Läntisen kapitalismin rappiokehitys

Anonyymi

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/emailjuuso/arvottoman-arvoliberalismin-lahihistoria/

Esittäjä ja keskustelijat eivät puutu tuotantosuhteisiin. He katselevat maailmaa tunteiden pohjalta ja pääteemana on moraalikato.
Moraalikato ja kaikenlainen vapaus tuhoaisi teollisesti kehittyneen kapitalismin.
Artikkeli ja pitkä keskustelusarja antaa aineksia mielipiteille.
Tuhoaako moraalin heikkeneminen kapitalismin ja mitä tulisi tilalle? Heikentääkö hyvinvoinnin lisääntyminen ihmisen moraalia?

279

4027

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hämäläisen esipuhe asettaa kysymyksen sosialismi vai kapitalismi.
      Hän esittää hätähuudon kapitalismin kuoleutumisen todennäköisyydestä.

      Näkemyksen punainen lanka on seuraava.
      Itä-Euroopan kuollut reaalissosialismi onnistui tuomaan läntiseen kapitalismiin kaikenlaista vapautta tarkoituksellisesti ja jonka seurauksena se onnisti demoralisoimaan lännen kansat! Kaikki ihmiset saivat tehdä mitä halusivat ja sen seurauksena syntyi moraalikato. Reaalisosialismi puolestaan yhdisti kansoja yhteisten päämäärien taakse.
      Hämäläinen teki huiman analyysin kapitalismin pelastamiseksi vahvan johtajuuden ja yhden ideologian periaatteelle, joka ei suvaitse "hippejä", "sukupuolisuuksia" eikä muitakaan rilluttelijoita vaan jotain isänmaallisuuden yhteistuntoa. Vahvalla johtajuudella kansa yhdistyisi työntekoon, jolloin sosiaalisia himmeleitä ei tarvittaisi.
      Hämäläinen esittää, että reaalisosialismi ei tehnyt moraalikatoa mutta on esikuvana vahvasta johtajuudesta!!
      Hämäläisen ratkaisu kapitalismin pelastamiseksi on omituinen. Hän ei esitä uutta tuotantosuhdetta kuoleutuvan tilalle (koska reaalisosialismi epäonnistui?) vaan yksityisomistukseen perustuvan valtion, jossa on tietyt keskeiset kaikkia koskevat säännöt eli yhden puolueen/ aatteen porvarillinen valta. Se merkitsisi monenlaisten normaalien ja terveiden vapauksien rajoittamista. Hämäläinen sivuuttaa tuotantosuhteiden muuttamisen tärkeyden ja asettaa tilalle vahvan johdon ja sen alaisuudessa syntyvän uuden moraalin, jossa ei lakkoilla, ei ole työväenliikettä eikä myöskään useita porvarillisia puolueita. Hämäläinen kritisoi porvarillisia puolueita löyhämielisyydestä.
      Mikä sellainen moraali voisi olla, jossa on yksi kansa, yksi johtaja, yksi mielipide ja yksityisomistajien valta ?
      Ei ainakaan sosialismia. Pikemminkin historian kulkua yritetään kääntää taaksepäin.

    • Kapitalismi kylläkin kuoleutuu. Sosiaalinen yhteiskunta astuu tilalle. Tieteellistekninen kehitystrendi nostaa aineellisen tuotannon korkeammalle tasolle kaikkia maailman kansalaisia hyödyttäen, hyödyttäen myös ilmastonmuutoksen torjunnassa ja luonnon suojelussa. Sota jää yhä enemmän taka-alalle ja katoaa

      Artikkeli on silti merkittävä eikä sitä kannata sivuuttaa huuhaana. Valtavat sodat tämän vuosisadan aluksi ovat herättäneet tavalliset kansalaiset etsimään syitä ja sysiä mutta myös korjausehdotuksia.
      Aloituksen linkin tekijä on yrittänyt parhaansa mutta sosialismi-kielteisyys sumentaa asiallisen analyysin kapitalismin haaksirikosta.
      Neuvostoliitto olisi muka työntänyt kapitalismille kakkaleikit, homojen hyväksymisen ja kaikenlaista muuta epäsiveellisyyttä - tarinalle ei voi muuta kuin nauraa. Tällaiset seikat tuhoaisivat kapitalismin talouden! Huh...huh. Hämäläinen esittää, että ne olisivat jotain marxilaisuutta. Suoraan sanottuna hänen mielestä marxilaiset kakkaleikit tuhoaisivat kapitalismin.
      Marxilaisuutta tuntien näen Hämäläisessä todellakin rahakapitalistien huolen heidän etuoikeuksiensa uhanalaisuudesta mutta utopistinen ulkomaiden kommunistien salajuoni on hourupäinen analyysi. Sikäli kuin kapitalismissa esiintyy henkistä pahoinvointia, se johtuu kapitalismista itsestään. Yletön sotiminen ylimmäisenä moraalikatona.

      • Anonyymi

        Odettele,o odottle - mutta älä pitkästy.


    • Anonyymi

      Moraalikysymykset eivät kumoa yhtäkään yhteiskuntajärjestelmää.
      Yhteiskunnallinen tajunta on tietyssä mielessä mittari, joka heijastaa olemassa olevaa tieteellistä ja poliittista tilannetta. Kapitalismia ei pelasta mikään. Jos se lähtee rauhanomaisen kehityksen tielle se kulkee sosialismiin. Jos kapitalismi lisää sotiaan, sen tuho on selvä.

    • Linkin aloituksesta:
      "Arvojen tuhoamiseen liittyy erillisiä ohjelmia, joista yksi on perhearvojen romuttaminen, sukupuolikäytöksen rappio, lasten ottaminen yhteiskunnan aivopesuun, huumeiden käytön normalisointi ja mm rauhanliike."

      Korkeasti koulutettu persoona esittää rappiolliseksi avioerot (?) . seksuaalivähemmistöjen tunnustamisen, avioerot syntiä, koulujärjestelmän olevan aivopesua ja rauhan puolesta toimiminen rikos.
      Tällä foorumilla vähän kouluja käyneet porvarikirjoittajat ajattelevat noin mutta että koulutettu kaveri!! Hups sentään. Aatelkaa. Yhteiskunnallinen koulujärjestelmä ja lastentarhat/esikoulut varallisuudesta riippumatta olisi rappion tie???????

      Tällä foorumilla vähä-älyiset kapitalistidiktatuurin puolestapuhujat ajattelevat noin. Blogin kirjoittajaosiossa suurin osa kommentoijista hyväksyy Hämäläisen teesit. Jos koko suomalainen sivistyneistö kulkee linkin teesien linjoilla olemme kohta kivikauden asteella sivistyksessä.
      Täytyy olettaa, ettei koko sivistyneistö ole täysin turmeltunut.

    • Anonyymi

      Moraaliton ahneus on kapitalismissa vaan hyve!

    • Anonyymi

      Kapitalismin moraali on raha. Ihmisen arvo lasketaan hänen omaisuutensa perusteella.

    • Anonyymi

      Uskonto olettaa elämän ikuisuuden mittaiseksi. On alku mutta loppua ei ole. Kristinuskossa ihmiset jaetaan susiin ja lampaisiin. Molemmat elävät "sieluina" ikuisesti. Toiset rypevät äärettömässä rikkaudessa, toiset kivuliaassa kurjuudessa.
      Omaa älyä ei käytetä ja tieteen tuloksille viitataan kintaalla.
      Jumaluskonnot ja ateismi ovat ristiriidassa keskenään. Ateismi kuvataan harhaanjohtavasti paatuneeksi harhaopiksi. Kristinuskoa siivittää massamurhat ja edelleenkin sodan siunaaminen hyveeksi, joka on massamurhaamista.
      Kristinuskon (myös islamin) syötti ihmiselle on ikuinen elämä kuoleman jälkeen eli kuoleman kieltäminen. Se mahdollistaa ihmisen lankeamisen kaikenlaiseen pahuuteen ja jota sotaa himoitsevat käyttävät hyväksi.

    • Anonyymi

      Kapitalismi on pyramidihuijaus, jossa palkitaan vain ne ahneimmat. Kaikki muut ovat pelkkiä hyödyllisiä hölmöjä.

      • Anonyymi

        Ja pyramidin huipun yläpuolella seisoo uskonto, joka lupaa rikkaille lisää rikkautta. Köyhälistöä pyydetään alistumaan tai muuten tulee fasistinen komento, joka lopettaa pullikoinnit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja pyramidin huipun yläpuolella seisoo uskonto, joka lupaa rikkaille lisää rikkautta. Köyhälistöä pyydetään alistumaan tai muuten tulee fasistinen komento, joka lopettaa pullikoinnit.

        Uskovainen oikeisto onkin ihmiskunnan pahin uhka.


    • Anonyymi

      Länsimaita uhkaa Sodoman ja Gomorran kohtalo, koska miehet makaavat
      miesten kanssa. sellainen on kauhistus Herran silmissä, siksi poista paha
      keskuudestasi. (Biblia)

      • Juuri noin raamattu uhkailee. Lisänä myös lesbot luetaan syyllisiksi.
        Mutta eikö juuri Jeesus kaikkivoivana tai Jeesus Jahvena ollessaan luonut ihmisen raamatun mukaan omaksi kuvakseen. Hän siis loi ihmisen heteroksi, homoksi, lesboksi, bi-seksuaaliseksi, valkoihoiseksi, tummaihoiseksi, mieheksi sekä naiseksi, lyhyeksi tai pitkäksi, laihaksi tai lihavaksi jne..
        Nykyiset uskovaiset syyttäkööt Jeesusta, koska teologian mukaan Jeesus on kaikkivoipa. Jeesuksella ei ole oikeutta syyttää ketään muuta kuin itseään.
        Kristillinen teologia puhuu itsensä ristiin.

        Mainitussa US-blogissa viitataan tähänkin. Se on suora kehoitus purkaa seksuaalivähemmistöjen oikeudet olla olemassa ja saattaa niiden niskaan rikollisen merkin.

        Tieteellinen määritelmä on seuraava.
        Kaikessa elollisessa tapahtuu jatkuvasti geenimutaatiota. Kahta samanlaista oliota lajissaan ei ole eikä tule. Seksuaalinen suuntautuneisuus on vain pienellä ryhmällä poikkeava eikä se heidän syytä tai ansiota ole. Heistä ei ole sen suurempaa uhkaa ihmiskunnalle kuin ihmisistä yleensäkään.
        Sotakiihkoisista on miljoona kertaa suurempi uhka.

        Kapitalismin rappio on kylläkin nähtävissä. Se johtuu pääomien liikakasaantumisesta yksityisille omistajille.


    • Anonyymi

      Putin näyttää mallia, miten vanha kommari ryöstää kansan hyvinvoinnin omalle kommarimafialleen.

      • Anonyymi

        Esimerkki äärioikeistolaisesta oligarkkien diktatuurista. Mikäs puolue se onkaan, joka on EU:ssa Venäjämielisten ryhmässä? Eli himoavat samaa Suomeen.


    • Anonyymi

      "Jokainen ajattelukykyinen voi miettiä miksei nykypäivänä Venäjä eikä Kiina salli itse tätä arvorappiota. Ne pitävät paljolti länsimaiset porvarilliset arvot kunniassa eivätkä hyväksy luopumista asevelvollisuudesta..."

      Tämä lausunto on kohdistettu suoraan rauhan aatetta vastaan. Sota-aseeton ja armeijaton maailma olisi rappeutunut valtioyhtymä. Lausunnosta kuultaa yltiömäinen sotakiihko.
      Käytännössä vain harvassa valtiossa on ikäluokan kattava sotapalveluspakko. Ruotsissa sellaista ei ole eikä väkirikkaissa valtioissa. Nykyinen sotakone kykenee vähin ihmisvoimin tuottamaan valtaisaa tuhoa.
      Miksi ei aloiteta yleistä aseistariisuntaa?

    • Anonyymi

      TIEDÄTTEKÖS MITÄ EROA ON KAPITALISTILLA JA KOMMUNISTILLA.....
      Kapitalistilla on kaikkea......kommunisti on perseaukiinen, ei mitää, kun nälkää ja vilua

      • Anonyymi

        Mutta vain kapitalisti voi olla äärioikeistolainen terroristi ja onkin vain ajan kysymys, milloin joku näistä Breivik-faneista toteuttaa saman täällä.


    • Kapitalismin rappio on selvästi nähtävissä mutta toisista syistä kuin ahkera Hämäläinen us-blogisti.

      Kehittyneempi kapitalismi on kätkeytymässä konkreettisten ja sotilaallisten muurien taakse. EU on kohta aidattu ympäriinsä. USA:n kapitalismissa asemiehet seisovat maarajoilla. Vapaan matkustuksen rajoitukset lisääntyvät.
      Oligarkkinen porvaristo jauhaa valheita esittämällä fasismin ja marxilaisuuden samaksi aatteeksi. Lännen poliittisesti johtava porvaristo elää yhä pahenevien valheiden kera.

      Taloudellisesti kapitalismi sortuu siihen mistä Marx kirjoitti: Pääomien kasaantuminen eli jatkuvan kasvun teoria on mahdottomuus ja tarpeetonkin. Parasta aikaa kapitalismi pysyy pystyssä luonnonvarojen ryöstökulutuksen toimesta, joka luonnossa näkyy elinehtojen heikentymisenä.
      Pääomien maastavienti siivitti maailmankapitalismia sen alkuaikoina. Kun omassa maassa ei löytynyt sijoituskohteita, pääomia vietiin ulos. Pääomien kasaantuminen laki kokee päätöskauttaan. Maailma on täynnä pääomia ja suureneva osa siitä siirtyy kansantaloudesta ulottumattomiin, verokeitaisiin ja muihin verojen kiertojärjestelmiin. Toisin sanoen työn arvoa siirretään sivuun. Kapitalismin taloudellinen rappio on silmin nähtävissä. Se ei kykene enää täysimääräisesti hyödyntämään työn tuottavuuden nousua.

      Mikä on seuraus?
      Yksi tarina on Hämäläisen kaltaisten profeettojen mustamaalaus ihmiskunnan tuhosta vääjäämättömänä. Hän ei näe rappion todellisia syitä.
      Raharuhtinaista vain harvoilla on jonkinlaista yhtyeiskunnallista omatuntoa. Suurin osa, pienveronkiertoveijarit mukaan lukien, taistelevat olemassa olevista pääomista ja se taistelu kiihtyy.
      Natosodat heijastavat rappiota. Sota on nopea keino tuhota ylijäämäpääomia ja sitä nato on kuuliaisesti harrastanut. Mikäli annetaan ylijäämäpääomien kasvaa tiettyyn rajaan saakka rahamarkkinat menevät sekaisin. Taloutta lasketaan todellisen tuoton mukaisesti mutta kiertokulussa olevaa rahaa on yhä vähemmän.
      Sodat tulevat kiihtymään, ellei maailma ala siirtymään sosialismiin. Omistajat tappelevat keskenään verissä päin paikasta maailmassa.
      Natomaissa on suhteellisesti suurin maailmallinen pääomien määrä Siksi natopropaganda nostaa jatkuvalla syötöllä vihollisuuksia saadakseen loisivat ylijäämäpääomat poistettua taseista. Natolle sota on samaa kuin ihmiselle leipä.
      Kapitalismin rappiokehitys on aika selvä.

      Puheet moraalin rappiosta ovat silmänlume. Hämäläinen esittääkin vähäisenkin sosialismin tuhoamista ja lujaotteisen kapitalismin pystyttämistä, jossa ei suvaita sosiaalisturvaa, vieraslajeja, vähemmistöjen oikeuksia.

    • Anonyymi

      Kapitalismin rappiota kommunistit ja äärioikeisto manaavat kumpikin
      tahoillaan. Konservatiivinen oikeisto haluaa keppikurin ja homot kaappiin,
      äärivasemmisto taas haluaa keskusjohtoisen hallituksen ohjaavan ihmis-
      ten elämää.

      • Anonyymi

        Mitäs maatalouskommarit sitten haluavat? Lisää tukiaisia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitäs maatalouskommarit sitten haluavat? Lisää tukiaisia?

        Tottakai lisää tukiaisia, apulantamiljardit ovat käyneet vähiin.


    • Kommunistit eivät manaa kapitalismin rappiota. Kapitalismi tekee sitä itse.
      Eräs seikka edustaa kapitalismin kuolonkorinaa. Jonkin terroriteon johdosta kehittyneessä kapitalismissa pommitetaan kokonainen valtio tuusan nuuskaksi. Tällä tarkoitan Irakin tuhoamista sekä Afganistanin 20 vuotista tuhoamista ja jota jatketaan kauppasodalla sekä Afganistanin valtion varojen kavaltamisella. Vahvempi kapitalismi tuhoaa heikompaa kapitalismia. Ja vielä kaiken huipuksi; Natopropaganda tekee valtioiden tuhoamisesta ihannetta, johon miljoonat vähätietoiset rahvaan edustajatkin sortuvat, taputtavat käsiään ja silleensä.
      Ilmassa saattaa jopa leijailla maailmansodan henki.

      Kommunistit eivät manaa tuhoa. Kapitalismi tuhoaa itse mahdollisuutensa.
      Tuotantotapojen vaihtuminen ihmiskunnan keskuudessa johtuu vanhentuneen tuotantovan kyvyttömyydestä edistää kaikkia ihmisiä palvelevaa valtiota. Edellisessä viestissä toin esiin Marxin teesin pääomien kasaantumisen laista. Jossain vaiheessa pääomien kasaantuminen loisiintuu (ylijäämäpääomat). Ne poistetaan talouden kiertokulusta tai ne kulutetaan sodan avulla.
      Kapitalismilla olisi käytössään valtavat pääomat eli suuri määrä työksi muunnettuna. Mutta niitä ei käytetä siviilituotantoon. Naton sodat vuosina 1995 - 2021 edustavat ylijäämäpääomien poistamista sodan avulla.
      Kapitalistinen tuotantotapa ajautuu itsensä suhteen umpikujaan. Yleisessä propagandassa sodan ihannetta nostetaan pilviin. Suomessa joudutaan kohta sotakiihkoisempia kahlitsemaan narulla jalasta puuhun. Vuosikymmeniin aikaisemmin ei näin suurta sotakiihkoa ​ole ollut.

      Ihmiskunta ei tuhoudu. Ihmiskunnan edessä on paremman tuotantotavan luominen ja joka ei perustu sodankäynnille. Kapitalismi voidaan korvata demokraattisen maailman, sosialismin tuotantotavalla hyvinkin rauhanomaisesti mikäli suuret joukot näkevät uuden kehitystrendin. Pelättävissä on, että oligarkit eivät luovu etuoikeuksistaan vapaaehtoisesti - se johtaisi joka tapauksessa pääomien omistajien keskinäisiin sotiin ja joissa työläiset surmaisivat toisiaan jonkun mieleisen oligarkin puolesta.
      Taloudelliset syyt johtavat vanhan tuotantotavan kumoutumisen ja uuden syntymiseen. Moraalinen rappio on seurausta tuotantotavan taloudellisesta rappiosta.
      Lähde. Karl Marx: Pääoma I, sivut 506 - 692.

      Ihmiskunnan selviytymisen ehtoja:
      -Yleinen aseistariisunta tulee välittömästi alkaa.
      - Luonnonsuojelu on asia numero 1.
      - Ilmastonmuutoksen torjuminen on välttämätön.
      - Työterveys ja työsuojelun kehittäminen.
      - Säännöllisen työajan asteittainen vähentäminen. Turha "kerskakulutus" pois.
      - Alikehittyneiden valtioiden teollistaminen uusimman teknologian avulla.
      - Maailmanhallituksen luominen (YK tai joku muu), joka tunnustaa kaikkien etnisten
      ryhmien oikeudet.
      - Väestön määrän sääntely.
      - Henkilökohtaisten tulojen ja varallisuuden sääntely. Haarukka 5 tai kymmen tai 20
      kertainen tai joku muu.

      ps.
      Esitykset eivät ole tärkeysjärjestyksessä mutta välttämättömiä.

      • Anonyymi

        Noita kommunistien esittämiä asioita voidaan toteuttaa meidän demokraattisissa
        järjestelmissä ei tarvita kommunismia. Noita asioita kehitetään maailmanlaajui-
        sesti kaikkialla missä se suinkin on mahdollista. Kommunistin ideologia taas tarjo-
        aa jotain sellaista, mitä me emme oikeasti haluta, kuten kaikkien tuotantovälinei-
        den sosialisointi valtion hallintaan, kapinoivien omaisuuden takavarikointi, maa-
        omaisuuksien pakkoluovutukset, kansalaisten alistaminen yhdelle ideologialle.
        Seuraisi kommunistipuolueen diktatuuri, ja kansalaisten valvonta ja urkintajärjes-
        telmien luominen kansalaisten keskuuteen, kuten, kommunismissa toimitaan
        tänäänkin.


      • Anonyymi

        "Kommunistit eivät manaa kapitalismin rappiota"

        Eivät niin. Ja olisihan se aika kannatusta nauttiva pikku kuppikunta alkaisi kertomaan, mitä pitää tehdä.


      • Anonyymi

        "Kommunistit eivät manaa kapitalismin rappiota... ".

        Eikä siihen ole oikein perusteitakaan. Suomessa kommarit ovat pohjamudassa. Viimeisten kymmenen vuoden aikana käytännössä kaikki järjestetyt vaalit ovat menneet aivan pohjamutiin. Mikään ei viitta siihen, että suunta muuttuisi.


    • Anonyymi

      Kadehdittavaa rappiota, kun kaatuneisiin kommunistisiin yritelmiin vertaa.

      • Anonyymi

        Ja asian varmistamiseksi tarvitaan rekkakuormallinen Kalashnikoveja. Ilman niitä ei kommunismii saada toimimaan.


    • Jos ainoa ideologia on kommunistien parjaaminen, niin silloin sotaihanne toteutuu karmein seurauksin.
      Kertokaapa miksi esitetyt asiaryhmät olisivat ihmiskunnalle kielteisiä? Eikö ne ole yleisiä kaikkia kansalaisia hyödyttäviä toimenpiteitä! Toteuttajan nimellä ei ole merkitystä. Kapitalismi voisi ottaa teemat omakseen ja lähteä niitä toteuttamaan. Yksikään kommunisti ei panisi pahakseen. Tukea tulisi jokaisen teeman kohdalla.

      • Anonyymi

        Meidän pitää kehittää tätä meidän järjestelmäämme joka on osoittautunut hyväk-
        si ja toimivaksi tällähetkellä parhaaksi, ongelmia tulee aina olemaan maailmassa
        niistä ei koskaan päästä eroon. Ihmisiä on voitu harhauttaa tekemään virherat-
        kaisuja omaksi vahingokseen, kuten sosialismin kokeilut, jälkiviisaina on selitel-
        ty kuinka johtajat pilasivat hyvän aatteen. Aatehan oli jo lähtökohtaisesti p-stä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meidän pitää kehittää tätä meidän järjestelmäämme joka on osoittautunut hyväk-
        si ja toimivaksi tällähetkellä parhaaksi, ongelmia tulee aina olemaan maailmassa
        niistä ei koskaan päästä eroon. Ihmisiä on voitu harhauttaa tekemään virherat-
        kaisuja omaksi vahingokseen, kuten sosialismin kokeilut, jälkiviisaina on selitel-
        ty kuinka johtajat pilasivat hyvän aatteen. Aatehan oli jo lähtökohtaisesti p-stä.

        Kapitalismin heikkous on se, että se on oikeasti pyramidihuijaus, jossa varallisuus kerääntyy vain pienelle eliitille. Jo nyt muutama kymmenen varakkainta omistaa yhtä paljon kuin 90% muusta maapallon väestöstä. Samalla kun 30-40% ihmiskunnasta elää suoraan kädestä suuhun ja vieläpä nälkää näkien.
        Varallisuuden tasaisempi jako olisi ratkaisu, mutta se kun on sitä kommunismia niin ...


      • Anonyymi

        Ainakaan Suomessa kommareita ei parjata. Ei oikein voi, kun kommareita ei käytännössä ole. Ja nuo "sota-ihanne sökellykset ovat aivan sitä itteensä.


      • Anonyymi

        Tiedät varmasti, että kommareita ei käytännössä parjaa kukaan. Miksi parjaisi? Usko nyt, että ketään ei kiinnosta nolla kannatusta nauttivan mini-puolueen tekemiset. Tosiasioiden tunnustaminen on hyvä alku.


      • Anonyymi

        Suomi-kommareiden ikuinen ihanne-valtio, Venäjä, toteuttaa parhaillaan kommareiden sota-ihannetta. Suomi-kommareiden kannanotot Ukrainan sotaan ovat olleet varsin laimeita jos edes sitä.


      • Anonyymi

        On ilmiselvästi tullutkin. Onhan SKP:n kannatus pohjamudassa. Ja ei-sosialistit dominoivat gallupeja.


      • Anonyymi

        Teillä kompuroilla tuppaa olemaan sota aina mielessä. Mistä se johtuu? Onko kyseessä Venäjän vaikutus? Venäjähän ei pysy tolpillaan ilman säännöllisia sotia sotia.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Äärikonservatiivit oikealla moralisoi lännen rappiota siveettömällä sek-
      suaalivapaudella, joka sallii kaikenlaiset seksuaalisuudet joka sitten tur-
      melee kansat. Kommunistit kuvaavat kapitalismin loppua kapitalismin
      kuolonkorinana. Markkinat toimivat voimakkaina edelleen vahvistuen
      maailmalla eikä mitään kuolonkorinaa kuulu, Kommunistien kuolonko-
      rina on vaimennut kun liike on jo kuollut ja kuopattu.

      • Anonyymi

        Maatalouskommunismin loppumista odotellessa voimme iloita vaikka Vasemmistohallituksen ennätyksellisistä työllisyyssaavutuksista.


    • Käytännössä lähes koko puoluekenttää vannoo yhteisöllisyyden eli sosialismin nimiin. Vain harva uskoo teesiin: oma tupa -oma lupa.
      Täydellistä kapitalismia on se, jossa kaikki on yritystoimintaa, pissalla käynnistäkin maksetaan jollekin yrittäjälle.
      Nytkin aluehallintouudistus yhteiskunnallisena toimena hyväksytään kaikissa eduskuntapuolueissa. Rahoitus tulee valtiolta. Julkisen sektorin kehittämisen puolesta puhutaan. Toki mukana on vaatimuksia antaa yksityisen pääoman rahastaa sairailla ja vanhuksilla.
      Perusnäkemys on kuitenkin se, että suuret ratkaisut tekee valtio, kunnat ja tulevat alueet.

      Tällaista kehitystä rahaporvarit kutsuvat kapitalismin mädäntymiseksi. He ovat osittain oikeassa. Yhteiskunnan etu on yhteiskunnallinen päätöksenteko. Se iskee lujasti yksityisen pääoman kylkikuihin.
      Toinen seikka on kapitalismin sotaisuuden mittava nousu vuoden 1990 jälkeen. Sodalla uhkailua ja kaikenlaisten sanktioiden asettaminen vapaan kilpailun esteeksi mädännyttävät ihmiskuntaa taloudellisesti sekä moraalisesti.
      Useissa vanhakantaisten porvarien lausunnoissa ollaan erityisen huolestuneita ateismin etenemisestä - se leimataan moraalikadoksi. Siinäkin katoaa vain uskonnollinen moraali väkivaltaisuuksineen mutta tilalle nousee yhteiskunnallinen vastuu.

    • Anonyymi

      Sotaisuutta nostaa maailmassa Venäjän harjoittamat agressiot viime-
      vuosilta jotka Suomen osalta sivuaa juuri naapurimaan takia.
      Suomi on sekataloutta harjoittava maa ollut ja tulee olemaan toimivana
      jäejestelmänä, eikä mitään kriisiä ole näköpiirissä. Markkinatalous on
      toimiva ja joustava systeemi kaikkialle maailmaan, 0- puolue joka kaihtaa
      kaikkea vastuuta, voi puhua kaikkien kauniitten asioitten puolesta ja osoi-
      tella muita kuinka tekevät huonoja päätöksiä, on kansalaisten huiputta-
      mista. Uskotteko oikeasti edes itse.?

    • Anonyymi

      USA on lähellä sisällissotaa ja on näin oiva esimerkki siitä, mihin ahne kapitalismi vääjäämättä johtaa.

    • Anonyymi

      USA:n kommunistit toivovatkin että yhteiskuntaan tulisi sekasortoa
      mahdollisimman paljon, se kun avaisi väylät vallankumoukselle ja kom-
      munismiin siirtymiselle. Kommunistisessa yhteiskunnassa levottomuu-
      det ehkäistään väkivaltakoneiston pikaisella puuttumisella, kuten Kii-
      nassa Tiananmenin ja Hongokogin kohdalla kävi.

      • Anonyymi

        Tuskinpa USA:ssa on montakaan kommunistia, joten kirjoituksesi on silkkaa skeidaa.

        Mutta äärioikeistohan on osoittanut siellä jo väkivaltansa voimaa, jopa Capitolin valtausta yrittämällä, joten sisällissota on siellä lähempänä kuin koskaan. Ja äärioikeisto-rebublikaanien toimesta.


    • Anonyymi

      Nykyisin kapitalismissa yksityisomistajat siirtävät yhä enenevästi tulojaan verokeitaisiin eli pois kansantalouden kiertokulusta. Suomenkin kohdalla voidaan arvioida pimitetyksi vuosittain miljardeja euroja. Veronkierron estämisestä puhutaan, käytännön toimet ovat lähellä nollaa. Luxemburg ja monet paikat Euroopassa ovat julkisesti tiedossa veronkiertokeitaina.

      Toinenkin rappiokehitys on menossa. Naton johdolla maailma aseistautuu kovaa vauhtia.
      Porvarilliset puolueet ja kapitalistiset valtiot hierovat epäsopua keskenään. Syntyy näkökulma, että porvarien eliitissä olisi sovittu hävittää ylijäämäpääomia sodalla.
      Yksinkertaista rahvasta manipuloidaan hyväksymään tulevat sodat.

      Hämäläisen analyysi moraalikadosta on todellisen, vaarallisen kehitystrendin peittely-yritys. Pääomalla ei ole koskaan ollut moraalia.

    • Anonyymi

      Demokraattiset valtiot eivät hiero epäspua keskenään, vaan vastakkain
      on Venäjän diktatuuri joka hieroo epäsopua. Siksi valtioiden tulee kehit-
      tää demokratiaa kaikkialle maailmaan. Viimeiset 30 vuotta onkin maail-
      massa mentykin rauhallisempaan suuntaan, Ihmisillä on parempi kyky
      ratkaista ristiriitoja kuin ennen, maailman yhdentyessä.
      Maailma menee parempaan suuntaan kaikista ongelmista huolimatta.

      • Anonyymi

        Viimeiset 30 vuotta olemme kokeneet ennennäkemättömiä sotia. Nyt Ukrainan, Venäjän ja naton porvarit hierovat sotaa. Aseteollisuuden osakkeiden omistajat odottavat sotaa vesi kielellä. Sota tietäisi palkkatyöläisten verojen kustannuksella suuria osinkovoittoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viimeiset 30 vuotta olemme kokeneet ennennäkemättömiä sotia. Nyt Ukrainan, Venäjän ja naton porvarit hierovat sotaa. Aseteollisuuden osakkeiden omistajat odottavat sotaa vesi kielellä. Sota tietäisi palkkatyöläisten verojen kustannuksella suuria osinkovoittoja.

        Vähempi sotia on maailmassa ollut viimeisten 30 vuoden aikana kuin mitä
        oli yli 50 vuotta sitten, valtiot sotivat keskenään ennen paljon enempi.
        Nykyiset konfliktit ovat valtioiden sisäisiä enimmäkseen.
        Maailma on rauhallisempi paikka kuin ennenvanhaan.


    • Anonyymi

      Todellisissa inhimillisissä arvoissa maailma on edistynyt. Uskonnon ahdasmielinen valta supistuu. Ihmisyyden perusoikeudet lisääntyvät toisin kuin Hämäläinen ennustaa.
      Näitä voimakkaammin on edistynyt itsekkyys, Rahan keräämisestä on tehty hyve. Mitä rikkaampi sen parempi ihminen. Näin juoru- ja muutkin lehdet mainostavat. Rakkauden tilalle on tullut rahan ahneus. Miljardööri on onneton, jos menettää satasen mutta juorulehdet kehuvat omaisuuden kasvaessa. Rakkaus korvataan aineellisella omaisuudella ja josta perilliset tappelevat oikeuslaitoksissa vuosikausia.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Olet oikeassa, kommunismi on poistunut maailmankartalta. Kiitos kun muistutit asiasta.

      • Anonyymi

        Mihin Kiina on hävinnyt? Äärioikeistolaisella on polla jo pahasti sekaisin!


    • Anonyymi

      Myös populistipuolueiden nousu johtuu länsimaiden rappiokehityksestä!

      • Anonyymi

        Kommunistinen puolue on myös rappiokehitystä. Demokratia tuhoaa kom-
        munistisen järjestelmän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kommunistinen puolue on myös rappiokehitystä. Demokratia tuhoaa kom-
        munistisen järjestelmän.

        Ja demokratian voi tuhota hyväksymällä riistokapitalismin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja demokratian voi tuhota hyväksymällä riistokapitalismin.

        Riistokommunismin voi tuhota vain demokratia. Länsidemokratia kapitalis-
        teineen vapauksineen on parempi kuin komminismi diktatuurina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Riistokommunismin voi tuhota vain demokratia. Länsidemokratia kapitalis-
        teineen vapauksineen on parempi kuin komminismi diktatuurina.

        Entäs Venäjän äärioikeistodiktatuuri? Onko se niin ihanaa, että esimerkiksi PS on kannattanut liittyä EU:ssa Venäjämielisten ryhmään?


    • Anonyymi

      Ellei nato uhkailisi sodilla yhteiskunnallinen kehitys nopeutuisi sosialismin suuntaan.

      • Anonyymi

        Kansat eivät halua kommunismia harteilleen kokemukset ovat olleet ai-
        van riittäviä, tuosta järjestelmästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kansat eivät halua kommunismia harteilleen kokemukset ovat olleet ai-
        van riittäviä, tuosta järjestelmästä.

        Mutta riistokapitalismi tuottaa nykyään vielä enemmän tuskaa työntekijöille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta riistokapitalismi tuottaa nykyään vielä enemmän tuskaa työntekijöille.

        Entäs riisto- kommunismi Kiinassa, Ei vapaita AY-liikkeitä eikä muitakaan
        vapauksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entäs riisto- kommunismi Kiinassa, Ei vapaita AY-liikkeitä eikä muitakaan
        vapauksia.

        Kiina on kommunistinen diktatuuri, Venäjä on äärioikeistolainen diktatuuri. Diktatuurit eivät ole koskaan kansalaisilleen hyväksi ja siksi sellaista ei kukaan Suomeenkaan halua. Tai en ihan varma ole PS-porukasta, joka on Venäjämielisten ryhmässä EU:ssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta riistokapitalismi tuottaa nykyään vielä enemmän tuskaa työntekijöille.

        Sanoo kommari, joka ei ole koskaan työntekoon kättään koukistanut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanoo kommari, joka ei ole koskaan työntekoon kättään koukistanut.

        Totuuden kannattaa silti sanoa, vaikka äärioikeistolainen uhkaakin väkivallalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totuuden kannattaa silti sanoa, vaikka äärioikeistolainen uhkaakin väkivallalla.

        Onko Venäjä äärioikeistolainen valtio?


    • Anonyymi

      https://yle.fi/uutiset/3-12287007
      Korkein oikeus (KKO) on tuominnut hankasalmelaisen marjayrittäjän yhdeksi vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi vankeuteen 26 ihmiskaupparikoksesta.
      Kaikki ihmiskaupparikosten uhrit olivat thaimaalaisia marjanpoimijoita, jotka eivät erittäin pitkistä työpäivistään huolimatta saaneet itselleen juuri mitään tuloja.

      Rappiota tämäkin. Ulkomaalaiset työntekijät orjatyössä vuoden 2021 Suomessa
      suomalaisyrittäjä orjanomistajana.

      • Anonyymi

        Kokoomuslaista yrittämistä ...


      • Anonyymi

        EK-mafian työllistämissuunnitelmaa käytännössä ...


    • Anonyymi

      Kommunismissa ei olisi mitään mahdollisuuksia nostaa syytteitä työn-
      antajien riistosta, valtiot ovat orjanomistaja yhteiskuntia, kaikki vapa-
      udet vapaaseen toimintaan ovat kiellettyjä. Kommunistien puheet
      kaksinaamaista p-kan jauhamista, ei mitään merkitystä.

      • Anonyymi

        Sehän sen kapitalismin rappion todistaakin, että jotkut hyötyvät toisten orjuuttamisesta.
        Valtio tietysti tekee niin kuin parhaaksi näkee ja sillä on siihen valtuudet.


    • Kapitalismin rappioitumisesta.
      Vasta 1900 luvun alussa kapitalismi muodollisesti lakkasi orjatyövoimasta. Yhdysvalloissa vielä tänäänkin työnantaja voi estää työläisten järjestäytymisen ammattiliittoihin ja estääkin.
      Pitkin 1900 lukua läntinen kapitalismi teki kaikkensa työväestön poliittista ja ammatillista järjestäytymistä vastaan. Entisten orjien jälkeläiset nousivat itse USA:ssa 1960 luvulla vaatimaan samoja kansalaisoikeuksia kuin valkoihoisille. Valtiovalta teki kaikkensa estääkseen sen. USA tappoi kansalaisaktivisteja mm. Martin Luther Kingin. Malcolm X ja Fred Hamptonin. Murhien jäljet johtivat FBI:hin ja CIA:han. Salamurhat ovat edelleen selvittämättä.

      Ne valtiot, joista tuli natomaita, olivat suuria siirtomaiden orjuuttajia. Kun 1950 luvulla ihmiset siirtomaissa halusivat hallita itse itseään, natomaat alkoivat sodan itsenäisyysliikkeitä vastaan. Maita pommitettiin aseellisella ylivoimalla tuhkaksi.
      Toinen sota-aalto alkoi 1990 luvulla arabimaiden tuhoamiseksi. Se saattoi olla tuhoisampi kuin itsenäisyysliikkeiden vastainen sota.
      Läntisen kapitalismin kolmas sota-aalto on nähtävissä, ellei kansanjoukot sitä estä.
      Kohteina ovat Kiina. Kuuba, Pohjois-Korea ja yllättäen oligarkkikapitalistinen Venäjä. Kapitalistinen Venäjä puolestaan on sotinut reuna-alueillaan.

      Kapitalismin rappion syyt ovat muualla kuin sosiaalisen lainsäädännön kehityksessä.
      Myöskään lännessä yksilöihin kohdistunut ihmisoikeuksien lisääntyminen ei ole syypää rappeutumisen, kuten Hämäläinen on esittänyt.

      • Anonyymi

        Kommunisti jauhaa p-kaa. Missä kommunismissa ovat toteutuneet ihmisoikeudet?
        Kommunisti ei voi olla uskottava jos ei puhu myös kommunismin raaoista
        ihmisoikeusloukkauksista ja raaoista vallankumouksista.
        Kommunistimaat harjoittavat kokoajan kansalaisiinsa kohdistuvaa sortoa kuten
        Kiina. Jo Marxin ajoisata asti on manattu kapitalismin rappiota ja romahdusta
        jonka olisi pitänyt tapahtua jo 1800 luvun loppuun mennessä.
        Hölynpölyä kummatkin puhuvat Hämäläinen ja kommunisti, Hämäläisellä on
        taas mielessä Sodoma ja Gomorra ja kommunistilla ikuinen toive markkinatalouden
        häviämisestä.


    • Anonyymi

      Trump on hyvä esimerkki kapitalistisen järjestelmän rappiokehityksestä. Ja siitä karsii jo koko USA.

      • Anonyymi

        Ikävintä asiassa on se, että trumpismi on rantautunut jo tänne Suomeenkin. Rokotusvastaisuus, 5G-pelko jne. QAnon-hölmöily ovat siitä varoittavina esimerkkeinä.


    • Anonyymi

      Kapitalismin rappio johtuu pääasiassa ylijäämäpääomista. Aikaisemmin niitä voitiin sijoittaa siirtomaihin tai muualle. Tänään ylijäämät kasvavat yhä suuremmaksi, joita ei voi sijoittaa muualla kuin veronkierron paikkoihin. Aineellinen työ rahaksi muutettuna siirretään hornan kaivoon.
      Sodat kuluttivat valtavasti ylijäämiä ja jotka ovat poissa kansojen varallisuudesta.
      Ylijäämille olisi sijaa yhteiskunnallisen perusinfran rakentamisessa mutta ne eivät tuota voittoa ja siksi varojen piilottaminen.
      Siksi myös kovalla kuumeella oligarkit operoivat uusia sotia. Näennäisesti esitellään vastakkainasettelua silmän lummeeksi, sitten yhteisellä sopimuksella aloitetaan tykkien sinfonia.

    • Anonyymi

      USA:lla on sentään nyt mahdollisuus kun sinne saatiin demokraatti-pressa!

    • Anonyymi

      https://yle.fi/uutiset/3-12296294
      EU suunnittelee laittaa Saksalle sanktioita. Sinne Venäjältä Itämeren ali tuleva putki vaaditaan suljettavaksi.
      Porvareiden politiikka on hakoteillä. Huh..huh.

      • Anonyymi

        Kaasua, lisää kaasua...


    • Anonyymi

      Rappiolla on kiva olla, kun ei rasita oikeistopolla ...

    • Anonyymi

      https://yle.fi/uutiset/3-12301105
      USA:n erikoisjoukkue surmasi Syyriassa ainakin 13 ihmistä, mukana kuusi lasta ja neljä naista.
      Yhdysvallat surmaa yksilöitä maailmalla yrittämättäkään tuoda rikollisiksi luokiteltuja oikeuteen. Kuinka paljon salamurhia natomaat tekevät, sitä media ei kerro.

    • Anonyymi

      Rahauskovaiset ja uskovaiset .. mitä eroa?

      • Anonyymi

        Toinen uskoo rahaan ja toinen satukirjaan.


      • Anonyymi

        Noiden yhdistelmistähän ne pahimmat ihmiset löytyy.


    • Anonyymi

      Kuka osaa sanoa, miksi EU suunnittelee asettavansa Saksaan tulevan kaasuputken kiinni? Mitä järkeä siinä on. EU pelaa kaasukortilla mutta sangen omituisesti.
      Ovatko suomalaismepit kuristamassa Saksaa? Kuka tietää.

    • Anonyymi

      On todella kummallista ratkaista Venäjän vastainen polemiikki asettamalle natomaa Saksalle sanktioita naton ja EU:n toimesta.

      • Anonyymi

        Aivan. Kaikille natomaille pitäisi asettaa sanktioita sotahulluudestaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan. Kaikille natomaille pitäisi asettaa sanktioita sotahulluudestaan.

        Äärioikeistoa pitäisikin rangaista väkivallasta kansaa kohtaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Äärioikeistoa pitäisikin rangaista väkivallasta kansaa kohtaan.

        Convoy-terroristit linnaan ...


    • Anonyymi

      Oikeistolasten näkemys työläisten alemmuudesta on syynä niin moneen sotaan! Eli ei kannattaisi kaivaa verta nenästä ...!

    • Anonyymi

      Trumpismi valtaa jo Suomeakin persu kerrallaan ...

      • Anonyymi

        Ja nykyään Putinismi...


    • Anonyymi

      Ahneus on muuttunut hyveeksi oikeistopiireissä.

      • Anonyymi

        Ainahan se on sitä ollut.


    • Anonyymi

      Convoy-terrorismi on läntisen kapitalismin aikaansaama yhteiskunnan rappion osoitus.

      • Anonyymi

        Convou-terrorismin takana seisoo uskonnollinen äärioikeisto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Convou-terrorismin takana seisoo uskonnollinen äärioikeisto.

        Trumpismi tuottaa kaikkea pzkaaaa jopa Suomeen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Trumpismi tuottaa kaikkea pzkaaaa jopa Suomeen!

        Kaappiho..jen hommaa tuollainen trumpismi!


    • Anonyymi

      Oikeistolaiset porvarit järjestävät mellakoita raamattu kainalossa. Heidän mukaan kaikenlainen terveyteen liittyvä rokotus on paholaisen työtä. Paholainen hivuttaa rokon mukana vastaanottimen jonka asettaa ihminen tekemään pahuutta.
      Teoria on kehitetty USA:n kiihkouskovaisten keskuudessa.
      He eivät kerro, että Jeesus kaikkivoipana sallii tämän ja homma on Jeesuksen käsissä samoin kuin homovia, Jeesus Paholaisen avulla levittää homovihaa!!!!!

      Äärioikeistolaiset uskovat pyrkivät fasis....n

    • Anonyymi

      Valtavien asekasojen päällä asustelevat porvarit Euroopassa on sodan partaalla. Sotakalustolla ne voisivat tuhota maapallolta elämän tyystin.
      Kapitalismin mädännäisyys on silmiinpistävää.

      • Anonyymi

        Kapitalismi perustuu väkivaltaiseen omistuksen valtaamiseen.


    • Anonyymi

      Suomalaisen oikeistolaisen porvariston rappion olemus pakonomainen parjaus itärajan taakse, olipa siellä vallassa kapitalistiluokka tai porvaristo.

      • Anonyymi

        Putinin äärioikeistolainen diktatuuri kiehtoo monia vähäpäisiä suomalaisiakin...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Putinin äärioikeistolainen diktatuuri kiehtoo monia vähäpäisiä suomalaisiakin...

        äärioikealla ei pelata järjellä, vaan väkivallan huurussa


    • Anonyymi

      Suomalainen porvari on kaksijakomielinen. Se tukee kapitalismia mutta ei Venäjän kapitalismia. Porvaristomme tuli humalaan onnesta kun NL hajosi kapitalistimaiksi.
      Suomalainen porvaristo jatkaa vuodesta toiseen 1900 luvun alussa oppimaansa Venäjä-vihaa eikä näytä pääsevän irti.
      Sanotaan: Kosto on suloista. Sitä se ei ole yksilö- eikä valtiosuhteissa. Vuosisataisten hävittyjen tai voitettujen sotien kelaaminen edustaa kapitalismin rappiota.
      Maailma kulkee kohti sota-aseetonta maailmaa. Kostohenkisten tulisi tajuta edistyksen etenevän rauhan olosuhteissa.
      Parhaillaan taantumusporvaristo imee ukrainalaisten verta ihanteenaan ja salavihkaa lähettää kiitospusuja Venäjälle uudesta sodasta.

      • Anonyymi

        "Porvaristomme tuli humalaan onnesta kun NL hajosi kapitalistimaiksi."

        Eikä vain "Porvaristomme ", vaan suunnilleen koko maailma.


    • Anonyymi

      Venäjä siirtyi kommunismista riistokapitalismiin. Ja tässä tulos!

      • Anonyymi

        Äärioikeiston valtaannousu luo aina hirviöitä.


    • Anonyymi

      Ukrainan sota osoittaa niin läntisen kuin itäisenkin kapitalismin rappiotrendiä. Miksi markkina-alueista ei voisi kilpailla ilman aseiden paukkumista.

      • Anonyymi

        Asekauppa se on mikä kannattaa.


    • Anonyymi

      Ukrainan sodassa näkyy kapitalismin raadollinen rappio.
      Porvarit väittävät, että ihmisen perusominaisuus on tappaa toisiaan. Nyt niin hyökkääjä kuin laaja vastapuoli vannovat sodan nimiin. Ympärille laaditaan kaikenlaista soopaa, joissa voi olla hitunen tottakin mutta työkansaa teloitetaan julkisesti. Oligarkit ja rikkaat nauravat sivusta.

    • Anonyymi

      Onneksi Trump ei ole vallassa, muuten Ukrainalla ei olisi mitään mahkuja selvitä.

      • Anonyymi

        Trumpin ja Putinin liitto olisi maailman loppu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Trumpin ja Putinin liitto olisi maailman loppu.

        Ja jostain kumman syystä PS fanittaa molempia. Huhtasaari esitti jopa Nobelin rauhanpalkintoa Trumpille ... ja kohta varmaan Putinille...?


    • Anonyymi

      Läntisen kapitalismin lisäksi koko kapitalismi näyttää peittyvät sotahurmoksen kaapuun.

    • Anonyymi

      Rappiolla on kiva olla, kun ei rasitu polla!

      • Anonyymi

        Kun äärioikeistodiktatuurin aseet puhuvat niin siitä on järki kaukana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun äärioikeistodiktatuurin aseet puhuvat niin siitä on järki kaukana.

        Venäjän rosvotalous luhistuu sen oman imperialistisen virhearvionsa seurauksena.

        Kun Venäjän federaation kommunistinen puolue tukee maansa fasistihallinnon hyökkäyssotaa Ukrainassa, niin siinä on kaksi diktatuuriaatetta imperialistisina aseveljinä ja liittolaisina kuin konsaan elokuun -39 Stalin-Hitler -paktissa.

        SKP:n olisi lopultakin aika tuomita Zjuganovin & muiden kommunistitovereittensa rikokset.
        Mikä estää tuon tuomitsemisen, kommunistit, onko taloudellinen riippuvuus Venäjän puolueesta niin suuri, ettei pesäeroa voi tehdä?


    • Anonyymi

      Kommunismihan se on rappionsa ja toimimattomuutensa kokenut, markkinat toimivat maailmalla vahvasti kaikkialla.

      • Anonyymi

        Aivan. Kommunismi ei ole pystynyt saamaan yhtä ainutta sotaa aikaan vuosisataan, toisin kuin kapitalistiset äärioikeistodiktatuurit.


    • Anonyymi

      Venäjän kapitalismi kokee vararikkoa. Ukrainan kapitalismi on ollut vuosikausia rappiovaiheessa. Työläisen päiväpalkka 8 euroa.
      Eurooppalainen kapitalismi varustautuu voimalla sota-asetuotantoon.
      Minkä sodan nato nostattaa Ukrainan jälkeen?

      • Anonyymi

        Mikään maa ei ole turvassa äärioikeistolaisten vallanhalulta.


    • Anonyymi

      Porvarit nostivat Euroopassa uuden sodan. Sen tuhot ovat paljon suuremmat kuin Ukrainassa. Kansainvälinen porvaristo musersi maailmankaupan mullin mallin, josta eniten kärsii palkkatyöläisväestö. Sotakiihkoa nostetaan ympäriinsä, porvari toistansa vastaan.

      • Anonyymi

        Kun asekauppa kukoistaa, porvari voi hyvin.


      • Anonyymi

        Tulovero on vaan niin suuri, että sosiaalituista pitää heti leikata ... a'la Orpo


    • Anonyymi

      Yhdessä aloituksessa vaaditaan aseistautumaan siksi, että tulisi sodassa kuolleita ja pääsisi kuolleita palvomaan.
      Porvari osaa olla julma.

    • Anonyymi

      Kapitalismin rappiota voi nyt seurata livenä Ukrainasta.

      • Anonyymi

        Äärioikeistolainen pommitus tappaa ja tuhoaa taas ...


      • Anonyymi

        Kapitalistinen ahneus ja vallanhimo selittää tämänkin konfliktin


    • Anonyymi

      Kapitalismin oligarkisoituminen on uhka ihmiskunnalle.

    • Anonyymi

      Rahanahneus on kapitalistien perisynti, josta he ovat jopa ylpeitä... syy ja seuraus...

      • Anonyymi

        Just. Kokoomuslaisillakin on sydän oikealla, jotta lompakko mahtuu paremmin vasempaan povariin.


    • Anonyymi

      Kapitalismin rappio paljastuu Suomessa oikeistolaisena hyvävelitoimintana.

      • Anonyymi

        Vapaamuurarien kerhoihin kuuluvat maamme oligarkit.


    • Anonyymi

      Luultiin, että kapitalismin 30 vuotinen sota loppui sen hävittyä Afganistanille. Toisin kävi. Kapitalismi alkoi sotia Euroopassa. Kun Euroopan sota on ohi, nato tähtää Kiinan musertamiseen. Todennäköisesti.

      • Anonyymi

        Ja kapitalistien asekauppa kukoistaa.


    • Anonyymi

      EK-mafian olemassaolo paljastaa maamme rappion.

    • Anonyymi

      Närpiön työperäiseen maahanmuuttoon liittyvää kiskontaepäilyä on tutkittu rikosnimikkeillä ihmiskaupan yritys ja törkeä kiskonta.
      https://yle.fi/uutiset/3-12405075
      Tässä tapauksessa maassa olevat vietnamilaispakolaiset kiristävät toisia kansalaisiaan.

      Tuttua on vastaava myös ukrainalaisia "kesätyöläisiä" sekä thaimaalaisia marjankerääjiä kohtaan. Suomalaiset yrittäjät rosvoavat kylmästi hädänalaisia.

    • Anonyymi

      Rappiokapitalismi tulee tiensä päänsä nopeammin kuin uskottekaan.

      • Anonyymi

        Niinpä. Musk ja muutama uusi multimiljardööri omistaa kohta puolet maapallon varallisuudesta. Ja samalla miljardit ihmiset näkevät nälkää. Jotain on silloin väärin kapitalismissa.


    • Anonyymi

      Kapitalismi valmistautuu sotiin. Asetuotantoa lisätään. Ikiaikaisia vihollisuuksia nostetaan esiin. Siviilituotanto kärsii.

      • Anonyymi

        Kuka kapitalisti valmistautuu sotiin ???
        Ei Suomessa ei Venäjällä, ei yksinkertaisesti missään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka kapitalisti valmistautuu sotiin ???
        Ei Suomessa ei Venäjällä, ei yksinkertaisesti missään.

        Vain kaikki Nato-maat.


    • Anonyymi

      Muutamat kirjoittajat tukevat sodan olemassaoloa.
      Vuonna 2021 se osoittaa ajattelun palaamista kivikauteen.
      Aineellista krääsää kerätään mutta sivistys katoaa toista kautta.

      • Anonyymi

        Maapallo on tuhon oma ahneen kapitalismin opeilla.


    • Anonyymi

      Kapitalismi on taukoamatta käynyt sotaa jossakin päin maailmaa kolmisen kymmentä vuotta. Tuhot ovat valtavat. Nyt sitä jatketaan vaihteeksi Euroopassa, Ukrainassa.
      Miljoonat palkkatyöläiset on sokaistettu sodan ihanuuteen "isänmaallisuuden" nimissä.
      Kapitalismin arvoksi vahvistuu yksi sana -rikastu-. Sinulla täytyy olla mahdollisuus rikastua. Sitä ei ymmärretä, että rikastua väärällä tavalla voi vain kuppaamalla palkkatyöläisten työstä osuutta.

    • Anonyymi

      Kapitalismi on pelkkä pyramidihuijaus, jolla kansaa kurjistamalla kootaan järjetön varallisuus pienelle eliittijoukolle.

      • Anonyymi

        Elon Musk on siittä "hyvä" esimerkki. Ahneuden ihannointi tulisi lopettaa!


      • Anonyymi

        Kymmenet miljoonat ihmiset kuolevat vuosittain nälkään ja samaan aikaan yksi pääkapitalisti lähettää avoauton avaruuteen ... koska ei tiedä mitä muutakaan rahoillaan tekisi. SAIRASTA!


      • Anonyymi

        Ja tuollaista ahneutta porvarit täälläkin ihailevat kuin messiasta.


    • Anonyymi

      Porvarit toivat Eurooppaan sodan. Rutiköyhiä ukrainalaisia viedään sodan alttarille.
      Venäjän oligarkit avustavat Ukrainan työväen kuristamista.

      • Anonyymi

        Sotabisnes kukoistaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sotabisnes kukoistaa.

        Sotabisneksen kilpailukyky paranee joka sodan myötä. Siksi kapitalistit niin halukkaasti niitä käyvätkin.


    • Anonyymi

      Rappion koko kurjuus.
      Natokapitalismi on kokenut 30 vuoden aikana tappioita toisensa jälkeen sodassa. Tuhoa se on kylläkin saanut aikaiseksi. Nyt se toi sodan Eurooppaan ottaen mukaan Venäjän porhot.
      Samaan aikaan rauhantyö on maannut hiekassa. Imperialistinen politiikka on saanut lähes kritiikittä tuhota ihmisiä ja valtioita. Syntyy omituinen kuvio. Oligarkit ja porhot jakavat sodilla markkinoita ja palkkatyöväestö katsoo vieressä mutinoimatta.

      • Anonyymi

        Maamme äärioikeisto ihailee Putinia niin, että palkkatyöläisten kannattaa jo oikeasti pelätä turvallisuutensa puolesta.


    • Anonyymi

      Kun herrat haluavat sotia niin kansa maksaa aina "viulut".

      • Anonyymi

        Ja useimmiten omalla hengellään.


      • Anonyymi

        Kohta lähdetään tekemään Suur-Suomea Nato-voimin.


    • Anonyymi

      Rappiota on se, että kohta olemme pelkkä pelinappula Nato-herrojen sotaleikeissä.

      • Anonyymi

        Sinkkiarkut odottavat täyttymistään tulevissa Naton kapitalismin levityssodissa.


    • Anonyymi

      Nato kaavailee sotaa Syyrian kurdeja vastaan. Jo aiemmin se on miehittänyt Syyrian alueita.

    • Anonyymi

      Suomea ajetaan natomaan sotaa laillistamaan. Syyrian kurdien rohkea kamppailu ISISTÄ vastaan aiotaan kumota!

    • Anonyymi

      https://yle.fi/uutiset/3-12460528
      Suomi ilakoi aseruudin tuotannon lisääntymisen varjolla. Naton jäsenyys toisi lisäponnikettta ruudin menekille.
      Mihin natokiima mahtaakaan johtaa kun ruudin tuotanto tarvitsee sen kulutusta eli sotaa.

      • Anonyymi

        Kapitalistit hurraa aina kaikille sodille, kunhan ne vaan soditaan kaukana omista nurkista.


    • Anonyymi

      Pääministeri Sanna Marin hehkuttaa porvarien keskinäisessä sodassa Ukrainan voittoa. Käytännössä se tarkoittaa sodan pitkittymistä ja suurta vahinkoa Ukrainalle.

      • Anonyymi

        Sodan aloittaneen Venäjän voittoako pitäisi Marinin sitten hehkuttaa? Venäjämielisillä on kyllä sairas ajatusmaailma.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sodan aloittaneen Venäjän voittoako pitäisi Marinin sitten hehkuttaa? Venäjämielisillä on kyllä sairas ajatusmaailma.

        Ettekö ymmärrä vai ette halua. Sodassa ei koskaan ole voittajia. Sodassa häviää kaikki osapuolet. Sota on rikos ihmiskuntaa vastaan ja siksi se tulisi kriminalisoida.
        Suomen presidentin tehtäviin ei kuulu kannustaa sotimista. Hänen tulee ponnistella sotien estämiseksi. Tuleeko ensin Ukraina kylpeä vereen ja sitten vasta rauha?
        Teillä sotaa ihannoivilla on kummallinen ajatusmaailma.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ettekö ymmärrä vai ette halua. Sodassa ei koskaan ole voittajia. Sodassa häviää kaikki osapuolet. Sota on rikos ihmiskuntaa vastaan ja siksi se tulisi kriminalisoida.
        Suomen presidentin tehtäviin ei kuulu kannustaa sotimista. Hänen tulee ponnistella sotien estämiseksi. Tuleeko ensin Ukraina kylpeä vereen ja sitten vasta rauha?
        Teillä sotaa ihannoivilla on kummallinen ajatusmaailma.

        Pitääkö Suomen kylpeä ensin veressä, ennen kuin alamme puolustautua? Silloin se on varmasti myöhäistä.


    • Anonyymi

      Ukrainan sota paljastaa läntisen kapitalismin raadollisuuden, johon Putin on niiiiin ihastunut.

      • Anonyymi

        Äärioikeistolaisuus on kaiken pahan alku ja juuri.


    • Vaikka puhutaankin yritysten yhteiskuntavastuusta niin mielstäni puhe kapitalismin moraalista on vähän lapsellista ja hölmöä. Kapitalismin ainoa moraali on siinä, että se toimii ja tuottaa yhteiskunnalle sitä, mitä yhteiskunta siltä odottaa. Kapitalismin pitää toki noudattaa lakia, mutta lait laatii yhteiskunta ja yhteiskuntaan moraali ilman muuta kuuluu. Lakien pitää noudattaa yhteiskunnan moraalia jayhteiskunnan pitää myös valvoa, että lakeja noudatetaan. Jos yhteiskunta on toimiva ja tehokas niin se kykenee pitämään yllä moraalia myös käytännön tasolla. Kun puhutaan rappiosta niin pitää siis puhua yhteiskunnan heikkenemisestä. Heikossa yhteiskunnassa moraali toimii vain abstraktilla tasolla.

      Demokratia ja kapitalismi ovat läntisessä maailmassa toimineet yhdessä kohtuu hyvin. Suunnilleen milleniumin vaihtumisen jälkeen yhteiskuntiin iski rappio globalisaation muodossa. Demokraattisissa kansallisvaltioissa lait ja niiden myötä moraali toimi kaqpitalismissakin kohtuullisesti. Kapitalistit kuitenkin näkivät niin, että yhteiskunnan moraali ja lait rajoittivat kapitalismin vapautta tehdä rahaa omistajille ja yritysjohtajille. Globaalissa ympäristössä rajoittavaa moraalia eikä siihen pakottavia lakeja ole tai ne eivät toimi ekä niistä piitata. Globalisaatiossa vallitsee riistämisen vapaus.

      Kun yhteiskuntien ote kapitalismista höltyi niin kapitalismin luontainen moraalittomuus pääsi esiin ja suorastaan villiintyi. Nyt ollaan tilanteessa, missä villi globalisaatio on alkanut rappeuttaa yhteiskuntia. Eriarvoisuus on lisääntynyt ja politiikka on polarisoitunut. Kaikenlainen keplottelu ja huijaaminen on lisääntynyt eikä lainvalvonta enää kykene pitämään sitä täysin kurissa.

      • Anonyymi

        Aivan. Valheilla ja valeuutisilla pääsee nykyään jopa presidentiksi , a'la Trump


    • Anonyymi

      Ihmiskunta on tienhaarassa. Joko sosialismi tai maailmanlaajuinen oligarkkinen kapitalismi.
      Oligarkismin suuntaus on jo johtanut omistajien välisiin sotiin. Niitä ne ovat vaikka kuinka toisarvoisia seikkoja esitetään.
      Kapitalismi puolestaan ei pysy pystyssä ellei omaisuudet kerry yhä harvempien käsiin. Samalla se merkitsee yleismaailmallisten lakien puuttuessa kaaosta, jossa vahvimpien aseiden omistajat määräävät tahdin.
      Ukrainan sota on tyypillinen oligarkkien valtataistelun areena, jossa ihmissotavoimana käytetään palkkatyöläisiä.
      80 vuotiaat ihmiset eivät ole koskaan nähneet yhtä suurta sotakiihkoa kuin tänä keväänä. Suuri osa heistä itsestäkin hurmioitui. Näin ei voi jatkua.

    • Anonyymi

      Kapitalismi ei tulee noudattamaan kestävää kehitystä ja sosialismin katoaminen USA:sta on vain ajan kysymys.

      • Anonyymi

        Aivan. Maailma tuhoutuu juuri kapitalismin takia.


    • Anonyymi

      "Venäjä näyttää olevan Raamatun pahanvalt, joten hei hei iivanat."
      Jeesus luokittelee erilaiset kapitalismit hyviksiin ja pahikseen. Tällä menolla kapitalismilla ei ole mahdollisuuksia.
      Kapitalismi toi sodan Eurooppaan. Sota lähentelee suursodan mahdollisuutta.
      Palkkatyöläisten olisi aika herätä ja asettua sotaa vastaan.

    • Anonyymi

      USA palailee raamattuun lainsäädännössä. Seksuaalivähemmistöt ja abortin vastustajat saivat niskavoiton. Suomessa sentään sallitaan ihmisoikeudet. Jopa seksuaalivähemmistöjen oikeuksiin puututaan. Bidenin sijasta USA:ssa Putin on vallassa, niin yhtenäistä heidän politiikkansa näissä asioissa on.
      He pyrkivät orjuuttamaan omilla näkemyksillään koko kansakunnan vihan tielle.

      Äärikristillinen liikehdintä on olennainen osa kansainvälistä äärioikeistolaista verkostoa. He toimivat ihmisoikeuksia vastaan mutta vääntävät vapautta haluavat vihollisiksi. Äärioikeiston (uusnatsien) tavoite on ihmisten pakottaminen uskonnon ylivallan piiriin. USA tässä asiassa edustaa Venäjän kanssa samanlaista Hitlerin oppien toistamista tässä asiassa.

      • Anonyymi

        Kapitalismin ihmemaa USA:n republikaanit käyttäytyvät ihmisoikeusasioissa samoin kuin ISIS.


      • Anonyymi

        USA:ssa jaettavassa äitiyspakkauksessa on käsiase vauvan turvallisuuden takaamiseksi.


    • Anonyymi

      Yhdysvaltain demokraatit nostattivat normaaliin tapaan uuden sodan. Se on näennäisesti Venäjän hyökkäyksen aloittama mutta kieltäytymällä sen kanssa neuvotteluista. Venäjä meni ansaan ja yrittää ratkaista "turvallisuushuolia" sodalla. Niinpä USA pääsi testaamaan aseitaan ja sotataitoaan.
      Ukrainan kansalaiset ovat tykinruokana.

      • Anonyymi

        Eiköhän se ole republikaanit USA:ssa se sotahimoinen uskovaisten puolue, joka haluaa ratkaista kaikki ongelmat aseilla ja väkivallalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän se ole republikaanit USA:ssa se sotahimoinen uskovaisten puolue, joka haluaa ratkaista kaikki ongelmat aseilla ja väkivallalla.

        Aivan. Jopa "väärät" vaalitulokset a'la Trump.


    • Anonyymi

      Suomalaisten pitää olla yhtä varuillaan jenkkien kuin venäläistenkin suhteen. Se, jos mikä on viisautta!

      • Anonyymi

        Marinin hallitus on osoittanut täydellistä osaamista molempiin suuntiin. Jatkoa siis toivotaan!


    • Anonyymi

      USA kurittaa Euroopan Unionia. EU kärsii pakotteista enemmän kuin Venäjä.
      USA:n aseteollisuus toimii täysillä. Energian vienti kasvaa.

    • Anonyymi

      https://yle.fi/uutiset/3-12550650
      Natomaa Turkki vaatii edelleen luovuttamaan Suomesta turvapaikanhakijoita saaneita. Yhteisymmärrysasiakirja Turkin ja Suomen välillä edellyttää sitä.
      Natojäsenyyttä ollaan lunastamassa viattomien verellä.

    • https://yle.fi/uutiset/3-12555945
      EU:n varoilla Kreikka ja EU:n pakolaisjärjestö ovat toimineet aktiivisesti Egeian merellä pakolaisten estämiseksi päästä Kreikkaan. Satoja on kuollut.
      Mitä tekee EU? Rikokset jopa omia säädöksiä kohtaan ovat selvät. Katoaako inhimillisyys laajemminkin.

    • Anonyymi

      https://yle.fi/uutiset/3-12559200

      Yhdysvaltalainen senaattori Hawley (rebuplikaani) kertoo totuuden USA:n poliittisista tavoitteista.
      Päätavoite on synnyttää uusi kylmä sota ja jonka avulla maailma jaetaan kahteen pääleiriin. Toinen on Yhdysvaltain johtama läntinen kapitalismi ja toisaalla Kiina ja Venäjä liittolaisineen.
      Hawleyn mukaan USA:n pääkohde on Kiina. Se on suurin tekijä viemään USA:lta markkinoita. Siksi Euroopassa ei tulisi sotia, koska voimat eivät riitä kaikkialle.
      Hawleyn mukaan pääkohde tulee olla Kiina eikä Venäjä.

      Hawley:
      ”Venäjä on edelleen uhka, mutta Kiinan kommunistinen puolue on paljon suurempi uhka. Ja todella strategisen amerikkalaisen ulkopolitiikan pääkohde.

      Seuraava sota sota on julistettu kunhan jenkit pääsevät eroon Ukrainasta.

    • Anonyymi

      Ukrainan sota on toistaiseksi viimeisin suuri tragedia lännen rappiokehityksessä.
      Ihmisiä tapetaan surutta. Aineellista omaisuutta tuhotaan surutta. Kaikki tämä tehdään isänmaallisuuden nimissä.
      Viro poistaa alueeltaan fasismin vastaisen sodan muistomerkkejä. Fasismia pestään puhtaaksi.

      Naton pääsihteeri Stoltenberg kieltää rauhanneuvottelut Ukrainassa. Olisi sodittava Venäjän tappioon saakka. Kohta suomalaissotilaitakin viedään Ukrainan sotakentille. Jos sota laajenee, myös sotatuhot laajenevat.
      Nato määrää Ukrainan sodan kohtalon; aseellisesti eikä salli rauhanneuvottelua.

      Ukrainan presidentti Zelenskyi lukee lakia Saksan poliittiselle johdolle. Hän haukkui entisen kanslerin Schröderin putinistiksi. Huom: Saksa sulki oma-aloitteisesti Itämeren toisen kaasuputken ja on lirissä tulevana talvena.

    • Anonyymi

      Ukrainan sota on Yhdysvalloille välipala. Katse on jo kääntynyt Kiinan nujertamiseksi. Normaali sodanedellinen propagandakampanja keskeytyi Ukrainan sodan takia.
      Myös normaalisti esiintyvä taloustaantuma siirtyi sodan takia katteettomaan työhön liittyvän rahan luomisen vuoksi. Sotateollisuus on kahminut ylimääräisiä voittoja.
      Johtavat Yhdysvaltain poliitikot ovat yhtä mieltä Kiinan syöksemiseksi pois maailmanmarkkinoilta tai ainakin vaikutusvallan pienentämiseksi.
      Rahatalous menee sekaisin joka tapauksessa ellei rahan arvon suhdetta työhön korjata palkkojen ja sosiaaliturvan heikentämisellä. Toisin sanoen sotaa käyvät kapitalistimaat maksattavat sotakulut palkkatyöläisillä.

    • Anonyymi

      "Yhdysvaltain kauppasaarrossa Kuuba on ollut jo 60 vuotta. Donald Trumpin hallinnon vuonna 2019 tiukentamat pakotteet ovat kurjistaneet maan taloutta lisää samaan aikaan, kun koronakriisi on lamaannuttanut lupaavasti kasvanutta turismia."
      https://yle.fi/uutiset/3-12559647

      Onnistuuko Yhdysvallat nujertamaan Kuuban nälällä ja kauppasaarrolla. Kapitalismi on Kuuban kohdalla noudattanut pakotepolitiikkaa vapaan kaupan sijasta. Kuuba ei ole uhkaillut Yhdysvaltoja sodalla tai pakotteilla.

    • Anonyymi

      Saksassa parjataan ent. liittokansleri Schröderiä (demari) siitä, että hänen kaudellaan Saksa ja Venäjä kävivät sulassa sovussa tavaranvaihtoa. Silloin myös rakennettiin kaasuputket Itämeren ali Venäjältä Saksaan.
      Porvarit etsivät keskuudestaan parjattavasti kaikki, jotka esiintyivät vapaan kaupan puolesta. Pääomat kulkivat maasta toiseen.

    • Anonyymi

      Kommunistit puhukoot vain omasta rappiokehityksestään , markkinatalous voi hyvin ja toimii täysin omalla logiikallaan, loppua ei näy.

    • Anonyymi

      Läntisen kapitalismin tulevaisuudenkuva on surkea. Siinä on nähtävissä voimakas sotakiima. Maailma käy ahtaaksi pääomien sijoittamiselle. Kapitalismi ottaa sodan välineeksi ratkaisemaan oligarkkien arvojärjestyksen.

    • Anonyymi

      Kapitalismin rappiokehityksestä on puhuttu jo K.Marxin ajoista asti, "se tulee kohta merkit ovat sellaiset", aina on pitänyt siirtää vuosia eteenpäin. Mutta kommunismin rappiotalous sehän se sortui jonka piti olla ikuista.

    • Anonyymi

      Sosialismi voittaa joka tapauksessa. Sotapöhelöt ovat sittenkin pienilukuinen joukko.
      Suomessa tarvitaan vain pieni hyppäys siirtyä oligarkismista yhdenvertaisten ihmisten yhteisöön.
      Kapitalismi käy siksi sotia, koska ne parhaiten sumuttavat kansalaisia toisiaan vastaan ja unohtamaan tärkeimmän.

      • Anonyymi

        Toveri hyvä. Kapitalismin ei todellakaan kannata käydä sotia, siinä menee rahat ja bisnekset ja tuottaa suunnattomia menetyksiä. Kapitalismi on sodassa kaikista suurin häviäjä verrattuna tavalliseen kansalaiseen jolla on vain vähän mitä menettää. Rauha on tilanne jossa kapitalismi tuottaa ja tuo yhteishyvää koko valtakunnalle.


    • Lännen kapitalismi käy parhaillaan sotaa Ukrainassa. Itä ja länsi ovat vastakkain.
      Kapitalismi ylipäänsä on menettäjä. Miksi se käy sotaa? Siksi että se ei muuta osaa.

      Lyhyt katsaus, miksi sanalle.
      Kapitalismi kehittyi feodalistisesta tuotantotavasta ensimmäisenä Länsi-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Sen hallussa oli yli puolet Aasian ja Afrikan luonnonrikkauksista. Läntinen kapitalismi nousi 1800 luvulla tuotannon ja tieteen veturiksi. Läntinen kapitalismi hallitsi maailmaa suvereenisti. Ensimmäinen tappio tuli kun alistetut siirtomaat hankkivat itsenäisyyden sotimalla. Alkukantaiset kansat kepittivät lännen siirtomaapolitiikan lopullisesti n. 1970 luvulla.
      Samaan aikaan suhteellisesti maailman väestö kasvoi muualla länttä nopeammin. Lännen kapitalismin ulkopuolella tuotannon ja tieteellisen sivistyksen täytyi kasvaa. Lännen kapitalismin painoarvo maailman markkinoilla on lyhyesti sanottuna jäänyt sotateollisuuden tasolle. Toisaalta muualla maailmassa osataan jo yhtä ja toista.

      Neuvostoliitto idässä aikaisemmin, nyt Kiina ja monet alikehittyneet maat luovat yhteenliittymiä, valtaavat maailmarkkinoilta länneltä ja alentavat läntisen kapitalismin arvovaltaa. Lännen kapitalismi on viimeisen 40 vuoden aikana hävinnyt jokaisen sotansa vaikka ovatkin tuhonneet muutamia valtiota.
      Siksi Kiinasta tehdään propagandassa vihollista. Kiina kun käy tavaranvaihtoa ilman poliittisia ehtoja ja menestyy.
      Lännen kapitalismi on tottunut olemaan maailman poliisi ja menettää taloudellista arvovaltaansa vääjäämättä. Se ei osaa muuta kuin tuhota. Tuhojen jälkeen sen tehtaat jälleen pyörivät täysillä. Näin Bidenit, Zelenskyit ja nato arvelevat.

      Maailman täytyy kehittyä myös muualla kuin lännessä. Lännen kapitalismin teollinen arvo suhteellisesti alenee. Samalla sen poliittinen arvovalta alenee.
      Tyhmä läntinen kapitalismi pyrkii aseilla pönkittämään maailman herruutta mutta menettääkin arvovaltaansa. Paikalliset pikkutrollit eivät tätä ymmärrä. He vannovat sotatappamisen oikeutukseen. Persuismi ja sen kaltaiset voimat heijastavat läntisen kapitalismin rappiosuuntausta, edistävät sitä roppakaupalla.

      Läntisen kapitalismin onni olisi puuhata aseistariisunnan politiikan puolesta niin uusi maailma syntyisi rauhanomaisesti. Pelkään, että sotateollisuuden oligarkit eivät lämpene rauhanomaiselle kehitystielle.
      Suomen työläisten tehtävä on puhua ja edistää rauhanomaista tietä. Valittu natotie vie meidät suurten natomaiden sotien tukimaiksi.

      • Anonyymi

        Sodat ovatkin maailmasta vähentyneet voimakkaasti viimeisten 50 vuoden aikana kommunismin aiheuttamat sodat aiheuttivat vielä runsaasti sotia 1970 maiden sisällä, maailman kulkiessa kohti "sosialismia". Onneksi ei kuljeta maailmalla enää kohti kommunismia kuten vielä 50 vuotta sitten.


      • Anonyymi

        Partacus "unohti" yhden tärkeän asian: Ukrainan sodan aloitti kaikkien suomi-kompuroiden totemipaalu ja johtotähti: VENJÄ. Tosiasia on, että persuja on turha sotkea Ukrainan sotaan. Suomen stallareita voisit yrittää saada muukaan auttamaan Venäjää sotaponnisteluissa. Ongelmana on iskuri- stallareiden vähyys- kommppaniankin kasaaminen voi ottaa lujille.


    • Anonyymi

      1970 luvulla kapitalismi kävi koko vuosikymmenen verisiä sotia Aasiassa. Natomaat yrittivät estää siirtomaidensa itsenäistymisen. 1950 luvulta lähtien 70 luvun lopulle natomaat sotivat kaiken aikaa.
      1980 luvulla Neuvostoliitto yritti sodalla tukea Afganistanin hallitusta mutta aiheutti vain tuhoa.
      1990 luvulta lähtien natomaat ovat sotineet jatkuvasti jossakin päin maailmaa. Kokoomuksen A. Stubb lähes itki, kun nato ei ottanut Suomea Libyaa pommittamaan. Kapitalismin sotahistoria on tuottanut rumaa jälkeä. Jos sotakulujen sijasta nato olisi pyyteettömästi teollistanut sodan sijasta alikehittynyttä maailmaa Telluksemme olisi aivan toisen näköinen.

      Kapitalismin sotaisuus on selviö. Sen kuolinkorinat kuuluvat äänekkäästi. Kaikkien terveiden ihmisten tulee toimia naton sotaisuuden estämiseksi.
      Aseiden sijasta maailmalle vehnää ja traktoreita.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ahneus on kapitalismin perisynti, jota kapitalistit pitävät jopa hyveenä.

      • Anonyymi

        Kaikki, mulle, nyt


    • Anonyymi

      Muiden syyttely rappiosta on ollut komuretoriikkaa aatteen synnystä alkaen. Todellista rappiota tapahtui NL:ssa: sosialistista realismia edustavat kammotuskerrostalot seisoivat vuosikymmenestä toiseen paikoillaan ilman, että olisi ollut kenenkään tehtävä kunnostaa niitä. Maali hapertui ja irtosi, rappaus rapistui ja lohkeili, mutta mitäpä se ketään kiinnosti, kun piti jonottaa lännestä tuotua ruokaa monta tuntia kauppajonossa. Ylivertainen tuotantotapa kun ei kyennyt tuottamaan reaalikurjuudessa eläville riittävästi edes ruokaa.

      • Anonyymi

        Ja nyt kun Venäjä on ajautunut kapitalismiin on sen valloitettava lisää maata ja hankkia "vaikutusvaltaa" hyökkäämällä naapurimaahan.


    • Anonyymi

      Kapitalismi on lähtenyt sodan tielle kansainvälisissä suhteissa. Mikäli Ukrainassa ei synny rauhantila, siitä muodostuu ruumiskellari.
      EU-maiden mittakaavassa sodasta on tehty ihanne - "nyt lyödään ja lujaa".

    • Anonyymi

      Sotakiihkon jälkimainingit kulkevat jälkimainingeissa. Nyt aivan normaalit rauhanomaista maailmaa tukevat persoonat elävät sairaassa Euroopassa. Kaikkialla huudetaan ampukaan se on oikein. Kun kansalaiset aikanaan heräävät hurmoksesta, tulee krapula ja pahoinvointi. Johtopäätökseksi tulee, minäkin hurmaannuin tuhoamisesta, miksi sen tein. Mutta millaisia ihmisiä tulee niistä, jotka pysyvät sotahurmiossa.

    • Anonyymi

      Läntisen kapitalismin rappio näkyy selvästi. Politiikassa vain kostoa ja vihanpitoa.
      Miljoonat kansalaiset kulkevat sotahuuman pimittäminä.

    • Anonyymi

      Läntisen kommunismin rappiokehitys, näkyy vaikka skp:n 0,01 prosentin kannatuksena, sama tilanne on muuallakin, kommunismi on menettänyt kaiken luottamuksen kaikkialla Euroopassa.

      • Anonyymi

        Aivan. Vain äärioikeistolainen kapitalismi diktaattoreineen enää sotii maailmassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan. Vain äärioikeistolainen kapitalismi diktaattoreineen enää sotii maailmassa.

        Tarkoittanet Venäjää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoittanet Venäjää?

        Sitäkin. Äärioikeistolainen diktaattori Putin on vaan yksi esimerkki sotahullusta kapitalistista.


    • Anonyymi

      Rauhanomaisen kehitystrendin tukijoiden joukko kasvaa riippumatta käsillä olevasta sotahuumasta. Pieni prosentin kymmenys väestöstä rikastuu sodasta. Oligarkkinen kapitalismi tarvitsee sotaa, palkkatyöväestö siviilituotantoa.
      Eurooppa alkaa tajuta, että USA kuppaa eu-valtioita sodan ja jeesusten varjolla.

      • Anonyymi

        Sotaa ei tarvitse muu kuin Putinin johtama imperialistinen laajentumishaluinen Venäjä. Putin on laittanut oligarkit järjestykseen, on tuettava sotaa tai vankilaan tai paettava maasta. Oligarkkien ei kannata käydä turhia sotia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sotaa ei tarvitse muu kuin Putinin johtama imperialistinen laajentumishaluinen Venäjä. Putin on laittanut oligarkit järjestykseen, on tuettava sotaa tai vankilaan tai paettava maasta. Oligarkkien ei kannata käydä turhia sotia.

        Ukrainassa sama tarina. Jos et tartu aseeseen niin vankila odottaa lievimpänä rangaistuksena.
        Sotaa ei tarvitse kukaan muu kuin kuoleva kapitalismi. Kapitalismin päävaltiot natomaat, Venäjä ja EU-valtiot käyvät sotaa. Kapitalismi ja kapitalistit ratkovat markkinaongelmiaan aseilla. Suomessa on syntynyt sotakiihko. Pahimmat itkevät kun eivät pääse rintamalle.
        Se on totta porvarillinen Putin ja Venäjä ampuvat toisia porvareita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ukrainassa sama tarina. Jos et tartu aseeseen niin vankila odottaa lievimpänä rangaistuksena.
        Sotaa ei tarvitse kukaan muu kuin kuoleva kapitalismi. Kapitalismin päävaltiot natomaat, Venäjä ja EU-valtiot käyvät sotaa. Kapitalismi ja kapitalistit ratkovat markkinaongelmiaan aseilla. Suomessa on syntynyt sotakiihko. Pahimmat itkevät kun eivät pääse rintamalle.
        Se on totta porvarillinen Putin ja Venäjä ampuvat toisia porvareita.

        Pitää aina muistaa, että Venäjä on imperialistinen, fasistinen, ja militaristinen valtio.!
        Suomi ja Ukraina eivät ole sellaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitää aina muistaa, että Venäjä on imperialistinen, fasistinen, ja militaristinen valtio.!
        Suomi ja Ukraina eivät ole sellaisia.

        Ukraina on poliittisesti yhtäläinen äärioikeistolaisuudessa kuin Venäjäkin. Suomi ottaa parhaillaan pitkiä loikkia sinne päin. Röyhkeimmät porvarimme esittävät suojeluskuntien uudelleen perustamista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ukraina on poliittisesti yhtäläinen äärioikeistolaisuudessa kuin Venäjäkin. Suomi ottaa parhaillaan pitkiä loikkia sinne päin. Röyhkeimmät porvarimme esittävät suojeluskuntien uudelleen perustamista.

        Onko Venäjällä Putin valittu vapailla vaaleilla presidentiksi /diktaattoriksi ?
        Ukrainassa pyritään länsimaiseen demokratiaan, presidentti valittu rehellisillä vaaleilla. Suomi on demokraattinen maa jossa kommunistit ovat aina puuhanneet diktatuurin puolesta.
        Suojeluskunnatkin olivat vapaaehtoisuuteen perustuvia järjestöjä aikanaan ja voisivat toimia edelleenkin.


    • Anonyymi

      Läntinen teollistunut kapitalismi kasvattaa hurjaa vauhtia sotakiihkoa kansalaisiinsa.
      Maailmansodan uhka lähenee.

      • Anonyymi

        Idän militaristinen, fasistinen, imperialistinen Venäjä on todellinen uhka maailman rauhalle.
        Putin uhkailee ydinaseiden ensi-iskuun.


      • Anonyymi

        Ja kaiken huipuksi maamme äärioikeisto (PS, VKK, SML) ihailee Putinia.


    • Anonyymi

      Islaminuskoisessa Iranissa kansalaiset pyristelevät uskonnon kahleista irti. Hallitus pamputtaa ja surmauttaa demokratialiikettä. Läntinen kapitalismi tukee pamputtajia vaikenemisella.
      https://yle.fi/uutiset/74-20002757
      Uskontojen vararikko kiihtyy. Yhdysvalloissa uskonnon vararikon eteneminen synnyttää väkivaltaisuutta, väkivaltaisia uskonliikkeitä.
      Suomessa uskonnon vararikko on edennyt suhteellisen rauhallisesti.

    • Anonyymi

      Saksan valtiovarainministeri Christian Lindner sanoo, ettei Saksa kannata uutta EU:n yhteisvelkaa. Financial Timesin haastattelussa sunnuntaina puhuneen Lindnerin mukaan.
      Saksa alkaa olla EU:ta täynnä. Se pakotettiin venäjäpakotteisiin vaikka tiedettiin ennakolta Saksan joutuvan vaikeuksiin. Katteettoman velkarahan luominen johtaa aina ongelmiin. Joko nostetaan tuotteiden hintoja mutta palkat jäädytetään entiselle tasolle. Marinin hallitus luottaa velkarahaan ja ostaa sotahävittäjiä.

      • Anonyymi

        Orpon hallitus ottaisi myös velkaa mutta jakaisi sen rikkaimmille veronalennuksilla.


    • "Partacus "unohti" yhden tärkeän asian: Ukrainan sodan aloitti kaikkien suomi-kompuroiden totemipaalu ja johtotähti: VENJÄ. Tosiasia on, että persuja on turha sotkea Ukrainan sotaan. Suomen stallareita voisit yrittää saada muukaan auttamaan Venäjää sotaponnisteluissa. Ongelmana on iskuri- stallareiden vähyys- kommppaniankin kasaaminen voi ottaa lujille."

      Kattia kanssa. Miksi valehtelette?
      SKP on useaan kertaan tuominnut Venäjän kapitalismin hyökkäyssodan. Partacus on tehnyt samoin. Eihän siinä ole kiistelemistä, kumpi osapuoli ampui ensimmäisen laukauksen.
      Partacus on enemmän puhunut sodan syistä ja seurauksista. Mitä merkitystä on toistaa aamusta iltaan; se ja se porvarimaa aloitti sodan. Tärkeämpää on yrittää onkia selville syyt ja seuraukset. Useimmalle porvaritrollille kelpaa hyökkääjä ja siinä kaikki. Mikä siis on porvarien keskinäisen riidan syy. "Maailma tarvitsee rauhaa ja
      SKP:n kannanotto "Maailma tarvitsee rauhaa ja rauha sen rakentajia" keskittyy syihin, niistä opin ottamisen sekä sellaisen turvallisuusjärjestelmän luomiseen, jonka puitteissa kapitalistit eivät voi sotia keskenään. Sotaa ei sallittaisi porvareille eikä sosialisteille.
      Kommunistien ei tarvitse toivoa kapitalismin kukistumista. He tietävät, että se kukistuu. Samalla sodat katoavat.

      Persu- ja muilla porvarifoorumeilla toden sekaan laitetaan kaikenlaista moskaa. Täällä vierailevien porvareiden toivotaan yrittävän analysoida syitä ja seurauksia valehtelevan jankutuksen sijasta.
      Ukrainan sota taatusti muuttaa maailmanhistoria mutta minne. Toive on että sota kriminalisoidaan maailman laajuisesti.

      • Anonyymi

        Sotia tulee aina olemaan maailmassa niin kauan kuin ihminen täällä maapallolla asuu. sodat loppuu kyllä kun ihmislaji häviää kokonaan pois. Ihminen on luonnostaan myös hyvin agressiivinen laji ihan luonnollisista johtuen kamppailusta reviireistä ja liittyen keskinäisiin välienselvittelyihin. esim halutaan kostaa. Ihminen on luonnostaan mikä on, hyvä ja paha.
        Selittelyt sodat vain porvareista johtuviksi, on pelkkää arvotonta puoluepoliittista propagandaa aivan huuhaata.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sotia tulee aina olemaan maailmassa niin kauan kuin ihminen täällä maapallolla asuu. sodat loppuu kyllä kun ihmislaji häviää kokonaan pois. Ihminen on luonnostaan myös hyvin agressiivinen laji ihan luonnollisista johtuen kamppailusta reviireistä ja liittyen keskinäisiin välienselvittelyihin. esim halutaan kostaa. Ihminen on luonnostaan mikä on, hyvä ja paha.
        Selittelyt sodat vain porvareista johtuviksi, on pelkkää arvotonta puoluepoliittista propagandaa aivan huuhaata.

        Ahneuden ihannointi on nimenomaan porvarien perisynti, joka aiheuttaa eriarvoisuutta ja sitä kautta jopa sotia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ahneuden ihannointi on nimenomaan porvarien perisynti, joka aiheuttaa eriarvoisuutta ja sitä kautta jopa sotia.

        SAK edusta ahneutta. Kommunismi kuulemma kitkee ihmisestä pois ahneuden. Ei se kuitenkaan siltä näytä näiden ammattiliittojen kohdalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        SAK edusta ahneutta. Kommunismi kuulemma kitkee ihmisestä pois ahneuden. Ei se kuitenkaan siltä näytä näiden ammattiliittojen kohdalla.

        Ellei saada kaikki mulle heti, sitten uhataan lakoilla. Siinä se punaisten tekopyhyys taas näkyy.


    • Anonyymi

      Läntinen rappiokehitys: Ihminen on syntyjään väkivaltainen. Sille täytyy hankkia lyhyin väliajoin tapettavaa.
      Sosialismi: Sosialismi uskoo ihmisten sivistyneisyyteen ja näyttää sen toteen lakkauttamalla sodat.
      Säälittävää että jotkut on sumutettu sodan hyväksyjäksi.

      • Anonyymi

        Oikeistolainen ahneuden kulttuuri tyhmistää ihmiskuntaa


    • Anonyymi

      Rappiolla on kiva olla ... varsinkin länsimaisella rappiolla...

      • Anonyymi

        ja rap musiikkikin on ihan jaskaa


    • Anonyymi

      USA:n koulu-, kauppa- yms. ampumiset kertovat siitä, miten totaalinen kapitalismi vaikuttaa ihmisiin.

      • Anonyymi

        Imperialismi on ollut maailmassa suuri sotien aiheuttaja, Venäjä vielä räpiköi oman imperialisminsa suossa ja järkyttää maailman rauhaa.


      • Anonyymi

        Rebublikaanien äärioikeistolaisuus osoittaa rappionsa syvyyden.


    • Anonyymi

      USA vainoaa Julian Assangea ja Edward Snowdenia poliittisesti ja juridisesti. Heidän syntinsä on ollut paljastaa Yhdysvaltain vakoilu omia kansalaisia kohtaan, järjestää sotia heikompia maita vastaan, puuttua toisten valtioiden sisäisiin asioihin ja erityisesti USA:n armeijan rikosten paljastamisessa.
      Elon Muskin teetti kyselyn Twitterissä. 2 miljoonasta 80 prosenttia vastasi vapauttavasti kaksikon puolesta. USA:n tulisi lopettaa vaino heitä kohtaan. Vain 20 % vastanneista antaisivat kaksikon USA:n tuomitttavaksi.

      • Anonyymi

        Ja maailma odottaa kauhulla sitä, että Trump valitaan uudelleen USA:n presidentiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja maailma odottaa kauhulla sitä, että Trump valitaan uudelleen USA:n presidentiksi.

        Mutta äärioikeistolainen PS on toista mieltä, sillä totesihan Huhtasaari (PS) jo viimeksi Trumpin voittaessa, että se oli parasta mitä on USA:lle tapahtunut ja ehdotti Trumpille jopa Nobelin rauhanpalkintoa!


    • Anonyymi

      Yhdysvalloissa on lähes yksi ja sama kummasta porvaripuolueesta pressa valitaan.
      Aina sieltä tulee sotahaukka esiin.

    • Anonyymi

      Läntisessä kapitalismissa sivistyneissäkin piireissä nousee lähihistorian vääristely hyveeksi. Vääristellään fasismin hyväksymiseksi.

    • Anonyymi

      EU käy taloussotaa Unkaria vastaan. Aikaisemmasta poiketen pakotteet on nostettu 22 mrd euroon. Tämän verran Unkarille kuuluvia EU:n tukirahoja on jäädytetty.
      EU on lähes kauttaaltaan natoyhteisö. Unkari on naton jäsenvaltio. Naton, EU:n pakotteet on asetettu naton jäsenvaltioon. Nato "sotii" yhtä jäsenvaltiotaan vastaan.
      Unkari ei ole hyökkäillyt mitään valtiota vastaan.
      Toisaalla natomaa Turkki hyökkäilee Syyrian ja Irakin alueelle ja miehittää Syyrian pohjoisosia. Missä viipyvät pakotteet natomaa Turkkia kohtaan! Miksi Marinin hallitus myötäilee Turkin ulkopolitiikkaa ja lupaa viedä Turkille aseita.
      Läntinen kapitalismi vielä ryhtyy keskinäisiin sotiin. Pelon aihetta on.

    • Anonyymi

      Uusi lännen sotakeikka kehittymässä.
      Yhdysvaltain ja sen pitkäaikaisen Lähi-idän liittolaisen Saudi-Arabian välit ovat kiristyneet viime vuosina. Maiden välejä on viime aikoina kiristänyt muun muassa öljykiista, jossa Saudi-Arabian johtama öljyntuottajamaiden järjestö Opec ja sen kumppanit Venäjän johdolla päättivät leikata öljyntuotantoa. Se harmittaa Yhdysvaltoja, sillä kalliimman öljyn odotetaan vauhdittavan entisestään jo valmiiksi korkeaa inflaatiota Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

      Niinpä niin. Markkinoiden hallinnasta on kysymys.

    • Anonyymi

      Uusi lännen sotakeikka on muotoutumassa.
      Yhdysvaltain ja sen pitkäaikaisen Lähi-idän liittolaisen Saudi-Arabian välit ovat kiristyneet viime vuosina. Maiden välejä on viime aikoina kiristänyt muun muassa öljykiista, jossa Saudi-Arabian johtama öljyntuottajamaiden järjestö Opec ja sen kumppanit Venäjän johdolla päättivät leikata öljyntuotantoa. Se harmittaa Yhdysvaltoja, sillä kalliimman öljyn odotetaan vauhdittavan entisestään jo valmiiksi korkeaa inflaatiota Euroopassa ja Yhdysvalloissa.
      Niinpä niin.

      • Anonyymi

        Internetissä liikkuu huhuja Arabian öljystä. Kiina on ehdottanut dollarin sijasta öljyn hinnoittelijaksi omaa rahaansa. Jos näin on, Bidenin hiukset harmaantuvat ja harmenevat.


      • Anonyymi

        Internetissä kohisee. Kiina on ehdottanut Opecille maansa valuutan ottamista dollarin tilalle hinnoittelemaan öljyä. Biden on raivostunut.


    • Anonyymi

      Tanska militarisoituu. Tanska on natomaa. Tanska aikoo nostaa armeijakulut 2 prosenttiin bruttokansantuotteesta. Tämä tarkoittaisi noin kuutta miljardia euroa.
      Saksan demarit ovat mukana porvaripuolueiden hankkeessa. Asevarustelua perustellaan Ukrainan sodalla.
      Hallitus on myöntänyt USA:n armeijalle oikeuden tuoda maahan sotilaita ja sotakalustoa.

      Suomessa Isäntämaasopimus sisältää käytännössä saman. Jos nato jäsenyys kaatuu, Isäntämaasopimus korvaa sen. Nato on häärinyt sen turvin maassamme 4.9.2014 lähtien. Stubbin (kok) hallitus solmi sen salamyhkäisesti. Suomenkielinen käännös sopimuksesta tuli vasta seuraavana vuonna.

    • Anonyymi

      Aseellinen varustautuminen etenee,
      Tanskan hallitus lisää asevarustelun naton edellyttämälle tasolle 2 prosenttiin bruttokansantuotteesta. Demarit ja porvaripuolueet samassa juonessa. Lisäksi USA:n sotilaille luvataan oikeus astella Tanskan maaperällä. Tukikohtia on tulossa.
      Jos Suomi ei liity natoon, isäntämaasopimus sisältää natovelvoitteet. Sopimus on solmittu Subbin hallituksen toimesta syyskuussa 2014 salamyhkäisesti. Naton sotakoneet ja sotilaat harjoittelevat sotaa joka vuosi rauhanomaisessa isänmaassamme.

    • Aseellinen varustautuminen etenee,
      Tanskan hallitus lisää asevarustelun naton edellyttämälle tasolle 2 prosenttiin bruttokansantuotteesta. Demarit ja porvaripuolueet samassa juonessa. Lisäksi USA:n sotilaille luvataan oikeus astella Tanskan maaperällä. Tukikohtia on tulossa.
      Jos Suomi ei liity natoon, isäntämaasopimus sisältää natovelvoitteet. Sopimus on solmittu Subbin hallituksen toimesta syyskuussa 2014 salamyhkäisesti. Naton sotakoneet ja sotilaat harjoittelevat sotaa joka vuosi rauhanomaisessa isänmaassamme.

    • Anonyymi

      Läntisen kapitalismin rappio näkyy hyvin riitaisassa USA:n politiikassa, jossa "vaihtoehtoiset totuudet" jakavat kansakuntaa toisiaan vastaan väkivallalla uhoten.

      • Anonyymi

        Oikeistolaisten ihannemaa on sisällissodan partaalla. Kapitalismin "riemuvoittoa" odotellessa.


    • Anonyymi

      Surmaamisen oikeutus.
      Englannin Prinssi Harry kertoo ensi viikolla julkaistavassa kirjassaan, että hän tappoi 25 ihmistä taistellessaan Afganistanissa.
      Uutisen mukaan hän kertoo tehneensä vain työtä USA-naton joukoissa.
      Uutinen liputti sodassa tappamisen oikeutusta mutta että sillä ei saisi kerskailla.

      Sosialismin peikko kummittelee. Internetissä valitetaan Kokoomuksen ja Keskustapuolueen noudattavan sosialismiin johtavaa politiikkaa. Lausunto on sitäkin merkittävämpi kun mainitaan puolueiden jäsenten olevan porvarillisen politiikan takana. Lausunnossa tulee esiin pääoman omistajien möhlät ja että valtio joutuu niitä korjaamaan. Esittäjä näki mieluummin sotun alasajon ja vapautuvat varat suoraan yksityiselle pääomalle.
      Sosialismi tunkee esiin joka puolella. Yhteisöllisyyden aate on tullut jäädäkseen.

      • Anonyymi

        Kommunismi toimiakseen vaatii aina hirmuhallinnon. Näin sanoo Ivan Puopolo.


    • Anonyymi

      Jopa porvarit kauhistuivat.
      Prinssi Harry kertoo ensi viikolla julkaistavassa kirjassaan, että hän tappoi 25 ihmistä taistellessaan Afganistanissa naton sotajoukossa. Uhrit luonnollisesti afgaaneja.
      Tappaa siis saa sodan nimikkeen alla mutta siitä tulisi vaieta.

      Internetin porvarikirjoituksissa lisääntyy sosialismin peikon pelko. Siellä lisääntyy Kokoomuksen ja Keskustapuolueen arvostele niiden oletetussa siirtymisessä sosialismin kannalle. Jos näin olisi, mikäs siinä.
      Kirjoitusten takana on karmeat lausunnot. Yksityisen pääoman möhlät tulisi korvata sotun alasajolla ja valtiolla olla pelkästään armeijan kustantaminen.
      Toisaalta valtio joutuu yhä enemmän vastaamaan kansantaloudesta. Työväestö ei helpolla luovu sotun saavutuksista. Valtio on suurin "yhtiö" ja sen tehtävä on huolehtia myös heikoimmista.

    • Anonyymi

      Ulkoministeri Pekka Haavisto on huolissaan, jos ei päästä natoon yhdessä Ruotsin kanssa. Taustalla ajattelussa on sotilaalliset motiivit. Ruotsi ja Suomi muodostaisivat yhtenäisen sotilaallisen liittouma. Hänellä todennäköisesti liittouma varustautuisi Venäjän uhkaa vastaan.
      Esimerkillisestä luonnon suojelun puuhamiehestä on kehittynyt naton sotahaukka.

      • Anonyymi

        Haavisto on oikeistolainen vihreä, joka mielellään kurjistaa työläisten asemaa, kunhan vaan kaikki "sittisontiaiset" ja maamme rikkaimmat saavat pitää etunsa ja valloittamansa maat ja metsät.
        Natoon liittyminen on taas Suomelle pakon sanelemaa ja jolla on kansan laaja hyväksyntä.


    • Anonyymi

      Psykokapitalismi tuhoaa koko ihmiskunnan ja kaiken muunkin.

    • Anonyymi

      Euroopan porvarien keskinäinen sota taannuttaa kansalaisia barbariaa kohti. Suuret kansanjoukot asettuvat tuhoamisen tukijoiksi.

    • Anonyymi

      Mädännäisyys tulee ilmi samoin kuin Sauli avaa todellisen luonteensa.

    • Anonyymi

      Turun hovioikeus on korottanut Sinimusta liikkeen Olavi Saarelaisen tuomiota kiihottamisesta kansaryhmää ja homoseksuaaleja vastaan
      Tämä politiikka vallitsi Hitlerin Saksassa, jossa kehitettiin rotuoppia hyvistä ja kehnoista kansoista. Homoja vietiin tuhottavaksi kaasukammioihin.
      Euroopassa lähes kaikki porvaripuolueet ovat oikeistolaistuneet ja vievät kohtaloa eteenpäin aseiden voimalla.

    • Anonyymi

      Sotilastiedustelun katsaus 2023 osoittaa, ettei Suomeen kohdistu idästä minkäänlaista uhkaa. Sitä ei ole esiintynyt vuodesta 1944 lähtien. Nyt on tapahtunut päinvastaista. Itärajan takaa on vähentynyt vähäisetkin varuskunnat.
      Ukrainan sodan alusta lähtien porvarillinen propaganda kaikkineen on toitottanut natoon liittymistä Venäjän uhkaan vedoten. Marinin hallitus on sulkenut diplomatian ja lähes kaikki kauppasuhteet Venäjälle.
      Natojäsenyys ei tuo yhtään lisää rauhaa olemattomalle uhalle. Meistä itsestämme riippuu, muuttuuko tilanne myöhemmin. Itänaapuri pysyy kuitenkin rajan takana.

      Entinen USA:n sotahaukka Henry Kissinger on suositellut diplomatian tietä Ukrainan sodan lopettamiseksi. Hän esitti näkemyksensä Davosin talousfoorumissa.

    • Anonyymi

      Naton yhtenäisyys USA:n ja Englannin etujen puolesta. Onko se Turkinkin etu.
      Natossa on rakennettu sekä nykyisessä sodassa että naton laajentumisessa ylimaallinen yksimielisyyden pakko.. Yksimielisyyys yhdistetään raamatun jumaluuden sisälle. Diktaattori käskee ja alamaisten on kuultava.
      Turkki ei allekirjoita Suomen natojäsenyyttä ja sillä siisti. Natomaailma on jo vuoden verran ostanut Turkin suosiota jopa sotalentokoneiden luovuttamiselle sille.
      Nato ja varsinkin Suomen hallitus on nolannut ruikuttamisellaan itsensä.

      Viiden vuoden sisällä natossa alkaa hajoamistendenssi. Kansat huomaavat naton sodan hirmuiseksi kansalaisten lirittämiseksi.

    • Anonyymi

      Ruotsi nostaa natoyhteydessä esiin uskonnon. Ruotsi sallii islaminuskon parjaamisen kristinuskon varjolla ja olettaa saavansa Turkin hyväksynnän toimilleen.
      Nato puolestaan ei kritisoi lainkaan Ruotsin uskonvihaa.
      Naton propaganda toimii samoin kuin Venäjä uskonasioissa. Ne asettavat venäläisen ja ukrainalaisen ortodoksisen kristinuskon vastakkain. Puola asettaa katolisen kristinuskon ortodoksisuutta vastaan ja muut natomaat muita.
      Suomalainen luterilainen kirkko avustaa kyllä pakolaisia mutta ei esitä lainkaan vaatimusta sodan lakkauttamiseksi. Kristillisillä suuntauksilla näyttää olevan samalainen ylimaallinen sotajumala, Jeesus. Suora kopio raamatun viimeisestä kirjasta, jossa Jeesus taivaallisine sotajoukkoineen tuhoaa maapallon kaikesta elollisesta.

      Natoon ei kannata liittyä. Jos liitytään voimme joutua sotarintamalle Kiinan tuhoamiseksi läntisen kapitalismin eduksi. Suuri yllätys on ollut Vihreiden ja Vasemmistoliiton natokiihko. Ihmisyys ja ympäristön suojelu sopivat huonosti sotaliittoon.

    • Anonyymi

      Turkki on katkaissut natoneuvottelut Ruotsin kanssa.
      Puolustusministeri Pekka Haavisto haikailee ettei Turkki hylkäisi Suomea. Haaviston täytyisi tietää Turkin rooli kurdivähemmistön vainoamisessa. Pitäisikö meidän ryhtyä Turkin tueksi vainoissa! Yhdysvallat vainosi irakilaisia, iranilaisia, afganistanilaisia, libyalaisia, venezuelalaisia, chileläisiä jne..
      Nato tarvitsee sotavoimaa hallitakseen alikehittynyttä maailmaa.

    • Anonyymi

      Puhutko sinä vasemmistolaisuudesta? Juuri noin on asiat punaisten aatteessa.

      • Anonyymi

        Ei, vaan natokapitalismi toimii ihmisoikeuksia vastaan.


    • Nato natisee. Liitokset haurastuvat.

      Naton pääsihteeri on norjalainen Jens Stoltenberg.
      Norja on aikonut järjestää mielenosoituksen, jossa poltetaan koraani.
      Turkki on kutsunut Norjan suurlähettilään kuultavaksi. Suurlähettiläs on kertonut: Norjassa on ilmaisuvapaus eli koraania voidaan polttaa julkisesti. Perustuslaki sanoo niin.
      Vaikka Norjan aikoma uskonpilkka hajottaa natoa, suunniteltua tekoa ei voi hyväksyä. Uskonnon harjoittaminen on sallittua . Kaikki uskonnot ovat joko hyviä tai harhaanjohtavia mutta niitä ei saa sotkea kansainvälisiin suhteisiin.

      USA valmistelee sotaa sittenkin Kiinaa vastaan.
      Kyseessä on Kiinan ja Taiwanin ongelma. Taiwan on kuulunut keskiajalta lähtien Kiinaan. Kiinan vallankumous 1940 luvun lopulla johti siihen, että Taiwanin valkoiset alkoivat pitää koko Kiinaa heille kuuluvana. Kiina pitää saarta valtioonsa kuuluvana.
      Filippiinit olivat vuosikymmeniä USA:n siirtomaa. Filippiinien itsenäistymisen jälkeen saarille jäi USA:n sotilastukikohtia. Nyt USA neuvottelee 10 uuden tukikohdan saamisesta sotilaineen ja aseineen, kertoo AFP.

      USA olettaa (tietää?), että Ukrainan sota on loppunut viimeistään 2025, jolloin USA alkaa sotatoimet Kiinaa vastaan. Pelinappulana välissä on Taiwan. Naton toistama näennäinen uiguurien asema Kiinassa on ollut esillä. Nato käyttää islaminuskoisia uiguureja keppihevosena Kiinan parjaamisessa ja ehkä sodan tultua esiintyy uskonnollisena vapauttaja! Kiinan ei tulisi provosoitua kuten Venäjä teki. Natolla ei ole muuta mahdollisuutta kuin käydä sotia ja sen ohella toitottaa "aseilla ja tappamisella rauha maailmaan".

    • Nato natisee liitoksistaan.
      USA luultavasti ostaa sotarvikkeilla Turkin myöntymisen uusien jäsenmaiden hankinnassa.
      Unkarissa tapahtuu kummia. Pääministeri Orbanin asetus laittaa pellolle 25 vuotta upseereina olevia ja yli 45 vuotiaita. Laajat irtisanomiset ovat edessä. Naton vakoilukoneisto, joka yleensä tietää kaiken on ymmällä tilanteesta.
      Demareiden Paavo Lipponen asettuu natottajista toiselle linjalle. USA:lle tulisi laittaa kova linja lopettaa venkoilu Suomen ja Ruotsin jäsenpelleily. Suomen Ruotsin jääminen ulos olisi natolle suuri arvovallan menetys. Lipponen asettuu naton saamattomuuden kyseenalaiseksi. Biden ja Stoletenberg ovat taatusti kauhuissaan.
      Naton nurkat krahisevat kiihkeiden sotaurpojen toimesta.
      Tutkija Katalin Miklossy Helsingin yliopistosta esittää ettei Unkari täytä natokriteereitä eikä edes eu-jäsenyyttä.
      Kunhan Ukrainan sota loppuu, Puolan ja Unkarin kiristäminen luultavasti jatkuu liittovaltiokehityksen mukana. Niissä on todella ihmisoikeudet kehnolla tolalla ja sodanuhka EU:n sisällä on mahdollinen.

      Kokoomus on julistanut vaaleja varten talousohjelman. Kylmä kyyti työväestölle on Kokoomuksen taholta luvassa. Luvataan ansioturvan leikkauksia, indeksijäädytyksiä
      eläkkeisiin ja asumistukeen. Aikaisemmin Kokoomus on luvannut toimia ammattiliittojen oikeuksia vastaan ja hyväksynyt sotatarvikekulujen nostamisen.
      Nato natisee ja Kokoomus+ muut sotaintoiset krahisevat. Vihreät sallivat autuuden innolla tuhota valtavia määriä valmiiksi rakennettua.

    • Anonyymi

      Puolan kurimus.
      Puola on yksi kiihkeimpiä natomaita vaatimaan Ukrainaa sotimaan ja nato sitä aseistamaan.
      Useasta natomaasta koostunut EU asettaa Puolalle tiukkoja sääntöjä mutta ei uhkaa vielä sodalla.
      Euroopan komissio vaatii nyt muutoksia Puolan korkeimman oikeuden tuomareiden kurinpitojaostoon perustellen sitä ihmisoikeuksilla. Valtioiden liitto, EU, puuttuu jäsenvaltioiden sisäisiin asioihin. Umpikatolinen Puola toki hylkää seksuaalivähemmistöjen oikeudet, pitää puolankielistä kansanryhmää parempiarvoisena ja muuta sellaista. EU pimittää EU:n sovittuja avustuksia ja Unkarille sama ukaasi. EU:n johto muodostuu diktaattoreista, joka määrää mitä saa tehdä ja mitä ei.
      EU:n perustamisjulistuksessa seisoo vapaiden valtioiden liittouma talouden alalla eikä sillä saa olla omaa armeijaa.
      Kun Ukrainassa syttyi sota EU:n olisi tullut suunnata voimansa ja arvovaltansa sodan estämiseksi ja toimia sovittelijana. EU lähtikin sotaan liput hulmuen.
      EU:n alkuperäinen rauhanjulistus on muuttunut sotaliiton ihannoinniksi..

    • EU:n diktatorinen kehitys saa vastatuulta.
      Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi syyttää Ukrainan presidenttiä maassa käytävästä sodasta. Toimittajille puhunut Berlusconi väittää, ettei Ukrainan sota olisi syttynyt, jos Volodymyr Zelenskyi olisi lopettanut hyökkäykset Itä-Ukrainassa ennen Venäjän hyökkäystä. Oikeistopoliitikko kritisoi Minsk2.0 sopimuksen täytäntöönpanon laiminlyömistä. Myös USA irtisanoutui sopimuksesta. Voidaan olettaa, että kulissien takana USA esti silloisen neuvotteluratkaisun.

      Ranska ja Suomi ovat napit vastakkain EU:n talouspolitiikasta.
      Ranskan teollisuusjärjestön johtaja Fabrice Le Saché esittää jyrkkiä lausuntoja:
      - EU ei saa olla pelkkä Yhdysvaltain ja Kiinan kauppatiski.
      Suomi on velkaantunut reilusti eniten Pohjoismaista ja siirtänyt tukiaisia yhtiöille.
      Se sotkee kansantalouden sääntöjä. Mikä yhtiö ei tuota, sen on annettava kaatua nurin. Valtion tuet johtavat kilpailun vääristymiseen kapitalistien kesken, eivätkä lainkaan edusta sosialismin suuntausta. Tukiaiset otetaan yleensä heikentämällä sosiaalista sektoria ja tukiaisia vähemmän antavat valtiot häviävät tavaranvaihdossa.
      EU-tukiaiset ovat sekava laatikko, josta jaetaan mutta myös asetetaan joillekin jäsenmaille sanktioita.
      EU:n johtama talouspolitiikka johtaa väistämättä katastrofiin. Suomen edustajat tyytyvät olemaan Eu-komission kiltti lapsi.
      Niinpä Suomi joutuu tulevina vuosina suureksi lainojen maksajaksi. Tulevat hallitukset tulevat ainakin yrittämään sotun ja kulttuurisektorin leikkauksiin.
      La Sache pitää julkisista varoista otettuja tukiaisia talouden morfiininä.

      Vuoden 1950 jälkeen Portugalin papit ja kirkon työntekijät ovat seksuaalisesti hyväksikäyttäneet vähintään 4 800 lasta. Asia on esitetty Portugalissa lehdistötilaisuudessa.

    • Anonyymi

      Mehän elämme läntisen ja itäisemmänkin kapitalismin rappion keskellä.
      Mitättömien seikkojen takia itä ja länsi saivat suursodan aikaiseksi. Mitättömiä siten etteikö niistä olisi voitu sopia.
      Kapitalismin syöpään sairastuminen näyttäytyy oudolla tavalla. Piskuinen porvarijoukko sai synnytettyä suursodan ja lisäksi suurten kansanjoukkojen tuen sodalleen.
      Ehkä silmät alkavat työkansalta aueta piakkoinkin. Sotahan tuhoaa työkansan vaivalla rakennettua yhteiskuntaa.

    • Anonyymi

      Mitä enemmän nato tuhoaa Ukrainaa sitä syvemmälle läntinen kapitalismi ajaa itseään.

    • Anonyymi

      Mitä pidempään nato vitkuttaa sotaa Ukrainassa, sitä suurempi moraalikato tulee olemaan.

    • Anonyymi

      Minä juon nyt kahvia! Oikeiston toistaiseksi älykkäintä antia ...

    • Anonyymi

      Suomen porvarillinen media on täysin mukana naton uusien sotatoimien puolesta, mikäli Ukrainan päättyy sille voitollisesti.

      Kiina tuottaa paljon lääkkeitä.
      "Kiina voisi halutessaan estää tuonnin Eurooppaan. Syynä voisi olla onnettomuus tehtaalla Kiinassa tai uusi pandemia. Mutta syy voisi olla myös poliittinen, sanoo Turun yliopiston tutkija Liisa Kauppila."

      Kiinasta yritetään tehdä etukäteen roistoa, joka kiristäisi valtioita vientikielloilla.
      Vientikiellot ovat olleet naton ja EU:n toimiala viime aikoina, ei Kiinan. Kiina on ilmoittautunut sovittelijaksi Ukrainan sodan lopettamiseksi.
      Sanna Marinin törkeät lausunnot menevät eteenpäin. Sotakirvestä etsitään etukäteen Kiinasta. Kauppilan parjaava lausunto jatkaa läntisen kapitalismin asekalistelun tukemista.
      Kauppila vahvistaa naton linjauksen; kun Ukrainan kriisi on ohitettu, aseet suunnataan Kiinaan.

    • Anonyymi

      Nato käy täyttä häkää propagandasotaa Kiinaan hyökkäämisen hyväksymiseksi.
      "Kiina voisi halutessaan estää lääkkeiden tuonnin Eurooppaan. Syynä voisi olla onnettomuus tehtaalla Kiinassa tai uusi pandemia. Mutta syy voisi olla myös poliittinen, sanoo Turun yliopiston tutkija Liisa Kauppila."

      Sota täytyy Kauppilan mukaan saada aikaiseksi, jos-jos syysuhteella. Jos sota syttyisi Kiinan valtaamiseksi, kuka silloin toimittaisi arvokkaita lääkkeitä Eurooppaan.
      Nato visertää Kiinan kukistamiseksi. Sanna Marin hallituksineen levittää törkyä Suomeen kohdistuvasta uhasta ja rakentelee muuria valtion rajalle, ikään kuin se estäisi sodan. Marinin törkypuheet ovat linjassa naton törkypuheiden kanssa.
      Seuraavaksi alatasolla kirjoitetaan Kauppalan tekstin kaltaista parjausta.
      Kokoomus ja PS-puolue tukevat tässä hallitusta.

    • Anonyymi

      376 Markus Kuotesaho

    • Anonyymi

      Nato käy täyttä häkää propagandasotaa todellisen sodan aloittamiseksi

      "Kiina voisi halutessaan estää lääkkeiden tuonnin Eurooppaan. Syynä voisi olla onnettomuus tehtaalla Kiinassa tai uusi pandemia. Mutta syy voisi olla myös poliittinen, sanoo Turun yliopiston tutkija Liisa Kauppila."

      Nato käy täysillä propagandasotaa Kiinaan hyökkäämistä varten. Marin ja Marinin hallitus törkypuheillaan katkoo kauppasuhteita itse mutta syyttää muita.
      Marinin hallituksen linjausten mukaisesti alempi, Kauppilan kaltainen, törkypuhekerros jatkaa naton sotapropagandaa.
      Natojäsenyyden edullisuudesta propagoidaan kieroilla konsteilla. Entä jos Kiinaan hyökätään tai se yritetään eristää niin miten se voisi tuoda lääkkeitä Eurooppaan.
      Suomen kansan sotaistaminen saa vaarallisia muotoja.

    • Nato käy täyttä häkää propagandasotaa todellisen sodan aloittamiseksi

      "Kiina voisi halutessaan estää lääkkeiden tuonnin Eurooppaan. Syynä voisi olla onnettomuus tehtaalla Kiinassa tai uusi pandemia. Mutta syy voisi olla myös poliittinen, sanoo Turun yliopiston tutkija Liisa Kauppila."

      Nato käy täysillä propagandasotaa Kiinaan hyökkäämistä varten. Marin ja Marinin hallitus törkypuheillaan katkoo kauppasuhteita itse mutta syyttää muita.
      Marinin hallituksen linjausten mukaisesti alempi, Kauppilan kaltainen, törkypuhekerros jatkaa naton sotapropagandaa.
      Natojäsenyyden edullisuudesta propagoidaan kieroilla konsteilla. Entä jos Kiinaan hyökätään tai se yritetään eristää niin miten se voisi tuoda lääkkeitä Eurooppaan.
      Suomen kansan sotaistaminen saa vaarallisia muotoja.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe