Mikä mättää One Way

Anonyymi

One Way tuli paikkakunnallemme. Kaikki vaikutti olevan ok.
Noihin aikoihin OneWayn sisällä kuohui; huomattava määrä tunnettuja puhujia, miehiä ja naisia lähti pois ko. srk:sta. Suonto selitti tapahtumia takkatulen ääressä. Mattila teki "One Man Mission" videon mm. lähtöihin liittyen ("ampumisvideo").

Ajattelin, että koko joukko lähtijöitä oli enemmän tai vähemmän menestysteologiaan kallistuneita, tuntematta heitä henkilökohtaisesti.
Luotin One Wayhin ja sen johtoon.

Mutta, ajan saatossa on käynyt ilmi, että kaikki One Wayssä ei ole kuten pitäisi olla.
One Way lähtenyt laajenemaan voimakkasti ympäri valtakuntaa, seurakuntia on noussut sinne ja tänne. Sinänsä hyväkin asia; monella kodittomalla mahdollisuus löytää srk yhteys. Mutta, millainen?

On käynyt kiistattomasti ilmi, että resursseja tai ymmärrystä hoitaa/ohjata seurakuntia ei ole riittävästi.
Suonto kertonut usein, kuinka uuden srk: n perustamiseen menee noin 4 vuotta.
Paikkakunnallani meni muutama kuukausi,kun käytännössä useimmille tuntematon mies esitteli itsensä "tämän srk:n pastorina".

OW:n päätöksiä ja linjauksia ns. isommissa kysymyksissä tehdään pienessä ryhmässä "Suonto ja pastorit" ts. Suonto ja muutama henkilö jotka ikään kuin "ydinryhmässä". Päätöksiä, joissa ei asinomaista välttämättä kuulla ollenkaan.
Suonto laittaa omat "asiamiehensä" selvittelemään asioita. Asiamiehillä jo valmis asenne, ts. periaatepäätös tehty jo ennen kuin asianosaista on edes kuultu. Puhumattakaan että Suonto itse vaivautuu edes kuulemaan kaikkia osapuolia.

Tässä vaiheessa totean, että ei voi odottaakaan, että hän kaikkiin asioihi ottaa kantaa. Mutta kun on kyse oikeasti suurista asiosta, luulisi että haluaa kuulla asiaan kiinteästi liittyvän hlön vastineen. Mutta ei. Henkilöä koskevia päätöksiä hän on tekemässä kuulematta henkilöä.

Monella paikkakunnalla ovi on käynyt myös OWsta poispäin, mielivaltaisen, lihallisen johtamisen tuloksena. Ja perään ei kysellä; näin arvokkaita ovat Kristuksessa Jeesuksessa olevat siskot ja veljet OWlle.

OWlle tärkeää näkyy olevan miltä toiminta näyttää ulospäin. Ei se miten ihmiset jaksavat, ja voivatko he hyvin. Ei, riittää kun on "hyviä puhujia" ja näennäisesti kaikki on ok. Mutta missä on oikeanlainen paimenuus?

Tuolla tiellä, jossa pyyhitään ihmisiä pois srksta, eikä puututa todellisiin epäkohtiin johtamisen suhteen, OWlla on paljon muutettavaa. OWn linjasta muistetaan mainita, mutta suhtautumalla väheksyvästi ihmisten vääränlaiseen kohteluun, hyvää ei ole luvassa.

Mitä onOWn linja?"Totuudellinen, turvallinen ja armollinen", ne ovat vain sanoja. Todellisuydessa OW on alkanut kääntyä sisäänpäin lämpiäväksi, jossa vai OW opetus nauttii luottamusta. Tai jos johto antaa jotakin muuta julkaista.

Jos kääntymistä ei tapahdu,OWstä tulee vain uskonnollinen toimija muiden uskonnollisten toimijoiden joukossa. Hengen virrat suuntautuvat sinne, missä todella kunnioitetaan Herraa ja Hänen Sanaansa kuuliaisuudessa.Sanoissa ja teoissa.

Elämä Kristuksessa

1

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Saman huomannut, perään ei kysellä.. Miten ne apua tarvitsevat ihmiset? Ei tunnuta vaivautuvan, he ovat liian iso taakka kys.seurakunnalle, näin on tullut havaittua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 110
      2146
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      58
      2011
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1925
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1408
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe