Venäjä, puolikehitysmaa

Anonyymi

Venäjä on ½kehitysmaa, ollut jo pitkään. Asioiden tila on ollut tuolla tasolla ainakin 1. maailmansodan ajoista lähtien. Siihen suuntaan se viittaa 1. maailmansodan menestystkin.
Nälänhätä 1920-luvun Ukrainassa on erittäin kuvaavaa kehitysmaalle.
Toisessa maailmansodasssa Neuvostoliitto olisi tuhoutunut kokonaan, mutta lännen mittava aseapu piti sen pinnalla ja lopulta voittajien joukossa.
Sodan ryöstösaaliilla Neuvostoliitto pystyi jonkin aikaa pitämään teknistä kehitystään yllä. Varsin tärkeää oli Saksasta saatu rakettiosaaminen yhdessä palkattujen (tai kaapattujen) natsi-insinöörien kanssa. Niinpä Gagarin oli 1. avaruuslentäjä.
Neuvostoliiton loppuaika oli kehitysmaalaistumisen aikaa, eikä kommunismista kleptokratiaan siirtyminen tuonut Venäjälle pitkäaikaista kehityspotkua. Nyt Ukrainan sota paljastaa, että Venäjä on puolikehitysmaa, jolla ei enää edes armeija toimi. Ryöstösaalista kertyy paitsi Ukrainasta, niin länsimaisilta yrityksiltä, joiden miljardiinvestoinnit menevät halvalla myyntiin. Vaan ei niillä pitkälle pötkitä.

11

86

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Puolikas? Äläpä liioittele. Enintään 1 * 10 ^ -123.

  • Anonyymi

   Venäjä on vähän kuin Intian ja Pohjois-Korean risteytys.

  • Anonyymi

   Kehitysmaille tyypillistä on lukeneemman väestön siirtyminen parempiin maihin.

  • Anonyymi

   Aasialaisia on usein (ja syystä) syytetty ideoiden varastamisesta ja kopioinnista, josta on jatkettu tuotteiden jalostamista jopa alkuperäistä paremmaksi.

   Venäläisiä voi syyttää vain varastamisesta. Myönnetään, että sotatekniikkaa siellä osaavat älykkäät yksilöt suunnitella, mutta kulutustavaroihin ei halu/kyky riitä. Hieman kärjistäen, mutta vain hieman...

  • Anonyymi

   Vuosia sitten oli Venäjä, sitten nimi muuttui Neuvostoliito ja tuon jälkeen Venäjä.....nyt se ei oli yhtään mitää kuin köyhtyvä maa pläntti jota kukaan ei arvostsa eikä kukaan halua sinne mennä, ja vähiten vallata.
   PASKAA SAA VÄHEMMÄLLÄKIN.💩💩💩💩💩💩💩

   Sotatoimia kritisoinut oligarkki möi omistuksensa "roposilla"
   Huhtikuussa Venäjän sotatoimia Instagramissa kritisoinut oligarkki Oleg Tinkov kertoo tuoreessa päivityksessä myyneensä omistuksensa venäläispankissa "roposilla" eli pilkkahintaan.

   Tinkov möi hiljattain osuutensa perustamassaan Tinkoff-pankissa Putinin lähipiiriin kuuluvan Vladimir Potanin yhtiölle.

   Tiistaisessa Instagram-julkaisussa Tinkov puhui kauppahinnan olleen "kopeekkoja" viitaten alhaiseen hintaan ja kiitteli Potaninia tämän pelastettua hänet "horisontissa väijyneeltä helvetiltä".

   - Hyvästi Venäjä. Minulla ei ole täällä enää mitään jäljellä, Tinkov kirjoitti Guardianin mukaan.

   54-vuotias oligarkki tilittää kotimaansa ajautuneen takapajuisuuteen, paternalismiin ja orjamaisuuteen.

   Venäjää ei ole enää olemassa. Se on kokonaan kadonnut. Olen menettänyt kaiken muun paitsi sieluni, Tinkov painottaa.

   Huhtikuussa tekemässään Instagram-julkaisussa Tinkov kritisoi 90 prosentin Venäjän kansasta vastustavan Kremlin "teurastusta" Ukrainassa. NY Timesille antamansa haastattelun perusteella Tinkov möi omistuksensa hintaan, joka vastasi noin 3 prosenttia sen todellisesta arvosta.

   Tinkov vihjasi, että neuvotteluvaraa ei ollut ja sanoi kuulleensa ystäviltään, että hänen henkensä saattaa olla vaarassa.

  • Anonyymi

   Hyvästi venäjä, ruoka-apua ei sinne tipu. Vaatteet laitetaan Afrikasta sitten kun he niistä luopuvat. Bay...bay...rysland.

  • Anonyymi

   Venäjä on täys kehitysmaa

  • Anonyymi

   "Tunnusomaisia piirteitä ovat alhainen bruttokansantuote, kansalaisten enemmistön vähäinen varallisuus, puutteellinen koulutustaso, etenkin heikko lukutaito, ja terveydenhuollon pulmat, erityisesti korkea lapsi- ja tautikuolleisuus sekä matala elinajanodote, ja siitä seuraava suuri syntyvyys. Demokratiaa sekä siihen liittyvää vakaata poliittista ja oikeudellista yksilönoikeuksien, vapauden, tasa-arvon ja yhteiskuntaluottamuksen ilmapiiriä ei usein ole, tai se on varsin vakiintumatonta. "
   https://fi.wikipedia.org/wiki/Kehitysmaa

   Osa noista tunnusomaisista piirteistä sopii Venäjään kattavasti, osa ei ihan niin hyvin. Terveydenhuolto taitaa vielä jotenkin pelata Venäjällä, eikä suuri syntyvyys ole kiusana.

   • Anonyymi

    "Ei suuri syntyvyys ole kiusana" Hahahaha, ihmiset ovat huomanneet, ettei niin surkeisiin olosuhteisiin kannata lapsia tehdä . . .


  • Anonyymi

   Ihan täysi kehitysmaa se on! Venäjälle jääneet ihmisetkin suurin osa kehitysvammaisia. Älyltään josssin 5-6 vuotiaan tasolla. Armeijaan kerätty vielä tyhmin osa kansaa.

   • Anonyymi

    No no IQ on pienempi ku lasten kenkä numero et älä nyt liioittele.. Senhän huomaa ku lukee trollin kirjoituksia niiden lätistä olevaa ropakantaa


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia miksi soitit torstaina Stefanil ja pyysit käymään kun muka olet ahdistunut.?

   Oliko asia suunniteltu, kun pyysi käymään ja varmasti tiesi et miten Stefan asiaan suhtautuu.Oliko myös Seiskan toimittaja pyydetty tarkoituksella pai
   Kotimaiset julkkisjuorut
   141
   4506
  2. Stepuli itkee facessa

   Haluaisin pyytää julkisesti karseaa käytöstäni anteeksi lähimmiltä, naapureilta ja etenkin Sofialta! Ei ole missään olosuhteissa hyväksyttävää käyttä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   166
   3865
  3. Suomi teki typeryyttään Venäjästä nyt konkreettisesti vihollisen, jota se ei aiemmin ollut.

   Venäjä ei ole uhannut Suomen turvallisuutta, eikä Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti ole signaloinut minkäänlaista uhkaa Suomelle. Se "uhka" luotii
   Maailman menoa
   715
   2324
  4. Sofia juoksi huvikseen puolimaratonin 10min nopeammin kuin Martina

   Siinä se nyt sitten nähtiin... Hahhaaa... Sofia ei ole kulkenut missään "harjoitusleireillä" ja heitti kylmiltään 10 minsaa nopeamman ajan puolimarato
   Kotimaiset julkkisjuorut
   89
   1885
  5. Minä menetän sinut kokonaan

   Siksi olen paniikissa, sekaisin ja surullinen. Taitaa olla jonkinasteinen stressitila päällä. Toivottavasti sinulla on kaikki hyvin.
   Ikävä
   89
   1839
  6. Neljä viidestä on valmis luopumaan venäläisestä energiasta

   hinnannoususta huolimatta. Suomalaiset vastustavat tiukasti putinismia. https://yle.fi/uutiset/3-12446857
   Maailman menoa
   131
   1542
  7. Martina on niin nolo

   Nyt vetää teatteria et on hyvä äiti ja on lasten kanssa lintsillä. Pitäähän lippispojalle näyttää, että touhuaa lasten kanssa kaikkea kivaa. Lippispoj
   Kotimaiset julkkisjuorut
   141
   1261
  8. Juristi Jaana Kavonius valmistelee maanpetossyytteitä Niinistölle ja Marinille

   Hän myös kannattaa kuolemanrangaistuksen palautusta maanpetoksesta
   Maailman menoa
   239
   1226
  9. Sale on loistava presidentti

   Tulipa joskus kirjoitettua, että natojäsenyys tulee saada aikaa "Salen" aikana ja nyt se alkaa realisoitua " natoon jo huomenna" - teeman on hyväksyny
   Maailman menoa
   158
   1172
  10. Surettaa sun vuoksesi

   Minusta tuntuu, että olet jollain lailla luovuttanut elämän suhteen. Et ehkä tarkoituksellisesti, mutta pikkuhiljaa elämäsi on luiskahtanut käsistäsi.
   Tunteet
   102
   1123
  Aihe