Katsopa peiliin

Anonyymi

Yhdistyneiden kuningaskuntien Boris Johnsonin ja Niinistön tiedotustilaisuus pättyi äsken. UK-Ruotsi-Suomi "mini-NATO:n" lisäksi parasta antia oli Niinistön päällikkömäinen tiukkuus ja suorasanaisuus: "Te aiheutitte tämän itse, katsokaa peiliin!" kun häneltä kysyttiin Venäjän suhtautumista Suomen mahdolliseen Nato-jäsenyyteen

"You caused this. Look into a mirror." Jäänee lauseena elämään Suomen poliittiseen historiaan.

29

117

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   USA = Nato on hyökännyt euroopaan sotansa usa on sotinut aina toisten maalla. Natolla on vaikutusvaltaiset kätyrinsä liki joka halinossa.

   • Olet ilmeisesti lukenut vain venäläisiä uutisia. Tosiasiassahan se on Venäjä, joka sotii Euroopassa naapurimaassaan ja yrittää tehdä siellä kansanmurhaa.


   • Anonyymi

    Vain hörhöt luulevat Naton olevan sama asia kuin USA.


  • Anonyymi

   jää fistoriaan, typeryys lausuntona, jolla ei merkitystä muuten kuin että se kuvaa suomen hallinnon likinäköistä politiikkaa yleensäkin....

   • Anonyymi

    Sattuvasti sanottu, nimittäin likinäköinen näkee hyvin kauas...


  • Anonyymi

   Kylläpä on viime kuukausina Niinistö vanhentunut, on harmaa ja ihan vanhan käppänä ukon näköinen.

   • Anonyymi

    Entäs Putin sitten, toinen jalka haudassa ja vasen käsi kohta tipahtaa.


  • Anonyymi

   Putin tuo vanha mielisairas mies luultavasti alkaa ymmärtämään muutamien kuukausien aikana mitä oikeasti on tullut tehtyä .

   Venäjällä oli kaikki työkalut menestyä jatkossa välttävästi kauppa kukoisti ihmiset olivat jotensakin tyytyväisiä ja tulevaisuudessa ei näkynyt mitään suuria vatsoinkäymisiä.

   Putin vähämielinen valtion päämies pilasi kaiken narsismillaan ja halullaan olla joku nykyajan mielikuvus tsaari .

   Venäjän valtion talous tuhottu kaikki suhteet ulkomaisiin kauppakumppaneihin tuhottu ulkopolitiikkaa ei enään edes ole diplomatiasuhteet luottamus kaikki tuhottu koko venäläisten tulevaisuus tuhottu .

   Ja kaikki vain muutamassa kuukaudessa ....laittaa ajattelemaan kuinka hauras isokin maa voi olla kun tarpeeksi mielenvikainen kaveri laitetaan sen johtoon no ei ole ensimmäinen kerta historiassa kun vähämielinen johtaja tuhoaa maansa mutta kyllä Putin on ylivoimaisesti sen tehnyt nopeiten mitä minä historiaa tunnen.

  • Anonyymi

   Naton tuhoisat vaikutukset Suomelle eivät rajoitu suinkaan sodan riskiin, Ukrainan tilanteen laajeneminen kun voi helposti johtaa tilanteen eskalaatioon ja jopa maailman ydintuhoon. Tämä tilanne on varsin mahdollinen, sillä USA:n pyrkimys on vyöryä kohti Venäjää ja tuhota se.

   Venäjä kyllä tajuaa, että USA pyrkii ensin Venäjän naapurimaihin Naton avulla, jonka jälkeen se aikoo aloittaa Venäjän vastaisen toiminnan, pyrkien tuhoamaan Venäjän kaikin mahdollisin keinoin. USA pyrkii taloussotaan, pakotteiden avulla ja se pyrkii myös tuottamaan propagandaa, jonka pyrkimyksenä on saada länsimieliset globalistit valtaan Venäjällä.

   Tätä Venäjä ei tule hyväksymään ja Venäjällä on sanottu suoraan, että pyrkimykset tuhota Venäjä johtavat ydinsotaan ja maailman tuhoutumiseen, sillä maailman ilman Venäjää ei ole vaihtoehtona. Juuri tämän takia asetelma, jossa Venäjän olemassaoloa ei hyväksytä ja tunnusteta juuri sellaisena kuin se on, on todella vaarallista, koska lännessä ei hyväksytä sitä olemassa olevaa tosiasiaa, että pääosa maailman maista ei hyväksy lännen rappioarvoja, kuten lännen demokratiaa, jossa valtamedia nostaa idiootit valtaan.

   Oikea suhtautuminen muihin maihin on se, että niiden erilainen johtotapa ja niiden arvot hyväksytään sellaisina, kuin ne ovat, mikä on ehdoton edellytys toimiville, globaaleille suhteille ja rauhaisalle yhteiselolle

   • Anonyymi

    Venäjä ei ole koskaan hyökännyt Naton jäsenvaltioon. Miksi yhtä-äkkiä tilanne muuttuisi radikaalisti jos Naton jäseneksi tulee pari maata lisää?


   • Anonyymi

    Tämä siis suora lainaus Kremlin ”Valehtelijoiden käsikirjan” luvusta Kuinka selitän kansalaisille katastrofaalisen typeryyteni.


   • Anonyymi

    Lännen "arvoja" ei todellakaan suvaita monessa muussa maailmankolkassa. Ja tämä lännen kerskakulutus tulee tuhoamaan maapallon joka tapauksessa. Ei luonto kuluttajia kestä.
    Turha on muita kansoja yrittää samanlaisiksi irtosuhteiksi, homppeleiksi ja luonnontuhoajiksi koulia. Jokainen kansakunta tavallaan, ei siihen jenkkien nokkaa tarvii työntää eikä eu-jatkeensakkaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Venäjä ei ole koskaan hyökännyt Naton jäsenvaltioon. Miksi yhtä-äkkiä tilanne muuttuisi radikaalisti jos Naton jäseneksi tulee pari maata lisää?

    suomi ärsytti Venäjää pressan johdolla ja muuttui naton myötä vihollisvaltioksi.


   • "Naton tuhoisat vaikutukset Suomelle eivät rajoitu suinkaan sodan riskiin, Ukrainan tilanteen laajeneminen kun voi helposti johtaa tilanteen eskalaatioon ja jopa maailman ydintuhoon. Tämä tilanne on varsin mahdollinen, sillä USA:n pyrkimys on vyöryä kohti Venäjää ja tuhota se."

    USA:n pyrkimys on heikentää Venäjää niin, ettei se enää voi hyökätä naapurimaihinsa. Ja tämä on seurausta Venäjän imperialistisesta hyökkäyksestä Ukrainaan.

    "Venäjä kyllä tajuaa, että USA pyrkii ensin Venäjän naapurimaihin Naton avulla, jonka jälkeen se aikoo aloittaa Venäjän vastaisen toiminnan, pyrkien tuhoamaan Venäjän kaikin mahdollisin keinoin."

    Vainoharhaista höpinää. Venäjän naapurimaat ovat itse hakeutuneet NATO:n jäseniksi päästäkseen turvaan Venäjältä ja alussa USA esim. vastusti Baltian maiden pääsyä NATO:n jäsenksi, mutta myöntyi eurooppalaisten maiden painostuksen vuoksi. Eikä USA:nkaan tavoite ole tuhota Venäjää, vaan heikentää sitä niin, ettei se enää pystyi tai haluaisi hyökätä naapurimaihinsa.

    "USA pyrkii taloussotaan, pakotteiden avulla ja se pyrkii myös tuottamaan propagandaa, jonka pyrkimyksenä on saada länsimieliset globalistit valtaan Venäjällä."

    Pakotteita Venäjälle on asetettu vain sen omista rikollisista toimista. USA todellakin toivoi niin kuin kaiki muutkin, että kaupankäynnillä Venäjä ymmärtäisi, että rauhanomainen elo on paljon tärkeämpää kuin imperialistiset valloitukset naapurimaissa.

    "Tätä Venäjä ei tule hyväksymään ja Venäjällä on sanottu suoraan, että pyrkimykset tuhota Venäjä johtavat ydinsotaan ja maailman tuhoutumiseen, sillä maailman ilman Venäjää ei ole vaihtoehtona. Juuri tämän takia asetelma, jossa Venäjän olemassaoloa ei hyväksytä ja tunnusteta juuri sellaisena kuin se on, on todella vaarallista, koska lännessä ei hyväksytä sitä olemassa olevaa tosiasiaa, että pääosa maailman maista ei hyväksy lännen rappioarvoja, kuten lännen demokratiaa, jossa valtamedia nostaa idiootit valtaan."

    Buahhahhhaaaa. Venäjällähän ne vasta fasistiset rappioarvot ovat vallalla. Ja jokainen näkee , että johdossa on idiootti, joka luuli, että Venäjä voisi muutamassa päivässä vallata Ukrainan, asettaa sinne fasistisen hallinnon ja tehdä kansanmurhan ja poistaa ukrainalaisuuden, jopa sen kielen ja tehdä Venäjästä imperiumin.

    "Oikea suhtautuminen muihin maihin on se, että niiden erilainen johtotapa ja niiden arvot hyväksytään sellaisina, kuin ne ovat, mikä on ehdoton edellytys toimiville, globaaleille suhteille ja rauhaisalle yhteiselolle."

    Ja sitä juuri Venäjän fasistinen hallinto ei hyväksynyt Ukrainan kohdalla, vaan hyökkäsi sinne tekemään kansanmurhaa ja hävittämään ukrainalaisuuden. Ja nyt on maksun aika tuosta rikoksesta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lännen "arvoja" ei todellakaan suvaita monessa muussa maailmankolkassa. Ja tämä lännen kerskakulutus tulee tuhoamaan maapallon joka tapauksessa. Ei luonto kuluttajia kestä.
    Turha on muita kansoja yrittää samanlaisiksi irtosuhteiksi, homppeleiksi ja luonnontuhoajiksi koulia. Jokainen kansakunta tavallaan, ei siihen jenkkien nokkaa tarvii työntää eikä eu-jatkeensakkaan.

    "Lännen "arvoja" ei todellakaan suvaita monessa muussa maailmankolkassa. Ja tämä lännen kerskakulutus tulee tuhoamaan maapallon joka tapauksessa. Ei luonto kuluttajia kestä."

    Mutta Venäjän paljon saastuttavamman teollisuuden ja tavan elää kestää?

    "Turha on muita kansoja yrittää samanlaisiksi irtosuhteiksi, homppeleiksi ja luonnontuhoajiksi koulia. Jokainen kansakunta tavallaan, ei siihen jenkkien nokkaa tarvii työntää eikä eu-jatkeensakkaan."

    Venäjällä on suhteessa aivan yhtä paljon homoseksuaaleja kuin muissakin maissa, mutta siellä avioerot, abortit ja rikokset ovat paljon yleisempiä. Ja suhteessa väkilukuun se saastuttaa luontoa aivan valtavasti verrattuna länsimaihin.

    Mitään moraalista ylemmyyttä Venäjällä ei siis ole verrattuna länsimaihin, päinvastoin. Nykyisin se on myös kansaansa sortava fasistinen sotakiimainen kleptokraattinen diktatuuri.


  • Anonyymi

   Putin voi todellakin katsoa peiliin ja onnitella sieltä katsovaa hahmoa koko tilanteesta.

  • Anonyymi

   Suomen talous ei tule myöskään kestämään sitä kehitystä, jonka Nato aiheuttaisi. Oikeastaan ainoa syy, miksi Venäjä ei torjuisi Naton laajenemista Suomeen ja Pietarin porteille on se, että Venäjä tiedostaa kykenevänsä tuhoamaan Nato-Suomen muutenkin, kuin sotilaallisesti. Suomen talous on normaalitilanteessa vahvasti riippuvainen Venäjästä ja Suomi ei kykene saamaan aikaan talouskasvua, jos tuhoamme Venäjän kaupan liittymällä Natoon.

   Tämä johtaa nopeaan velkaantumiseen ja kun samaan aikaan Venäjä avaa itärajan massamaahanmuutolle kehitysmaista, niin lopputulos on se, että Suomen talous tuhoutuu talouskasvun hyytyessä ja talouttamme kestämättömästi rasittavan maahanmuuton räjähtäessä käsiin. Venäjä voi esimerkiksi kieltää Suomea käyttämästä Saimaan kanavaa, mikä olisi tuho, erityisesti keskisen ja itäisen Suomen teollisuudelle, jonka vientikuljetukset ovat riippuvaisia Saimaan kanavasta ja Saimaan syväväylillä kulkevista laivakuljetuksista.

   Jos nämä kuljetukset joudutaan viemään ratoja tai maanteitä pitkin, nousevat kuljetushinnat moninkertaisiksi ja tätä ei teollisuutemme kilpailukyky kestä. Erityisen tuhoisaa viennillemme ovat edullisen energian ja raaka-aineiden hintojennousu, joka johtuu energian tuonnin lopettamisesta Venäjältä. Kun myös monet raaka-aineet ovat kallistuneet kestämättömästi vientikieltojen takia, niin ei tätä tilannetta taloutemme kestä ja ainoa tapa lopettaa tämä taloutemme tuho on lopettaa Venäjältä tuotavien tuotteiden boikotointi.

   Jos Suomi menee Natoon, niin kestämättömästä hintatasosta tulee normi ja tämä on yksiselitteisesti niskalaukaus Suomelle ja maamme taloudelle.

   • "Suomen talous ei tule myöskään kestämään sitä kehitystä, jonka Nato aiheuttaisi."

    Suomen NATO-jäsenyys lisää investointeja Suomeen, koska ne ovat täällä turvassa.

    "Oikeastaan ainoa syy, miksi Venäjä ei torjuisi Naton laajenemista Suomeen ja Pietarin porteille on se, että Venäjä tiedostaa kykenevänsä tuhoamaan Nato-Suomen muutenkin, kuin sotilaallisesti. Suomen talous on normaalitilanteessa vahvasti riippuvainen Venäjästä ja Suomi ei kykene saamaan aikaan talouskasvua, jos tuhoamme Venäjän kaupan liittymällä Natoon."

    Venäjä itse tuhosi kauppansa Suomen kanssa hyökkämällä Ukrainaan.

    "Tämä johtaa nopeaan velkaantumiseen ja kun samaan aikaan Venäjä avaa itärajan massamaahanmuutolle kehitysmaista, niin lopputulos on se, että Suomen talous tuhoutuu talouskasvun hyytyessä ja talouttamme kestämättömästi rasittavan maahanmuuton räjähtäessä käsiin. Venäjä voi esimerkiksi kieltää Suomea käyttämästä Saimaan kanavaa, mikä olisi tuho, erityisesti keskisen ja itäisen Suomen teollisuudelle, jonka vientikuljetukset ovat riippuvaisia Saimaan kanavasta ja Saimaan syväväylillä kulkevista laivakuljetuksista."

    Suomi itse asiassa tarvitsee maahanmuuttoa säilyttääkseen elintasonsa, joten meidän omista kotouttamistoimista riippuu, kuinka hyvin saisimme nuo maahanmuuttajat integroitua suomalaiseen työelämään. Ja vaikka toki taloudellisesti kärsimme Venäjän kaupan loppumisesta, se on sittenkin pieni hinta vapaudesta ja siitä, etteivät venäläiset sotilaat polttouuneineen pääse tänne tappamaan, ryöstämään, raiskaamaan ja kiduttamaan.

    "Jos nämä kuljetukset joudutaan viemään ratoja tai maanteitä pitkin, nousevat kuljetushinnat moninkertaisiksi ja tätä ei teollisuutemme kilpailukyky kestä. Erityisen tuhoisaa viennillemme ovat edullisen energian ja raaka-aineiden hintojennousu, joka johtuu energian tuonnin lopettamisesta Venäjältä. Kun myös monet raaka-aineet ovat kallistuneet kestämättömästi vientikieltojen takia, niin ei tätä tilannetta taloutemme kestä ja ainoa tapa lopettaa tämä taloutemme tuho on lopettaa Venäjältä tuotavien tuotteiden boikotointi."

    Venäjältä tulevien tuotteiden boikotointi lopetetaan sitten, kun Venäjä on vetänyt joukkonsa Ukrainasta sotimasta ja on maksanut Ukrainalle korvaukset aiheuttamistaan tuhoista.

    "Jos Suomi menee Natoon, niin kestämättömästä hintatasosta tulee normi ja tämä on yksiselitteisesti niskalaukaus Suomelle ja maamme taloudelle."

    Venäjä yritti tuota niskalaukausta taas yhdessä sotilaallisesti riippumattomassa naapurimaassaan, mutta me emme aio jäädä seuraavaksi uhriksi, vaan littymme NATO:on.


  • Anonyymi

   Niinistön vahva historiaan jäävä viesti Venäjälle:
   Nyt on sodan kasvot
   Katso Putin peiliin.

  • Anonyymi

   Miksi syyttää toisia? Eihän he mitään tehneet maallemme.

   • Anonyymi

    Venäjä ei tehnyt Suomelle yhtään mitään. Suomi yksin teki päätöksen katkaista suhteet ja liittyä Venäjän vihollisleiriin. Historian opetukset unohtuivat parissa sukupolvessa. Samoin unohtui sananlasku "pidä ystävät lähellä ja viholliset, jos niitä välttämättä täytyy olla, kaukana". Paasikivi kirjoitti päiväkirjaansa: "Suomen kansa on poliittisesti vähälahjainen kansa".


  • Anonyymi

   On kyllä asiantuntematonta paasausta pitkät rivit jos USA olisi joskus halunnut tuhota venäjän se olisi onnistunut helposti silloin kun NL kaatui omaan mahdottomuuteensa ja maa oli täysin sekainen .
   Mutta mitä USA teki oli nostamassa venäjää jaloilleen muun lännen kanssa investoi osti teki sopimuksia ja näin venäjä nostettiin itse aiheuttamastaan suostaan ylös vain että se taas savijaloillaan hyökkäilee ja sotii vieraissa valtioissa naapurissaan

   Sille on tehtävä nyt alkuunsa loppu ettei käy niin kuin Hitlerin ja Stalinin kanssa jotka aloittivat toisen maailmansodan aseveljinä hyökkäämällä Puolaan ja jakamalla Euroopan etupiireihinsä.

   Putin on nyt pysäytettävä alkuunsa ja niin on onneksi käymässä sentäs jotain on historiasta opittu Nato on tuonut rauhan jäsenilleen Euroopassa jo 70 vuotta se on kyntensä täällä näyttänyt rauhanliikkeenä .

   Suomi ei ole taloudellisesti venäjästä mitenkään riippuvainen venäjän tavaravienti Suomesta on vain vaivaiset 5,4 % joten siltäkin osin Suomi on ollut hyvin viisas ja kauaskatsoinen emme ole siis taloudellisesti mitenkään riippuvainen venäjästä .

   Muutenkin nuo paasaukset ovat täyttä propagandaa vinoutuneella ajattelulla miksi ihmeessä alistuisimme uhkailulle tai kiristykselle jota venäjän suunnasta on tullut jo ihan tarpeeksi Suomettumisen aikaan emme kai halua sitä 30 vuoden takaista aikaa takaisin kun olemme jo osa länttä EU:ta ja nyt kohta myös läntisen puolustusliiton jäsen johon kuuluu jo melkein koko Eurooppa entisten itäplokin maatkin.

   Euroopassa venäjän Natoon kuulumattomia rajanaapureita taitaa olla enään valkovenäjä joka on venäjän alusmaa ja päätäntävallassa sitten on Ukraina joka ei alusmaaksi suostunut siellä venäjä käy asian vuoksi raakaa hyökkäyssotaa ja Suomi jota on venäjän mediassa rummutettu venäläisten kansanmurhan tekijöiksi ja natsien ihailijakansaksi ei tarvitse olla Einstein johtopäätöksille menemmekö Natoon koska nuo edellämainitut syyt venäjä ilmoitti myös hyökkäykselleen Ukrainaan.

   • Anonyymi

    Venäjällä oli heikoimmillaankin 1990-luvulla turvanaan Neuvostoliiton ydinaseet. Jeltsin oli Usan mieleinen presidentti mutta ei Venäjän kansan mieleinen. Venäjä olisi 1990-luvulla pommitettu maan tasalle, mikäli Putin olisi ollut presidenttinä eikä Venäjällä olisi ollut turvanaan ydinaseita.


  • Anonyymi

   Luojan kiitos kun meillä ei ole nyt Haloskaa pressana.

   • Anonyymi

    Vielä parempi kun USA:ssa ei enää Trumppi pressana - sehän ois torpannut Venäjä-pakotteet ja Suomen Nato-aikeetkin!


   • Anonyymi

    Amen!


  • Anonyymi

   Sanatarkasti Niinistö sanoi "look at the mirror" = "katso peiliä" (eikä siitä heijastuvaa kuvajaista), mutta kaikki toki ymmärsivät mitä hän yritti sanoa. Eli tarkoitti "look in the mirror".

  • Anonyymi

   Niinistön puhe, jossa hän lausuu tämän suoran kommentin on saanut youtubessa liki 2 miljoonaa katselukertaa, mikä on todella paljon suomalaisen poliitikon puheelle.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: Sofia Belorf haki terapeutilta apua - Avautuu Stefan Thermanista: "Räjähdysherkkä ilotulite"

   Sofia Belórf avautuu miesystäviensä Stefan Thermanin ja Niko Ranta-ahon yhteisistä piirteistä Seiskalle. Therman heitti Sofian tavarat ulos ikkunasta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   5102
  2. Raju tilitys Stefan T, nyt aloitti Sofia haukkumiset ja käy terapiassa.

   Siitä nähtiin taas, Sofia alkoi heti syyttelyt ja kaikki kertonut Seiskassa,ei osannut tätäkään nainen pitää suutaan kiinni erosta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   397
   3421
  3. Rane lähettää terveisiä Sofialle ja Stefulle instassa

   Case: 2020-luvun Matti ja Mervi Näiden kahden sankarin elämään en ole liittynyt enää pariin vuoteen. Olen vankilaan asti kuullut mitä hurjimpia tarino
   Kotimaiset julkkisjuorut
   215
   1392
  4. Sofian piti taas matkia Martina ja ostaa samanlainen nahkatakki.

   Miksi seuraa Martina ja pukeutuu ja ostaa samoja vaatteita, on kuin kiusan tekoa .?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   152
   869
  5. Millä vitun mandaatilla Sanna Marin

   Menee Ukrainaan heilumaan, sehän antaa Venäjälle, lisäsyyn operoida Suomeenkin?! :x
   Maailman menoa
   307
   867
  6. Ukrainalaiset varastivat kaikki ruoat

   Olimme leipäjonossa, kuten ennen eläkepäivää muutenkin. Oli jo hyvissä ajoin Ukrainan pojat tulleet. Kun ovet aukesivat, niin kaksin käsin kantoivat
   Maailman menoa
   176
   807
  7. Vanhemmalle södelle naiselle

   Olithan ihan mukava, ei siinä mitään mutta pysy jo kauempana minusta. Sydämeni kuuluu nyt naiselle joka voisi ikänsä puolesta olla sinun oma tyttäresi
   Tunteet
   69
   713
  8. Mä haluisin niin paljon nähdä

   Sinut.. voi tätä haluamisen määrää.. :(
   Ikävä
   27
   698
  9. Et sä kehtaisi kumminkään

   Et kehtaisi seistä vierelläni! Vai kehtaisitko? naiselle mieheltä
   Ikävä
   48
   666
  Aihe