turkki sabotoi SUOMEN pääsyn NATOON ? !

Anonyymi

Jos TURKKI aikoo estää Suomen pääsyn NATOON, niin Suomalaisten
pitää myös lakata matkustamasta lomille TURKKIIN, tämä on hyvä
vasta toimi. Myös kaikki kauppa TURKIN kanssa on lopetetttava.

38

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Turkin inflaatio% huitelee jo 70. Ei tartte paljoa "tönäistä" Turkin korttitaloa, kun se jo sortuu.

      Muistaakseni Turkissa on paljon länsimaisia tehtaita. Eimuuta ku sama mitä Venäjällä, tehtaat kiinni. Matkailu seis. Tuonti Turkista seis. Maa on sen jälkeen sekasorrossa.

      Ainahan Turkki voi erota Natosta ja siirtyä voittajan eli Neuvostol... eiku siis Venäjän leiriin. Voivat sitten keskenään kisailla kummalla menee paremmin.

      Turkki voi esim osallistua ystävällismielisten maiden olumpiakisoihin. Voi vaikka voittaa pronssimitalin jääkiakossa.

      Kyllä Erdo-kanin halstraamiseen on keinoja.

      • Anonyymi

        Venäjän korttitaloa on tönäisty jo vähän isommalla kädellä kun Turkkia kohtaan, eikä sekään ole sortunut. Lisäksi se on jo joutunut taistelemaan turistikatoa vastaan Koronan vuoksi.

        On se hassua, että joka ikinen näistä "tämä ikävä valtio X on niin huonossa jamassa että sen kaatuminen on vaan ajan kysymys" porskuttaa edelleen. Niin kuin nyt esim. Turkki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjän korttitaloa on tönäisty jo vähän isommalla kädellä kun Turkkia kohtaan, eikä sekään ole sortunut. Lisäksi se on jo joutunut taistelemaan turistikatoa vastaan Koronan vuoksi.

        On se hassua, että joka ikinen näistä "tämä ikävä valtio X on niin huonossa jamassa että sen kaatuminen on vaan ajan kysymys" porskuttaa edelleen. Niin kuin nyt esim. Turkki.

        Venäjä häviää sodan ja sortuu. Turkki hyväksyy natohakemukset tai sortuu.


    • Anonyymi

      Kreikka vetkutti 10 vuotta Pohjois-Makedonian jäsenyyttä Natossa pelkän nimikiistan takia. Turkin presidentti Erdogan on toistuvasti sanonut, että Turkki hylkää Suomen ja Ruotsin Nato-hakemukset.

      Turkki on asettanut aivan mahdottomia ehtoja maiden pääsylle Natoon. Ehtona on mm. Turkin aseidenvientikieltojen purkaminen, mihin ulkoministeri Pekka Haavisto ei suostunut, kun asiaa kysyttiin häneltä eilen A-Studiossa. Miksi Turkin pitäisi hyväksyä Suomi samaan sotilasliittoon, jos Suomi ei edes halua myydä aseita Turkille? USA ei suostu myymään Turkille F-35 hävittäjiä, koska Turkki osti Naton sääntöjen vastaisesti Venäjältä S400 ilmatorjuntajärjestelmän ja nyt on suuri riski, että F-35 hävittäjän sotasalaisuudet päätyvät venäläisille.

      Ilta-Sanomat 18.5.2022:

      "Turkki voisi hyväksyä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden päästyään takaisin F-35-hävittäjä järjestelmään, kertoo uutistoimisto Bloomberg. Yhdysvallat erotti Turkin F-35-hävittäjäohjelmasta sen jälkeen, kun Turkki oli ostanut Venäjältä S-400-ohjustorjuntajärjestelmän. Sitä pidettiin riskinä Natolle, jonka jäsenmaa Turkki on.

      Virkamieslähteiden mukaan Turkki haluaa, että asekauppaa seuranneet pakotteet poistetaan. Lisäksi Turkki vaatii Suomea ja Ruotsia tunnustamaan kurdien itsehallintoa ajavan PKK:n terroristi­järjestöksi. EU on jo luokitellut sen terroristijärjestöksi. Tämä ei vielä riitä Turkille. Ankarassa halutaan, että Suomi ja Ruotsi tuomitsevat PKK:n ohella myös esimerkiksi Syyriassa toimivat kurdijoukot.

      Moni länsimaa on tukenut Syyriassa kurdijohtoisia Syyrian demokraattisia joukkoja (SDF) taistelussa äärijärjestö Isisiä vastaan, mikä on hiertänyt Turkin ja muiden Nato-maiden välejä. Turkki näkee SDF:ään kuuluvat kurdijoukot PKK:n haarana. Turkki haluaa virkamiesten mukaan myös, että Suomi ja Ruotsi ottavat tiukemman linjan maissa oleviin PKK-myönteisiin henkilöihin.

      Virkamiehet nostavat esiin myös asevientikiellon, jonka Suomi ja Ruotsi asettivat osana EU-rintamaa vuonna 2019 Turkin Syyriaan tekemän hyökkäyksen takia. Vaikka Turkilla ei ole merkittävää asekauppaa Suomen ja Ruotsin kanssa, ei se virkamiesten mukaan halua periaatteessa ottaa liittoumaan maita, jotka eivät suostu asekauppoihin sen kanssa."

      https://www.is.fi/politiikka/art-2000008809832.html

    • Anonyymi

      Turkki ei estä
      Kyseessä on Turkin politiikkaa tuntemattomien toimittajien hysterian levitys

      MITÄ ERDOGAN HALUAA SUOMELTA JA RUOTSILTA PUHEILLAAN? Ei mitään. Ne ovat syntyneet turhautumisesta, jota hän kokee USA:n ja Naton käytöksestä

      Erdogania on syrjitty, ei otettu mukaan enää sotaharjoituksiin. Hän haluaa nostetta Natossa
      Erdogan on jo saamassa jotain, ehkä. USA on ajatellut palkitsevansa Erdoganin avusta Ukrainalle (mm. tehokas drone-armeija)
      Mitä saa, lentokoneitako? Ei kuitenkaan niitä, mitä Suomi saa, vaan ihan pikkuisen pienempiä. Näpäytys on muistutuksena siitä, että Erdogan hankki 2019 (jopa henk. koht.) omaksi suojakseen venäläisen ilmatorjuntasysteemin

      LUE LINKISTÄ LOPUT
      https://riikkapurra.net/2022/05/09/maa-jonka-tuntisi-omakseen/comment-page-1/#comment-4383
      17.5.2022 15:30

    • Anonyymi

      Ei Turkki sabotoi. Turkki vaatii, että Suomen punikki hallitus lopettaa terroristien hyysäämisen.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Olet aivan oikeassa. Turkin pressa kertoi sen, mikä vihervasureista tuntuu pahalta.
        Kaiken lisäksi rangaistavaa on se, että asia on salattu.


    • Anonyymi

      "Yhdysvallat erotti Turkin F-35-hävittäjäohjelmasta sen jälkeen, kun Turkki oli ostanut Venäjältä S-400-ohjustorjuntajärjestelmän. Sitä pidettiin riskinä Natolle, jonka jäsenmaa Turkki on. Virkamieslähteiden mukaan Turkki haluaa, että asekauppaa seuranneet pakotteet poistetaan."

      -Toimivat Nato-vastaisesti. Näin on päätetty ja sen tulee siten myös pysyä tarkoitetun ajan. Jos Turkki inttää, joudutaan erottamaan Natosta.

      "Lisäksi Turkki vaatii Suomea ja Ruotsia tunnustamaan kurdien itsehallintoa ajavan PKK:n terroristi­järjestöksi. EU on jo luokitellut sen terroristijärjestöksi. Turkki haluaa virkamiesten mukaan myös, että Suomi ja Ruotsi ottavat tiukemman linjan maissa oleviin PKK-myönteisiin henkilöihin."

      -Voidaan tunnustaa, kuten EU on; ainakin kunnes ollaan Natossa (kurdit haluaa demokraattisen itsehallinnon osaan Turkkia, ja Turkki itse on kyseenalaisempi). He ovat tietääkseni tappaneet kymmeniä tuhansia. Ymmärrän kurdeja siellä, sikäli oikeutukset omaan hallintoon ja alueeseen löytyy.

      "Tämä ei vielä riitä Turkille. Ankarassa halutaan, että Suomi ja Ruotsi tuomitsevat PKK:n ohella myös esimerkiksi Syyriassa toimivat kurdijoukot. Moni länsimaa on tukenut Syyriassa kurdijohtoisia Syyrian demokraattisia joukkoja (SDF) taistelussa äärijärjestö Isisiä vastaan, mikä on hiertänyt Turkin ja muiden Nato-maiden välejä. Turkki näkee SDF:ään kuuluvat kurdijoukot PKK:n haarana."

      -Nähköön mitä lystäävät. Demokraattinen puolue kurdeja taisteli ja taistelee ISIS:ä vastaan. Annamme mitalit.

      "Virkamiehet nostavat esiin myös asevientikiellon, jonka Suomi ja Ruotsi asettivat osana EU-rintamaa vuonna 2019 Turkin Syyriaan tekemän hyökkäyksen takia. Vaikka Turkilla ei ole merkittävää asekauppaa Suomen ja Ruotsin kanssa, ei se virkamiesten mukaan halua periaatteessa ottaa liittoumaan maita, jotka eivät suostu asekauppoihin sen kanssa."

      -Pikku juttu, osaltamme. Voidaan muuttaa takaisin, kun olemme Natossa.

      • Anonyymi

        Ei Turkkia eroteta Natosta, Turkki on Natolle paljon tärkeämpi, kuin mitä Suomi ja Ruotsi yhdessäkään-


    • Anonyymi

      Olisimme pärjänneet ilman natoakin ja olisimme säästäneet natomaksuissakin säkillisen rahaa vuosittain. Ihmiset vauhkoontuu ihan suotta nykyään.
      Suomeen ei nyt tule kumminkaan natojoukkoja, eikä naton muutakaan aseistusta.
      Venäjältäkin on sanottu, että ei suomen natojäsenyydestä ole mitään vaaraa eikä haittaa heille. Suurin uhka venäjältä on muuten ihmisten pyrky tänne. Venäläiset antaa nyt vastavuoroisesti ihmisten tulla tänne ihan vapaasti. Varsinkin muista maista. Siinä sitä sitten ollaan ottamassa avosylin vastaan ihmisiä, kun heitä ei saa edes ampua, vaan täytyy ottaa heijät tänne elätettäväksi tappiin asti!

    • Anonyymi

      TURKKI TURKKI TURKKI TURKKI ... 💪💪💪💪

    • Anonyymi

      Turkin opportunismi pannaan EUssa merkille. Voi olla turismin väheneminen pitkäksi aikaa.

      • Anonyymi

        Autotehtaat kiinni, kebabbia ei osteta ... inflaatio kohta 100%...kansa kohta barrikaadilla... erdokanilla kohta pupu pöksyssä.


    • Anonyymi

      Natokin on nyt tullut siihen tuumiin, että Suomen ja Ruotsin vuosikymmeniä terrorismia edistävä toiminta ei ole hyväksyttävissä.
      Eikä voida valita Natoon, jos yksikin Nato-maa käyttää vetoaan, jonka Turkki on ilmoittanut käyttävänsä.
      Suomen ja Ruotsin Nato-hakemukset hylättiin.

    • Anonyymi

      Vilkaisu karttaan riittää herättämään huomaamaan sen, että Turkin asema on elintärkeä Natolle. :)

      Mutta voihan toki Bulgarian ja Kreikan kautta kaivaa uuden mustanmeren ja välimeren yhdistävän "saimaankanavan". :)

      • Anonyymi

        Kaikki on mahdollista? 🤣 🤣 🤣 🤣


    • Anonyymi

      Erdogan sanoi Suomen ja Ruotsin delegaatioiden on turha tulla Turkkiin. Näin ikävästi päättyi alkuunsa Suomen ja Ruotsin tie natoon.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Turkki esti Suomen ja Ruotsin natoon menon, se on nyt selvä juttu.

    • Anonyymi

      Suomen ja Ruotsin hakemukset varmaankin jo viskattu roskikseen, nehän ovat jätepaperia kun Turkki teki päätöksensä.

      • Anonyymi

        Myös Kroatian presidentti aikoo käyttää veto-oikeuttaan estääkseen Suomen ja Ruotsin Nato-hakemukset.


    • Anonyymi

      Suomen ja Ruotsin bossit matkustavat huomenna Washingtoniin. Kohta Biden laittaa Erdoganin paskiaisen ruotuun.

      • Anonyymi

        Mitähän bidee mahtaa? Turhanpäiväistä ulinaa taas.


    • Anonyymi

      Erdogan vaatii myös Amerikasta luovutettavaksi Fetullah Gullenin jota pitää valkankumouskapinallisena. Tähän Usa ei ole suostunut ja sekös tässäkin on osa poliittista soppaa johon Suomi ja Ruotsi joutuivat mukaan. Turkin ohjuskaupat venäjältä liittyvät Erdoganin nokitteluun Usalle

      Paras olisi kun Turkki etotettaisiin Natosta, niin vaikea johtaja. Ongelma vain saada nuo f35 hävittäjät ym Natokalusto pois Turkista.

      Turkin lähtö Natosta selkeyttäisi Kreikan ja Turkin raja ja saarikiistaa.

      Tai sitten odotellaan kunnes Erdogan kupsahtaa 0-30 vuotta🤔

      • Anonyymi

        Turkki on maa, jonka ei pitäisi nykyään olla Natossa. Sen erottaminen on kv. politiikan realiteeteissa lähes mahdoton ajatus. USA:lla on Turkissa myös tärkeitä tukikohtia, joiden kautta se valvoo Venäjän ydinaseita.


    • Anonyymi

      Turkki on nyt estänyt koko hakemuksen käsittelyn, se päättyi siihen natoon meno.

      • Anonyymi

        Saman on luvannut tehdä myös Kroatian presidentti. Montenegrosta ei kukaan tiedä.


    • Anonyymi

      Se oli nopea prosessi. Hakemus meni roskiin hetki sitten. Morjens.

    • Anonyymi

      Suomilortot kulkee turkissa jatkossakin nussituttamassa itseään pizzapojilla.

      • Anonyymi

        Jos vain suomilortot MUTTA KUN VENÄJÄÄ FANITTAVAT STALLARIT ovat tunnetusti Turkin pizzapoikien saaliita!


    • Turkilla olisi Nato asiassa peiliin katsomisen paikka.Mutta voihan aina erota.Kannattaisi miettiä omaa asemaansa yhteiskunnassa eikä nyrkki pystyssä.

    • Anonyymi

      Aloittaja on oikeassa. Minä peruin Turkin matkan ja menen vasta sitten kun Suomi on natossa. Turkki vain boikottiin!!!

    • Anonyymi

      ”Maailman onnellisimman maan” propagandalla maailmalle kuulutettu eli täydellisiksi uhrilampaiksi luodut suomalaiset ovat todellisessa vaarassa joutua Ukrainan tavoin syötetyksi idän karhulle – pakotettuna sotaan, jota myös Moskova varmasti vähiten haluaa. Valtansa menettäneen Suomen tasavallan ”varaukseton” Naton jäsenhakemus avaa Suomen avoimeksi pelikentäksi geopoliittisille Venäjän vastaisille provokaatioille, joiden mestarit löytyy Pentagonista, CIA:sta, MI6:sta, Mossadista ja muista lännen tiedustelupalveluista. Nyt suomalaisia ei suojele enää kukaan.

      Turkista puheen ollen, vaikka Turkki estääkin näillä näkymin Naton jäsenyyden, joka monen silmissä on palvelus suomalaisille, tulee muistaa, että vaikka Turkki lopulta sallisikin hakemusten läpimenon jollain sopimuksella, se tulee myös vastedes pitämään huolen siitä, että Naton 5. artikla päde Suomessa, jolloin Venäjä säilyttää toimintavapautensa vaaralliseksi muuttuneen Nato-naapurinsa hallitsemiseksi.

      Turha kuvitella, että Turkkia potkittaisiin Natosta, koska lännellä ei ole varaa menettää otettaan Turkin lisäksi samalla koko Lähi-idästä ja Keski-Aasiasta, jonka liittolaisuus sille mahdollistaa. Turkki alueellisena suurvaltana on tärkeä sekä Venäjälle että lännelle ja Ankara puolestaan tarvitsee suurvalta-asemansa säilyttääkseen molempia.

      Ankarassa tietenkin muistetaan, että Suomi on hakenut sotilasliittoon laittomasti eli kansainvälisten sopimusten vastaisesti, kuten Moskova on virallisesti todennut. Lisäksi se on tehty Naton sopimusten vastaisesti ilman kansanäänestystä, joten miten Suomeen voitaisiin soveltaa normaaleja sopimuspohjaisia menettelyjä? Kannattaa muistaa, että vaikka Turkki tekisi nyt millaisen diilin geopolitiikassa, se tekee sen moninapaisesti ja Ankaraan vihamielisesti sekä välinpitämättömästi suhtautuneet suomalaiset eivät saa turkkilaisista luotettavia liittolaisia – ei ainakaan lähitulevaisuudessa.

    • Anonyymi

      Ei Turkki sabotoi SUOMEN pääsyä NATOON ?

      Turkilla on oikeus suojella Natoa terrorismia suosivilta kätyreiltä. :)

      • Anonyymi

        Eo sabotoi. Turkki taistelee terrorismia vastaan.

        TURKKI TURKKI TURKKI TURKKI ... 💪💪💪💪


    • Anonyymi

      Tämä nato räpellys on Suomelle kasallinen häpeä, koko maailma nauraa Suomelle.

    • Anonyymi

      ergoanille voisi myydä ryppyvoidetta....otsanahka kurtussa huutaa

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      141
      10255
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2944
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      205
      2784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1576
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe