Meinasin kuolla influenssaan, mutta korona oli naurettava flunssan puolikas. Mikä vaikuttaa näin?

Anonyymi

Olin 26-vuotiaana influenssan takia tehohoidossa 13 vuorokautta ja sairaalassa yhteensä yli 5 viikkoa ja kotiuduin romuna. Keuhkot jäivät pysyvästi heikkoon tilaan.

Korona meni sitten ihan pikkulämmöllä ja flunssaisella ololla.

Molemmat sairastin ilman rokotuksia, koronan melkein 10 v vanhempana. Toki influenssaan olen ottanut rokotteen joka syksy vakavan sairastumisen jälkeen ja koronaankin, kun rokotukset alkoivat.

Mutta mikä sen ratkaisee milloin tauti tulee pahana ja milloin vain flunssana? Voiko meistä kuka vain sairastua influenssaan niin vaikeasti kuin minun kohdalle jysähti?

8

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olisiko niin että sairastit 26 vuotiaana koronaviruksen aiheuttaman flunssan.
      Sait siitä elimistöön vastustuskyvyn joka esi nyt nykyisen korna pahiimmat oireet.

      • Anonyymi

        Kyseessä ei ollut flunssa vaan A-influenssa joka todettiin testillä. Flunssia on kyllä sairastettu vaikka kuinka, mutta tää influenssa oli täysin toisenlainen tauti. Ensimmäiset 30 min teki selväksi, että nyt ei ole mikään normaalitauti kyseessä. Mulla oli kuume noussut hetkessä yli 40 asteen ja olin kaatunut sänkyyn ja valittanut. Tehohoidossa vietetty jakso pyyhki muistikuvia mutta silloinen kumppani kertoi jälkeen päin mitä kaikkea oli tapahtunut.

        Ei siis mitään tekemistä flunssalla ja influenssalla.


    • Anonyymi

      Kova flunssa voi aiheuttaa samanlaisia jälkivaikutuksia kuin korona. Todellisuudessa krona ei tutkimusten mukaan ole tässä suhteessa flunssaa vaarallisempi.

      Itse sairastin alkuvuodesta 2018 rankan flunssan ja ennen rokotuksia sairastamani korona meni läpi vähin oirein. Muutenkin on todettu, että flunssien sairastaminen yleensä lisää vastustuskykyä koronaa vastaan.

      • Anonyymi

        minä olen joutunut sairastamaan influenssan. oli aivan karmea kokemus ja jouduin hakeutumaan sairaalahoitoon kun en enää pärjännyt kotihoidolla. jo sängystä nouseminen oli mahdottomuus ja olo ihan kuolemansairas. hapetus kävi alhaalla. kuumeflunssia nyt menee kolmetoista tusinaan, ikäviä nekin mut ei mitään jos vertaa influenssan mikä minulla oli.


    • Anonyymi

      Eipä ole kokemusta flunssista eikä koronasta.
      kaksi kertaa olen sairastanut kyllä kuumeettoman keuhkokuumeen nuoruudessani. Ainoana oireena ja vaivana oli sitkeä yskä. Rahinoita kuului lääkärin korviin, röntgenkuvissa oli jotain.. 14 pv penisilliinikuurilla menivät molemmat ohi. Noistakin on aikaa jo yli 30 vuotta.

    • Anonyymi

      Sikaflunssan sairastin ja pari kertaa on oireiden perusteella sairastettu influ. Koronapiikkejä en ole ottanut enkä tule ottamaan. Sikaflunssa tuntui rankemmalta flunssalta mutta nuo influenssat pitivät kyllä hyvin pedissä. Joka paikkaa särki, korkea kuume, silmiä ei voinut avata kun pienikin valo sattui. Nämä kaikki ennen kuin 40 täytin. Sairauksia tullut myöhemmin mutta jostain syystä korona menee ohitseni. Tuo testikin on jo vuosi sitten tutkimuksissa todettu täysin pätemättömäksi ja antaa myös mahdollisuuden täysin varmoihin positiivisiin vaikka ei olisi aihetta. Terveydenhuoltoon minä en enää luota. Kiitos Suomen päättäjät!

    • Anonyymi

      mullakin influenssa aiheutti sairaalahoidon tarpeen. olo todella huono ja esmes näkö ei pelannut kun en nähnyt tarkasti. oli kyllä pääkin niin sekaisin että en olisi tajunnut näkemääni. kuulossakin häikkää. olon puolesta olisin voinut kuolla saman tien. on se ihme tauti.

    • Anonyymi

      On noita flunssia ja infulenssia tullut podettua 37 vuoden aikana aina silloin tällöin, mutta ei mitään tämän viruksen kaltaista.

      Pari ekaa piikkiä tuli haettua, sitten se jäi.

      Alussa oli vaan pientä lämmönnousua, päänsärkyä ja vähän onteloa oloa. Huokasin helpotuksesta, kun näytti menevän helpolla ohi muutamassa päivässä. Pidin pari viikkoa hiljaiseloa ja lähdin kevyelle lenkille. Hissuttelua vain muutama kilometri. Ei oikein tuntunut missään.

      Meni pari päivää. Tuli pienessä ajassa ihmeellisiä lihaskramppeja, ensin jalkoihin, sitten käsivarsiin. Pirullinen päänsärky alkoi niskasta ja takaraivosta. Olo meni niin huonoksi, että pelkkää huonoa oloa alkoi oksentelu, joka tuntui hajoittavan pään. Jaloillaan ei tahtonut pysyä. Vaimo vei terkkuun ja tulehdusarvot korkealla ja sieltä sairaalaan.

      Kokeita ja testejä ja omikronihan se sitten kuulemma oli. No itse en näitä sairaalassa oloja juuri muista. Siellä meni teholla ja eristyksissä reilut pari viikkoa.

      On pirullinen tauti kenelle on. Onneksi suurin osa selviää helpommalla. Vaimokin sai vain pientä nuhaa ja kurkkukipua ja siinä se. Kaks pientä tenavaa selvisi tartunnoitta. Tosin olivatkin paljon isovanhemmilla. Nyt oon ollu pari kuukautta kotona. Voimat ihan poissa ja hitto: Kaikki herkkuruuatkin maistuu ihan paskalta, siis ei oikeen miltään.

      Jotain hyvääkin. Paino putos 184 senttiseltä 81 kg:stä 72 kg:n. Tosin peilistä katsoo kyllä aika riutunu äijä ikäisekseen. Kaveri ei tuntenu kauppareissulla kun näki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 104
      1939
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      54
      1867
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1855
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1657
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1573
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1360
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1310
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1306
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1291
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1242
    Aihe