Parkkeeraaminen tien väärälle puolelle

Anonyymi

Ilmeisesti laki tässä taannoin muuttui ja nyt saa parkkeerata kummalle puolelle tietä eli nokka voi näyttää "myötä- tai vastakarvaan". Jossain se voi olla ihan hyväkin mutta naapuri oli kans päättänyt hyödyntää tätä fixua lakimuutosta. Kun tässä tuli lunta oikein p..sti, naapuri se vain parkeeras kuskin puolen korkeeta penkkaa vasten ja kerran taas kun se vääntäytyi autostaan pihalle kysyin, eikö autosta olis helpompi nousta kadun puolelle kuin penkkaan? Ei ollut juttutuulella.

Aika moni näkyy valinneen tämän hölmön tavan. Mistä se johtuu?

9

280

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Oletko autoilija? Jos olet niin tieliikennelaki muuttui tässä taannoin ja autoilijan pitää tuntea sen säännökset. Auton todellakin saa pysäköidä myös "väärään suuntaan".

   Jotkut tykkää astua autosta ulos suoraan katukäytävälle, eli turvalliselle puolelle. Jotkut taas tykkäävät jatkaa parkista suoraan eteenpäin kääntämättä autoa.

   • Anonyymi

    Jotkut ilmeisesti tykkää parkeerata autonsa "vastakarvaan" vaikka se vaikeuttaisi kuskin autosta poistumista aivan p...sti. Kummallista.

    "Jotkut taas tykkäävät jatkaa parkista suoraan eteenpäin kääntämättä autoa."

    Aivan. Eikö jo se sinänsä ole aika hyvä syy parkkeerata nokka viereisen kaistan kulkusuunnan mukaisesti saati, että kuskin pitää vielä kiipeillä tai tarpoa lumipenkassa. Kummallista.


   • Anonyymi

    Monelta mennyt jo ovi kun eivät tajua varoa pyöräilijöitä tai skuuttaajia, pahimmillaan saa syytteen kuolemantuottamuksesta.


   • Anonyymi

    Ei kuitenkaan ole tykkäämisestä kyse. Laki määrittää miten asiat ovat, ei ihmisten mielipiteet tai mielihalut.

    "36 §
    Pysäyttäminen ja pysäköinti

    Ajoneuvon saa pysäyttää tai pysäköidä vain tien oikealle puolelle. Yksisuuntaisella tiellä on pysäyttäminen ja pysäköinti myös vasemmalle puolelle tietä sallittu. Taajamassa vasemmalle puolelle tietä pysäyttäminen ja pysäköinti on sallittu myös kaksisuuntaisella tiellä, jos se ei vaaranna eikä haittaa liikennettä.

    Ajoneuvo on pysäytettävä tai pysäköitävä tien suuntaisesti ja mahdollisimman lähelle tien reunaa."

    Lähde: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2018/20180729


  • Anonyymi

   Samaa ihmetellyt. Kaupungilla näkee joskus aikamoista vekslausta kun auto parkkeerattu nokka tulosuuntaan ja yritetään siitä lähteä liikkeelle. Ei hyvä.

  • Anonyymi

   Ongelma kaupungeissa tällä uudella tavalla pysäköitäessä on ns. giljotiini eli 100% väärä pysäköinti suojatien eteen (taakse).

   Tulee ihan kauheita tilanteita välillä ellei pidä silmiään auki.

   • Anonyymi

    ”Giljotiinista” voi nyt Helsingissä napsahtaa ajokielto – Poliisi kiristi autoilijoiden rangaistuksia

    Uusi tieliikennelaki edellyttää autoilijoilta erityistä varovaisuutta suojatietä lähestyessä.

    https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008760273.html


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    ”Giljotiinista” voi nyt Helsingissä napsahtaa ajokielto – Poliisi kiristi autoilijoiden rangaistuksia

    Uusi tieliikennelaki edellyttää autoilijoilta erityistä varovaisuutta suojatietä lähestyessä.

    https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008760273.html

    Hyvä asia. Jokainen ajokortin haltia pitää osata säännöt kuin vettä vaan ja tietenkin myös noudattaa niitä.

    "27 §
    Ajoneuvon ajaminen suojatien yli

    Ajoneuvolla suojatietä lähestyttäessä on noudatettava erityistä varovaisuutta ja ajettava sellaisella nopeudella, että ajoneuvon voi tarvittaessa pysäyttää ennen suojatietä. Jalankulkijalle, joka on suojatiellä tai valmistautuu menemään sille, on annettava esteetön kulku.

    Jos ajoneuvo tai raitiovaunu on pysähtynyt suojatien eteen, sitä ei saa ohittaa ajoneuvolla pysäyttämättä, ellei ohittajan ja ohitettavan väliin jää suojakoroketta tai vapaata ajokaistaa.

    Jos näkyvyys suojatielle on rajoittunut muulla tavoin, ajoneuvolla on hidastettava ja tarvittaessa pysäytettävä ennen suojatietä."


  • Anonyymi

   "Väärälle" puolelle parkkeeraamisessa voi olla myös ansa. Jos tuuppaat vaan sumeasti vapaana olevaan koloon, niin kannattaisi tarkistaa, ettei kauempana ole liikennemerkkiä, joka rajoittaa pysäköintiä. Merkistähän ei näy kuin selkäpuoli, kun tulet toisesta suunnasta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofian ökyilyt on loppu

   Miksiköhän Sofian instassa on ollut viime aikoina niin kovin hiljaista? Liittyykö syy kenties piriparin eroon? Sofia joutui muuttamaan ex-hoitonsa sis
   Kotimaiset julkkisjuorut
   245
   4404
  2. Syystäkin ollut kirjoittamatta

   Mutta minun silmissäni olet kulutettu, käytetty, pilattu ja raiskattu jätteeksi. Kyllä moni sinua mielellään hässisi, mutta ei sinusta ihmistä rinnall
   Tunteet
   303
   1990
  3. Nato-ovi pysyy kiinni Suomelta.

   Usa ei puutu Suomen ja Turkin väliseen kiistaan, joten menee vuosia Nato-oven repimiseen ja voi olla että sisään ovesta ei koskaan päästäkään. https:/
   Maailman menoa
   425
   1639
  4. Mitä kummaa tapahtui, että Suomalaiset yhtäkkiä Natoon haluaisivat?

   Ulkomailla ihmetellään, "mikä teihin rauhanomaisiin suomalaisiin oikein meni kun, yht'äkkiä sotahulluiksi muutuitte"? Erittäin hyvä kysymys joka pitäi
   Maailman menoa
   532
   916
  5. Stefan Thermanin käräjät on 16/6. On jännät ajat miehellä edessään.

   Neljä syytettä on nyt edessä, laittomasta uhkailusta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja ampuma-aserikoksesta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   897
  6. Onko meillä tilanne mies

   Vai kuvittelenko vaan? Onko puoleltasi kaikki täysin ohi?
   Ikävä
   60
   870
  7. Nytkö se taas alkaa - apinarokko ja rokotuspainostus

   Valmistautukaa concoy väki. Wef ja muut globalistit eivät saaneet koronalla tarpeeksi kiusattua ihmisiä. Nyt pukkaa kuitenkin taas uutta riesaa: htt
   Maailman menoa
   181
   810
  8. Oot sekottanut mut

   Enkä enää tiedä miten päin olla, kiitos tästä ärsyttävän ihana mies 🙃🥰🔥😤🤯😞
   Ikävä
   37
   751
  9. No niin.. nyt ihan vakavasti..

   Haluisitko mies nähdä ja jutella ihan oikeasti? Kun mä haluisin.. voisitko antaa jonkun vihjeen. Tiedän että oot täällä, mut en tiedä että miksi sä tä
   Ikävä
   49
   688
  10. Ajatus on nähdessä

   Jutella ja sopia ajankanssa keskustelu edes kerran, selkiyttäisi asioita. Vain kasvotusten, vain sinulle. Katoamalla päätät toisin, oletko ihan varma
   Tunteet
   50
   686
  Aihe