Onko mitään uutta auringon alla?

Salomon saarnaaja sanoi lähes kolmetuhatta vuotta sitten "että ei mitään uutta auringon alla". Eikä olekaan. Ihmiset ovat palvoneet epäjumaliaan kautta aikojen. Kuitenkin tietoisena siitä, että palvovat jotakin. Nykyajan ihmiset luulevat, että he eivät palvo mitään eikä ketään.
Vaikka maailman seurakunta on sekalainen, sekaisin ja sekopäinen, niin he kuitenkin palvovat; kuka itseveistettyä puupalikkaa tai kivenmurikkaa tai kännykää. Joku palvoo luonnon kohteita, joku toinen taas taivaankappaleita jne. Mammonan palvojiakin on ollut aina. Haureuden kulttikaan missään muodossa ei ole ihan uusi juttu. Erilaiset idolit ovat tuttuja kaikilta elämän alueilta jne. Palvonnan kohteiden suhteen ei todellakaan ole mitään uutta auringon alla.

Me, kristikansat, jotka olemme saaneet kasteen elääksemme Kristuksen yhteydessä, elämme kansakuntina niin kuin emme ikinä olisi kuulleetkaan Jumalan tahdon mukaisesta elämästä.
Meidän ja kansakuntiemme jumala on nykyään tiede. Tiede, joka on helpottanut meidän elämäämme monin tavoin, on ottanut vallan kaikessa ja antanut jopa syyn ja vapauden elää viettiemme mukaista elämää lähes millä tavoin tahansa. Tiede on myös siltä osin antikristus.
Jumalan ihmiset tietävät, että Jumalan tahto on erilainen. Jumalan tahto on kirjoitettu Raamattuun ja se on ajaton.

Jumalan ehdottomasti suurin tahto on, että Jeesuksen Kristuksen, Hänen Poikansa sovityö kelpaisi mahdollisimman monelle ja että alkaisimme elämään Jumalalle soveliasta elämää - elämää, joka vie viimein ikuiseen elämään.
Mitä me voimme tehdä tällaisenakin aikana niiden ihmisten hyväksi, jotka palvovat muita jumalia? Me voimme rukoilla. Kukaan ei voi ottaa meiltä pois rukousta - sitä käyttäkäämme.

20

357

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Me krisityt emme voi tehdä muuta kuin sen minkä Jeesus antoi meille tahtäväksi. Julistaa evankelimia. Jumala katsoo kenet kutsutuista on valinnut.

   • Ihmisillä on erilaisia harrastuksia ja toimintoja. Ei niitä tarvitse epäjumalina pitää.

    Nykyään ei enää julisteta evankeliumia, sillä uskovia on aina vain vähemmän.


   • Yllättäen tänään lenkillä tuntui pitkästä aikaa hyvältä. Nyt kaikki terveyshuolet ovat poissa.


   • Anonyymi

    Kenet otat sen jälkeen stalkkausuhriksesi ?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kenet otat sen jälkeen stalkkausuhriksesi ?

    Sinut!


  • Anonyymi

   "Jumalan ehdottomasti suurin tahto on, että Jeesuksen Kristuksen, Hänen Poikansa sovityö kelpaisi mahdollisimman monelle ja että alkaisimme elämään Jumalalle soveliasta elämää - elämää, joka vie viimein ikuiseen elämään."

   Siinä tapauksessa se Jumala voisi ehtiessään hieman miettiä, millä keinoin saisi myös analyyttiseen ajatteluun taipuvaiset ihmiset kokemaan moisen viestin todelliseksi ja merkitykselliseksi.

   • Anonyymi

    Tuskin millään koska te olette itsenne jumalia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuskin millään koska te olette itsenne jumalia.

    Halvennat ja pilkkaat kaikkivoipaista epäjumalaasi!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuskin millään koska te olette itsenne jumalia.

    Eli normaaliälyllä varustetu ihminen ei tarvitsee jumalaasi koska voi tarvittaessa olla itse jumala.


  • Anonyymi

   Kuningas Salomoa tuskin oli olemassa eikä hän ainakaan kirjoittanut yhtään mitään. Raamatussa ei ole yhtäkään kirjaa joka olisi ollut olemassa 3000 vuotta sitten.

   Salomo kuuluu samaan sarjaan taruhahmojen Mooses ja Aabraham kanssa.

   • Anonyymi

    Salomosta on vaikka kuinka paljon todisteita.
    Googlaa niin löydät.


  • Salomo on ollut viisas mies.
   Hänen kirjoituksiaan on todettu oikeiksi.
   Historia kertoo hänestä.

   • Anonyymi

    Uskon että Saloman lausahdukset ovat lopulta paikkansa pitäviä. Se mitä nyt on, on ollut ennenkin.


  • Jo muinoin oli atomisteja, nykyisin heitä vain kutsutaan materialisteiksi.

  • ”Nykyajan ihmiset luulevat, että he eivät palvo mitään eikä ketään.”

   Ensi toisin tulee miettiä, että mitä se palvonta on?
   Palvonta on määritelty olevan jonkin yliluonnollisen tahoon kohdistuvaa toimintaa, jolla tätä yliluonnollista tahoa pyritään miellyttämään. Tältä taholta pyydetään apua tai olosuhteisiin parannusta joko tämän elämän aikana tai sitten kuoleman jälkeen.

   Tähän yliluonnolliseen tahoon otetaan yhteyttä eri rituaalein sekä seremonioin. Niitä voivat olla uhraamiset tai sanalliset loitsut tai rukoukset.

   ”Meidän ja kansakuntiemme jumala on nykyään tiede.”, ja ”…on ottanut vallan kaikessa ja antanut jopa syyn ja vapauden elää viettiemme mukaista elämää lähes millä tavoin tahansa.”

   Millaisia palvontamenoja tai rukouksia olet todennut tehtävän tieteen maailmassa? Ylipäätään, millaisia rituaaleja ihmiset käyttävät, kun työskentelevät tai muuten käyttävät tieteen tuomia tuloksia?
   Väitän, ettei minkään laisia ja mitään palvontaa ei osoiteta etenkään tiedettä kohtaan. Päinvastoin, tieteen löytämiä ja havaitsemia asioita pyritään kyseenalaistamaan, ja näin joko kumoamaan tai vahvistamaan ilmenneitä tosiseikkoja.

   ”Jumalan ihmiset tietävät, että Jumalan tahto on erilainen.”

   Tässä on mielenkiintoinen ristiriita. Kun Jumala antaa meille ihmisen olomuodon, niin tekikö Hän perustavanlaatuisen virheen antaessaan meille ”vittit”, eli kehon, joka toimii tietyllä tavalla?

   ”Mitä me voimme tehdä tällaisenakin aikana niiden ihmisten hyväksi, jotka palvovat muita jumalia?”

   Ehkä sinun tulee ensin nimetä ne jumalat, joita tarkoitat? Ovatko siis muiden uskontojen jumalat sinusta sellaisia vai mitä muita yliluonnollisia kohteita tarkoitat?

   • Anonyymi

    Epäjumalat eivät useimmiten ole mitään yliluonnollisia olentoja. Ne ovat mm. erilaisia idoleita, joiden edessä "polvistutaan" (pop-idolit, urheilijat tms.). Ne voivat olla erilaisia esineitä, joiden kuvitellaan tuottavan onnea itselle tai onnettomuutta toiselle jne.


   • Anonyymi

    "Ehkä sinun tulee ensin nimetä ne jumalat, joita tarkoitat? Ovatko siis muiden uskontojen jumalat sinusta sellaisia vai mitä muita yliluonnollisia kohteita tarkoitat?"

    Mitä tarkoitat yliluonnollisella kohteella? Miten määrritelet yliluonnollisen?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Epäjumalat eivät useimmiten ole mitään yliluonnollisia olentoja. Ne ovat mm. erilaisia idoleita, joiden edessä "polvistutaan" (pop-idolit, urheilijat tms.). Ne voivat olla erilaisia esineitä, joiden kuvitellaan tuottavan onnea itselle tai onnettomuutta toiselle jne.

    ”Epäjumalat eivät useimmiten ole mitään yliluonnollisia olentoja. Ne ovat mm. erilaisia idoleita…”

    Niin, idoli voi olla jumalankuva tai muu hengellinen palvonnan kohde. Esim. vaikka Jeesus. Mutta sillä on myös epäjumalan tai ihailun kohteen merkitys.

    Nuorilla on tainnut vuosikymmeniä (ellei satojakin) olla erilaisia ihailun kohteita. Samoin monilla on esikuvia, jollaisiksi haluttaisiin itse tulla tai roolimalleja, joilta sitten otetaan mallia siihen omaan elämään.

    Tällaiset idolit ovat harmittomia, toimivat parhaimmillaan hyvänä apuna nuoren henkisessä kehittymisessä, kun hän etsii sitä omaa tapaansa elää. Ne yleensä unohtuvat sinne nuoruuteen. Samoin urheilijoiden kohdalla, aikansa heidän suorituksia ihaillaan, ja sitten ne unohtuvat.

    Joten näissä ei ole mistään palvonnasta kyse.

    Samoin nuo esineet, joiden arvellaan tuovan onnea, niin äärettömän harva niihin vakavasti suhtatuu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Ehkä sinun tulee ensin nimetä ne jumalat, joita tarkoitat? Ovatko siis muiden uskontojen jumalat sinusta sellaisia vai mitä muita yliluonnollisia kohteita tarkoitat?"

    Mitä tarkoitat yliluonnollisella kohteella? Miten määrritelet yliluonnollisen?

    ”Mitä tarkoitat yliluonnollisella kohteella? Miten määrritelet yliluonnollisen?”

    Arkimaailmasta käsin sen voi sanoa olevan jotain henkimaailmaan liittyvää olentoa.


  • Anonyymi

   "Salomon saarnaaja sanoi lähes kolmetuhatta vuotta sitten "että ei mitään uutta auringon alla"."

   Tämä on itselle haastava ja myös mielenkiintoinen tokaisu Salomolta, joka oli viisain mies kautta aikojen.

   Nimittäin mitä tämä tokaisu tarkoittaa?

   Se tarkoittaa sitä, että esim. autoja, lentokoneita, tietokoneita, ... on ollut jo aikaisemminkin eri kulttuureissa, jotka sittemmin ovat tuhoutuneet.

   Tämä teknis-tieteellinen kulttuuri on ollut nyt noin 300 vuotta kaikkine saavutuksineen ja nyt sitten esivalmistellaan tämä nykytekniikan ym. tuhoa mikä tapahtuu vääjäämättä sadan vuoden aikana. Eli tällainen sykli on noin 400 vuotta ja sitten kulttuuri tuhoutuu perusteellisesti ja tavallaan jossain päin maailmaa aloitetaan uudestaan.

   Vasta nyt viime aikoina on alettu löytää ja tutkia asioita joiden alkuperää emme kykene selittämään emmekä löydettyjen laitteiden toimintaa ymmärrä, mitkä näköjään ovat jäänteita kuolleesta ja äärimmäisen teknistyneestä kulttuurista.

   Niinpä - pitääkö Salomon lausahdus paikkansa?

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yhä useammat miehet jäävät ilman seksikumppania

   Seksuaalinen yksinäisyys on myös yhteiskunnallinen ongelma: https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009348479.html?share=e7236ee8014c17d4d350174fb6afe007
   Sinkut
   437
   2840
  2. Martina ei viihdy kotona!

   Montako päivää ehti Martina olla kotona ennen kuin oli taas menossa. Tällä kertaa sentään koira mukanaan mutta loput perheestä jäi taas muiden hoidet
   Kotimaiset julkkisjuorut
   361
   1603
  3. Emeka Matthew Ekperech tuomittiin raiskauksesta vankeuteen - hän on valittanut tuomiosta

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/43a4cae4-09ed-485b-b47b-ded8761c4d07 Tuomittu joutuu maksamaan myös korvauksia. Yhdynnän kohteena ollut h
   Maailman menoa
   15
   908
  4. Ähtärin pandapäätös

   Kun pandapäätöstä valmisteltiin eläinpuiston toimitusjohtajana oli Juhani Haapaniemi, hallituksen puheenjohtajana oli kaupunginhallituksen puheenjoht
   Ähtäri
   33
   900
  5. Hengaillaan

   Hengaillaan-visailuohjelmasta ei todellakaan tule suosittua ja pitkäikäistä vaan se floppaa ja komeasti karahtaa kunnolla kivikolle,tuleepahan kokeilt
   Yle
   69
   845
  6. Millon olet

   Tavannut kaivattusi viimeksi ja missä.
   Ikävä
   48
   789
  7. Mistä juttelitte

   kun näitte viimeksi?
   Ikävä
   45
   741
  8. Minkä takia sä nainen vihaat mua

   Myönnän tehneeni väärin kun en ole ottanut asiaa heti pöydälle. Katuva mies.
   Ikävä
   56
   717
  9. Joko sinä mies unohdit tämän naisen?

   Kohta nähdään varmaan taas, mutta tykkäätkö yhtään?
   Ikävä
   49
   697
  Aihe