Venäjän voiton päivä Kuopion hiippakunnan piispan silmin

Anonyymi

Vieraana: Venäjän raiskaaja-armeija viettää Voitonpäivän juhlaa

Tänään koko maailma seuraa Moskovan Punaisella torilla pidettäviä Voitonpäivän juhlia. Mutta mitä Venäjä nyt juhlii? Vanhan vastauksen mukaan voittoa Hitlerin Saksasta ja kansallissosialismista. Puna-armeijan sotamarsalkka Georgi Žukov otti vastaan saksalaisten kollegojensa allekirjoittaman antautumisen Berliinissä 9.5.1945, kolme minuuttia yli puolen yön.

Totuus on, että Neuvostoliitto kärsi hirvittävästi sekä Hitlerin hyökkäyksestä että Natsi-Saksan kukistamisesta. Tosin sitä ennen se pelasi Hitlerin kanssa härskisti yhteen solmimalla Molotov-Ribbentrop-sopimuksen ja valloittamalla Baltian maat ja Itä-Puolan. Suomi säilyi itsenäisenä sotimalla.

PRESIDENTTI Vladimir Putinin tarkoituksena oli ehkä tuoda tänä vuonna Voitonpäivän kertomuksen jatko-osa: voitto uhkaavasta Ukrainasta, joka on riisuttu natseista ja omasta armeijasta. Mutta millaista sotasaalista Venäjä nyt juhlii lännen silmin?

Suurta petosta, sillä se oli jo vuoden päivät suunnitellut hyökkäystä, ja joulukuusta alkaen vain näytteli etsivänsä ratkaisuja diplomatian keinoin.

Hyökkäyssotaa, jolla ei ole pienintäkään oikeutusta kansainvälisen oikeuden tai yleisen moraalin näkökulmasta. Valehtelemisen kulttuuria, jossa valtion johto valehtelee systemaattisesti itselleen, kansalleen ja koko maailmalle.

Ajautumista roistovaltioksi, jossa talouspakotteet romahduttavat taloutta ja kurjistavat kansalaisten elämää. Ja samalla ajautumista poliisivaltioksi, joka joutuu kapinan pelossa yhä jyrkemmin rajoittamaan omien kansalaisten perusoikeuksia.

Sotilaskunnian rappiota, sillä Venäjän armeijan sotilaat ovat ryöstäneet, kiduttaneet, raiskanneet ja tappaneet siviilejä järjestelmällisesti. Ryöstösaaliiksi on kelvannut viljaa, viinaa, traktoreita ja kodinkoneita. Pommitusten kohteiksi ovat kelvanneet siviilit, kodit, sairaalat, kirkot ja ydinvoimalat.

Vastenmielisimpiä ovat uutiset joukkoraiskauksista. Sekä YK:n että paikallisten psykologien mukaan venäläissotilaat raiskaavat joukolla ja pakottavat lähiomaiset katsomaan häväistystä. Joissakin tapauksissa uhrit on tapettu. Paatuneinkaan putinisti ei voi pestä puhtaaksi näitä syntejä ja rikoksia. Todistusaineisto on musertava. Raakuudet ovat systemaattisia, niitä ei voi selittää yksittäisten sotilaiden hairahduksiksi. Ne ovat mädän järjestelmän mätiä hedelmiä.

Putin olisi voinut määrätä tutkinnan esimerkiksi Butshassa toimineen 64. motorisoidun jalkaväkiprikaatin toimista. Tutkinnan sijasta hän palkitsi sen.

IKÄVÄ KYLLÄ, DEMOKRATIAA ja ihmisoikeuksia joudutaan joskus puolustamaan myös asein. Ukrainalla on oikeus puolustautua. Jos länsimaille puheet demokratiasta, ihmisoikeuksista ja oikeusvaltiosta ovat muutakin kuin tuuleen huutelua, ne auttavat nyt Ukrainaa sekä humanitaarisesti että aseellisesti. Tässä Puola on näyttänyt johtajuutta, Saksa kompuroi.

Suureen uhoon ei silti ole syytä. Oikeutettu puolustajakin särkyy aina, myös moraalisesti. Hän joutuu sammuttamaan myötätuntonsa, tappamaan hyökkääjän ja osallistumaan vihan ja kuoleman kulttuuriin. Oikeutettukin sota on aina tragedia.

TÄNÄÄN MAAILMA KATSOO Venäjän raiskaaja-armeijan irvokasta näytelmää halveksien. Kerran tulee aika, jolloin se tekijät ja tukijat tekevät tiliä Kaikkivaltiaan kasvojen edessä. Silloin he eivät selviä valehtelemalla.

Kirjoittaja on Kuopion hiippakunnan piispa.
https://www.savonsanomat.fi/paakirjoitus-mielipide/4588478

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tästä valheellisesta sairaasta viha puheesta pitäisi tehdä rikosilmoitus. Nämä kirkon miehet ovat ihan samassa sota nato psykoosissa. Mikä vaivaa? Ei ole normaalia puhetta. Pelottaako joku asia heihin liittyvää? Vatikaani on satanistinen. Tulee ilmi paljon muutakin. Samaa on muissakin kirkoissa.
   Toistavat median harhaisia uutisointia asoista joista eivät todellakaan tiedä.
   Kun totuus tulee mitä seuraa medialle ym. Palstat on täynnä moukkamaista alatyylistä ja vihaa ja harhaisia juttuja.

   • Anonyymi

    Sitä saa mitä tilaa.


   • Paatut putinisti yrittää pestä puhtaaksi noita syntejä ja rikoksia syytämällä niistä kertovaa piispaa valehtelusta ja uhkailemalla rikosilmoituksella, jota hän ei tietenkään tee, koska piispan kertomat asiat ovat totta.


   • Anonyymi

    Sinä kerettiläinen olet saatanan asialla kun puolustat lastenraiskaaja-armeijan johtajaa ja pahuutta.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia miksi soitit torstaina Stefanil ja pyysit käymään kun muka olet ahdistunut.?

   Oliko asia suunniteltu, kun pyysi käymään ja varmasti tiesi et miten Stefan asiaan suhtautuu.Oliko myös Seiskan toimittaja pyydetty tarkoituksella pai
   Kotimaiset julkkisjuorut
   134
   3128
  2. Stepuli itkee facessa

   Haluaisin pyytää julkisesti karseaa käytöstäni anteeksi lähimmiltä, naapureilta ja etenkin Sofialta! Ei ole missään olosuhteissa hyväksyttävää käyttä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   156
   2872
  3. Martina oli sarjassaan tänään 32.

   Mutta eikö pyöräily ja uinti ole vahvempia hänellä kuin juoksu? Aikaa on vielä harjoitella ennen Frankfurtin kisoja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   232
   2056
  4. Sofia oli ainoastaan rahan takia suhteessa Stefanin ja Nikon kanssa.

   Järkyttävää miten Sofia on käyttänyt hyväksi näitä molempia miehiä ja rahat loppu niin vain haukkumiset tullut kiitokseksi heille.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   311
   1768
  5. Suomi teki typeryyttään Venäjästä nyt konkreettisesti vihollisen, jota se ei aiemmin ollut.

   Venäjä ei ole uhannut Suomen turvallisuutta, eikä Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti ole signaloinut minkäänlaista uhkaa Suomelle. Se "uhka" luotii
   Maailman menoa
   704
   1683
  6. Voi kun menisi nyt Stefan katsoo tyttären uutta ponia, viettäisi aikaa hänen kanssa.

   Aika parantaa kaiken ja meillä kaikilla on elämässä vastoinkäymisiä ja yli kyllä pääsee ainakin ajan kanssa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   134
   1501
  7. Minä menetän sinut kokonaan

   Siksi olen paniikissa, sekaisin ja surullinen. Taitaa olla jonkinasteinen stressitila päällä. Toivottavasti sinulla on kaikki hyvin.
   Ikävä
   62
   1256
  8. Uskomatonta miten "kassatyttö Sannasta" tuli hetkessä kuoleman kauppias.

   Demarit on kautta historian olleet "takinkääntäjien"mestariluokkaa kokoomuksen hihassa kiinni. Sannan arviointikyky petti täysin Naton suhteen, Brysse
   Maailman menoa
   371
   1179
  9. Onpas Martina valinnut sopivan laulun

   Storyssa kun Isben poni tulee, " älä vie lapsuuttani pois." Äiti se lähtee mieluummin panopuuksi hotelliin, kuin viettäisi senkin ajan lastensa kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   116
   1043
  10. Sofia juoksi huvikseen puolimaratonin 10min nopeammin kuin Martina

   Siinä se nyt sitten nähtiin... Hahhaaa... Sofia ei ole kulkenut missään "harjoitusleireillä" ja heitti kylmiltään 10 minsaa nopeamman ajan puolimarato
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   1032
  Aihe