On vain yksi maallinen elämä

Anonyymi

Raamatun Jumala, joka on ilmoittanut olevansa ainut oikea Jumala, ei anna mitään uusia "yrityksiä" ihmiselle, uuden maanpäällisen elämän muodossa. Hän antaa uuden elämän mahdollisuuden ainoastaan Jeesuksen sovitustyön kautta.

Jumalan eteen taivaaseen on mahdotonta päästä syntisäkkinä. Syntinen ihminen ei yksinkertaisesti saa lähestyä pyhää Jumalaa, eikä syntinen edes kestäisi hänen pyhässä läsnäolossaan. Siksi tarvitaan välimies Jeesus Kristus ja syntien sovitus. Jos synnit jäävät sovittamatta, tämän ainoan maallisen elämän jälkeen on päätepisteenä iankaikkinen kadotus Jumalan läsnäolosta ja hyvyydestä. Pyhänä, vanhurskaana ja oikeudenmukaisena Jumalana hän ei voi ohittaa syntejä, katsoa väärintekoja sormiensa läpi, ja olla toimittamatta oikeutta oikeudenmukaisesti.

Ja koska kaikki ovat syntiä tehneet, jomman kumman on ne maksettava, joko Jeesuksen tai ihmisen itsensä.

Jeesus tuli ja sovitti maailman synnit puolestamme, jotta meillä voisi olla rauha Jumalan kanssa. Ihmisen osaksi jää uskoa raamatussa kerrottu evankeliumi, pyytää syntinsä anteeksi ja tehdä niistä parannus. Jos sitten olemme pysyneet Jeesuksen kanssa loppuun asti, ja kun tämä ainoa elämämme päättyy, uskovalla ei ole mitään sovitettavaa eikä velkaa Jumalan edessä. Rauha Jumalan kanssa vallitsee jo tässä maallisessa ajassa ja jatkuu tuonpuoleisessa ja kerran myös uudessa maanpäällisessä paratiisissa. Tuomioitten ja "uusien elämien" sijaan uskovia siis odottavat voittopalkinnot ja ikuinen onni Jumalan yhteydessä.

Tuomiopäivä taas on Jumalan ilmoituksen mukaan tämä:

Hepr. 9:27
ihmisille on määrätty, että heidän kerran on kuoleminen, mutta senjälkeen tulee tuomio

Maallisessa kuolemassa ja sitä seuraavassa tuomiossa päädytään joko alas tuonelaan, vaivan paikkaan, odottamaan lopullista oman itsen ja koko maailman tuomiota. Vaihtoehtoisesti mennään Jumalan luokse taivaaseen, mikäli synnit on sovitettu.

Vanhurskaan eli syntinsä anteeksi saaneen iankaikkinen ilo alkaa jo tässä maallisessa elämässä ja jatkuu kuoleman jälkeen entistä paremmassa elämässä, eikä tuo ilo pääty koskaan.

Myöhemmin on luvassa vielä kaikkien ruumiillinen ylösnousemus:

Joh. 5:28-29
hetki tulee, jolloin kaikki, jotka haudoissa ovat, kuulevat hänen äänensä ja tulevat esiin, ne, jotka ovat hyvää tehneet, elämän ylösnousemukseen, mutta ne, jotka ovat pahaa tehneet, tuomion ylösnousemukseen.

Kaikki siis saavat uudenlaisen kehon, mutta kaikkia se ei hyödytä, sillä iankaikkinen kadotus pois Jumalan hyvyydestä ja rakkaudesta, tuottaa tuonelaan joutuneille syntisille iankaikkisen kärsimyksen, jossa he joutuvat kärvistelemään sovittamattomissa synneissään iankaiken.

2. Kor. 5:11
Kun siis tiedämme, niin me koetamme saada ihmisiä uskomaan

Hepr. 2:1
Sentähden tulee meidän sitä tarkemmin ottaa vaari siitä, mitä olemme kuulleet, ettemme vain kulkeutuisi sen ohitse.

Room. 11:22
Katso siis Jumalan hyvyyttä ja ankaruutta

7

153

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Upea ylistyslaulu:

   🎵

   "Yö itki murheissaan ei noussut aamukaan,
   kun Vapahtaja maailman kaatui.
   Vuodatti verensä vuoksemme ristillä,
   kirousten kaikki paino yllään.
   Viimeinen henkäys
   kun taivas katsoi pois,
   Jumalan Poika peittyi varjoon.
   Haudassa taisteltiin,
   kuolema haastettiin.
   Helvetin kaikki voima murtui.

   Maa alkoi järkkyä,
   kivi vieritettiin pois!
   Hänen rakkauttaan ei voitu kukistaa!
   Missä olet kuolema?
   Ylösnoussut Kuningas
   nujersi sinut täysin...."

   🎵

   Ikuisesti (feat. Sakari Heikkilä)
   https://www.youtube.com/watch?v=TsQ7K_JDTEE

  • Anonyymi

   Room. 3:

   22 se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta.

   23 Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla

   24 ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa,

   25 jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit

   26 jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen.

  • Anonyymi

   Jälleen syntyminen on tosiasia.
   Jumala on mielikuvitusolento, petosta, ihmisen keksimä. Henkimaailma on kyllä olemassa.
   Uskonnot ovat turhia.
   Teitä on petetty.

  • Anonyymi

   Joh.5:21-29 Sillä niinkuin Isä herättää kuolleita ja tekee eläviksi, ketä tahtoo. Sillä Isä ei myöskään tuomitse ketään, vaan hän on antanut kaiken tuomion Pojalle, että kaikki kunnioittaisivat Poikaa, niinkuin he kunniottavat Isää. Joka ei kunnioita Poikaa, se ei kunnuoita Isää, joka on hänet lähettänyt. Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään. Totisesti, totisesti minä sanon teille: aika tulee JA ON JO, jolloin kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen, ja jotka sen kuulevat, ne saavat elää. Sillä niinkuin Isällä on elämä itsessänsä, niin hän on antanut elämän myös Pojalle, niin että myös hänellä on elämä itsessänsä. Ja hän on antanut hänelle vallan tuomita, koska hän on Ihmisen Poika. Älkää ihmetelkö tätä, sillä hetki tulee, jolloin kaikki, jotka haudoissa ovat, kuulevat hänen äänensä ja tulevat esiin, ne, jotka ovat hyvää tehneet, elämän ylösnousekukseen, mutta ne, jotka ovat pahaa tehneet, tuomion ylösnousemukseen. Dan.12:1-4

  • Olipas taas huvittava avaus...

  • Tätä kohtaa jäin vähän ihmettelemää:
   ”Maallisessa kuolemassa ja sitä seuraavassa tuomiossa päädytään joko alas tuonelaan, vaivan paikkaan, odottamaan lopullista oman itsen ja koko maailman tuomiota. Vaihtoehtoisesti mennään Jumalan luokse taivaaseen, mikäli synnit on sovitettu.”

   Tarkoittaako se sitä, että viimeinen tuomio koskee vain niitä, jotka eivät ole riittävän uskovia kristittyjä?

   ”Vanhurskaan eli syntinsä anteeksi saaneen iankaikkinen ilo alkaa jo tässä maallisessa elämässä ja jatkuu kuoleman jälkeen entistä paremmassa elämässä, eikä tuo ilo pääty koskaan.”

   Oikeamielisille sitten on luvassa se niin sanottu VIP-kortti, jolla pääsee ohittamaan kaikki muut? Kenelle tarkalleen ottaen se on mahdollista? Sillä eihän kukaan niin synnitön ole, etteikö siitä joutuisi vastaamaan?
   Matt. 12:36 Mutta minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, minkä ihmiset puhuvat, pitää heidän tekemän tili tuomiopäivänä.

  • Anonyymi

   On kiva jälleensyntyä. Taas aloitetaan vauvasta elämänkoulu uudelta luokalta.
   Viemme taipumuksemme ja himommekin seuraavaan elämään. Jos kuolet fundamentalistiuskovaisena niin on varmaa että hakeudut uskovaisiin vanhempiin ja jatkat taas fundamentalistina uudessa kehossasi.
   Musikaalinen ihminen luonnollisesti i jatkaa uudessa elämässään muusikkona jne.
   Se selittää ns. ihmelapset.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Lopullinen varmistus. Suomi ja Ruotsi eivät liity Natoon

   Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon on estetty Erdoganin toimesta: https://www.is.fi/politiikka/art-2000008826412.html Tämä on pieni askel Erdogani
   Maailman menoa
   554
   3635
  2. Uskallatko laittaa tuntomerkkejä

   Samaan kommenttiin sekä itsestäsi, että kaivatustasi?
   Ikävä
   142
   2700
  3. Mitä tapahtui? Bachelor-Timo paljastaa, miksi suhde Sonjaan ajoi karille: "Ehkä ei kuitenkaan..."

   Rovaniemeltä kotoisin oleva Timo Harvey, 32, halusi sitoutua, löytää rakkauden ja asettua aloilleen. Kauden viimeisessä jaksossa Bachelor-Timo valitsi
   Bachelor
   21
   2290
  4. Stefulla taas korkki auki?

   Tästä taitaa tulla hieno päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   44
   1586
  5. Martiinan "Ikuinen rakkaus", hah hah haaa

   Onko tämä lippisressukka nyt sitten taas se ikuinen rakkaus ? ? miksi ikiteini mara on niinkin tyhmä ja nolo ?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   239
   1342
  6. Maisa Torppa miehensä kanssa lomalla

   Espanjan Alicantessa. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Vauva-jai-kotiin-Maisa-Torppa-karkasi-rakkaansa-kanssa-aikuisten-lomalle-Espanjaan-kuva
   Kotimaiset julkkisjuorut
   111
   1209
  7. Mies olet kaunis sisältä ja ulkoa

   Haluan sut omakseni. Sinä jos kuka kelpaat :)
   Ikävä
   124
   1090
  8. Zaharova yllättäisi sotilaallisesti

   Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova sanoi keskiviikkona, että Venäjän vastaus Suomen Nato-jäsenyyteen tulee olemaan luonteeltaan sotilaa
   Maailman menoa
   196
   1023
  9. Naton vastustajat pääosin kouluja käymätöntä, ja vähemmän älykästä porukkaa

   monet myös työttömiä. Paljolti samaa jengiä joka myös vastustaa koronarokotuksia, ja puolustaa venäjää. Uutiset luetaan mm. MV-lehdestä. Veikkaan ett
   Maailman menoa
   279
   895
  10. Bachelor-Tuomakselta ikävä yllätys - Hanna tyrmistyi miehen käytöksestä: "Kun kamerat sammuivat..."

   No voihan… Hanna sai kuvausten aikana Tuomaksesta lämpimän, ystävällisen ja avoimen kuvan. Kun kamerat sammuivat, kuinkas sitten kävikään... https://
   Bachelor
   13
   791
  Aihe