Miksi meitä ei tuomita helvettiin kun uskomme Jeesukseen?

Anonyymi

Koska Jeesus on sijaiskärsijämme. Hän otti meidän paikkamme tulessa, ristillä, eli Jumalan iankaikkisessa ja sammumattomassa vihassa, joka kohdistuu kaikkiin jotka syntiä tekevät ja ovat tehneet. Kaikkiin jotka valhetta rakastavat ja ovat mielistyneet vääryyteen.

Roomalaiskirje 8:1
"Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Jeesuksessa Kristuksessa ovat."

Tuomio on kuin sitä ei olisi. Se on poissa. Miksi me valitamme Jeesusta katkerasti kuin ainokaista poikaa? Juuri tämän takia. Miksi me emme enää syntiä halua tehdä? Koska syntimme ovat Kristuksen kärsittävänä. Kuvitelkaa että jokaisesta pahasta teostanne, teille rakkainta ihmistä ruoskitaan. Tämä ei ole vertauskuva, vaan todellisuus:

Matteus 25:45
"... kaiken, minkä olette jättäneet tekemättä yhdelle näistä vähimmistä, sen te olette jättäneet tekemättä minulle."

Apostolien teot 9:4
"Saul, Saul, miksi vainoat minua?"

Miettikää tätä kun riitelette turhista asioista. Kun vihastutte kehen hyvänsä.

Heprealaiskirje 10:14
"Sillä hän on yhdellä ainoalla uhrilla ainiaaksi tehnyt täydellisiksi ne, jotka pyhitetään."

Tämän takia meidän tulee rakastaa vihollisiammekin. Jos me kostamme meidän kostommekin osuu Jeesukseen.

1 Johannes 2:2
"Ja hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien."

3

78

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tästä syystä Jeesus varoitti ihmisiä palaamasta synteihinsä. Se on meitä varten että me emme enää häntä vainoaisi ja tulisimme terveiksi. Ei hän itsensä takia meiltä sitä tahdo, muutenhan olisi riittänyt että hän olisi uhrina vain meidän synneistä jotka uskomme. Mutta hän uhrasi niidenkin synneistä itsensä, jotka eivät usko. Niin on Jumala maailmaa rakastanut.

  • Anonyymi

   Miksi tätä on niin vaikea uskoa? Koska se vie kaiken ihmiskunnian. Ihminen haluaa kerskata omista teoista. Uskosta, seurakunnasta, valinnoista, ihmeistä, kasteista, elämästä. Ihminen keksii aina keinon saada kunniaa itselleen ja tullakseen joksikin muiden silmissä. Mutta kun Jeesus on kärsinyt tuon rangaistuksen meidän kaikkien edestä, ei meille jää mitään mistä ottaa kunniaa. Me joutuisimme siihen, jos Jeesus ei sitä meidän puolestamme olisi kärsinyt. Armo ja anteeksianto on iankaikkinen ja täydellinen, ja kun me uskomme sovituksen sanan, sen väistämätön seuraus on että me myös muutumme.

   Heprealaiskirje 9:11-14
   "Mutta kun Kristus tuli tulevaisen hyvän ylimmäiseksi papiksi, niin hän suuremman ja täydellisemmän majan kautta, joka ei ole tätä luomakuntaa, meni, ei kauristen ja vasikkain veren kautta, vaan oman verensä kautta kerta kaikkiaan kaikkeinpyhimpään ja sai aikaan iankaikkisen lunastuksen. Sillä jos kauristen ja härkäin veri ja hiehon tuhka, saastaisten päälle vihmottuna, pyhittää lihanpuhtauteen, kuinka paljoa enemmän on Kristuksen veri, hänen, joka iankaikkisen Hengen kautta uhrasi itsensä viattomana Jumalalle, puhdistava meidän omantuntomme kuolleista teoista palvelemaan elävää Jumalaa!"

   Jeesus on iankaikkinen Henki, Jumala.

   Johanneksen evankeliumi 4:24
   "Jumala on Henki; ja jotka häntä rukoilevat, niiden tulee rukoilla hengessä ja totuudessa."


   2 Korinttolaiskirje 6:19
   "Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan".

   Henki on ajaton ja muuttumaton ja tätä on myös Jeesus Kristus, Jumalan Karitsa. Biblia-käännöksestä luemme:

   Ilmestyskirja 13:8
   "Ja kaikki, jotka maassa asuvat, kumarsivat häntä, joiden nimet ei ole kirjoitetut Karitsan elämän kirjassa, JOKA MAAILMAN ALUSTA TAPETTU ON."

   Mitä Jeesus on, sitä myös Jumala on. Jos Jeesus on pilkattu, vihattu, halveksittu, häväisty, pahoinpidelty, ruoskittu, tapettu, niin on myös iankaikkinen Jumala tätä hänen, Jumalan Pojan kautta. Tätä hän on iankaikkisesti aivan kuten kaikkea muutakin koska Jumalassa ei ole muutosta.

  • Anonyymi

   Mistä me tiedämme että meillä on tämä pelastus? Ihan ensiksi siitä että me uskomme siihen. Uskomme että meidän syntimme on pyyhitty pois Jeesuksen katoamattomalla verellä. Meidän rangaistuksemme oli hänen yllään että meillä rauha olisi. Kukaan ei voi meitä syyttää. Meidän rikkomuksemme ovat kuin niitä ei olisi. Tämä koskee kaikkia rikkomuksia. Pakanoille ei lueta rikkomuksiksi lain noudattamatta jättämistä koska laki on Israelille annettu. Kuitenkin olemme yhtälailla pahoja ilman lakia olleet. Juutalaiselle ja pakanalle joka uskoo Jeesukseen annetaan anteeksi, lain kanssa tai ilman lakia.

   Seuraava vihje:

   Markuksen evankeliumi 12:33-34
   "'Ja rakastaa häntä (Jumalaa) kaikesta sydämestään ja kaikesta ymmärryksestään ja kaikesta voimastaan, ja rakastaa lähimmäistään niinkuin itseänsä, se on enemmän kuin polttouhrit ja muut uhrit.' Kun Jeesus näki, että hän vastasi ymmärtäväisesti, sanoi hän hänelle:'Sinä et ole kaukana Jumalan valtakunnasta.' Eikä kukaan enää rohjennut häneltä kysyä."

   Ihminen pääsee lähelle Jumalan valtakuntaa kun ymmärtää näiden käskyjen tärkeyden. Pelastuminen edellyttää että me emme ainoastaan pidä näitä käskyjä suurimpina, vaan että me myös rakastamme Jumalaa ja lähimmäisiämme, totuudessa.

   Roomalaiskirje 8:13
   "Sillä jos te lihan mukaan elätte, pitää teidän kuoleman; mutta jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niin saatte elää."

   Pyhä Henki on se joka meidät saa rakastamaan ja antamaan anteeksi.

   Seuraavaksi katsotaan miten pelastuneet näkevät itsensä:

   Matteuksen evankeliumi 25:37
   "Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä ja ruokimme sinua, tai janoisena ja annoimme sinulle juoda?"

   Jeesus luettelee joukon hyviä tekoja joita pelastuneet ovat tehneet. He eivät ymmärrä mistä puhutaan. Hyvää tehdessämme me emme tee mitään erikoista vain sen mitä kuuluukin tehdä. Pelastuneet ovat vailla omaa vanhurskautta. He ovat aralla omallatunnolla. Ovat omissa silmissään ansiottomia. Jeesus ei puhu heidän rikkomuksistaan koska ne hän on anteeksiantanut. Ja pelastuneet tietävät että ilman Jeesusta he eivät mitään olisi.

   Ilmestyskirja 7:10
   "Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta."

   Taivaassa ei ylistetä ihmisiä heidän teoistaan. Jokainen pelastuu vain Jumalan armosta, uskon kautta, ja Jumalaa ja Karitsaa siellä ylistetään niinkuin kuuluukin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Donald Trump joutui ammutuksi vaalitilaisuudessaan

   Näin se näyttää olevan, että Trumpilla on niin kannattajia kuin vastustajiakin. Hengissä käveli pois, ilmeisesti jokin
   Maailman menoa
   624
   6187
  2. Rakastan sua nainen vieläkin

   mut aion pysyy hiljaa 😔
   Ikävä
   72
   3275
  3. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

   Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
   Maailman menoa
   133
   2897
  4. Kova oli pauke!

   Kyllä oli viime yönä kova pauke Iisalmessa. Koko kaupunki taisi herätä ja säikähtää moista pauketta. Eikö tämä riko jo
   Iisalmi
   62
   2082
  5. Kerro kolme hyvää asiaa

   kaivatustasi :)
   Ikävä
   85
   1775
  6. Sitä vielä...

   Että tiedätkö olisiko meidän suhde jotenkin kiellettyä/laitonta?
   Ikävä
   54
   1376
  7. Sunnuntain kirjainleikkejä

   Kuinka monta kirjainta kaivattusi etu- ja sukunimissä on yhteensä? Ap vastaa 11 ja miehen nimi alkaa heheee Jiillä 🧑‍🍳
   Ikävä
   20
   1302
  8. Oletko kaivattusi tyyppinen henkilö

   ulkoisesti?
   Ikävä
   114
   1286
  9. Pelkään, etten unohda sinua koskaan

   Ja olo jää tällaiseksi. Kuin jotain puuttuisi koko ajan. 💔
   Ikävä
   43
   1211
  10. Luovutetaanko nainen?

   En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
   Ikävä
   66
   1102
  Aihe