Helluntailaisuuden synty ja alkuvaiheet

http://www.james.pp.fi/helluntaiheratys.html



Helluntailaisuudessa uutta oli siis armolahjaisuuden ja erityisesti "henkikasteessa" vastaanotetun kielilläpuhumisen lahjan korostaminen. Alun perin uutta kirkkokuntaa ei ollut tarkoitus laisinkaan perustaa, vaan tarkoituksena oli uudistaa ja elvyttää jo olemassaolevia seurakuntia. Uusi ja outo ilmiökeskeinen hengellisyys sai kuitenkin aikaan selvän jakautumisen seurakuntalaisten joukossa: toisaalla olivat ne, jotka oli "henkikastettu" ja jotka siis puhuivat kielillä, toisaalla taas ne, joilla ei tuota kokemusta ollut. Tilanne synnytti luonnollisesti jännitteitä ja jopa opillisia kiistoja, ja lopulta kielilläpuhujilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin irtautua entisistä ryhmistään ja yhdistyä. Niinpä uuden kokemuksen saaneet alkoivat kokoontua keskenään.

32

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Varsinainen karismaattinen räjähdys tapahtui kuitenkin Yhdysvalloissa 1900-luvun alkuvuosina. Historiallisena alkupisteenä pidetään populaaristi vuotta 1906 ja silloin Los Angelesissa, "Azusa-kadulla", tapahtuneita kielilläpuhumisilmiöitä. Helluntaiherätyksen sanotaan siten saaneen alkunsa Kaliforniasta. Siihen aikaan eri puolilla Yhdysvaltoja oli kuitenkin jo olemassa useita erillisiä helluntairyhmittymiä. Walesin herätys, joka oli alkanut 1904, on myös syytä mainita tässä yhteydessä, sillä se levisi laajalle ja innosti ihmisiä eri puolilla maailmaa etsimään syvempää hengellistä elämää. Myös Yhdysvaltojen pienet, jo olemassa olevat helluntaiyhteisöt saivat siitä uutta intoa, ja voidaan sanoa, että osittain tuon hengellisen herätyksen vaikutuksesta helluntailiikkeestä tuli hyvin nopeasti kansainvälinen liike.

      Varsinaisia juuria on siis haettava Azusa-katua kauempaa.

    • Los Angelesissa oli vuonna 1906 kolme ryhmää, jotka olivat taustavaikuttajina Azusa-kadulla syttyneeseen tuliseen herätykseen. Metodistisaarnaaja Frank Bartleman ja baptistisaarnaaja Joseph Smale alkoivat kumpikin Walesin herätyksen innoittamina pitää pitkiä rukouskokouksia, ja he odottivat hellittämättömästi Jumalan Hengen vuodatusta ja sitä seuraavia Uuden testamentin mukaisia ihmeitä ja merkkejä. Myös metodisteista eronnut pyhitysliikkeeseen kuuluva ryhmä, Nasaretin kirkko, eli voimakkaassa odotuksen ilmapiirissä, ja edellä mainittu William J. Seymour Houstonin raamattukoulusta kutsuttiin seurakuntaan puhumaan. Seymour ei vielä tuolloin itse ollut puhunut kielillä, mutta hän julisti sitä, mitä hän oli itse nähnyt ja kuullut. Nasaretin kirkko ei kuitenkaan hyväksynyt hänen opetustaan, ja hän joutui jatkamaan julistustaan yksityisessä baptistikodissa Bonnie Brae -kadulla, ja hänen vaimonsa opetti edellä mainitun Joseph Smalen seurakunnassa Burbank Hallissa. He opettivat muutamia viikkoja, ja huhtikuun alussa he päättivät rukoilla ja paastota kymmenen päivää, kunnes 9. päivänä huhtikuuta seitsemän kotikokouksessa ollutta henkilöä alkoi puhua kielillä. Tilaisuuden ilmapiiri oli hyvin voimakas, ja se kesti erään tiedon mukaan yhtä mittaa kolme päivää. Ihmiset olivat todella intoa täynnä ja hullaantuneita uusista kokemuksistaan. Huhtikuun 15. päivänä alkoi eräs nainen puhua kielillä Smalen seurakunnassa. Ihmisiä tulvi runsaasti noihin tilaisuuksiin, ja huhtikuun 19. päivänä vuokrattiin Bonnie Brae -kadun kokoontumispaikan tilalle kuuluisa Azusa-katu 312, entinen metodistikirkko, josta tuli varsinaisen helluntailiikkeen ensimmäinen tukikohta.

    • Helluntailaisuuden saapuminen Eurooppaan ja Skandinaviaan: T.B. Barratt

      Englantilaissyntyinen Thomas Ball Barratt oli mies, jota kutsutaan Euroopan helluntaiapostoliksi. Hän vaikutti Norjassa 1900-luvun alussa Oslon metodistikirkon saarnaajana, ja muiden aikalaistensa tapaan hän oli hyvin innostunut Walesin voimakkaasta herätyksestä ja oli kirjeitse yhteydessä Walesin herätyksen johtohahmoihin. Hän oli avoin uusille hengellisille virtauksille, ja muutettuaan New Yorkiin ja kuultuaan Azusa-kadun tapahtumista hän oli kirjeyhteydessä myös Los Angelesin uuteen karismaattiseen herätykseen. Barratt ei käynyt itse paikan päällä, mutta hän vakuuttui helluntaisanomasta ja alkoi hellittämättä paastota ja rukoilla voidakseen itsekin kokea oman helluntainsa. Marraskuun 16. päivänä vuonna 1906 hän saikin voimakkaan kokemuksen ja puhui uusilla kielillä useita tunteja.

      Barratt palasi samana vuonna Norjaan ja alkoi voimakkaasti saarnata helluntain sanomaa. Tuli tarttui, ja ihmiset alkoivat puhua kielillä, ja vuoden 1907 aikana liike levisi yli 50 paikkakunnalle. Barratt joutui eroamaan metodistisaarnaajan virastaan, koska Norjan metodistit tyrmäsivät hänen uuden oppinsa eivätkä hyväksyneet hänen julistustaan. Hän piti omia kokouksiaan, ja hänen maineensa levisi ympäri Eurooppaa. Muun muassa Ruotsista, Saksasta, Englannista ja Suomesta kävi ihmisiä tutustumassa Barrattin toimintaan, ja moniin maihin häntä pyydettiin vierailulle. Ei ollut pelkästään hänen vaikutustaan, että helluntairyhmiä syntyi eri puolille Eurooppaa, mutta hän oli joka tapauksessa keskeisin henkilö ja opettaja noina aikoina järjestetyissä varhaisissa helluntaikonferensseissa, joita pidettiin muun muassa Hampurissa vuonna 1908 ja Oslossa vuonna 1911. Myös Viroon, Latviaan, Venäjälle, Tanskaan ja Hollantiin syntyi jo varhain uusia karismaattisia yhteisöjä.

      • Anonyymi

        jatkoa...

        n 1907 in San Antonio, in the heat of July and Pentecostal revival, Charles Fox Parham was arrested. Parham, the father of Pentecostalism, the midwife of glossolalia, was arrested on charges of "the commission of an unnatural offense," along with a 22-year-old co-defendant, J.J. Jourdan.The main claim, in these reports, is that Parham was having homosexual sex with the younger man. In their words, he was a "sodomite."

        Norjalainen Gerhard Olsen-Smidt työskenteli helluntaiherätyksen eteen vuoden 1911 lopusta lähtien.[8] Entinen pelastusarmeijan upseeri oli tutustunut Yhdysvalloissa helluntaiherätykseen ja kokenut henkikasteen, minkä vuoksi tämä oli jättänyt pelastusarmeijan. Olsen-Smidt saapui Suomeen Barrattin kannustamana.[9]

        Sotaa edeltänyt aikakausi 1920–1939

        Lauri Hokkanen

        Gerhard Olsen-Smidt järjesti 1920 Helsingissä Helluntaiseurakunnan, jonka kokoontumispaikka oli Ludviginkadulla Helsingin Sanomain salissa 4. kerroksessa ja myöhemmin Liisankatu 17:ssä. Tästä ryhmästä muodostui myöhemmin Filadelfiaseurakunta. Eino I. Manninen valittiin seurakunnan vanhimmaksi joulukuussa 1920. Olsen-Smidt oli valloittava johtaja, ja liike keskittyi vahvasti hänen henkilöönsä. Häntä syytettiin taloudellisista väärinkäytöksistä ja yksinvaltaisesta johtamistavasta.[18]

        Keväällä 1925 Olsen-Smidt pidätettiin Helsingissä ”homoseksuaalisen hurjastelun” takia,[21] ja hänet tuomittiin huhtikuussa 1925 kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen haureudesta,[22] sillä hänellä oli ollut seksuaalisuhteita kahteen nuorukaiseen, jotka toimivat seurakunnassa.[18] Vankeustuomion jälkeen hänet karkotettiin Norjaan.[23]


    • Anonyymi

      Demokraattinen päätös

      T.B.Barrat kannatti lasten kastamista seurakunnan jäseniksi samalla tavalla kuin kristilliset kirkot ovat aina tehneet.

      Gerhard Olsen-Smidt kannatti vain aikuisten kastamista helluntailaisiksi.

      Asiasta järestettiin Helsingissä äänestys.

      Riitaisan äänestyksen voitti niukastu Gerhard Olsen-Smidt:in ehtotus.

    • Anonyymi

      Olsen-Smidt kysyi: ”Emmekö tahdokin kulkea siinäkin Sanaan luottaen, että vain kastetuille uskoville kuuluu ehtoollinen?” Kädennostolla koko joukko hyväksyi esityksen. Tämä oli ensimmäinen julkinen tilaisuus, jossa asia tuli esille. Helluntailaiset jakaantuivat 1920 ehtoolliskysymyksen vuoksi helluntaiystäviin ja helluntaiseurakuntiin.[20]

      • Anonyymi

        Raamatun mukaan Herran Pyhä Ehtoollinen ja Kristillinen kaste kuuluu kaikille syntien anteeksisaamiseksi,koska kaikki ovat syntisiä Jumalan edessä.

        Helluntailaisuus tarkoittaa uskonnollista Clubia, joka on tarkoitettu vain Clubin-täysjäsenille


    • Anonyymi

      Aikuiskasteen myötä monet lestadiolaiset etääntyivät liikkeestä. Vielä vuonna 1912 Barratt kannattti ekumeniaa sekä lapsikastetta ja halusi helluntailaisen herätyksen pysyvän kirkkojen sisäisenä herätyksenä. Vuonna 1913 Lewi Pethrus kastoi Barrattin kuitenkin Tukholmassa.[11][8] Kasteopetus jakoi liikettä ja Helsingissä, osoitteesssa Kolmas Linja 8, entisistä baptisteista kokoontunut ryhmä piti kiinni aikuiskasteesta. He olivat nimellisesti edelleen baptisteja, vaikka eivät voineet henkikasteen koettuaan olla yhdessä muiden baptistien kanssa.[12] Lahdessa pidettiin kaksi viikkoa kestänyt helluntaiherätyksen yhteinen raamattukurssi ja kesäjuhla 1914.

      Gerhard Olsen-Smidt perusti Suomeen noin 40 helluntaiseurakuntaa Helsingistä aina Haapavedelle asti, jossa kävi ahkerasti.

      Myös Gerhard Olsen-Smidt palasi laittomasti Suomeen saarnaamaan vuonna 1930, mutta hänet karkotettiin uudelleen.[18]

      Vilho Soininen erotettiin helluntaiherätyksen työyhteydestä 1960 ilmiannon perusteella, asia jota Soininen ei koskaan hyväksynyt. Soinista syytettiin hyvin läheisestä ja intiimistä suhteesta erääseen uskovaiseen naiseen.[55]

      Tampereen Helluntaiseurakunnan saarnaajana toiminut Uuno Palonen toteaa muistelmissaan, että ns. Soinis-käräjät, joihin kutsuttiin 400 veljeä ja jotka pidettiin Tampereella 17. lokakuuta 1960, sammuttivat herätykset vuosiksi Tampereella ja koko herätysliikkeessä.[56] Uuno Palonen ehdotti kolme kertaa, että asia olisi käsitelty vain muutaman veljen ja Soinisen kesken, mutta se ei sopinut. Uuno Palonen kertoi että ennen käräjiä oli Tampereella kastettu 1950-luvun lopulla 300 ihmistä vuosittain, tämän jälkeen kastettiin vain 30 ihmistä vuosittain.[57]

    • Kaikkista voi sanoa että Jumala ei ole antanut Oikea Herätys koskaan Helluntaisille , koska ei ole esintynyt synnintuntoa niissä valeherätyksisissä joka Helluntaisuus on tuottanut ..

      Mainostaneet ovat kuitenkin että ovat Helluntaiherätys ja kysyn vaan . Että missä se Herätys viipyy ????

    • Anonyymi

      Ensiksi PH:n kaste ei ole 1900-luvun alun ilmiö. V. 33 oli 1. helluntai. Sitten helluntailaisten keskuudessa ei ole tapahtunut asiassa mitään jakautumista. Täyttä valhetta. Raamattu puhuu kyllin selvästi asiasta. Lue aloittaja ja muutkin PH:n kasteesta raamatusta.

      • Anonyymi

        Helluntain kieli-ihme ei ollut mikään kaste.

        Kristilline yksi Kaste vedestä ja Hengestä tehtiin vasta kieli-ihmeen ja Pietarin puheen jälkeen. 3000 ihmistä uudestisyntyi kasteessa helluntaina. Miehet ja heidän lapset käskettiin heti ensimmäiseksi kastettaviksi.

        Raamatussa ei ole yhtään tapausta, jossa ihminen kastettaisiin uuden liiton aikana pelkällä "henkikasteella"

        Eikä ole yhtän tapausta, että perheen lapsi vietäisiin koko perheen kastamisen vaihtoehtona ja sijasta erikseen saamaan pelkkää ihmisen siunausta kasteen korvikkeena.

        Ei sitä hoviherraakaan millään henkikasteella kastettu. Kyllä erämaasta pit ensin löytää sitä vettä, jotta kristillinen yksi kaste on mahdollista suorittaa.

        Uuden liiton sinetti on yksi kaste, EF.4:5. Siinä on vesi ja Henki ja veren osallisuus yhdessä ja samassa kasteessa.

        Uudessa liitossa ei ole erikseen erilaisia kasteita, ei ole erikseen vesikastetta, erikseen henkikastetta, erikseen verikastetta

        Kaste on Jumalan teko. Jumala hoitaa koko homman siinä yhdessä ja samassa Kristittyjen "syntisten kasteessa".

        1. Joh. 5:8

        Henki, vesi ja veri, ja nämä kolme todistavat yhtäpitävästi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helluntain kieli-ihme ei ollut mikään kaste.

        Kristilline yksi Kaste vedestä ja Hengestä tehtiin vasta kieli-ihmeen ja Pietarin puheen jälkeen. 3000 ihmistä uudestisyntyi kasteessa helluntaina. Miehet ja heidän lapset käskettiin heti ensimmäiseksi kastettaviksi.

        Raamatussa ei ole yhtään tapausta, jossa ihminen kastettaisiin uuden liiton aikana pelkällä "henkikasteella"

        Eikä ole yhtän tapausta, että perheen lapsi vietäisiin koko perheen kastamisen vaihtoehtona ja sijasta erikseen saamaan pelkkää ihmisen siunausta kasteen korvikkeena.

        Ei sitä hoviherraakaan millään henkikasteella kastettu. Kyllä erämaasta pit ensin löytää sitä vettä, jotta kristillinen yksi kaste on mahdollista suorittaa.

        Uuden liiton sinetti on yksi kaste, EF.4:5. Siinä on vesi ja Henki ja veren osallisuus yhdessä ja samassa kasteessa.

        Uudessa liitossa ei ole erikseen erilaisia kasteita, ei ole erikseen vesikastetta, erikseen henkikastetta, erikseen verikastetta

        Kaste on Jumalan teko. Jumala hoitaa koko homman siinä yhdessä ja samassa Kristittyjen "syntisten kasteessa".

        1. Joh. 5:8

        Henki, vesi ja veri, ja nämä kolme todistavat yhtäpitävästi.

        On todella ristiriitainen kirjoituksesi. Opetuslapset tulivat uskoon yksi toisensa jälkeen kun Jeesus heitä kutsui. Filippus, Natanael, Andeas, Jaakob, Johannes, Juudas jne. No nytkö he taas 1. helluntaina tulivat uskoon. Tällaisia rakennelmia tulee kun väännät raamattua oman mielisi mukaan. Ei auta vaikka kuinka lainaat raamattua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On todella ristiriitainen kirjoituksesi. Opetuslapset tulivat uskoon yksi toisensa jälkeen kun Jeesus heitä kutsui. Filippus, Natanael, Andeas, Jaakob, Johannes, Juudas jne. No nytkö he taas 1. helluntaina tulivat uskoon. Tällaisia rakennelmia tulee kun väännät raamattua oman mielisi mukaan. Ei auta vaikka kuinka lainaat raamattua.

        Opetuslapset eivät tehneet mitään erillistä uskonratkaisua. Vasta helluntaina kasteessa heidät puettiin voimalla korkeudesta, kun heidät kastettiin vedellä ja Hengellä Jeesuksen ruumiin jäseniksi.

        Joh. 15:16

        "Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Opetuslapset eivät tehneet mitään erillistä uskonratkaisua. Vasta helluntaina kasteessa heidät puettiin voimalla korkeudesta, kun heidät kastettiin vedellä ja Hengellä Jeesuksen ruumiin jäseniksi.

        Joh. 15:16

        "Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät."

        Kaikki ihmiset syntyy kasteessa uudeksi kun Jumala pesee synnit pois kasteessa ja pukee ihmisen Kristuksen vanhurskauteen. Kukaan ei voi mennä Jumalan valtakuntaan ilman, että on kasteessa syntynyt uudeksi. Kaikkien ihmisten ja kaikenikäisten ihmisten on synnyttävä kasteen vedestä ja Jumalan Hengestä Jumalan sanan voimasta uudeksi Kristityksi kastamisessa, kun ihminen liitetään Kristuksen ruumiiseen, eli Jumalan valtakuntaan. Kasteessa Jeesus otetaan vastaan eli Jeesuksen Totuuden Henki.

        1. Kor. 12:13

        Meidät kaikki, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, on kastettu yhdeksi ruumiiksi. Yksi ja sama Henki on yhdistänyt meidät, kaikki me olemme saaneet juoda samaa Henkeä.

        En ole tavannut yhtään helluntailaista, jolla olisi Jeesuksen Totuuden Henki asuvaisena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki ihmiset syntyy kasteessa uudeksi kun Jumala pesee synnit pois kasteessa ja pukee ihmisen Kristuksen vanhurskauteen. Kukaan ei voi mennä Jumalan valtakuntaan ilman, että on kasteessa syntynyt uudeksi. Kaikkien ihmisten ja kaikenikäisten ihmisten on synnyttävä kasteen vedestä ja Jumalan Hengestä Jumalan sanan voimasta uudeksi Kristityksi kastamisessa, kun ihminen liitetään Kristuksen ruumiiseen, eli Jumalan valtakuntaan. Kasteessa Jeesus otetaan vastaan eli Jeesuksen Totuuden Henki.

        1. Kor. 12:13

        Meidät kaikki, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, on kastettu yhdeksi ruumiiksi. Yksi ja sama Henki on yhdistänyt meidät, kaikki me olemme saaneet juoda samaa Henkeä.

        En ole tavannut yhtään helluntailaista, jolla olisi Jeesuksen Totuuden Henki asuvaisena.

        Kristityksi kastamien on Jumalan tekemä luomisteko, jossa koko ihminen luodaan täysin uudeksi luomukseksi vedestä ja Hengestä.

        2. Piet. 3:5

        Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta.

        Ilman vettä ei mitään uutta luoda eikä synnytetä.

        Ei Henki itsestään mitää uutta luo, ei Jeesus sanonut että on synnyttävä Hengestä ja Hengestä.
        Jeesus sanoi, että on synnyttävä Jumalan tekona vedestä ja Hengestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki ihmiset syntyy kasteessa uudeksi kun Jumala pesee synnit pois kasteessa ja pukee ihmisen Kristuksen vanhurskauteen. Kukaan ei voi mennä Jumalan valtakuntaan ilman, että on kasteessa syntynyt uudeksi. Kaikkien ihmisten ja kaikenikäisten ihmisten on synnyttävä kasteen vedestä ja Jumalan Hengestä Jumalan sanan voimasta uudeksi Kristityksi kastamisessa, kun ihminen liitetään Kristuksen ruumiiseen, eli Jumalan valtakuntaan. Kasteessa Jeesus otetaan vastaan eli Jeesuksen Totuuden Henki.

        1. Kor. 12:13

        Meidät kaikki, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, on kastettu yhdeksi ruumiiksi. Yksi ja sama Henki on yhdistänyt meidät, kaikki me olemme saaneet juoda samaa Henkeä.

        En ole tavannut yhtään helluntailaista, jolla olisi Jeesuksen Totuuden Henki asuvaisena.

        Otsikko on helluntailaisuus. Helluntailaisuuteen ei kuulu pätkääkään kippokaste. Miksi agiteeraat täällä ? Olet aivan väärällä osastolla. Eikö se jo mene kalloosi ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Opetuslapset eivät tehneet mitään erillistä uskonratkaisua. Vasta helluntaina kasteessa heidät puettiin voimalla korkeudesta, kun heidät kastettiin vedellä ja Hengellä Jeesuksen ruumiin jäseniksi.

        Joh. 15:16

        "Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät."

        Lueppa evankeliumeista. Jeesus kutsui seuraansa Matteuksen, Filippuksen, Andreaan jne. Etkö osaa edes lukea ? Jeesus ei tee valintaa meidän puolestamme. Uskonratkaisun on tehtävä itse tai olla tekemättä. Kertaa tapahtumat ristillä. Risti jakaa edelleenkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lueppa evankeliumeista. Jeesus kutsui seuraansa Matteuksen, Filippuksen, Andreaan jne. Etkö osaa edes lukea ? Jeesus ei tee valintaa meidän puolestamme. Uskonratkaisun on tehtävä itse tai olla tekemättä. Kertaa tapahtumat ristillä. Risti jakaa edelleenkin.

        Ratkaisukristillisyys synnyttää sitä tyhjänpäiväistä päänuskoa, mikä johtaa niiden omien pelastustekojen tielle.

        Kristillinen Kaste armosta synnyttä Hengen uskoa, koska Jumala vuodattaa kasteessa synneistä pesemänsä sieluun uskon Hengen lahjan.

        2. Kor. 4:13

        Meillä on sama uskon Henki, josta on kirjoitettu: "Minä uskon, ja siksi puhun.

        Ihminen ei voi omilla päätöksillään ottaa mistään sitä uskon lahjaa, ellei sitä hänelle antteta, armosta. Te, ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät (Jeesus)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lueppa evankeliumeista. Jeesus kutsui seuraansa Matteuksen, Filippuksen, Andreaan jne. Etkö osaa edes lukea ? Jeesus ei tee valintaa meidän puolestamme. Uskonratkaisun on tehtävä itse tai olla tekemättä. Kertaa tapahtumat ristillä. Risti jakaa edelleenkin.

        "Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät" (Jeesus)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät" (Jeesus)

        Miksi Jeesus ei valinnut toista ryöväriä ristillä ? Ovatko murhaajat,tappelijat, valtion hallinnossa rötöstelijät, varkaat, tavalliset uskomattomat Jeesuksen valitsemia ? Sun ajatuksut liiraa pahasti!!!!!!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Helluntain kieli-ihme ei ollut mikään kaste.

        Kristilline yksi Kaste vedestä ja Hengestä tehtiin vasta kieli-ihmeen ja Pietarin puheen jälkeen. 3000 ihmistä uudestisyntyi kasteessa helluntaina. Miehet ja heidän lapset käskettiin heti ensimmäiseksi kastettaviksi.

        Raamatussa ei ole yhtään tapausta, jossa ihminen kastettaisiin uuden liiton aikana pelkällä "henkikasteella"

        Eikä ole yhtän tapausta, että perheen lapsi vietäisiin koko perheen kastamisen vaihtoehtona ja sijasta erikseen saamaan pelkkää ihmisen siunausta kasteen korvikkeena.

        Ei sitä hoviherraakaan millään henkikasteella kastettu. Kyllä erämaasta pit ensin löytää sitä vettä, jotta kristillinen yksi kaste on mahdollista suorittaa.

        Uuden liiton sinetti on yksi kaste, EF.4:5. Siinä on vesi ja Henki ja veren osallisuus yhdessä ja samassa kasteessa.

        Uudessa liitossa ei ole erikseen erilaisia kasteita, ei ole erikseen vesikastetta, erikseen henkikastetta, erikseen verikastetta

        Kaste on Jumalan teko. Jumala hoitaa koko homman siinä yhdessä ja samassa Kristittyjen "syntisten kasteessa".

        1. Joh. 5:8

        Henki, vesi ja veri, ja nämä kolme todistavat yhtäpitävästi.

        Mutta kun sitä selvästi Jeesus sanoi itse että se oli kaste. Kuka tulis uskoa sinua vai Jeesus ??

        Ap.t. 1 5 Sillä Johannes kastoi vedellä, mutta teidät KSTETAAN Pyhällä Hengellä, ei kauan näitten päivien jälkeen."

        Ja sitten tuli Helluntai ja Jeesus kastoi heidät Hengellä ja Tulella ...!!!!!!!


      • Anonyymi
        Savis kirjoitti:

        Mutta kun sitä selvästi Jeesus sanoi itse että se oli kaste. Kuka tulis uskoa sinua vai Jeesus ??

        Ap.t. 1 5 Sillä Johannes kastoi vedellä, mutta teidät KSTETAAN Pyhällä Hengellä, ei kauan näitten päivien jälkeen."

        Ja sitten tuli Helluntai ja Jeesus kastoi heidät Hengellä ja Tulella ...!!!!!!!

        Jeesus on mukana Kristittyjen kasteessa, kun ihminen kastetaan vedellä ja Hengellä Jeesuksen opetuslapseksi.

        Henki, vesi ja veri ovat kaikki mukana yhdessä kasteessa ja pitävät yhtä.

        Lahkoissa ihmisiä kaatavia ja kastavia irtohenkiä pitää varoa, ne ovat niitä epäpyhiä vilitseviä lahkohenkiä.


    • Anonyymi

      Apt.8
      36 Ja kulkiessaan tietä he tulivat veden ääreen; ja hoviherra sanoi: "Katso, tässä on vettä. Mikä estää kastamasta minua?"
      37 Jae puuttuu alkuperäisistä käsikirjoituksista
      38 Ja hän käski pysäyttää vaunut, ja he astuivat kumpikin veteen, sekä Filippus että hoviherra, ja Filippus kastoi hänet.

    • Edelleen Rakkaat >>
      Kaikkista voi sanoa että Jumala ei ole antanut Oikea Herätys koskaan Helluntaisille , koska ei ole esintynyt synnintuntoa niissä valeherätyksisissä joka Helluntaisuus on tuottanut ..

      Mainostaneet ovat kuitenkin että ovat Helluntaiherätys ja kysyn vaan . Että missä se Herätys viipyy ????

      • Anonyymi

        Tuomitsit Savis TAAS KERRAN vain itse itsesi !

        Sinulla itselläsi näet ei ole synnintuntoa !

        Sinä vain kiellät syntisi ja jatkat loputtomasti synneissäsi elämistä !

        Joten onneksi olkoon vain Savis !

        Näin se umpisokeiden ulkokultaisten kohdalla vain menee, eli omat sanasi sinut itsesi tuomitsevat !


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuomitsit Savis TAAS KERRAN vain itse itsesi !

        Sinulla itselläsi näet ei ole synnintuntoa !

        Sinä vain kiellät syntisi ja jatkat loputtomasti synneissäsi elämistä !

        Joten onneksi olkoon vain Savis !

        Näin se umpisokeiden ulkokultaisten kohdalla vain menee, eli omat sanasi sinut itsesi tuomitsevat !

        No sitten täytyy olla varovainen ettei tuomitsee väärin. Mutta en ole rakas viholinen löytänyt mitään synnintunto noissa valeherätyksissä jotka helluntaiherätys edustaavalheellisesti. Kerro sinä meille kun sä tunnut tietää ja tuomitset minua. Varo >>

        5. Moos. 1:16

        Ja silloin minä käskin teidän tuomareitanne sanoen: 'Kuulustelkaa veljiänne ja tuomitkaa oikein, jos jollakulla on riita-asia veljensä tai luonaan asuvan muukalaisen kanssa.

        Jes. 5:3

        Ja nyt, te Jerusalemin asukkaat ja Juudan miehet, tuomitkaa minun ja minun viinitarhani välillä.

        Jer. 21:12

        Daavidin huone! Näin sanoo Herra: Tuomitkaa joka aamu oikeat tuomiot ja pelastakaa ryöstetty sortajan kädestä, ettei minun vihani syttyisi kuin tuli ja palaisi, eikä olisi sammuttajaa, teidän tekojenne pahuuden tähden.

        Sak. 7:9

        "Näin sanoo Herra Sebaot: Tuomitkaa oikea tuomio, tehkää laupeus ja olkaa armahtavaiset kukin veljellenne,

        Sak. 8:16

        Näitä te tehkää: Puhukaa totta toinen toisellenne. Tuomitkaa porteissanne oikein, tuomitkaa rauhan tuomio.

        Joh. 7:24

        Älkää tuomitko näön mukaan, vaan tuomitkaa oikea tuomio."

        SIIS TUOMITKO OIKEIN MINUA ??


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1822
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1469
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1255
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1252
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1170
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      268
      961
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      932
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      885
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      101
      826
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      684
    Aihe