New age valtaa jo vanhollisen venäjän

Anonyymi

Venäjän hyökkäys Ukrainaan 24. helmikuuta 2022 on muodostanut historiallisen uhan ortodoksisen kristillisen perinteen kansoille. Tätäkin huolestuttavampaa ortodoksisille uskovaisille on se, että Venäjän ortodoksisen kirkon vanhimmat piispat ovat kieltäytyneet myöntämästä hyökkäyssotaa ja ovat sen sijaan puhuneet epämääräisesti rauhan tarpeesta Ukrainan hiljattaisten ”tapahtumien” tai ”vihamielisyyksien” yhteydessä. Samalla he ovat korostaneet ukrainalaisten ja venäläisten veljeyttä osana ”pyhää Rusia”, syyttäneet väkivallasta pahaa ”länttä” ja jopa ohjanneet yhteisöjään rukoilemaan vihanpitoa rohkaisevalla tavalla.

Monen Moskovan patriarkaatin hierarkin tuki presidentti Vladimir Putinin sodalle Ukrainaa vastaan kumpuaa tietyntyyppisestä ortodoksisesta etnofyletistisestä uskonnollisesta fundamentalismista, joka on luonteeltaan totalitaristista ja jota kutsutaan nimellä Russkij mir tai venäläinen maailma. Tämä on väärää opetusta, joka vetoaa moneen ortodoksisessa kirkossa ja jota ovat käyttäneet hyväkseen myös äärioikeistolaiset ryhmät sekä katolilaiset ja protestanttiset fundamentalistit.

Presidentti Vladimir Putinin ja Moskovan patriarkka Kirillin (Gundjajev) puheet ovat toistuvasti vedonneet ja kehitelleet venäläisen maailman ideologiaa viimeisten 20 vuoden ajan. Venäjän liitettyä Krimin itseensä ja aloitettua sijaissodan Ukrainassa Donbassin alueella vuonna 2014 ovat Putin ja patriarkka Kirill aina täysimittaisen sodan alkamiseen asti ja sen jälkeenkin käyttäneet venäläisen maailman ideologiaa pääasiallisena oikeutuksen lähteenään valloitussodalle. Tämä ideologia opettaa, että on olemassa ylikansallinen venäläinen kulttuuripiiri tai sivilisaatio, jota kutsutaan pyhäksi Venäjäksi tai pyhäksi Rusiksi, ja tähän piiriin kuuluvat Venäjä, Ukraina ja Valko-Venäjä (joskus myös Moldova ja Kazakstan). Lisäksi se käsittää myös etniset venäläiset ja venäjänkieliset kaikkialla maailmassa. Ideologian mukaan tällä ”venäläisellä maailmalla” on yksi yhteinen poliittinen keskus (Moskova), yhteinen hengellinen keskus (Kiova koko Rusin ”äitinä”), yhteinen kirkko (Venäjän ortodoksinen kirkko ja Moskovan patriarkaatti) sekä yhteinen patriarkka (Moskovan patriarkka), joka toimii ”sinfoniassa” yhteisen presidentin tai kansallisen johtajan (Putin) kanssa hallitessaan tätä venäläistä maailmaa sekä pitäen yllä sen yhteistä erityislaatuista hengellisyyttä, moraalikäsitystä ja kulttuuria.

Opetukseen kuuluu myös, että tämän ”venäläisen maailman” vastassa seisoo rappeutunut länsi, jota johtavat Yhdysvallat ja Länsi-Euroopan valtiot. Nämä tahot ovat antautuneet ”liberalismille”, ”globalisaatiolle”, ”kristianofobialle”, pride-kulkuein ajettaville ”homoseksuaalien oikeuksille” sekä ”militantille maallistumiselle”. Näiden tahojen yläpuolella ja niitä vastaan, mukaan lukien ne ortodoksit, jotka ovat ajautuneet skismaan ja harhaan (kuten ekumeeninen patriarkka Bartolomeos ja muut häntä kannattavat paikalliset ortodoksikirkot), seisoo Moskovan patriarkaatti Vladimir Putinin rinnalla ortodoksisen opetuksen aitona puolustajana, mikä tulee ilmi perinteisten moraaliarvojen, tiukan ja joustamattoman traditiokäsityksen ja pyhän Venäjän kunnioittamisen kautta.

32

1476

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Siis hyökkäävät naapurinsa kimppuun? Tappavat naisia, lapsia ja siviilejä. Raiskauksiakin on kuulemma ollut. Mikä mies tuollainen on? Putinin tulisi vetäytyä nyt nopeasti ja asettaa vastuuseen kaikki murhaajat ja raiskaajat. Onko hänessä miestä sellaiseen?

      • Anonyymi

        ... se mies kun sattuupi johtamaan ihan Venäjää!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ... se mies kun sattuupi johtamaan ihan Venäjää!

        ... niin että kyllä siinä vaan ON miestä...!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ... niin että kyllä siinä vaan ON miestä...!

        ja se venäjä, kuules: se hei ON I-SO maa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ja se venäjä, kuules: se hei ON I-SO maa!

        ja...tiedätkös tätä... se on KIINNI suomessa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ja...tiedätkös tätä... se on KIINNI suomessa!

        ... muuten vaan kysyn, että asutko sinä rajan tuntumassa?kun voi olla, että se Putin suuttuu..!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ja se venäjä, kuules: se hei ON I-SO maa!

        Eihän Venäjä ole iso. Se vain koostuu monesta itsenäisestä tasavallasta. Federaation hajotessa jää Moskovan ympärille vain pieni pläntti. Ja siinähän sitä on sitten hyvin puskurivaltioita :)


    • Anonyymi

      2000-luvulla Venäjän kirkko on vähitellen noussut takaisin merkittäväksi vaikuttajaksi ortodoksisessa maailmassa. Ongelmia on silti paljon. Suurimpina niistä ovat olleet kirkon sisäinen yhteistyön puute ja vähäinen teologinen koulutus, minkä takia kansa ja hallinto on omaksunut New Age -uskontoja.

    • Anonyymi

      Adolf Hitleriä lainaten hän kutsuu nyt sotaa vastustavia mielenosoittajia ”maanpettureiksi” ja uhkaa ”sylkäistä heidät pois kuin kärpäsen”. Putinin hallinto on vienyt loppuun muuntautumisensa spinnaukseen perustuvasta 2000-luvun diktatuurista pelkoon pohjautuvaksi 1900-luvun diktatuuriksi. Siltä Venäjä tulee valitettavasti näyttämään, kunnes hän on poistunut näyttämöltä

    • Anonyymi

      Jos Suomi liittyy NATO:n jäseneksi, sitten mielestäni pitäisi saada ehdottomasti ydinaseita Suomeen. Suunnata niitä Moskovaan, Venäjän öljykentille, ja muihin strategisesti merkittäviin kohteisiin.

      Sitten voitaisiin valmistaa kauhuelokuvia venäläisille. Tarinoita Suomen ohjussiiloista, että kuinka ne ovat huonossa kunnossa, oikosulut rätisevät pieninä salamina vesisateessa, linnut paskovat siiloihin ja tekevät huoltotyöt vaikeammiksi. Sisälle laukaisunapin huoneeseen on perustettu apinatarha, jossa elukat vääntelevät nappuloita ja löytävät kookospähkinöitä: iskisinkö minä sen rikki - tuon ison punaisen nappulan päällä tuolla! Venäläiset katselevat dokumentteja kauhulla, ja syövät kynsiänsä kylmän hien peittäminä. Mummot huivipäisinä kaivelevat esiin virsikirjoja, tekevät ristin merkkejä ja hokevat isä meitää ja aavemariaa.

      Venäjälle tulee suuri uskonnollinen herätys.

    • Putin kaipaa Neukkulaa.

    • Anonyymi

      Olen ihmetellyt ihmisten hitautta ymmärtää asioita, kriisiä, hätää. Kun Venäjän hyökkäys oli alkanut, ajattelin, että jos olisin ollut Suomen presidentti, olisin samantien julistanut sodan Venäjälle. Muut olisivat laahustaneet perässä, jos ymmärtävät. Nykyaikaisilla lentokoneilla pystytään lentämään yli 1000 km tunnissa, ja voidaan ampua ohjuksia. Kremliin, öljysäiliöihin, Venäjän joukkojen selustaan huoltoyhteyksiin, jne.

      Libyassa eräs Gaddafi surmattiin USA:n toimesta lyhyellä, ytimekkäällä iskulla. Ei tarvinnut sotia 10 vuotta, ja aiheuttaa hätää siviileille. Tämä nykyinen Venäjän hyökkäys vaikuttaa härskiltä kansanmurhalta, alueen ja tavaran ryöstämiseltä. Myös Syyriaa, joka veljeilee Putinin kanssa, syytellään eräänlaiseksi rosvovaltioksi.

    • Anonyymi

      Suomettumisesta on radioitu Rusin paljastuksia.
      https://areena.yle.fi/audio/1-61699757

      Supo oli yhteistyössä KGB:n kanssa, jolla oli tavoitteena tuhota Suomi. Nyt kun Ukrainaan lähti melko nopeasti Suomesta vapaaehtoisia Azovin joukkoihin tänä vuonna, Supo on antanut lausunnon, kuin pelättäisiin näiden nuorten miesten radikalisoituvan taistellessaan ryssiä vastaan. Näitä taistelijoita on nimitelty natseiksi tai uusnatseiksi, kuin olisi kyse jostain renttulaumasta.

      Aikakauslehdessä oli haastattelu Azoviin lähteneestä suomalaismiehestä. Hänellä oli lippuna vain menolippu.

      Iltaisin BBC:n lähetyksissä (englantia iltaisin lyhyillä aalloilla, 11680 kHz klo 22-23) on uutisoitu melko paljon Ukrainan sotaa. Mariupolin taisteluista on uutisoitu moneen kertaan, että Ukrainan joukot ovat nyt vetelemässä viimeisiään, venäläisten piirittäessä ja pommittaessa raskaasti. Kuitenkin piiritetyt ovat kestäneet sitkeästi viikko toisensa jälkeen. Paikallinen ukranalaispoliitikko nimitti näitä Azovin taistelijoita SUPERSANKAREIKSI.

      Minä olen erittäin vihainen Supolle. Jos minusta tulee diktaattori, Supo raivataan helvettiin. Nämä suomalaissotilaat ovat lähteneet henkensä kaupalla taistelemaan mahdollista Suomen vihollista vastaan, vain menolipulla. Näille pitäis järjestää sankarihaudat Suomen hautausmailta. Mutta Supo saatana heittää herjaa, ja häpäisee näitä. Saatanan siat.

    • Anonyymi

      "yhteinen hengellinen keskus (Kiova koko Rusin ”äitinä”)"

      Voisiko tuon mielettömämpää syytä tuohon noin mielettömään hyökkäyssotaan olla muuta kuin vain että.
      Putinilla tuli mutsia ikävä ja Venäjälle yritti sitä takaisin saada?!!
      Mutta mutsin raiskaukseksihän se homma sillä otuksella menikin!!!

      • Anonyymi

        En ymmärrä vielä portugalin kieltä kovin erinomaisesti. Mutta satuin katselemaan Youtubesta videota, jossa Putin puhui areenalla venäläisille, ilmeisesti sotaan motivoivaa hehkutusta. Tekstitys oli portugalia. Sain selvää sen verran, että Putin käytti Raamatun kohtaa, jossa sanotaan, ei ole sen suurempaa rakkautta, kuin että antaa henkensä ystävänsä puolesta. Aika merkillistä, jos tuollaista kohtaa Raamatusta käytettiin hyökkäyssodan perusteluna, mennäkseen järjestelemään toisen valtion asioita. Luulin tuon kohdan tarkoittavan jotain aivan muuta.

        Vastaavasti Suomen ja Saksan lähdöstä Neuvostoliittoa vastaan on kirjoitettu kirja, Suomen pyhä sota. Jouni Tilli.


    • Anonyymi

      Tuo putinin puhe lahkonsa toimista, on juuri tuon ydinkärki ortodoksian syvintä harhan olemusta.

      • Anonyymi

        Jeesus tuli voittamaan kuoleman, tämä suuntaus venäjällä tuli hävittämään kuolemaan kaikki heidän mielestään vääräuskoset. Missä on saatana nyt voittosi kun Jeesus Kristus Jumalan ainoa poika on luonamme nyt ja aina.


    • Anonyymi

      6 6 6=18 kreikkalaisissa aakkosissa Z. Ilmoittavat sotakaluissaan pedon merkin 666=Z.

    • Anonyymi

      Onko kenelläkään tietoa mistä/josta selviää tarkemmin Lutherin oppikunnan asenteet raamatun teksteissä?
      Väitetään usein, että niitä on ja minua kiinnostaisi tietää enemmän niiden vaikutuksista keskitysleiri tapahtumiin toisen maailmansodassa kun noin neljä miljoonaan juutalaista tapettiin vain sen vuoksi, että olivat juutalaisia. Tosin, Lutherin on selvästi ilmaissut kantansa mutta olikohan se Hän oma kantansa tai oppikunnan.
      Mutta jokainen murha on Lain vastainen kristittyjen rikos mainitussa tapauksessa!

      • Anonyymi

        Lahkot ja kirkot pullollaan ihmisiä, joilla ei ole mitään tekemistä oikean uskon kanssa. Ulkokullattuja ja harhaoppisia.


    • Ensin oli Mooses, sitten oli Paavi, sen jälkeen Isis ja nyt Putin.

      "Jumala on luvannut minulle kaikki muut maat ja kansat", on heidän yhteinen ajatuskuplansa.

      • Anonyymi

        Juutalaisuskonto ei tietääkseni ole maailmanvalloitukseen pyrkivä ollenkaan, vaan kansalle on luvattu tietty maa-alue Israelin valtiota varten.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Juutalaisuskonto ei tietääkseni ole maailmanvalloitukseen pyrkivä ollenkaan, vaan kansalle on luvattu tietty maa-alue Israelin valtiota varten.

        Jos luemme heprealaista Raamattua, niin siinä juuri kaikki kansakunnat on tarkoitettu palvelemaan Israelia jne.
        Tämäkin uskonto päivittyi ja karsi julmimpia opetuksiaan pikkuhiljaa pois.
        Nykyään se ei tähtää maailmanvalloitukseen.


      • Anonyymi
        Verum_an_falsum kirjoitti:

        Jos luemme heprealaista Raamattua, niin siinä juuri kaikki kansakunnat on tarkoitettu palvelemaan Israelia jne.
        Tämäkin uskonto päivittyi ja karsi julmimpia opetuksiaan pikkuhiljaa pois.
        Nykyään se ei tähtää maailmanvalloitukseen.

        Mikä tarve oli suoltaa paskapuhetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä tarve oli suoltaa paskapuhetta.

        Joutilaat aivot on pahuuden tyyssija.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juutalaisuskonto ei tietääkseni ole maailmanvalloitukseen pyrkivä ollenkaan, vaan kansalle on luvattu tietty maa-alue Israelin valtiota varten.

        Juutalaisille on heidän jumalansa, hashem, antanut israelin valtion.

        Ja juutalaisen messiaan tulemisen jälkeen kaikki muut kansat (gentile nations) on alistettava juutalaisten alaisiksi, palvelijoiksi, orjiksi. Vain juutalaiset ovat sen jälkeen vapaa kansa ja muut kansat juutalaisten alaisia, orjia.

        Näin se oikeasti juutalaisuudessa menee.

        Katsos, muut kansat asuvat sitten sellaisessa unionissa, eli juurikin siellä "ei kenenkään"-maassa.

        Omaa kotimaata ei muilla kansoilla enää siinä vaiheessa ole eikä saa olla. Orjakansoilla ei ole omaisuutta eikä maata "you will own nothing and you will be happy".

        https://globaleconomicforum.org/2021/09/06/you-will-own-nothing-and-you-will-be-happy-the-great-reset/

        Hyvin edistyy Tikkun Olam. Kohti Olam Habaa mennään. "Pitää olla kärsivällinen" sanoi yksi juutalainen tässä ihan äskettäin.


    • Anonyymi

      Saatanan ja hänen demoniensa palvelijoita. Sitä ne ovat mailman ja kansojen johtajat. Kirkonmiehistä puhumattakaan.

      • Anonyymi

        Lutherin käsityksissä kirkollinen touhu oli Jumalan "oikean käden" toimintaa, ja poliittinen oli "vasemman käden". Ihmekös tuo, että satanismia tai saatananpalvontaa on nimitetty "vasemman käden poluksi".

        Näissä tyypittelyissä vaanon se ongelma, että moni poliitikko on olevinaan uskonnollinen tai kirkollinen, tai saattaa perustella uskonnolla omia houreitansa.


    • Anonyymi

      Tee se ihmisille mitä haluat heidän tekevän sinulle. Jos vertaat tuota Jeesuksen antamaa neuvoa, venäjän tekemisiin. Huomaat ettei heidän uskonsa ole Jeesuksen seuraamista.

    • Anonyymi

      Moskovan patriarkaatti, joka varmaankin unelmoi sodan seurauksena saavansa alueen kokonaan itselleen, on toiminnallaan tuhonnut omia mahdollisuuksiaan. Se on antanut siunauksensa hyökkäykselle, jonka aikana on tuhottu jo 133 uskonnollista rakennusta, joukossa satoja vuosia vanhoja kirkkoja ja luostareita.

      − Kun Kirill perustelee pyhää sotaansa sillä, että tässä ollaan pelastamassa Ukrainaa, niin tällä tuholla on saatu viimeisetkin Moskovalle myönteiset ortodoksit kriittisiksi.

      Käykö Moskovan patriarkaatti tässä mielestään uskonsotaa?

      − Kirillin saarnoista ja opetuspuheista loistaa läpi se, että tässä käydään taistelua läntistä liberalismia ja maallistumista vastaan ja konservatiivisten arvojen puolesta. Hän oikeuttaa sotaa uskonnolla ja saarnaa hyvin poliittisesti. Saarnoissaan hän puolustaa Venäjän historiaa ja suurvalta-ajattelua, Maija Penttilä sanoo.

      https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/venajan-kirkko-lahettaa-raskaan-sarjan-edustajan-unkariin-metropoliitta-ilarionin-siirto-ei-valttamatta-ole-arvonalennus-vaan-taktiikkaa-ja-teatteria-arvioi-tutkija-maija-penttila

      • Anonyymi

        Se ei ollut Jumala, joka tappoi. Se ei ollut Jumala, joka raiskasi. Se ei ollut Jumala, joka löi ovet sisään hajotti paikat ja lähetti pesukoneet sekä televisiot Venäjälle.

        Kaikki mustatakkiset ei ole pappeja, mustaan takkiin pukeutuu myös teurastaja.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2696
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1796
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe