Sosiaalilautakunta tekaisee valheet

Tajusin sen, että vanhempaa herjaava pari, sosiaalityöntekijä ja tämän pari, eivät ole se porukka, joka keksii valheita ja ajaa huostaanottoa.

Kyse on sosiaalilautakunnasta. Sosiaalilautakunta on lastensuojelutoimistossa toimiva ryhmä. Siihen kuuluu sosiaalityöntekijät ja lastensuojelupäällikkö. Kun päällikkö tai lautakunta tahtoo tehdä huostaanoton, sosiaalityöntekijä kirjoittaa valheellisia herjoja muodollisen päätöksen saamiseksi ja ne vahvistetaan lautakunnassa.

Lisäksi he käyttävät jotain ulkopuolista konsulttia. Tämä konsultoiva sosiaalityöntekijä on myös lastensuojelutoimiston työntekijä, ei niinkään valtiolla tai yrityksellä. Hän on jotenkin kokeneempi ja koulutetumpi ja nuori pari saa tältä tukea ja neuvoa.

Sosiaalilautakunta ylläpitää sitä kantaa, jonka mukaan sinun lapsesi ei saa tulla kotiin kaikkina näinä vuosina. Heistä tuntuu ja he väittävät tosiasioita vastaan Sinä et ole soveltuva lapsen kasvatukseen, olet epätoivottua riskiryhmää, et ole vielä kuntoutunut jne.

Sosiaalilautakunta lukee sosiaalityöntekijän arvioinnit puolen vuoden välein ja hyväksyy tai hylkää ne. Sosiaalityöntekijä yhteistuumin sosiaalilautakunnan kanssa tuntee, ettei arviointia voida tehdä vanhemmalle tällä kerralla tai ollenkaan, koska vanhempi on vastahakoinen yhteistyöhön tai ei soveltuva.

Sosiaalilautakunta käsittelee asioita tavalliseen tahtiin. Yhdellä sosiaalityöntekijällä on keskimäärin 240 asiakasta ja paperit kulkevat jonossa niin kuin KELA:ssa. Mitään keskustelua asiakkaan ja asiankäsittelijän välillä ei ole. Tekopyhä AVI valittaa lainvastaisesta jonon pituudesta, mutta ei valehtelusta ja vääristelystä. Kyse on virastorationaalisuudesta ja tieteestä. Avohuollon tapaamiset ovat asioiden päättämistä vanhemman puolesta ja tiedon keräämistä, josta syystä niissä ei kannata kertoa eikä puhua koskaan. Ne eivät ole tuen saamista tai sosiaalityöntekijän väärinkäsityksen korjaamista.

Sosiaalilautakunta on vastuussa sekä avohuollosta että sijaishuollosta. Lastensuojelutoimisto on vain jaettu näihin lohkoihin. Sosiaalilautakunta päättää kumpaan lohkoon perhe laitetaan. Liikkuvuutta on vain avohuollosta sijaishuoltoon, ei toisin päin. Koska "sehän jo todistettiin, että se ei onnistu".

Kukaan ei valvo sosiaalilautakunnan päätöksiä. Niistä saa valittaa HAO:on, mutta hallinto-oikeus ei valvo niiden tekemistä arjessa ja tyrmää niiden arvostelun, koska sosiaalilautakunnalla on lastensuojelulain mukaan oikeus "tehdä päätöksiä".

0

120

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

    Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
    Kotimaiset julkkisjuorut
    216
    4150
   2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

    Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
    Suomalaiset julkkikset
    33
    3797
   3. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

    Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
    Maailman menoa
    134
    2033
   4. Voiko Martinaa muuta kuin nauraa

    Baha oli "tiedän, että ollaan loppuelämä yhdessä."😂 Pikkarainen oli " tässä on nyt se oikea ihminen, en luovu susta koskaan."😂 Lippispojasta sanoo "
    Kotimaiset julkkisjuorut
    362
    1822
   5. Mitäs ajattelisit

    Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
    Ikävä
    109
    1312
   6. Sofia ilmestyi eilen illalla instaansa, on silmät surulliset ja koko kasvojen olemus .

    Ei ole koskaan helppoa eroa olemassa, vaikka kuinka sitä toisin jotkut väittävät.
    Kotimaiset julkkisjuorut
    54
    953
   7. Onko kaivatullasi jokin taito

    millä saada sinut polvilleeen?
    Ikävä
    37
    874
   8. Se mitä meidän välillämme oli

    Oli vasta lämmittelyä. Haluatko sukeltaa syvään päähän ✨
    Ikävä
    49
    760
   9. Ajattelin valvoa vielä tunnin

    hänestä haaveillen..
    Ikävä
    56
    737
   10. Voitko kertoa rakas

    mikä sen muutoksen sinussa aiheutti?
    Ikävä
    73
    720
   Aihe