Helluntaina puhuttiin oikeita vieraita kieliä

Anonyymi

Jeesus ei käskenyt ketään puhumaan/rukoilemaan glossolalialla

Matt. 6:7

Ja kun rukoilette, niin älkää tyhjiä hokeko niinkuin pakanat, jotka luulevat, että heitä heidän monisanaisuutensa tähden kuullaan.

1. Kor. 14:9

Samoin tekin: jos ette kielellänne saa esiin selvää puhetta, kuinka voidaan sellainen puhe ymmärtää? Tehän puhutte silloin tuuleen.

95

281

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jeesus: "Salassa en ole puhunut mitään."

   Jumala vihaa kaikkea salassa tehtävää. Salakieliä Jumala vihaa. Maan päällä olevat enkelit kielineen ovat paholaisen, taivaan ex.ylienkelin palveluksessa ja osaavat kaikkia enkelien kieliä - eksyttääkseen - jos mahdollista - valitut.

   Ihmisen ja Jumalan välissä on vain yksi välimies. Jeesus Kristus. Jeesus käski rukoilemaan Taivaa Isää omalla äidinkielellä, omassa huoneessa, ovi kiinni, selkeitä ja järkeviä asioita.
   Jumala tietää ihmisen ajatukset ja aikeet jo kaukaa, ei ihmisellä ole mitään salaisuuksia Jumalalle puhuttavaksi. Eikä Jumala käytä mitään salakieliä ihmisen kanssa puhumiseen. Jumalan sanat ovat selkeitä sanoja, ei mitään salakielistä molotusta.

   Ps. 94:4 "Ne syytävät suustaan julkeita sanoja, ne röyhkeilevät, kaikki nuo väärintekijät."

   • Anonyymi

    Ps. 12:6

    (12:7) Herran sanat ovat selkeitä sanoja, hopeata, joka kirkkaana valuu sulattimesta maahan, seitsenkertaisesti puhdistettua.


   • Anonyymi

    Itse täällä salakieliä vihaat: Olet siis Jumala, kirjoitithan: "Jumala vihaa kaikkea salassa tehtävää. Salakieliä Jumala vihaa".


   • Anonyymi

    >>>Jeesus käski rukoilemaan Taivaa Isää omalla äidinkielellä, omassa huoneessa, ovi kiinni, selkeitä ja järkeviä asioita.<<<

    Jumala ei vetoa ihmisen järkeen.


  • Anonyymi

   PH:n kaste ei ole yhtään muuttunut apostolien ajoista. Vaikka keksitte 1001 veruketta, syytä. Voisin sanoa kolmen minuutin tarkkuudella milloin sen sain. J. Wesley tiesi minuutin tarkkuudella milloin tuli uskoon. Aika on 24.5.1738 klo 20.51. Det här är en sant.

   • Anonyymi

    Raamatussa ei ole edes sanoja "henkikaste" ja "kielilläpuhumisenlahja"

    Helluntaina 3000 syntistä kastettiin vedellä ja Hengellä syntien anteeksisaamiseksi ja Pyhän uskon Hengen lahjan saamiseksi.

    Helluntain kieli-ihme oli ihan oma erillinen tapahtuma, joka liittyi siihen tilanteeseen, eikä ole sellaisena enää toistunut.

    Näköhavainto: tuliset kielet
    Kuulohavainto: humaus taivaasta,puhujat olivat galileankielisiä miehiä
    Järki mukana: kielet olivat oikeita vieraita kieliä, jotka 18 eri kieliryhmän ihmisiä kuuli yhtä aikaa
    Tapaus ei toistunut enää samanlaisena missään

    Matkijoita ja jäljillelijöitä piisaa vieläkin - eksytys tarkoituksessa


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Raamatussa ei ole edes sanoja "henkikaste" ja "kielilläpuhumisenlahja"

    Helluntaina 3000 syntistä kastettiin vedellä ja Hengellä syntien anteeksisaamiseksi ja Pyhän uskon Hengen lahjan saamiseksi.

    Helluntain kieli-ihme oli ihan oma erillinen tapahtuma, joka liittyi siihen tilanteeseen, eikä ole sellaisena enää toistunut.

    Näköhavainto: tuliset kielet
    Kuulohavainto: humaus taivaasta,puhujat olivat galileankielisiä miehiä
    Järki mukana: kielet olivat oikeita vieraita kieliä, jotka 18 eri kieliryhmän ihmisiä kuuli yhtä aikaa
    Tapaus ei toistunut enää samanlaisena missään

    Matkijoita ja jäljillelijöitä piisaa vieläkin - eksytys tarkoituksessa

    Onko jäänyt ala-aste varhaisessa vaiheessa kesken kun lukutaitosi on puutteellinen? Tavallisena työläisenä tulen hyvin toimeen ruotsilla ja englannilla.


  • Anonyymi

   "hokemista kun rukoilette, niin älkää tyhjiä hokeko niinkuin pakanat", myheritage-pakanajuutalainen, tunnetko nyt aivan varmasti kaikki maailman nykyiset ja jo hävinneet kielet, niin että voi arvioida kielillä puhumisen olevan tyhjän hokemista?

   • Anonyymi

    Jumala hajotti Baabelin tornin. Ja antoi jokaiselle kansalle oman kielen, jota sen tulee käyttää.

    Jumala määräsi syntiinlangenneelle ihmiselle elämisen pituuden ja kansoille asumisen rajat ja oman kielen, josta ei pitäisi luopua.


  • Anonyymi

   Ei sitä hoviherraakaan millään pelkällä "henkikasteella" kastettu.

   36 Ja kulkiessaan tietä he tulivat veden ääreen; ja hoviherra sanoi: "Katso, tässä on vettä. Mikä estää kastamasta minua?"
   37 -
   38 Ja hän käski pysäyttää vaunut, ja he astuivat kumpikin veteen, sekä Filippus että hoviherra, ja Filippus kastoi hänet.

  • Anonyymi

   Pietari ei puhunut helluntain saarnassaan yhtään mitään mistään pelkästä "henkikasteesta", jonka termin Parhami keksi uuteen oppiinsa Amerikassa.

   Apt.2
   38 Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.
   39 Teitä tämä lupaus tarkoittaa, teitä ja teidän lapsianne, ja myös kaikkia niitä, jotka ovat etäällä -- keitä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."
   40 Pietari jatkoi vielä puhettaan. Hän vetosi heihin ja kehotti: "Antakaa pelastaa itsenne, ettette hukkuisi tämän kieroutuneen sukupolven mukana."

   Jeesuksen paluuta odotettiin silloisen sukupolven aikana. Siksi kasteessa tapahtuvalla syntien pesulla ja Pyhän uskon Hengen lahjan saamisella kasteessa oli kova kiire, koska ne tarkoittivat pelastusta.

   • Anonyymi

    Glossolalia nykyaikaisissa ei-kristillisissä uskonnoissa

    Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että glossolalia ei ole yksinomaan kristillinen käytäntö. Sitä käytetään lukuisissa nykyisissä kansallisissa ei-kristillisissä uskonnoissa kaikkialla maailmassa. R.P. Spittler kirjoittaa teoksessaan Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements (1988): "Olipa sen alkuperä mikä tahansa, glossolalia on inhimillinen ilmiö, joka ei rajoitu ainoastaan kristinuskoon, vaan jopa ihmiskunnan uskonnollisiin käytäntöihin".

    Felicitas D. Goodman on osallistunut glossolalian perusteelliseen tutkimukseen. Hän kertoo, että glossolaliaa on havaittu "eskimoilla, saamelaisilla (lappalaisilla), tšuktšeilla, hantyilla (ostjakkeilla), jakuuteilla ja evenkeillä, jotka käyttävät rituaaleissaan salaista kieltä, joka on sekoitus merkityksettömiä tavuja ja kansalliskieltä".

    Kaikilla mantereilla on lukuisia esimerkkejä logiikasta riippumattomista äänistä eli glossolaliasta kansallisten uskontojen puitteissa. Esimerkiksi Japanissa - pienissä kulttiryhmissä, noitatilaisuuksissa Hokkaidolla ja Pohjois-Honshulla sekä sodanjälkeisessä "tanssiuskontona" tunnetussa lahkossa - sitä on tiedetty esiintyvän. L. Carlisle May raportoi, että glossolalian ilmiö kokonaisuudessaan on usein havaittavissa Fukokan prefektuurin Moyin kaupungissa sijaitsevan Genji Yanagidan johtaman pienen kultin seremonioissa sekä muissa vastaavissa ryhmissä. Burman palaung-kansojen keskuudessa "riivattu mies tai 'musta taikuri' on pakotettu puhumaan taikakieltä, vaikka tavallisessa tilassaan hän ei kykene puhumaan sitä." Goodman kirjoittaa, että Etiopiassa zara-kultissa "shamaanit puhuvat zaroille (hengille) 'salaisella kielellä'". Tämä lähestymistapa uskonnollisiin käytäntöihin merkitsee henkien palvontaa.

    Goodman toteaa lisäksi: "Omistus on yksi yleisimmistä glossolaliassa ilmenevistä tiloista. Omistuksen tilassa sen kokeneet kokevat, että todellisuuden pyhä ulottuvuus tunkeutuu ihmiseen." Henki koetaan "pikemminkin voimaksi kuin persoonallisuudeksi, ja muut henget, kuten Trobriandin saarten kuolleiden aboriginaalien henki, sukuhenget Afrikassa ja Haitin voodoon erilaiset henget, ilmentävät persoonallisia ominaisuuksiaan glossolalian kautta... Subjektin persoonallisuutta hallitseva ääni on erilainen kuin riivatun ääni." Ilmiö näyttää liittyvän läheisesti spiritistisiin istuntoihin. "Spiritualistinen glossolalia ja siihen liittyvät ilmiöt olivat tutkimuspsykologien ykköskohde 1900-luvun alussa", kirjoittaa R. P. Spittler.

    Nämä ovat vain muutama monista tunnetuista esimerkeistä glossolaliasta nykyaikaisissa ei-kristillisissä uskonnoissa. L. Carlyle May toteaa, että glossolaliaa esiintyy ei-kristillisissä uskonnoissa "Malesiassa, Indonesiassa, Siperiassa, arktisilla alueilla, Kiinassa, Japanissa, Koreassa, Arabiassa, Burmassa ja muualla". Se on aktiivinen myös afrikkalaisissa heimojen uskonnoissa. Tarkoituksenamme ei ole myöskään olla tyhjentävä todisteiden suhteen, vaan osoittaa, että glossolalian ilmiö ei ole lainkaan yksinomaan kristillinen.

    Glossolalian esiintyminen sekä kristillisissä että nykyisissä ei-kristillisissä (pakanallisissa) uskonnoissa ei voi olla herättämättä useita uusia kysymyksiä. Mikä on glossolalian alkuperä? Mikä on sen tarkoitus? Mikä on kristittyjen ja ei-kristittyjen välinen suhde glossolalian harjoittajien välillä? Kenen työ se on, mikä henki? Eikö se ole kuolleiden henki, kuten joissakin paikoissa väitetään? Vai onko Saatana kaiken takana? Voisiko olla mahdollista, että glossolalia on ihmisen keksintö? Nämä ja muut kysymykset ansaitsevat perusteellista tutkimusta ja pohdintaa.

    Onko glossolalian, "pakanallisen glossolalian", ilmiö näissä nykyajan ei-kristillisissä uskonnoissa sama glossolalia kuin kristittyjen keskuudessa, ainakin kielellisesti ja ilmeisten rakenteiden osalta? Vai eikö olekin? Käsittelemme tätä kysymystä seuraavassa osassa, koska se voi auttaa meitä ymmärtämään toista kysymystä: onko kristillisen glossolalian ja ei-kristillisen glossolalian välillä hengellinen ero? Mikä on glossolalian alkuperä, mistä se tulee? Jos ero on olemassa, voimme väittää, että kristinusko on ainutlaatuinen ilmenemismuodoissaan, ja silloin on helpompi tulla siihen tulokseen, että kristillinen glossolalia on peräisin Pyhästä Hengestä. Jos eroa ei ole, on pohdittava, onko mahdollista, että yhdessä uskonnossa ilmiön lähteenä on Pyhä Henki, mutta toisessa uskonnossa sen lähteenä on hyvin erilainen henki? Ilmeisesti vain harva uskaltaa väittää, että Pyhä Henki ilmoittaa itsensä pakanallisissa rituaalisissa käytännöissä, velhojen, shamaanien ja pakanakulttien johtajien toiminnassa aivan samalla tavalla kuin kristinuskossa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

    Paavali itse käyttää alkukielen mukaan sanaan "glossolalia" puhumastaan rukous/hurmoskielestä.
    Paavali ei ollut paikalla helluntaina, kun alkuperäinen ainutkertainen kieli-ihme tapahtui.
    Matkijoita sille ilmiölle riitti, kuten Korintossakin. Mikäpä otollisin tapa eksytykselle, puhua sekavia hurmoskieliä ja sanoa puhuvansa Jumalan kanssa. Sitä esiintyy kaikissa pakanauskonnoissa, kun ensin on päästy hurmokseen ja transsiin. Herkemmät ei tarvi edes tulemista hurmokseen. Ilmiö on sielullinen ilmiö, jolla ei ole mitään tekemistä Jumalan kanssa.
    Paavali sanoo ensin että kyse on salakielisistä rukouksista, mutta kun lukee eteenpäin Korinttolaiskirjettä, niin Paavali muuttaa puheitaan ja sanoo suoraan, että kyse on hurmoskielestä, joka ei tarkoita yhtään mitään( glossolaliasta).


  • Anonyymi

   Peukalopaikoilla voi selitellä mitä vain, eikä sillä ole mitään arvopohjaa.
   Jos ei muista, mistä on raamattua - raamatulla selitetty - turhaa sitä on jakeitten mestarina olla.

   No, profetoitko, oletko pyytänyt profetoimisen lahjaa?
   Tavoitelkaa rakkautta ja pyrkikää saamaan hengellisiä lahjoja, mutta varsinkin profetoimisen lahjaa. Sillä kielillä puhuva ei puhu ihmisille, vaan Jumalalle; ei häntä näet kukaan ymmärrä, sillä hän puhuu salaisuuksia hengessä. Mutta profetoiva puhuu ihmisille rakennukseksi ja kehoitukseksi ja lohdutukseksi. (1Ko 14:1-3)

   jos se kielilläpuhuva rakentaakin itseään.

   1Ko 14:4 Kielillä puhuva rakentaa itseään, mutta profetoiva rakentaa seurakuntaa.

   Soisin teidän kaikkien puhuvan kielillä, mutta vielä mieluummin soisin teidän profetoivan; sillä profetoiva on suurempi kuin kielillä puhuva, ellei tämä samalla selitä, niin että seurakunta siitä rakentuu. Jos minä nyt, veljet, tulisin luoksenne kielillä puhuen, mitä minä teitä sillä hyödyttäisin, ellen puhuisi teille ilmestyksen tai tiedon tai profetian tai opetuksen sanoja? (1Ko 14:5-6)

   Taidat itse puhua mussutus la la lalia, eikös vain'??
   Mussutuslaliporukka puhuu epäselvillä sävelillä - kieltävät armolahjoja, ei ole profetoimisen lahjaa, eikä muuta.

   Niinhän on elottomain soittimienkin laita, huilujen tai kitarain: kuinka tiedetään, mitä huilulla tai kitaralla soitetaan, elleivät ne soi toisistaan erottuvin sävelin? Niinikään, jos pasuna antaa epäselvän äänen, kuka silloin valmistautuu taisteluun? Samoin tekin: jos ette kielellänne saa esiin selvää puhetta, kuinka voidaan sellainen puhe ymmärtää? Tehän puhutte silloin tuuleen. (1Ko 14:7-9)

   Samoin tekin, koska tavoittelette henkilahjoja, niin pyrkikää seurakunnan rakennukseksi saamaan niitä runsaasti. Sentähden rukoilkoon se, joka kielillä puhuu, että hän taitaisi selittää. Sillä jos minä rukoilen kielillä puhuen, niin minun henkeni kyllä rukoilee, mutta ymmärrykseni on hedelmätön. Kuinka siis on? Minun on rukoiltava hengelläni, mutta minun on rukoiltava myöskin ymmärrykselläni; minun on veisattava kiitosta hengelläni, mutta minun on veisattava myöskin ymmärrykselläni. (1Ko 14:12-15)

   Sillä jos ylistät Jumalaa hengessä, kuinka oppimattoman paikalla istuva saattaa sanoa "amen" sinun kiitokseesi? Eihän hän ymmärrä, mitä sanot. Sinä kyllä kiität hyvin, mutta toinen ei siitä rakennu. Minä kiitän Jumalaa, että puhun kielillä enemmän kuin teistä kukaan; mutta seurakunnassa tahdon mieluummin puhua viisi sanaa ymmärrykselläni, opettaakseni muitakin, kuin kymmenentuhatta sanaa kielillä. (1Ko 14:16-19)

   Veljet, älkää olko lapsia ymmärrykseltänne, vaan pahuudessa olkaa lapsia; mutta ymmärrykseltä olkaa täysi-ikäisiä. Laissa on kirjoitettuna: "Vieraskielisten kautta ja muukalaisten huulilla minä olen puhuva tälle kansalle, eivätkä he sittenkään minua kuule, sanoo Herra". Kielet eivät siis ole merkiksi uskoville, vaan niille, jotka eivät usko; mutta profetoiminen ei ole merkiksi uskottomille, vaan uskoville.
   (1Ko 14:20-22)

   Jos nyt koko seurakunta kokoontuisi yhteen ja kaikki siellä puhuisivat kielillä ja sinne tulisi opetuksesta tai uskosta osattomia, eivätkö he sanoisi teidän olevan järjiltänne?

   Mutta jos kaikki profetoisivat ja joku uskosta tai opetuksesta osaton tulisi sisään, niin kaikki paljastaisivat hänet ja kaikki langettaisivat hänestä tuomion, hänen sydämensä salaisuudet tulisivat ilmi, ja niin hän kasvoilleen langeten rukoilisi Jumalaa ja julistaisi, että Jumala totisesti on teissä. Kuinka siis on, veljet? Kun tulette yhteen, on jokaisella jotakin annettavaa: millä on virsi, millä opetus, millä ilmestys, mikä puhuu kielillä, mikä selittää; kaikki tapahtukoon rakennukseksi.
   (1Ko 14:23-26)

   Jos kielillä puhutaan, niin puhukoon kullakin kertaa vain kaksi tai enintään kolme, ja yksi kerrallaan, ja yksi selittäköön; mutta jos ei ole selittäjää, niin olkoot vaiti seurakunnassa ja puhukoot itselleen ja Jumalalle. (1Ko 14:27-28)

   On huomattava se, että puhutaan Hengen lahjoista, ei hengen lahjoista. Toinen on Jumalan - toinen ihmisen. hengetön ihminen... ei lahjoja

   • Anonyymi

    Sentähden minä teen teille tiettäväksi, ettei kukaan, joka puhuu Jumalan Hengessä, sano: "Jeesus olkoon kirottu", ja ettei kukaan voi sanoa: "Jeesus olkoon Herra", paitsi Pyhässä Hengessä. Armolahjat ovat moninaiset, mutta Henki on sama; ja seurakuntavirat ovat moninaiset, mutta Herra on sama; ja voimavaikutukset ovat moninaiset, mutta Jumala, joka kaikki kaikissa vaikuttaa, on sama. Mutta kullekin annetaan Hengen ilmoitus yhteiseksi hyödyksi.
    (1Ko 12:3-7)

    Niinpä saa Hengen kautta toinen viisauden sanat, toinen tiedon sanat saman Hengen vaikutuksesta; toinen saa uskon samassa Hengessä, toinen taas terveeksitekemisen lahjat siinä yhdessä Hengessä; toinen lahjan tehdä voimallisia tekoja; toinen profetoimisen lahjan, toinen lahjan arvostella henkiä; toinen eri kielillä puhumisen lahjan, toinen taas lahjan selittää kieliä.

    >>>>Mutta kaiken tämän vaikuttaa yksi ja sama Henki, jakaen kullekin erikseen, niinkuin tahtoo. <<<<<< (1Ko 12:8-11) >>>>ymmärrättekö tämän?<<<
    Eli armolahjoista HENKI tekee jotain ja mitä? Yksi ja SAMA Henki jakaa --- kullekin erikseen niinkuin tahtoo....

    Kielillä puhuminen - vieraskielisetkin vaikka koulussa. Mutta Hengen lahja - se annetaan ylhäätä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sentähden minä teen teille tiettäväksi, ettei kukaan, joka puhuu Jumalan Hengessä, sano: "Jeesus olkoon kirottu", ja ettei kukaan voi sanoa: "Jeesus olkoon Herra", paitsi Pyhässä Hengessä. Armolahjat ovat moninaiset, mutta Henki on sama; ja seurakuntavirat ovat moninaiset, mutta Herra on sama; ja voimavaikutukset ovat moninaiset, mutta Jumala, joka kaikki kaikissa vaikuttaa, on sama. Mutta kullekin annetaan Hengen ilmoitus yhteiseksi hyödyksi.
    (1Ko 12:3-7)

    Niinpä saa Hengen kautta toinen viisauden sanat, toinen tiedon sanat saman Hengen vaikutuksesta; toinen saa uskon samassa Hengessä, toinen taas terveeksitekemisen lahjat siinä yhdessä Hengessä; toinen lahjan tehdä voimallisia tekoja; toinen profetoimisen lahjan, toinen lahjan arvostella henkiä; toinen eri kielillä puhumisen lahjan, toinen taas lahjan selittää kieliä.

    >>>>Mutta kaiken tämän vaikuttaa yksi ja sama Henki, jakaen kullekin erikseen, niinkuin tahtoo. <<<<<< (1Ko 12:8-11) >>>>ymmärrättekö tämän?<<<
    Eli armolahjoista HENKI tekee jotain ja mitä? Yksi ja SAMA Henki jakaa --- kullekin erikseen niinkuin tahtoo....

    Kielillä puhuminen - vieraskielisetkin vaikka koulussa. Mutta Hengen lahja - se annetaan ylhäätä.

    Sillä niinkuin ruumis on yksi ja siinä on monta jäsentä, mutta kaikki ruumiin jäsenet, vaikka niitä on monta, ovat yksi ruumis, niin on Kristuskin; sillä me olemme kaikki yhdessä Hengessä kastetut yhdeksi ruumiiksi, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, ja kaikki olemme saaneet juoda samaa Henkeä. Sillä eihän ruumiskaan ole yksi jäsen, vaan niitä on siinä monta. (1Ko 12:12-14)

    Jos jalka sanoisi: "Koska en ole käsi, en kuulu ruumiiseen", niin ei se silti olisi ruumiiseen kuulumaton. Ja jos korva sanoisi: "Koska en ole silmä, en kuulu ruumiiseen", niin ei se silti olisi ruumiiseen kuulumaton. Jos koko ruumis olisi silmänä, missä sitten olisi kuulo? Jos taas kokonaan kuulona, missä silloin haisti? Mutta nyt Jumala on asettanut jäsenet, itsekunkin niistä, ruumiiseen, ----> niinkuin hän on tahtonut. (1Ko 12:15-18)<<<

    Vaan jos ne kaikki olisivat yhtenä jäsenenä, missä sitten ruumis olisi? Mutta nytpä onkin monta jäsentä, ja ainoastaan yksi ruumis. Silmä ei saata sanoa kädelle: "En tarvitse sinua", eikä myöskään pää jaloille: "En tarvitse teitä". (1Ko 12:19-21)

    Päinvastoin ne ruumiin jäsenet, jotka näyttävät olevan heikompia, ovat välttämättömiä; ja ne ruumiin jäsenet, jotka meistä ovat vähemmän kunniakkaita, me verhoamme sitä kunniallisemmin, ja niitä, joita häpeämme, me sitä häveliäämmin peitämme; mutta ne, joita emme häpeä, eivät sitä tarvitse.

    Mutta Jumala on liittänyt ruumiin yhteen niin, että antoi halvempiarvoiselle suuremman kunnian, ettei ruumiissa olisi eripuraisuutta, vaan että jäsenet pitäisivät yhtäläistä huolta toinen toisestaan. Ja jos yksi jäsen kärsii, niin kaikki jäsenet kärsivät sen kanssa; tai jos jollekulle jäsenelle annetaan kunnia, niin kaikki jäsenet iloitsevat sen kanssa.

    Mutta te olette Kristuksen ruumis ja kukin osaltanne hänen jäseniänsä. Niinpä Jumala asetti seurakuntaan ensiksi muutamia apostoleiksi, toisia profeetoiksi, kolmansia opettajiksi, sitten hän antoi voimallisia tekoja, sitten armolahjoja parantaa tauteja, avustaa, hallita, puhua eri kielillä. (1Ko 12:22-28)

    Ja tässä kerrotaan seuraavassa tärkeää opetusta.

    Eivät suinkaan kaikki ole apostoleja? Eivät kaikki profeettoja? Eivät kaikki opettajia? Eiväthän kaikki tee voimallisia tekoja? Eihän kaikilla ole parantamisen armolahjoja? Eiväthän kaikki puhu kielillä? Eiväthän kaikki kykene niitä selittämään?

    >>>>>Pyrkikää osallisiksi parhaimmista armolahjoista. Ja vielä minä osoitan teille tien, verrattoman tien. (1Ko 12:29-31)<<<<<<

    Missä on pyrkimyksemme.???

    Seurakuntaruumiin, eli jäsenyyden rakentaa Jumala - Poikansa kautta ja Pyhän Hengen voimasta.
    Siellä ei tehdä tavallaan työtä pään voimalla, että opisekelen sitä ja tätä ja sen kautta MINÄ rakennan seurakuntaa - vaan nöyränä - Jumala sitten käyttää ja antaa ITSE - nämä Hengen armolahjat - ja Hengen armolahjat tietätävät, mitä puhutaan, mitä profetoidaan, kuka tarvitsee parantumista jne.

    Ei siellä Martit ja Paavot omin voimin punttisalivoimilla tee mitään,


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sillä niinkuin ruumis on yksi ja siinä on monta jäsentä, mutta kaikki ruumiin jäsenet, vaikka niitä on monta, ovat yksi ruumis, niin on Kristuskin; sillä me olemme kaikki yhdessä Hengessä kastetut yhdeksi ruumiiksi, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, ja kaikki olemme saaneet juoda samaa Henkeä. Sillä eihän ruumiskaan ole yksi jäsen, vaan niitä on siinä monta. (1Ko 12:12-14)

    Jos jalka sanoisi: "Koska en ole käsi, en kuulu ruumiiseen", niin ei se silti olisi ruumiiseen kuulumaton. Ja jos korva sanoisi: "Koska en ole silmä, en kuulu ruumiiseen", niin ei se silti olisi ruumiiseen kuulumaton. Jos koko ruumis olisi silmänä, missä sitten olisi kuulo? Jos taas kokonaan kuulona, missä silloin haisti? Mutta nyt Jumala on asettanut jäsenet, itsekunkin niistä, ruumiiseen, ----> niinkuin hän on tahtonut. (1Ko 12:15-18)<<<

    Vaan jos ne kaikki olisivat yhtenä jäsenenä, missä sitten ruumis olisi? Mutta nytpä onkin monta jäsentä, ja ainoastaan yksi ruumis. Silmä ei saata sanoa kädelle: "En tarvitse sinua", eikä myöskään pää jaloille: "En tarvitse teitä". (1Ko 12:19-21)

    Päinvastoin ne ruumiin jäsenet, jotka näyttävät olevan heikompia, ovat välttämättömiä; ja ne ruumiin jäsenet, jotka meistä ovat vähemmän kunniakkaita, me verhoamme sitä kunniallisemmin, ja niitä, joita häpeämme, me sitä häveliäämmin peitämme; mutta ne, joita emme häpeä, eivät sitä tarvitse.

    Mutta Jumala on liittänyt ruumiin yhteen niin, että antoi halvempiarvoiselle suuremman kunnian, ettei ruumiissa olisi eripuraisuutta, vaan että jäsenet pitäisivät yhtäläistä huolta toinen toisestaan. Ja jos yksi jäsen kärsii, niin kaikki jäsenet kärsivät sen kanssa; tai jos jollekulle jäsenelle annetaan kunnia, niin kaikki jäsenet iloitsevat sen kanssa.

    Mutta te olette Kristuksen ruumis ja kukin osaltanne hänen jäseniänsä. Niinpä Jumala asetti seurakuntaan ensiksi muutamia apostoleiksi, toisia profeetoiksi, kolmansia opettajiksi, sitten hän antoi voimallisia tekoja, sitten armolahjoja parantaa tauteja, avustaa, hallita, puhua eri kielillä. (1Ko 12:22-28)

    Ja tässä kerrotaan seuraavassa tärkeää opetusta.

    Eivät suinkaan kaikki ole apostoleja? Eivät kaikki profeettoja? Eivät kaikki opettajia? Eiväthän kaikki tee voimallisia tekoja? Eihän kaikilla ole parantamisen armolahjoja? Eiväthän kaikki puhu kielillä? Eiväthän kaikki kykene niitä selittämään?

    >>>>>Pyrkikää osallisiksi parhaimmista armolahjoista. Ja vielä minä osoitan teille tien, verrattoman tien. (1Ko 12:29-31)<<<<<<

    Missä on pyrkimyksemme.???

    Seurakuntaruumiin, eli jäsenyyden rakentaa Jumala - Poikansa kautta ja Pyhän Hengen voimasta.
    Siellä ei tehdä tavallaan työtä pään voimalla, että opisekelen sitä ja tätä ja sen kautta MINÄ rakennan seurakuntaa - vaan nöyränä - Jumala sitten käyttää ja antaa ITSE - nämä Hengen armolahjat - ja Hengen armolahjat tietätävät, mitä puhutaan, mitä profetoidaan, kuka tarvitsee parantumista jne.

    Ei siellä Martit ja Paavot omin voimin punttisalivoimilla tee mitään,

    Ja lisään senverran, että yhdenjakeen peukalopaikkasaaraajilla ei ole mitään muuta voimaa, kuin tyhjään tuuleen puhaltamista.
    Ottakakaa raamatuu käteen ja kirjoittakaa Sanaa.
    Jeesus itse sanoi, te eksytte, ellette tunne kirjoituksia.

    Eli Sanaa kehiin


  • Anonyymi

   Ympärileikkaus vanhan liiton merkiksi tehtiin vain yhden kerran. Ei ollut erilaisia ympärileikkauksia.

   Samoin uuden liiton jäseneksi ottamiseksi Jumalan ei tarvitse tehdä kolmea erilaista kastetta. Yksi kaste riittää.

   Uuden liiton sinetti kaste on yksi, kuten Ef.4:5 Yksi kaste, hen baptisma.

   Ei ole olekseen henkikastetta, erikseen vesikastetta, erikseen verikastetta.

   Uudessa liitossa ne ovat kaikki yhdessä Kristillisessä kasteessa.

   Ef.4:5 Yksi Kaste.

   1. Joh. 5:8

   "Ja kolme ovat, jotka todistavat maan päällä: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme yhdessä ovat."

   And there are three that bear witness in earth, the Spirit, and the water, and the blood: and these three agree in one.

   Uuden liiton merkki on yksi kaste, jossa yhdessä ja samassa kasteessa on vesi+Henki=Veren osallisuus. Kaste on Jumalan pelastusteko syntiselle ihmiselle, joita kaikki ihmiset ovat Adamin sukuun syntyessään. Ei kukaan synny suoraan Jumalan valtakuntaan.

   • Anonyymi

    Mikä on kristittyjen ja ei-kristittyjen välinen suhde glossolalian harjoittajien välillä? Kenen työ se on, mikä henki? Eikö se ole kuolleiden henki, kuten joissakin paikoissa väitetään? Vai onko Saatana kaiken takana? Voisiko olla mahdollista, että glossolalia on ihmisen keksintö? Nämä ja muut kysymykset ansaitsevat perusteellista tutkimusta ja pohdintaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mikä on kristittyjen ja ei-kristittyjen välinen suhde glossolalian harjoittajien välillä? Kenen työ se on, mikä henki? Eikö se ole kuolleiden henki, kuten joissakin paikoissa väitetään? Vai onko Saatana kaiken takana? Voisiko olla mahdollista, että glossolalia on ihmisen keksintö? Nämä ja muut kysymykset ansaitsevat perusteellista tutkimusta ja pohdintaa.

    Miten karismaatikot suhtautuvat siihen, että glossolalia ei ole ihmiskieli? Vähän aikaa sitten J.R. Williams sanoi tästä aiheesta seuraavaa: "Kielitieteilijät eivät voi horjuttaa karismaatikkoja siitä, että glossolalia ei ole tunnettu kielellinen rakenne, sillä jos se olisi, se ei olisi hengellistä vaan loogista puhetta." Hän jatkaa: "'Muilla kielillä puhuminen' on luonteeltaan transpsyykkistä, se kuuluu hengen (pneuma) maailmaan." Williams siis yksinkertaisesti toteaa, että nykyaikaiset "muut kielet" (glossolalia) ovat ekstralogista puhetta. Se on "hengellistä puhetta" ja kuuluu hengen maailmaan. Kysymys kuuluu nyt: miten on mahdollista, että puhetta, jonka uskotaan tulevan Pyhältä Hengeltä, harjoitetaan pakanallisissa ei-kristillisissä uskonnoissa? Puhuuko Pyhä Henki shamaanien, pappien, noitaparantajien ja huijareiden, meedioiden ja maagisissa istunnoissa esiintyvien meedioiden suun kautta? Kun kaikki kristityt tulevat tähän johtopäätökseen, he eivät pidä rauhaa sielussaan. Onko uskonnottoman humanitaarisen tutkijan mahdollista "kouluttaa itsensä" osallistumaan glossolaliaan ja sitoutua siihen menestyksekkäästi?


  • Anonyymi

   Helluntailaisuus on huonosti Raamatun tunteva maallikoista muodustava joukko.

   Ihmiset uskovat enemmän omiin sielullisiin kokemuksiin ja toistensa todisteluihin eli kertomuksiin ja tarinoihin eli taruihin ihmisen subjektiivisista kokemuksista, joihin he rakentavat oppinsa.

   2. Tim. 4:4 ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin.

   • Anonyymi

    Glossolalian ilmiötä ei voida pitää nimenomaan kristillisenä. Kyseessä on ilmeisesti uusi tekijä, jota ei voida kiistää. Onko glossolalia kaikkia uskontoja yhdistävä yhteinen kokemus? Onko kristinuskon ja ei-kristinuskon välillä jokin yhteinen nivelpiste? Jos se on Pyhän Hengen lahja, miksi Hän ilmaisee itsensä tällä tavoin näissä uskonnoissa?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Glossolalian ilmiötä ei voida pitää nimenomaan kristillisenä. Kyseessä on ilmeisesti uusi tekijä, jota ei voida kiistää. Onko glossolalia kaikkia uskontoja yhdistävä yhteinen kokemus? Onko kristinuskon ja ei-kristinuskon välillä jokin yhteinen nivelpiste? Jos se on Pyhän Hengen lahja, miksi Hän ilmaisee itsensä tällä tavoin näissä uskonnoissa?

    Amerikkaan viedyt helluntailaisten esi-isät Afrikan mustat poppamiehet oli taitavia kielillä puhujia. Los Angelesin slummin mustien kodin uskonto oli noituus ja henkien palvonta.

    Lahkoissa ihminen kiihotetaan hypnoottisen suggestion avulla hurmoksiin ja se laukaisee ihmisessä vaikka minkälaisia voimia ja energioita, joilla on helppo eksyttää suggestioalttiita ja yliluonnollisiin asioihin taipuvaisia uskomaan olevia ihmisä uskomaan melkein mitä tahansa. Tämän maailman heikkoja alkeisvoimia, vainaja- ja tietäjähenget eivät puhu selväksi, vaan ne supisee ja mutisee.

    Hes. 13:17 "Ja sinä, ihmislapsi, käännä kasvosi kansasi tyttäriä vastaan, jotka joutuvat hurmoksiin oman sydämensä voimasta, ja ennusta heitä vastaan."

    Alussa oli Logos. Logos=,Järki, viisaus, logiikka, terve harkintakyky


  • Anonyymi

   Helluntaina puhuttiin oikeita vieraita kieliä, ei mitään salakieliä.

   Helluntain jälkeen kun tieto helluntain ainutkertaisesta kieli-ihmeestä levisi, niin monet alkoivat matkia sitä, mutta se oli sekavaa molotusta, ei mitään järkevää puhetta.
   Korintossa seurakuntalaiset käyttivät alkoholia ja huumeita, koska se oli satamakaupunki, ja kaikkea oli saatavilla.
   Korintossa helluntain kieli-ihmettä yritettiin matkia.
   Koska Paavali ei nähnyt eikä ollut paikalla helluntain oikean kieli-ihmeen aikana, hänkin oli ihan ulalla, mistä siinä on kysymys.
   Ensin Paavali sanoo, että hurmoskieli on salaista rukoilua, mutta muutti puheitaan ja sanoi, että se on hurmoskieltä, mikä ei merkikse yhtään mitään.

  • Anonyymi

   Luterilaiset vauvakastetut pride-kirkon jäsenet ovat saaneet hermoromahduksen.
   Sitä se synti teetättää.
   Kirjoittelevat tänne jatkuvasti satuja.

   • Anonyymi

    Oikean lääkärin tutkimusten mukaan eräässä uskonlahkossa oli normaaleja vain 20% ja
    maan kamaralta jo irtaantuneita ne loput 80%.

    Kyllä silloin pitäisi hälytyskellojen jo soida.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oikean lääkärin tutkimusten mukaan eräässä uskonlahkossa oli normaaleja vain 20% ja
    maan kamaralta jo irtaantuneita ne loput 80%.

    Kyllä silloin pitäisi hälytyskellojen jo soida.

    Jumalahan määräsi ihmiset viljelemään ja vartioimaan maata ja pitää sydämestään ja järjestään huolta, eikä lähteä mukaan mihinkään henkimaailman sotiin ja taisteluihin.

    Kyllä sellaiset henkiolentojen sodat kuuluu siellä henkimailmoissa asuville olennoille.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oikean lääkärin tutkimusten mukaan eräässä uskonlahkossa oli normaaleja vain 20% ja
    maan kamaralta jo irtaantuneita ne loput 80%.

    Kyllä silloin pitäisi hälytyskellojen jo soida.

    Milloin tulee päivä että lääkärit ehtivät hoitaa normaalit ja kiireelliset tapaukset ? Tuskin koskaan. Mitä sitten massatutkimuksia. Mielikuvitus lentää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Milloin tulee päivä että lääkärit ehtivät hoitaa normaalit ja kiireelliset tapaukset ? Tuskin koskaan. Mitä sitten massatutkimuksia. Mielikuvitus lentää.

    Ylivainion luottolääkäri, helluntailaistaustainen M.Miettinen pyydettiin tekemään lääk.tri:n väitöskirja, jossa todistaisi helluntailaisten väittämät 1403 paranemisihmettä tosiksi.

    Yhtään paranemisihmettä ei löytynyt.

    Monet luuli parantuneensa ja jätti lääkkeet ottamatta. Tutkivan lääkärin piti pyytää omaisilta lupa potilastietojen saamiseen, kun "ihmparanemisen" kokenut oli jo multien alla.


  • Anonyymi

   Mitä ihmeen salaisuuksia helluntaitailaisilla sitten on puhuttavaksi?

   Ei ihmisellä ole mitään salaisuuksia Jumalalle puhuttavaksi, jonkin salauskielen avulla.

   Jeesus ei puhunut mitään salakieliä eikä salassa yhtään mitään.

   Joh. 18:20

   Jeesus vastasi: "Minä olen puhunut julkisesti, koko maailman kuullen. Olen aina opettanut synagogissa ja temppelissä, kaikkien juutalaisten kokoontumispaikoissa. Salassa en ole puhunut mitään.

   Jeesus on paras esimerkki tässäkin uskonasiassa, niin kuin on kaikissa uskonasioissa paras esikuva kaikille ihmisille seurata Jeesusta.

   • Anonyymi

    Helluntailaiset ainakin salaavat juurensa Ameriikkaan ja Pentecostalismin perustajaan Charles Fox Parhamiin.
    Vankilaan viety sodomiasta syytetty mies voi perustaa uskonlahkon, mutta ei kristillistä seurakuntaa ja olla sellaisen paimenena. On paha paimen sellainen paimen.


   • Anonyymi

    Voisitko lukea sitä Raamattattuasi edes vähän enemmän, ennen kuin alat lausumaan valheita ?!

    1. Kor. 14:2 Sillä kielillä puhuva ei puhu ihmisille, vaan Jumalalle; ei häntä näet kukaan ymmärrä, sillä hän puhuu salaisuuksia hengessä.

    Joten miksi sinä valehtelet vastoin selvää Raamatun sanaa ???

    Mikä tai kuka saa sinut sitä tekemään ???

    Mieti ja tutki tätä asiaa ihan itse !


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Voisitko lukea sitä Raamattattuasi edes vähän enemmän, ennen kuin alat lausumaan valheita ?!

    1. Kor. 14:2 Sillä kielillä puhuva ei puhu ihmisille, vaan Jumalalle; ei häntä näet kukaan ymmärrä, sillä hän puhuu salaisuuksia hengessä.

    Joten miksi sinä valehtelet vastoin selvää Raamatun sanaa ???

    Mikä tai kuka saa sinut sitä tekemään ???

    Mieti ja tutki tätä asiaa ihan itse !

    Yksittäisten jakeiden poimijoihin kannattaa suhtautua varauksin.

    Raamatun asiat ovat kokonaisuuksia, niiden ymmärtämiseen vaaditaan enemmän kuin yhden jakeen kopiointi ja sen hokeminen itsestään selvyytenä. Jumalan sana on kokonansa totuus, asiaan pitää perehtyä tarkemmin ja tutkia asiaa, miten se on.

    Lue nyt se koko tarina sieltä Korinttolaiskirjeestä alusta loppuun asti.

    Paavali puhui ensin, että sekava hurmoskieli on salaista kieltä, jonka avulla rukoillaan.
    Ja rohkaisi ihmisiä tekmään niin....mutta

    Sitten kohta Paavali sanookin, että ei se ole mitään salakieltä eikä mitään rukouskieltä, vaan merkityksetöntä hurmoskieltä, jota hän itsekin puhuu.

    1. Kor. 14:19

    Jotta voisin opettaa muitakin, haluan seurakunnassa silti puhua mieluummin viisi ymmärrettävää sanaa kuin tuhansia hurmoskielen sanoja.

    1. Kor. 14:9

    Samoin tekin: jos ette kielellänne saa esiin selvää puhetta, kuinka voidaan sellainen puhe ymmärtää? Tehän puhutte silloin tuuleen.

    Jumalan sana pitää ottaa vastaan, mutta ensin sitä pitää tutkia perusteellisesti, kuinka asia kokonaisuutena on. Ei pidä olla liian herkkäuskoinen.

    2. Tim. 1:7

    Eihän Jumala ole antanut meille pelkuruuden henkeä, vaan voiman, rakkauden ja terveen harkinnan hengen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Yksittäisten jakeiden poimijoihin kannattaa suhtautua varauksin.

    Raamatun asiat ovat kokonaisuuksia, niiden ymmärtämiseen vaaditaan enemmän kuin yhden jakeen kopiointi ja sen hokeminen itsestään selvyytenä. Jumalan sana on kokonansa totuus, asiaan pitää perehtyä tarkemmin ja tutkia asiaa, miten se on.

    Lue nyt se koko tarina sieltä Korinttolaiskirjeestä alusta loppuun asti.

    Paavali puhui ensin, että sekava hurmoskieli on salaista kieltä, jonka avulla rukoillaan.
    Ja rohkaisi ihmisiä tekmään niin....mutta

    Sitten kohta Paavali sanookin, että ei se ole mitään salakieltä eikä mitään rukouskieltä, vaan merkityksetöntä hurmoskieltä, jota hän itsekin puhuu.

    1. Kor. 14:19

    Jotta voisin opettaa muitakin, haluan seurakunnassa silti puhua mieluummin viisi ymmärrettävää sanaa kuin tuhansia hurmoskielen sanoja.

    1. Kor. 14:9

    Samoin tekin: jos ette kielellänne saa esiin selvää puhetta, kuinka voidaan sellainen puhe ymmärtää? Tehän puhutte silloin tuuleen.

    Jumalan sana pitää ottaa vastaan, mutta ensin sitä pitää tutkia perusteellisesti, kuinka asia kokonaisuutena on. Ei pidä olla liian herkkäuskoinen.

    2. Tim. 1:7

    Eihän Jumala ole antanut meille pelkuruuden henkeä, vaan voiman, rakkauden ja terveen harkinnan hengen.

    Paavali oli vielä tappohommissa kun helluntain kieli-ihme Jerusalemissa tapahtui.
    Helluntaina puhuttiin vain oikealla ymmärrettävillä vierailla kielillä ja rukoiltiin järkeviä asioita ymmärrettävillä sanoilla.

    Lopuksi Paavali arvostelee sekavalla hurmoskielellä "rukoilijoita"

    1. Kor. 14:10

    Niin paljon kuin maailmassa onkin kieliä, kaikki ne ovat ymmärrettävissä.

    Paavalille alkoi pikku hiljaa selvitä, että helluntaina puhuttiin oikeilla vierailla kielillä,
    ei millään merkityksettömällä hurmoskielellä, jota Korintossa esiintyi.


  • Anonyymi

   Tässä on aito lähetyskäsky eikä mikään Matteusken väärennös. Huomiota kannatta kiinnittää siihen, että Jeesus puhuu tässä kielilläpuhumisesta.

   Markuksen evankeliumi:
   16:15 Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille.
   16:16 Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.
   16:17 Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä
   16:18 nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi."

   Paavali tässä kielilläpuhumisesta.
   1.Korinttolaiskirje:
   14:18 Minä kiitän Jumalaa, että puhun kielillä enemmän kuin teistä kukaan;

   1.Korinttolaiskirje:
   14:39 Sentähden, veljeni, harrastakaa profetoimista älkääkä estäkö kielillä puhumasta.

   Ihmiset, jotka haluavat vääntää kieroon Raamatun totuuden, yrittävät estää kielilläpumisen.

   Minäkin puhun kielillä ja se on hyvä lahja.

   • Anonyymi

    Luolissa asuvat oraakkelit oli paljon taitavampia kielilläpuhujia kuin helluntailaiset, jotka hokevat vain paria kolmea tavua peräkkäin itseaiheutetussa hurmostilassa.

    1. Kor. 14:9

    Samoin tekin: jos ette kielellänne saa esiin selvää puhetta, kuinka voidaan sellainen puhe ymmärtää? Tehän puhutte silloin tuuleen.


  • Anonyymi

   1. Kor. 14:9

   Samoin tekin: jos ette kielellänne saa esiin selvää puhetta, kuinka voidaan sellainen puhe ymmärtää? Tehän puhutte silloin tuuleen.

  • Anonyymi

   Hellarit siteeraa ahkerasti Parhamin oppeihin paremmin soveltuvaa Markuksen lopun tuntemattoman kulkumiehen tekstejä, koska ensin ihminen pitää käännyttää lahkolaiseksi lahkon oppeihin sovitetun evankeliumin avulla, jotta ihminen erehtyy menenmään lahkoon sisälle ja liittymään sen jäseneksi.
   Jenkkilahkojen kohderyhmä on kristityt, joiden usko ja kaste pitää ensin mollata ja mitätöidä ja sitten tarjota väkevämpää hengellisyyttä, kaatumisia ja hurmoskokemuksia, joilla ihminen houkutellaan lahkoon sisälle ja hylkäämään esikoisoikeus ja vaihtaa sen uusiin vieraisiin oppeihin ja henkivaltoihin.

   1. Tim. 4:1

   Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja.

  • Anonyymi

   Markuksen loppu on satojen vuosien perästä tuntemattoman kulkumiehen kirjoittamaa tekstiä, josta on varoitus Mark.16:9 kohdalla näin sanoen:

   Jeesus ilmestyy lähimmilleen
   9 Kun Jeesus oli varhain sapatin jälkeisenä päivänä noussut kuolleista, hän ilmestyi ensiksi Magdalan Marialle, josta hän oli ajanut ulos seitsemän pahaa henkeä.

   [Markuksen evankeliumi päättyi alkuaan jakeeseen 16:8.Joku varhaiskristillinen kirjoittaja on täydentänyt evankelistan esitystä muualta tunnetulla, luotettavaksi katsotulla perimätiedolla.]

   Jos edes kirjoittajan nimi ei ole selvillä, niin kyllä sellainen kohta pitää laittaa hyllylle.

   Kaikki Raamatun kirjoitukset pitää tutkia.

   Ap. t. 17:11

   Nämä olivat jalompia kuin Tessalonikan juutalaiset; he ottivat sanan vastaan hyvin halukkaasti ja tutkivat joka päivä kirjoituksia, oliko asia niin.

   1. Aik. 28:8

   Ja nyt minä sanon koko Israelin, Herran seurakunnan, läsnäollessa ja meidän Jumalamme kuullen: Noudattakaa ja tutkikaa kaikkia Herran, Jumalanne, käskyjä, että saisitte pitää omananne tämän hyvän maan ja jättäisitte sen perinnöksi lapsillenne teidän jälkeenne ikuisiksi ajoiksi.

   • Anonyymi

    Raamatussa kymmenen käskyn noudattaminen on keskeinen asia pelastuksen kannalta.

    Kiihkolahkoihin meneminen ei ketään pelasta yhtään mistään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Raamatussa kymmenen käskyn noudattaminen on keskeinen asia pelastuksen kannalta.

    Kiihkolahkoihin meneminen ei ketään pelasta yhtään mistään.

    Kymmenen käskyä ja kasteessa saatu Jeesuksen antama Totuuden Henki eli Jeesuksen usko meissä on tärkein asia säilyttää loppuun asti.

    Ilm. 14:12

    Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon.


  • Matt: tarkoittaa eri asiaa kuin kielillä puhuminen.
   Se tarkoittaa rukoilemista ns fariseuksien tapaan eli pitkiä puheita ,että kansa ihailee ja täyttä sanahelinää ilman Henkeä.

   • Anonyymi

    Raamatun mukaan Henki ei puhu mitään salakielisiä rukouksia, joten pieleen meni sekin väite. "Samoin myös Henki auttaa meidän heikkouttamme. Sillä me emme tiedä, mitä meidän pitää rukoileman, niinkuin rukoilla tulisi, mutta Henki itse rukoilee meidän puolestamme SANATTOMILLA HUOKAUKSILLA."

    Vieras henki sitä vastoin ottaa ensimmäiseksi haltuunsa ihmisen äänielimet.
    Salakielillä vieras henki ottaa yhteyksiä salaisiin henkivaltoihin ja riivaajien oppeihin ja villitseviin henkiin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Raamatun mukaan Henki ei puhu mitään salakielisiä rukouksia, joten pieleen meni sekin väite. "Samoin myös Henki auttaa meidän heikkouttamme. Sillä me emme tiedä, mitä meidän pitää rukoileman, niinkuin rukoilla tulisi, mutta Henki itse rukoilee meidän puolestamme SANATTOMILLA HUOKAUKSILLA."

    Vieras henki sitä vastoin ottaa ensimmäiseksi haltuunsa ihmisen äänielimet.
    Salakielillä vieras henki ottaa yhteyksiä salaisiin henkivaltoihin ja riivaajien oppeihin ja villitseviin henkiin.

    Mutta niin myös Henki auttaa meidän heikkouttamme; sillä emmepä me tiedä mitään rukoilla niinkuin tulis, vaan Henki rukoilee meidän edestämme sanomattomilla huokauksilla.
    (Biblia 1776)

    -hiljaisia huokauksia, ei mitään kiljumista, karjahtelua eikä molotusta, hurmoksessa tai transsitilassa, vapinoita, tärinöitä, kaatumisia tms.luonnotonta menoa


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mutta niin myös Henki auttaa meidän heikkouttamme; sillä emmepä me tiedä mitään rukoilla niinkuin tulis, vaan Henki rukoilee meidän edestämme sanomattomilla huokauksilla.
    (Biblia 1776)

    -hiljaisia huokauksia, ei mitään kiljumista, karjahtelua eikä molotusta, hurmoksessa tai transsitilassa, vapinoita, tärinöitä, kaatumisia tms.luonnotonta menoa

    Sana todistaa: Olihan tosin ensimmäiselläkin liitolla jumalanpalvelussäännöt ja maallinen pyhäkkö...siinä oli kultainen suitsutusalttari ja liiton arkki, yltympäri kullalla päällystetty, jossa säilytettiin kultainen mannaa sisältävä astia ja Aaronin viheriöinyt sauva ja liiton taulut.
    Eli ensimmäiseen liittoon kuuluivat; manna ja Aaronin ylipappeus ja liiton taulut. Kymmenen käskyä kuuluivat Sanan mukaan ensimmäiseen, toisin sanoen vanhaan liittoon.
    Sana todistaa liittoja olevan kaksi: Tämä on kuvannollista puhetta; nämä naiset ovat kaksi liittoa: toinen on Siinain vuorelta, joka synnyttää orjuuteen, ja se on Haagar; sillä Haagar on Siinain vuori Arabiassa ja vastaa nykyistä Jerusalemia, joka elää orjuudessa lapsineen. Mutta se Jerusalem, joka ylhäällä on, on vapaa, ja se on meidän äitimme.
    Onko liian vaikea ymmärtää???
    Hebrelaiskirjeessä on kirjoitettu: te ette ole käyneet sen vuoren tykö, jota voidaan käsin koskea ja joka tulessa palaa, ettekä synkeyden, ette pimeyden, ette myrskyn, ette pasunan kaiun ettekä äänen tykö, joka puhui niin, että ne, jotka sen kuulivat, pyysivät, ettei heille enää puhuttaisi... ja niin hirmuinen oli se näky, että Mooses sanoi: "Minä olen peljästynyt ja vapisen". Ne, jotka haluavat seurata Jeesusta eivät käy Siinain vuorella astukseen Mooseksen lakiliittoon.
    Vaan ne, jotka seuraavat Jeesusta käyvät Sana mukaan: vaan te olette käyneet Siionin vuoren tykö ja elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin tykö, ja kymmenien tuhansien enkelien tykö, taivaissa kirjoitettujen esikoisten juhlajoukon ja seurakunnan tykö, ja tuomarin tykö, joka on kaikkien Jumala, ja täydellisiksi tulleitten vanhurskasten henkien tykö,
    ja uuden liiton välimiehen, Jeesuksen, tykö, ja vihmontaveren tykö, joka puhuu parempaa kuin Aabelin veri.
    Mooses oli vanhan liiton välimies ja Jeesus on uuden liiton välimies.
    Uuden liiton laki ei ole kirjoitettu kivitauluihin, vaan te olette Kristuksen kirje, meidän palvelustyöllämme kirjoitettu, ei musteella, vaan elävän Jumalan Hengellä, ei kivitauluihin, vaan sydämen lihatauluihin.
    Jeesus itse sanoo: minä olen rukoileva Isää, ja hän antaa teille toisen Puolustajan olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti,kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa.
    Omilleen Jeesus lupaa antaa toisen opettajan ja puolustajan, Pyhän Hengen, Mooses ei ole uuden liiton opettaja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mutta niin myös Henki auttaa meidän heikkouttamme; sillä emmepä me tiedä mitään rukoilla niinkuin tulis, vaan Henki rukoilee meidän edestämme sanomattomilla huokauksilla.
    (Biblia 1776)

    -hiljaisia huokauksia, ei mitään kiljumista, karjahtelua eikä molotusta, hurmoksessa tai transsitilassa, vapinoita, tärinöitä, kaatumisia tms.luonnotonta menoa

    Sinäkö valhejuutalainen ja valheen orja määräät, miten Jeesuksen omat rukoilet?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sana todistaa: Olihan tosin ensimmäiselläkin liitolla jumalanpalvelussäännöt ja maallinen pyhäkkö...siinä oli kultainen suitsutusalttari ja liiton arkki, yltympäri kullalla päällystetty, jossa säilytettiin kultainen mannaa sisältävä astia ja Aaronin viheriöinyt sauva ja liiton taulut.
    Eli ensimmäiseen liittoon kuuluivat; manna ja Aaronin ylipappeus ja liiton taulut. Kymmenen käskyä kuuluivat Sanan mukaan ensimmäiseen, toisin sanoen vanhaan liittoon.
    Sana todistaa liittoja olevan kaksi: Tämä on kuvannollista puhetta; nämä naiset ovat kaksi liittoa: toinen on Siinain vuorelta, joka synnyttää orjuuteen, ja se on Haagar; sillä Haagar on Siinain vuori Arabiassa ja vastaa nykyistä Jerusalemia, joka elää orjuudessa lapsineen. Mutta se Jerusalem, joka ylhäällä on, on vapaa, ja se on meidän äitimme.
    Onko liian vaikea ymmärtää???
    Hebrelaiskirjeessä on kirjoitettu: te ette ole käyneet sen vuoren tykö, jota voidaan käsin koskea ja joka tulessa palaa, ettekä synkeyden, ette pimeyden, ette myrskyn, ette pasunan kaiun ettekä äänen tykö, joka puhui niin, että ne, jotka sen kuulivat, pyysivät, ettei heille enää puhuttaisi... ja niin hirmuinen oli se näky, että Mooses sanoi: "Minä olen peljästynyt ja vapisen". Ne, jotka haluavat seurata Jeesusta eivät käy Siinain vuorella astukseen Mooseksen lakiliittoon.
    Vaan ne, jotka seuraavat Jeesusta käyvät Sana mukaan: vaan te olette käyneet Siionin vuoren tykö ja elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin tykö, ja kymmenien tuhansien enkelien tykö, taivaissa kirjoitettujen esikoisten juhlajoukon ja seurakunnan tykö, ja tuomarin tykö, joka on kaikkien Jumala, ja täydellisiksi tulleitten vanhurskasten henkien tykö,
    ja uuden liiton välimiehen, Jeesuksen, tykö, ja vihmontaveren tykö, joka puhuu parempaa kuin Aabelin veri.
    Mooses oli vanhan liiton välimies ja Jeesus on uuden liiton välimies.
    Uuden liiton laki ei ole kirjoitettu kivitauluihin, vaan te olette Kristuksen kirje, meidän palvelustyöllämme kirjoitettu, ei musteella, vaan elävän Jumalan Hengellä, ei kivitauluihin, vaan sydämen lihatauluihin.
    Jeesus itse sanoo: minä olen rukoileva Isää, ja hän antaa teille toisen Puolustajan olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti,kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa.
    Omilleen Jeesus lupaa antaa toisen opettajan ja puolustajan, Pyhän Hengen, Mooses ei ole uuden liiton opettaja.

    Erilaisia Jumalan yksipuolisesti tekemiä liittoja on varmaan yhtä paljon kuin on kädessä sormia. On sateenkaaren liitto jne.
    Jumala ei koskaan peru tekemäänsä liittoa.
    Liittoja voi olla yhtä aikaa voimassa useita, eivät ne kumoa toisiaan, vaan täydentää toisiaan

    Edes Jeesus ei kumonnut yhtään aikaisempaa liittoa, joten ei siihen ollut oikeasti valtaa Tarsolaisella Murhamihelläkään.

    Matt. 5:17

    Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään.

    Pelkästään Paavalin puheiden varaan ei kannata autuuttaan perustaa, jos muualta Raamatusta ja VT:n puolelta ei löydy sille vähintään kaksi mieluummin kolme yhtäpitävää todistajaa. Jeesus on paras "mittari" Paavalin omaperäisille väitteille.

    Paavali oli kiero mies.

    Room. 3:7

    Mutta jos minun valheellisuuteni vain lisää Jumalan kirkkautta, kun sen ansiosta hänen totuutensa yhä korostuu, miksi minut sitten tuomitaan syntisenä?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Erilaisia Jumalan yksipuolisesti tekemiä liittoja on varmaan yhtä paljon kuin on kädessä sormia. On sateenkaaren liitto jne.
    Jumala ei koskaan peru tekemäänsä liittoa.
    Liittoja voi olla yhtä aikaa voimassa useita, eivät ne kumoa toisiaan, vaan täydentää toisiaan

    Edes Jeesus ei kumonnut yhtään aikaisempaa liittoa, joten ei siihen ollut oikeasti valtaa Tarsolaisella Murhamihelläkään.

    Matt. 5:17

    Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään.

    Pelkästään Paavalin puheiden varaan ei kannata autuuttaan perustaa, jos muualta Raamatusta ja VT:n puolelta ei löydy sille vähintään kaksi mieluummin kolme yhtäpitävää todistajaa. Jeesus on paras "mittari" Paavalin omaperäisille väitteille.

    Paavali oli kiero mies.

    Room. 3:7

    Mutta jos minun valheellisuuteni vain lisää Jumalan kirkkautta, kun sen ansiosta hänen totuutensa yhä korostuu, miksi minut sitten tuomitaan syntisenä?

    Vanhaliitto loppui ja uusi tuli tilalle.
    Sitä uutta liittoa juutalaisille odottaa loput maailmanlopun tapahtumat eli
    Kun juutalaisten jäännös tajuaa ottaa vastaan Kristuksen niin loppu on aivan ovella.
    Tapahtumat silloin käynnistyvät ja silloin täyttyy vt profetiat uudesta sydämmestä juutalaisilla ja uusiliitto tietenkin.
    Näin on varma ja raamattu sen todistaa.


   • Anonyymi
    MrHyvis kirjoitti:

    Vanhaliitto loppui ja uusi tuli tilalle.
    Sitä uutta liittoa juutalaisille odottaa loput maailmanlopun tapahtumat eli
    Kun juutalaisten jäännös tajuaa ottaa vastaan Kristuksen niin loppu on aivan ovella.
    Tapahtumat silloin käynnistyvät ja silloin täyttyy vt profetiat uudesta sydämmestä juutalaisilla ja uusiliitto tietenkin.
    Näin on varma ja raamattu sen todistaa.

    Vaikeetahan juutalaisten - osa - on kääntyä, kun pakanallinen kristinusko väärentää sanaa.
    Vanhaliitto- eli seremoniallinen laki- uhreista päättyi ja uusiliitto on kertakaikkisen uhrin varassa, siitähän vanhanliitto julisti varjolakina.

    Eli varjolaki päättyi.

    Synti on edelleen synti - ja siksi tarvitaan uhri.
    Ja mikä kirjoitusten mukaan on synti - so. Jumalan lain rikkominen.
    Jumalan lain päämäärä on rakkaus.

    ts. varjolaki tarvittiin, sekä pappeus - synnin tähden.
    Ja varjolaki päättyi, on uudenliitonpappeus - synnin tähden - kertakaikkinen uhri tässä riittää - synnin tähden.

    Kun rikotaan rakkaudenlaki - ihminen on lain alla. Laki syyttää synnistä, että tarvitaan parannus.
    Ja kuka elää Hengessä - uudestisyntyneenä - Jumalan mielen ja tahdon mukaan - ei ole lain alla, vaan hänen tekonsa on Herran Hengen aikaansaamaa.

    ts. rakkauden laki. Valtakunta on olemassa, kun siinä on laki. Valtakunnassa on Hallitsija, ja Hallitsija mittaa kerran tuomiolla lain rikkojat. ja saattaa lain kautta - tuomion, vuohien ja lampaitten suhteen. Synnin - eli laittomuuden mukaan elävät on tuomittu Helvetin tuleen.
    Jumala tappaa syntiä tekevän sielun. Ei kaikki pääse perille.


  • Anonyymi

   Oikeana Helluntaina kukaan ei puhunut sekavia molotuskieliä ja tavujen hokemista.

   On aikalailla harhaanjohtavaa puhua Raamatullisesta helluntailaista 2000-vuotta sitten ja verrata sitä helluntailaisen uskonliikkeen kanssa, joka syntyi vasta 100 v. sitten Amerikassa.

   • Anonyymi

    Jopa sinä molotikin. Eli molokijumalasi mielipiteitä.


  • Helluntaina alk kristityt puhuivat muita kieliä ja murteita ja niin ,että muualta tulleet tunsi puhuttavan heidän äidinkieltään ja näin heti evankeliumi levisi ja paikalliset ihmetteli ,että kuinka nuo tavalliset oppimattomat saattoi yht äkkiä osata muiden murteita ja kieliä.
   Tätä oli helluntai se hetki kun Pyhyyden Henki antoi kyvyn puhua muiden maiden kieliä.
   Siitä se sitten lähti homma käyntiin..

   • Anonyymi

    Helluntain kieli-ihme oli ainutkertainen tapahtuma, joka ei enää toistunut samanlaisena missään sen jälkeen. Matkijoita kyllä riitti kovasti, esim. Korintossa matkittiin alkuperäistä kieli-ihmettä, tosin huonolla menestyksellä.

    Pyhä Henki tuli näkyvässä muodossa "tulisten kielien" eli sankaluurien muodossa ja jäi ihmisten päälle muuttamaan Galilean kieltä koko ajan puhuvien miesten puheen kuulijan ymmärtämälle kielelle.
    Henki teki ns. simultaanitulkkauksen.

    Ei yksittäinen apostoli puhunut yhtä aikaa 18 eri oikeata kieltä. Siinä olisi mennyt jo Pietariltakin kieli solmuun.

    Pietari puhui helluntaina koko ajan omalla äidinkiellään.

    Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.
    Teitä tämä lupaus tarkoittaa, teitä ja teidän lapsianne, ja myös kaikkia niitä, jotka ovat etäällä -- keitä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."
    Pietari jatkoi vielä puhettaan. Hän vetosi heihin ja kehotti: "Antakaa pelastaa itsenne, ettette hukkuisi tämän kieroutuneen sukupolven mukana."

    He kysyivät ihmeissään: "Eivätkö nuo, jotka puhuvat, ole kaikki galilealaisia?
    Kuinka me sitten kuulemme kukin oman synnyinmaamme kieltä?
    He eivät tienneet, mitä ajatella. Ihmeissään he kyselivät toinen toiseltaan: "Mitä tämä oikein on?"


   • Anonyymi kirjoitti:

    Helluntain kieli-ihme oli ainutkertainen tapahtuma, joka ei enää toistunut samanlaisena missään sen jälkeen. Matkijoita kyllä riitti kovasti, esim. Korintossa matkittiin alkuperäistä kieli-ihmettä, tosin huonolla menestyksellä.

    Pyhä Henki tuli näkyvässä muodossa "tulisten kielien" eli sankaluurien muodossa ja jäi ihmisten päälle muuttamaan Galilean kieltä koko ajan puhuvien miesten puheen kuulijan ymmärtämälle kielelle.
    Henki teki ns. simultaanitulkkauksen.

    Ei yksittäinen apostoli puhunut yhtä aikaa 18 eri oikeata kieltä. Siinä olisi mennyt jo Pietariltakin kieli solmuun.

    Pietari puhui helluntaina koko ajan omalla äidinkiellään.

    Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.
    Teitä tämä lupaus tarkoittaa, teitä ja teidän lapsianne, ja myös kaikkia niitä, jotka ovat etäällä -- keitä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu."
    Pietari jatkoi vielä puhettaan. Hän vetosi heihin ja kehotti: "Antakaa pelastaa itsenne, ettette hukkuisi tämän kieroutuneen sukupolven mukana."

    He kysyivät ihmeissään: "Eivätkö nuo, jotka puhuvat, ole kaikki galilealaisia?
    Kuinka me sitten kuulemme kukin oman synnyinmaamme kieltä?
    He eivät tienneet, mitä ajatella. Ihmeissään he kyselivät toinen toiseltaan: "Mitä tämä oikein on?"

    Ei...apostolit puhuivat itse kunkin murteen ja ulkomailta tulleen kieltä.
    Näin asia on.Siinä oli useita alksrk jäseniä eli uloskutsuttuja Kristuksen armosta.
    Myöhemmin kodeissa kokoontumisissa Pyhyyden Henki rakensi kielellään Jumalalta yksittäisiä ihmisiä sekä koko joukkoa jotka kotona kokoontuivat.
    Näin jälleen evankeliumin viejät vahvistuivat ja Pyhyyden Henki lisäsi armolahjoja ja super nopeasti levisi Kristuksesta tieto lähiidässä ja pian euroopassakin.


   • Anonyymi
    MrHyvis kirjoitti:

    Ei...apostolit puhuivat itse kunkin murteen ja ulkomailta tulleen kieltä.
    Näin asia on.Siinä oli useita alksrk jäseniä eli uloskutsuttuja Kristuksen armosta.
    Myöhemmin kodeissa kokoontumisissa Pyhyyden Henki rakensi kielellään Jumalalta yksittäisiä ihmisiä sekä koko joukkoa jotka kotona kokoontuivat.
    Näin jälleen evankeliumin viejät vahvistuivat ja Pyhyyden Henki lisäsi armolahjoja ja super nopeasti levisi Kristuksesta tieto lähiidässä ja pian euroopassakin.

    Puhut täyttä pokaskaa. Pyhä Henki on terveen harkinnan eli terveen järjen Henki.

    Sitä en ole havainnut tänne kirjoittavissa helluntailaisissa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Puhut täyttä pokaskaa. Pyhä Henki on terveen harkinnan eli terveen järjen Henki.

    Sitä en ole havainnut tänne kirjoittavissa helluntailaisissa.

    Puhun kun tiedän asiat .Siksi ne on totta ja kestää vaikka tulen.
    Sinun kirjoituksissa näin valheen hengen ja siihen päälle lihallisen pätemisen.
    Kannattaisi lopettaa.
    Kristityt kyllä tunnistaa kirjoitukseni olevan Kristuksesta eikä pätemisestä.


   • Anonyymi
    MrHyvis kirjoitti:

    Ei...apostolit puhuivat itse kunkin murteen ja ulkomailta tulleen kieltä.
    Näin asia on.Siinä oli useita alksrk jäseniä eli uloskutsuttuja Kristuksen armosta.
    Myöhemmin kodeissa kokoontumisissa Pyhyyden Henki rakensi kielellään Jumalalta yksittäisiä ihmisiä sekä koko joukkoa jotka kotona kokoontuivat.
    Näin jälleen evankeliumin viejät vahvistuivat ja Pyhyyden Henki lisäsi armolahjoja ja super nopeasti levisi Kristuksesta tieto lähiidässä ja pian euroopassakin.

    Vain järkevät puheet ja sanat voi ihmistä ja seurakuntaa rakentaa. Ei mitkään hurmos molotukset ja eläinten äänten matkimiset ja kirkumiset.

    Amerikassa kun nauhoitettiin hurmoskielillä puhumista, niin yksikin nainen kirkui niin mahdottomasti, kun ääninäytettä verrattiin todellisiin ääniin se vastasi täysin kojootin huutoa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vain järkevät puheet ja sanat voi ihmistä ja seurakuntaa rakentaa. Ei mitkään hurmos molotukset ja eläinten äänten matkimiset ja kirkumiset.

    Amerikassa kun nauhoitettiin hurmoskielillä puhumista, niin yksikin nainen kirkui niin mahdottomasti, kun ääninäytettä verrattiin todellisiin ääniin se vastasi täysin kojootin huutoa.

    Niin...Jumala on järjestyksen Jumala .
    Oma ymmärrykseni ja uskon myös että tieto ihmisille tulee hebrean vanhalla kielellä useasti .Tosin Jumala puhuu kyllä suoraankin ihan Suomen kielellä ja tiedän sen kun Herra on minullekkin puhunut sekä varoittanutkin.
    Sekä opettanut.


   • Anonyymi
    MrHyvis kirjoitti:

    Niin...Jumala on järjestyksen Jumala .
    Oma ymmärrykseni ja uskon myös että tieto ihmisille tulee hebrean vanhalla kielellä useasti .Tosin Jumala puhuu kyllä suoraankin ihan Suomen kielellä ja tiedän sen kun Herra on minullekkin puhunut sekä varoittanutkin.
    Sekä opettanut.

    Jumalan sanat ovat selkeitä sanoja, ei mitään hellaripotaskaa.


   • Anonyymi
    MrHyvis kirjoitti:

    Puhun kun tiedän asiat .Siksi ne on totta ja kestää vaikka tulen.
    Sinun kirjoituksissa näin valheen hengen ja siihen päälle lihallisen pätemisen.
    Kannattaisi lopettaa.
    Kristityt kyllä tunnistaa kirjoitukseni olevan Kristuksesta eikä pätemisestä.

    Fariseukset olivat aikansa helluntailaisia. He eivät tunnustaneet syntisyyttään ennen kastetta, eikä Johannes kastanut heitä ollenkaan, vaan lähetti synneissään takaisin koteihinsa ja lahkoihinsa. Ylpeys on yksi kuolemansynti.

    9 Niin hän puhui vielä muutamille, jotka luottivat itseensä, luullen olevansa vanhurskaita, ja ylenkatsoivat muita, tämän vertauksen:
    10 "Kaksi miestä meni ylös pyhäkköön rukoilemaan, toinen fariseus ja toinen publikaani.
    11 Fariseus seisoi ja rukoili itsekseen näin: 'Jumala, minä kiitän sinua, etten minä ole niinkuin muut ihmiset, riistäjät, väärämieliset, huorintekijät, enkä myöskään niinkuin tuo publikaani.
    12 Minä paastoan kahdesti viikossa; minä annan kymmenykset kaikista tuloistani.'
    13 Mutta publikaani seisoi taampana eikä edes tahtonut nostaa silmiään taivasta kohti, vaan löi rintaansa ja sanoi: 'Jumala, ole minulle syntiselle armollinen'


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Puhut täyttä pokaskaa. Pyhä Henki on terveen harkinnan eli terveen järjen Henki.

    Sitä en ole havainnut tänne kirjoittavissa helluntailaisissa.

    Ja kielillä puhuu - kaikissa uskonsuunnissa - luterilaisista papeista lähtien.
    Serkkuni - luterilaisena - vielä ennen eläkettään, palkkalaisena - Kansanlähetyksen aktiivi - puhui kauniisti kielillä.


  • Anonyymi

   Ei vauvakastetulta pride-kirkon jäseneltä tule kuin valheita. Oikea uskovainen ei kuulu luterilaiseen pride-kirkkoon.

  • Anonyymi

   Helluntain kieli-ihme oli ainutkertainen tapahtuma.
   Pyhä Henki tuli helluntaina näkyvässä muodossa "tulisten kielten" muodossa ihmisten päälle, mutta ei sisälle. Lisäksi kuului äänihavainto "humaus" kun Pyhä Henki tuli ihmisten pään päälle.

   Vasta ainutkertaisen kieli-ihmeen jälkeen 3000 ihmistä kastettiin Kristyiksi ja he saivat Pyhän uskon Hengen lahjan kasteessa, kuten kirjoitettu on.

   Vasta kun Kristillisessä yhdessä kasteessa synnit pestiin pois, Pyhä Henki saa tulla ihmisen sisälle, ihmisen sydämeen ja sieluun. Pyhä Henki ei tule synnin sekaan ihmisen sisälle ennen kun kasteessa Jumala pesee synnit pois Kristuksen sovintoveren tähden.

   • Anonyymi

    38 Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.
    39 Teitä tämä lupaus tarkoittaa, teitä ja teidän lapsia."

    Pyhä uskon Henki saadaan vasta kasteessa synneistä pestyyn sydämeen ja sieluun. Ei ennen sitä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    38 Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.
    39 Teitä tämä lupaus tarkoittaa, teitä ja teidän lapsia."

    Pyhä uskon Henki saadaan vasta kasteessa synneistä pestyyn sydämeen ja sieluun. Ei ennen sitä.

    Ef.4:5 "Yksi kaste, hen baptisma, hen=numeraali yksi, ett, one
    Uudestikaste lahkoon on Jumalan sanan vastainen laittomuuden teko eli paha synti.
    Kun Kristitty ja kasteessa Pyhän Hengen saanut menee antikristilliseen uskonlahkoon niiden vaatimalle uudesti- ja lisäkasteille, niin Jumala vetää ensin oman Henkensä pois ihmisestä ja sallii väärän lahkohengen tulla ihmisen sisälle.

    Pyhä Henki ja villitsevä kaatohenki ei ole ihmisessä yhtä aikaa.

    1. Sam. 16:14

    Mutta Herran henki poistui Saulista, ja Herran lähettämä paha henki vaivasi häntä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ef.4:5 "Yksi kaste, hen baptisma, hen=numeraali yksi, ett, one
    Uudestikaste lahkoon on Jumalan sanan vastainen laittomuuden teko eli paha synti.
    Kun Kristitty ja kasteessa Pyhän Hengen saanut menee antikristilliseen uskonlahkoon niiden vaatimalle uudesti- ja lisäkasteille, niin Jumala vetää ensin oman Henkensä pois ihmisestä ja sallii väärän lahkohengen tulla ihmisen sisälle.

    Pyhä Henki ja villitsevä kaatohenki ei ole ihmisessä yhtä aikaa.

    1. Sam. 16:14

    Mutta Herran henki poistui Saulista, ja Herran lähettämä paha henki vaivasi häntä.

    Taas puhut potaskaa - täyttä duubaa - eli lihasi puhuu.

    Jospa se ortodoksi kaste onkin pyhempi kaste, kun luterilaisen perisyntiopin kaste.
    Eli ortodoksit ovat uskovaisempia, vanhempi ja pyhempi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Taas puhut potaskaa - täyttä duubaa - eli lihasi puhuu.

    Jospa se ortodoksi kaste onkin pyhempi kaste, kun luterilaisen perisyntiopin kaste.
    Eli ortodoksit ovat uskovaisempia, vanhempi ja pyhempi.

    Ja Ortodokseilla on upotuskaste -
    luterilaisilla jää kaste puolitiehen ja he kastelevat vain hiuksia.
    Vielä putinilaisittain pelottelevat kirkkojutuissa, että yksikaste mantra - ja se on tarttuhut monen nuttuun harhaksi. Muka heitin kaste on taivaskaste.
    Höpölöpö - aivan naurettava juttu. Ja kuinka moni onneton on harhautettu tuohon pakanalliseen muotouskonnolliseen harhaan. Valitettavasti.

    Eli ortodoksit sentään upottaa lapsen..... kolme kertaa.... Tää on luterilasiharhaisille haasteellinen asia, joka ei mene heidän korvienvälien kaalilaatikkoon.

    https://peda.net/joensuu/yp/heinävaaran-koulu/luokat/ou/1lk/olen-ortodoksi

    Kaste
    Sinut on liitetty ortodoksisen kirkon jäseneksi kasteen sakramentin kautta.
    Ainakin toinen vanhemmistasi on myös ortodoksi.
    >>>>Kasteessa pappi upottaa lapsen kolmesti veteen ja sanoo:<<<

    "Kastetaan Jumalan palvelija (lapsen nimi) Isän, Pojan ja Pyhän hengen nimeen. Aamen".

    Luterilaisuus ei ollut edes historianlehdillä - kun Ortodoksit kastoivat.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ef.4:5 "Yksi kaste, hen baptisma, hen=numeraali yksi, ett, one
    Uudestikaste lahkoon on Jumalan sanan vastainen laittomuuden teko eli paha synti.
    Kun Kristitty ja kasteessa Pyhän Hengen saanut menee antikristilliseen uskonlahkoon niiden vaatimalle uudesti- ja lisäkasteille, niin Jumala vetää ensin oman Henkensä pois ihmisestä ja sallii väärän lahkohengen tulla ihmisen sisälle.

    Pyhä Henki ja villitsevä kaatohenki ei ole ihmisessä yhtä aikaa.

    1. Sam. 16:14

    Mutta Herran henki poistui Saulista, ja Herran lähettämä paha henki vaivasi häntä.

    Mikä on uudesti- ja lisäkaste ? Sinun mielikuvituksesi tuotteita .


   • Anonyymi

    Apt. 2 on toistunut miljoonia kertoja 1. helluntain jälkeen. Ja tulee toistumaan lukemattomia kertoja. Et halua ymmärtää raamatun perusasioita. Älä leiki vakavilla asioilla. Kippokasteellasi eivät taivaan portit aukea. Saat olla varma siitä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Apt. 2 on toistunut miljoonia kertoja 1. helluntain jälkeen. Ja tulee toistumaan lukemattomia kertoja. Et halua ymmärtää raamatun perusasioita. Älä leiki vakavilla asioilla. Kippokasteellasi eivät taivaan portit aukea. Saat olla varma siitä.

    vääristynyttä evankeliumia, missään kohtaa ei sanota,
    "te pelastutte, kun puhutte kielillä" !!!

    vaan, kun te USKOTTE Jumalan Poikaa Jeesukseen Kristukseen.
    helluntailaiset korottaa kielilä puhumista enemmän kuin Jumalan rakkautta maailmalle Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa.

    "Hän on meidän syntiemme sovitus, eikä ainoastaan meidän , vaan koko MAAILMAN
    syntien" 1 Joh: 2: 2

    meneekö helluntailaisten kaaliin RAAMATUN sana !!!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    vääristynyttä evankeliumia, missään kohtaa ei sanota,
    "te pelastutte, kun puhutte kielillä" !!!

    vaan, kun te USKOTTE Jumalan Poikaa Jeesukseen Kristukseen.
    helluntailaiset korottaa kielilä puhumista enemmän kuin Jumalan rakkautta maailmalle Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa.

    "Hän on meidän syntiemme sovitus, eikä ainoastaan meidän , vaan koko MAAILMAN
    syntien" 1 Joh: 2: 2

    meneekö helluntailaisten kaaliin RAAMATUN sana !!!

    vääristynyttä evankeliumia, missään kohtaa ei sanota,
    "te pelastutte, kun puhutte kielillä" !!!

    vaan, kun te USKOTTE Jumalan Poikaa Jeesukseen Kristukseen.
    helluntailaiset korottaa kielilä puhumista enemmän kuin Jumalan rakkautta maailmalle Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa.

    "Hän on meidän syntiemme sovitus, eikä ainoastaan meidän , vaan koko MAAILMAN
    syntien" 1 Joh: 2: 2

    meneekö helluntailaisten kaaliin RAAMATUN sana !!!

    ///

    Miksi kirjoitat Duubaa- duu? Eli joko et ymmärrä, tai valheellisesti trollaat.
    Ei missään helluntalaisuudessa asiaa nähdä noin, mitä väität.
    Minun puolisoni on helluntalainen, ja luterialisuudesta siirryin helluntalaisuuteen, sekä olin sen aikaa - kun hänen syöpänsä takia, kuljin hänen rinnallaan.
    Liittyminen johtui, että jotkut seurakunnalliset kokoukset - kuului seurakuntalaisille, eikä minun ollut muuta mahdollisuutta olla hänen rinnallaan, kuin olla se seurakuntalainen.

    Ja kun Jumalan edessä rehellisiä sanoista pitää olla, ja jos vaikenen sinun puheistasi, teen sinun suusanalliseen syntiisi - yhtymisen, sitä en Herrani edessä tee.
    Vaan sanon. Ole varovainen puheistasi. Sinä ja minä - teen tilin, kun se viimeinen päivä koittaa. ..... Eli puheesi - kirjoituksessa oli joko valhetta - tarkoituksella, vääristäen, tai sitten olet sokaistu trollien puheissa.

    Asiasta kolmanteen. Toissapäviänä haastelin pitkään yhteisvastuukerjääjien kanssa - kun ja koska siinä oli pappi ihan kippokeräin kädessä. Siinä totesin niin avioliittoni matkan - kuin vaimoni sairastumisen, sekä kirkosta eroamisen, koska sana kehottaa miestä rakastamaan vaimoaan, niinkuin Kristus seurakuntaansa. Myös helluntalaisuuteen liittyminen ja nyt tämä aika, etten ole minkään kirkon jäsen. Sekin oli perusta - että uskovaiset riitelevät niin paljon tyhjästä. Nyt kun olen ikäänkuin jäänyt "välitilaan" - tilaan, jossa Elämänkirja - uskovaisuus on Jumalan edessä vaeltamista, ei riitelemistä, ei kukaan voi asettata ennakkonäkemyksiä - asetelmat muuttuu. Tavallaan puhutaankin raamatun kautta - mitä siinä lukee. ts. Ylimmäinen pappi astuukin silloin keskustelun keskelle. Suomeksi tämä SANA.

    Ja sinulle sanon sen, että helluntalaisuudessa on paremmin esissä aina tietoisuus tästä Jeesuksesta, minkä tuot esiin mukamas tietämättömyytenä heille.
    He tuntevat sijaisuhrinsa.


  • Kirkkokunnat on täyttä jargonia.
   Jos Kristitty katsoo sydämmellään kuten pitää niin silloin näkee vain Jeesuksen Kristuksen ja Hän on lähellä ja siinä on kaikki.
   Keskittykää Jeesukseen ja etsikää Hänen seuraansa .

   • Anonyymi

    Helluntailaisten lahkoista ei mitään Jeesusta löydy. Muita villitseviä henkiä kylläkin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Helluntailaisten lahkoista ei mitään Jeesusta löydy. Muita villitseviä henkiä kylläkin.

    Kaikissa kirkkokunnissa on elävässä uskossa olevia kristittyjä.Siis osa.
    Tämä on aivan varma asia.
    Itse seurakuntien toiminta on lähinnä säälittävää.
    Katse pitäisi olla Kristuksessa ja Hänen kuulemisessaan.
    Nyt on muotomenoja ja jos Kristus kävelisi sisään ni pahimmillaan Hänet lempattais ulos vääräuskoisena.
    Pieleen on mennyt asiat ja rajusti.
    Ei tajuta mitä on vaeltaa Kristuksen kanssa ja myös ei tajuta ,että Jeesus sanoi Hänen omiensa kuulevan Hänen äänensä ja tuntevan sen.
    Nyt on vain kiistat ja muotomenot.


  • Anonyymi

   >> Jeesus: "Salassa en ole puhunut mitään." <<

   😂 En itse omista kielilläpuhumisen armolahjaa, mutta ystäväni puhuu kielillä. Ja moni muu. Raamatun opetus asiassa selkenee, kun lukee raamatusta kaiken, mitä siitä sanotaan ja Pyhä Henki valaisee omaa ymmärrystä.

   Kielilläpuhumisessa Jeesus ei puhu salaisuuksia ihmiselle, vaan ihminen puhuu salaisuuksia Jumalalle.
   😄💭😇

   1. Kor. 14:2
   kielillä puhuva ei puhu ihmisille, vaan Jumalalle; ei häntä näet kukaan ymmärrä, sillä hän puhuu salaisuuksia hengessä.

   Ja kuten jaekin sanoo: "häntä ei kukaan ymmärrä".

   Miten esimerkiksi tunnetun kielen, kuten vaikka englanninkielen puhuminen, olisi puhumista "salaisuuksia hengessä"...?

   Ja miksi kielilläpuhumiseen kehotetaan raamatussa "rukoilemaan selitystä"?

   1. Kor. 14:13
   rukoilkoon se, joka kielillä puhuu, että hän taitaisi selittää.

   Jos kieli olisi tavallinen, käännettävissä ja tulkattavissa oleva, tunnettu kieli, jota voi koulussa opiskella, ei sellaisen lisänä tarvittaisi mitään "selittämisen lahjaa".

   Eikä olemassa olevien kielten kääntämistä muutenkaan "rukoilla lahjana Jumalalta", vaan kielenkääntämistä ja tulkkaamista opiskellaan kouluissa.

   • Anonyymi

    Helluntaina Jerusalemissa tapahtui oikea kieli-ihme, joka oli ainutkertainen tapahtuma.

    Helluntaina oli kysymys oikeista vierasta kielistä kysymys. Ei mistään hurmoskielestä, mitä alkoi esiintyä Korintossa kun ihmiset kuulivat Jerusalemin tapahtumista ja yrittivät sitä matkia.

    Paavali ei ollut todistamassa Jerusalemissa tapahtunutta kieli-ihmettä.

    Korintossa Paavali yritti aluksi olla mieliksi kaikille ja jopa rohkaisi ensin Korinttolaisia matkimaan Helluntain oikeata kieli-ihmettä kutsumalla sitä salakieliseksi rukoiluksi.

    Kun luet Korintolaiskirjeet kokonaan, niin huomaat, että Paavali muutti mielensä Korintossa puhutusta kielestä, jotta se ei ole mitään kieltä, vaan ihmisen sielullista "glossolaliaa", jota sanaa Paavali siitä alkukielen mukaan käyttää.

    1. Kor. 14:19

    Jotta voisin opettaa muitakin, haluan seurakunnassa silti puhua mieluummin viisi ymmärrettävää sanaa kuin tuhansia hurmoskielen sanoja.

    1. Kor. 14:9

    Samoin tekin: jos ette kielellänne saa esiin selvää puhetta, kuinka voidaan sellainen puhe ymmärtää? Tehän puhutte silloin tuuleen.


  • Anonyymi

   Ihmisellä kun ei edes ole mitän salaisuuksia Jumalalle puhuttavaksi.

   Jumala tietää kaiken, näkee kaiken, kuulee kaiken.

   Helluntailaisten kannattaisi käydä puhumassa ne salaisuutensa viranomaisille.

   • Anonyymi

    Raamattu vastaan väität! Siellä niin sanotaan!
    Olet sinä eri pässi.

    Se, että puhuu salaisuuksia Jumalalle, on itsen rakentamista, josta puhuja itsekään ei tiedä, mitä hänessä tapahtuu.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Raamattu vastaan väität! Siellä niin sanotaan!
    Olet sinä eri pässi.

    Se, että puhuu salaisuuksia Jumalalle, on itsen rakentamista, josta puhuja itsekään ei tiedä, mitä hänessä tapahtuu.

    "salaisuuksia"

    "jos ette kielellänne saa esiin SELVÄÄ PUHETTA, kuinka voidaan sellainen puhe ymmärtää ?
    Tehän puhutte silloin tuuleen."
    1 Kor: 14: 9


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "salaisuuksia"

    "jos ette kielellänne saa esiin SELVÄÄ PUHETTA, kuinka voidaan sellainen puhe ymmärtää ?
    Tehän puhutte silloin tuuleen."
    1 Kor: 14: 9

    Glossolalia voi olla sekä Jumalallinen että puhtaasti pakanallinen ilmiö. Se voi olla molempia, voi olla jopa pahasta.

    Glossolalia ei siis suinkaan aina ole Jumalasta.
    Yliluonnollisia ilmiöitä ei esiinny ainoastaan kristinuskossa, vaan monissa abrahamilaisissa uskonnoissa ja muissa uskonnoissa, jotka eivät ole abrahamilaisia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Raamattu vastaan väität! Siellä niin sanotaan!
    Olet sinä eri pässi.

    Se, että puhuu salaisuuksia Jumalalle, on itsen rakentamista, josta puhuja itsekään ei tiedä, mitä hänessä tapahtuu.

    Olet sinä eri pässi.

    Todellisen kristityn tunnistaa kielenkäytöstä. Jos olet todellinen kristitty, puhut korrektisti.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Olet sinä eri pässi.

    Todellisen kristityn tunnistaa kielenkäytöstä. Jos olet todellinen kristitty, puhut korrektisti.

    Glossolalia: helluntailaiset ja karismaatikot harjoittavat pakanuutta!

    Ukrainalaisen Inter-televisiokanavan dokumenttielokuvan "Lahkot" järkyttävät kohtaukset ovat saaneet monet pohtimaan näkemäänsä. Uskonnollisen hulluuden tilassa oleva väkijoukko tuottaa jotain käsittämätöntä mutinaa - ja tätä ääntä helluntailaiset ja karismaattiset kirkkokunnat kutsuvat raamatulliseksi kielilläpuhumisen lahjaksi! Mitä todella tapahtuu?
    Uudessa testamentissa on vain yksi paikka, jossa selvästi määritellään raamatullinen kielilläpuhumisen lahja, ja se on Apostolien teot 2, jossa kuvataan, miten apostolit saivat ensimmäisen kerran kielilläpuhumisen lahjan: "Kun helluntaipäivä oli tullut, he olivat kaikki yhdessä yksimielisesti. Ja yhtäkkiä taivaasta kuului ääni, joka oli kuin kovaa tuulta, ja se täytti koko talon, jossa he olivat. Ja heille ilmestyi jaettuja kieliä kuin tulta, ja yksi lepäsi kunkin päällä. Ja he kaikki täyttyivät Pyhällä Hengellä, ja he alkoivat puhua muilla kielillä, niin kuin Henki antoi heidän puhua. Ja Jerusalemissa oli hurskaita juutalaisia kaikista kansoista taivaan alla. Kun ääni kuului, kansa kokoontui yhteen ja hämmentyi, sillä jokainen kuuli heidän puhuvan omalla kielellään. Ja kaikki hämmästyivät ja hämmästyivät ja sanoivat toisilleen: "Eivätkö kaikki nämä, jotka puhuvat, ole galilealaisia? Miten sitten kukin meistä kuulee oman äidinkielensä, jolla olemme syntyneet? Parthialaiset ja meedialaiset ja elamilaiset ja Mesopotamian, Juudean ja Kappadokian, Pontuksen ja Aasian, Phrygian ja Pamphylian, Egyptin ja Kyreneen viereisen Libyan osien asukkaat ja Roomasta tulleet, juutalaiset ja käännynnäiset, kreetalaiset ja arabialaiset, me kuulemme heidän puhuvan kielellämme Jumalan suurista teoista?"." Mitä apostolien kuulijat kuulivat - saarnan omalla kielellään vai jotain käsittämätöntä mutinaa? Pyhä Raamattu paljastaa selvästi ja yksiselitteisesti, että näitä kieliä puhuttiin tuolloin tavallisesti. Jerusalemiin tuona päivänä eri puolilta muinaista maailmaa kokoontuneet ihmiset ymmärsivät näitä kieliä, ja se oli merkki epäuskoisille juutalaisille siitä, että apostolit tekivät Jumalan työtä. Raamatullinen kielten lahja on siis erinomainen kyky saarnata vieraalla kielellä, jonka Jumala antoi apostoleille, jotta he voisivat levittää nopeasti hyvää sanomaa pelastuksesta Jeesuksessa Kristuksessa. Kirjeessään korinttilaisille apostoli Paavali korostaa, että seurakunnassa ei saa olla mitään sellaista, mitä seurakunta ei ymmärrä. Hän antaa seuraavat neuvot: ei puhuta yhtä aikaa vaan yksi kerrallaan; olisi oltava tulkki, jotta sanottu palvelisi seurakunnan rakentamista; jos tulkkia ei ole, vieraiden kielten puhujien olisi vaiennettava ja puhuttava itselleen ja Jumalalle; kaiken seurakunnassa olisi oltava kunnollista, sillä Jumala on rauhan eikä epäjärjestyksen Jumala. Kääntäjät ovat lisänneet sanan "tuntematon" viitaten kieleen 1. Kor. 14:27:ssä; sitä ei ole kreikankielisessä alkuperäiskappaleessa. Toisin kuin raamatullinen kielilläpuhumisen lahja, glossolalia (kreik. glossa, "puhe", lalia, "lörpöttely"),


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Glossolalia: helluntailaiset ja karismaatikot harjoittavat pakanuutta!

    Ukrainalaisen Inter-televisiokanavan dokumenttielokuvan "Lahkot" järkyttävät kohtaukset ovat saaneet monet pohtimaan näkemäänsä. Uskonnollisen hulluuden tilassa oleva väkijoukko tuottaa jotain käsittämätöntä mutinaa - ja tätä ääntä helluntailaiset ja karismaattiset kirkkokunnat kutsuvat raamatulliseksi kielilläpuhumisen lahjaksi! Mitä todella tapahtuu?
    Uudessa testamentissa on vain yksi paikka, jossa selvästi määritellään raamatullinen kielilläpuhumisen lahja, ja se on Apostolien teot 2, jossa kuvataan, miten apostolit saivat ensimmäisen kerran kielilläpuhumisen lahjan: "Kun helluntaipäivä oli tullut, he olivat kaikki yhdessä yksimielisesti. Ja yhtäkkiä taivaasta kuului ääni, joka oli kuin kovaa tuulta, ja se täytti koko talon, jossa he olivat. Ja heille ilmestyi jaettuja kieliä kuin tulta, ja yksi lepäsi kunkin päällä. Ja he kaikki täyttyivät Pyhällä Hengellä, ja he alkoivat puhua muilla kielillä, niin kuin Henki antoi heidän puhua. Ja Jerusalemissa oli hurskaita juutalaisia kaikista kansoista taivaan alla. Kun ääni kuului, kansa kokoontui yhteen ja hämmentyi, sillä jokainen kuuli heidän puhuvan omalla kielellään. Ja kaikki hämmästyivät ja hämmästyivät ja sanoivat toisilleen: "Eivätkö kaikki nämä, jotka puhuvat, ole galilealaisia? Miten sitten kukin meistä kuulee oman äidinkielensä, jolla olemme syntyneet? Parthialaiset ja meedialaiset ja elamilaiset ja Mesopotamian, Juudean ja Kappadokian, Pontuksen ja Aasian, Phrygian ja Pamphylian, Egyptin ja Kyreneen viereisen Libyan osien asukkaat ja Roomasta tulleet, juutalaiset ja käännynnäiset, kreetalaiset ja arabialaiset, me kuulemme heidän puhuvan kielellämme Jumalan suurista teoista?"." Mitä apostolien kuulijat kuulivat - saarnan omalla kielellään vai jotain käsittämätöntä mutinaa? Pyhä Raamattu paljastaa selvästi ja yksiselitteisesti, että näitä kieliä puhuttiin tuolloin tavallisesti. Jerusalemiin tuona päivänä eri puolilta muinaista maailmaa kokoontuneet ihmiset ymmärsivät näitä kieliä, ja se oli merkki epäuskoisille juutalaisille siitä, että apostolit tekivät Jumalan työtä. Raamatullinen kielten lahja on siis erinomainen kyky saarnata vieraalla kielellä, jonka Jumala antoi apostoleille, jotta he voisivat levittää nopeasti hyvää sanomaa pelastuksesta Jeesuksessa Kristuksessa. Kirjeessään korinttilaisille apostoli Paavali korostaa, että seurakunnassa ei saa olla mitään sellaista, mitä seurakunta ei ymmärrä. Hän antaa seuraavat neuvot: ei puhuta yhtä aikaa vaan yksi kerrallaan; olisi oltava tulkki, jotta sanottu palvelisi seurakunnan rakentamista; jos tulkkia ei ole, vieraiden kielten puhujien olisi vaiennettava ja puhuttava itselleen ja Jumalalle; kaiken seurakunnassa olisi oltava kunnollista, sillä Jumala on rauhan eikä epäjärjestyksen Jumala. Kääntäjät ovat lisänneet sanan "tuntematon" viitaten kieleen 1. Kor. 14:27:ssä; sitä ei ole kreikankielisessä alkuperäiskappaleessa. Toisin kuin raamatullinen kielilläpuhumisen lahja, glossolalia (kreik. glossa, "puhe", lalia, "lörpöttely"),

    Jumalan lapset

    Lännessä Jumalan lapsina tunnettu kultti tunnetaan turmeltuneisuudestaan. Se syntyi tämän vuosisadan 70-luvulla Kaliforniassa, Yhdysvalloissa niin sanotun Jeesus-nuorisoliikkeen tuloksena. Jumalan lapset -järjestön perustaja oli David Brant Berg (s. 1919).

    Bergin vanhemmat olivat evankelisia uskovia. Hänen isänsä toimi pastorina ja opetti kristillisessä korkeakoulussa, kun taas hänen äitinsä evankelioi radiossa. Aluksi Berg oli hyvä ministeri. Hän toimi evankelistana Christian and Missionary Union -järjestössä. Sitten hän siirtyi työskentelemään karismaattiselle lähetysjärjestölle "Call to Youth". Pian tämän jälkeen Berg erosi ja aloitti oman nuorisotyönsä.

    Pian tämän jälkeen ilmaantuivat ensimmäiset outoudet. Berg ja hänen työtoverinsa alkoivat käyttää toimintatapoja, jotka raivostuttivat paitsi evankelisia myös yleisen järjestyksen vartijoita. Berg ei kuitenkaan nolostunut. Hän perusteli itseään vetoamalla "suoraan ilmoitukseen" Jumalalta, joka oli muka annettu hänelle. Hän väitti, että Herra oli "kutsunut" hänet erityiseen palvelustehtävään ja sanoi: "Olen tehnyt sinusta terävähampaisen puimurin, joka jauhaa vuoret tuhkaksi ja repii voimalla tyynyt niiden käsien alta, jotka istuvat huolettomasti Siionissa." [Moses David, The Disciple Revolution (London: The Children of God, 1975), 7-8.] Berg lähti pian Kaliforniasta toisen ilmestyksen perusteella, jonka mukaan maanjäristys tuhoaisi koko osavaltion niin pahoin, että se vajoaisi valtameren veden alle.

    Berg matkusti läpi Amerikan ja Kanadan ja saapui Teksasin osavaltioon. Täällä hän jatkoi toimintaansa ja käännytti uusia ihmisiä, erityisesti nuoria. Kuten hänen tyttärensä muisteli myöhemmin, Berg opetti seuraajilleen seuraavia työmenetelmiä: "Yritä ensin suostutella heidät ottamaan Jeesus sydämeensä. Täytä heidät sitten Pyhällä Hengellä. Kysy sitten, haluavatko he jättää kaiken ja seurata Jeesusta." [Ruth A. Tucker, Another Gospel (Grand Rapids, Michigan: Zondervan Publishing House, 1989), 233.]

    Nämä olivat kuitenkin vain sanoja. Berg itse turmeltui moraalisesti yhä enemmän. Vaikka hänen vaimonsa oli jatkuvasti hänen kanssaan, hän alkoi seurustella erään seuraajansa Marian kanssa. Sitten hän alkoi asua toisen tytön kanssa, jonka nimi oli Martha. Kaikki tämä ei mitenkään estänyt häntä jatkamasta "henkistä" etsintää.

    Pian David Bergin elämässä tapahtui jotakin, jota hän luuli aidoksi kielillä puhumiseksi. Kuten hän itse myöhemmin sanoi, glossolalia tuli hänelle Abrapsch-nimisen henkiohjaajan avulla. Berg tuli ensimmäisen kerran kosketuksiin tämän hengen kanssa jossain mustalaistaborissa muutama kuukausi ennen kuin hän alkoi puhua kielillä. Näissä olosuhteissa glosalalia tuli hänen luokseen:

    "Makasin Martan ja Marian välissä ja rukoilin kuin talo olisi ollut tulessa. Yhtäkkiä, ennen kuin ehdin tajuta, mitä tapahtui, aloin rukoilla kielillä... sen täytyi olla Aabrahamilta.

    Olin lopulta tarpeeksi epätoivoinen antaakseni Herran ottaa ohjat käsiinsä. Abrahim alkoi rukoilla Hengessä minun kauttani. Kolmeen päivään en osannut puhua sanaakaan englantia...

    Vuosikausia elin halusta saada kielilläpuhumisen lahja, koska se oli minulle niin ihmeellinen ilmiö. Ajatella, että pystyy puhumaan toista kieltä, jota ei ole koskaan oppinut. Se oli selvä ihme, selvä todiste ihmeellisestä. Eikä Herra ollut antanut sitä minulle vuosiin!

    Minä rukoilin Häntä! Minä rukoilin Häntä! Kaaduin maahan kasvoilleni Hänen edessään! Tein kaiken...

    Lopulta Hän alkoi antaa minulle näitä kuultavia lahjoja silloin, kun vähiten odotin niitä. Makasin alasti kahden alastoman naisen joukossa samalla sängyllä asuntovaunumme toisessa päässä, kun sain ensimmäisen kerran kielilläpuhumisen lahjan." [Deborah (Una Berg Daw's with Bill Davis), The Children of God (Grand Rapids: Zondervan, 1984), 79, 83-86, lainattu Tucker, s. 79, 83-86.]]


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jumalan lapset

    Lännessä Jumalan lapsina tunnettu kultti tunnetaan turmeltuneisuudestaan. Se syntyi tämän vuosisadan 70-luvulla Kaliforniassa, Yhdysvalloissa niin sanotun Jeesus-nuorisoliikkeen tuloksena. Jumalan lapset -järjestön perustaja oli David Brant Berg (s. 1919).

    Bergin vanhemmat olivat evankelisia uskovia. Hänen isänsä toimi pastorina ja opetti kristillisessä korkeakoulussa, kun taas hänen äitinsä evankelioi radiossa. Aluksi Berg oli hyvä ministeri. Hän toimi evankelistana Christian and Missionary Union -järjestössä. Sitten hän siirtyi työskentelemään karismaattiselle lähetysjärjestölle "Call to Youth". Pian tämän jälkeen Berg erosi ja aloitti oman nuorisotyönsä.

    Pian tämän jälkeen ilmaantuivat ensimmäiset outoudet. Berg ja hänen työtoverinsa alkoivat käyttää toimintatapoja, jotka raivostuttivat paitsi evankelisia myös yleisen järjestyksen vartijoita. Berg ei kuitenkaan nolostunut. Hän perusteli itseään vetoamalla "suoraan ilmoitukseen" Jumalalta, joka oli muka annettu hänelle. Hän väitti, että Herra oli "kutsunut" hänet erityiseen palvelustehtävään ja sanoi: "Olen tehnyt sinusta terävähampaisen puimurin, joka jauhaa vuoret tuhkaksi ja repii voimalla tyynyt niiden käsien alta, jotka istuvat huolettomasti Siionissa." [Moses David, The Disciple Revolution (London: The Children of God, 1975), 7-8.] Berg lähti pian Kaliforniasta toisen ilmestyksen perusteella, jonka mukaan maanjäristys tuhoaisi koko osavaltion niin pahoin, että se vajoaisi valtameren veden alle.

    Berg matkusti läpi Amerikan ja Kanadan ja saapui Teksasin osavaltioon. Täällä hän jatkoi toimintaansa ja käännytti uusia ihmisiä, erityisesti nuoria. Kuten hänen tyttärensä muisteli myöhemmin, Berg opetti seuraajilleen seuraavia työmenetelmiä: "Yritä ensin suostutella heidät ottamaan Jeesus sydämeensä. Täytä heidät sitten Pyhällä Hengellä. Kysy sitten, haluavatko he jättää kaiken ja seurata Jeesusta." [Ruth A. Tucker, Another Gospel (Grand Rapids, Michigan: Zondervan Publishing House, 1989), 233.]

    Nämä olivat kuitenkin vain sanoja. Berg itse turmeltui moraalisesti yhä enemmän. Vaikka hänen vaimonsa oli jatkuvasti hänen kanssaan, hän alkoi seurustella erään seuraajansa Marian kanssa. Sitten hän alkoi asua toisen tytön kanssa, jonka nimi oli Martha. Kaikki tämä ei mitenkään estänyt häntä jatkamasta "henkistä" etsintää.

    Pian David Bergin elämässä tapahtui jotakin, jota hän luuli aidoksi kielillä puhumiseksi. Kuten hän itse myöhemmin sanoi, glossolalia tuli hänelle Abrapsch-nimisen henkiohjaajan avulla. Berg tuli ensimmäisen kerran kosketuksiin tämän hengen kanssa jossain mustalaistaborissa muutama kuukausi ennen kuin hän alkoi puhua kielillä. Näissä olosuhteissa glosalalia tuli hänen luokseen:

    "Makasin Martan ja Marian välissä ja rukoilin kuin talo olisi ollut tulessa. Yhtäkkiä, ennen kuin ehdin tajuta, mitä tapahtui, aloin rukoilla kielillä... sen täytyi olla Aabrahamilta.

    Olin lopulta tarpeeksi epätoivoinen antaakseni Herran ottaa ohjat käsiinsä. Abrahim alkoi rukoilla Hengessä minun kauttani. Kolmeen päivään en osannut puhua sanaakaan englantia...

    Vuosikausia elin halusta saada kielilläpuhumisen lahja, koska se oli minulle niin ihmeellinen ilmiö. Ajatella, että pystyy puhumaan toista kieltä, jota ei ole koskaan oppinut. Se oli selvä ihme, selvä todiste ihmeellisestä. Eikä Herra ollut antanut sitä minulle vuosiin!

    Minä rukoilin Häntä! Minä rukoilin Häntä! Kaaduin maahan kasvoilleni Hänen edessään! Tein kaiken...

    Lopulta Hän alkoi antaa minulle näitä kuultavia lahjoja silloin, kun vähiten odotin niitä. Makasin alasti kahden alastoman naisen joukossa samalla sängyllä asuntovaunumme toisessa päässä, kun sain ensimmäisen kerran kielilläpuhumisen lahjan." [Deborah (Una Berg Daw's with Bill Davis), The Children of God (Grand Rapids: Zondervan, 1984), 79, 83-86, lainattu Tucker, s. 79, 83-86.]]

    Kansainvälinen tie

    Nykyään on olemassa toinen kultti, joka liittyy varsin läheisesti glossolaliaan. Suurin osa sen seuraajista on Yhdysvalloissa, ja sen nimi on Way International. Se syntyi Jumalan lapset -kulttin tavoin Kalifornian Jeesus-liikkeestä 1970-luvulla. Way Internationalin perustaja ja johtaja oli Victor Paul Wierwille, joka kuoli muutama vuosi sitten.

    Wierwille väitti aikoinaan opiskelleensa Chicagon Moody Bible Institutessa. Instituutilla ei kuitenkaan ole tästä mitään tietoja. Vaikka Wirwillin tavoin hänen seuraajansa sanovat hyväksyvänsä täydestä sydämestään Raamatun inspiraation, he valitettavasti hylkäävät tärkeitä kristillisen uskon oppeja.

    Ensinnäkin Weirville ja hänen opetuslapsensa hylkäävät opin Pyhästä Kolminaisuudesta. Toiseksi he hylkäävät Herran Jeesuksen Kristuksen jumaluuden. Kansainvälisen tien opetusten pääkokoelma on Wirwillin kirjoittama kirja, jonka uhmakas nimi on Jeesus Kristus ei ole Jumala. Victor Wirwill piti itseään suurena kirkon uudistajana, kuten Martin Luther. Hän kirjoitti kerran itsestään seuraavaa:

    "Kun elämäni on ohi, luulen, että suurin panokseni on tietoni ja opetukseni siitä, että Jeesus Kristus ei ole Jumala". Ennen kuin loppuni koittaa, elämäni luultavasti herättää suurimman (mehiläis)pesän katolilaisuudessa ja protestantismissa sen jälkeen, kun uskonnolliset johtajat "ampuivat" Martin Lutherin. Tapahtukoon todellinen uskonpuhdistus tänä päivänä ja tänä aikana." [J.L.Williams, Victor Wierwille and the Way International (Chicago: Moody, 1979), 49-50.]]

    Kolmanneksi, koska Wierwille hylkäsi opin Pyhästä Kolminaisuudesta ja Kristuksen jumaluudesta, hän opetti väärin myös Pyhästä Hengestä. Hän sanoi, että koska Isästä Jumalasta sanotaan: "Jumala on Henki", Taivaallinen Isä on Pyhä Henki. Kuitenkin, kun Jumala antaa ihmiselle "pyhän hengen". Hän ei anna itseään, vaan vain jotain itsestään. Toisin sanoen Berg hylkäsi Pyhän Hengen identiteetin. Wirwill kirjoitti pienillä kirjaimilla artikkeleissaan ja kirjoissaan Hengestä, jonka ihmiset saavat Jumalalta. Hän opetti, että Jumala, joka on Pyhä Henki, "antaa ihmisille Pyhän Hengen".

    Raamatun opetuksessa on toinenkin tärkeä kohta, jonka Wirwill tulkitsi omalla tavallaan. Se koskee Kristuksen neitseellistä syntymää. Hän teki eron neitseellisen syntymän ja neitseellisen hedelmöityksen välillä. Hän hylkäsi edellisen ja vaati jälkimmäistä. Hän opetti, että lapsen tahrattoman sikiämisen jälkeen Joosef, Marian aviomies, asui Marian kanssa vaimonaan muutaman kuukauden ajan ennen Jeesuksen syntymää, joten Kristuksella ei ollut neitseellistä syntymää, vaan ainoastaan neitseellinen hedelmöittyminen. Todistaakseen väitteensä Wirwill vääristeli tiettyjen Uuden testamentin jakeiden merkitystä vastaavasti. Väärät opettajat tekevät usein näin Raamatun kanssa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kansainvälinen tie

    Nykyään on olemassa toinen kultti, joka liittyy varsin läheisesti glossolaliaan. Suurin osa sen seuraajista on Yhdysvalloissa, ja sen nimi on Way International. Se syntyi Jumalan lapset -kulttin tavoin Kalifornian Jeesus-liikkeestä 1970-luvulla. Way Internationalin perustaja ja johtaja oli Victor Paul Wierwille, joka kuoli muutama vuosi sitten.

    Wierwille väitti aikoinaan opiskelleensa Chicagon Moody Bible Institutessa. Instituutilla ei kuitenkaan ole tästä mitään tietoja. Vaikka Wirwillin tavoin hänen seuraajansa sanovat hyväksyvänsä täydestä sydämestään Raamatun inspiraation, he valitettavasti hylkäävät tärkeitä kristillisen uskon oppeja.

    Ensinnäkin Weirville ja hänen opetuslapsensa hylkäävät opin Pyhästä Kolminaisuudesta. Toiseksi he hylkäävät Herran Jeesuksen Kristuksen jumaluuden. Kansainvälisen tien opetusten pääkokoelma on Wirwillin kirjoittama kirja, jonka uhmakas nimi on Jeesus Kristus ei ole Jumala. Victor Wirwill piti itseään suurena kirkon uudistajana, kuten Martin Luther. Hän kirjoitti kerran itsestään seuraavaa:

    "Kun elämäni on ohi, luulen, että suurin panokseni on tietoni ja opetukseni siitä, että Jeesus Kristus ei ole Jumala". Ennen kuin loppuni koittaa, elämäni luultavasti herättää suurimman (mehiläis)pesän katolilaisuudessa ja protestantismissa sen jälkeen, kun uskonnolliset johtajat "ampuivat" Martin Lutherin. Tapahtukoon todellinen uskonpuhdistus tänä päivänä ja tänä aikana." [J.L.Williams, Victor Wierwille and the Way International (Chicago: Moody, 1979), 49-50.]]

    Kolmanneksi, koska Wierwille hylkäsi opin Pyhästä Kolminaisuudesta ja Kristuksen jumaluudesta, hän opetti väärin myös Pyhästä Hengestä. Hän sanoi, että koska Isästä Jumalasta sanotaan: "Jumala on Henki", Taivaallinen Isä on Pyhä Henki. Kuitenkin, kun Jumala antaa ihmiselle "pyhän hengen". Hän ei anna itseään, vaan vain jotain itsestään. Toisin sanoen Berg hylkäsi Pyhän Hengen identiteetin. Wirwill kirjoitti pienillä kirjaimilla artikkeleissaan ja kirjoissaan Hengestä, jonka ihmiset saavat Jumalalta. Hän opetti, että Jumala, joka on Pyhä Henki, "antaa ihmisille Pyhän Hengen".

    Raamatun opetuksessa on toinenkin tärkeä kohta, jonka Wirwill tulkitsi omalla tavallaan. Se koskee Kristuksen neitseellistä syntymää. Hän teki eron neitseellisen syntymän ja neitseellisen hedelmöityksen välillä. Hän hylkäsi edellisen ja vaati jälkimmäistä. Hän opetti, että lapsen tahrattoman sikiämisen jälkeen Joosef, Marian aviomies, asui Marian kanssa vaimonaan muutaman kuukauden ajan ennen Jeesuksen syntymää, joten Kristuksella ei ollut neitseellistä syntymää, vaan ainoastaan neitseellinen hedelmöittyminen. Todistaakseen väitteensä Wirwill vääristeli tiettyjen Uuden testamentin jakeiden merkitystä vastaavasti. Väärät opettajat tekevät usein näin Raamatun kanssa.

    Huolimatta esimerkkeistä, joissa oli takapakkia ja muita outouksia, joita on tarpeetonta tässä yhteydessä mainita, Wirwill piti glossolaliaa suuressa arvossa ja piti sitä välttämättömänä itselleen ja kaikille seuraajilleen. Jumalan lasten kultin johtajan Bergin tavoin hän yritti toistuvasti hankkia tämän "lahjan". Henkisestä etsinnästään hän kirjoitti myöhemmin seuraavaa:

    "Kuusi vuotta rukoilin, anelin, rukoilin ja rukoilin Jumalaa (antamaan minulle) tämän hengellisen voiman. Matkustin kirjaimellisesti tuhansia kilometrejä vain pyytääkseni ihmisiltä Pyhää Henkeä ja hänen lahjaansa. Palasin aina hengellisesti haavoittuneena ja verisenä, koska ne kristityt, jotka olivat löytäneet sen, olivat niin sekaisin, etteivät he voineet välittää siunausta minulle." [Victor Paul Wierwille, Receiving the Holy Spirit Today (New Knoxville, Ohio: American Christian Press, 1972), 4.]]

    Epäonnistunut etsintä sai Wierwillen melkein luopumaan glossolalian etsimisestä. Lopulta hän löysi "salaisuuden", ja hänen etsintänsä kruunattiin "menestyksellä". Tässä on hänen todistuksensa:

    "Minulle tehtiin selväksi, että Pyhän Hengen saaminen ei riipu kivuliaan rukouksen hyvistä teoista tai henkilökohtaisista ansioista, vaan uskosta ... (silloin) ... hyväksyin voiman täyteyden ilmestymisen ylhäältä." [<Ibid., 39-40.]


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Huolimatta esimerkkeistä, joissa oli takapakkia ja muita outouksia, joita on tarpeetonta tässä yhteydessä mainita, Wirwill piti glossolaliaa suuressa arvossa ja piti sitä välttämättömänä itselleen ja kaikille seuraajilleen. Jumalan lasten kultin johtajan Bergin tavoin hän yritti toistuvasti hankkia tämän "lahjan". Henkisestä etsinnästään hän kirjoitti myöhemmin seuraavaa:

    "Kuusi vuotta rukoilin, anelin, rukoilin ja rukoilin Jumalaa (antamaan minulle) tämän hengellisen voiman. Matkustin kirjaimellisesti tuhansia kilometrejä vain pyytääkseni ihmisiltä Pyhää Henkeä ja hänen lahjaansa. Palasin aina hengellisesti haavoittuneena ja verisenä, koska ne kristityt, jotka olivat löytäneet sen, olivat niin sekaisin, etteivät he voineet välittää siunausta minulle." [Victor Paul Wierwille, Receiving the Holy Spirit Today (New Knoxville, Ohio: American Christian Press, 1972), 4.]]

    Epäonnistunut etsintä sai Wierwillen melkein luopumaan glossolalian etsimisestä. Lopulta hän löysi "salaisuuden", ja hänen etsintänsä kruunattiin "menestyksellä". Tässä on hänen todistuksensa:

    "Minulle tehtiin selväksi, että Pyhän Hengen saaminen ei riipu kivuliaan rukouksen hyvistä teoista tai henkilökohtaisista ansioista, vaan uskosta ... (silloin) ... hyväksyin voiman täyteyden ilmestymisen ylhäältä." [<Ibid., 39-40.]

    Jokainen meistä ymmärtää, että meidän on oltava varovaisia Pyhän Hengen ja Hänen lahjojensa opettamisen suhteen. Mihinkään ei pidä ryhtyä ilman asianmukaista vakavuutta ja hengellistä harkintaa. Kuten edellä todettiin, Jumalan Henki on kuitenkin totuuden Henki. Hän itse rohkaisee uskovia Jumalan sanan kautta koettelemaan kaikkea ja pitämään kiinni hyvistä asioista. Hän kutsuu meitä koettelemaan henkiä, ovatko ne Jumalasta [Tess.5:21:1Joh.4:1], koska tässä maailmassa voimme kohdata kaikenlaisia säännöksiä. Epäraamatullinen oppi voidaan julistaa Raamatun tekstien varjolla.

    Tätä silmällä pitäen tarkastelemme tässä tutkielmassa glossolalian ilmenemismuotoja sekä harhaoppisten liikkeiden kannattajien että opillisesti rehellisten kristittyjen keskuudessa verrataksemme tätä ilmiötä Jumalan sanan opetukseen ja tehdäksemme siitä asianmukaiset johtopäätökset. Koska kenelläkään meistä ei ole kykyä tai asianmukaista koulutusta tutkia asiaa itse, voimme hyötyä niiden kirjoituksista, jotka ovat saaneet koulutusta ja jotka ovat käyttäneet paljon aikaa asian tutkimiseen.

    Kanadalaisen Toronton yliopiston kielitieteen professori William Samarin on tutkinut glossolalian ilmiötä jo vuosia. Hän näyttää muuten olevan venäläistä syntyperää, ja hän on peräisin Los Angelesin Molokaneista, Yhdysvalloista. Aiheesta kirjoitettujen artikkeleiden lisäksi Samarin on kirjoittanut kirjan nimeltä Ihmisten ja enkelten kielet.

    Vuonna 1972 kirjoittamassaan teoksessa Variation and Variables in Religious Glossolalia Samarin puhuu glossolaliasta "käsittämättömänä, postleptisenä puheena, joka osoittaa pinnallista fonologista samankaltaisuutta kielen kanssa ilman johdonmukaista syntagmaattista rakennetta ..., joka ei johdu systemaattisesti tunnetuista kielistä eikä liity niihin". [Variation and Variables in Religious Giossalalia" teoksessa Language and Society 1:121-130.] Hän selittää, että glossolalian luonteenpiirteenä on tavujen toistuva ääntäminen, jotka voidaan jakaa lauseita muistuttaviin makrosegmentteihin, sanoja muistuttaviin mikrosegmentteihin ja äänteisiin. Siinä on tietty aksenttien ja intonaatioiden järjestys.

    Samarin vahvistaa teoksessaan Tongues of Men and of Angels, että nykyaikainen glossolalia ei ole luonteeltaan semanttista puhetta.

    "Viiden vuoden ajan olen osallistunut kokouksiin Italiassa, Hollannissa, Jamaikalla, Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Olen havainnut perinteisiä helluntailaisia ja uus helluntailaisia. Olen ollut pienissä kokoontumisissa yksityiskodeissa ja suurissa julkisissa kokouksissa ja nähnyt kulttuurisia variaatioita, kuten Bronxin Portoricanin, Appalakkien käärmeenottajan ja venäläisen Molokanin Los Angelesissa ... Glossolalia on todellakin joiltakin osin kielen kaltaista, mutta tämä johtuu vain siitä, että puhuja (tiedostamattaan) haluaa sen olevan kielen kaltaista. Pinnallisista yhtäläisyyksistä huolimatta glossolalia ei kuitenkaan ole kieltä". [William J. Samarin, Tongues of Men and Angels (New York: Macmillan, 1972) xii, 227.]]


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jokainen meistä ymmärtää, että meidän on oltava varovaisia Pyhän Hengen ja Hänen lahjojensa opettamisen suhteen. Mihinkään ei pidä ryhtyä ilman asianmukaista vakavuutta ja hengellistä harkintaa. Kuten edellä todettiin, Jumalan Henki on kuitenkin totuuden Henki. Hän itse rohkaisee uskovia Jumalan sanan kautta koettelemaan kaikkea ja pitämään kiinni hyvistä asioista. Hän kutsuu meitä koettelemaan henkiä, ovatko ne Jumalasta [Tess.5:21:1Joh.4:1], koska tässä maailmassa voimme kohdata kaikenlaisia säännöksiä. Epäraamatullinen oppi voidaan julistaa Raamatun tekstien varjolla.

    Tätä silmällä pitäen tarkastelemme tässä tutkielmassa glossolalian ilmenemismuotoja sekä harhaoppisten liikkeiden kannattajien että opillisesti rehellisten kristittyjen keskuudessa verrataksemme tätä ilmiötä Jumalan sanan opetukseen ja tehdäksemme siitä asianmukaiset johtopäätökset. Koska kenelläkään meistä ei ole kykyä tai asianmukaista koulutusta tutkia asiaa itse, voimme hyötyä niiden kirjoituksista, jotka ovat saaneet koulutusta ja jotka ovat käyttäneet paljon aikaa asian tutkimiseen.

    Kanadalaisen Toronton yliopiston kielitieteen professori William Samarin on tutkinut glossolalian ilmiötä jo vuosia. Hän näyttää muuten olevan venäläistä syntyperää, ja hän on peräisin Los Angelesin Molokaneista, Yhdysvalloista. Aiheesta kirjoitettujen artikkeleiden lisäksi Samarin on kirjoittanut kirjan nimeltä Ihmisten ja enkelten kielet.

    Vuonna 1972 kirjoittamassaan teoksessa Variation and Variables in Religious Glossolalia Samarin puhuu glossolaliasta "käsittämättömänä, postleptisenä puheena, joka osoittaa pinnallista fonologista samankaltaisuutta kielen kanssa ilman johdonmukaista syntagmaattista rakennetta ..., joka ei johdu systemaattisesti tunnetuista kielistä eikä liity niihin". [Variation and Variables in Religious Giossalalia" teoksessa Language and Society 1:121-130.] Hän selittää, että glossolalian luonteenpiirteenä on tavujen toistuva ääntäminen, jotka voidaan jakaa lauseita muistuttaviin makrosegmentteihin, sanoja muistuttaviin mikrosegmentteihin ja äänteisiin. Siinä on tietty aksenttien ja intonaatioiden järjestys.

    Samarin vahvistaa teoksessaan Tongues of Men and of Angels, että nykyaikainen glossolalia ei ole luonteeltaan semanttista puhetta.

    "Viiden vuoden ajan olen osallistunut kokouksiin Italiassa, Hollannissa, Jamaikalla, Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Olen havainnut perinteisiä helluntailaisia ja uus helluntailaisia. Olen ollut pienissä kokoontumisissa yksityiskodeissa ja suurissa julkisissa kokouksissa ja nähnyt kulttuurisia variaatioita, kuten Bronxin Portoricanin, Appalakkien käärmeenottajan ja venäläisen Molokanin Los Angelesissa ... Glossolalia on todellakin joiltakin osin kielen kaltaista, mutta tämä johtuu vain siitä, että puhuja (tiedostamattaan) haluaa sen olevan kielen kaltaista. Pinnallisista yhtäläisyyksistä huolimatta glossolalia ei kuitenkaan ole kieltä". [William J. Samarin, Tongues of Men and Angels (New York: Macmillan, 1972) xii, 227.]]

    Larson antoi seuraavan johtopäätöksen tästä äänitteestä:

    "Tekstien puhtaaksikirjoittamisen jälkeen analysoin ne tavanomaisin kielitieteellisin menetelmin ja teknisin keinoin. Molemmat tekstit ovat lähes identtisiä ääneltään ja kuvioltaan. Lukuun ottamatta glossolalistin omaa lausuntoa analyysi ei anna mitään todisteita tai viitteitä siitä, että tekstit muodostaisivat kaksi eri kieltä." [Д. Larson, "On speaking in unfamiliar languages", V.A.M.:n käännös The Standardista, teksti englanniksi. Artikkelikokoelma "Helluntailiike 1900-luvulla" (artikkeli N3)].

    Huomiota on kiinnitettävä myös toiseen seikkaan, jonka kielitieteilijät ovat havainnoistaan johtuen todenneet. He sanovat, että kuka tahansa, jolla on normaalit fyysiset kyvyt, olipa hän sitten kristitty tai jonkin muun uskonnon tai kultin kannattaja, voi toistaa tämän prosessin. Hän voi halutessaan mennä transsitilaan ja alkaa "puhua kielillä". Tämä on jopa agnostikon ja ateistin ulottuvilla. Fyysisesti ja emotionaalisesti se on tutkijoiden mukaan vaaratonta ja jopa miellyttävää. Ne, jotka jäljentävät sitä, pitävät siitä, koska se antaa hermoille tyhjennystä.

    Meille, kuten kaikille Kristukseen uskoville, asian ydin ei kuitenkaan pitäisi olla siinä, miltä ihmisistä tuntuu tai pitävätkö he glossolaliasta vai eivät. Meidän on tärkeää tietää, vastaako se todellista kielilläpuhumisen lahjaa, sellaisena kuin se esitetään Uudessa testamentissa. Jos näin ei olisi, nykyaikaisen glossolalian ilmeneminen olisi parhaimmillaankin hengellisesti hyödytöntä ja aiheetonta ja pahimmillaan jotain vielä vaarallisempaa. Loppujen lopuksi Uusi testamentti Apostolien tekojen toisen luvun ja 1. Korinttilaiskirjeen perusteella tekee selväksi, että Pyhän Hengen antama kielilahja apostolisen kirkon aikana oli ensinnäkin ymmärrettävien kielten lahja ja toiseksi, jos ei ymmärrettävien, niin käännettävien kielten lahja, jotta kuulijat pystyivät havaitsemaan Jumalan puheen sisällön. Tähän verrattuna, kuten professori Samarin sanoo, glossolalia, jota nykyään harjoitetaan helluntaiseurakunnissa ja karismaattisissa kirkoissa, ei ole sellaista kieltä, jolla olisi mielekäs sisältö. Se muistuttaa harhaoppisten liikkeiden ja ei-kristillisten uskontojen glossolaliaa. Samarin ilmaisi päätelmänsä tästä aiheesta seuraavasti:

    "On erittäin kyseenalaista, ovatko väitetyt xenoglossia-tapaukset (semanttiset vieraat kielet - Kirjoittaja) harpismatikkojen keskuudessa todellisia. Aina kun niitä haluttiin tarkistaa, todettiin, että huhut olivat joko liioiteltuja tai, kielitieteilijän näkökulmasta katsottuna, "todistajat" olivat joko epäpäteviä tai epäluotettavia. [William J. Samarin, Tongues of Men and Angels (New York: Macmillan, 1972) 112-113.]]

    Samaan johtopäätökseen päätyi myös tutkija Thomas Edgar, joka sanoi: "Karismaattisten ilmiöiden kannattajat eivät ole esittäneet mitään muuta todistetta kuin omat oletuksensa siitä, että tällaiset ilmiöt muistuttaisivat Uudessa testamentissa nähtyä ilmiötä". [Thomas R. Edgar, "The Cessation of the Sign Gifts," Biblotheca Sacra (loka-joulukuu 1988), 372.]]


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Larson antoi seuraavan johtopäätöksen tästä äänitteestä:

    "Tekstien puhtaaksikirjoittamisen jälkeen analysoin ne tavanomaisin kielitieteellisin menetelmin ja teknisin keinoin. Molemmat tekstit ovat lähes identtisiä ääneltään ja kuvioltaan. Lukuun ottamatta glossolalistin omaa lausuntoa analyysi ei anna mitään todisteita tai viitteitä siitä, että tekstit muodostaisivat kaksi eri kieltä." [Д. Larson, "On speaking in unfamiliar languages", V.A.M.:n käännös The Standardista, teksti englanniksi. Artikkelikokoelma "Helluntailiike 1900-luvulla" (artikkeli N3)].

    Huomiota on kiinnitettävä myös toiseen seikkaan, jonka kielitieteilijät ovat havainnoistaan johtuen todenneet. He sanovat, että kuka tahansa, jolla on normaalit fyysiset kyvyt, olipa hän sitten kristitty tai jonkin muun uskonnon tai kultin kannattaja, voi toistaa tämän prosessin. Hän voi halutessaan mennä transsitilaan ja alkaa "puhua kielillä". Tämä on jopa agnostikon ja ateistin ulottuvilla. Fyysisesti ja emotionaalisesti se on tutkijoiden mukaan vaaratonta ja jopa miellyttävää. Ne, jotka jäljentävät sitä, pitävät siitä, koska se antaa hermoille tyhjennystä.

    Meille, kuten kaikille Kristukseen uskoville, asian ydin ei kuitenkaan pitäisi olla siinä, miltä ihmisistä tuntuu tai pitävätkö he glossolaliasta vai eivät. Meidän on tärkeää tietää, vastaako se todellista kielilläpuhumisen lahjaa, sellaisena kuin se esitetään Uudessa testamentissa. Jos näin ei olisi, nykyaikaisen glossolalian ilmeneminen olisi parhaimmillaankin hengellisesti hyödytöntä ja aiheetonta ja pahimmillaan jotain vielä vaarallisempaa. Loppujen lopuksi Uusi testamentti Apostolien tekojen toisen luvun ja 1. Korinttilaiskirjeen perusteella tekee selväksi, että Pyhän Hengen antama kielilahja apostolisen kirkon aikana oli ensinnäkin ymmärrettävien kielten lahja ja toiseksi, jos ei ymmärrettävien, niin käännettävien kielten lahja, jotta kuulijat pystyivät havaitsemaan Jumalan puheen sisällön. Tähän verrattuna, kuten professori Samarin sanoo, glossolalia, jota nykyään harjoitetaan helluntaiseurakunnissa ja karismaattisissa kirkoissa, ei ole sellaista kieltä, jolla olisi mielekäs sisältö. Se muistuttaa harhaoppisten liikkeiden ja ei-kristillisten uskontojen glossolaliaa. Samarin ilmaisi päätelmänsä tästä aiheesta seuraavasti:

    "On erittäin kyseenalaista, ovatko väitetyt xenoglossia-tapaukset (semanttiset vieraat kielet - Kirjoittaja) harpismatikkojen keskuudessa todellisia. Aina kun niitä haluttiin tarkistaa, todettiin, että huhut olivat joko liioiteltuja tai, kielitieteilijän näkökulmasta katsottuna, "todistajat" olivat joko epäpäteviä tai epäluotettavia. [William J. Samarin, Tongues of Men and Angels (New York: Macmillan, 1972) 112-113.]]

    Samaan johtopäätökseen päätyi myös tutkija Thomas Edgar, joka sanoi: "Karismaattisten ilmiöiden kannattajat eivät ole esittäneet mitään muuta todistetta kuin omat oletuksensa siitä, että tällaiset ilmiöt muistuttaisivat Uudessa testamentissa nähtyä ilmiötä". [Thomas R. Edgar, "The Cessation of the Sign Gifts," Biblotheca Sacra (loka-joulukuu 1988), 372.]]

    Meidän ei pidä unohtaa seuraavaa tosiasiaa, jonka Goodman havaitsi tutkimuksissaan: nykyaikainen glossolalia ei ole spontaani ilmiö, vaan havaittu tapa käyttäytyä. Tietoisesti tai tiedostamatta ihmiset oppivat puhumaan "kielillä" matkimalla toisiaan ja seuraamalla opettajien ohjeita. Tämän vahvistavat amerikkalainen kliininen psykologi John Kindall ja hänen kollegansa, myös psykologi Paul Kwalben. Heidän Amerikan luterilaisen kirkon ja kansallisen mielenterveysinstituutin puolesta tekemänsä tutkimus on osoittanut, että glossolalia on "opittu ilmiö". [John Mndahl, The Psychology of Speaking in Tongues (The Psychology of Speaking in Tongues) (New York: Na/per and Row, 1972), 74.] Karismaattisessa kaaoksessa tohtori John MacArthur mainitsee karismaattisen saarnamiehen nimeltä Charles Hunter ja hänen vaimonsa Frances. Jotta he saisivat kuulijoissaan aikaan glossolalian, he kiihottavat heitä emotionaalisesti ehdottamalla, että he toistaisivat automaattisesti järjettömiä tavuja ja outoja ääniä.

    Kaikki tämä osoittaa, että nykyaikainen glossolalia tuskin muistuttaa Uuden testamentin kielilläpuhumisen lahjaa. Pyhän Hengen helluntaipäivänä antama todellinen kielilläpuhumisen lahja ei tullut tunnekuohun tai jonkun toisen jäljittelyn kautta. Se oli hyvin todellinen lahja Herralta. Olemme edellä tarkastelleet, miten Way International -kulttia johtava Victor Wirwill opetti seuraajiaan puhumaan kielillä. Goodmanin mukaan tämä on niin yleistä karismaattisissa kirkoissa, että jotkut ovat muodostaneet omia erityisiä glossolalisia murteita. Jäljittelyn kautta tapahtuva glossolalia on säännöllisempi ilmiö kuin helluntaiseurakuntien ja karismaattisten kirkkojen jäsenet ymmärtävät. Mutta mitä tahansa opimmekin tutkijoilta, meidän on käännyttävä Uuden testamentin puoleen tarkastellaksemme asiaa perusteellisemmin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Meidän ei pidä unohtaa seuraavaa tosiasiaa, jonka Goodman havaitsi tutkimuksissaan: nykyaikainen glossolalia ei ole spontaani ilmiö, vaan havaittu tapa käyttäytyä. Tietoisesti tai tiedostamatta ihmiset oppivat puhumaan "kielillä" matkimalla toisiaan ja seuraamalla opettajien ohjeita. Tämän vahvistavat amerikkalainen kliininen psykologi John Kindall ja hänen kollegansa, myös psykologi Paul Kwalben. Heidän Amerikan luterilaisen kirkon ja kansallisen mielenterveysinstituutin puolesta tekemänsä tutkimus on osoittanut, että glossolalia on "opittu ilmiö". [John Mndahl, The Psychology of Speaking in Tongues (The Psychology of Speaking in Tongues) (New York: Na/per and Row, 1972), 74.] Karismaattisessa kaaoksessa tohtori John MacArthur mainitsee karismaattisen saarnamiehen nimeltä Charles Hunter ja hänen vaimonsa Frances. Jotta he saisivat kuulijoissaan aikaan glossolalian, he kiihottavat heitä emotionaalisesti ehdottamalla, että he toistaisivat automaattisesti järjettömiä tavuja ja outoja ääniä.

    Kaikki tämä osoittaa, että nykyaikainen glossolalia tuskin muistuttaa Uuden testamentin kielilläpuhumisen lahjaa. Pyhän Hengen helluntaipäivänä antama todellinen kielilläpuhumisen lahja ei tullut tunnekuohun tai jonkun toisen jäljittelyn kautta. Se oli hyvin todellinen lahja Herralta. Olemme edellä tarkastelleet, miten Way International -kulttia johtava Victor Wirwill opetti seuraajiaan puhumaan kielillä. Goodmanin mukaan tämä on niin yleistä karismaattisissa kirkoissa, että jotkut ovat muodostaneet omia erityisiä glossolalisia murteita. Jäljittelyn kautta tapahtuva glossolalia on säännöllisempi ilmiö kuin helluntaiseurakuntien ja karismaattisten kirkkojen jäsenet ymmärtävät. Mutta mitä tahansa opimmekin tutkijoilta, meidän on käännyttävä Uuden testamentin puoleen tarkastellaksemme asiaa perusteellisemmin.

    Glossolalia pseudokristillisissä kulteissa

    Yhtä tärkeää ja mielenkiintoista on tietää, että kristittyjen harhaoppisten keskuudessa on tunnettu hämärää glossolaliaa tiettyinä kirkkohistorian aikoina. Nykyään tätä glossolaliaa harjoitetaan useissa harhaoppisissa kulteissa, jotka ovat syntyneet kahden viime vuosisadan aikana. Huolimatta heidän keskuudessaan vallitsevista epäraamatullisista opeista ja elämäntavasta, useiden nykyaikaisten harhaoppisten liikkeiden jäsenet ovat joko aluksi harjoittaneet, sitten lopettaneet tai jatkavat edelleen sitä, mitä monet nykyään pitävät todellisena kielilläpuhumisena. Tätä asiaa tutkiessamme meidän on pidettävä mielessä, että tämä seikka valaisee erästä aikamme keskeistä kysymystä, nimittäin kielillä puhumista. Selkeämmän näkemyksen saamiseksi tarkastellaan joitakin glossolalian harjoittamiseen liittyviä menneisyyden ja nykyisyyden liikkeitä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Glossolalia pseudokristillisissä kulteissa

    Yhtä tärkeää ja mielenkiintoista on tietää, että kristittyjen harhaoppisten keskuudessa on tunnettu hämärää glossolaliaa tiettyinä kirkkohistorian aikoina. Nykyään tätä glossolaliaa harjoitetaan useissa harhaoppisissa kulteissa, jotka ovat syntyneet kahden viime vuosisadan aikana. Huolimatta heidän keskuudessaan vallitsevista epäraamatullisista opeista ja elämäntavasta, useiden nykyaikaisten harhaoppisten liikkeiden jäsenet ovat joko aluksi harjoittaneet, sitten lopettaneet tai jatkavat edelleen sitä, mitä monet nykyään pitävät todellisena kielilläpuhumisena. Tätä asiaa tutkiessamme meidän on pidettävä mielessä, että tämä seikka valaisee erästä aikamme keskeistä kysymystä, nimittäin kielillä puhumista. Selkeämmän näkemyksen saamiseksi tarkastellaan joitakin glossolalian harjoittamiseen liittyviä menneisyyden ja nykyisyyden liikkeitä.

    Mormonismi

    Yksi aikamme oudoimmista ja aktiivisimmista kulteista on niin sanottu Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko, tai yksinkertaisesti sanottuna mormonien kultti. Joseph Smith nuorempi perusti sen Yhdysvalloissa vuonna 1830, ja se perustui myös näkyihin ja ilmestyksiin. Muiden Raamatun kanssa ristiriitaisten kohtien lisäksi Smith saarnasi opetuksissaan sellaisia ajatuksia kuin ihmisen mahdollinen jumaluus, kaste kuolleille, mormonien ikuinen avioelämä taivaallisessa valtakunnassa, ihmissielujen syntyminen Isän Jumalan ja taivaallisen äidin avioliitosta ja moniavioisuuden tarpeellisuus mormoneille maan päällä.

    Glossolalia eli kielillä puhuminen on myös yksi mormonismin piirteistä. Se alkoi Smithin mukaan "hengellisestä vuodatuksesta", joka tapahtui hänen Kirklandiin, Ohioon, vuonna 1836 rakentamansa mormonitemppelin vihkimisen yhteydessä. Smith kirjoitti, mitä tämän tapahtuman aikana tapahtui:

    "Kuului ääni, joka oli kuin kovaa tuulta, joka täytti temppelin, ja koko seurakunta nousi kerralla näkymättömän voiman vaikutuksesta; monet alkoivat puhua kielillä ja profetoida; toiset näkivät kirkkaita näkyjä, ja minä näin, että temppeli oli täynnä enkeleitä, ja tämän tosiasian minä julistin seurakunnalle." [Joseph Smith, Jr., History of the Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints, 2 (Salt Lake City: Deseret News, 1902-1912), 428.]]

    Ei tarvitse miettiä, onko jotain tällaista todella tapahtunut. Tärkeä kysymys on, oliko se Jumalalta? Puhuessaan glossolaliasta Joseph Smith kirjoitti myöhemmin Mormonien uskon symboliin: "Me uskomme kielten lahjoihin, profetiaan, ilmestyksiin, näkyihin, parannuksiin, kielten tulkintoihin... (7. artikla)". Ja Smithin jälkeen seitsemäs mormonismin johtaja Heber Grant vahvisti tämän kirjassaan Restored Kingdom of God.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mormonismi

    Yksi aikamme oudoimmista ja aktiivisimmista kulteista on niin sanottu Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko, tai yksinkertaisesti sanottuna mormonien kultti. Joseph Smith nuorempi perusti sen Yhdysvalloissa vuonna 1830, ja se perustui myös näkyihin ja ilmestyksiin. Muiden Raamatun kanssa ristiriitaisten kohtien lisäksi Smith saarnasi opetuksissaan sellaisia ajatuksia kuin ihmisen mahdollinen jumaluus, kaste kuolleille, mormonien ikuinen avioelämä taivaallisessa valtakunnassa, ihmissielujen syntyminen Isän Jumalan ja taivaallisen äidin avioliitosta ja moniavioisuuden tarpeellisuus mormoneille maan päällä.

    Glossolalia eli kielillä puhuminen on myös yksi mormonismin piirteistä. Se alkoi Smithin mukaan "hengellisestä vuodatuksesta", joka tapahtui hänen Kirklandiin, Ohioon, vuonna 1836 rakentamansa mormonitemppelin vihkimisen yhteydessä. Smith kirjoitti, mitä tämän tapahtuman aikana tapahtui:

    "Kuului ääni, joka oli kuin kovaa tuulta, joka täytti temppelin, ja koko seurakunta nousi kerralla näkymättömän voiman vaikutuksesta; monet alkoivat puhua kielillä ja profetoida; toiset näkivät kirkkaita näkyjä, ja minä näin, että temppeli oli täynnä enkeleitä, ja tämän tosiasian minä julistin seurakunnalle." [Joseph Smith, Jr., History of the Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints, 2 (Salt Lake City: Deseret News, 1902-1912), 428.]]

    Ei tarvitse miettiä, onko jotain tällaista todella tapahtunut. Tärkeä kysymys on, oliko se Jumalalta? Puhuessaan glossolaliasta Joseph Smith kirjoitti myöhemmin Mormonien uskon symboliin: "Me uskomme kielten lahjoihin, profetiaan, ilmestyksiin, näkyihin, parannuksiin, kielten tulkintoihin... (7. artikla)". Ja Smithin jälkeen seitsemäs mormonismin johtaja Heber Grant vahvisti tämän kirjassaan Restored Kingdom of God.

    Pysy omassa huoneessasi ja sulje ovesi, sontaluukkku!!!!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pysy omassa huoneessasi ja sulje ovesi, sontaluukkku!!!!

    Pysy omassa huoneessasi ja sulje ovesi, sontaluukkku!!!!

    Miten tunnistaa todellinen kristitty. Koska todellisen kristityn huulet eivät koskaan lausu rumia sanoja tai kirosanoja. Hänen kielenkäyttönsä on korrekti. Siis jos olet todellinen kristitty.


  • Anonyymi

   Joo, tuossa Matt-kohdassa on hyvinkin voitu viitata antiikin pakanamaailmassa mm. oraakkeleilla ja mysteeriuskonnoissakin tunnettuun kielilläpuhumiseen / glossolaliaan.

   https://www.patheos.com/blogs/matauryn/2017/12/11/glossolalia-paganism/
   kirjoittajalla helluntailais-karismaattinen tausta

   <I quickly found that glossolalia is not a Christian phenomenon. In fact, in the Bible Jesus refers to glossolalia as a Pagan practice. “And when you pray, do not babble on like Pagans (Gentiles)…” (Matt 6:7)  The original word used for “babble” is battologéō which means “properly, to blubber nonsensical repetitions; to chatter (be “long-winded”), using empty (vain) words (Souter).” This idea that Jesus is referring to glossolalia as an already Pagan practice is not only backed by history but by Jesus stating that “In my name they will drive out demons; they will speak in new tongues (glṓssa)” (Mark 16:17)>

   Kirjoittaja jatkaa esimerkeillä kielilläpuhumisen esiintymisestä antiikissa.

   Paavali, jolta on kirjeissään enimmät UT:n maininnat kielilläpuhumisesta, oli kotoisin Vähä-Aasiasta jossa myös hänen perustamansa seurakunnat, joille hän kirjeensä kirjoitti, sijaitsivat. Antaako hän loppujen lopuksi ilmiöstä niin positiivista kuvaa, hyväksyykö hän sen vain osana lukijoidensa ja itsensä muualtakin tuntemaa uskonnollista toimintaa tms.? Tärkeimmäksi ja tavoiteltavammaksi asiaksi kenenkään elämässä hän ei sitä ainakaan aseta.

  • Anonyymi

   Hellitä ajoissa ja ala tutkia raamattua yhtä hanakasti kuin luet ihmisten tutkimuksia.

  • Anonyymi

   Helluntailaisuudessa on kopioitu monta asiaa suoraan Hindujen uskonnosta.

   Ihmisen kaataminen nopealla käden tönäisyllä otsaan. Hindut käyttää siitä tekniikasta nimitystä "shaktipat"

   Kokonaan veden alle painaminen kastamisen yhteydessä. Hindut tekevät niin Gagnes-virrassa kun tekevät niitä "upotus" rituaalejaan.

   Raamatussa kastaa ja upottaa on täysi eri sanat ja niillä on täysin eri merkitys.

   Raamatussa kasteella tarkoitetaan Jumalan tekoa, jossa Herra pesee ihmisen synnit pois ja lahjoittaa ikuisen elämän lahjan liittämällä ihmisen Kristuksen ikuisesti elävään ruumiiseen. Siitä vakuudeksi ja sinetiksi ihminen saa Pyhän Hengen lahjan puhtaaseen sydämeen kuulumisesta uuden liiton jäseneksi Jumalan lapseksi.

   Ap. t. 22:16

   Ja nyt, mitä viivyttelet? Nouse, huuda avuksi hänen nimeänsä ja anna kastaa itsesi ja pestä pois syntisi.'

   1. Kor. 12:13

   Meidät kaikki, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, on kastettu yhdeksi ruumiiksi. Yksi ja sama Henki on yhdistänyt meidät, kaikki me olemme saaneet juoda samaa Henkeä.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofian ökyilyt on loppu

   Miksiköhän Sofian instassa on ollut viime aikoina niin kovin hiljaista? Liittyykö syy kenties piriparin eroon? Sofia joutui muuttamaan ex-hoitonsa sis
   Kotimaiset julkkisjuorut
   245
   4570
  2. Syystäkin ollut kirjoittamatta

   Mutta minun silmissäni olet kulutettu, käytetty, pilattu ja raiskattu jätteeksi. Kyllä moni sinua mielellään hässisi, mutta ei sinusta ihmistä rinnall
   Tunteet
   303
   2052
  3. Nato-ovi pysyy kiinni Suomelta.

   Usa ei puutu Suomen ja Turkin väliseen kiistaan, joten menee vuosia Nato-oven repimiseen ja voi olla että sisään ovesta ei koskaan päästäkään. https:/
   Maailman menoa
   434
   1703
  4. Stefan Thermanin käräjät on 16/6. On jännät ajat miehellä edessään.

   Neljä syytettä on nyt edessä, laittomasta uhkailusta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja ampuma-aserikoksesta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   989
  5. Mitä kummaa tapahtui, että Suomalaiset yhtäkkiä Natoon haluaisivat?

   Ulkomailla ihmetellään, "mikä teihin rauhanomaisiin suomalaisiin oikein meni kun, yht'äkkiä sotahulluiksi muutuitte"? Erittäin hyvä kysymys joka pitäi
   Maailman menoa
   555
   987
  6. Onko meillä tilanne mies

   Vai kuvittelenko vaan? Onko puoleltasi kaikki täysin ohi?
   Ikävä
   60
   896
  7. Nytkö se taas alkaa - apinarokko ja rokotuspainostus

   Valmistautukaa concoy väki. Wef ja muut globalistit eivät saaneet koronalla tarpeeksi kiusattua ihmisiä. Nyt pukkaa kuitenkin taas uutta riesaa: htt
   Maailman menoa
   204
   883
  8. Oot sekottanut mut

   Enkä enää tiedä miten päin olla, kiitos tästä ärsyttävän ihana mies 🙃🥰🔥😤🤯😞
   Ikävä
   37
   783
  9. No niin.. nyt ihan vakavasti..

   Haluisitko mies nähdä ja jutella ihan oikeasti? Kun mä haluisin.. voisitko antaa jonkun vihjeen. Tiedän että oot täällä, mut en tiedä että miksi sä tä
   Ikävä
   52
   748
  10. Ajatus on nähdessä

   Jutella ja sopia ajankanssa keskustelu edes kerran, selkiyttäisi asioita. Vain kasvotusten, vain sinulle. Katoamalla päätät toisin, oletko ihan varma
   Tunteet
   51
   715
  Aihe