Taloyhtiöiden tupakointi

Anonyymi

Onko kenelläkään kokemusta missä asuinalueella tupakoidaan eniten eli mitkä asuinalueet ovat ns.röökilähiötä?
Itse tiedän yhden kaikista pahimman asuonalueen tupakkaterrorin suhteen ja se on Espoon Suvela.
Tämä 1970- luvulla rakennettu asuinlähiö on alun alkaenkin saanut huonot lähtökohdat. Se oli ensinnäkin arava- tuotettua halpaa rkennuskantaa suosiva ja sinne sijoitettiin hyvin paljon myös kaupungin vuokra- asuntoja. Heti käytelyssä asuinaluetta morkattiin armotta ja se sai pysyvän leiman huono- osaisten ja myöhemmin maahanmuuttajien asuinalueena.
Sama kyseenalainen maine jatkui läpi vuosikymmenten ja jatkuu tänä päivänäkin.
Itse toteaisin, että se on itselleni ollut tähän asti paras, rauhallisin ja luontorikkain asuinalue . Olem viihtynyt diellä aina v.1975 lähtien, jolloin muutin sinne ihan kakarana.
Nyt sitä pilaamaan hyvin vahvasti ovat tulleet kantasuomalaiset tupakanpolttajat eli kessuttelijat. Itseäni ei ole koskaan ärsyttänyt maahanmuuttajat, sen sijaan ärsyttää kantasuomalaiset örveltäjät ja roskaajat, päihteiden käyttäjät.
He valtasivat asunto asunnolta alueen, , jokaisen myytävän asunnon osti kessuttelija. Taloyhtin hallitusta ei kiinnostanut tupakoinnista aiheutuneet haitat, vaan aluetta suositeltiin kaverin kaverille, joka tupakoin ja joka ei löytänyt enää uusista taloyhtiöistä itselleen asuntoa, koska aika monessa oli tupakointi kielletty, eli lipulta pyrittiin myymään asunto vedoten siihen etuun, että taloyhtiössä sai tupakoida vapaasti. Tupakoimattomista ei oltu kiinnostuneita lainkaan, ei heidän asumisviihtyvyydestään tai terveydestään.
Seuraus on se, että tupakoinattomat kärsivät ja tupakoivat sanelevat asumisen ehdot heille.
Taloyhtiöön ei saada tupakointikieltoja, koska osa hallituksen jäsenistä vastustaa sitä, myös siksi, koska heidän tupakoivat kaverinsa asuvat taloyhtiössä,

Jopa isännöitsijä itse suhtautui positiivisesti tupakointiin eli poltti itse. Ja piti taloyhtiön kokouksissa tupakoivien puolta.
Kaikenlaista suhmurointia on asian tiimoilta nähty, suoranaista keplottelua ja tupakointikielto- hakemuksen tekemisen tai edes siihen asti pääsemisen vaikeuttamista, vaatimuksen esittäjän mitätöintiä ja ohittamista, mielenterveyden kyseenalaistamista jne,.
Miten on, onko muilla samansuuntaisia kokemuksia siitä, kuinka todella on vaikea edes lähteä tuomaan asiaa esiin taloyhtiöiden kokouksissa? Miten monin eri tavoin se on pyritty vesittämään jne.?
Itse olen täysin kypsynyt tämän yli kahden melkein komen vuoden aikana taloyhtiööni ja siihen saamattomuuteen.
Huippu oli se, kun taloyhtiön hallitus nimesi itse jäsenikseen tupakoivia, koska piti " tasapainottaa" tilanne. Kaikkihan toetävät sen säännön, että hallituksen puheenjohtajan ääni ratkaisee, jos äänestys menee tasan?
Siihen asti tupakoimaton taloyhtiön osakas oli saanut kärsiä tupakoivista naapureistan kahden vuoden ajan. Siitä ei kukaan ollut kiinnostunut tai huolissaan, mitä väliä..ei mitään.
Ensimmäinessä yhtiökokouksessa asia ja asian käsittely vesitettiin jo siten, että se laitettiin kokouskutsussa otsikon alle; muut asiat. Toinen vesitys oli asian tekeminen " vaikeaksi ja kallksi" ja mahdottomaksi valvoa, eli kaikki keinot käytettiin, jotta tupakansavusta kärsivä olsi vain unohtanut ja sopeutunut tupakoiviien naapuriensa elömäntapaan ja sen tuottamiin haittoihin.
Vasta kun vaatimalla osakas vaati asiaa kirjattavaksi kokouskutsun asialistaan merkittäväksi- jotta ihmiset tietäisivät mitä asiaa tullaan käsittelemmään ja mistä äänestämään- se lopulta sinne kirjattiin.
Pahin pettymys oli kuitenkin se, että ne ihmiset, jotka olivat itse todenneet pyynnöstäni tuoakansavun huoneistossani ja olivat periaatteessa " samaa mieltä" eivät edes tulleet kokoukseen, jossa äänestettiin tupakointikiellon hakemisesta. Se oli kuin selkään puukotusta.
Lopulta, monta kuukautta kokouksen jälkeen, isännöitsijä muka lähtee ja viranomaisille lähetettävä hakemus ja siihen liittyvät selvitys- ja paperityöt annettiin hallituksen jäsenelle.
Ja tupakointi jatkuu, huoneeseen tulee tupakansavua aina iltaisin ja öisin, nyt kesällä myös päiväsaikaan. Yö- ja iltamyöhään tupakonnilla pyrittiin estämään terveystarkastajan havainnot tupakansavusta huoneistossa, jkoska tuolloin tupakontikielto olisi tullut välittömästi.
Aamulla huone haisee hirvittävälle ja joudun ensimmäisrksi läpituulettamaan koko asunnon.
Olen menettänyt uskoni paitsi viranomaisiin, myös taloyhtiööni ja mielessä on koko ajan muutto pois, toisaalle. On vain vaikeaa nyt tänä aikana saada asuntoa myytyä, korkotaso nousussa ja samoin hinnat. Eli pahimpaan mahdolliseen aikaan tämä kaikki nyt tapahtuu.
Sen tiedän, että joudun kärsimään joka tapauksessa vielä monia kuukausia ennen kuin mitään oikeasti tapahtuu ja senkin jälkeen, jos päätös tulee, onko varmaa edes se, että kieltoa noudatetaan. Varsinkin kun toisten huomioiminen on ollut tähönkin asti vaikeaa.
Mitä neuvoisitte?

15

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Muuta muualle.

    • Anonyymi

      Muuta pois jos ahdistaa

    • Anonyymi

      >>Pahin pettymys oli kuitenkin se, että ne ihmiset, jotka olivat itse todenneet pyynnöstäni tuoakansavun huoneistossani ja olivat periaatteessa " samaa mieltä" eivät edes tulleet kokoukseen,
      jossa äänestettiin tupakointikiellon hakemisesta. >>

      Miten ne äänet siellä Yhtiökokouksen äänestyksessä tarkalleen jakautuivat? Jos olette lukumääräisesti taustalla asukkaiden enemmistönä, saatte kyllä asianne läpi.

      Ilmeisesti tunnet ainakin päällisin puolin suurimman osan asukkaista? Sinä (kyllä, just sinä) henkilökohtaisesti pidät yhteyttä noihin, ennen seuraavaa yhtiökokousta. Viet postiluukkuihin ennen kokousta muistutuslappua ja tutuille vielä tekstiviesteilläkin. Että ensi vuoden yhytiökokoukseen tosiaan tullaan mukaan. Ja siellä äänestätte tupakille lopun

      >>Olen menettänyt uskoni paitsi viranomaisiin, myös taloyhtiööni ja mielessä on koko ajan muutto pois, toisaalle. On vain vaikeaa nyt tänä aikana saada asuntoa myytyä, korkotaso nousussa ja samoin hinnat. Eli pahimpaan mahdolliseen aikaan tämä kaikki nyt tapahtuu.>>

      Toinen vaihtoehto on sitten se vapaaehtoinen muutto toisaalle.

      Asunnon myynnissä ei ole koskaan sitä “juuri optimaalista” hetkeä olemassa. Korkeasuhdanteessa myydessä saat ehkä hiukan paremman hinnan Mutta samalla jouduit etsimään uutta asuntoa, sieltä korkeiden hintojen joukosta.

      • Anonyymi

        Niinkö luulet, että lippulappu- systeemi toimisi? Onko se osakkaan vastuulla ihan kaikki? Eikö taloyhtiön kuulu kirjata yhtiökokouksen asiasisältöön käsiteltävät asiat, eikä piilottaa niitä " muut asiat" - osion alle, kukaanhan ei tiedä mitä nuo " muut asiat" pitävät sisällään, paitsi hallituksen jäsenet itse ja isännöitsijä, johon asukas on ottanut yhteyttä? Ja ne tupakoijat.

        Eikö taloyhtiön osakkaat ole yhdenvertaisia? Toinen saa "kerjätä polvillaan" , että voisi edes asua asunnossaan ja toinen vaatii että hänen on saatava kessutella, kuten huvittaa ja milloin huvittaa, riippumatta savujen leviämisestä?
        Niin, että muuta pois vaan, kukahan oli ensi ja kuka tuli jälkikäteen, koska ei pääse muualla toteuttamaan tupakointiaan estoitta?
        Taloyhtiö on yksinkertaisesti vain saamaton, laiska ja veltto. Ei osata ajatella mitään. Juu..hyvä kaveri kysyi onko asuntoa tarjolla, missä saa polttaa" , ja toinen sanoo; tämne vaan, vielä ei ole kukaan KEKSINYT VAATIA tupakointikieltoa ja jos vaatii, hän kyllä huolehtii siitä, että vaatija hiljennetään tavalla tai toisella. Joten tänne vaan asumaan, täällä asuu muitakin " kaltoinkohdeltuja ja väärin ymmärrettyjä" tupakoija- ressukoita, jotka ajetaan muualta kylmästi pois, mutta EI MEILTÄ. Täällä saa ihan vapaasti pilata toisten ihmisten terveyden ja viihtyvyyden, kunhan et tule käryttelemään MINUN parvekkeeni alle.

        Toinen helvetiillinen ongelma on tämä; tupakoijat tasan tarkkaan tietävät, etteivät viranomaiset käy ilta- ja yöaikaan tekemässä tarkastuksia. Eli, tietoisesti halutaan vaikeuttaa ja estää tupakointikiellon välitöntä ja varmaa asettamista ja siten hankaloittaa tupakoimattomien elämää, vaikka tupakoijat itse tietäisivätkin, että savut leviävät parvekkeita toiselle ja sieltä asuintiloihin. Ei vain kiinnosta,, ovat muista täysin piittaamattomia. Ihan sama kuin asuisi espoolaisenrikollisliiga- porukan halinnoimassa taloyhtiössä. Jaffa - gangsta täällä, terve..

        Käsittely voi pahimmillaan viedä hyvin pitkän aikaa. Miten kukaan elää ja selviytyy sen piinallisen odotusajan? Tuuletaan yötä päivää asuntoa? Rappuun ulko- ovi auki, samoin kaikki ikkunat ja parvekkeen ovi auki? Jatluvasti, satoi tai paistoi, oli kylmä tai ei.
        Se on mahdollista, että tuleva syyksy ja talvi tulee taloyhtiölle kalliiksi, jos nimittäin "se joku" pitää parvekeovea, ikkunoita auki ympäri vuorokauden, näin energialasku nousee talossa, lämmityskulut nousevat pilviin. Mitä väliä, maksakoot joka ainoa taloyhtiön asukas sitten siitä ilosta, että ihan tietyt persoonat saavat kärytellä sätkäänsä , joutuen kyllä siitä ilosta myös maksamaan ja paljon. Tulee tupakoille hintaa.

        Kesäaika odottaa, parvekkeen ovea olisi kiva pitää auki, mutta se katku..ja jos pitää kiinni, ihan sama ongelma, mikään ei auta, teki niin tai näin, ihan sama tulos, tupakka haisee joka paikassa eteistä myöden., ulkona liikkuessa, bussipysäkeillä ja kotona, ihan joka halvatun paikassa.

        Osa tupakoijista on heitä, joiden kanssa ei neuvotella, ovat samanlaisia kuin Yhdysvalloissa Capitolin valtaajat,.. Ja miten tällaisten kanssa neuvotellaan? Ja ennenkaikkea MISTÄ? Tupakointiajoistako, vai mistä? Siitäkö etteivät polttaisi? Todennäköisesti tulos olisi yhtä tyhjän kanssa. Jos savut tulevat sisälle mihin vuorokauden aikaan tahansa poltettaessa, niin mistä siinä neuvotellaan? Tupakkamerkistäkö ?

        Jokainen voi myös tykönään miettiä tätä:
        Kuinka monella teistä on varaa ottaa 150 tonnin asuntolainaan, juuri nyt? Maksaa huikeaa korkoa ja muuttaa jonnekkin ihan muualle vai luuletteko että Espoosta saisi halvalla vastaavan asunnon, missä ei olisi tupakointiongelmaa? Kuinka moni olisi siihen valmis?, nimenomaan näistä " muuta muualle" - kommenttien esittäjistä? Taitavat asua ihan kaupungin vuokrakämpissä , ja Kela maksaa niin vuokrat, puurot kuin tupakit ja energiajuomatkin?

        Eli, muuttaisiko joku kritisoijista itse pienempään ja , kalliimpaan vain siksi, että jotkut eivät kykene huomioimaan muita ja liikuttamaan niitä jalkojaan ulko- ovesta ulos tupakointipakalle? Tietäen tasan tarkkaan että ne kotona poltettavien sätkien myrkkykaasut leviävät toisen asuntoihin ja he joutuvat niitä savuja vastentahtoisesti hengittämään omissa asunnoissaan?
        Se on ihan vastaavaa, jos joutuisi pakosta ottamaan alivuokralaiseksi joitain täysin tuntemattomia henkilöitä, jotka eivät piittaa pätkääkään siitä että sinä omistat sen asunnon ja luovat asumisellesi ihan omat sääntönsä.
        Itse asiassa tässä tilanteessa , alivuokralaiset luovat säännöt myös sille, saatko sinä raikasta, puhdasta ilmaa hengitettäväksesi ja milloin saat sitä vai altistutko säännöllisesti, useita keroja vuorokaudessa, usean henkilön taholta passiiviselle tupakoinnile omassa kodissasi?


    • Anonyymi

      Niin kauan kun MUUT LUULEE elävänsä muita häiritsemättä niin tupakki kuule palaa myös.

      • Anonyymi

        Kaksi sukulaismiestä kuollut 3 vuoden sisään keuhkosyöpään. Kumpikin oli polttanut tupakkia yli 20 vuotta. Toinen oli ehtinyt olla 15 vuotta loppupäästä jo tupakkilakossakin.

        Silloin kun lääkäri sanoo, että sulla on diagnoosina pienisoluinen keuhkosyöpä. niin siitä sulla on 2...4 kuukautta elinaikaa. Silloin ei läpänheitto maita enää kenellekään tupakkimiehelle yhtään.

        Isosluiseen keuhkosyöpään voi autta hidastavasti lääkehoidot ja säteilytykset, sen sijaan pienisoluiseen, aggressiivsieen keuhkosyöpään ei auta mikään.

        Toinen näistä sukulaismiehistä kuoli 2 kk kukuttua diagnoosista, toinen hiukan yli 3 kuukaudessa.


    • Anonyymi

      >> Eikö taloyhtiön kuulu kirjata yhtiökokouksen asiasisältöön käsiteltävät asiat, eikä piilottaa niitä " muut asiat" - osion alle, kukaanhan ei tiedä mitä nuo " muut asiat" pitävät sisällään, >>

      Siihen ei kannata takertua, minkä yleisotsikon alle esittämäsi asia on yhtiökokouksen kutsuissa ja muissa papereissa laitettu. Tärkeää on vain se, että tupakointikiellon esittämisen asia tulee käsiteötäväksi yhtiökokouksessa, ja siitä äänestetään.

      Ja se että olet niiden kavereinesi mukana paikalla, äänestämällä haluamallanne tavalla. Sen vahtiminen taas on se sinun kontollasi oleva asia, koska kirjoituksesi perusteella eniten savusta kärsit myös.

      Eivät nuo sottaiset röökaajat ole mitään kovin innokkaita yhtiökokouksissa kävijöitä. Mikäli sinulla on oikeasti niitä tupakansavusta kärsiviä tuttavia talossasi, saatte kyllä sen enemmistön äänestyksessä.

      • Anonyymi

        Nimenomaan tupakoitsijoiden etua oman käsitykseni mukaan tässä kokouksessa hallitus ajoi. Toinen asia liittyy siihen, miten käsiteltävä asia mitätöitiin täysin toteamalla vain, ettei kannata, tulee kalliiksi, on vaikea valvoa exc.
        Tämäntyyppinen asian käsittely ei mielestäni kuulu hyviin taloyhtiön kokouskäytänteisiin. Asia otetaan esille, siitä tiedotetaan osakkaille avoimesti, äänestetään ja äänestyksen tulos ratkaisee, miten asiassa edetään. Ei sen mukaan mennä, mikä on hallituksen jäsenen tai isännöitsijän henkilökohtainen kanta tupakointiin. Eikä varsinkaan ryhdytä temppuilemaan " oikeudenmukaisuudella" sillä, että hallitus itse valitsee tupakoivia jäseniä, varmistaakseen sen, ettei edes jatkossa äänestystä tule edes olemaan. Eihän tuolloin ole kysymys enää enemmistöpäätöksestä vaan oman vallan väärinkäytöstä?
        Kai sen ymmärrät, että puolella tai vuodella asian käsittelyn siirtämisellä mikä tässä tapauksessa oli seuraus, pitkittää vain tupakansavusta kärsivän elämänlaatua.
        En käsitä sitä ajattelutapaa, että jos sekä isännöitsijä että hallitus tiesivät mitä ollaan vaatimassa ja silti koko esitys vesitetään heti alkuunsa juuri näin, toteamalla yksituumaisesti ettei hakemuksen lähettäminen kannata. Mikä päätös tuo oli? Hallituksen oma. Ei osakkaiden.

        He, jotka tupakoivat, tulevat tietysti paikalle, se on selvä. Jos hallituksen jäsen itse puoltaa tupakointia, niin kai hän on käyttänyt omia suhteitaan tiedottaakseen tupakoiville, että tulkaa kokoukseen, siellä käsitellään nyt teidän kannalta ikävää asiaa; tupakointikiellon hakua. Kyllä tämä tieto leviää hyvin äkkiä niissä piireissä.
        Myös osakas itse toki voi aktiivisesti yrittää ottaa selvää, ketkä lähinaapurit polttelevat. Ja yrittää keskustella savun tuomista haitoista, mutta tuolloinkin voi törmätä kivikovaan muuriin, eli asenteeseen: ei kiinnosta.
        Se, ettei kukaan muu ollut valittanut mistään savuhaitoista, ehkä johtui siitä, ettei heillä ollut tupakoivia naapureita, ympärillään, kuten hakemuksen vaatijalla oli. Joten ongelma ei suoraan henkilökohtaisesti heitä koskettanut, sen asian suhteen voi osakas jäädä täysin yksin. . Toisaalta jossain joku voisi ,väittää ovikyselyä tai lippulappu- systeemiä kotirauhan häiritnnäksi. Jopa?

        Tämä; mitä asiaa tullaan käsittelemään kokouksessa, siitä ilmoittaminen, on oleellisinta. Silloin ihmiset tietävät mistä on kyse ja he saapuvat kokoukseen jotta heidänkin äänensä kuuluisi. Toki, nyt sitten voi havaita, ettei tällä ole mitään merkitystä , ei kuitenkaan osallistuta, vaikka tiedettiin ja että se olisi ollut hyvin tärkeää. Enemmistöpäätöksiä ei synny olemalla poisssa kokouksista.
        Eli niillä lippulapuilla ei olisi kuitenkaan olisi ollut juurikaan merkitystä sen suhteen, kuinka aktiivisia tai passiivisia ihmiset olisivat olleet. Ihan sama.
        Ongelman ydin on siinä, etteivät kaikki koe henkilökohtaisesti tupakansavua ongelmaksi, koska naapurissa ei asu tupakoivia. Tuolloin ongelma ei koske itseä ja osa ihmisistä on jo niin etääntynyt yhteisestä päätöksenteosta, ettei muiden asiat ja ongelmat edes kiinnosta.
        Mitä enemmän yksittäiset osakkaat etäänyttävät itsensä taloyhtiön kokouksista, sitä riippuvaisempia he ovat siitä, miten hallitus toimii, miten sen yksittäiset jäsenet .
        Hallituksessa olo on vallankäyttöä ja kokouksiin osallistumattomuus on vallan luovuttamista täysin kasvottomille, kuka heidän toimiaan seuraa, valvoo tai kontrolloi, elleivät osakkaat itse sitä tee., osallistumalla ja kyseenalaistamalla.
        Seuraukset sitten näkyvät. Kuten tässä, tupakoivat valloittavat taloyhtiöt, piha- alueet, puistot, julkiset alueet, bussipysäkit..koko paikan. Roskaa, tumppeja, siivottomuutta joka paikassa ja samanlaisia tulossa heti kun asunto laitetaan myyntiin.


    • Anonyymi

      >>Tämäntyyppinen asian käsittely ei mielestäni kuulu hyviin taloyhtiön kokouskäytänteisiin. Asia otetaan esille, siitä tiedotetaan osakkaille avoimesti, äänestetään ja äänestyksen tulos ratkaisee, miten asiassa edetään. >>

      Jos saat 10% asunto-osakeyhtiönne osakkaista asiasi taakse, voitte vaatia ylimääräisen yhtiökokouksen koolle lutsumista.
      https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2009/20091599#O3L6P5

      Miten on, löytyykö 10% verran sellaisia, jotka haluavat saada tupakoinnin loppumaan taloyhtiössänne?

      Jos löytyy, voitte kutsua ylimääräisen yhtiökokouksen koolle. Sen kokouksen esityslistan ainoana asiana on päättää tupakointikiellon asettamisesta taloyhtiöön.

      • Anonyymi

        Täytyypä lähteä viemään asiaa eteenpäin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täytyypä lähteä viemään asiaa eteenpäin.

        ja muista, asian käytäntöönpanemiseen vaaditaan vähintään 50% enemmistö äänistä, päätös ei ole juridiseti sitova, koska omassa osakkeessa saa tupakoida, mikäli siitä ei aiheudu haittaa muille osakkaille. vuokra-asunnoissa ty. järjestyssäännöt määräävät yksiselitteisesti tupakointikäytännöt parvekkeilla, ja muualla kiinteisön alueella, sekä osoittavat tarvittaessa tupakointipaikan pihamaalla, mikäli sellainen yhdessä päätetty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ja muista, asian käytäntöönpanemiseen vaaditaan vähintään 50% enemmistö äänistä, päätös ei ole juridiseti sitova, koska omassa osakkeessa saa tupakoida, mikäli siitä ei aiheudu haittaa muille osakkaille. vuokra-asunnoissa ty. järjestyssäännöt määräävät yksiselitteisesti tupakointikäytännöt parvekkeilla, ja muualla kiinteisön alueella, sekä osoittavat tarvittaessa tupakointipaikan pihamaalla, mikäli sellainen yhdessä päätetty.

        Paitsi, ellei kaupungin terveystarkastaja havaitse asunnossa-- jossa EI TUPAKOIDA ---tupakansavua, siihen loppuu kessuttelu myös omassa asunnossa, koska toisten terveyden pilaaminen EI OLE YKSITYISASIA.
        Et saa aiheuttaa toisille tietoisesti terveyteen kohdistuvaa haittaa, etkä jatkaa haitantekoasi vain siksi, ettet osaa, viitsi, jaksa tai halua lähteä ulos tupakalle, etkä halua tai viitsi tiivistää asuntoasi tai parvekettasi, siten, etteivät savut kulkeudu toisten asuntoihin.

        Ei kukaan muukaan tule SINUNKAAN asuntoosi ilman lupaasi tupakoimaan tai mellastamaan. tai suihkuttelemaan hajuvettä roppakaupalla useita kertoja päivässä suoraan olohuoneeseesi tai parvekkeellesi , vain koska sattuu tykkäämään hajuveden tuoksusta.

        Tai tekee sen omassa asunnossaan siten, että hajut tulevat juuri sinun olohuoneeseesi haittamaan elämääsi. Ja saat sen seurauksena allergisen reaktion, astmakohtauksen tai muutoin jumalattoman tukalan, epämiellyttävän olotilan. Ja joka vaikuttaa suoraan terveydentilaasi, verenkiertoosi, hengityselimistöösi, viihtyvyyteesi ja elämänlaatuusi.

        Savujen leviäminen ei ole enää yksityisasia, jokaisen kuuluu hoitaa oma elämänsä siten, ettei aiheuta muille haittaa tai sietämätöntä oloa.

        Se, että omistaa asunnon ei tarkoita rajattomia oikeuksia tehdä mitä huvittaa., muista asukkaista piittaamatta. Selaisille ihmisille on ihan onat yhteisönsä. Vankilat ja hoitolaitokset


    • Anonyymi

      >> ja muista, asian käytäntöönpanemiseen vaaditaan vähintään 50% enemmistö äänistä,

      Miksi halusit tällaisesta itsestäänselvyydestä muistuttaa? Kaikissa yhtiökokouksen päätöksissä aina enemmistön kanta voittaa.

      Suomalaisista 20–64-vuotiaista vain noin 12 prosenttia tupakoi päivittäin. Aika ihme jos edes Kirstinmäestä muka löytyisi sellaista röökaajien valtaamaa taloyhtiötä, jossa koko talossa olisikin yli 50% röökiämmiä ja röökiäijiä.-

      • Anonyymi

        Osake- enemmistön turvin savuttelijat saavat jatkaa tupakointiaan koska äänestystuloksessa osa- enemmistö voittaa.

        MIKÄÄN LAKI EI TERVEYDENSUOJELAKI TAI MUU VOI ESTÄÄ TUPAKOINTITERRORIA TALOYHTIÖISSÄ JOISSA ENEMMISTÖ OSAKE- ENEMMISTÖN TURVIN ÄÄNESTÄÄ TUPAKOINTIKIELLON HAUN NURIN.

        Valitettavasti lainsäädäntö on tältä osin täysin torso, se ei kykene takaamaan terveellistä asumisympäristöä tai savutonta kotia yhdellekkään ihmiselle.

        Niin kauan, kun as. oy. lainsäädäntö antaa sellaiseen mahdollisuuden ja luvan, toisten tupakoimattomien asumisterveys on pelkkä vitsi.

        Ihmiset jotka oikeasti kärsivät naapuriensa savuttelusta, ottakaa yhteyttä eduskuntaan ja omiin edustajiinne.
        Vain siten joukkovoiman avulla saadaan tämäkin selkeä epäkohta poistettua? Toivon mukaan ei enää vuonna 2030 kenenkään ei tarvitsi kärsiä omassa kodissaan tupakansavusta!

        Sitä todellakin toivon ja suoraan sanoen tunnen syvää inhoa heitä kohtaan jotka tietävät tupakansavun leviämisestä naapuriasuntoon mutta eivät välitä. Voiko naapuriaan inhota niin paljon että tekee sen tahallaan.
        Ilmeisesti Suomessa esiintyy todella vahvasti naapurikiusaamista kuten on työpaikka- ja koulukiusaamistakin joita ei ole saatu kuriin millään tavalla.

        Pahinta on että mikään laki ei suojaa naapuriterrorismilta!
        Saatana soikoon miten tunnen vastenmielisyyttä ja inhoa sitä kylmää välinpitämättömyyttä kohtaan mitä tupakoivien piittaamattomuus edustaa!


    • Anonyymi

      Pahimpia juntturoita ovat vanhat, tapoihinsa jumittuneet, eronneet yksinasuvat miehet. Ikäjakauma n.> 60- 75 vuotiaat. Nämä eivät enää opi yhtään mitään, eivät lopeta, eivätkä paljoa jousta missään. Nähty on.
      Toinen ongelmaryhmä, vanhat naiset. Sama ikäluokka, ylipainoisia joka ainoa tai laihoja luikkuja. Yhtä sitkeitä kuon nikotiinin terva.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe