Slinda-minipillerit paransivat mielialojani

Anonyymi

Enpä olisi ikinä uskonut, mutta nyt jo hyvän tovin ensimmäisiä minipillereitäni (Slinda) syötyäni olen huomannut että mielialavaihtelut sekä aggressiivisuus on selvästi vähentyneet. Hieman ehkä masennukseenkin auttanut hiukkasen kun negatiiviset mielialat eivät tunnu enää niin teräviltä ja vahvoilta. Itkuisuus ja ärtyneisyys vähentynyt ja olo on jotenkin tosi lauhkea kuin lampaalla vs silloin kun en käyttänyt. Olen aina epäillyt että minulla on kehossani naiseksi kenties hieman liikaa testosteronia tuon vihaisen olon, kehonpiirteideni sekä finnien takia ja olenkin huomannut ihmekseni että finnit ovat myös hitusen verran vähentyneet aloitettuani minipillerit. Myös kuukautiskivut vähentyneet minimiin. Olin aluksi pelokas ja skeptinen pillerien aloituksesta mutta nämä vaikutukset ovat itselleni todella positiivinen yllätys ja enemmän kuin tervetulleita. Jospa ehkäisykin minipillereillä olisi toimiva koska niiden kanssahan pitää olla tosi tarkka että ottaa ne ajallaan, jopa vielä tarkempana pitää olla kuin tavallisissa e-pillereissä ja eivät sisällä yhtä paljon hormoneja. E-pillerit eivät sovi minulle migreenini takia joten siirryin minipillereihin.

Onko muilla minipillerien käyttäjillä ollut samanlaisia ns. positiivisia vaikutuksia vai onko ollut päinvastoin huonoja kokemuksia? Miten vaikutti mielialaan ja hormoni/pms-oireisiin? Onko ehkäisy pettänyt kellään minipillereillä?

24

25274

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kauan syöny?

    • Anonyymi

      mulla toinen levy menossa Slindaa. Ekan levyn jälkeen normi menkat mutta tokan levyn jälkeen vuotoa jo 2,5 viikkoa! Ja finnejä naamaan...Bläähh

      • Anonyymi

        Miten käyttö eteni?

        Itse aloitin juuri käytön.. mutta nyt alkaa mietityttämään, kun tulee 2vkoa täyteen vuotamista. Hilliintyi kyllä etten suojaa käytä, mutta on punaista vuotoa.
        Lisäksi nämä hain kun kärsin voimakkaista menkoista ja rauta-arvot pitäisi saada nousemaan. Olen siis myös rautakuurilla, mutta .. joooh ja huooh


    • Anonyymi

      Mulla on aivan päinvastanen kokemus… vaihdoin Slindaan reipas puolvuotta sitten ja voimakkaat masennusjaksot alkoivat noin kuukauden kuluttua. Dienorette sopi itselle loistavasti ja piti ailahtelevat mielentilani jotenkin kuosissa, mutta merkin vaihdon jälkeen mielentilojen voimakkuudet ovat vaikuttaneet hurjasti ihmissuhteisiin ja sitä kautta koko sosiaaliseen elämääni. Ei jatkoon….

    • Anonyymi

      Minulla petti ehkäisy slinda minipillereillä ne on ällöjä yööökk

    • Anonyymi

      Mulla on cerazette minipillerit ja menkkoja ei ole tullut yli vuoteen.Ei ole valittamista.Ei ole vaikuttanut mielialaan mitenkään ja ei sitä ennenkään ollut mielialassa ongelmia.En ole vuosiin harrastanut seksiä.Mutta en lopeta pillereitä koska menkat jää tulematta.kerran tai pari vuodessa voi tulla tiputteluvuotoa muutaman päivän.Mutta täytyyhän sen kohdun välillä tyhjentyä. Olen 46-vuotias ja käytän pillereitä niin kauan kuin siltä tuntuu.Mutta koska minulla ei ole vielä vaihdevuosia niin käytän pillereitä pitämään vuodot pois.

      • Anonyymi

        Kokeilin joskus tuota, mutta niistä tuli itselle kauhea olo. Mietin olisiko se johtunut siitä, että söin niitä synnytyksen jälkeen, kun kierto ei ollut vielä palautunut. Tuntui että kroppa ois ollut aivan sekaisin!

        Mutta nyt siis kokeilen tuota Slindaa (kirjoitin ylempänä) ja oikeastaan pohdin missähän menee tollasen vuotamisen raja, että ottaa gynekologiin yhteyden. Mutta ehkä nyt odottelen vaan vielä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokeilin joskus tuota, mutta niistä tuli itselle kauhea olo. Mietin olisiko se johtunut siitä, että söin niitä synnytyksen jälkeen, kun kierto ei ollut vielä palautunut. Tuntui että kroppa ois ollut aivan sekaisin!

        Mutta nyt siis kokeilen tuota Slindaa (kirjoitin ylempänä) ja oikeastaan pohdin missähän menee tollasen vuotamisen raja, että ottaa gynekologiin yhteyden. Mutta ehkä nyt odottelen vaan vielä.

        Edit. Kokeiltiin kaksinkertaisella annoksella, jolloin vuoto muuttui ruskeaksi. Lopetin pillerit kuitenkin, koska olotila oli outo ja ihme oireita. En tiedä oliko rauta-arvot laskeneet lisää. Lopetuksen jälkeen meni 5vkoa seuraaviin kk:iin.


      • Anonyymi

        Ei ole mitään biologista hyötyä "kohdun tyhjennyksestä"/ menkoista.


    • Anonyymi

      Ihan kuten minulla. Paitsi että ei tarvitse olla tarkka ottoajasta kun ehkäisy hoidettu muuten.
      Mielialaan vaikuttanut todella positiivisesti, agressiivisesti ei ole tarvinnut toimia, pahat ajatukset omasta merkittävyydestä kadonneet ja sosiaalinen elämä paljon mielekkäämpää. Minulla PMDD oireet helpottaneet heti ensimmäisellä levyllä. Toki hakee vasta oikeaa toimivuutta, mutta suosittelen jos PMS pahentunut 39-40v. aikaan ja alkaa olla elämä sietämätöntä. Ihanaa kun voi taas nauraa ja iloita ja nauttia kumppanista. Mamax4

      • Anonyymi

        Hei!
        Palaan tänne kommentoimaan uudelleen, sillä Slindan pidempi käyttö on alkanut vaikuttaa minulla psyykkiseen hyvinvointiin erittäin huonolla tavalla. Räjähtelen ihan olemattomista asioista vaikka ei ole edes PMS aika!! Parin viikon kuluttua on aika gyne-lääkärille, sen vielä sitkuttelen.

        Mamax4


    • Anonyymi

      Voi olla, että jos vaihdoit e-pillereistä niin edelliset e-pillerit eivät sopineet vaan aiheutti huonoa mielialaa. Jos et siis luomuna ollut. Joillekin toki hormonaalinen ehkäisy auttaa. Minulla on myös paljon testosteronia naiseksi (verikokeilla todettu) ja myös hirsutismi kertoo tämän. Minulla Qlaira e-pillerit on ollut pelastus ja hyvät mielialalle. Kun taas aikoinaan Yasmin pisti mielialat koetukselle.

    • Anonyymi

      Aloitin slinda pillerit elokuussa 2022. Eli olen syönyt niitä nyt 6kk. Heti kun aloitin kyseiset pillerit kuukautiset kestivät yli kuukauden ja sen jälkeen tullut noin joka toinen viikko 6kk ajan. Itselle jäänyt huono kokemus ja olen miettinyt pillerien vaihtoa jo pitkään. Rauta arvot eivät varmasti ole kunnossa, mutta ei ehkäisyneuvolassa huolissaan olla oltu jatkuvista kuukautisista.

      • Anonyymi

        Kuinkahan yleistä nuo tihentyneet pitkittyneet vuodot on meillä Slindan käyttäjillä?
        Myös mulla ne olleet nyt käytössä synnytyksen ja imetyksen jälkeen kohta puolitoista vuotta ja heti ekat kuukautiset aloittaessani niiden käytön kesti noin kaksi viikkoa.

        Jatkossa sama tahti on aina vaan jatkunut siten, että aina parin noin viikon välein tulee kunnon menkat jolloin mitkään pikkuhousunsuojat ei riitä vaan päivisin töissä tarvitaan Tampax Superia vähintään sen viikon. Noissa haittavaikutuksissa kyllä sanotaan käytön aikaisista vuotohäiriöistä, mutta minusta nää on omalla kohdallani ainakin lähes jatkuvia.

        Mielessä on jo käynyt myös se, että pitäisikö vaihtaa pillerit kierukkaan, mutta kun olisi tarkoitus vielä toinenkin muksu tässä kahden - kolmen vuoden sisällä hankkia, niin jotenkin pillerit tuntui paremmalle ratkaisulle tässä tilanteessa kuin vaikkapa se, et mies alkais sähläämään kortsujen kanssa
        .
        Mulla oli ennen raskautta käytössä Yasmin pillerit joiden käytöstä oli taas omia iho ja mielialan vaihtelu murheita, samoin kuin painon nousua ja kun ne ehkäisyneuvolassa suosittelivat nyt Slindaa niin päädyin tähän. Muita haittoja kuin nuo tiuhat vuodot en ole kyllä näiden käytöstä huomannut.


    • Anonyymi

      Olen huomannut myös itselläni aloitettua slindat tämän hyvin kuvaamasi lauhkea lammas -vaikutuksen, ja ajattelen, että koska slinda on antiandrogeeninen, sitoisi just tuota testosteronihormonia ja tämä vaikuttaisi mielialaan tasoittavasti. Toisaalta oli kiva saada sellaisia piristystä ja ”aggressiotakin” sillä sen avulla saa aikaan asioita, mutta kyllä lauhkeana lampaanakin tykkään asioita tehdä ja saan aikaan 😄

    • Anonyymi

      Itselläni aggressiivisuus on lisääntynyt Slindoista.

    • Anonyymi

      Aloitin Slindat elokuussa 2023 endometrioosiin, sillä kipujen takia söim Miranaxia melkeinpä kerran päiväs. Kipuja on ympäri kuukauden ja kuukautiset pahin.

      Taustatiedoksi: Olen ennen kokeillut muita minipillereitä ennen kierukkaa ja mitkään eivät sopineet, josta syystä päädyin kierukkaan. Minulla on Kyleena (19,5mg) kierukka ollut 2021 huhtikuusta lähtien. Eli minulla on kierukka ns. alla ja minipillerit nyt kylkeen. Endometrioosidiagnoosin sain 2023 alkuvuodesta, kun endometrioomapesäkkeitä löytyi vasemmasta munasarjasta ultrassa. Mullakin migreeni, jonka takia e-pillerit ovat suoraan pois pelistä.

      Tavoite Slinda -pillerien kanssa: saada vuodot minimiin ja kivut sitä kautta veks, tukea kierukan kanssa endometrioosia.

      Olen syömässä nyt Slindasta kolmatta laattaa. Tiputteluvuotoja esiintyi ekana kuukautena reippaasti. Muuten aika epäsäännölistä tiputtelua (ruskeaa vuotoa, gyne kertoi olevan vanhaa niukkaa verta), mutta tiputtelu haittaa menoa eikä aina vaadi sidettäkään. Ei oo vaikuttanut suuresti mielialoihin negatiivisessa valossa, vaikkakin ahdistuneisuushäiriön kanssa elänkin, niin sanotusti vaikuttaa päivittäin itsenään arkeen, mutta minipillerit eivät ole siis tehnyt ahdistuneisuudesta voimakkaampaa tai minusta ylipäätään "sekoa". Todella positiivista on se, että minulla ei enää kulu päivät särkylääkkeiden popsimiseen, eli krampit ovat todella vähäisiä! Varsinaisia kuukautisiakaan ei ole ollut. Aijon jatkaa ja katsoa, että kuinka hormonitasot tasottuu vielä pidempään syödessä ja jospa tiputtelukin katoaa kokonaan! :-) Ekan laatasta söin lumepillerit, seuraavasta en ole ja gynen kanssa ollut endokontrolli missä myös todettiin, että lumepillerit voi jättää väliin, eli jospa sillä sais vuodot kokonaan veks.

      Ehkäsy myös ei oo pettänyt. Niin pelkästään kierukalla, että nyt kierukka+pillerit.

      Toivottavasti tästä on jeesiä! Ihanaa, että pystyy puhumaan näistä avoimesti.

      • Anonyymi

        Korjaus: tiputtelu EI haittaa menoa! :D


    • Anonyymi

      Loistavat kokemukset. Mieliala hyvä. Itsellä ei ole tiputtelua koska jätän feikkipillerit gynen ohjeesta ottamatta.

    • Anonyymi

      Yllätyin, että niin monella ollut huonoja kokemuksia. Aloitin Slindaa syksyllä 2022 pahan pms:n hoitoon. Gynekologi neuvoi, ettei taukoja tarvitse pitää, jollei itse jostain syystä kokee haluavansa menkkoja. Lääketieteellisesti niistä ei ole, minipillereitä käyttässä, hyötyä, hän sanoi. Olen sitten siitä lähtien niitä syönyt ilman paussia. Epäsäännöllistä tiputtelua oli alkuun (ehkä 3kk), mutta sen jälkeen kuukautiset pysyneet poissa. PMSn hoitoon ovat olleet kuin taikaa! Depressioviikot ja tuhoava aggressio en ole enää kokenut. Voin henkisesti paremmin kuin koskaan. Ikä minulla 43v.

    • Anonyymi

      Minulla kyseine slinda aiheutti voimakasta päänsärkyä jopa enemmän kuin muut e pilsut,joten kondomia käytetään

    • Anonyymi

      Olin noin 10 v ilman hormonaalista ehkäisyä hormonikierukan poiston jälkeen. Vasta poiston jälkeen huomasin, kuinka negatiivisesti kierukka vaikutti minuun: satunnaiset todella kovat alavatsakivut, haluttomuutta, painon nousua jne. Käytimme kondomia vaikka yksi gyne jo ”tuomitsi” munasarjani niin hiljaisiksi, että viittasi ennenaikaisiin vaihdevuosiin ja onnitteli, että lapsiluku meillä oli jo täysi. Kaikesta huolimatta tulin raskaaksi ja päädyimme lääkkeelliseen aborttiin (ikää molemmilla yli 40-v, lapset jo täysi-ikäisiä). Naisten polilla hoitaja tuputti minulle puoliväkisin Slinda-pillerit, vaikka suvussani on rintasyöpää useammassa polvessa. Nyt 3 kk jälkeen olen päättänyt lopettaa pillerit. Alkuun pillerit tuntuivat sopivan; olin todella energinen, iloinen ja positiivinen. Pian mieleni kuitenkin synkistyi, en innostu oikein mistään, olen väsynyt koko ajan ja olo on kuin ”pumpulissa”. Haluttomuus myös ahdistaa! Olen ajatellut, että alun ”energiapiikki” johtui varmaankin siitä, että elämäni kamalin ”operaatio” oli takana ja pystyin jatkamaan normaalia elämää.

      Itse en siis suosittele Slindaa. Ainakaan minulle ei tunnu sopivan.

      • Anonyymi

        Minulla sama juttu myös e-pilsut vaikutti samoin siksi alettiin käyttää kondomia,se on luonnollinen ja varma ehkäisykeino


    • Anonyymi

      Viides Slinda-liuska nyt lopuillaan ja olo on turhautunut. Hiuksia lähtee hirveät määrät, limakalvot on kuivat kuin aavikko mutta pahinta on nämä liuskan viimeisellä viikolla tulevat pms-kiukuttelut. Mieliala laskee kuin lehmänhäntä ja kaikki suututtaa ja itkettää.
      Ainoa plussa näissä on ettei tule menkkoja ollenkaan. En siis syö lumepillereitä.
      Mutta tuntuu että turhaan ylipäätään syön näitä kun mies ei uskalla laueta sisään kun olen aiemmin tullu raskaaksi pillerien kanssa.
      Oon vakavasti miettinyt että heitän mäkeen nää pillerit. Liikaa haittoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4944
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3237
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1385
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      180
      1216
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      66
      912
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      847
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      718
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe