokuitunen Oy.tä sellaisella summalla,että asfaltointityö saadaan heti suoritettua. Muuten jalkakäytävä jää juuri katsastamallani paikallakin 2 km matkalta tuollaiseen raiskattuun kuntoon Valokuitunen Oy.n kaapelkikaivujen jäljiltä.

        Teeppä valitusta, meillä uudellamaalla meni kadut kiinni kun hämärässä olivat nokallaan.


    • Anonyymi

      Täällä talonyhtiön puheenjohtaja oikein rinta rottingilla puhui et tulee kuitu joka mullistaa kaiken. Olivat myyneet tälle kuvan kuinka kaikki tilanneet ja viereinen yhtiö myös. Ei oo näkynyt. Ollaan sitten kuulemma xxxx kk kiinni nyt tässä tulee ei tule. Aika moista palturia puhuneet myyjät

    • Anonyymi

      Nämä myyjät kusettivat muidenkin ottaneen. Ei ollut tällä tiellä muita. Ei otettu

      • Anonyymi

        Asuupas hölmöä väkeä sillä tiellä.


    • Anonyymi

      Huonoa jälkeä tehneet. Tien asfaltti on alempama kohdista missä vetäneet kuitua ja hajoittaa renkaita. Valokuitunen sanoo vaan et korjattu mut kun ei ole

    • Anonyymi

      Hah, meillä on langaton netti!

      • Anonyymi

        Tuleekohan lankapuhelimet takaisin, kellään tietoa?


      • Anonyymi

        No se ei paljon naurata. Vetää naaman norsunvitulle.


    • Anonyymi

      Leppävaaran suunnalla revittiin jo heinäkuun alussa koko asvaltoitu jalkakäytävä auki 2 km matkalta, ja jätettiin railo korjaamatta. Nyt lokakuussa Valokuitusen ukot ja kaapelikelat ovat jälleen samalla alueella, mutta jälkiä ei vaan korjata.

    • Anonyymi

      Vantaalla asun jälki aivan kauheaa. Rumpu meni rikki kun kaivoivat. Vesi ehti tulla tielle. Ei kiva. Toiseksi pieni riita talonyhtiössä kun piti väkisin saada ettei mennyt puheenjohtajalta kasvot. No nyt se ei edes toimi ja vikaa korjattu xxxx päivää. Onneksi on vielä 5G joka toimii aina.

    • Anonyymi

      Meidänkin rivitalon oven takana kävi Valokuitusen edustajat myymässä. Tiesi myös, että taloudessa on hallituksen puheenjohtaja. Pieni recap mitä ymmärsin puheista:
      - Ei kaivuukustannuksia
      - Taloyhtiö maksaa 6,90e/huoneisto 5 vuoden ajan vaikkei nettisopimusta kukaan ottaiskaan käyttöön, eli maksetaan verkkovuokrasta ja kaivuutöistä suoraan Valokuituselle ikäänkuin osamaksuna kaivuusta ja asennuksesta
      - 12kk sopimus alkuun jonka aikana saa tietoon, lähdetäänkö rakentamaan (vaatimus, että 1/3 alueelta/kaupunginosalta ottaa kuidun myös) vai ei. Sinä aikana käsittääkseni ei voi irtisanoa sitä, eikä ottaa muita soppareita.
      - 12kk odottelun aikana mahdollinen kaivuutyö alueella voi alkaa, valmistuu arviolta 12kk sisään
      - Operaattorit laskuttaa nettiliittymän erikseen, ketkä on Valokuitusen kumppaneita.
      - Kuitu tulee tienvarteen/tontille omaan boksiin, ei taloyhtiön jakamoon.
      - Kuitu tulee jokaiseen huoneistoon suoraan boksista, eli yhdistyy runkoverkkoon kuidulla - missään kohtaa ei käytetä kupareita vaan on oikea valokuitu alusta loppuun.
      - Kuitumuunnin tulee huoneistoon, josta sen voi jakaa itse haluamallaan tavalla.
      - Pihan kaivuutyöt toteutetaan kumppanin toimesta joka myös korjaa aiheuttamat vahingot eli hoitaa maisemoinnin alkuperäiseen kuntoon, esim. asfaltit tms.
      - Valokuitunen tulee tekemään ensimmäiset vuodet tappiota, minkä jo Finderin taloustiedot kertoo ja ovat saaneet satoja miljoonia rahoitusta ensimmäisten vuosien tappioon.

      Mitä ihmettelen itse, että miten tuo voi olla kannattavaa kun meidän taloyhtiössä esim. kustannukset olisi pelkän tuon kuidun osalta heidän kautta 6,90e/kk * 10 huoneistoa * 12kk * 5vuotta = 4140e - ja kun itse kyselin aiemmin Elisalta tms. niin siellä pelkkä kuidunveto meidän kadulle tuolta 50m-100m päässä olevasta lähimmästä kuituboksista maksoi n. 10 000eur - joka ei käsittääkseni sisältänyt kuin kaivuun ja kuidun tuonnin talojakamoon josta saa sitten itse miettiä miten ne vedetään huoneistoihin?

      Eli tuo tulisi heille kannattavaksi vasta n.10-15 vuoden päästä?

      Vai onko niin, että jos hankkisi kuidunvedon joltain Elisalta/Lounealta (mitkä firmat niitä vetääkään) niin tulisiko heidän kautta suoraan halvemmaksi kun otetaan kaivuutyöt huomioon ja mahdollinen alennettu kuukausihinta kun eivät joudu vuokraamaan verkkoa Valokuituselta? En löytänyt selkeitä kuukausihintoja operaattoreilta, mutta käsitin, että esim. Lounean 1G/1G liittymä olisi 40e/kk jos käyttää heidän omaa kuitua, mutta vuokrakuidun kautta hinta olisi n.55e/kk.

      Lounean sivuilla:
      - "Hinnat ovat voimassa Telian Avoin Kuitu kumppaniverkon alueella (esim. osuuskunnat tai Elenia)." - hinta 40e
      - "Oletko Telian / Valokuitusen verkon asiakas?" - hinta 55e

      Eli tuleeko pitkässä juoksussa halvemmaksi ottaa kaivuutyöt, urakoinnit ja kaapelien sisäänviennit & päätelaitteiden asennus itse joltain - vai kannattaako ottaa vuokrakuitu ns. osamaksulla josta kuitenkin voi ainakin tällä hetkellä valita useammasta kumppanista ja siten mahdollisuus vaikuttaa kustannuksiin?

      • Anonyymi

        Vastaan omaani vielä:

        Tässä Elisan vastaus pari vuotta sitten, eli lyhyesti tuovat valokuidun tekniseen tilaan josta kuparilla eteenpäin - huoneistoihin ei kuitua.

        "Ilmeisesti kyseessä on 10 huoneiston As Oy ja teillä on yhteinen tekninen tila josta lähtee kaapeloinnit huoneistoihin? Voimme tarjota kuitua teille siten että kuitu rakennetaan taloyhtiön tekniseen tilaan saakka ja liittymismaksu kattaa kaiken rakentamisen sinne ja jälkien korjauksen. Alustavasti kun katsoin millaista rakentamista tämä vaatisi niin karkea hinta-arvioni olisi + 9 000€ ja jos haluatte niin voin laittaa tämän tarkempaan selvitykseen?"


    • Anonyymi

      Ei kiitos

    • Anonyymi

      Ei joo jatkoon ei.

      Tehnyt töitä eri puolella suomea, kun vastassa on kuitunen, niin sen kyllä jo siitä paskapuheesta kuulee!
      Olin töissä näillä :D sääntö Number 1, kilpailijoita _ei mollata_ koulutuksissa asti ihan läpi käytyä. Sen yhden ainon koulutuksen jonka siellä istuin :D! Seuraavalla viikolla jo lähiesimies tasolla keskusteluissa joukkueen kanssa kilpailijan rakennusmaille olisi ”ihan läpällä pitänyt mennä viemään meidän mainokset, mitäs työ täällä rakennatte” meijän mestat. Hommat huipentuu kun neropatti räväyttää kommentin: olis pitäny vetää kuiut poikki :D seuraava kehottaa Joo kusemaan päälle! Kapteeni heittää: joo kustaan päälle :D naurusta saa varmaan Bonukset?

      Ei nämä työt sitten napannut :/ ainoa työilmapiiri jossa on ollut todella töykeää käytöstä ! Monessa suhteessa

    • Anonyymi

      Kuidun otan ihan sama kenen muun kautta. Ja niin jo muutamaan osoitteeseen tehtykin!

    • Anonyymi

      Ensikerralla insinööri voi miettiä tehdäänkö uutta G:tä ennen kuidutusta. Niinköö Ruottissaki ;D

    • Anonyymi

      Tulos tai ulos, huomaa sen paskanpuhumisen kun kävivät kauppaamassa täällä Sipoo sitä. Moni on ottanut. Höpöpö.

      • Anonyymi

        Kuitua rakennetaan nyt ennätysmäisesti ympäri Suomea, kymmenien firmojen toimesta. Kysyntä maailman parhaalle nettiyhteydelle on kovaa.


      • Anonyymi

        Niitä höpö 5g ja tulevia 6g liittymiä ja yli 500€ laitteita odotellessa.


    • Anonyymi

      > Kysyntä maailman parhaalle nettiyhteydelle on kovaa.

      Hinta ratkaiselle tavalliselle käyttäjälle. Niille joiden nykyiset langattomat tai vanhat ADSL-yhteydet palvelee mainiosti edelleen.

      OK-taloissa asuville valokuituliittymä tarkoittaa ainakin Elisan-puhelinverkkoalueella noin 60 €/kk suuruista yhteyskustannusta. Rivitalossa ja kerrostalossa pääsee halvemmalla.

    • Anonyymi

      Tarvitsen kuulemma nopeampaa liittymää, koska ???

    • Anonyymi

      Samaten kertakäyttötossut portaikoissa,koska voi pienen pieniä kavereita 3-4mm kulkeutua muualle minne meneekin.Soittikohan joku kumman kuplivan kohinan takaa ei kuulunut,mutta työ,koulutus ja kurssi-aikana kaikki sitten kuuluvat vai onko julkista vaikka eri mikkeihin tiedot maailmalle ei kai soittelu nii salaista ole joku kai päivystää ja uutiset einälle?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3644
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3328
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2428
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1579
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1544
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1461
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1410
    Aihe