Yksi ongelma jos Venäjä käyttäisi ydinaseita Ukrainassa...

Anonyymi

En tue ydinaseiden käyttöä enkä Venäjän käyttäytymistä. Heillä on verta käsissään. Mutta jos he käyttäisivät ydinaseita Ukrainassa, yksi ongelma sen kanssa on että NATO mailla tai USA:lla olisi kaksi vaihtoehtoa:

A. Hyökätä Venäjää vastaan ydinaseilla. Venäjä sitten taas vastaisi tähän ja luultavasti Suomessakin olisi parempi olla pommisuojassa. Eli toisin sanoen: 3. maailmansota.

B. Antaa heidän käyttää ydinaseita ja yrittää auttaa Ukrainaa tavallisilla aseilla sen verta mitä sillä nyt pystyy auttamaan.

Ongelma on että Nato maat ja USA mieluummin jättäisivät vastahyökkäyksen tekemättä kuin ottaisivat riskin että syntyy 3. maailmansota.

45

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Helsinkikin nuketetaan maan tasalle. Putin syyttää Natoa sienipilvestä


    • Anonyymi

      Vaihtoehto C.
      Nato hyökkää konventionaalisilla aseilla ja niistää Venäjän armeijan tyhjäksi. Jos Venäjä vielä vastaisi taktisella ydinaseella, niin silmä silmästä, mutta Venäjän sotilaskohteeseen Venäjän maaperällä.

      • Anonyymi

        Nato on nähnyt satelliiteillaan, että Venäjän ydinsukellusveneet ovat jo merellä, siksi se ei puutu Ukrainan sotaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nato on nähnyt satelliiteillaan, että Venäjän ydinsukellusveneet ovat jo merellä, siksi se ei puutu Ukrainan sotaan.

        Icbm sukellusveneet ovat vesillä jatkuvasti pöljä, paitsi nopeiden huoltotaukojen ajan


      • Anonyymi

        Juuri näin. Tämän seurauksena sopiva eskaalaatio olisi NATO:n operaatio Ukrainassa tavanomaisilla aseilla. Venäjä murskattaisiin täysin eikä Venäjän maaperälle tarvitsisi lähettää joukkoja.


    • Anonyymi

      C vaihtoehto paras ja tehokkain.

    • Onnex ei olla asioista päättämässä. Varmasti on unettomia öitä, sen verran vaikea tilanne.

      • Anonyymi

        Onnex olen jo 77v. Ei enää paljon pelissä.


    • Anonyymi

      Toiveajattelua, että jättäisivät vastaamatta.

    • Anonyymi

      Ydinaseet tuhoaisi myös venäläisiä.

    • Anonyymi

      Anna olla, ei käytä.

    • Anonyymi

      Eivät käytä. Siihen on erittäin hyviä julkisia ja salaisia syitä.

    • Anonyymi

      Toki käyttää jos ei ole muuta vaihtoehtoa?🤔🤨🙄

    • Anonyymi

      Kolmatta maailmansotaa ei käydä ydinaseilla, vaikka Lavrov kuinka niin väittää

    • Anonyymi

      Ei käytä. Putin uhkailee, mutta myös tietää, että se olisi Venäjälle lopun alku. Loppu voi tosin tulla nytkin.

      • Anonyymi

        Ei varmaankaan käytä, koska siinä vaiheessa toisista napinpainajista joku ei halua tapattaa itseään ja painaa jotain muuta liipasinta jotta putputin hiljenee.


      • Anonyymi

        Putin haluaa voittaa sodan hinnalla millä hyvänsä. Toistan: hinnalla millä hyvänsä.

        Meitä viisaammat pitkin maailmaa ovat jo varoittaneet ydinaseen mahdollisesta käytöstä, viimeisimpänä Nikitan lapsenlapsi:

        "Kansainvälisten toimien professorina USA:ssa toimiva Nina Hruštšov kertoi BBC:lle uskovansa, että Venäjän presidentti Vladimir Putin tekee lopulta kaikkensa voittaakseen sodan."

        Maailma katsoo sivusta, kun yksi kansa tapetaan sen silmien alla. Keinot sen teurastuksen lopettamiseksi ovat kyllä olemassa, mutta päättäjiltä puuttuu rohkeus.

        Ja Venäjältä puuttuvat miehet.


    • Anonyymi

      Vaihtoehto D:
      Venäjä pistetään kansainväliseen saartoon, mihin osallistuvat myös Kiina ja Intia. Kukaan ei osta Venäjältä mitään eikä myy sinne mitään. Kaikki maarajat täysin kiinni, venäläisillä laivoilla ei ole oikeutta tulla mihinkään maailman satamaan jne.

    • Anonyymi

      Jos Putin käyttää ydinaseita Ukrainaan, niin Putin tod.näköisesti possauttaa ne silloin, kun käy räväkkä pohjatuuli. Ei putin halua, että ne aineet tulee Venäjälle tuulen mukana . Toivotaan ainakin niin, että Putin edes ymmrtää tuon.

      • Anonyymi

        Nyt tuntuisi olevan muutama päivä tuon suuntaisia tuulia sääennusteen mukaan.


    • Anonyymi

      Ehkä sodan julman logiikan mukaan ei Naton tai Usan kannattaisi suorittaa iskua Venäjälle koska se vaarantaisi elämän maapallolla eli Ukraina uhrattaisiin jotta muut saisivat elää ?

      • Anonyymi

        Voi olla että Suomikin uhrataan vielä saman logiikan mukaan.
        Venäjälle olisi tärkeää saada nyt ainakin koko Itämeri ja Kuola täällä Pohjolassa haltuunsa,sekä pitää Kuriilit tuolla Idässä että tuo Ukraina Etelässä sekä Kaliningrad Lännessä. Muut alueet ei nyt niin strategisesti tärkeitä ole Venäjälle.

        Myös Natossa tämä tiedetään,siksi Suomen ja Ruotsin liittäminen nyt siihen voi olla aika uhkarohkea temppu ja aiheuttaa ww3sen.
        Naton kenraalit on varovaista porukkaa,jotain voi nyt joutua vaikka uhraamaan jotta itse säästyy ydinsodalta.

        Natomaiden olisi nyt helppo myydä Ukraina ja Suomi Venäjälle jotta itse selviytyisivät soditta ja vielä jopa ydinsodalta joka kuitenkin tuhoaisi kaikki Natomaatkin ,enemmän tai vähemmän.
        Todennäköisesti kaikki sotilasneuvonantajat antaa tällaisia neuvoja jos täysjärkisiä ovat.
        Suomen kannattaisi nyt olla sotilaallisesti niin vahva kuin mahdollista, omia ydinaseita myöden ,vain se estäisi Venäjää tulemasta 100% itsemurhaa tekemästä ,yrittäessään valloittaa tätä maata.


    • Anonyymi

      Jos venäjä käyttäisi ydinaseitaan niin yksikin pommi tarkoittaisi sitä, että nato vastaisi siihen täydellisellä venäjän tuhoamisella. Siihen ei vastattaisi yhdellä pommilla vaan usealla kymmenellä. Englannin laivasto upottaisi kaikki venäjän liikkeellä olevat ydinsukellusveneet koska Englannilla on tarkka tieto niiden reaaliaikaisesta sijainnista. Se olisi venäjä lopullinen loppu. Vain jokunen jurttaryssä voisi jäädä henkiin.

      • Anonyymi

        höpö höpö, koko ihmiskunta kuolisi säteilyyn


    • Anonyymi

      Kerää 50 000 ei tai kyllä ydinaseille -ääntä ja lähetä äänet Putinille. Putin on sitoutunut noudattamman teidän tahtoa nappia painaessa. Ei paina nappia jos te ette halua ja teitä on tarpeeksi monta.

    • Anonyymi

      Tosi siistii on se, että tappamiseen on laadittu tarkat säännöt, ei vielä keskiajalla ollut mitään sääntöjä, jengiä lahdattiin kunnes vihollinen antautu tai vihollinen oli täysin tuhottu. Hurraa nykyaika ja sivistyneet älyköt 🤭

      • Anonyymi

        Oli keskiajallakin sääntöjä. Ja tarkkailijatuomarit taisteluissa.


    • Anonyymi

      Putin tottelee vain voimaa. Siksi laitettava Venäjälle uhkavaatimus ja katsotaan kortit.

      • Niin. Nythän ei tiedä pluffaako Venäjä isojen ydinaseiden suhteen. Että jos länsi ilmoittaa hyökkäävänsä Venäjälle. Ehtona Ukrainasta vetäytyminen. Kannattaako tämä kortti katsoa?


      • On se vittu että yks ihminen saa maapallon sekaisin. ☹


      • Anonyymi
        Timmyy kirjoitti:

        Niin. Nythän ei tiedä pluffaako Venäjä isojen ydinaseiden suhteen. Että jos länsi ilmoittaa hyökkäävänsä Venäjälle. Ehtona Ukrainasta vetäytyminen. Kannattaako tämä kortti katsoa?

        Kannattaa. Ei pidä yhden äijän kuvitella muiden tottelevan häntä röyhkeytensä vuoksi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa. Ei pidä yhden äijän kuvitella muiden tottelevan häntä röyhkeytensä vuoksi.

        Joo. Mut riskit jotka tohon liittyy ovat massiiviset.

        Mut ehkä tähän voi sopia sanonta: Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta..

        Kun Moskovasta jäljellä enää muisto Putlerin verkkokalvoilla niin luulisi mielipiteen muuttuvan. Mut siinä ottaa länsikin osumaa.

        Tuo nyt ei ole kovin rationaalista ajattelua mutta kun tää niin vihaks pistää.

        Mut toi tyranni pitäis hiljaseks saada, tavalla tai toisella. :(


      • Anonyymi
        Timmyy kirjoitti:

        On se vittu että yks ihminen saa maapallon sekaisin. ☹

        Kyllä niitä on kaksi: Biden ja Stoltenberg


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä niitä on kaksi: Biden ja Stoltenberg

        No tuo oli pääsiäisen paras. Taidat olla huuliveikko? 😃


    • Anonyymi

      Putputin yrittää pelotella ja perskärpäsensä Lierov, Paskov ym. toistavat kilpaa viestiä. Tuskin käyttää kun varmaan räjähtäisivät omiin siiloihinsa huollon puutteessa joka on huomattu jo noissa panssariromuissa.

    • Anonyymi

      Koska Venäjä ei ole omien sanojensa mukaan Ukrainassa sotimassa, vaan vapauttamassa veljeskansaa rauhanturvaoperaatiolla, niin ydinaseen käyttöä olisi hyvin vaikeaa perustella venäläisille. Eikä sitä myöskään kyettäisi salaamaan, vaikka tiukka sotasensuuri vallitseekin.

      Jos meillä olisi yhtään onnea, niin Putleri saattaisi tyytyä Mariupolin ja Donbassin alueiden valtaamiseen ja maakäytävän luomiseen Krimille. Tajuaisi kenraaliensa puheista että jatkaminen siitä eteenpäin vaatisi jo liikaa resursseja, joita Venäjällä ei kohta enää ole. Mutta koska olen ikuinen pessimisti niin en itse usko tähän.

      • Anonyymi

        Venäjän ei pidä hyötyä tästä sodasta senttiäkään. Se on tavoite,josta ei pidä tinkiä minkään uhittelun edessä.


    • Tilanne on kertakaikkisen karmea. Venäjän ydinaseet ovat este ainoalle oikealle ratkaisulle Ukrainan järjettömän sodan lopettamiseksi. Se oikea ja järkevä ratkaisu olisi Putinin ja hänen kavereidensa ajaminen perikatoon käyttäen lännen aseellista ylivoimaa ja demokraattisten valtioden uskomattoman hienoa yhteistuntoa. Mutta, kun Putinilla on ydinaseet niin hänen kanssaan pitäisi neuvotella ja saada sellaiset ehdot, jotka säästäisivät Ukrainan kansan täydelliseltä tuholta. Toisaalta on pakko olla samaa mieltä kuin Italian pääministeri Mario Draghi: Putinin kanssa neuvottelu ei johda mihinkään. Pitäisikö vain ydinsodan uhallakin ajaa Putin perikatoon? Ehkä niin ei voi tehdä joten ainoa toivo on, että ukrainalaiset tekevät ihmeen. Heitä pitäisi siinä auttaa niin paljon kuin ikinä mahdollista.

    • Anonyymi

      Ei ne mitään ydinaseita halua käyttää. Tavoitteena oli puolueeton Ukraina, estää Nato ,tuhota biolabrat, Luhanskin, Donetski ja Krimin alueiden kysymykset.

    • Et tunnu paljoa asiasta käsittävän.

      Se on varmaa, että jos Venäjä turvautuu ydinaseisiin, edes Kiina ei sitä enää tue.

      Nato reagoi varmasti ydinaseisiin. Siitä ei ole epäilystä.

    • Anonyymi

      Jenkeillä on vielä ongelma jota Venäjällä ei ole enää,heiltä puuttuu hypersooniset ydinohjukset jotka pystyy kiertämään nykyohjuspuolustuksen.
      Vanhanmalliset ,liian hitaat ohjukset ja suihkuhävittäjät on helppo tiputtaa nykyjärjestelmillä kuten Ukrainassakin huomataan mutta ei korkealla meneviä hypersoonisia ohjuksia jotka pystyy vielä kiertämään ohjuspuolustukset kaukaa.

      Venäjältä löytyy jo hypernopeutta kulkevia ohjuksia jopa puolustuksesta mutta jenkki ja EUversioissa niitä ei vielä olr. Ja se voi muodostua ydinsodassa tappion aiheuttavaksi puutteeksi.
      Venäjällä kyllä mietitään nyt tarkkaa aloittaako ydinsota vai ei kun vihollisen laitteet on vielä puutteelliset,nyt olisi heidän aikansa,toista ei varmaan tule mutta tietenkin ,,ei venäläisetkään haluaisi maailmaa ydintuhoon aivan mitättömin perustein, nyt Venäjää ei pysty uhmaamaan oikein mikään kokonaan pois maailman kartalta.

      Mutta sitten kun puntit on teknologiassa tasan ,tilanne on aivan toinen kuin nyt .
      Todennäköisesti myös ohjuspuolustukset tulee kehittymään hypersoonisiksi että yksikään ydinohjus tai ydinpommi stealthkone ei pääse enää perille ja on helppo tuhota ,tuolloin pelkästään ydinsodalla voitto ei enää ole millekään valtiolle mahdollista.


      Tavallisetkin aseet ja järjestelmät kehittyvät tulevaisuudessa niin hyviksi robottien kanssa että vain yksittäisten taistelujen voitto on enää mahdollisia ,ei missään enää koko sodan.

      Tai ainakaan ennen kuin kaikki vastustajat ovat ensin pois kuolleet.

      Tuolloin varmaan todetaan että nykysotien käyminen menee liikaa itsemurhatehtävien suorittamiseksi ja niiden voittamiseksi jossa epäonnistumisen mahdollisuus on aina liian suuri ja siten sodat kannattaa jättää sotimatta jos aikoo elää pitkään.

      Tuo tieto luo varmaan tulevaisuudessa ikuisen rauhan juuri päinvastoin kuin nyt ajatellaan ja aseet ehkä vain hävitetään mikä puolestaan on erittäin hyvä juttu planeetan ja suurimman osan ihmisistä selviytymisen kannalta.

      Ehkä rauhalla ja tyynelläelämisellä on todellakin mahdollisuus tulevaisuudessa vielä voittaa sodat jota tänäpäivänä on vielä oikein mahdoton uskoa todeksi. Pitää ainakin toivoa niin.

    • Anonyymi

      Ainoa ratkaisu on käytettää ydinase seuraava iso Moskovaan,,se on luonnollinen vastaus.

    • Anonyymi

      En itsekään tue Ydinaseita, jos niitä käytetään. Mutta tuen niitä Pelotteena. Se taas tarkoittaa sitä ettei niitä uskalleta ikinä käyttää. Siksi koen olevani itse sekä Pasifisti, että Ydinaseiden kannattaja samaan aikaan. Uhan ja pelon vaikutus voi ehkäistä paljon.

      En ole mikään Ydinase-asiantuntija, mutta kuvittelin pitkään, että ne Ohjukset on niitä Mannertenvälisiä ohjuksia yms. Mutta nyt on myös sellaisia pienempiä taktisia/strategisia ohjuksiakin.

      No en tiedä miten ison alueen niillä voi tuhota tai ihmiset niissä, mutta täytyy muistaa myös se säteily. Se voi kulkeutua vaikka Puolaan, joka on Nato-maa.

      Voisiko ydinsäteilykin olla jo hyökkäys Nato-maahan?

      Venäjä voi puhua mitä vaan, mutta se ei koskaan uskalla iskeä Ydinasein Länttä vastaan, koska se tietää silloin, ettei se voi itsekään selviytyä.

    • Anonyymi

      No yleisesti kai ajatellaan että jos jokin maa käyttää ydinaseita, heidän tulee hyväksyä että sen lippaan avaamisella hyväksyvät sellaisten aseiden käytön myös omaakin maataan vastaan. Niitä ei ole käytetty sodassa koska jos se tabu joskus rikkoontuu, sitä ei voi liimata takaisin kokoon.

      Ja vaikka Venäjän hallitus olisikin suojassa jossain Ural vuorten alla olevassa maanalaisessa kaupungissa (niinkuin joskus kirjoitettiin), heidän maansa muut ihmiset sekä tehtaat, pankit, sairaalat, kaupat, jne eivät ole missään suojassa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      187
      2865
    2. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      245
      2479
    3. Seiska: Suhdekohussa rypenyt Anssi Heikkilä paljastaa - Pernilla Böckermanin kanssa tällaiset välit

      Anssi Heikkilä ja Pernilla Böckerman tanssivat yhdessä TTK:ssa ja heidän ympärillään spekuloitiin suhteesta. Nyt Heikkil
      Suomalaiset julkkikset
      5
      2078
    4. Ilouutinen: Sohvaperunat Soile ja Jorma taas TV:ssä - Sohvikset jo 18 kautta - Onnea!

      Onnea Sohvikset 18 kautta! Ja ihana Soile (ja Jorma!) taas mukana! Lue lisää ja katso Soilen hauska kuva tästä: https:
      Sohvaperunat
      13
      1429
    5. Elokapinan kielto aloite kerää nimikirjoituksia kovaa vauhtia !

      Nyt klo 14 mennessä nimiä on jo liki 17000 allekirjoitusta. Nyt niitä nimiä vaan lisää meille riittää no
      Maailman menoa
      372
      1330
    6. Elokapinan lakkautusaloite 50 000 nimeä

      Ja lisää tulee, kohta on Ylenkin uutisoitavaa aloitteesta. https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143
      Maailman menoa
      354
      1236
    7. Hei, mies, kirjoita jotain minusta

      Plus jokin tunnistemerkki/kirjain nimessäni. En todellakaan ymmärrä, pidätkö minusta vai toisesta naisesta. Et ole koska
      Ikävä
      53
      1132
    8. Piupali Paupali

      Kun en mä tunne teitä... Hyvät huomenet ja mukavat päivät ja hyvät viikonloput, arvoisat naiset ja herrat. 😊🎩🎪🤹🏼‍♂️
      Ikävä
      167
      1114
    9. Mitä muuttaisit kaivattusi

      Ulkonäössä tai persoonassa
      Ikävä
      80
      1096
    10. Mukavaa sunnuntai päivää

      Kirsille ja mukaville ihmisille jos täällä enää ovat. 😊☕🌞🍁🧡 Jos eivät ole, niin sitten poistun.
      Ikävä
      251
      1095
    Aihe