Venäjällä ei ole niin paljon ehjää kalustoa kuin on jossain tilastoissa?

Anonyymi

Arvelen venäjällä olevan vain puolet armeijan
kalustosta olevan käyttökelpoista.Venäjä ei
odottanut koskaan joutuvansa näin suuren
kalustotuhon keskelle.En yllättyisi jos venäjällä
ei ole 3000 käyttökelposta panssaria enempää.
Taikka 600 hävittäjää enempää.Loput jätetty
vain huoltamatta ja ruostuun ja mätäneen
varastoihin?

16

120

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Noin luultiin jatkosodassakin ja ihmeteltiin, kun alkoi tullakin aina vaan lisää kalustoa vastaan. Minä taas arvelen, ettei uusimpia tappokoneita ole edes vielä otettu käyttöön. Se mitä ollaan nähty on vain alkua ja vanhemman kaluston poistamista käytöstä. Uusimpia ei ole heitetty peliin vielä ollenkaan. Mutta spekuloida voidaan. Sitä ei voi kukaan länsimaissa tietää mikä on totuus, sillä sodassa ensimmäinen uhri on aina totuus.

   • Anonyymi

    Nyt ei ruskit saakkaan jenkeiltä kunnon sotakoneita kuten jatkosodan aikaan vaan on pakko tyytyä omiin romuihin.


   • Anonyymi

    Minäkin luulen noin ja että venäläiset tiedustelee tarkkaan minkä tasoista kalustoa vihollisella on ja kuinka paljon koska vain se määrittää kunkin yksikön tulivoiman ja taisteluarvon. Esim. Suomea vastaankin on lähialueen yksiköihin varastoitu ainoastaan vanhoja T-80 panssarivaunuja koska Suomen panssareissa ei ole omasuojajärjestelmiä joten jopa modernisoitu T-80 tai jopa T-72 pystyy ne tuhoamaan. Sama on hävittäjissä ,Suomen F-18 vastaan ovat arvioineet että vanhemmat Mig-29 riittää toistaiseksi,eri juttu sitten kun kun uudet F-35 tulee aikanaan. Mitään pommituskoneitahan ei Suomella nyt edes ole,kuten oli ww2sessa.

    Suomen jalkaväkeä vastaan riittää Venäjän nyky raketinheitinpatteristot sekä tykit ja rynkky-sekä kk- että krhmiehet.

    Merikalusto on samanmoista molemmin puolin rajaa,ohjusveneineen eli siellä ei myöskään tulivoimassa ja taistelukyvyssä paljon eroja ole.
    Venäjältä vaan löytyy noita sotilaita hiukkasen enemmän kuin Suomesta ,jos yksin nyt vielä joudumme puoliamme pitämään.


  • Anonyymi

   Venäjällä ei ole uutta kalustoa kuin paraateihin.
   Ja panssariluvussa on kaikki T34;sta lähtien.
   Ja niistä ei ole lähtövalmiita kuin muutama prosentti. Jos ei olisi ydinaseita,venäjän sotakyky ei ole lähelläkään natomaita.
   Huvittavaa esim nuo panssarit,suuri osa on purettu ja myyty osina.

   • Anonyymi

    Tilastojen mukaana Venäjällä on 22.000 panssarivaunua ja passaroituja ajoneuvoja 34.000.


  • Anonyymi

   Tykkejä ja ammuksia niillä on ja musikoita. Niitä riittää,yhden musikan hinta on 110€. Ei ole kallista.
   Venäjän kannattaisi ottaa heti miljoona mamua,kyllä niistä tykinruokaa saisi.

  • Anonyymi

   Sergei Lavrovin mukaan kaikki menee suunnitelman mukaan:

   https://www.verkkouutiset.fi/a/sergei-lavrovin-mukaan-operaatio-etenee-suunnitelman-mukaan/#49f38df3

   Varttuneimmat meistä muistavat Persianlahden toisen sodan ajoilta "Comical Alin", Irakin tiedottajan:

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Muhammad_Sa’id_al-Sahhaf

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000151502.html

  • Anonyymi

   Kiinan valtionteleviso näytti kartan, jossa näytetään, miten Venäjän maa-alueet jaetaan, kun valtio romahtaa: https://t.me/JFK_TV/9139
   Haluaako Suomi tosiaan kaiken tuon?

  • Anonyymi

   Venäjä voi olla kaukaa viisas, eikä paljasta todellista aseellista voimaansa. Vanha tuttu fraasi on syytä pitää mielessä: älä koskaan aliarvioi vihollistasi.

   • Anonyymi

    Putinin tavoitteena oli vallata Ukraina kahden kuukauden erikoisoperaatiossa. Aikataulun perusteella olisi ollut typeryyttä aloittaa sota muilla kuin parhailla joukoilla ja parhailla aseilla. Operaatioon kutsuttiin Wagner- ja muut joukot, joilla oli tuoretta sotakokemusta. Aseistukseen kuului mm. tyhjiöpommeja, Iskandereita ja Suhoi Su-35-hävittäjä. Ja vasta nytkö, suurten mies- ja kalustotappioiden jälkeen, otettaisiin käyttöön parhaat aseet?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Putinin tavoitteena oli vallata Ukraina kahden kuukauden erikoisoperaatiossa. Aikataulun perusteella olisi ollut typeryyttä aloittaa sota muilla kuin parhailla joukoilla ja parhailla aseilla. Operaatioon kutsuttiin Wagner- ja muut joukot, joilla oli tuoretta sotakokemusta. Aseistukseen kuului mm. tyhjiöpommeja, Iskandereita ja Suhoi Su-35-hävittäjä. Ja vasta nytkö, suurten mies- ja kalustotappioiden jälkeen, otettaisiin käyttöön parhaat aseet?

    Oikaisu: ei kahden kuukauden vaan KAHDENVIIKON operaatiossa  • Uusin kalusto ja uusin kalusto: Venäjä ehkä saa vuoden 2022 Voiton päivän paraatiin kaksi riviä T-14 Armata -tankkeja marssirivistön leveydeltä.

   Ehkä.

   Niitä pitäisi olla tällä hetkellä tilauskirjojen mukaan 2300 kappaletta, mutta rahat ovat menneet asetehtaiden oligarkkien huvijahteihin.

   Voiton päivän paraatin taivaalla pitäisi jyristä kymmeniä SU-57 -hävittäjiä, niiden sarjatuotanto aloitettiin vuonna 2019, eikä niitä ole vieläkään valmistunut kuin mahdollisesti alle 20. Nimellisesti ovat laivuekäytössä, mutta todellisesta käytöstä taistelukoneina SU-35:n korvaajina ei ole näyttöä.

   Venäjän hyökättyä Ukrainaan ei kumpikaan hanke saa enää länsiosia, joten tuotanto on seis, kunnes Venäjä tulee omavaraiseksi sotilaskäyttöön tarkoitettujen strategisesti tärkeiden komponenttien suhteen.

   Jos tulee.

   • Anonyymi

    ethän narraa? Siellä voi olla monta T-34:ää naftaliinissa..:


  • Anonyymi

   Minäkin uskoin että putini joukkoineen juoksee Ukrainan läpi, jossain taitaa olla kiviä rattaissa kun niin ei käynyt. Korruptio, jokainen ketjussa kun ottaa ketjussa siivun rahoista niin kaluston huoltoon jää vain rippeet.
   Voihan sitä uusinta kalustoa esitellä voitonpäivän paraatissa mutta eri asia sitten onko niitä olemassa tosi käyttöön.

   • Anonyymi

    Jos se sillai naatiskelee ja pidättelee puuttini omaa armejaansa. Eihän tälläisiä joka päivä käydä. Tuo selvää että jos edes 20% on oikeaa aseistusta ilmoitetusta niin eihän sille mikään maa pärjää mikäli hyökätä ei voi joka suunalta ydinaseiden takia. Vaan tapettavaksi pitää mennä pikkuruisen Ukrainan kautta.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?

   Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä
   Maailman menoa
   485
   1088
  2. Uskotko nainen vielä ihmeisiin

   Sinun täytyy vain uskoa ja luottaa💕
   Ikävä
   94
   1062
  3. Meillä on yhteys

   Molemmat halutaan ja rakastetaan Molemmat paetaan ja pelätään ❤️
   Ikävä
   58
   985
  4. Syystäkin ollut kirjoittamatta

   Mutta minun silmissäni olet kulutettu, käytetty, pilattu ja raiskattu jätteeksi. Kyllä moni sinua mielellään hässisi, mutta ei sinusta ihmistä rinnall
   Tunteet
   221
   920
  5. Sofian ökyilyt on loppu

   Miksiköhän Sofian instassa on ollut viime aikoina niin kovin hiljaista? Liittyykö syy kenties piriparin eroon? Sofia joutui muuttamaan ex-hoitonsa sis
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   885
  6. Kauhava ansaitsee enemmän ja parempaa

   Tervehdys Kauhavalaiset! Sain viestin, että minun pitäisi kirjoittaa myös täällä, koska foorumi kuulema edustaa Kauhavan älymystön mielipidettä ja sa
   Kauhava
   75
   832
  7. Vietä kiva päivä (ilman minua)

   nainen siellä noin 20 km päässä. 😊 ☀️
   Tunteet
   106
   783
  8. Nato-ovi pysyy kiinni Suomelta.

   Usa ei puutu Suomen ja Turkin väliseen kiistaan, joten menee vuosia Nato-oven repimiseen ja voi olla että sisään ovesta ei koskaan päästäkään. https:/
   Maailman menoa
   360
   761
  9. Jesper on herrasmies

   Kantaa lentokentällä rakkaansa Dior laukkua ja kulkevat rakastuneina käsi kädessä. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Martina-Aitolehden-Jesper-rakas-palj
   Kotimaiset julkkisjuorut
   86
   743
  10. Ässät taas yhdessä

   Jollakin asialla lokki kiristää heidät pysymään yhdessä vaikka rakkaudesta tai parisuhteesta ei olekaan kyse. Sääliksi käy pulia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   20
   692
  Aihe