Kautta aikain kovimmat Leijonien saavutukset top 5

Anonyymi

1.Pejing Olympia kulta 2022
2. Torino Olympia hopea 2006
3. World cup hopea 2004
4. Galgary Olympia hopea 1988
5.Maailmanmestaruus 1995

10

1144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      On kyllä heikko lista jos vertaa vaikka Ruotsiin.

      • Anonyymi

        Nyt puhutaan leijonista ei tre kronorista. Huima on ruotsin menestys ollut mutta tänä päivänä Leijonat on mennyt ruotsista ohi.


    • Anonyymi

      Miten Naganon pronssi? Silloin oli kaikki NHL-pelaajat mukana ja USA/CAN piti olla suosikit, mutta jäivät Suomen taakse.

      Mulla tuo World Cup ei kyllä ole listalla.

      • Anonyymi

        Mielestäni Nagano 98 jääkiekkoturnauksen Leijonien menestys ei yllä top 5 listalle, itse listasin sen sijalle 6.


    • Anonyymi

      Siis B tahi C olympiakisat! Ja kohta se Skoda cuppi perään. Pitäs herätä?

    • Anonyymi

      Sattumaa, ei pidä joutavaa liioitella.

    • Anonyymi

      95 oli ainakin kovimmat bileet.

      • Anonyymi

        No totta kai oli, kyllä siinä muu maailma katsoi säälinsekaisin tuntein kun suomaalaiset vauhkoontuivat mokoman voiton takia.


    • Anonyymi

      En ehkä osaa ottaa kantaa, mikä olisi tässä kohtaa urheilullisesti oikea järjestys. Enkä välttämättä osaa hahmottaa edes viittää niistä. Mutta listaanpa tähän nyt otsikosta poiketen kuusi saavutusta, mitkä ovat olleet kirjoittajalle sykähdyttävimpiä näin katsojana.

      1. MM-kulta 2011

      Globenin aikaan olin niin pienokainen, että en voi muistaa kyseisestä huumasta mitään. Torinon aikaan ei ehkä ollut vielä niin tuntumapintaa olympiaturnaukseen edes katsojana. Kun tuota arvokisavoittoa tuli niin kauan näistä syistä vartoiltua, nousee tämä 2011 saavutettu MM-kulta ehdottomasti kärkeen. Suomi pelasi mielestäni hienompaa jääkiekkoa mitä yleensä muistan pelanneen, ja palkkiutuikin turnauksen voitolla. Monesti Suomi nousi turnauksessa tappioasemasta voittoon, kuten myöskin finaalissa mikä sitten olikin loppujen lopuksi melkosta tulitusta ja näytöstä Suomelta maailmanmestarin elkein.

      2. MM-kulta 2019

      Urheilullisesti varmaan kovempi saavutus kuin edellinen, kun puolivälierä, välierä ja finaalikin oli sen tason näytöstä Suomelta. Kun tuo huuma tuli jo 2011 tietyllä tapaa jo koettua, niin ehkä siksi kuitenkin 2011 nousee sykähdyttävyydeltään edelle. Viimeinen alkusarjapeli Saksaa vastaan meni Suomelta niin penkin alle, että tuntui selvältä että ei Suomi sinne neljänkään parhaan joukkoon pääse. Mutta toisin kävi. Kanadakin kaatui kahdesti kisojen aikana, mikä on kuitenkin helposti miellettävissä maailman tasokkaimmaksi jääkiekkomaaksi. Ruotsiakin vastaan noustiin kahdesti tappioasemasta tasoihin, kerran kahden maalin takaa ja toisella kertaa jopa voittoon. Toki 3 vs 3 -jatkoaika on helposti arpapeliä, mutta Suomi oli siinä tarpeeksi hereillä voittaakseen.

      3. Olympiakulta 2022

      Kun olympialaiset pidetään vain joka neljäs vuosi, kenties sen kautta olympiakulta pitäisi nostaa korkeammalle. Ja kyllähän siinä oli tietty jännittävyys läsnä ennen vinaalia. Mutta onko sitä sitten jo totuttu Suomen menestykseen lätkässä kun pari MM-kultaa pääsevät tässä tämän edelle. Tiedä häntä, kova saavutus kuitenkin!

      4. MM-hopea 2021

      Kun MM-lätkässä oli parin vuoden tauko, ehkä se nostaa tämän hopean arvoa. Toinen peräkkäinen maailmanmestaruus oli likellä, vinaali olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Mutta kuten todettu, 3 vs 3 -jatkoaika on ehkä tuntunut jotenkin enempi arpapeliltä. Suomi ei ehkä tällä kertaa ollut niin hyvin jatkoajalla hereillä, ja "arpaonni" suosi nyt enempi Kanadaa.

      5. MM-hopea 2016

      Suomen pelaaminen ei ehkä niin hienoa ollut kuin 2011, mutta hienoa kuitenkin. Suomi eteni voitosta voittoon, häviten sitten ainoastaan sen vinaalin. Monestihan Suomella alkoi pelaaminen vähän viiveellä, mikä yhtä poikkeusta lukuun ottamatta kuitenkin toimi. Jos mestaruus olisi tullut Suomen voittaen kaikki omat ottelut kisoissa, voisi turnauksen arvo olla vielä korkeammalla. Samalla on ehkä siinä ja siinä, kumman näistä hopeista sijoittaisi arvostuksessa edelle, 2021 vai 2016.

      6. MM-hopea 2014

      Alkusarja meni Suomelta nihkeästi, ja voitosta huolimatta mielestäni myös puolivälierä Kanadaa vastaan. Kun Suomi kuitenkin voitti vielä välierän Tšekkiä vastaan, alkoi nousta huuma että Suomi nappaisikin seuraavan MM-kullan jo kolmen vuoden jälkeen edellisen 16 vuoden sijaan. Huuma kasvoi, kun Suomi nousi finaalissa 1-0-tappioasemasta 1-2-johtoon. Tässä kohtaa tuomarit alkoivat kuitenkin pelätä Suomen karkaavan voittoon ja antoivat Venäjän voittaa ottelun luvuin 5-2.

      Urheilullisesti varmasti olympiahopea 2006 ja MM-kulta 2019 ainakin kuuluvat sykähdyttävimpiin suorituksiin, mihin Suomi on jääkiekossa pystynyt. Mutta tässä nyt kuitenkin listausta mun katsojakokemusten perusteella ja jonkin verran ehkä jonkin sortin perusteluin.

    • Anonyymi

      Joo TOP5 listassa onkin perempi pysyä, näistä suomaalaisista hokijätkistä jos tekisi TOP10 listan niin olisi naurussa pitelemistä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      138
      1955
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1650
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe