Mahdollinen kuolemanloukku

Anonyymi

Miten ja miksi dieselautot valmistetaan niin että lakkaavat kokonaan toimimasta jos urea loppuu?
Eikö voisi virittää niin että voisi edes nilkuttaa seuraavalle täyttöpaikalle?
Mites lapin erämaissa -35°C pakkasissa, ja ajo loppuu eikä käynnisty edes lämmittämään.
Jos bensakoneesta hajoaa katalysaattori, ei kai se ajoa lopeta?
Tai jos pitkäkyntinen vie sen. Toiminee sittenkin, joskin äänekkäästi.

14

911

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kukkahattutätien aikaansaanosta. Samoin kuin dieseleistä poistuneet polttoainetankin tyhjennysroput. Vesi ei pysy polttonaineen joukossa kuten nykyisissä alkoholibensiineissä vaan erottuu tankin pohjalle. Lopuksi tulee ongelmia.

    • Anonyymi

      No höpöhöpö! Moottori ei pysähdy jos ADBLUE loppuu ajon aikana. Sattaa olla toki käynnistymättä.

      • Anonyymi

        Ja adbluen vähyydestä varoitellaan hyvissä ajoin eli loppuminen ei voi tulla yllätyksenä.


      • Anonyymi

        Sitten olen saanut disinformaatiota.

        "Jos Adblue loppuu, loppuu myös matka. Auto ilmoittaa muutamaa sataa kilometriä ennen, ettei käynnisty, ellei ainetta lisätä. Lopulta auto hyytyy ensin ja pysähtyy sitten lopulta, eikä lähde käyntiin, Pajunen kertoo."

        https://yle.fi/uutiset/3-12363769


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitten olen saanut disinformaatiota.

        "Jos Adblue loppuu, loppuu myös matka. Auto ilmoittaa muutamaa sataa kilometriä ennen, ettei käynnisty, ellei ainetta lisätä. Lopulta auto hyytyy ensin ja pysähtyy sitten lopulta, eikä lähde käyntiin, Pajunen kertoo."

        https://yle.fi/uutiset/3-12363769

        Niinhän tuolla aikaisemmin sanottiin, ettei sammu ajon aikana jos ADBLUE loppuu, mutta ei välttämättä käynnisty uudestaan. Ja totta on ettei aine voi loppua yllättäen ilman varoitusta. Varoitus tulee satoja kilometrejä ennakkoon.


    • Anonyymi

      Jos AdBlue säiliön pinta laskee alle minimitason, siitä tulee mittaristoon tietoa. Samalla mittaristoon ilmestyy kilometrilaskuri, josta näkee, paljonko autolla voi vielä ajaa. Omassa autossa tuo laskuri alkaa laskea muistaakseni 2000 km alaspäin.
      Kuljettajalla on aikaa reagoida ja poiketa tankkaamaan ennenkuin aine loppuu kokonaan.

      Jos Utsjoen Kevolla tulee hälytys AdBlue-säiliön matalasta pinnasta, voi huoletta ajaa takaisin Hankoon ja tankata perillä diselin ohella AdBlue-kemikaalia. Sitä saa monelta asemalta mittarikentältä. Valitaan vaan automaatista oikea pistooli. Joka miehellä on yksi kanisteri samaa nestettä autotallissa odottamassa mahdollista tarvetta. Oman auton säiliöön mahtuu 20 litraa ko. nestettä.

    • Anonyymi

      Vielä lämpötilasta. Oma auto on pihalla kesät talvet. Kylmillä on mahdollista käyttää esilämmitystä (Eber). Painaa vain kaukosäätimestä esilämmityksen päälle. Auton oltava kilometrin säteellä kaukosäätimestä. Auton jäähdytysneste kiertäessään lämmittää AdBlue-säiliön. AdBlue jäätynee kylmemmässä kuin -11 C. Se sulaa taas, kun moottori lämpenee.

      Ainakaan Etelä-Suomen pakkaset -25 C eivät ole hyydyttäneet matkantekoa. Tuskin edes - 35 C. Kylmässä ilmeisesti ei tuota nestettä käytetä heti käynnistyksessä. Auton ohjekirjassa ei kielletä ajamasta kylmissä olosuhteissa. Sen sijaan AdBlue varakanisteri neuvotaan varastoimaan -5- 20 C lämpötilassa.

    • Anonyymi

      AdBlueta on käytetty jo ainakin 10 vuotta eikä mitään kummoisempia ongelmia ole ollut. Ja ihan koko Suomessa pohjoisinta Lappia myöten. Miksi niitä nyt yhtäkkiä tulisi? .

      Tuo aineen loppuminen on suunnilleen samaa tarinaa kuin parisen vuotta sitten julkisuudessa ollut vessapaperin loppuminen. Hamstrauspaniikin vuoksi oli hetkellinen pula, mutta kun julkisuudessa kehitelty paniikki meni ohi, niin asia painui unohduksiin.

      AdBluetahan tarvitaan typpioksidin puhdistamiseen SCR-dieseleissä. Ei muissa dieseleissä. Jos tiukka paikka tulisi ja kansantaloudelle täysin välttämätön dieselkäyttöinen liikenne vaarantuisi, niin tuo päästötekniikka vain ohitettaisiin. Teknisesti helppo juttu. Tällaista tilanne ei ole näköpiirissä ellei Venäjä nyt ihan täysin sekoa sotahurmoksensa kanssa.

    • Anonyymi

      Kaikesta saa itselleen ongelmia, jos niin haluaa.

      • Anonyymi

        Tuo on niin totta. Loppuuhan se matkantekokin välittömästi , jos polttoaine loppuu. Eihän tässä periaatteessa ole sen kummemmasta asiasta kyse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on niin totta. Loppuuhan se matkantekokin välittömästi , jos polttoaine loppuu. Eihän tässä periaatteessa ole sen kummemmasta asiasta kyse.

        Ja niin loppuu patteriautonkin matkanteko, jos sähkö loppuu. Kaasuauton, jos kaasuloppuu.

        Ja polttomoottoriautossa matka loppuu melko lyhyeen, jos moottoriöljy loppuu.

        Kyllä tosiaan ongelmia voi kehitellä ihan mistä vaan.


    • Anonyymi

      Tuon järjestelmän voi ohittaa ihan työkaluja käyttämällä jos haluaa ja ei auto hyydy. Laitonta tietenkin.

    • Anonyymi

      Mikä nyt on nykyaikana laitonta. Sekin, että nesteet sun muut firmat keinottelevat ja nostavat polttoaineen hinnan tappiin pelkästään ukrainan sodan varjolla, vaikka markkinoilta saa raaka-ainetta suht koht samaan hintaan, kuin ennen sotaa.

      Samoin sähköfirmat nostavat maksuja. Nyt fortumikin tarjoaa määräaikaisia sopimuksia 13,75 senttiä kilowatilta vrt, nyt 4,5-5,5 senttiä kilowatilta. Ja mikä koronneet hinnat aiheuttaa, vain ahneus ja vedotaan eurooppalaiseen sähköverkkoon ja sen aiheuttamaan hinnanmääritykseen. Ihan höpön löpöä ja vain säköfirmojen ahneutta. Mitä tekee kukkahattuhallitus: On tyytyväinen. Saavat prosenttuaalisesti joka polttoainelitrasta ja sähkökilowatista enemmän heitettäväksi surutta maailman tuuliin. Velkaa kyllä otetaan lisää ihan surutta. Omat kansalaiset eivät kiinnosta pätkääkään.

      Mitä tekee tonnin eläkkeellä syrjäkylän toyotapapat ja mammat. Vetävät palttoota päälle, hylkäävät corollat pihaan seisomaan ja etsivät sopivaa, tukevaa puunoksaa mihin köyden pujottaa. Kiinnostaako kehäkolmosen sisällä kukkahattuja. No ei pätkääkään.

    • Anonyymi

      Minä teen ohjelmamuutoksen ecuun 30e. Se on yksinkertainen homma. Auton käyttäytyminen ei muutu eikä häiriövaloja syty eikä katsastuksissa edes ole sellaisia laitteita millä voidaan käyttääkö auto adblueta. Hullua maksella kukkahattu tätien hullutuksia jotka eivät ymmärrä auton sielunelämästä mitään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      133
      3397
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1341
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1310
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      67
      1156
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1094
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1071
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      999
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      986
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      43
      973
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      47
      877
    Aihe