Onko Tuomioja Nato-psykoosissa?

Anonyymi

Tuomioja vähättelee Venäjän hyökkäysmahdollisuutta Suomeen vaikka päivittäin saamme kuulla uhkauksista, jopa ydinaseiden käytöstä itärajan takaa.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008770436.html

Tuomioja on pitkälti itse syyllinen siihen, että sodan syttymiskynnys on alentunut, ajoihan hän voimallisesti esim. jalkaväkimiinoista luopumista.

Tuomiojan tulisi lopettaa muiden syyllistäminen ja siirtyä ajamaan Suomen etuja.

18

212

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   STRATEGIAN ASIANTUNTIJA:

   "Nato-jäsenyys ei tuo Suomelle merkittävää lisäturvaa":

   - Suomella on vahva puolustus, jonka vuoksi ei ole syytä kiirehtiä Naton jäseneksi, ajattelee maanpuolustuksen pitkän linjan asiantuntija.".

   - Yhteistö muiden kanssa on tiivistä.

   - En usko, että Venäjän johdossa ajatellaan, että seuraavaksi, kun tuolla loppuu, käännetään aseet ja lähdetään hyökkäämään Suomeen. Sitten Venäjälle kävisi huonosti.

   Maanpuolustuskorkeakoulun entinen strategian opettaja ja komentaja evp Jyrki Berner.". MTV uutiset 22.3.2022.

  • Anonyymi

   Venäjällä nostalgisoidaan Neuvostoliiton rajoista eikä siihen vaikuta tippaakaan se mitä Suomessa asioista ajatellaan. Venäjä on osoittanut olevansa täysin hullujen tyrannihallitsijoidensa vietävissä. Ukraina yli 40-miljoonaisena kansana pystyy länsiaseistuksen turvin laittamaan Venäjälle kunnolla kampoihin vaikka kuinka kauan mutta Suomi 5-miljoonaisena kansana yksin Venäjää vastaan on liian pieni vaikka kunnon vastukseen pystyisikin. Siksi Nato on paras Venäjän hulluudelta suojeleva vaihtoehto.

  • Anonyymi

   Nato kykenee "grillaamaan" ihmisten aivoja, satelliitista lähetettävällä säteellä. Putin on siksi ihan poissa tolaltaan.

  • Anonyymi

   Naton 30 jäsenmaista 28 on Euroopasta. Vain 2 maata on Euroopan ulkopuolelta.

Paras rauhanturvajärjestö on Nato. Rauhannobelisti presidentti Martti Ahtisaari sanoo tämän tosiasian, että: "Nato on paras rauhanturvajärjestö": http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000878434.html

Venäjä ei ole koskaan hyökännyt yhteenkään Natomaahan. Myöskään Neuvostoliitto ei ole koskenut yhteenkään Natomaahan. (Erittäin tärkeä peruste liittyä rauhanturvajärjestö Natoon).

Myöskään edes Putin ei pidä järkevänä hyökätä Natomaahan(löytyy monesta eri lähteestä tämä kansalaisen haastattelutunnilla esittämä kysymys, johon Putin vastasi , että vain hullu edes kuvittelee hyökkäävänsä Natoon): http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015060819825826_ul.shtml

Sotaveteraanimme kannattaa rauhanturvajärjestö Natoa. EI KOSKAAN ENÄÄ YKSIN. Sodan kokenut kenraali Ehnroot haluaa että Suomi menee Naton turvaan kuten muutkin länsimaat: http://www.ts.fi/kulttuuri/kirjat/arviot/1074325496/Kenraali+Adolf+Ehrnrooth+tyttaren+silmin Hannes Hynönen ja moni muu veteraanimme:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/76742-hannes-hynonen-apu-lehdessa-suomi-natoon-ei-mitaan-epailysta

Nato on aina ollut toimiva Puolustusliitto, joka antaa konkreettista sotilaallista apua jäsenmaan sitä pyytäessä: http://yle.fi/uutiset/3-9014345 (Tällä vastataan kysymykseen että Nato ei auttaisi hädän hetkellä). Myös Trump koko presidenttikautensa ajan on lähettänyt joukkoja Natomaiden pyynnöstä turvaamaan heitä: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006222459.html

Natosta huolimatta säilytämme yleisen asevelvollisuuden. Yleinen asevelvollisuus yhdessä Naton kanssa takaa että saammme olla rauhassa. 

Puolustusliitto Ruotsin kanssa on toiveajattelua. Rauhan aikaiseen toimintaan Ruotsi kyllä osallistuu asekauppojen toivon takia, mutta kieltäytyy antamasta Suomelle apua sodassa. Tässä fakta: "Ruotsin pääministeri Löfven: Ei puolustusliittoa Suomen kanssa" http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001203880.html

-Suomi saa puolustusliitto NATON turvatakuut ensimmäisenä asiana jo ennen jäsenyyttä kun jäsenyyttä aletaan hakea. 
https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/nato-selvitys-suomen-kohdalla-tehtaisiin-taysin-ainutlaatuinen-ratkaisu/726430/
Mandaatti NATOON liittymiseen voidaan saada päättämällä asiasta Eduskunnassa. 

Naton hinta on noin 55 milj, eli 10 euroa per henkilö. 
https://puolustusvoimat.fi/documents/2182700/0/Arvio+Suomen+mahdollisen+Nato-jäsenyyden+vaikutuksista/bcdb338c-316b-4b78-b5cd-fe439574a768/Arvio+Suomen+mahdollisen+Nato-jäsenyyden+vaikutuksista.pdf

Köyhät ei käytännössä maksa tästä mitään, vaan rikkaat maksaa. Hinta on erittäin halpa vapaasta isänmaasta! Hintaan ei voi sisällyttää omia puolustuskulujamme, koska jokaisen pitää pitää oma puolustus kunnossa ja esimerkiksi miljardien hävittäjäinvestoinnit joudumme joka tapauksessa tekemään. EU-jäsenmaksuun summa on pieni. Olemme EU:lle nettomaksaja. Vuonna 2018 summa oli 580 miljoonaa euroa, eli 105 eura per henkilö. EU on kuitenkin tärkeä Suomelle.

EU ei takaa sotilaallisia turvatakuita Naton ulkopuolisille maille, koska EU:n Lissabonin sopimus koskee vain EU-maita, jotka ovat länsimaisen puolustusliitto Naton jäseniä. Jukka Tarkka: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=156667954917427&id=100017226703516

YK on velvoittanut rauhanturvajärjestö Natoa moneen rauhanturvaoperaatioon, joihin on osallistuneet myös suomalaiset isoa palkkaa vastaan. Mm: Naton Kfor-joukkoihin on osallistunut hyvin suuri määrä meitä suomalaisia, yli 8000 miestä Kfor-operaaioiden aikana.

Venäjä hyökkäilee vain liittoutumattomiin maihin ja ryöstelee heiltä maita. Tämä asia löytyy hyvin monesta lähteestä ja on jokaisen helppo todentaa. 2014 Ukrainan Krimi. Venäjä ryösti 2008 Etelä-Ossetian ja Aphasian Georgialta. Myös Moldovalta on ryöstänyt alueita viime aikoina. Syyriaakin miehittää edelleen, vaikka kertoi sieltä lähteneensä. Siellä murhasi, kuten Itä-Ukrainassa paljon ihmisiä. Yksikin ihmisen murha on väärin, eikä tällaista henkilöä pidä tukea eikä kannattaa millään tavalla, se on hyvin sairasta. Kaikki työ jokaisen ihmisen pitäisi tehdä sen eteen, että diktaattori psykopaatti saadaan pysäytettyä maailmanvalloituksessa.

Nato on sama asia kuin vapaat länsimaat. Esimerkiksi Eurooppalaisista 94% asuu Natomaassa. Vain harva länsimaa on Naton ulkopuolella.

Suomi hyväksyttäisiin Naton johtajan kertomana nopealla aikataululla Natoon, jos hakisimme jäsenyyttä. Näin hän sanoi Ukrainana pahimman kriisin aikana, haastattelu löytyy HS:n verkkolehdestä: http://www.hs.fi/politiikka/a1399604612959

Viron liittyessä Natoon, kauppa Viron ja Venäjän välillä sen jälkeen vain lisääntyi, kun suhde selkiintyi. Viron valtion sivuilta löytyy ulkomaankauppatilasto, joten voit verrata niitä Viron Natoon liittymistä olevia olevia ulkomaankauppatilastoja ennen ja jälkeen, ja todeta tämän tosiasian.

   • Anonyymi

    Naton tuoma synergiaetu ilmataistelussa on valtava: kaikki hävittäjät ja tutkat ympäri EUn aluetta pelaa yhteen ja venäjän koneet saadaan alas helposti. Tämä peloite nimenomaan on se miksi Venäjä ei ole koskaan hyökännyt Natomaahan. Myöskin se, että Natolla on ohjuspuolustusjärjestelmä, joka blokkaa ohjukset venäjällä räjähtäviksi jo nousuvaiheessa, tekee sen,ettei venäjä ole kinnostunut tuhoamaan itseään.

Natojäsenyydestä on myös taloudellisia etuja. Esimerkiksi sijoittaja miettii riskiä uskaltaako sijoittaa rahojaan kyseiseen maahan. Kuka ulkomainen sijoittaja uskaltaa tänä aikana sijoittaa rahojaan Naton ulkopuoliseen maahan, esimerkiksi Suomeen tai Ukrainaan? Kyllä sijoittaja etsii turvallisempaa maata rahoilleen. Sijoittajien tuoma raha nostaisi Suomen taloutta ja lisäisi työpaikkoja, eli sillä on myös iso taloudellinen hyöty meille. Siitä on ollut uutisia taloussanomissa. Myös ex. presidentti Martti Ahtisaari on puhunut Natojäsenyyden tärkeydestä myös sijoittajien kannalta juuri tästä mistä tässä kirjoitin. http://yle.fi/uutiset/tutkija_nato-jasenyys_olisi_taloudellisesti_suomen_etu__monimutkainen_poliittinen_laskutoimitus/8412703

Nato ei pakota ketään sen operaatioihin. Se on täysin vapaaehtoista. Niin henkilökohtaisella tasolla kuin kansakuntana. Käytännössä aseapua joudutaan antamaan ja lähettämään vapaaehtoisia sotilaita isoa palkkaa vastaan, kuten nytkin teemme lähettämällä vapaaehtoisia miehiämme Naton Kfor-joukkoihin. Mutta nämä on aina vapaaehtoisia. Toisin on venäjällä. Siellä ei kysellä lähdetkö, varsinkin kaikki miehitetyn maan miehet pakotetaan itänaapurissa rintamille, se on nähty itänaapurin toiminnassa aina.

Nato yli 10-kertainen voima asevoimin tarkasteltuna verrattuna köyhään venäjään. Naton avulla vältämme sodan, kuten muutkin Natomaat ovat tehneet. Yksin ollessa sodan alkaessa poterossa on myöhäistä miettiä Natoa, kun ammukset ja patruunat on lopussa. Naton kannattaminen on isänmaallinen teko. Sen avulla säilymme itsenäisenä nyt ja tulevaisuudessa. Nimittäin yhteenkään Natomaahan Venäjä ei ole hyökännyt, eikä myöskään Neuvostoliitto ole hyökännyt yhteenkään Natomaahan.

https://www.verkkouutiset.fi/verkkouutiset-selvitti-kansa-valmis-natoon-jos-valtiojohto-niin-haluaa-17919/ TEE ISÄNMAALLINEN TEKO. Kannata Natoa - pysymme itsenäisinä!

——————————————————————-
##Suomettuminen ei toimi diktaattoria vastaan. Viro yritti suomettumista 1939 ja teki myönnytyksiä. Lopulta NL vaati että heidän pitää saada tuoda neuvostojoukkoja maahan TAI HE HYÖKKÄÄVÄT. Seuraavaksi Viro oli miehitetty ja itsenäisyys meni. Stalin oli kuin putin. Suomelle käy samoin, lopulta ikävästi jos emme liity NATOON.


  • Anonyymi

   Ydinaseen omistaminen on yksi asia. Ydinaseesta jankuttaminen on toinen. Putinin toistuvasta ydinaseuhittelusta tulee mieleen murrosikäinen, joka koulun pihamaalla peittää huonon itsetuntonsa pullistelemalla pumpattuja lihaksiaan. Mutta tämä menee jo kyökkipsykologian puolelle.

   GRIGORY DUKOR / REUTERS
   Venäjän voitonpäivän paraatissa marssitettiin Topol-M -ohjusta toukokuussa 2014.
   Venäjän voitonpäivän paraatissa marssitettiin Topol-M -ohjusta toukokuussa 2014.
   Lisää kyökkipsykologiaa: asemahdin merkitystä saattaa korostaa se, ettei Venäjä ole koskaan elänyt pitkää ajanjaksoa turvautumatta asemahtiin. Jos käy läpi Venäjän historiaa, sieltä ei löydy yhtä ainutta vuosikymmentä, jolloin Venäjä ei olisi sotinut joko omalla alueellaan tai vieraassa maassa.

   Laaditaanpa lyhennetty lista 1900-luvun alusta alkaen: Venäjän–Japanin-sota 1904–1905. Ensimmäinen maailmansota 1914–1918. Venäjän sisällissota 1918–1921. Puolaan tunkeutuminen 1939. Talvisota Suomea vastaan 1939–40. Viron, Latvian ja Liettuan miehitys 1940. Sota natsi-Saksaa vastaan 1941–45 ja sen liittolaista Suomea vastaan 1941–44. Korean sota 1950–53. Unkarin kansannousun murskaaminen 1956. Prahan kevään murskaaminen 1968. Afganistanin sota 1979–1989. Kaksi sotaa Tšetšeniassa alkaen 1994. Georgian sota 2008. Ukrainan sota 2014.
   Lisäksi Syyrian siviilien ja sairaaloiden tynnyripommitukset voidaan lisätä,mh-17 matkustajakoneen alas ampuminen sekä kemiallisella aseella isku Britanniaan,
   Valkovenäjän miehitys on käynnissä 2022 sotaharjoituksen varjolla sekä Ukrainan sota 2022

  • Anonyymi

   No Tuomioja ja muut demarit, vasemmistoliitosta nyt puhumattakaan eivät ole missään psykoosissa, vaan he ovat Ulkopoliittisesti jälkeen jääneitä. Seilaavat yhä omia Rauhan meriään ja miettivät Rauhanliittojaan. Hohhoijaa!

   Mitä tulee tähän viestiin, (lainaus siis tään ketjun aiemmasta, laitan sen loppuun) niin tottakai Suomella on vahva puolustus, mutta eihän se nyt tarkoita sitä, että se sulkisi pois Lisäturvan hakemisen. Eli tietenkin Nato-jäsenyys toisi Suomelle lisäturvaa. Muuten tulisi vain turpaan. Uhkaa se voisi tuoda, mutta sitä on aina.

   Tietenkin yhteistyö olisi tiivistä ilman jäsenyyttäkin, mutta kun jäisi puuttumaan ne Artikla 5:n turvatakuut. Mutta en minäkään usko, että Venäjä enää tämän soppansa jälkeen lähtee ainakaan pitkään aikaan mihinkään hyökkäämään tms. Kai sitä turpiin saamiseenkin jo joskus kyllästyy.

   Mitä maamiinoihin tulee itse vastustan niitä. Ne kuuluvat mielestäni jonnekin sinne 40-luvulle. Jos tapetaan niin tapetaan sitten kerralla ja kunnolla, nopeasti. Eikä silvota niillä ketään. Aina joku voi jäädä niistä sodankin jälkeen sinne maahan siviilien, ihmisten ja eläimien riesaksi ja kuolemaksi.

   STRATEGIAN ASIANTUNTIJA:

   "Nato-jäsenyys ei tuo Suomelle merkittävää lisäturvaa":

   - Suomella on vahva puolustus, jonka vuoksi ei ole syytä kiirehtiä Naton jäseneksi, ajattelee maanpuolustuksen pitkän linjan asiantuntija.".

   - Yhteistö muiden kanssa on tiivistä.

   - En usko, että Venäjän johdossa ajatellaan, että seuraavaksi, kun tuolla loppuu, käännetään aseet ja lähdetään hyökkäämään Suomeen. Sitten Venäjälle kävisi huonosti.

   Maanpuolustuskorkeakoulun entinen strategian opettaja ja komentaja evp Jyrki Berner.". MTV uutiset 22.3.2022.

  • Anonyymi

   Pitäisikö näille poliitikoille olla jonkinlaiset soveltuvuus kokeet, ennen kuin heidät voi päästää päättämään toisten asioista, olkoonkin että ovat vaaleilla valittuja. Näitä menneisyyteen jämähtäneitä näkyy olevan, Tuomioja, Väyrynen, Halonen,Lipponen, Heinäluoma... Onneksi osa on jo älynnyt luopua politiikasta.

  • Anonyymi

   eki vanha komu sekoilee viimeisiä juttujaan, eki ei halua myöntää virheitään mitä on tullut tehtyä r........n suhteen ja Länttä vastaan, ainoa hyvä teko olisi että eki äänestää Naton puolesta.

  • Anonyymi

   Venäjä ei hyväksy natoa rajoilleen, sodalla esti Ukrainan liittymisen ja seuraavana Suomi.

  • Anonyymi

   Muumioinnin tarkoitus on, että kaikki säilyisi ennallaan kunnes siirrytään paratiisiin.

   Erkin muumiointi onnistui 1970-luvulla mainiosti. Nyt vain odotellaan kommunistista paratiisia.

  • Anonyymi

   Mielenkiinnolla odotan vappupuheita

  • Anonyymi

   Jalkaväki kukistetaan karatella ja ydinpaukkua varten tarvitaan kyllä syvä bunkkeri!😜😜

  • Anonyymi

   Erkki Tuomioja pyllistää Suomen ja suomalaisten enemmistölle eli demokratialle! Kumartaen edelleen Ukrainassa kansanmurhaa suorittavan putinin venäjän suuntaan. Tuomioja esiintyy suurena ajattelijana täysin käsittämättömillä lausunnoillaan Suomen vapaan lehdistön sotapsykoosista! Lapsia, naisia ja vanhuksia murhaavan putinin ja hänen oligarkkinsa rikokset ihmisyyttä vastaan ei Tuomiojaa hetkauta! Erkki Tuomioja on kommunisti, joka on DDR:ssä koulutuksessa ollessaan on sisäistänyt valtiojohtoisen terrorin periaatteet. Näistä leireistä on olemassa materiaalia, missä mukana ovat myös Tarja Halonen ja Paavo Lipponen!Tuomioja on edelleen ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja, huolimatta valehtelusta Ruotsin puolustusministerin kanssa käymistä keskusteluista. Levittäen valheellista tietoa Euroopan lehdistölle. Pettäen näin luottamuksen ja mustamaalaten Suomea ja suomalaisia. Miten hän voi jatkaa luottamustehtävässään. Hänet on vapautettava asemastaan heti.Tuomioja ei voi hyväksyä, että hänen ihailemansa neuvosto-venäjän diktatuuri, siis inhimillisyyttä vieroksuva ja moraaliltaan yököttävä järjestelmä on joutunut hyljeksityksi. Hän syyttää nyt Suomen lehdistöä keksimällään sotapsykoosilla, kääntääkseen huomion pois kaksinaamsisuudestaan ja itänaapurille tekemistään palveluksista. Kysymyksiä herättävää on myös Tuomiojan syytökset agenttien näkemisellä putinin venäjää tukevissa suomalaisissa. Tragikoominen freudilainen lipsahdus! Kyllä on Erkin pyristely myrkyttäjä-putinin venäjän puolesta säälittävää.
   Tuomiojahan ei paljasta NATO-kantaansa. Kuitenkin jatkuvasti asiaa kommentoiden!!! Huh huh, millä planeetalla Erkki vaeltaa...

  • Anonyymi

   Tuomioja määrittelee keskustelun tason Suomessa. Eli valehteleminen ja hirvittävän, putinin venäjän, hyökkäyssodan vähättely on hänen sanomanaan tasokasta keskustelua. Mikä tvitterissä hänen toimesta jatkuu täysin käsittämättömällä puolustautumisella venäjän puolesta. Eli kansanmurha ja hyökkäyssota on totta, mutta muu ei! Ei näin inhimillisesti häiriintynyt ihminen voi edustaa Suomea. Hän on saavuttanut keskustelussa putinin venäjän trollien tason. Ei demokraattisella Suomella ole enää mahdollisuutta taas katsoa sormien läpi Erkki Tuomiojan, ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajan, sekoilua. Levittäen Suomelle vahingollista, putinin venäjälle hyödyllistä propagandaa!

  • Anonyymi

   Tuomioja on täysin oikeassa. Yksi harvoista poliitikoista Suomessa jolla on järki päässä.

  • Anonyymi

   Eki on paniikissa kun hänen maailmansa romahti ja r.......ä onkin vain sotarikollinen ja Nato puolustaa vapaita Länsimaita. ekin kannattaa tehdä edes yksi hyvä teko ja äänestää Naton puolesta aika näyttää

  • Anonyymi

   Suomen on hyvä jättää jäsenyyshakemus Natoon mahdollisimman nopeasti. Olemme vuosikymmeniä eläneet Venäjän kanssa uskoen sen demokratisoituvan ja siirtyvän lakeja ja sopimuksia kunnioittavien maiden joukkoon. Venäjä on kuitenkin osoittanut olevansa maan varallisuuden varastaneen rikollisporukan johtama joka ei kunnioita minkäänlaisia sopimuksia, ei rauhan- eikä sodanasikaisia.

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Lopullinen varmistus. Suomi ja Ruotsi eivät liity Natoon

   Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon on estetty Erdoganin toimesta: https://www.is.fi/politiikka/art-2000008826412.html Tämä on pieni askel Erdogani
   Maailman menoa
   553
   3612
  2. Uskallatko laittaa tuntomerkkejä

   Samaan kommenttiin sekä itsestäsi, että kaivatustasi?
   Ikävä
   141
   2691
  3. Mitä tapahtui? Bachelor-Timo paljastaa, miksi suhde Sonjaan ajoi karille: "Ehkä ei kuitenkaan..."

   Rovaniemeltä kotoisin oleva Timo Harvey, 32, halusi sitoutua, löytää rakkauden ja asettua aloilleen. Kauden viimeisessä jaksossa Bachelor-Timo valitsi
   Bachelor
   20
   2277
  4. Stefulla taas korkki auki?

   Tästä taitaa tulla hieno päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   43
   1568
  5. Martiinan "Ikuinen rakkaus", hah hah haaa

   Onko tämä lippisressukka nyt sitten taas se ikuinen rakkaus ? ? miksi ikiteini mara on niinkin tyhmä ja nolo ?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   232
   1326
  6. Maisa Torppa miehensä kanssa lomalla

   Espanjan Alicantessa. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Vauva-jai-kotiin-Maisa-Torppa-karkasi-rakkaansa-kanssa-aikuisten-lomalle-Espanjaan-kuva
   Kotimaiset julkkisjuorut
   111
   1195
  7. Mies olet kaunis sisältä ja ulkoa

   Haluan sut omakseni. Sinä jos kuka kelpaat :)
   Ikävä
   119
   1081
  8. Zaharova yllättäisi sotilaallisesti

   Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova sanoi keskiviikkona, että Venäjän vastaus Suomen Nato-jäsenyyteen tulee olemaan luonteeltaan sotilaa
   Maailman menoa
   196
   1019
  9. Naton vastustajat pääosin kouluja käymätöntä, ja vähemmän älykästä porukkaa

   monet myös työttömiä. Paljolti samaa jengiä joka myös vastustaa koronarokotuksia, ja puolustaa venäjää. Uutiset luetaan mm. MV-lehdestä. Veikkaan ett
   Maailman menoa
   279
   895
  Aihe