Yhdysvallat puolustaa jokaista tuumaa Suomen maaperästä

Anonyymi

Yhdysvallat puolustaa jokaista tuumaa Suomen maaperästä – USA:n Nato-lähettiläs antaa painavan viestin Nato-jäsenyydestä
Yhdysvaltain Nato-suurlähettiläs Julianne Smith kertoo puolustusliiton päämajassa Brysselissä Iltalehdelle, että Nato on valmis antamaan turvavakuutuksensa ja tukensa Suomelle ja Ruotsille jäsenyysprosessin aikana. Liittymiskeskusteluista ja ratifioinnista hän ennakoi sujuvaa ja nopeaa.

Yhdysvaltain Nato-suurlähettiläs Julianne Smithin mukaan Suomi ja Ruotsi pääsisivät nopeasti jäsenyysneuvotteluihin: ”Olemme jo käyneet täällä Natossa keskusteluja siitä, miten tärkeää on nopeuttaa näitä prosesseja, jos tämä toteutuu”.
Smith painottaa, että jos Suomi on Naton jäsen, Yhdysvallat puolustaa jokaista tuumaa Suomen valtion alueesta: ”Totta kai”.
Smithin mukaan valmistelussa on kyse Naton 5. artiklan alle kuuluvista sotilaallisista toimista, joilla suomalaisia ja ruotsalaisia tuettaisiin jo ennen jäsenyyttä ilman, että puolustusliitto aktivoisi viidettä artiklaansa.

Kolmekymmentä lippua hulmuaa Brysselissä puolustusliitto Naton päämajan edustalla.

Norjan, Tanskan ja Islannin liput löytyvät hevosenkengästä, samoin Viron, Latvian ja Liettuan. Julianne Smith hymyilee ja sanoo, että tilaa on Suomen ja Ruotsin lipuille.

Smith on Yhdysvaltain Nato-suurlähettiläs eli korkea-arvoisin ja vaikutusvaltaisin amerikkalainen diplomaatti, joka työskentelee Natossa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoo IL:n tietojen mukaan torstaina 12. toukokuuta aamupäivällä, että Suomi haluaa liittyä puolustusliittoon.
IL uutisoi asian viime sunnuntaina, ja maanantaina tieto levisi koko maailmaan uutistoimisto Reutersin siteerauksen ansiosta. Smith kertoo lukeneensa uutisen.

Smith sanoo, että Naton päämajassa on aistittavissa odotuksen tiivistyminen.

– Olemme kyllä kuulleet tästä päivämäärästä.
Iltalehden haastattelussa Smith arvioi Suomen mahdollista liittymistä Natoon.

Ajatus herättää hänessä innostusta.

Kun ulkoministeriö on välittänyt Brysseliin virallisen tiedon Suomen jäsenyyshalusta, Pohjois-Atlantin neuvosto kokoontuu päättämään, kutsutaanko Suomi liittymiskeskusteluihin.
Yhdysvallat tukee vahvasti Suomen hyväksymistä jäseneksi.

– Monet Washingtonissa tukevat tätä ajatusta myös sen vuoksi, mitä Suomi on jo tarjonnut Nato-liittoumalle. Läheisen kumppanuuden ansiosta opimme koko ajan helsinkiläisiltä ystäviltämme heidän syvällisestä kokemuksestaan hybriditaktiikoista, Venäjän läheisyydessä elämisestä ja uhkailutoimien kanssa selviytymisestä, Smith painottaa.

Smith edustaa Pohjois-Atlantin neuvostossa Yhdysvaltoja.

Vuonna 2021 suurvallan puolustusmenot olivat 726 miljardia dollaria. Naton muut 29 jäsenvaltiota käyttivät puolustukseensa yhteensä 324 miljardia dollaria.

”Maailmanluokan armeija”

Nato-lähettiläs korostaa, että Suomi vahvistaisi puolustusliittoa.
Suomalaiset tuovat, tai toisivat, liittoutumaan maailmanluokan armeijan. Meillä on jo ollut tilaisuuksia harjoitella Suomen joukkojen kanssa. Tämä tuntuu olevan itsestään selvää monille yhdysvaltalaisille. Toistan, että uskon monien – kaikkien – liittouman jäsenten olevan innostuneita tästä, koska meillä on jo vahva kumppanuus suomalaisten kanssa, Smith sanoo.

Smith ilmaisee Yhdysvaltain hallinnon tahdon Naton neuvostossa. Ennen nimitystään Nato-lähettilääksi Smith työskenteli ulkoministeri Antony Blinkenin vanhempana neuvonantajana. Smith arvioi, että Suomi – ja Ruotsi – kutsutaan liittymiskeskusteluihin nopeasti.

Sanoista on pääteltävissä, että kutsu lähetettäisiin Helsinkiin lähes välittömästi.

– Olemme jo käyneet täällä Natossa keskusteluja siitä, miten tärkeää on nopeuttaa näitä prosesseja, jos tämä toteutuu. Jos Ruotsi ja Suomi päättävät liittyä liittoutumaan ja esittävät siitä virallisen pyynnön, uskon, että täällä Naton sisällä aikomuksena on, että jokainen maa etsii keinoja lyhentää prosessin kestoa, Smith kertoo.

Naton päämajassa on mustavalkoinen valokuvataulu, jossa Yhdysvaltain presidentti Harry S. Truman allekirjoittaa 4. huhtikuuta 1949 Washingtonissa Pohjois-Atlantin sopimusta.

Kaksitoista demokraattista maata perusti Naton, jotta Neuvostoliitto ei pystyisi hyökkäämään niiden alueelle. Pohjoismaista Tanska, Norja ja Islanti lukeutuvat perustajamaihin. Päämajan edustalla kyhjöttää pala Berliinin muuria. Vapautta janonneet DDR:n kansalaiset mursivat sorron symbolin vuonna 1989.

Kolmekymmentä vuotta myöhemmin Venäjä on hyökännyt Ukrainaan ja vaatii itselleen uutta etupiiriä, johon kuuluvat maat eivät olisi aidosti itsenäisiä.

Suomi on vaarassa ja haluaa Natoon.

– Venäjä on uhka euroatlanttiselle alueelle ja yhteisille arvoillemme Ukrainassa käymänsä sodan vuoksi, tämän provosoimattoman konfliktin, jonka se aloitti, Smith vastaa kysymykseen Venäjän-uhasta.

40

213

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Yhdysvallat puolustaa jokaista tuumaa Suomen maaperästä – USA:n Nato-lähettiläs antaa painavan viestin Nato-jäsenyydestä

   • Anonyymi

    Ei puolusta. Suomi ei edes pääse Naton jäseneksi, koska Turkki ilmoitti hylkäänänsä jäsenhakemuksen. Natossa tarvitaan yksimielinen päätös.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei puolusta. Suomi ei edes pääse Naton jäseneksi, koska Turkki ilmoitti hylkäänänsä jäsenhakemuksen. Natossa tarvitaan yksimielinen päätös.

    Voi lapsi kulta. Hävisitte.


  • Anonyymi

   Kiitos Yhdysvallat kun autatte Suomea ja Ruotsia

   • Anonyymi

    Älä luule liikoja.


  • Anonyymi

   Venäjä on uhka euroatlanttiselle alueelle ja yhteisille arvoillemme Ukrainassa käymänsä sodan vuoksi, tämän provosoimattoman konfliktin, jonka se aloitti, Smith vastaa kysymykseen Venäjän-uhasta.

  • Anonyymi

   Iso kiitos Natomaille ja Yhdysvalloille tuesta haku prosessin ajan se on tärkeää että r.....ä ei pääse sekaantumaan meidän asioihin

  • Anonyymi

   Ei jaksaisi millään odottaa sitä sotaa, vauhtia nyt presidentti Putin siihen hommaan.

  • Anonyymi

   r.....ä istuu paskat housussa nyt loppuu se r....n sikailu. Nato varmistaa sen että r....ä ei kykene uhkaamaan meita

   • Anonyymi

    Enpä ole huomannut, että Venäjä olisi uhannut meitä millään tavalla. Suomi aloitti eu:n siivellä kauppasodan Venäjää vastaan, karkotti diplomaatteja, sulki ilmatilan, lopetti junavuorot, lopetti Olkiluodon jne. Kaikissa näissä Suomi oli aloitteellinen. Tästä huolimatta Niinistö silmät pullistuneena käski venäläisiä katsomaan peiliin.


  • Anonyymi

   Ei hyvä - mitat pitäisi ilmoittaa sentteinä kun Suomesta puhutaan. Muutenkin olisi ehkä parempi käyttää pituusmitan sijaan pinta-alaa.

  • Anonyymi

   Iso kiitos Natomaille ja Yhdysvalloille jotka auttaa Ruotsia ja Suomea hakkemus ajan

  • Anonyymi

   Hyvä USA!

  • Anonyymi

   Iso kiitos Natolle ja Yhdysvalloille tuesta

   • Anonyymi

    Joo. Kyllä kannattaa luopua itsenäisyydestä kun saadaan kaveerata USA:n koulupudokkaiden kanssa. :)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Joo. Kyllä kannattaa luopua itsenäisyydestä kun saadaan kaveerata USA:n koulupudokkaiden kanssa. :)

    Suomi ei menetä mitään vaan vahvistaa vain puolustusta. r.....n kätyreiden valehtelut ei sitä muuta miksikään. Ainoa riski olisi jäädä yksin r......ä vastaan mitä kätyrit haluaa

    EI ENÄÄ IKINÄ YKSIN


  • Anonyymi

   Myös Pohjois-Korea voi iskeä nato Suomeen.

  • Anonyymi

   Yhdysvallat puolustaa Suomen viimeiseen Suomalaiseen.

   Sen jälkeen voikin sitte paeta USA:n kamaralle.

  • Anonyymi

   Yhdysvaltain kansalaiset tulevat Suomeen sosiaalietuuksien ja ilmaisen koulutuksen perässä. Eivät ole maksaneet veroja Suomeen. Eivätkä maksa.

   NYT Hyvinvointi pakolaiset ryntäävät Yhdysvalloista Suomeen!
   Päivähoitoon 2 000 euroa kuussa, lapsen kouluttamiseen omakotitalon hinta – tästä syystä Susanna Helke ja Mary-puoliso palasivat Suomeen
   Ohjaaja Susanna Helke ja hänen amerikkalainen juristipuolisonsa Mary Morgan halusivat lastensa kasvavan mieluummin Suomessa kuin Yhdysvalloissa. Nyt heitä huolettaa, että olemme unohtaneet, miten hieno asia hyvinvointiyhteiskunta on.

   • Anonyymi

    Lesboparin menot pienenevät oleellisesti. Ja Suomi sa Yhdysvaltalaista GAY- verta perimäänsä.


  • Anonyymi

   Taloudellisesti kestämättömällä ideologisella pohjalla toimiva vanhentunut Puolustuslaitoksemme on tullut tiensä päähän.

   Nyt sen on aika astua sivuun ja tilalle otettakoon nuorekas ja dynaaminen, humaani vaihtoehto ja se on NATO!

   Good Bye Finnish Defence Force - Wellcome NATO!

   113 kansanedustajaa kannattaa Natoa - 12 kansanedustajaa haluaa liittyä venäjään.

  • Anonyymi

   #Nato maksaa vain. 55–60 miljoonaa euroa vuodessa, kun taas oman puolustuksemme ylläpitäminen yli 5 miljardia euroa joka vuosi.

   5 500 000 000 - 55 000 000 = 5 445 000 000 € säästöä/vuosi.

   Ehdottomasti Nato hoitamaan Suomen puolustusta.

   Venäjä ei ole koskaan hyökännyt, eikä tule koskaan natomaahan hyökkäämään.#

   VENÄJÄ EI OLE KOSKAAN HYÖKÄNNYT NATOMAHAAN. MIHIN SELLAINEN OMAA ARMEIJAA SIKSI ENÄÄ TARVITSISIKAAN.

   AJATELKAA SANNA MARININ TAVOIN UKRAINAN ITKEVIÄ ÄITEJÄ, ISOÄITEJÄ JA LAPSIA JA TEHKÄÄ LOPULLINEN NATOMYÖNTEINEN PÄÄTÖKSENNE!

   ILMAN SOTAISAA VÄKEÄ EI TULE SOTIAKAAN. NATOKIN ON VAIN YDINASEIN ASEISTETTU RAUHANJÄRJESTÖ!!!

   PÄÄDYTTE VARMASTI SAMAAN LOPPUTULEMAAN ETTÄ SUOMI MENEE RAUHANJÄRJESTÖ NATOON JA PIKAISESTI, KOSKA SEN JÄLKEEN SUOMI ON ABSOLUUTTISESSA TURVASSA SIELÄ, EMMEKÄ ENÄÄ KOSKAAN TARVITSE MUUTA VÄKIVALTAKONEISTOA TURVAKSEMME. :)

   Aivan mielettömät säästöt saadaan kun ei enää pidetä jälkeenjäänyttä munkkipossu armeijaamme yllä.

  • Anonyymi

   r..... n mieliset on lyöty täysin ei olisi kannattanut kehua sitä r........ä liikaa

  • Anonyymi

   "Ohjaaja Susanna Helke ja hänen amerikkalainen juristipuolisonsa Mary Morgan halusivat...."

   Tuleehan näitä muualtakin muuttajia Suomeen esimerkiksi venäjältä Pietarista Irina joka on prostituoitu ja miehensä Iigori joka nyt sattumoisin on vankilassa varastettuaan naapureidensa autoista katalysaattorit molemmat kehuat auliisti Suomen sosiaalihuoltoa ja Iigori oikein erityisesti vankilaoloja ja siellä annettua ruokaa on kuulemma lihonutkin jo Suomessa olonsa aikana puolenkymmentä kiloa..

   • Anonyymi

    Korjaus:
    Ohjaaja Susanna Helke ja hänen amerikkalainen LESBO-puolisonsa Mary Morgan halusivat....


  • Anonyymi

   Suomen tulee lakkauttaa omat Puolustusvoimansa!

   PÄÄDYTTE VARMASTI SAMAAN LOPPUTULEMAAN ETTÄ SUOMI MENEE RAUHANJÄRJESTÖ NATOON JA PIKAISESTI, KOSKA SEN JÄLKEEN SUOMI ON ABSOLUUTTISESSA TURVASSA SIELÄ, EMMEKÄ ENÄÄ KOSKAAN TARVITSE MUUTA VÄKIVALTAKONEISTOA TURVAKSEMME. :)

  • Anonyymi

   Älä unta näe. Jenkit ovat vain kiinnostuneita suomen ja Venäjän yhteisestä rajalinjasta. Ei ne meitä puolusta. Ketä jenkit ovat koskaan edes puolustaneet? Ne haluavat vain hyötyä.

   • Anonyymi

    Juuri nyt puolustavat Ukrainaa valtavalla aseavulla.
    Trollin tarkoitus on tosin vain muuttaa puheenaihetta.

    Säälittävät piippalakkien suomi versiot.


   • Anonyymi

    Puhut siis Venäjästä?


  • Anonyymi

   Iso kiitos Yhdysvalloille joka tukee meitä

  • Anonyymi

   Hyvä että meillä on supervallan tuki r....n aggressiota vastaan

  • Anonyymi

   Kiitos Yhdysvallat tursta

  • Anonyymi

   Kyllä, toista se oli Vietnamissa, jenkit kävi
   rehtiä tuhoamis-sotaa. Hyviä tyyppejä,
   eiku kimppaan heidän kanssaan.

  • Anonyymi

   Poliitikot, viranomaiset ja media ovat jälleen kerran valehdelleet törkeästi koko Suomen kansalle omassa keskinäisessä salaliitossaan. Mutta tällä kertaa poliitikot aloittivat omien käsiensä pesun ja kansan syyttelyn jo aivan ennätys nopeasti heti samana päivänä, kun valtiojohto ilmoitti 12.5.2022 oman myönteisen Nato-kantansa. Poliitikot valehtelevat viesteissään, että kansa olisi muka itse halunnut Natoon. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kehtaa jopa kirjoittaa: “Kansalaiset vievät Suomen Natoon.”

   Täyttä valetta! Aivan kuten tämä koko Arkadianmäen poliittinen teatteri, jonka sätkynukkeina nämä globalistien omistamat ja korruptoimat isänmaanpetturi poliitikkomme siellä näyttelevät omia roolejaan. Poliitikot kyllä tietävät, että Natosta seuraa sota, mutta sitähän he nimenomaan Suomeen tässä hakevatkin. Natoon liittymisen kautta päättäjillämme voi myös olla paremmat mahdollisuudet vältellä tulevia kansanmurhasyytteitä näistä heidän tekemistä aiemmista rikoksista ihmisyyttä ja suomalaisia vastaan tämän koronarokote kansamurhan osalta.

   Kansalta ei ole kysytty Naton suhteen yhtään mitään. Suomen kansa haluaisi vain elää rauhassa ja pysyä sillä rauhan ja sotilaallisen liittoutumattomuuden tiellä, jolla jo pitkään olimmekin varsin hyvin pärjänneinä. Kiitos Jumalan ja suoraselkäisempien poliitikkojemme, jotka sotiemme jälkeen vielä rakastivat maatamme, välittivät kansastamme ja aloittivat maamme jälleenrakennustyöt.

  • Anonyymi

   Mm. Turkki on nyt käyttänyt vetoa Suomea ja Ruotsia vastaan, johtuen terrorismikytkennöistä, että realiteetit on nyt siinä, että olemme sodassa Venäjää vastaan - milloin, sitä ei tiedä, mutta Venäjä valitsee vahvistuneen aseman ja sitten.
   Ruotsin kuuluu nyt vahvistaa puolustustaan ja Suomen saada puolustusliitto täysipainotteisesti. Kuolleita ja pysyvästi poishaavoittuneita tulee tommonen kolme miljoonaa sotilasta, ja siviilien määrä riippuu Venäjästä.
   Tämä on nyt se aika jota elåämme, ja syntimme meidät tuomitsi.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Ei puolusta, jos Suomi ei ole Natossa.
   Suomen tulee ensin luovuttaa Turkin vastaiset terroristinsa Turkille, ja katsoa sitten, hyväksyykö Turkki anteeksipyynnön - terroristiensa majoittaminen on osallisuutta terrorismiin Turkkia vastaan.
   Ruotsi taas on täysin persellään, eikä Turkki tule heitä ottamaan Natoon. Ruotsissa asiat saatava kuntoon ensin, ja se vaatii sisällissotaa.
   Suomella on kaksi valintaa, jos ensin riskeeraa Turkin vastauksen odottelun, ja ne ovat omat ydinaseet tai Euraasia. Suomi tarvii, Natolta tai ilman, ydinaseen, jos Euraasia ei miellytä, joka sekin on siedettävä valinta, kun on Kiinakin tukena, josta tulee kohta planeetan suurin taloudellinen ja sotilaallinne mahti. Euraasia tulee olemaan iso juttu.

   • Anonyymi

    Ihme löpinää.
    Ydinase-höpöttely on aivan päätöntä, Suomi ei tarvitse ydinasetta mihinkään. Ja miten ydinase on muka vaihtoehto Euraasialle, joka on nimi maapallon isoimmalle mantereelle??!


  • Anonyymi

   Ei puolusta. Aloittajalla on naiivia toiveajattelua.

   • Anonyymi

    Voi lapsikulta. Pieni mieli ei vielä ymmärrä näin vaikeita asioita. Ei pelkästään Usa, vaan kaikki 32 rauhanliiton maata puolustavat.


  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Lopullinen varmistus. Suomi ja Ruotsi eivät liity Natoon

   Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon on estetty Erdoganin toimesta: https://www.is.fi/politiikka/art-2000008826412.html Tämä on pieni askel Erdogani
   Maailman menoa
   568
   4253
  2. Uskallatko laittaa tuntomerkkejä

   Samaan kommenttiin sekä itsestäsi, että kaivatustasi?
   Ikävä
   149
   3074
  3. Mitä tapahtui? Bachelor-Timo paljastaa, miksi suhde Sonjaan ajoi karille: "Ehkä ei kuitenkaan..."

   Rovaniemeltä kotoisin oleva Timo Harvey, 32, halusi sitoutua, löytää rakkauden ja asettua aloilleen. Kauden viimeisessä jaksossa Bachelor-Timo valitsi
   Bachelor
   22
   2613
  4. Stefulla taas korkki auki?

   Tästä taitaa tulla hieno päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   2111
  5. Maisa Torppa miehensä kanssa lomalla

   Espanjan Alicantessa. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Vauva-jai-kotiin-Maisa-Torppa-karkasi-rakkaansa-kanssa-aikuisten-lomalle-Espanjaan-kuva
   Kotimaiset julkkisjuorut
   147
   1589
  6. Martiinan "Ikuinen rakkaus", hah hah haaa

   Onko tämä lippisressukka nyt sitten taas se ikuinen rakkaus ? ? miksi ikiteini mara on niinkin tyhmä ja nolo ?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   264
   1577
  7. Bachelor-Tuomakselta ikävä yllätys - Hanna tyrmistyi miehen käytöksestä: "Kun kamerat sammuivat..."

   No voihan… Hanna sai kuvausten aikana Tuomaksesta lämpimän, ystävällisen ja avoimen kuvan. Kun kamerat sammuivat, kuinkas sitten kävikään... https://
   Bachelor
   15
   1504
  8. Mies olet kaunis sisältä ja ulkoa

   Haluan sut omakseni. Sinä jos kuka kelpaat :)
   Ikävä
   125
   1195
  9. Zaharova yllättäisi sotilaallisesti

   Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova sanoi keskiviikkona, että Venäjän vastaus Suomen Nato-jäsenyyteen tulee olemaan luonteeltaan sotilaa
   Maailman menoa
   218
   1179
  10. Naton vastustajat pääosin kouluja käymätöntä, ja vähemmän älykästä porukkaa

   monet myös työttömiä. Paljolti samaa jengiä joka myös vastustaa koronarokotuksia, ja puolustaa venäjää. Uutiset luetaan mm. MV-lehdestä. Veikkaan ett
   Maailman menoa
   304
   1028
  Aihe