Mikä oli ruokauhri?

Anonyymi

Alkaako Jerusalemissa kolmannessa temppelissä samanlainen uhraaminen kuin tapahtui Mooseksen 4. Kirjan kuwauksen mukaan?

Mikä oli ruokauhrin tarkoitus?

Miksi Jumala ei enää halua eläimiä ruokauhriksi?

Miksi juutalaiset eivät ymmärrä Jeesuksen olevan heidän odottama Messiaansa, Kuninkaansa? Asiahan tulee hyvin selvästi esiin VT:ssa. Ja SUPER selvästi UT:ssa!

Ei kai heillä ole peite silmillään? Oletko kuullut millaisia valheopetuksia rabbeilla on koskien UT:a? Oletko kuullut, että yleinen tapa on ohittaa VT:n jakeita ja keksiä epäloogisia selityksiä jaekohtiin, jotka kertovat Jeesuksesta, piilottaen Jeesuksesta kertovan jakeen?

Selef

60

303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tottakai piti nämä ruokauhrit jumalalle keksiä, jotta papisto sai syödäkseen ilmaista ruokaa.

      • Anonyymi

        Nykyaikana uhri annetaan rahana lahkopastorin kolehtiin. Isommissa pirunkarkoitus temppeleissä sitten maksetaan palkkaa, että pappikin "saa kahvia juodakseen".


    • Anonyymi

      2Moos.29:41 Ja uhraa toinen karitsa iltahämärässä; uhrattakoon se toimittamalla samankaltainen ruokauhri ja juomauhri kuin aamullakin, suloisesti tuoksuvaksi uhriksi Herralle. Ps.40:7 Teurasuhria ja ruokauhriin et sinä mielisty; minun korvani sinä avasit, poltouhria ja syntiuhria sinä et vaadi. 3Moos.2:1-3

      • Anonyymi

        Itsellä on menossa Mooses 4 , luku 18, jae 1, josta teen seuraavaksi aloituskyssärin, koska siinä on selvennyksen paikka kun jaetta syynätään ja mietitään mix se " small" ero siinä on , ja mitähän se meinaa.

        Aaronin ja hänen poikiensa ja Aaronin faijan suvun oli kannettava pyhäkköä vastaan tehdyt rikkomukset.

        Mutta suvun ei tarvinnut kantaa pappeutta vastaan tehtyjä rikkomuksia.

        Mitä olivat rikkomukset pyhäkköä vastaan?
        Mitä olivat rikkomukset pappeutta vastaan? Ei ainakaan naispappeus, mutta mikkee?

        Selef


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Mal.1:10-14

      • Anonyymi

        Anteeksipyynnön saaminen Jumalalta oli halpanapidettyä. Halpana pitäminen on halveksimista: Tuolle annan koiraspuolen sijasta viallisen eläimen sovitun skoiraspuolen sijasta. Naaras ei kelpaa ilmeisesti kun koiras on eläinuhrille asetettu vaatimus.



        Selef


    • Anonyymi

      "Miksi juutalaiset eivät ymmärrä Jeesuksen olevan heidän odottama Messiaansa, Kuninkaansa? Asiahan tulee hyvin selvästi esiin VT:ssa. Ja SUPER selvästi UT:ssa!"

      Tätähän me kristityt ihmettelemme mutta meillä on peite omilla silmillämme heidän vuosituhantista perintöään ja heprealaista Raamattua kohtaan. Sinäkään et tule ymmärtämään etkä hyväksynään tätä selitystäni.

      Yksi syy siihen, miksi he eivät näe Jeesusta messiaana on se, että kristinusko vääristelee heidän kirjoituksiaan. On kaksi erilaista tapaa vääristellä juutalaisia kirjoituksia. Ensinnä se, miten Uuden testamentin kirjoittajat käyttävät VT kirjoituksia omaksi edukseen mutta miten kristinusko ei ymmärrä miksi ja millä tavalla he sen tekevät. Syntyy vääriä tulkintoja. Ja toiseksi, se miten kristinuskon traditioksi muodostunut tapa selittää VT jakeita muuttaa niiden alkuperäisiä merkiyksiä. Juutalaiset eivät kykene näkemään heille tutuista historian tapahtumista selityksiä, jotka eivät ole heidän mielestään totta.

      Erityisesti traditioksi on muodostunut, että valitaan Vanhasta testamentista yksittäisiä jakeita, jotka näennäisesti sopisivat ennustukseksi Kristuksesta mutta kun koko luku luetaan ja otetaan huomioon asiayhteys sekä kielioppi, huomataan, etteivät jakeet oikeasti kerrokaan Kristuksesta. Olenkin kristittynä ihan tyrmistynyt, että näin suorastaan valehdellaan tiettyjen jakeiden kertovan Kristuksesta vaikkei ne hänestä kerro. Monelta kristityltä pitäisikin kysyä, että miten voit katsoa peilistä itseäsi silmiin kun samaan aikaan valehtelet Jeesuksen puolesta.

      Sitten se, miten UT kirjoittajat käyttävät VT tekstejä kertoakseen Jeesuksesta, on ymmärretty kirkon traditiossa väärin. Kun UT kirjoittaja lainaa tekstiä VT:stä, välillä hän tekee kirjaimellisen tulkinnan ja välillä kuvainnollisen tulkinnan. Harva uskova ymmärtää milloin kuuluu tehdä kirjaimellinen tulkinta ja milloin kuvainnollinen. Kun kristitty väittää tulkintaa kirjaimelliseksi mutta se onkin kuvainnollinen, siitä syntyy valheellinen kuva siitä, mitä UT kirjoittaja on halunnut sanoa. Ja kun hän väittää tulkintaa kuvainnolliseksi vaikka se on kirjaimellinen, käy samoin.

      Kristityt ovat omineet lukuisia VT kertomuksia itselleen ja väittävät niiden kertovan messiaasta vaikka VT ajan heprealaiset eivät ikinä olisi nähneet niissä messiasta... ja he, jos jotkut tiesivät millainen messias tulisi olemaan. Heidän messiaansa ei olisi hyljätty runneltu, tapettu, häväisty messias vaan voitokas johtaja, joka tappaisi jumalattomat ja johtaisi maanpäällistä valtakuntaansa Jumalan avulla.

      Tällaisia juutalaisten oikeita messias-ennustuksia löytyy VT:sta useita. Kun taas kristittyjen valitsemat ns ennustukset ovat aina jo tapahtuneita tapahtumia Vanhan testamentin historiasta. Juutalaiset tietävät tämän, koska ovat itse eläneet tuota aikaa ja heillä on runsaasti Raamatun ulkopuolisia kirjoituksia samalta ajalta, jotka todistavat heidän asiansa todeksi. Kristittyjen tulkinnat ovat lähes aina muka-ennustuksia vaikka ne on kirjoitettu menneeseen aikaan, ikään kuin pluskvamperfektissä. Niistä vääristellään tulevaisuuden ennustuksia. Jotkut ns ennustukset perustuvat kristityillä ihan vain kieliopin väärinymmärtämiseen. Koska nämä tulkinnat ovat jo niin syvälle juurtuneita, niitä ei enää uskalleta muuttaa oikeiksi. Historia tuntee joitakin tapauksia joista asia käy ilmi. Asiaan liittyy suuria tunteita, joiden takia ollaa valmiit jopa pimittämään oikeaa tietoa.

      Kun kristinusko on niin kauan vääristellyt VT kirjoituksia, on niistä tullut uusi totuus. Tosin yhä useammat ja useammat kirkkokunnat ja ateistitutkijatkin myöntävät näiden valhetulkintojen olevan väärinymmärryksiä. Raamatunhistorian, kulttuurien ja Kielentutkimus ovat edenneet niin pitkälle, että kiistattomia tosiasioita vastaan on vaikeaa taistella uskottavasti. Mutta sulkemalla silmät näiltä totuuksilta, voidaan hyvin jäädä kuvittelemaan keskiaikaisia käsityksiä messias-ennustuksista.

      Minulla ei ole mitään ongelmaa puhua totuudesta ja uskoa totuuteen näistä asioista. Minä en Jeesuksen puolesta aio valehdella. En ole juutalaisvastainen enkä suosi juutalaisia. Suosin totuutta. Se ei vie mitään pois Jeesukselta eikä Jumalalta. Vaikka valheelliset tulkintatavat jätetään pois, jää jäljelle silti Jeesus Messias ja aivan riittävästi todisteita siitä, että hän on messias: Jumalan voideltu Vapahtaja. Raamattu ei mene siitä rikki jos siitä etsitään oikeaa todellista totuutta. Totuutta ei pidä pelätä. Totuus ei ole vaarallinen. Se tekee vapaaksi.

      Jos tosiaan aidosti kysyit aloituksessasi mikseivät juutalaiset näe VT:ssa messiasta, niin tässä on aito totuudenmukainen ja vilpitön vastaus. En kuitenkaan usko, että oikeasti halusit kuulla vastausta kysymykseesi. Olen lähes varma, ettet pysty hyväksymään sitä, sillä kun sinulle on "totuutena" niin kauan opetettu tiettyjä tapoja uskoa tiettyihin Raamatun tulkintoihin, et kykene enää näkemään niistä muita selityksiä kuin oppimasi. Harva kun kykenee myöntämään olleensa väärässä uskomusasioissa.

      • Anonyymi

        Kiitos kommenttivyörystä, joka hieman sivuaa kysymyksiäni. Huomioin kirjoituksessasi yleistävyyden, kirkon traditionaalisen tulkinnan, minun ymmärryksen aliarvioimisen, Raamatun mainitsemattomuuden ja kirkollisuuden mainitsemisen ilman ainoatakaan Raamatun jakeen käyttöä näyttönä esimerkkinä. Sinulla ei ole tietoa opin lähteestäni, jonka sanot olevan " Raamatuntulkinnat ."

        Oppikirjani on yksin Raamattu. En tarvitse muiden sanoja tekemään selväksi Raamatun ilmoitusta ja mitä siellä oikeasti lukee sen sijaan kuin siellä lukee, kun se on selvää itsessään. Käännöksistä löytyy vajavaista käännöstyötä, johon kiinnittää huomion kun alkaa miettiminen että jokin ei täsmää, silloin tutkimusmatkailija perehtyy alkuperäiskieliseen Raamattuun tai muille kielille käännöksistä etsimään selvennyksen, asian ymmärryksen.

        Mistä kertoo tapa puhua aliarvioivasti lähimmäisistään? Onko sulla mitään teoriaa siihen?

        Totuudenmukainen vastaus kysymykseen: Oletko liberaaliteologi? Mikä on sinulle eniten ymmärrystä lisännyt liberaaliteologi kirjoittama kirja?



        Selef


      • Anonyymi

        10:06 kirjoittaja purit tavallaan tiivistettyyn muotoon asian.
        Osa juutalaisista tuli aikanaan uskoon - Apostolisena aikana. Rooman vallan keskus taas toi omat haasteet - ja tätä taustaa vasten he - jotka juutalaisuudesta ei korostaneet, eikä nähneet Messiasta - voi peilata tätäkin päivää - miksi me emme näe Messiasta.

        Mitä taas viittaat tähän pakana- uskonnollisuuteen - on toisen herran aikaansaannosta.
        Kun Lucifer ei päässyt ulkopäin Herran kansan kimppuun se kävi tuvanpuolelle, eli meidän pakanallisten uskonnonjohtajien elämän kautta.
        Hajotettiin Apostolinen seurakunta - luotiin eri kirkkokunnat - jotka nostettiin pilkkanimellä kristityt - Herran omat on opetuslapsia. - niin nämä kristityt tappelemaan keskenään, eli tappamaan toisiaan. Tuotiin ihmiskäskyt - rakennettiin antiseemitisminen uskontokenttä, mikä elää tätäpäivää ja vaatii ikäänkuin juutalaisia taipumaan pakanuuteen.
        Ei juutalainen ota sapatintilalle, mikä on Jumalansiunaama - pakanallista auringonpalvontapäivää. Ja mikä kristillisyyden vainot on osoitettu ja osoitetaan edelleen Herrankansaa kohtaan. tätähän tuot esiin.
        Se ei voi yhdistyä. Meillä on se rätti silmillämme ja niin pakanallisten uskontojen kirkkokäsikirjat sitomassa sen, että Jumalan Sana ei voi tulla todeksi.

        ts. harva on - joka todella pelastuu - tämä meidän kultainen sonnivasikka on hyvä esimerkki ja varjokuva löytyy Siinailta, oppina ja opetuksena.
        Mooseksella on käsissä Jumalankirjoittama Sana - neuvot ja ohjeet - rakkaus - lain päämäärä.
        Kansa ei jaksanut odottaa - Mooses heidän mielestään viipyi liian kauan, palattiin ajatuksessa Egyptin aikaan, monijumalaisuuteen, tehtiin Siinain vuorenjuurella - sonnivasikka.
        tätä se on pakanuus ja uskonnollisuus.
        Siinä ei näy - Mooseksen ja Karitsan virttä - jota kerran lasimerellä lauletaan.

        Mutta, näinhän se on. Ihmiset ovat vuohia, tai lampaita. Vanhanliitonajan niskoittelu on lopunajalle varoitus. Ja muotouskonnollisuus on sitä, mitä ei juutalaiset Herrankansana - aamenna. Tavallaan he pitävät raamatun kirjoitukset - olemassaolon paikalla, ettemme me kääntele niitä miksi sattuu.

        Ja tulkinnoista pidetään kirkkokunnissa kiinni. Ne on kahleita heillekin, jotka tietävät totuuden. Olen törmännyt siihen. Siitä ei ole heidänkään lupa puhua.
        Mutta, näin. Ravistakoon Herra puunsa - että hedelmät löytyisi.

        Tässä kesken kirjoitusten alkoi puhelinrumba... pitää keskittyä siihen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos kommenttivyörystä, joka hieman sivuaa kysymyksiäni. Huomioin kirjoituksessasi yleistävyyden, kirkon traditionaalisen tulkinnan, minun ymmärryksen aliarvioimisen, Raamatun mainitsemattomuuden ja kirkollisuuden mainitsemisen ilman ainoatakaan Raamatun jakeen käyttöä näyttönä esimerkkinä. Sinulla ei ole tietoa opin lähteestäni, jonka sanot olevan " Raamatuntulkinnat ."

        Oppikirjani on yksin Raamattu. En tarvitse muiden sanoja tekemään selväksi Raamatun ilmoitusta ja mitä siellä oikeasti lukee sen sijaan kuin siellä lukee, kun se on selvää itsessään. Käännöksistä löytyy vajavaista käännöstyötä, johon kiinnittää huomion kun alkaa miettiminen että jokin ei täsmää, silloin tutkimusmatkailija perehtyy alkuperäiskieliseen Raamattuun tai muille kielille käännöksistä etsimään selvennyksen, asian ymmärryksen.

        Mistä kertoo tapa puhua aliarvioivasti lähimmäisistään? Onko sulla mitään teoriaa siihen?

        Totuudenmukainen vastaus kysymykseen: Oletko liberaaliteologi? Mikä on sinulle eniten ymmärrystä lisännyt liberaaliteologi kirjoittama kirja?



        Selef

        Annan sinulle vain kaksi raamatunpaikkaa esimerkiksi, koska huomaan, että arvioni sinusta osui oikeaan: et kykene käsittelemään asioita muista kuin sinulle opetetuista tulkinnoista käsin.

        Kun tutkii huolella sitä, miten Uuden testamentin kirjoittajat käsittelivät ja tulkitsivat Vanhan testamentin tekstejä, huomataan, että he käyttävät kumpaakin tulkintatapaa: kirjaimellista ja kuvainnollista. Jos valitsee käyttää molempia tapoja, pitää tietää milloin tulkinnan pitää olla kirjaimellista ja milloin kuvainnollista. Mistä tietää kumpaa tapaa käytetään milloinkin? Ja päteekö esim. kirjaimellinen tulkinta koko lukuun vai vain jakeeseen, jota Vanhasta testamentista lainataan. Joskus se pätee vain jakeen osaan. Miksi?

        Esim. Hoosea 11:1 ei ole edes profetia vaan viittaa menneeseen. Se ei viittaa edes Hoosean ajan tulevaisuuteen.

        ”Kun Israel oli nuori, minä rakastin sitä, ja Egyptistä minä kutsuin poikani.” (Hoos 11:1, FinRK)

        Silti Matteus käyttää sitä kuvaamaan omaa aikaansa eli Hoosean näkökulmasta puhuttaisiin tulevaisuudesta.

        "Herättyään Joosef otti lapsen ja hänen äitinsä ja lähti yötä myöten Egyptiin. Hän viipyi siellä Herodeksen kuolemaan asti. Näin toteutui se, minkä Herra oli puhunut profeetan kautta, joka sanoo: ”Egyptistä minä kutsuin poikani.” " (Matt 2:14-15, FinRK)

        Milloin jotakin VT tekstiä tulkitaan kirjaimellisena profetiana? Sinun on tehtävä päätös siitä, jotta voit edes aloittaa Ilmestyskirjan tulkinnan.

        Monasti käy niin, että kun tekee kirjaimellisen tulkinnan tekstistä, johon UT on käyttänyt kuvainnollista tulkintaa, menee paitsi kunnolla metsään, tulee myös valehdelleeksi itselleen. Kun tarpeeksi valehtele itselleen, rupeaa pitämään valhetta totena. Kun tarpeeksi moni ympärillä yhtyy valheeseen, kaikki pitävät sitä hetken päästä ainoana oikeana totuutena.

        On selvää, että et kykene näkemään näitä asioita. Mutta eihän ne riviuskovalle aukeakaan.

        Sinä kysyit. Minä vastasin. Jos vastaus ei kelpaa, se ei ole minun ongelmani. Se, ettet sinä edes aio keskustella järkevästi vastauksestani, kertoo vain sen, ettet ollut oikeasti edes kiinnostunut siitä, mistä kysyit. Et edes halua muita vastauksia, kuin niitä, joihin sinut on opetettu. Ja kertoo se senkin, että luulet jo tietäväsi kaiken ja olevasi kaikessa oikeassa. Kuvittelet, että sinulla on ainoa oikea totuus. Vain nöyrä ja itsestään varma ihminen pystyy keskustelemaan avoimesti ja ennakkoluulottomasti Jumalaan liittyvistä opeista, rakentavasti. Sinä et pysty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        10:06 kirjoittaja purit tavallaan tiivistettyyn muotoon asian.
        Osa juutalaisista tuli aikanaan uskoon - Apostolisena aikana. Rooman vallan keskus taas toi omat haasteet - ja tätä taustaa vasten he - jotka juutalaisuudesta ei korostaneet, eikä nähneet Messiasta - voi peilata tätäkin päivää - miksi me emme näe Messiasta.

        Mitä taas viittaat tähän pakana- uskonnollisuuteen - on toisen herran aikaansaannosta.
        Kun Lucifer ei päässyt ulkopäin Herran kansan kimppuun se kävi tuvanpuolelle, eli meidän pakanallisten uskonnonjohtajien elämän kautta.
        Hajotettiin Apostolinen seurakunta - luotiin eri kirkkokunnat - jotka nostettiin pilkkanimellä kristityt - Herran omat on opetuslapsia. - niin nämä kristityt tappelemaan keskenään, eli tappamaan toisiaan. Tuotiin ihmiskäskyt - rakennettiin antiseemitisminen uskontokenttä, mikä elää tätäpäivää ja vaatii ikäänkuin juutalaisia taipumaan pakanuuteen.
        Ei juutalainen ota sapatintilalle, mikä on Jumalansiunaama - pakanallista auringonpalvontapäivää. Ja mikä kristillisyyden vainot on osoitettu ja osoitetaan edelleen Herrankansaa kohtaan. tätähän tuot esiin.
        Se ei voi yhdistyä. Meillä on se rätti silmillämme ja niin pakanallisten uskontojen kirkkokäsikirjat sitomassa sen, että Jumalan Sana ei voi tulla todeksi.

        ts. harva on - joka todella pelastuu - tämä meidän kultainen sonnivasikka on hyvä esimerkki ja varjokuva löytyy Siinailta, oppina ja opetuksena.
        Mooseksella on käsissä Jumalankirjoittama Sana - neuvot ja ohjeet - rakkaus - lain päämäärä.
        Kansa ei jaksanut odottaa - Mooses heidän mielestään viipyi liian kauan, palattiin ajatuksessa Egyptin aikaan, monijumalaisuuteen, tehtiin Siinain vuorenjuurella - sonnivasikka.
        tätä se on pakanuus ja uskonnollisuus.
        Siinä ei näy - Mooseksen ja Karitsan virttä - jota kerran lasimerellä lauletaan.

        Mutta, näinhän se on. Ihmiset ovat vuohia, tai lampaita. Vanhanliitonajan niskoittelu on lopunajalle varoitus. Ja muotouskonnollisuus on sitä, mitä ei juutalaiset Herrankansana - aamenna. Tavallaan he pitävät raamatun kirjoitukset - olemassaolon paikalla, ettemme me kääntele niitä miksi sattuu.

        Ja tulkinnoista pidetään kirkkokunnissa kiinni. Ne on kahleita heillekin, jotka tietävät totuuden. Olen törmännyt siihen. Siitä ei ole heidänkään lupa puhua.
        Mutta, näin. Ravistakoon Herra puunsa - että hedelmät löytyisi.

        Tässä kesken kirjoitusten alkoi puhelinrumba... pitää keskittyä siihen.

        Taivaastako soitettiin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Annan sinulle vain kaksi raamatunpaikkaa esimerkiksi, koska huomaan, että arvioni sinusta osui oikeaan: et kykene käsittelemään asioita muista kuin sinulle opetetuista tulkinnoista käsin.

        Kun tutkii huolella sitä, miten Uuden testamentin kirjoittajat käsittelivät ja tulkitsivat Vanhan testamentin tekstejä, huomataan, että he käyttävät kumpaakin tulkintatapaa: kirjaimellista ja kuvainnollista. Jos valitsee käyttää molempia tapoja, pitää tietää milloin tulkinnan pitää olla kirjaimellista ja milloin kuvainnollista. Mistä tietää kumpaa tapaa käytetään milloinkin? Ja päteekö esim. kirjaimellinen tulkinta koko lukuun vai vain jakeeseen, jota Vanhasta testamentista lainataan. Joskus se pätee vain jakeen osaan. Miksi?

        Esim. Hoosea 11:1 ei ole edes profetia vaan viittaa menneeseen. Se ei viittaa edes Hoosean ajan tulevaisuuteen.

        ”Kun Israel oli nuori, minä rakastin sitä, ja Egyptistä minä kutsuin poikani.” (Hoos 11:1, FinRK)

        Silti Matteus käyttää sitä kuvaamaan omaa aikaansa eli Hoosean näkökulmasta puhuttaisiin tulevaisuudesta.

        "Herättyään Joosef otti lapsen ja hänen äitinsä ja lähti yötä myöten Egyptiin. Hän viipyi siellä Herodeksen kuolemaan asti. Näin toteutui se, minkä Herra oli puhunut profeetan kautta, joka sanoo: ”Egyptistä minä kutsuin poikani.” " (Matt 2:14-15, FinRK)

        Milloin jotakin VT tekstiä tulkitaan kirjaimellisena profetiana? Sinun on tehtävä päätös siitä, jotta voit edes aloittaa Ilmestyskirjan tulkinnan.

        Monasti käy niin, että kun tekee kirjaimellisen tulkinnan tekstistä, johon UT on käyttänyt kuvainnollista tulkintaa, menee paitsi kunnolla metsään, tulee myös valehdelleeksi itselleen. Kun tarpeeksi valehtele itselleen, rupeaa pitämään valhetta totena. Kun tarpeeksi moni ympärillä yhtyy valheeseen, kaikki pitävät sitä hetken päästä ainoana oikeana totuutena.

        On selvää, että et kykene näkemään näitä asioita. Mutta eihän ne riviuskovalle aukeakaan.

        Sinä kysyit. Minä vastasin. Jos vastaus ei kelpaa, se ei ole minun ongelmani. Se, ettet sinä edes aio keskustella järkevästi vastauksestani, kertoo vain sen, ettet ollut oikeasti edes kiinnostunut siitä, mistä kysyit. Et edes halua muita vastauksia, kuin niitä, joihin sinut on opetettu. Ja kertoo se senkin, että luulet jo tietäväsi kaiken ja olevasi kaikessa oikeassa. Kuvittelet, että sinulla on ainoa oikea totuus. Vain nöyrä ja itsestään varma ihminen pystyy keskustelemaan avoimesti ja ennakkoluulottomasti Jumalaan liittyvistä opeista, rakentavasti. Sinä et pysty.

        Oletko liberaaliteologi? Sulla on erikoisempi näkemys asiallisesta keskustelusta jos omaa osaasi pidät asiallisena ja mun osaani epäasiallisena.

        Onko se liberaalinen näkemys asiallisuudesta, joka sinulla on? Esität totuuksina asioita, joista sinulla ei ole tietoa.

        https://www.youtube.com/watch?v=lZ9Nwqh3auw

        Milloin symboliikkakuvailua käytetään kuvaamaan todellisuutta. Kirjoitit heidän käyttämästä tulkintavasta , mutta eivät he tulkitse vaan kertovat asioita. Onko sulla vaikeuksia ymmärtää symbolikuvakieltä?

        Pidätkö symbolikuvakieltä merkityksettömämpänä kuin kirjaimellista/kirjallista ilmaisutapaa luotettavuuden suhteen?

        Pidätkö Jumalalta saatuja ilmoituksia luotettavina?

        Selef


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko liberaaliteologi? Sulla on erikoisempi näkemys asiallisesta keskustelusta jos omaa osaasi pidät asiallisena ja mun osaani epäasiallisena.

        Onko se liberaalinen näkemys asiallisuudesta, joka sinulla on? Esität totuuksina asioita, joista sinulla ei ole tietoa.

        https://www.youtube.com/watch?v=lZ9Nwqh3auw

        Milloin symboliikkakuvailua käytetään kuvaamaan todellisuutta. Kirjoitit heidän käyttämästä tulkintavasta , mutta eivät he tulkitse vaan kertovat asioita. Onko sulla vaikeuksia ymmärtää symbolikuvakieltä?

        Pidätkö symbolikuvakieltä merkityksettömämpänä kuin kirjaimellista/kirjallista ilmaisutapaa luotettavuuden suhteen?

        Pidätkö Jumalalta saatuja ilmoituksia luotettavina?

        Selef

        "Kirjoitit heidän käyttämästä tulkintavasta , mutta eivät he tulkitse vaan kertovat asioita. "

        Jokainen Uuden testamentin lainaama VT teksti on aina tulkintaa. Jokainen Raamatusta esitetty uskomus ja oppi on aina tulkintaa. Raamattua ei voi esittää ilman jonkun tulkintaa. Joko tulkitsija on Raamatun kirjoittajan tai hän, joka esittää asioita Raamatusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko liberaaliteologi? Sulla on erikoisempi näkemys asiallisesta keskustelusta jos omaa osaasi pidät asiallisena ja mun osaani epäasiallisena.

        Onko se liberaalinen näkemys asiallisuudesta, joka sinulla on? Esität totuuksina asioita, joista sinulla ei ole tietoa.

        https://www.youtube.com/watch?v=lZ9Nwqh3auw

        Milloin symboliikkakuvailua käytetään kuvaamaan todellisuutta. Kirjoitit heidän käyttämästä tulkintavasta , mutta eivät he tulkitse vaan kertovat asioita. Onko sulla vaikeuksia ymmärtää symbolikuvakieltä?

        Pidätkö symbolikuvakieltä merkityksettömämpänä kuin kirjaimellista/kirjallista ilmaisutapaa luotettavuuden suhteen?

        Pidätkö Jumalalta saatuja ilmoituksia luotettavina?

        Selef

        "Onko se liberaalinen näkemys asiallisuudesta, joka sinulla on? Esität totuuksina asioita, joista sinulla ei ole tietoa."

        Selehvihän se on, kuka saa täällä päättää kenellä on tietoa ja kenellä ei. Joku rupinen hellaripastoriko tietää viimeisimmän huudon mukaiset tiedot. Ja ilman, että selehvi saa kategorisoida jonkun ihmisen, hän ei pysty uskomaan tätä. Ei Raamatun lukeminen tee selehvi sinusta asiantuntijaa. Kyllä ne on ne asiantuntijat erikseen. Ei kai sinulla voi olla ymmärrystä kun ainoa, mitä tiedät koko Raamatusta, on se, mitä kaverille kilauttamalla olet saanut selville.

        Mutta ano 10:06 kertoo kyllä mielenkiintoisia näköaloja. Onko hän opiskellut juutalaisuudesta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kirjoitit heidän käyttämästä tulkintavasta , mutta eivät he tulkitse vaan kertovat asioita. "

        Jokainen Uuden testamentin lainaama VT teksti on aina tulkintaa. Jokainen Raamatusta esitetty uskomus ja oppi on aina tulkintaa. Raamattua ei voi esittää ilman jonkun tulkintaa. Joko tulkitsija on Raamatun kirjoittajan tai hän, joka esittää asioita Raamatusta.

        Väärin.

        Tulkinta sisältää valhetta kuten liberaaliteologia, joka on valheellinen tulkintavalhekalu muuttamaan Raamatun ilmoittama totuus valheeksi.


        Totuus ei tarvitse liberaaliteologia valhetulkitsemaan itseään.Lässyn lässyn lässyti lässyn.

        Selef


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Väärin.

        Tulkinta sisältää valhetta kuten liberaaliteologia, joka on valheellinen tulkintavalhekalu muuttamaan Raamatun ilmoittama totuus valheeksi.


        Totuus ei tarvitse liberaaliteologia valhetulkitsemaan itseään.Lässyn lässyn lässyti lässyn.

        Selef

        Osoitat komentillasi, ettet ymmärrä Uutta testamenttia. Lähes koko Uusi testamentti on Vanhan testamentin tulkintaa.

        Näin voi käydä kun ei pääse opiskelemaan Raamattua sellaisissa seurakunnissa, jossa on omia teologeja Pyhän hengen johdossa. Sinulta puuttuu ymmärrys raamatuntutkimuksesta ja kaikki uusi pelottaa sinua, oli se sitten valheoppia tai puhdasta opetusta. Liekö luonnekysymys.

        Kyllä sääliksi käy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osoitat komentillasi, ettet ymmärrä Uutta testamenttia. Lähes koko Uusi testamentti on Vanhan testamentin tulkintaa.

        Näin voi käydä kun ei pääse opiskelemaan Raamattua sellaisissa seurakunnissa, jossa on omia teologeja Pyhän hengen johdossa. Sinulta puuttuu ymmärrys raamatuntutkimuksesta ja kaikki uusi pelottaa sinua, oli se sitten valheoppia tai puhdasta opetusta. Liekö luonnekysymys.

        Kyllä sääliksi käy.

        Tulkitsijalla, valehtelijalla puuttuu ymmärrys totuuteen.

        Turhaa on käyttää tulkinta sanaa Raamatun ymmärtämisessä, muuta kuin valehtelupyrkimys siihen on syynä.

        Raamattu ei käytä sanaa tulkinta, mutta sanaa valhe käyttää?

        Tosiasioita on usein pyritty muuttamaan valheeksi tulkintavalhekalun avulla.

        Tulkitse tämmöinen kirjoitukseni? Onko vaikeuksia kertoa olevansa liberaali?

        Selef


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulkitsijalla, valehtelijalla puuttuu ymmärrys totuuteen.

        Turhaa on käyttää tulkinta sanaa Raamatun ymmärtämisessä, muuta kuin valehtelupyrkimys siihen on syynä.

        Raamattu ei käytä sanaa tulkinta, mutta sanaa valhe käyttää?

        Tosiasioita on usein pyritty muuttamaan valheeksi tulkintavalhekalun avulla.

        Tulkitse tämmöinen kirjoitukseni? Onko vaikeuksia kertoa olevansa liberaali?

        Selef

        Joka ikinen puhe ja kirjoitus, joka tekee jotakin muuta kuin lainaa sanatarkasti Raamattua, on ihmismielen tulkintaa. Ja lähes jokainen Uuden testamentin jae on tulkintaa Vanhasta testamentista. Ja varsinkin ne, jotka sanovat että antaa Raamatun selittää itse itseään, he vasta omia tulkintojaan esittävätkin. Jos sinä et sitä ymmärrä, ei voi mitään. Sokea kanakin jyvän löytää...tuurilla.

        Tässä ei kuule sun suunsoittosi auta. Kun et ymmärrä, niin et ymmärrä. Et edes pysty näkemään koko asiaa, koska olet sokea sille. Kerrankin, olet tyhmä....jälleen.


    • Anonyymi

      "Oletko kuullut, että yleinen tapa on ohittaa VT:n jakeita ja keksiä epäloogisia selityksiä jaekohtiin, jotka kertovat Jeesuksesta, piilottaen Jeesuksesta kertovan jakeen?"

      Oletko koskaan ajatellut, että kristittyjen yleinen tapa on ohittaa VT:n jakeita ja keksiä epäloogisia selityksiä jaekohtiin, jotka eivät kerro Jeesuksesta, antaen niille omia merkityksiään Jeesuksesta, joita juutalaiset, jotka tuntevat historiansa, eivät niissä voi nähdä?

    • Anonyymi

      Kolmas temppeli rakennetaan antikristukselle (ihminen), joka tulee temppeliin hallitsemaan maailmaa (3,5 v). Siellä uhrataan jopa eläinuhreja, jotka pilkkaa Jeesuksen uhriverta. Jeesus ei voi olla maallisen temppelin ylimmäisenä pappina! Maallisessa temppelissä on piraatti "kaikkeinpyhin".

      Me uudestisyntyneet kristityt olemme uuden liiton temppeli. Meidän kaikkeinpyhin on taivaassa, jossa Jeesus on ylimmäisenä pappina.

      • Anonyymi

        Heitä jo pois nuo kolmet ja puolet vuodet mielestäsi.

        1234567---


      • Anonyymi

        Raamatun mukaan temppeliä ei rakenneta Antikristukselle, mutta hän menee 3,5 vuodeksi temppeliin. Antikristus ei toimita polttouhreja vaan lopettaa uhraamisen, kuten Raamattu selvästi ilmoittaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamatun mukaan temppeliä ei rakenneta Antikristukselle, mutta hän menee 3,5 vuodeksi temppeliin. Antikristus ei toimita polttouhreja vaan lopettaa uhraamisen, kuten Raamattu selvästi ilmoittaa.

        Heitä vaan nuo kolmet ja puolet vuodet pois mielestäsi.

        1234567---


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamatun mukaan temppeliä ei rakenneta Antikristukselle, mutta hän menee 3,5 vuodeksi temppeliin. Antikristus ei toimita polttouhreja vaan lopettaa uhraamisen, kuten Raamattu selvästi ilmoittaa.

        Mitä varten uhrataan eläinuhreja uuden liiton aikana? Mille jumalalle? Uhrit eivät poistaneet syntejä vanhan liitonkaan aikana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä varten uhrataan eläinuhreja uuden liiton aikana? Mille jumalalle? Uhrit eivät poistaneet syntejä vanhan liitonkaan aikana.

        Paavali uhrasi alkuseurakunnan kristittyjen kanssa temppelissä laissa säädetyt uhrit ja kaikki tehtiin uuden liiton puolella niin kauan kuin oli temppeli olemassa. Apostolien teoissa kerrotaan, miten alkuseurakunta kokoontui Jerusalemin temppeliin ja uhrasi apostolien johdolla laissa säädetyt uhrit mukaan lukien myös Paavali, joka uhrasi ja noudatti lakia. Uhraaminen jatkui 40 vuoden ajan Jeesuksen jälkeen, kunnes temppeli tuhoutui ja se vasta lopetti uhraamisen, koska laissa kielletään muualla uhraamasta. Jeessus ei siis lopettanut uhraamista, eikä apostolit tallanneet Kristuksen sovitusverta maahan uhratessaan, koska he noudattivat lakia. Uhraamisen tarkoitus on olla esikuvana ja yhteytenä Krituksen antamaan kertakaikkiseen uhriin.

        1 Kor 10:16 Eikö malja, jonka me siunaamme, ole yhteys Kristuksen vereen? Ja eikö leipä, jonka me murramme, ole yhteys Kristuksen ruumiiseen?
        17 Leipä on yksi, ja niin mekin olemme yksi ruumis, vaikka meitä on monta, sillä tulemme kaikki osallisiksi tuosta yhdestä leivästä.
        18 Ajatelkaa Israelin kansaa! Eivätkö papit, jotka syövät uhrilihaa, joudu läheiseen yhteyteen alttarin kanssa?

        Ap.t 2:42 Seurakunta kuunteli ja noudatti uskollisesti apostolien opetusta. Uskovat elivät keskinäisessä yhteydessä, mursivat yhdessä leipää ja rukoilivat.
        ----
        46 Joka päivä he uskollisesti kokoontuivat temppeliin, ja kodeissaan he yhdessä mursivat leipää ja aterioivat riemullisin ja vilpittömin mielin.
        ----
        21:26 Paavali otti miehet mukaansa ja puhdistautui seuraavana päivänä heidän kanssaan. Sitten hän meni temppeliin ja ilmoitti, milloin heidän puhdistumisaikansa päättyisi ja kunkin puolesta suoritettaisiin uhri.
        ----
        Ap.t 24:14 Mutta sen minä sinulle tunnustan, että kuljen sitä tietä, jota he sanovat lahkoksi, ja näin palvelen isieni Jumalaa: kaiken sen, mitä laissa ja profeettojen kirjoissa sanotaan, minä uskon,
        ----
        17 "Oltuani vuosikausia poissa tulin nyt tuomaan kansalleni rahalahjaa ja toimittamaan uhreja.
        18 Juuri näissä tehtävissä minä temppelissä olin, kun eräät Aasiasta tulleet juutalaiset tapasivat minut. Olin puhdistautunut, väkeä ei ollut koolla eikä mellakasta tietoakaan.
        ---
        25:8 Paavali kiisti ne sanoen: "Mitään väärää en ole tehnyt, en juutalaisten lakia, en temppeliä enkä keisaria vastaan."
        ---
        28:17 Kolmen päivän kuluttua Paavali kutsui juutalaisten johtomiehet luokseen. Kun nämä olivat saapuneet, hän sanoi: "Veljet! Minut luovutettiin Jerusalemissa roomalaisten käsiin, vaikka en ole millään tavoin rikkonut kansaamme enkä isiltä perimiämme säädöksiä vastaan. Nyt minut on tuotu vangittuna tänne.

        Alkuseurakunta mukaan lukien myös Paavali uhrasivat, koska Jeesus käski niin tekemään.

        Matt 17 "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan.
        18 Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut.
        19 Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi.
        ---
        8:4 Jeesus sanoi hänelle: "Katso, ettet puhu tästä kenellekään. Mene vain näyttämään itsesi papille ja anna Mooseksen määräämä uhrilahja, todisteeksi parantumisesta."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä varten uhrataan eläinuhreja uuden liiton aikana? Mille jumalalle? Uhrit eivät poistaneet syntejä vanhan liitonkaan aikana.

        Ainoa syy uhraamiseen on VT heprealaisen saastaisuus-järjestelmän palauttaminen. Raamattu ei puhu saastaisuus-järjestelmän palauttamisesta mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainoa syy uhraamiseen on VT heprealaisen saastaisuus-järjestelmän palauttaminen. Raamattu ei puhu saastaisuus-järjestelmän palauttamisesta mitään.

        Uuden liiton aikana alkuseurakunta uhrasi lain vaatimat uhrit, koska ne ovat kuva ja yhteys Kristuksen kertakaikkiseen uhriin. Samalla tavalla ehtollinenkin on ruokauhri, joka on yhteys Kristukseen.

        1 Kor 10:16 Eikö malja, jonka me siunaamme, ole yhteys Kristuksen vereen? Ja eikö leipä, jonka me murramme, ole yhteys Kristuksen ruumiiseen?
        17 Leipä on yksi, ja niin mekin olemme yksi ruumis, vaikka meitä on monta, sillä tulemme kaikki osallisiksi tuosta yhdestä leivästä.
        18 Ajatelkaa Israelin kansaa! Eivätkö papit, jotka syövät uhrilihaa, joudu läheiseen yhteyteen alttarin kanssa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uuden liiton aikana alkuseurakunta uhrasi lain vaatimat uhrit, koska ne ovat kuva ja yhteys Kristuksen kertakaikkiseen uhriin. Samalla tavalla ehtollinenkin on ruokauhri, joka on yhteys Kristukseen.

        1 Kor 10:16 Eikö malja, jonka me siunaamme, ole yhteys Kristuksen vereen? Ja eikö leipä, jonka me murramme, ole yhteys Kristuksen ruumiiseen?
        17 Leipä on yksi, ja niin mekin olemme yksi ruumis, vaikka meitä on monta, sillä tulemme kaikki osallisiksi tuosta yhdestä leivästä.
        18 Ajatelkaa Israelin kansaa! Eivätkö papit, jotka syövät uhrilihaa, joudu läheiseen yhteyteen alttarin kanssa?

        "Uuden liiton aikana alkuseurakunta uhrasi lain vaatimat uhrit, koska ne ovat kuva ja yhteys Kristuksen kertakaikkiseen uhriin. Samalla tavalla ehtollinenkin on ruokauhri, joka on yhteys Kristukseen."

        Vain juutalaiset uhrasivat. Eivät pakanauskovat. Juutalaiset taas tekivät sen, koska olivat juutalaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Uuden liiton aikana alkuseurakunta uhrasi lain vaatimat uhrit, koska ne ovat kuva ja yhteys Kristuksen kertakaikkiseen uhriin. Samalla tavalla ehtollinenkin on ruokauhri, joka on yhteys Kristukseen."

        Vain juutalaiset uhrasivat. Eivät pakanauskovat. Juutalaiset taas tekivät sen, koska olivat juutalaisia.

        >>>Vain juutalaiset uhrasivat. Eivät pakanauskovat. Juutalaiset taas tekivät sen, koska olivat juutalaisia.<<<

        Ulkomailla asuvat pakanat eivät uhranneet ja heille se ei ollut pelastuskysymys. Israelissa asuvat kristityt kyllä uhrasivat.


    • Anonyymi

      Kyllä juutalaisuudessa on uskovaisuutta ollut Adamista lähtien.
      Herralla on vain yksi- kansa ja heidän sijaisuhrinsa on Jeesus.
      Jeesus on myös juutalainen. Opetuslapset - uskoontulleina juutalaisia - Apostolit - juutalaisia.
      Warjolainkansa - eli tämän uhriopetusjakson jopa meille käsittämään sijaisuhrin, kuoleman, sekä kärsimyksen - jota warjolainaika opetti, niin juutalaisille, kuin meillekin.
      Warjolainaika - se kesti Jumalan opin ja suunnitelman mukaan siihen määräaikaan, kunnes todellinen Uhrilammas - uhrattiin. Tämä uhri julisti warjolainsynninsovituksen täytetyksi ja Uudessaliitossa kertakaikkinen uhri riittää, ja tämän uhrin veri on viety taivaisiin Isän eteen.

      warjolain uhrit edustavat monta näkyvyyttä - kärsimyksistäkin, minkä sijaisuhrimme kärsi. Me rakensimme ja edelleen rakennamme ristit - jolle painamme piikkikruunun Vapahtajan päähän - ja ristiinnaulitsemme hänet - tekoinemme edelleen.
      Tätä Pyhä Henki haluaa opettaa meille, kun vie katsomaan kertakaikkista uhri Golgatalla. "Hän sanoi"! Minkä te teette lähimmäisillenne, sen teette Minulle!
      ts. Hän, Sana, Luoja, loi Edenin Adamia varten, Evaa varten ja opetti Adamia käyskentelemään Edenissä, ja "syömään" - eli tekemään oikein - opin neuvon, ja tekojen suhteen. Siinä on edelleen se - mikä pitäisi olla lähimmäistä kohti meidän tekomme tänään. Hän - lähimmäinen on Jumalankuva - luotu hyviä tekoja varten.
      Se oli Jeesuksen tarkoitus ja Eden -
      Mitä me taas teemme - on tämän Edenin tämänpuolisuutta. Me pahatamme.
      Me lyömme Luojamme ristille, juuri tämänpäivän, meidän tekojen kautta. Eli lähimmäisen pitäisi kokea ennemmin tämän Eedenmäinen elämänkulku, ei maanpäällistä helvettiä syystä, kun rakennamme ristin, rähisemme hänelle, teemme hänelle mitä lihamme - lihassamme teettää. Ristiinnaulitsemme hänet. Rakennamme ristejä. Eli uhrit ovat teoissamme olemassa - mitä me surmaamme edelleen. Ristiinnaulitse hänet.
      Onko hän naapuri, perheenjäsen, työkaveri, tai kuka nyt mitäkin naulaa. Sylkien, riisuen alastomaksi. Tätä esikuvallisuutta on uhrissa. Hän kärsii, kuten uhrit kärsivät.
      Jeesus kärsi - mutta se Elämän eletty aika oli Jumalan lain suhteen - jonka päämäärä on rakkaus - sen toteutus ja siksi hän oli synnitön. Jumalan lain rikkominen on kirjoitusten mukaan synti. Siinä on Jumalan tahto läsnä.
      Ja Jeesuksen seuraaminen on Jumalantahdossa kulkeminen, olla samanmielinen.
      Jeesus on nyt Ylimmäisenä pappina taivaissa ja Hän rukoilee meille esim. näkökykyä nähdä uhrin kautta tekomme mielettömyys ja tahto parannukseen.
      Siksi uhri on uskon keskus ja uhrin käsittäminen, halullisuus parannukseen ja samanmielisyys tielle, Isän eteen. Näin näkevänä - on Jumalantyö - Pyhän Hengen opissa - luo opetuslapseuden. Herrankansan joukko on opetuslapsien joukko, jota Isä opettaa Pyhän Henkensä kautta. Rukouskammio on henkilökohtainen paikka olla Ylimmäisen papin edessä, saamassa Sanan neuvot ja ohjeet uskonvaelluksen tielle, että kuuliaisuudessa Pyhän Hengen voimasta - Jumalan tahto voi ajassa toteutua ja tämä Hengellinen huone - uskovien elämä toteuttaisi Herran työn. Usko korostaa Vapahtajaa. Tämä Vapahtaja tulee Kuninkaana takaisin.
      Sitoo Luciferin - ja alkaa aika, - aikakausi - jossa Hänen Sanansa rautainen valtikka on Vallan valtikka. Eläinuhreja ei tarvita, kun itse Kuningas johtaa ja sen aika päättyy siihen kun perustetaan lopullinen Valtakunta. Siinä käy ensin sota.
      Perkele pääsetään - se villitsee ne - jotka on syntyneet tuolla "rautaisen vallan" aikana, jotka eivät hyväksyneet Jeesuksen Sanaa. Eli näemme lopullisen näkemän, ihmisen langenneeseen luonteeseen. Vapaus valita samaa - kuin Edenissä. Toiset ovat halullisia, toiset ei. Luciferin nostama sota - päättyy Jumalan tuomioon. Tuomio saattaa Valtakunnan siihen pisteeseen, mitä sen pitää olla. Halullisten valtakunta. Jokainen tietää - että rakkaus voittaa ja rakkaus on Valtakunnan lain päämäärä.
      Lucifer ei rakasta, vaan tappaa ja tuhoaa, siksi tuomion tuli astuu sen valtakunnan vartijaksi ja ne - ihmiset, jotka langenneessa tilassa halustaan eli, heissä ei ole elämää itsessään, ja Jumala tappaa syntiä tekevän sielun, he kokevat II-kuoleman ja iankaikkisen osan maan tomuna. Perkele on helvetin iankaikkisessa kahleessa. Se on rakennettu sille ja hänen enkeleilleen, ts. seuraajille.
      Eiköhän tämä Sanan kirjoitusten opin kaari rakennu näin. Ruokauhri - ja Leeviläinen pappeus on jäänyt warjolain- aikakaudelle. Mutta, rautaisvallan valtikan alla ehkä syömme sitä öljyllä voideltua "jyväleipää".

    • Anonyymi

      >> Yksi syy siihen, miksi he eivät näe Jeesusta messiaana on se, että kristinusko vääristelee heidän kirjoituksiaan. <<

      Ensinnäkin, ei ole olemassa mitään "heidän" kirjoituksiaan, jos sillä vanhaa testamenttia tarkoitat. "Heidän kirjoituksensa" on yksistään Talmud ja vastaavat teokset. Raamattu sen sijaan on Jumalan ilmoitus, jonka ihmiset hänen omasta kehotuksestaan kirjoittivat muistiin. Ja sanoman oli alusta asti määrä tavoittaa myös pakanakansat.

      Toisekseen, juutalaiset ovat 2000 vuotta nähneet Jeesuksen Messiaanaan, mutta vasta pienemmässä mittakaavassa. Siis juurikin sen saman julistuksen kautta, mitä kristityt ovat aina vieneet ja joka sinun mielestäsi on "vääristelyä" ollut.

      Kolmanneksi, Jumalan ei ole tarkoituskaan ottaa peitettä laajemmin juutalaisten silmiltä, ennen kuin pakanat ovat sanoman kuulleet. Hänelle on kaikelle suunnitelmansa ja aikataulunsa, eikä se ole lipsunut missään vaiheessa esim. kristittyjen "väärän" julistuksen vuoksi.

      • Anonyymi

        Pelastuneiden pakanoiden lukumäärä pitää tulla täyteen.


    • Anonyymi

      Aloittajalle:

      Jeesuksen sovitustyö oli kertakaikkinen uhri, minkä jälkeen ei ole tarvittu mitään muita uhreja 2000 vuoteen.

      • Anonyymi

        Ainakin tällä oli omituinen tapa viettää pääsiäistä.


      • Anonyymi

        Apostolit ja alkuseurakunta uhrasivat temppelissä uuden liiton aikana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Apostolit ja alkuseurakunta uhrasivat temppelissä uuden liiton aikana.

        Messiaanisten vale. Jeesuksen uhria ei pidä häväistä!
        Mitä syntejä messiaaniset sovittavat eläinuhreilla? Ne eivät ole koskaan sovittaneet syntejä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Messiaanisten vale. Jeesuksen uhria ei pidä häväistä!
        Mitä syntejä messiaaniset sovittavat eläinuhreilla? Ne eivät ole koskaan sovittaneet syntejä!

        Paavali pyrki olemaan juutalainen juutalaisille, voittaakseen edes joitakin. Se ei siis ollut uuden liiton mukaista, että hän meinasi uhrata vanhan liiton uhrin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paavali pyrki olemaan juutalainen juutalaisille, voittaakseen edes joitakin. Se ei siis ollut uuden liiton mukaista, että hän meinasi uhrata vanhan liiton uhrin.

        Apostolit, Paavali ja alkuseurakunta uhrasivat temppelissä laissa säädetyt uhrit, mikä oli uuden liiton ehtojen mukaista. Uudessa liitossa laki siis Toora kirjoitetaan sydämeen, jotta sitä noudatettaisiin.

        Heb 7:7 Jos ensimmäinen liitto olisi ollut rikkumaton, ei sen sijalle olisi tarvittu toista.
        8 Mutta nyt Jumala moittii kansaansa: -- Kuulkaa! Aika tulee, sanoo Herra, jolloin minä teen uuden liiton Israelin kansan ja Juudan kansan kanssa. [Jer. 31:31-34]
        9 Se ei ole samanlainen liitto kuin se, jonka tein heidän isiensä kanssa silloin, kun tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta. He eivät pysyneet minun liitossani, ja siksi en minäkään välittänyt heistä, sanoo Herra.
        10 Tämän liiton minä teen Israelin kansan kanssa näiden päivien jälkeen, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä, kirjoitan sen heidän sydämeensä. Minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.


    • Anonyymi

      Lienee taikausko.

    • Ruokauhrin tarkoitus oli varmaankin aivan sama kuin täällä Suomessakin.

    • Anonyymi

      Hyvä linkki. Asia on valmis.

      • Anonyymi

        Judaistien lain höpöttäjillä riitää juttua ja pajunköyttä. Muuta heillä ei olekaan kuin valhetta ja valheen päälle.
        Jumalattomat judaistit eivät ole koskaan olleet osallisia yhdestä kasteesta, kasteesta, josta Jeesus puhui. Heillä on vain Lutherin vedenvaluttelu rituaali.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Judaistien lain höpöttäjillä riitää juttua ja pajunköyttä. Muuta heillä ei olekaan kuin valhetta ja valheen päälle.
        Jumalattomat judaistit eivät ole koskaan olleet osallisia yhdestä kasteesta, kasteesta, josta Jeesus puhui. Heillä on vain Lutherin vedenvaluttelu rituaali.

        Kristitty.net ei ole messiaaninen, vaan seitsemännen päivän todistaja. Oikeilla messiaanisilla on uskovien upotuskaste.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kristitty.net ei ole messiaaninen, vaan seitsemännen päivän todistaja. Oikeilla messiaanisilla on uskovien upotuskaste.

        Messiaanisilla ei ole seurakuntakuria.
        Messiaaniset ovat jakaantuneet moniin kuppikuntiin. Toora aiheuttaa sekoilua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Messiaanisilla ei ole seurakuntakuria.
        Messiaaniset ovat jakaantuneet moniin kuppikuntiin. Toora aiheuttaa sekoilua.

        Yleisesti ottaen on niin, että kaikissa kirkkokunnissa, myös helluntailaisuudessa on useita erilaisia lahkoja. Kristitty.net ei kuitenkaan ole messiaaninen vaan seitsemännen päivän todistaja.


    • Laput on juutalaisilla silmillä ja vain pieni osa saakaan herätyksen.
      Eivät tule tajuamaan ,vaikka näkemällä näkevät.
      Ainoastaan kateus messiaanisia kristittyjä kohtaan kun Kristuksen omaksi kääntyneet alkavat elämään ihmeissä ja ilossa Kristuksessa.
      Juutalaiset ja muut eksyneet jatkanevat uhritoimituksia ja varmaan osa kristityistäkin menee ja häpäisee Kristuksen ja itsensä.
      Siinäkin tyhmät ovat tyhmiä..

      • Anonyymi

        Paavali uhrasi alkuseurakunnan kristittyjen kanssa temppelissä laissa säädetyt uhrit ja kaikki tehtiin uuden liiton puolella niin kauan kuin oli temppeli olemassa. Apostolien teoissa kerrotaan, miten alkuseurakunta kokoontui Jerusalemin temppeliin ja uhrasi apostolien johdolla laissa säädetyt uhrit mukaan lukien myös Paavali, joka uhrasi ja noudatti lakia. Uhraaminen jatkui 40 vuoden ajan Jeesuksen jälkeen, kunnes temppeli tuhoutui ja se vasta lopetti uhraamisen, koska laissa kielletään muualla uhraamasta.

        Jeessus ei siis lopettanut uhraamista, eikä apostolit tallanneet Kristuksen sovitusverta maahan uhratessaan, koska he noudattivat lakia. Uhraamisen tarkoitus on olla esikuvana ja yhteytenä Krituksen antamaan kertakaikkiseen uhriin. Sen takia uhraaminen ei loukkaan Kristuksen uhria millään tavalla.

        1 Kor 10:16 Eikö malja, jonka me siunaamme, ole yhteys Kristuksen vereen? Ja eikö leipä, jonka me murramme, ole yhteys Kristuksen ruumiiseen?
        17 Leipä on yksi, ja niin mekin olemme yksi ruumis, vaikka meitä on monta, sillä tulemme kaikki osallisiksi tuosta yhdestä leivästä.
        18 Ajatelkaa Israelin kansaa! Eivätkö papit, jotka syövät uhrilihaa, joudu läheiseen yhteyteen alttarin kanssa?

        Ap.t 2:42 Seurakunta kuunteli ja noudatti uskollisesti apostolien opetusta. Uskovat elivät keskinäisessä yhteydessä, mursivat yhdessä leipää ja rukoilivat.
        ----
        46 Joka päivä he uskollisesti kokoontuivat temppeliin, ja kodeissaan he yhdessä mursivat leipää ja aterioivat riemullisin ja vilpittömin mielin.
        ----
        21:26 Paavali otti miehet mukaansa ja puhdistautui seuraavana päivänä heidän kanssaan. Sitten hän meni temppeliin ja ilmoitti, milloin heidän puhdistumisaikansa päättyisi ja kunkin puolesta suoritettaisiin uhri.
        ----
        Ap.t 24:14 Mutta sen minä sinulle tunnustan, että kuljen sitä tietä, jota he sanovat lahkoksi, ja näin palvelen isieni Jumalaa: kaiken sen, mitä laissa ja profeettojen kirjoissa sanotaan, minä uskon,
        ----
        17 "Oltuani vuosikausia poissa tulin nyt tuomaan kansalleni rahalahjaa ja toimittamaan uhreja.
        18 Juuri näissä tehtävissä minä temppelissä olin, kun eräät Aasiasta tulleet juutalaiset tapasivat minut. Olin puhdistautunut, väkeä ei ollut koolla eikä mellakasta tietoakaan.
        ---
        25:8 Paavali kiisti ne sanoen: "Mitään väärää en ole tehnyt, en juutalaisten lakia, en temppeliä enkä keisaria vastaan."
        ---
        28:17 Kolmen päivän kuluttua Paavali kutsui juutalaisten johtomiehet luokseen. Kun nämä olivat saapuneet, hän sanoi: "Veljet! Minut luovutettiin Jerusalemissa roomalaisten käsiin, vaikka en ole millään tavoin rikkonut kansaamme enkä isiltä perimiämme säädöksiä vastaan. Nyt minut on tuotu vangittuna tänne.

        Alkuseurakunta mukaan lukien myös Paavali uhrasivat, koska Jeesus käski niin tekemään.

        Matt 17 "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan.
        18 Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut.
        19 Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi.
        ---
        8:4 Jeesus sanoi hänelle: "Katso, ettet puhu tästä kenellekään. Mene vain näyttämään itsesi papille ja anna Mooseksen määräämä uhrilahja, todisteeksi parantumisesta."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paavali uhrasi alkuseurakunnan kristittyjen kanssa temppelissä laissa säädetyt uhrit ja kaikki tehtiin uuden liiton puolella niin kauan kuin oli temppeli olemassa. Apostolien teoissa kerrotaan, miten alkuseurakunta kokoontui Jerusalemin temppeliin ja uhrasi apostolien johdolla laissa säädetyt uhrit mukaan lukien myös Paavali, joka uhrasi ja noudatti lakia. Uhraaminen jatkui 40 vuoden ajan Jeesuksen jälkeen, kunnes temppeli tuhoutui ja se vasta lopetti uhraamisen, koska laissa kielletään muualla uhraamasta.

        Jeessus ei siis lopettanut uhraamista, eikä apostolit tallanneet Kristuksen sovitusverta maahan uhratessaan, koska he noudattivat lakia. Uhraamisen tarkoitus on olla esikuvana ja yhteytenä Krituksen antamaan kertakaikkiseen uhriin. Sen takia uhraaminen ei loukkaan Kristuksen uhria millään tavalla.

        1 Kor 10:16 Eikö malja, jonka me siunaamme, ole yhteys Kristuksen vereen? Ja eikö leipä, jonka me murramme, ole yhteys Kristuksen ruumiiseen?
        17 Leipä on yksi, ja niin mekin olemme yksi ruumis, vaikka meitä on monta, sillä tulemme kaikki osallisiksi tuosta yhdestä leivästä.
        18 Ajatelkaa Israelin kansaa! Eivätkö papit, jotka syövät uhrilihaa, joudu läheiseen yhteyteen alttarin kanssa?

        Ap.t 2:42 Seurakunta kuunteli ja noudatti uskollisesti apostolien opetusta. Uskovat elivät keskinäisessä yhteydessä, mursivat yhdessä leipää ja rukoilivat.
        ----
        46 Joka päivä he uskollisesti kokoontuivat temppeliin, ja kodeissaan he yhdessä mursivat leipää ja aterioivat riemullisin ja vilpittömin mielin.
        ----
        21:26 Paavali otti miehet mukaansa ja puhdistautui seuraavana päivänä heidän kanssaan. Sitten hän meni temppeliin ja ilmoitti, milloin heidän puhdistumisaikansa päättyisi ja kunkin puolesta suoritettaisiin uhri.
        ----
        Ap.t 24:14 Mutta sen minä sinulle tunnustan, että kuljen sitä tietä, jota he sanovat lahkoksi, ja näin palvelen isieni Jumalaa: kaiken sen, mitä laissa ja profeettojen kirjoissa sanotaan, minä uskon,
        ----
        17 "Oltuani vuosikausia poissa tulin nyt tuomaan kansalleni rahalahjaa ja toimittamaan uhreja.
        18 Juuri näissä tehtävissä minä temppelissä olin, kun eräät Aasiasta tulleet juutalaiset tapasivat minut. Olin puhdistautunut, väkeä ei ollut koolla eikä mellakasta tietoakaan.
        ---
        25:8 Paavali kiisti ne sanoen: "Mitään väärää en ole tehnyt, en juutalaisten lakia, en temppeliä enkä keisaria vastaan."
        ---
        28:17 Kolmen päivän kuluttua Paavali kutsui juutalaisten johtomiehet luokseen. Kun nämä olivat saapuneet, hän sanoi: "Veljet! Minut luovutettiin Jerusalemissa roomalaisten käsiin, vaikka en ole millään tavoin rikkonut kansaamme enkä isiltä perimiämme säädöksiä vastaan. Nyt minut on tuotu vangittuna tänne.

        Alkuseurakunta mukaan lukien myös Paavali uhrasivat, koska Jeesus käski niin tekemään.

        Matt 17 "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan.
        18 Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut.
        19 Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi.
        ---
        8:4 Jeesus sanoi hänelle: "Katso, ettet puhu tästä kenellekään. Mene vain näyttämään itsesi papille ja anna Mooseksen määräämä uhrilahja, todisteeksi parantumisesta."

        Messiaaninen valehtelee.
        Eläinuhrit eivät ole koskaan sovittaneet syntejä. Silti he uhraavat eläinuhreja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paavali uhrasi alkuseurakunnan kristittyjen kanssa temppelissä laissa säädetyt uhrit ja kaikki tehtiin uuden liiton puolella niin kauan kuin oli temppeli olemassa. Apostolien teoissa kerrotaan, miten alkuseurakunta kokoontui Jerusalemin temppeliin ja uhrasi apostolien johdolla laissa säädetyt uhrit mukaan lukien myös Paavali, joka uhrasi ja noudatti lakia. Uhraaminen jatkui 40 vuoden ajan Jeesuksen jälkeen, kunnes temppeli tuhoutui ja se vasta lopetti uhraamisen, koska laissa kielletään muualla uhraamasta.

        Jeessus ei siis lopettanut uhraamista, eikä apostolit tallanneet Kristuksen sovitusverta maahan uhratessaan, koska he noudattivat lakia. Uhraamisen tarkoitus on olla esikuvana ja yhteytenä Krituksen antamaan kertakaikkiseen uhriin. Sen takia uhraaminen ei loukkaan Kristuksen uhria millään tavalla.

        1 Kor 10:16 Eikö malja, jonka me siunaamme, ole yhteys Kristuksen vereen? Ja eikö leipä, jonka me murramme, ole yhteys Kristuksen ruumiiseen?
        17 Leipä on yksi, ja niin mekin olemme yksi ruumis, vaikka meitä on monta, sillä tulemme kaikki osallisiksi tuosta yhdestä leivästä.
        18 Ajatelkaa Israelin kansaa! Eivätkö papit, jotka syövät uhrilihaa, joudu läheiseen yhteyteen alttarin kanssa?

        Ap.t 2:42 Seurakunta kuunteli ja noudatti uskollisesti apostolien opetusta. Uskovat elivät keskinäisessä yhteydessä, mursivat yhdessä leipää ja rukoilivat.
        ----
        46 Joka päivä he uskollisesti kokoontuivat temppeliin, ja kodeissaan he yhdessä mursivat leipää ja aterioivat riemullisin ja vilpittömin mielin.
        ----
        21:26 Paavali otti miehet mukaansa ja puhdistautui seuraavana päivänä heidän kanssaan. Sitten hän meni temppeliin ja ilmoitti, milloin heidän puhdistumisaikansa päättyisi ja kunkin puolesta suoritettaisiin uhri.
        ----
        Ap.t 24:14 Mutta sen minä sinulle tunnustan, että kuljen sitä tietä, jota he sanovat lahkoksi, ja näin palvelen isieni Jumalaa: kaiken sen, mitä laissa ja profeettojen kirjoissa sanotaan, minä uskon,
        ----
        17 "Oltuani vuosikausia poissa tulin nyt tuomaan kansalleni rahalahjaa ja toimittamaan uhreja.
        18 Juuri näissä tehtävissä minä temppelissä olin, kun eräät Aasiasta tulleet juutalaiset tapasivat minut. Olin puhdistautunut, väkeä ei ollut koolla eikä mellakasta tietoakaan.
        ---
        25:8 Paavali kiisti ne sanoen: "Mitään väärää en ole tehnyt, en juutalaisten lakia, en temppeliä enkä keisaria vastaan."
        ---
        28:17 Kolmen päivän kuluttua Paavali kutsui juutalaisten johtomiehet luokseen. Kun nämä olivat saapuneet, hän sanoi: "Veljet! Minut luovutettiin Jerusalemissa roomalaisten käsiin, vaikka en ole millään tavoin rikkonut kansaamme enkä isiltä perimiämme säädöksiä vastaan. Nyt minut on tuotu vangittuna tänne.

        Alkuseurakunta mukaan lukien myös Paavali uhrasivat, koska Jeesus käski niin tekemään.

        Matt 17 "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan.
        18 Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut.
        19 Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi.
        ---
        8:4 Jeesus sanoi hänelle: "Katso, ettet puhu tästä kenellekään. Mene vain näyttämään itsesi papille ja anna Mooseksen määräämä uhrilahja, todisteeksi parantumisesta."

        Paavali ei käynyt 3 14 vuoteen Jerusalemissa eli ei uhrannut!

        Messiaaninen miten pakanakristityt olisivat uhranneet Jerusalemin temppelissä eläinuhreja, jos se on teidän mielestänne pelastuksen ehto!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paavali ei käynyt 3 14 vuoteen Jerusalemissa eli ei uhrannut!

        Messiaaninen miten pakanakristityt olisivat uhranneet Jerusalemin temppelissä eläinuhreja, jos se on teidän mielestänne pelastuksen ehto!

        Sinä esität samat kysymyset uudestaan ja uudestaan, vaikka sinulle on vastattu monta kertaa. Siis tarkoituksesi on vain häiriköidä. Vahettakin on. Tällä hetkellä uhraaminen temppelissä ei ole pelastuksen ehto.


    • Anonyymi

      Messiaaninen eivätkö pakanakristityt pelastuneet alkuseurakunnan aikana, kun he eivät päässeet uhraamaan eläinuhreja temppeliin?

      Kun te messiaaniset uhraatte eläinuhreja Jerusalemin kolmannessa temppelissä, niin kuka on teidän ylimmäinen pappi ja onko siinä temppelissä kaikeinpyhin?

    • Anonyymi

      vata sigma ruoka uhrit ovat selvästi ihmisiä jotka heitetään tulivuoreen

    • Anonyymi

      kikeli hahahahahahahahhahahahahahahahcwfejcbhkjrehcbfwerfcbrfbrfbtubcfr,






























      ahahahahahfffffffffffffffffffffffffffffffffffff

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      27
      2351
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      79
      1736
    3. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      222
      1062
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      18
      989
    5. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      934
    6. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      61
      911
    7. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      122
      891
    8. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      43
      829
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      11
      771
    10. On ilta jälleen joten

      Uusi iltaketju tähän. Mukavaa iltaa vaan. Susi se täällä aina yksin tallustaa. 😊🐺🌃🌙☕🧡
      Ikävä
      118
      720
    Aihe