Lisää asiaa vesikasteesta, pelastuksesta ja Pyhästä Hengestä

Anonyymi

Tämä aihe herättää kiivasta keskustelua siksi, että erilaiset näkemykset kasteen merkityksestä kohtaavat. Uskovien yhteys ei voi perustua tietoon ja viisauteen eikä oikeanlaisiin juhliin ja sakramentteihin. Miksikö? Koska tiedän uskovia jotka ovat kanssani monista asioista eri mieltä, mutta se että heissä on Jumalan Henki, on silti ilmeistä. Uskovien yhteyden saa siis aikaan Jeesuksen Henki. Siksi me emme saa seurakuntia yhteen vaikka kuinka oppiamme puhdistaisimme. Me emme saa seurakuntia yhdistettyä vapaalla tahdollamme, Henki on ainoa joka tämän yhteyden saa aikaan ja sitä ylläpitää. Tieto ja viisaus katoavat, Jumala ja Kristus pysyvät iankaikkisesti ja ovat vailla muutosta. Kaikki muu on muutoksen alaista, siksi seurakunnat ja opit hajoavat, ne seurakunnat, jotka eivät nojaa Jumalaan kuka ei muutu.

Jeesus käski kahtatoista opetuslastaan kastamaan. Heidän käskynsä oli parannuksen kaste Jeesuksen Kristuksen nimessä annettuna. Tätä sanomaa julistettiin juutalaisille. Hehän lihassa, tuona aikana eläneinä ihmisinä, ristiinnaulitsivat Herran. Me olemme hengellisessä mielessä kaikki osallisia tuossa maailman historian väkivaltaisimmassa tapahtumassa, jossa sen Luoja lyötiin ristille, koska ilman meidän syntejä, ei myöskään uhrille olisi ollut tarvetta. Väkivaltaa ei ristillä tehty ainoastaan Jumalan kuvalle, vaan Jumalalle itselleen, joten risti on iankaikkisen kärsimyksen paikka, jolle ei ole alkua eikä loppua.

Israelilaiset ovat edelleen oma kansakuntansa. He ovat Abrahamin siementä lihan puolesta. Me pakanat olemme Jumalan adoptoimia lapsia ja Hengellisesti Abrahamin siementä. Säästäkää siis Israelille Uutta testamenttiä. Siellä on paljon salaisuuksia meillekin, mutta jos yritämme ratkaista kaikkea ja omia kaiken joudumme umpikujaan, koska kaikki siinä ei yksinkertaisesti ole pakanoille tarkoitettu.

Mihin Jeesus kutsui ja valitsi Paavalin? Julistamaan evankeliumia pakanoille (1 Korint. 2:17). Että Jeesus on Herra, että hän kuoli meidän synnit sovittaakseen ja nousi kuolleista. Paavali lähetettiin eri tehtävään kuin kaksitoista. Pakanoille ei ole määrätty parannuksen kastetta Jeesuksen nimessä. Tämä on ilmeistä kun luemme Paavalin kirjeet lävitse, joista monet ovat meille suunnattuja. Missään Paavali ei kehoita kastamaan, ei kerro miten jälkipolvet kasteen suorittaisivat. Paavali ilmoittaa olevansa kiitollinen ettei kastanut montaa (1 Korint. 2:14). Jos kasteella olisi meidän pelastuksellemme merkitystä, niin tottahan Paavali olisi riemuinnut niistä muutamastakin jotka kastoi? Tämä sakramentti on kuitenkin yleisin syy kiistoihin. Koko lakiko meidän tulisi myös pitää? Ei vaan uskon kautta Jeesukseen me tulemme vanhurskaiksi, emme ainoastaan vertauskuvallisesti vaan me muutumme. Kukaan ei voi kerskata, koska pelastumme Jumalan armosta, emme uskosta tai kasteesta, jotka ovat ihmisen omaa tekoa, ellei Jumalan palvelija Jumalan johdattamana kastetta anna ja elämän antava usko tulee Jumalalta.

Apostolien teot on se kirja joka aiheuttaa hämmennystä, koska sitä luetaan kuin se olisi ohjekirje pakanuudesta kääntyneiden seurakuntaelämään. Sieltä löytyy hyviä asioita otettavaksi, mutta Paavali on pakanain apostoli (Room. 11:13). Pietari ja muut opetuslapset julistivat juutalaisille ja Jumala tulee palaamaan Israelin pariin hyvin pian. Apostolien teot kertoo miten juutalaiset hylkäsivät apostolien julistuksen. Vain jäännös otti sen vastaan. Apostolien tekojen loppuosa näyttää miten Jumala kääntyi meidän, pakanain, puoleen.

Etsikää Jumalan mielenmukaista sopua ja rauhaa. Jumala on tehnyt ihmiselämän liian lyhyeksi riidoille ja vihalle.

6

692

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      sulla on runsaasti emävaleita Paavalin kastamisesta.
      lue raamattusi niin ymmärröt kastamisen ja kasteen.

      • Anonyymi

        Kristuksen ei olisi tarvinnut kuolla jos sinä et ilman todisteita minua syyttelisi. Minun puolestani saat anteeksi.


    • Anonyymi

      Vinkki Raamatun lukijoille: ottakaa aina huomioon se yleisö jolle puhutaan. Katsokaa kenelle kirje on omistettu. Joskus vastaus löytyy vasta itse tekstistä.

      Esimerkki:

      Jaakobin kirje 1:1
      "Jaakob, Jumalan ja Herran Jeesuksen Kristuksen palvelija, lähettää tervehdyksen KAHDELLETOISTA hajalla asuvalle sukukunnalle."

      Tämä ei aina tarkoita, että jokin opin kohta ei sopisi myös pakanoihin, mutta on hyvä pitää mielessä kenelle sanat ovat suunnatut.

      Jaakob 3:1-1
      "Veljeni, älkööt aivan monet teistä pyrkikö opettajiksi, sillä te tiedätte, että me saamme sitä kovemman tuomion. Sillä monessa kohden me kaikki hairahdumme."

    • Anonyymi

      Tämän myötä esimerkiksi Jeesuksen antama lähetyskäsky opetuslapsilleen kaipaa hieman avaamista. Raamattu on Jumalan ajaton ilmoitus, pitäkää tämäkin mielessä kun luette.

      Matteus 28:19-20
      "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti."

      Tämä tarkoittanee tuota ja tulevaista aikaa, eli tuhatvuotista valtakuntaa.

      Matteus 19:28
      "Totisesti minä sanon teille: siinä uudestisyntymisessä, jolloin Ihmisen Poika istuu kirkkautensa valtaistuimella, saatte tekin jotka olette minua seuranneet, istua kahdellatoista valtaistuimella ja tuomita Israelin kahtatoista sukukuntaa."

      Opetuslapsien tehtävä ei siis vielä ole täytetty, vaan se tulee tulevaisuudessa täytetyksi. Mistä tiedämme että tämä lähestyskäsky on nyt tauolla?

      1 Korinttolaiskirje 1:17
      "Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan ..."

      1 Korinttolaiskirje 1:11
      "Olkaa minun seuraajiani, niinkuin minä olen Kristuksen seuraaja."

      Opetuslapset lähetettiin nimenomaan kastamaan Jeesuksen nimeen. Paavali lähetettiin evankeliumia julistamaan ja hän kehoittaa meitä seuraamaan häntä. Eli sovituksen sana, syntien anteeksisaaminen Jeesuksen verellä, hänen ylösnousemuksensa, on meille tarkoitettu ja uskottu.

    • Anonyymi

      > Jeesus käski kahtatoista opetuslastaan kastamaan.

      ...ihmisiä hänen opetuslapsiksi.

      "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti."
      Mat.28:19-20

      Onko maailmassa enää yhtään Jeesuksen opetuslasta, joka toimisi Jeesuksen opetuksen mukaan?

      • Anonyymi

        Onhan niitä. Voit sinäkin olla:

        1 Korinttolaiskirje 1:17
        "Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan ..."

        1 Korinttolaiskirje 11:1
        "Olkaa minun seuraajiani, niinkuin minä olen KRISTUKSEN seuraaja."


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    6. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3035
    7. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3035
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3029
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3026
    Aihe