Venäjän sotavoimien heikkous: huonot aliupseerit ja korruptio

Anonyymi

Tämä selittää miksi sen ajoneuvoja hylätty ja korkeita upseereita (majureista kenraaleihin) kuollut ainakin 200 (korkein arvio 317). Kersanttien heikko kouluttaminen johtaa siihen ettei kentällä oikein mikään suju suunnitelmien mukaan.

12

91

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kuka haluaisi tapattaa tai vammauttaa itsensä täysin turhan Putinin sodan takia. Ymmärrän venäläisiä sotilaita hyvin ettei sotaintoa löydy muuten kuin ehkä juopottelemalla.

  • Anonyymi

   Venäjä ei ole harjoitellut tarpeeksi. Tulipa harjoitus siis tositarpeeseen, muuten ei synny uskottavuutta. Toisin on asianlaita monilla muilla mailla. Sotia joka vuosi niin ei pääse taidot unohtumaan. Toki tietysti kehitysmaita vastaan, niin ei tule niin paljon omia tappioita, "harjoitellessa" .

  • Anonyymi

   Neuvostoarmeijassa paistoi silmiin tilasto jossa upseereiden osuus oli yli 10% sotajoukoista kun se muissa armeijoissa oli 3-4%. Upseerit johtivat usein vain 8-15 miestä kun muissa armeijoissa 30-40 miestä ja luutnantti johtamassa komppaniaa (150-200) ei ollut harvinaista. Muissa armeijoissa myös upseereilla oli vastuuta enemmän ja kersantti komensi usein puolijoukkuetta. Puna-armeijassa kersantilla oli yleensä vain 3-4 alaista. Usein kersantti itse ei osannut purkaa ja koota asetta joten hän oli yhtä avuton kuin sotamiehetkin.

   Tämä surkea traditio on siirtynyt sellaisenaan Venäjän armeijaan.

  • Anonyymi

   Venäjän sotavoimien heikkous: Kleptokratiassa on hyvin vaikea olla motivoitunut puolustamaan oman maansa myyneiden ja ylitsepursuavaa luksuselämää viettävien oligarkkien etua hyökkäämällä hullun diktaattorin käskystä aiempien aseveljien, ystävien ja sukulaisten kimppuun. Kun sen vielä joutuu tekemään kelvottomalla kalustolla (rahat meni oligarkkien taskuihin) oman henkensä uhalla huonosti suojattuna (suojaukseen tarvittava raha meni oligarkkien taskuun) niin hetkellisesti voi tosiaan tulla motivaation puutetta.

   • Anonyymi

    No nyt osuit just asian ytimeen hyvä !


  • Anonyymi

   Venäjällä ollut liian hyvä sotamenestys.

   Kaikkien Venäjän sotilaiden tulisi laskea aseensa ja lähteä kävellen kohti Äiti Venäjää

  • Anonyymi

   Venäjän armeija on lähinnä militaristista patsastelua. Sotilaiden ja kersanttien asema ja vastuu heikko. Upseerien taso ei hääppöinen. Koska tieto ei kulje on majurien ja ylempien upseerien mentävä etulinjaan.

   Suomelta kaatui jatkosodassa lopultakin taisteluissa vain yksi kenraali, muutamia everstejä ja alle puolensataa majuria tai everstiluutnanttia.

  • Anonyymi

   Eiköhän suurin syy ryssien ryssimiseen sodassa ole Lännessä paljon parjatut oligarkit. Eiköhän lie armeijan uudistusrahoista iso osa kleptokraattiasella Venäjällä päätynyt oligarkeille. Kleptokratia on tehoton järjestelmä, ehkä kaikkein tehottomin mitä on olemassa.

  • Anonyymi

   Niinpä Ukrainan sotanäytelmällä menee hyvin. Nyt on taiteilijatkin innostuneet esiintymään siellä ja täällä sotalinjoilla ja raunioituneissa kaupungeissa. Se on kaunista, rauhaa rakentavaa toimintaa. Kunhan länsi vielä aseitten ohessa lähettäisi julkkiksiaan laulamaan ja tekemään taikatemppuja Ukrainaan, niin sota saisi aivan uusia ulottovuuksia kulttuurien kentällä.
   Näyttelijä osaa kyllä ohjata suosikkinäytelmäänsä erinomaisesti!

  • Anonyymi

   Asevoimat peilaavat yhteiskuntaan. Venäjä on kleptokratia ja lakeijoiden yhteiskunta. Tuloerot suuret. Tosin Usassa vielä suuremmat.

  • Anonyymi

   Täydellinen sotilaallinen nöyryytys johtanee samaan kuin Japania vastaan sodassa 117 vuotta sitten. Suurlakko. Silovikien valta horjuu. Tuleeko sisäinen valtataistelu vai pelastaako öljy ja kaasu eliitin?

  • Anonyymi

   Venäjän sotakoneen sekoilut ja haparointi tuo mieleen puna-armeijan joulukuussa 1939. Mutta tämä taas vie ajatukset vuoteen 1944 jolloin tilanne olikin sitten jo toinen. Huomattavasti pienemmillä joukoilla ajettiin silloin myös paremmin varustettu Suomen armeijan 3 viikossa 150-250 km länteenpäin.

   Asiat siis voivat muuttua.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: Sofia Belorf haki terapeutilta apua - Avautuu Stefan Thermanista: "Räjähdysherkkä ilotulite"

   Sofia Belórf avautuu miesystäviensä Stefan Thermanin ja Niko Ranta-ahon yhteisistä piirteistä Seiskalle. Therman heitti Sofian tavarat ulos ikkunasta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   91
   4197
  2. Raju tilitys Stefan T, nyt aloitti Sofia haukkumiset ja käy terapiassa.

   Siitä nähtiin taas, Sofia alkoi heti syyttelyt ja kaikki kertonut Seiskassa,ei osannut tätäkään nainen pitää suutaan kiinni erosta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   385
   2981
  3. Sofia ilmestyi eilen illalla instaansa, on silmät surulliset ja koko kasvojen olemus .

   Ei ole koskaan helppoa eroa olemassa, vaikka kuinka sitä toisin jotkut väittävät.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   69
   1980
  4. Voitko kertoa rakas

   mikä sen muutoksen sinussa aiheutti?
   Ikävä
   149
   1588
  5. Tampereen sanna lähti lomalle Ukrainaan

   Suomessakin olisi asioita hoidettavana, ja siellä vaan ulkomailla patsastelee. Milloin on seuraavat eduskuntavaalit? Valtion velkaantumisen on loputt
   Tampere
   418
   1112
  6. Marin jälleen poliittisia irtopisteitä keräämässä, matkusti Ukrainaan

   Saamme varmasti kuvasarjoja liikuttuneesta Marinista itkemässä ja surkuttelemasta ukrainalaisia. Loistava tilaisuus taas kerätä itselleen
   Maailman menoa
   370
   1099
  7. Varoituksen sana

   Älkää satuttako sitä ihmistä ketä rakastatte. Jos niin teette, edessä on katumuksen täyteinen pitkä yksinäisyys. Itsellä se varmaan jatkuu koko loppue
   Ikävä
   74
   1002
  8. Rane lähettää terveisiä Sofialle ja Stefulle instassa

   Case: 2020-luvun Matti ja Mervi Näiden kahden sankarin elämään en ole liittynyt enää pariin vuoteen. Olen vankilaan asti kuullut mitä hurjimpia tarino
   Kotimaiset julkkisjuorut
   160
   888
  9. Mies eikä me voitas nähdä

   viikonloppuna? :) ai niin ootko muuten varattu?
   Ikävä
   108
   888
  Aihe