Hoitajat lakkoon - halloo!

Anonyymi

Olen sitä mieltä, että hoitajat ovat ansainneet palkankorotuksen. Olen myös sitä mieltä, että joku tolkku niissä korotulksissa pitää olla. Nyt vaaditaan 3,6 % korotusta /vuosi viiden vuoden ajan, yleiskorotuksen lisäksi.
JUMANKAUTA!
Yleiskorotukset mukaan lukien palkka nousisi n. 30 % viiden vuoden aikana.
Arvostan kyllä tuota työtä, mutta tässä vaiheessa tuli minun mittani täyteen.
Ettekö te osaa yhtään hävetä?
Jossakin "keltaisen" lehden sivuilla hoitajat valittavat kun nykyinen palkka ei riitä mihinkään. Kyllä yli 3000-4000 euron kuukausipalkan pitäisi riittää vallan mukavaan elämään, jos vähänkin on tajua taloudenpidosta. Jos taas on niin tohelo taloutensa kanssa, ettei tuo riitä, niin ehkä sellaisen tollon ei pitäisi olla tekemisissä ihmisten terveyden kanssa.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jossain päin hoitajilla saatta ollakkin kiirettä töissään mutta sitä ei todellakaan pitäisi yleistää. Paikkakunnalla jossa asun hoitotyön kiire ja rasitus täysin keksittyä Esim. jos mulla aamun ensimmäinen aika niin saatan joutua odottelemaan jopa 4 tuntia että vuoroni tulee kun hoitajat kävelevät vain eestaas huoneesta toiseen vaikka niissä ei ole potilaita,tai istuvat lasikopissa puhumassa paskaa keskenään. Puhelimella ei myöskään saa yhteyttä kun eivät viitsi vastata (soitin kerran odotustilasta ja hoitajat vain kekustelivat keskenään vaikka puhelin soi vieressä.) ja jos jätän soittopyynnön niin sitä soittoa ei kuulu ikinä.

      • Anonyymi

        Näitähän sattuu. Minä soitin terkkarin ensiavun ovikelloa. Hoitsu tuli ovelle ja kysyi vihaisena mitä varten tulin, enkö tiedä, että ensiapu menee kiinni 20 minuutin kuluttua.
        Kerroin hätäni ja pääsin sisälle. Sisällä hoitaja kertoi minusta kovaan ääneen muulle henkilökunnalle. Ei ollut kovin kivaa kuultavaa.
        Tekivät kuitenkin joitakin pikaisia testejä. Sitten minut pistettiin pitkälleen, enkä saanut enää nousta. Tuli ambulanssi ja minut kärrättiin sinne. Sairaalassa meni neljä päivää. Muutama kuukausi sitten minut lopulta leikattiin.
        Onko tuollaiset hoitajat palkkansa ansainneet?
        Mielestäni eivät. Heille kuuluu potku perseelle ja lopputili.
        Hyville hoitajille palkankorotus, mutta huomattavasti kohtuullisempi kuin nyt vaadittu.
        Oikeastihan tuo korotusvaatimus ym. on suurelta osin järjestöpomojen peliä. Kunnon korotus tuo lisää rahaa myös järjestön kassaan ja siitä on pomonkin helppo pyytää lisäpalkkaa.
        Esimerkiksi sille järjestön toimistossa työskentelevälle toimihenkilölle ei tuosta anneta taistelematta yhtään sen enempää. Hän joutuu taistelemaan aikanaan omasta puolestaan.


    • Anonyymi

      Tuon ammattijärjestön pomo Rytkönen vertasi hoitajien palkkakustannuksia Valtioneuvostonlinnan remontin kustannuksiin.
      Olipa helvetin huono vertaus. Tuon remontin kustannus on kertaluonteinen. Se ei toistu vuosittain, eikä se nouse 3,6 prosenttia joka vuosi.
      Rytkönen myönsi, ettei hän ole ekonomisti ja sen kyllä uskon. Hän on oikealla asialla, mutta varomaton, koska mm. korotusvaatimusten taso on liian korkea.
      Työtaistelun jälkeen olisi paikallaan miettiä Rytkösen kykyä toimia nykyisessä tehtävässään.

    • Anonyymi

      Joku sanoi just telkassa ettei kiinnosta potilasturvallisuus, siis mitä helvettiä, se oli näitä punaisissa väreissä kadulla mieltä osoittavia, ilmeisen vasemmistolaisia hoitsuja, eivät ole ymmärtäneet tehtäväänsä, mihin heidän koulutuksensa on mennyt? Ja maassa on vasemmistohallitus, ketä he kaipaavat asioitaan hoitamaan, onhan se vielä se skp vai mikä se on. Tai joku diktatuuri. Kyllä arvostus meni, toivottavasti en tarvitse heidän"palveluja".

      • Anonyymi

        Sehän juurikin niin, miksi potilasturvallisuus pitäisi kiinnostaa?
        Kun se ei kiinnosta päättäjiäkään, ei kiinnosta maksajia vain siellä alimmalla tasolla on vastuuta ja kiinnostusta tarjolla palkkaan nähden paljon joten ei ihme ettei lisätyö kiinnosta.

        Vasemmistolaisuutta ja työnarvostamista myös rahallisesti olisi kaivattu jo vuosia sitten kun työnantajalla on huono aika aina lisätä palkkamenoja , no verovarojen hukkaamista mihin lie on liikaa, kun esim, autoilijat maksaa varmasti lähelle 8 miljardia erilaisia veroja mutta nytkin jää tekemättä tiet ja korjausvelkaa lisätään ja autoilija maksaa siitä että renkaat ,vanteet, alustanosat ei vaan kestä ja polttoaine on jo kipurajassa .

        Ja vasemmistolaisuutta olisi kaivattu myös siinä että pitäisi saada ammattiliitoille painetta lisää palkkaneuvotteluihin tukilakkoja jne mutta ei ole eikä tule jos kaikki oikeistolaistuvat kuten ilmeisesti kokoomus kiinnostaa meitä alle 50 000 tienaavia toisilla töissä olevia .... vaikka ei pitäisi.


    • Anonyymi

      Kompromissi ehdotus: korotetaan palkkoja niin paljon kuin hoitajat haluavat, että saavat haluamansa arvostuksen. Vähennetään sitten hoitajien määrää niin paljon, että rahat riittävät jäljelle jäävien palkkoihin. Näin ongelma saadaan ratkaistua, hoitajat saavat riittävään arvostuksen, jaksaminen työssä paranee (näin kuulemma käy kun saa tarpeeksi rahaa), ja rahat riittävät palkkoihin.
      Jos palkkoja nostettaisiin poskettomasti, kävisi kuitenkin niin, ettei olisi varaa palkata lisää käsipareja, joten itsehän hoitajat kaivavat omaa kuoppaansa.
      Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tälläkin hetkellä pienemmälläkin porukalla pystyisi pitämään kahvitaukonsa, ja naureskelemaan taukotiloissa niin että käytävillä kaikuu. Raskasta se työ on lähinnä potilaille kun joutuvat odottamaan milloin hoitaja vaivautuu tekemään jotain palkkansa eteen.

    • Anonyymi

      Tässä olisi vähän kyseenalainen juttu lakkokeskusteluun.?
      Edistääkö tämä lakkoneuvotteluja, kun konkreettisesti näyttää, ettei hoitajan palkalla tule toimeen. Vai käykö päinvastoin...näyttää alalla olevien moraalittomuuden..??
      Tätä voi käyttää kumpikin osapuoli lakkoaseena!?!??
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17268626/onko-potilasturvallisuus-vaarassa

    • Anonyymi

      Nuo suuret palkat ovat sellaisten hoitajien kokonaisansioita jotka ovat saaneet kaikki palveluslisät ja tekevät jatkuvaa vuorotyötä pyhät arjet. Keskimääräinen peruspalkka on hyvin pieni, sillä ei elä ellei ole perheellinen ja puoliso on hyväpalkkaisessa toimessa.

      • Anonyymi

        Äläpä puhu paskaa. Kyllä peruspalkalla pärjää ihan hyvin. Se vain edellyttää ettei mällää rahojansa ihan jokaiseen mielitekoon.
        Ei joka viikonloppu tarvitse olla pubissa, eikä kersoille tarvitse ostaa aina sitä kaikkea mitä ne vaatii.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Äläpä puhu paskaa. Kyllä peruspalkalla pärjää ihan hyvin. Se vain edellyttää ettei mällää rahojansa ihan jokaiseen mielitekoon.
        Ei joka viikonloppu tarvitse olla pubissa, eikä kersoille tarvitse ostaa aina sitä kaikkea mitä ne vaatii.

        Niin että kun olet vuosia kouluttautunut korkeakoulutasolle ja saat siihen nähden mitätöntä palkkaa, sitten vielä vaaditaan elämään nuukasti ja vain työlleen omistautuen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin että kun olet vuosia kouluttautunut korkeakoulutasolle ja saat siihen nähden mitätöntä palkkaa, sitten vielä vaaditaan elämään nuukasti ja vain työlleen omistautuen.

        Kaipa sinä tiesit sen palkkatason kun koulutukseen hakeuduit. Ettei vaan olisi niin, että suurin motiivi alalle hakutumiseen oli "sisar hento valkoinen"-myytti ja sen luoma hienomman ihmisen status.
        Aikoinaan olin kihloissa tuollaisen "hentovalkoisen" kanssa. Lopulta kyllästyin ja eräälle lomareissulle lähtiessä tipautin hänet ihan alkukilometreillä kamppeineen läheiselle huoltoasemalle, soitin likalle taksin ja sanoin heippa.
        Lapin reissu onnistui hyvin ilman häntäkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin että kun olet vuosia kouluttautunut korkeakoulutasolle ja saat siihen nähden mitätöntä palkkaa, sitten vielä vaaditaan elämään nuukasti ja vain työlleen omistautuen.

        Nykyisin koulutus kestää kolme-neljä vuotta olipa kyseessä melkein mikä ammatti tahansa. Palkka on alussa aina pienempi. Jos ei kelpaa niin muuta Venäjälle. Ei sielläkään ole sen parempi, mutta se olisi sinulle oikea paikka.
        Olen ollut kohta viisitoista vuotta hoiva-alalla ja todennut, että suunnilleen joka neljäs on tullut tänne väärin ajatuksin, eikä sovi ainakaan tällaiseen yhteisöön. Hoiva-ala on vaativa, eikä valittajia ja muita paskoja kaivata joukkoon. Tottakai palkalla on merkitystä, mutta tätä työtä tehdään sydämellä.


    • Anonyymi

      Rytkösen mukaan raha auttaa jaksamiseen. Kannattaa siis lenkkipolulle laittaa pari kymppiä taskuun, niin jaksaa paremmin.

    • Anonyymi

      Mietin, muuttuuko työ kevyemmäksi 1000 euron korotuksella vai olisiko järkevämpää vaatia lisää vakansseja hoitajille. Kiireestä aiheutuvia hoitovirheitä ei palkankorotus pyyhi pois, sama työmäärä säilyy. Sairaalassa esim. laitoshuoltajat tekevät raskasta työtä 2000 euron kk-palkalla, heitä voisi myös välillä muistaa.

      • Anonyymi

        Minä olin laitoshuoltaja ja olisin toki ottanut lisääkin palkkaa, mutta kyllähän silläkin pärjäsi. Lopussa kk.palkka oli jotakin 2100.
        Eläkkeeni on huomattavasti pienempi, mutta silti jää säästöön. Se kun on pikkasen siitäkin kiinni miten paljon pitää "harrastaa". Työkaverini ei ole vieläkään saanut omaa asuntoa, vaikka on ollut työelämässä jo kohta 30 vuotta. Jatkuvasti se kiukutteli, tupakkaa kuluu ja ilmeisen paljon muitakin nautintoaineita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      1840
    2. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      237
      1639
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      91
      1523
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1328
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      164
      1105
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      64
      1083
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      932
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      916
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      856
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      95
      817
    Aihe