Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

LANNERANGAN JA JALAN KIVUT

Anonyymi

Mulla on infernaaliset kivut. APUA - oikeasti isosti apua !

Alaselön kivut, tarkemmin ristiselkä sekä vasemman jalan sääressä heti nilkan yläpuolella. Nilkasta ylös takareittä pitkin. MRI kuvat langerangasta otettu 2 kertaa, ei näy hermopinnettä, ainoastaan spondolyysi, nikamasiirtymä 6-7 mm ja välilevyn madaltuma. Ortopedien (2 ortopedia) mukaan ei ole mitään leikattavaa, pitäisi mennä yksityiselle neurologille lisäselvittämään. Kipujen takia on haastavaa. Myös fysiatrilla käyty. Ortopedi ja fysiatri ei ole huomannut esim MS-tautia.

Faskioita on yrittänyt ammattilainen hieroa hellävaraisesti, mutta hermosäryt paheni heti. Fysioterapeutilla käyty, jumppaa ei juuri voitu tehdä ollenkaan, kivut lisääntyvät heti.

Vasemman puolen selkälihakset ovat uber jännityneitä. Tarkoitus mennä hierojalle tai akupuntioon relaxoimaan niitä. Tarkoitus oli myös pilates-tyyppinen kuntoutus, mutta kivut liian kovat, en pysty enkä jaksa kovien kipujen takia.

En halua käyttää vahvoja kipulääkkeitä ja jäädä niihin koukkuun. Panadolin ja kylmäpussien kanssa yritän jotenkin kestää elämääni. Omistusasunto, joka erittäin rakas, on ollut pakko laittaa nyt myyntiin. Se on erittäin vaikea paikka. Vaikea on myös olla sairaslomalla työstä, josta oikeasti pitää.

Kalevalaisella jäsenkorjaajalla kävin 2 kertaa, fixasi erittäin hyvin vasemman jalan jalkapöydän luut järjestykseen, niissä ollut kipua monta vuotta. Ristiselkään ja vasempaan jalkaan en vielä saanut apua.

Ristiselässä ollut nesteturvotusta 14 kk, käytän joka päivä apteekin kylmäpusseja ristiselässä madaltamaan turvotusta. Vasemmassa jalassa sääressä ei juuri ole kylmätuntoa, joten olen käyttänyt kipuun KYLMÄKALLEA suoraan iholle. En suosittele kenellekään, vaikka auttoi hyvin hermokipuun, sillä sain viime viikolla paleltumavamman siihen ja nyt on antibioottikuuri päällä ja yritän parhaani mukaan hoitaa ruhjetta.

On ollut hirveätä huomata, etteivät lääkärit rekisteröi kiputilaa. En haluaisi olla sairaslomalla, mutta järki lähtee kivuista, sanomattakoon työkyvystä. Olen luonteeltani hyvin tekeväinen ihminen ja nautin työstä.

Lanneranka sekä alimmat nikamat "naksuvat, rusahtelevat" satoja kertaa päivässä. Olen yrittänyt kertoa tästä lääkärille, mutta kuulemma normaalia. Mutta en usko, että on normaalia, että satoja kertoja päivässä. Aina välillä jaksan selvittää asioita, ja jos lihasjännitystä on paljon, naksumista ja rusahtelua voi olla paljon. Toivon, että tämä selittää rusahdukset? Ortopedien mukaan on kyse fasettilukoista, mutta minusta rusahdukset ovat tuntuvampia.

En pysty seisomaan pitkiä aikoja, tällä hetkellä kävelemään vain hyvin lyhyitä matkoja. Ulkoilmaihmiselle tämä on vaikea paikka. Istumaan pystyn nojaamalla painoa käsien varaan.

Ortopedien ja fysiatrian tutkimuksissa ei ole vielä tullut viitteitä MS-taudista. Aivojen MRI on otettu viimeksi n. 6 vuotta sitten.

Vuosi sitten gynekogin tutkimukset olivat super kivuliaat, en meinannut kestää. Samoin lääkärin tekemä peräsuolitutkimus. Colonoskopiassa ei löytynyt mitään, eikä gynen puolella. Gynellä sanoin kyllä, että koskaan ei ole tutkimus sattunut yhtä paljon. Vaadin tk-lääkäriltä kipujen takia colonoskopian, se on nyt selvitetty.

OSAAKO KUKAAN SELITTÄÄ MIKSI PERÄSUOLEN VASEMMALLA PUOLELLA ON LANNERANGASSA KIPEÄ KOHTA? En tunne ihmisen anatomiaa, enkä näiden kipujen vuoksi pysty edes perehtymään asiaan. SUOLILUU? DISLOCATED SI-NIVEL?

APUA! ISOSTI APUA TARVITAAN!

Olen 2 lapsen äiti ja en halua kipujen takia joutua tekemään mitään itselleni, mutta en meinaa enää jaksaa.

SUOSITUS: pitäkää huolta, että teillä on sairaskuluvakuutus, mulla ei ollut, en osannut ikinä odottaa, että mulle käy näin. Lainaturvavakuutus onneksi on, mutta sen kattaa samalla diagnosilla vain 12 kk. Terve ihminen ei lainaa ottaessaan mieti, että tulee tällainen tilanne. Mutta näin kävi.

2

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sinulla on ikävä tilanne, johon en osaa kummoisia neuvoja antaa. Mielenkiinnolla luin kuitenkin kirjoituksesi koska itselläni samaa vaivaa, jonka kanssa olen pärjäillyt toistakymmentä vuotta, mutta nyt tuntuu kivut lisääntyvän nopeaan tahtiin. Luulotautia varmaankin, mutta jotenkin olen alkanut yhdistämään lisääntyneet kivut kolmeen koronarokotteeseen. Mistä tuotakaan voi tietää kun on muutakin autoimmuunisairautta. Toivotan kivutonta vointia sinulle.

    • Anonyymi

      Minulla ei riitä tietämys auttamaan, mutta lääkärin kanssa olisi hyvä puhua edes kuurimaisesta lihasrelaxanttien käytöstä tuohon lihasjumiin.. Ne ovat toki kolmiolääkkeitä, mutta auttavat lihaksia rentoutumaan. Minun on paha mennä sanomaan voiko joku niihin addiktoitua, kun en oman henkilökohtaisen kokemukseni kautta ole huomannut että ne vaikuttaisivat mielihyvähormooneihin kehossani.

      Miksi yksityinen neurologi olisi ensimmäinen vaihtoehto kunnallisen sijasta? Nyt olisi varmasti yleislääkärinkin mielestä kontrolliajan tarve sen alan ammattilaiselle tarkastamaan onko kaikki ok vaiko ei, jos olet viimeiset vuodet ollut ortopedin ja fysiatrian hoidossa..

      Tuo kipeä paikka mistä puhut lannerangan vasemmalla puolella on vähän sellainen että se pitäisi nähdä livenä, että voisi antaa edes arviota onko tosiaan luurakenne, nivel, lihasjänne vai mikä. Ja ilman kuvantamista ei edes selviä olisiko siinä toinen luupiikki tai arvioimasi poissijoiltaan mennyt SI-nivel, että arvailu on nyt aika turhaa palstalla, ellei jollakulla ole antaa omakohtaista kokemusta. Lannerangan kuvissa tulee kuitenkin näkyä myös SI-nivelet, että siinä mielessä sijoiltaanmeno olisi pitänyt pystyä totetamaan jo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe