10 tuntia vierähtää helposti ruoan valmistamiseen ja syömiseen vuorokaudessa jos oikein halvoista aineista valmistaa.
Ja ruoan olisi sisällettävä myös riittävä määrä proteiinia, jotta ruoan valmistaminen ei kuluttaisi enemmän energiaa kuin mitä ruoasta saa.
Muutenhan syömisestä ei ole mitään hyötyä, haittaa vain jos se kuluttaa enemmän kuin siitä saa.
Sähkölaskukin on sitten sen mukainen kun uunit ja hellat on 10 tuntia vuorokaudessa päällä.
Mitä halvemmat ruoka-aineet, sitä enemmän aikaa menee.
21
85
Vastaukset
- Anonyymi
Kuka pitää uunia päällä 10 tuntia vuorokaudessa, en minä ainakaan.
- Anonyymi
Itse valmistan justiin karjalanpaistia niin 3 tuntia annan olla uunissa.Mistähän aloittaja tuon 10 tuntia keksinyt hmmm, onkohan lääkitys kohdillaan.
Ahaa. tulee mieleen joku pataruokien kypsennys mutta on tuo silti hurja määrä tunteja. No kai siinä miedolla lämmöllä voi välillä kuivattaa ruokaa..siid niitä juureksia esmes jne. Tosin pitää kattoo ettei pala kuitenkaan.kuivaus ja kypsennys on eri juttuja.
- Anonyymi
Eihän tuo ole vielä mitään.
Helposti hurahtaa 24 tuntia vuorokaudessa jos tuon törkeästi liioitellun "uuniajan" tavalla laskee valmistukseksi myös pakastesäilytyksen! - Anonyymi
Mitäs sitä köyhällä muutakaan on tekemistä, kun valmistaa ruokia.
Ei sitä nyt uunia/hellaa tarvi sentään 10 tuntia päällä pitää päivässä.
On siinä sekin hyvä puoli, että ruan valmistamisessa tuleva lämpö pitää pirtin lämpimänä, ei tarvi muita lämmönlähteitä.
Ennenkin tehtiin puu-uunissa ruokaa monta tuntia, leivottiin myös.
Ja se piisi oli lämmin pitkälle yöhön.
Vasta aamulla aikaisin alkoi paleltaa, ja piti äkkiä nousta ja pukeutua ja päivän töihin sitten.
Melko luonnonmukainen vuorokausirytmi. - Anonyymi
Italianpataa johon jauhelihaa, spagettia, italianpata pussi, vihanneksia 500g, vettä niin valmistuu puolessa tunnissa. Siitä syö kaks päivää helposti.
- Anonyymi
Niin ei mene mitään 10tuntia.
- Anonyymi
Se on kyllä ihan totta. Yksiöpersoonalla kaksinverroin niin ettei lomalle ehdi mieli.
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008909020.html
😂🤣😅
nostakaa päänne - Anonyymi
Kyllä on ruuansulatuksesi kovilla jos tyydytät proteiinilla suurimman osan energian tarpeestasi!
Köyhillä on rasva paljon tehokkaampi lähde ja nopeat hiilaritkin päihittävät protskusi!
Saisit menemään aikaa paljon enemmänkin. Siemenperunoiden idätys. Pottumaan muokkaaminen. Idätettyjen pottujen istutus. Jne. Jne. - Anonyymi
Paljonko makaroonien idätykseen menee aikaa.
- Anonyymi
Menee kun syö kerran vuorokaudessa.
- Anonyymi
Älkää antako sille ainakaan kaalisoppa- laatikko tai hernekeitto-ohjeita. Siinä vasta saa aikansa kulumaan.
- Anonyymi
Juu 8tuntia broilerin koivet uunissa ni melko kuivaa tulee nooh 2tuntia syö ja tulee 10 tuntia täyteen.
- Anonyymi
Vaikka 10 litran kattilallinen juuressosekeittoa, pakastimeen 5 päiväksi ruokaa. Aikaa kuluu valmistukseen mutta ei lämmittämiseen. Juuresten kuoriminen, paloittelu, kypsennys, jäähdytys, soseutus, ehkä 4 tuntia.
- Anonyymi
Ei mene 10 tuntia ruuan tekemiseen. Syön kaurapuuroa aamulla, siihen menee 10 minsaa , sitten voi tehdä iltapäivällä jotain italianpataa. 500 g vihanneksia joukkoon niin on hyvää ja valmistus kestää noin 20 minsaa. Päivässä syön 2-3 kertaa. Italianpataa jää myös seuraavaksi päiväksi.
Käyn kalassa niin siinä menee aikaa kun perkaa ahvenia ruodottomiksi niin 10 kg ahvenien perkaamiseen menee 2.5 tuntia ainakin. Paistamiseen ei sitten mene kun muutama minuuti ja hyvää on. - Anonyymi
Mutta jos silppuaa porkkanan sopivuksi suupaloiksi ja syö raakana,
niin ei mene paljoa aikaa eikä energiaakaan. Hyvää ja ravitsevaa. - Anonyymi
3 tuntia kaalilaatikko uunissa, ehkä yhteensä 4 tuntia jos laskee aterioinnin.
- Anonyymi
Kahvi, paahtoleipä, voi, juusto, tuoremehu .2 min
tai kaurapuuro mikrossa, maitoa ja sokeria ja pakastemarjoja 1 dl. 3 min
tai pakastemarjoja ja piimää smoothiena 2 min
Perunoiden kuoriminen, kiehumaan laittaminen vedenkeittimestä saatavaan kuumaan veteen. Pakasteseitiä sekaan. Loraus kermaa ja suolaa. 5 15 min. Jää seuraavaksikin päiväksi.
Tai kuoritut perunat kiehumaan ja kalaa paistumaan pannulle. Porkkana-kaaliraastetta majoneesin kanssa. 5 15 min.
Iltapalaksi kaakao/tee
voileipäkeksejä ja omena 3 min
Mitä oikein teet ruuaksi? Jos uunin lämmittää kannattaa paistaa ainakin pari vuokaa samaal ja leipoa vaikka sämpyläpellillinen tai pitsa. Samalla voi tehdä monta ruokaa uunissa tai käyttää edes jälkilämpöä vaikka kauden vihannesten kuivaamiseen tai sienien. Tosiäijät ja naiset kuivattavat kalaakin. Ehkä silloin ei kannata kyllä enää pitää pataruokaa uunissa.
- Anonyymi
Yksineläjän ongelma on minusta se, että kun tekee ruokaa, sitä tulee monta annosta. Pakkaan loput annosrasioihin ja pidän 'no cooking' viikkoja.
- Anonyymi
Sehän onkin todellista energiansäästöä. Keitostakin saa helposti ruokaa 3-4 päivän
ajaksi, jolloin ei tarvitse koko päivänä käyttää kuin mikroa ja kahvinkeitintä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2494514Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1232949Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit412712Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?761695Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1051532Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn161421- 511261
- 891185
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2031054- 471025