Venäjän tappiot hyökkäyssodassa!

Anonyymi

Ukrainan armeijan mukaan Venäjä on menettänyt noin 21 000 sotilasta nyt 57 päivää kestäneessä sodassa. Venäjältä on kaatunut myös ainakin kahdeksan kenraalia, 16 everstiä ja 28 everstiluutnanttia. Kaikkiaan upseereita kerrotaan kaatuneen noin 350.

Ukraina sanoo tuhonneensa 829 Venäjän panssarivaunua, 2 118 panssaroitua miehistönkuljetusvaunua ja 1 508 muuta ajoneuvoa.

Lisäksi Venäjän kerrotaan menettäneen 172 lentokonetta, 151 helikopteria, 166 lennokkia, 67 ilmatorjuntayksikköä, 393 tykkiä ja 136 raketinheitintä.

23

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pitääkö tämäkin poistaa?

    • Anonyymi

      Länsimaat haparoivat Ukrainan aseavussa, mutta nyt näkyy käänne. Miten Ukraina äkkiä sai ilmaan 20 MiG-hävittäjää lisää? Mikä on uusi ”aavedrone”? Ja onko Ukrainalla taistelukentällä nyt yhtä paljon tankkeja kuin Venäjällä, kuten USA arvioi?

      • Anonyymi

        Vielä kun saisivat lännestä kunnon hävittäjiä, joita tunnuksettomat sotilaat lentäisivät. Saisivat ajaa Venäläiset Siperiaan asti Ukrainasta!


    • Anonyymi

      Hyvä että vihdoin USA uskalsi toimittaa hävittäjiä. Onkohan noi Puolasta vai mistä. Kuukausi taisi mennä pähkäilyyn. Toki muukin aseapu tarpeen.

    • Anonyymi

      Keitä olivat kuolleet kenraalit?

      Ukrainan viranomaisten mukaan seitsemän venäläistä kenraalia on kaatunut taisteluissa Ukrainassa. Venäjä on toistaiseksi vahvistanut vain yhden kenraalinsa kuoleman.

      Magomed Tushajev, oli Forbesin ja Mirrorin mukaan Tšetšenian kansalliskaartin päällikkö. Hän oli johtanut Tšetšenian LGBTQ -yhteisön terrorisointia ja ”puhdistusta” vuodesta 2017 alkaen.

      Andrei Suhovetski oli 47-vuotias Venäjän kenraalimajuri, joka oli aiemmin palvellut Syyriassa ja Pohjois-Kaukasiassa. Hän on saanut Kremliltä kaksi urhollisuusmitalia. Venäjän viranomaiset ja media ovat varmistaneet ainoastaan Andrei Suhovetskin kuoleman.

      Vitali Gerasimov, 45, kuoli taisteluissa Harkovan ulkopuolella The Guardianin mukaan. Myös Gerasimov on taistellut Syyriassa ja Tšetšeniassa sekä ollut mukana taisteluissa Krimin niemimaan valtauksessa. Andrei Kolesnikov on järjestyksessä kolmas venäläiskenraali, joka on tapettu Ukrainan sodan taisteluissa, kertoo The Mirror. The Mirrorin mukaan hän oli yksi 20 venäläiskenraalista, joiden on kerrottu johtavan Ukrainan sotaa.

      Oleg Mitjajevin kerrotaan kuolleen taisteluissa lähellä Mariupolia Ukrainan mukaan. BBC:n mukaan äärioikeistolainen Azov-rykmentti on väittänyt tappaneensa hänet. BBC kertoo myös, että Mitjajev oli kenraali vuonna 2016 perustetussa yksikössä Rostovissa, lähellä Ukrainan rajaa.

      Yakov Rezantsev tapettiin Ukrainan mukaan taisteluissa lähellä H’ersonin kaupunkia, kuten myös kenraali Andrei Mordvitshev. Ukrainan armeija sai haltuunsa tallenteen, jossa venäläisen sotilaan väitetään valittaneen, että sodan neljäntenä päivänä Rezantsev olisi sanonut sodan päättyvän muutamissa tunneissa.

      • Anonyymi

        Venäläisen kenraalimajuri Vladimir Frolovin kerrotaan kaatuneen Ukrainassa. Mikäli tieto pitää paikkansa, on kyseessä tiettävästi jo kahdeksas Ukrainassa kaatunut venäläinen kenraali. Frolov toimi Venäjän 8. armeijakunnan apulaiskomentajana.


    • Anonyymi

      "erikoisoperaation" saldo on se että kahden kuukauden aikana venäjä on menettänyt 31% operatiivisista tankeistaan ja 17% APV:stä.

      Lisäksi ukkoa on kaatunut divisioonan prikaatin verran ja parhaimmat yksiköt Kuten VDV joukot ovat annihiloitu tai urakalla desimoitu ja Mustanmeren laivaston lippulaiva sekä ylpeys Moskva on merenpohjassa!

      "How Many Targets Are There for All Those Anti-tank Weapons?
      According to the International Institute for Strategic Studies (IISS) The Military Balance, the Russians have 2,800 tanks and 13,000 other armored vehicles (reconnaissance and infantry fighting vehicles) in units with another 10,000 tanks and 8,500 armored vehicles in storage. Open-source intelligence indicates that the Russians have lost about 1,300 armored vehicles. The bottom line is that the Russians are not going to run out of armored vehicles anytime soon.

      What the Russians may run out of are trained crews and morale if the Ukrainians chew up enough armor. The Russians have lost about 40,000 troops, a quarter of their initial combat force, with especially high casualties in their elite units. Reinforcements and replacements can restore some of the numbers, but skills are deteriorating and morale, never high, seems to be declining. So, it is a race. Will Russian combat losses produce a battlefield stalemate before Ukraine runs out of its most effective anti-tank weapons?

      Mark F. Cancian is a senior adviser with the International Security Program at the Center for Strategic and International Studies in Washington, D.C."

      Lähde CSIS (kommenttikentässä) ja Ukrainan tiedotuskanava

    • Anonyymi

      Tapettu 21800 venäjän armeijan puolella ollutta, kadonneita n.7000, haavoittuneita on yleensä 3 - 4 kertainen määrä kaatuneihin verrattuna. Siis n. 65000.

      • Anonyymi

        👍👍👍👍👍


      • Anonyymi

        Slava Ukraini 🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦


      • Anonyymi

        Se on vasta alkua. Sitten löytyy paljon kurvaa sukkahousu hinnalla Pietarissa Puten lätissä missä on pulaa miehistä ja rahasta. Tussua saa sit halvalla ku niillä ei oo elättejä


    • Anonyymi

      Saksa valmis toimittamaan Ukrainalle ilmatorjuntapanssareita

      Saksalaismedioiden mukaan Saksa on valmis toimittamaan Ukrainalle Gepard-ilmatorjuntapanssareita.

      Puolustusministeri Christine Lambrechtin on määrä ilmoittaa asiasta tänään Yhdysvaltain johdolla pidettävässä kansainvälisessä Ukrainan aseapukokouksessa Ramsteinissa.

      Mediatietojen mukaan Saksa on myös suostunut kouluttamaan ukrainalaissotilaita saksalaisvalmisteisten panssarihaupitsien käyttöön. Näitä aseita (Panzerhaubitze 2000) Ukraina saa Hollannista.

    • Anonyymi

      Ukraina Lavrovin maailmansotapuheista: Venäjä tuntee häviävänsä

      Ukrainan ulkoministerin Dmytro Kuleban mukaan Venäjän varoitukset kolmannen maailmasodan vaarasta johtuvat siitä, että Venäjä tuntee häviävänsä sodan Ukrainassa. Kuleba twiittaa Venäjän myös menettäneen toivonsa siitä, että se voisi säikytellä muun maailman lopettamaan tukensa Ukrainalle.

      Tämä takia ulkomaailman täytyy vain lisätä tukeaan Ukrainalle, jossa se voi selviytyä ja suojella Eurooppaa, Kuleba kirjoittaa.

      • Anonyymi

        Yhdysvallat on kutsunut täksi päiväksi yli 40 liittolais- ja kumppanimaata Saksaan keskustelemaan Ukrainalle annettavan aseavun koordinoinnista. Ramsteinin lentotukikohdassa pidettävää kokousta isännöi Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin, kertoo uutistoimisto AFP.

        Ramsteinin tapaamiseen osallistuu myös Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg. AFP:n mukaan myös Suomi, Ruotsi ja Euroopan unioni olisi kutsuttu osallistumaan keskusteluihin.


      • Anonyymi

        Blinken: Taistelu Kiovasta on voitettu

        Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken on kommentoinut Ukrainan tilannetta Twitterissä.

        –  Matkallamme puolustusministeri ja minä matkustimme junalla Puolasta Kiovaan. Näimme ihmisiä kaduilla ja selvää näyttöä siitä, että taistelu Kiovasta on voitettu, Blinken twiittaa.


    • Anonyymi

      Örkit häviää hyökkäyssotansa

    • Anonyymi

      Nyt on ryssillä kyyti kylmää
      Austin: Ukrainaan lähetetään lisää raskasta aseistusta - Saksalta suunnanmuutos

      Yhdysvaltain puolustusministerin Lloyd Austinin mukaan Yhdysvallat sekä sen liittolaiset ovat luvanneet lähettää lisää raskasta aseistusta Ukrainaan. Lupaukset tehtiin yli 40 maan edustajien kokouksessa, joka järjestettiin tiistaina iltapäivällä Saksassa sijaitsevassa Ramsteinin lentotukikohdassa.

      - Kansakunnat ympäri maailmaa tukevat yhtenäisinä päätöstämme tukea Ukrainaa sen taistelussa Venäjän imperialistista aggressiota vastaan. Ukraina uskoo selvästi, että se voi voittaa, ja niin uskovat myös kaikki täällä, Austin sanoi Reutersin mukaan.

      Uutistoimiston mukaan merkittävimmästä suunnanmuutoksesta vastasi Saksa, jonka johtoon on kohdistunut viime aikoina painetta asetoimituksiin liittyen. Saksa ilmoitti tiistaina, että se aikoo lähettää Ukrainaan Gepard -ilmatorjuntapanssarivaunuja sekä muita ilmatorjunta-aseita.

    • Anonyymi

      Ihanaa slava Ukraini🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦

    • Anonyymi

      Kaapatun venäläisen radioviestin mukaan Venäjän kaatuneita olisi jo yli 25 000.
      https://www.minusrus.com/en -sivuston mukaan haavoittuneita olisi jo 67 000 .
      Kaatuneita ja haavoittuneita olisi siten jo 47% hyökkäyksen aloittaneista joukoista.
      Hyökkäyksen alussa käytössä olleista rynnkkö- ja miehistönkuljetusvaunuista olisi tuhoutunut jo 80%.
      Kyllähän Venäjällä vanhempaa kalustoa riittää vielä tuleen vietäväksi ja paljon muuta. Tykistösodassa heille ei ole vieläkään vertoja, mutta eipä heillä oikein muuta ylenmääräistä ja tehokasta tunnukaan olevan. Ilmavoimat toki terrorisoi ukrainalaisjoukkoja etulinjassa, mutta...
      Mutta hirmuisia lukuja. Toki ei vieläkään tarpeeksi.
      Kaapattu viesti: https://twitter.com/serobga/status/1519248444007018496
      Käännös löytyy täällä: https://old.reddit.com/r/ukraine/comments/ud0xwr/intercepted_radio_conversation_between_russian/.

    • Anonyymi

      Ukrainan ilmavoimat kiisti britti­lehden tiedot myyttisestä sankari­lentäjästä – ”Kiovan aave on elossa”

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe