Sota ateistien ja darwinistien välillä

Anonyymi

HBOn sci-fi TV-sarjassa "Raised by Wolves" maapallomme on suureksi osaksi tuhoutunut sodassa ateistien ja ei-ateistien välillä. Sodassa on kuitenkin eloonjäänyt mithralaisuus, muinainen Roomalainen auringonpalvojien uskonto jonka joistain opeista tuli osa kristinuskoa silloin kun Konstantinus I Suuri teki kristinuskosta koko imperiuminsa ainoan uskonnon, katolisen kirkon.

Tässä yhteydessä Jeesuksesta tehtiin myös Jumalan vertainen Konstantinus Suuren poliittisesta aloitteesta Nikaian kirkolliskokouksessa v. 325.

Konstantinuksen syy tähän johtui hänen halustaan varmistaa poliittinen asemansa. Perimmiltään syy tähän oli aika yksinkertainen.

Aivan kuten Konstantinus oli itse tehnyt, muutkin Rooman armeijan johtajat saattoivat väittää armeijalleen että olivat saaneet näyn Apollolta (tai joltain muulta monista Rooman alueella palvelluista jumaluuksista) ja että tämä jumala oli käskenyt heitä taistelemaan Rooman keisaria vastaan.

Minimoidakseen tälläisen sisäisen uhan, Konstantinus halusi yhtenäistää kansansa yhden ainoan jumalan alle. Jonka alapuolella hän itse olisi se ainoa valittu hallitsija.

Ongelma hänelle tuli siitä että Jeesus oli myöskin kristityille "eräänlainen jumal-olento" mutta Jeesus ja Jumala eivät olleet yksi ja sama henkilö

(Puhumattakaan että Pyhä Henki olisi myös ollut henkilö tai yksi näistä kahdesta.)

Koska siis Jeesus oli myöskin kristityille eräänlainen jumal-olento, oli mahdollisuus että joku yrittäisi huutaa itsensä keisariksi Jeesuksen nimessä. Poistaakseen tämän riskin Konstantinus tuki ajatusta että Jeesus-Jumala olisi Se-Ainoa-Oikea-jumala ja Konstantinus sitten se jonka Jeesus-Jumala oli asettanut valtaan.

Päätös Jeesuksen jumaluudesta tehtiin Nikaian kirkolliskokouksessa vuonna 325. Tämän kirkolliskokouksen jälkeen Konstantinus myös kielsi valtakuntansa alueella muiden uskontojen harjoittamisen.

Nikaian kirkolliskokouksen päätöksessä ei kuitenkaan mainittu mitään Pyhästä Hengestä. Eli tämä oli enemmäkin "kaksinaisuus-oppi" kunnes Pyhä Henki lisättiin osaksi teamia vasta vuonna 381.

Kuitenkaan kolminaisuutta ei mainita Raamatussa vaan Raamatun mukaan Jeesus on Jumalan luoma henkiolento. Raamattu puhuu sekä Pyhästä Hengestä että Jeesuksesta Jumalan lähettämänä.

7

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pari Raamatunkohtaa jotka osoittavat Jeesuksen olevan Jumalaa alempi ja hänestä erillinen. Muitakin kohtia on.

      Johannes 8:42
      "Tähän Jeesus sanoi: »Jos Jumala olisi teidän isänne, te rakastaisitte minua, sillä minä olen lähtöisin Jumalasta ja tulen hänen luotaan. Minä en edes päättänyt tulostani itse, vaan hän lähetti minut.»"

      (Ennen Jeesuksen päätöstä tulla ihmiseksi hän oli taivaassa. Jos hän olisi ollut siellä Jumala, hänen päätöksensä olisi ollut hänen oma päätöksensä. Koska hän ei kuitenkaan ollut Jumala, hän ei tehnyt tätä päätöstä itse vaan totteli Isänsä päätöstä)

      **********

      Matteus 20:23
      "Silloin hän sanoi heille: »Minun maljani te vielä juottekin, mutta minä en määrää siitä, kuka istuu oikealla ja kuka vasemmalla puolellani. Ne paikat ovat niiden, joille Isäni on ne tarkoittanut.»"

      (Jos Jumala ja Jeesus olisivat kummatkin sama jumala, toisella ei olisi enemmän päätösvaltaa kuin toisella)

    • Anonyymi

      Konstantinus I Suuri oli tietty mithraisti ja poliitikko kuolemaansa saakka. Ne katolisen kirkon piispat, jotka antoivat hänen päättää Nikaian kirkolliskokouksessa, olivat luopioita.

    • Anonyymi

      ”Sota ateistien ja darwinistien välillä?”

      Darwinistit ovat ateisteja. Ja tossa sarjassa sota oli kristittyjen mithraistien ja ateistien välillä

      • Anonyymi

        Löytyy ziljoonittain evoluutiota totena pitäviä uskonnollisia tiedeimmiisiä. Revi siitä!


    • Anonyymi

      > mithralaisuus, muinainen Roomalainen auringonpalvojien uskonto jonka joistain opeista tuli osa kristinuskoa

      Esim?

    • Anonyymi

      Jeesuksen aikaan vain keisari nousi kuollessaan taivaaseen eli jumalten joukkoon.
      Jeesus tiesi tämän 🤣

    • Anonyymi

      Löysin netiltä tällaisen tekstin: "Professori Richard Lynnin mukaan älykkäät ihmiset ovat muita harvemmin uskossa. Älykkyys vähentää uskon merkitystä paitsi yksilölle myös kokonaisille yhteiskunnille. Viime vuosisadalla kiihtynyt länsimaisten yhteiskuntien maallistuminen on yhteydessä keskimääräisen älykkyysosamäärän kasvuun. Professorin mukaan uskonnollisuus väheni ja keskimääräinen älykkyys lisääntyi 137 kehittyneessä maassa 1900-luvulla.[22] Kehityspsykologi Satoshi Kanazawan tutkimuksen mukaan ateistit ovat keskimäärin älykkäämpiä kuin muu väestö."

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      254
      2213
    2. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      2045
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      98
      1770
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      115
      1579
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1181
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1180
    7. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      64
      1019
    8. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      113
      1018
    9. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      33
      1003
    10. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      60
      996
    Aihe