Tapahtui 1941 Kuusamossa

Anonyymi

Tämä tapahtui kesällä 1941 Kuusamossa. Ajattelin vielä kertoa tänne kun tämä on minulle mahdollista.

Oli aurinkoinen kesäkuun päivä, kun Kuusamon kirkonkylälle alkoi virrata saksalaisia sotilaita. He tulivat täysin yllättäen. Aamulla alkoi kuulua huhu, että Kuusamoa oli lähestymässä saksalaisten sotilaitten joukkokunta. Kun saksalaiset sitten puolen päivän jälkeen marssivat kirkolle, oli suuri joukko kyläläisiä heitä katsomassa ja hurraata huutamassa. Joukossa oli myös Anni, kavereidensa kanssa ja he siinä ojentelivat kukkia sotilaille. Minä kysyin Annilta, että mitä hän tuollaisia kukkia vieraille miehille ojentelee. Anni vastasi jotain, että hyvähän se on että ovat täällä nyt kun miehetkin on kaikki rintamalla.

Olimme Annin kanssa samasta kylästä, Vuotungista ja luokkatovereita. Anni oli lukenut koulussa saksaa ja haki heti saksalaisten perustamaan leipomoon työntekijäksi.

Eräänä päivänä pojat tulivat kysymään minulta, että tiesinkö että Annilla se on sitten uusi sulhanen ja että olinko siitä tietoinen. Annia kuulema jututti kovastikin kaupassa joku tietty upseeri, useita kertoja päivässäkin oli nähty siellä käyvän eikä aina ollut edes ostanut mitään.

Muutaman viikon päästä Anni pääsi upseerikerholle töihin.

- No et kai sinä sinne, kyselin Annilta.

- Miksi en menisi, paremman palkankin maksavat, Anni sanoi. Ei katsonut minua silmiin.

Saksalaiset pelasivat jalkapalloa koulun pihalla olevalla kentällä ja kutsuivat meitäkin sinne pelaamaan. Pelien jälkeen saksalaiset menivät koulun saunaan, jonka olivat lämmittäneet. Pääsin tietämään, kuka se oli upseeri, joka oli Anniin silmänsä iskenyt. Menin minäkin sitten saunalle. Vahvan näköinen mies se oli. Kulli oli paksu ja pitkä, paljon suurempi kuin muilla miehillä. Se näytti tummalta ja hiljaiselta, kuin nukkuvalta. Muutkin miehet sitä syrjäkarein näyttivät katsovan.

Anni muutti uuteen asuntoon. Asunto oli kaksikerroksisen puutalon toisessa kerroksessa, parempaa väkeä siinä asusteli.

Odottelin Annia hänen asuntonsa edustalla. Kun hän viimein tuli, aloin kysellä häneltä asioista. Sanoi, että hänen asiansa eivät minulle kuuluneet eivätkä olleet koskaan kuuluneetkaan.
- Ja ihan humalassakin olet! Hyi että! Anni tiuskaisi.

Eräänä päivänä näin kun Anni käveli kylältä Makkosen pellolle päin. Mietin, mitä asiaa hänellä nyt sinne on ja lähdin seuraamaan. Minulla iski hirveä mustasukkaisuus. Kuljin varoen tytön perässä. Sitten kadotin hänet ja mietin mihn hän olisi voinut mennä. Sitten näin jotain mitä en ikinä unohda.

Päivänkakkaroiden ja kissankellojen joukosta pisti esiin vaaleat tytön jalkaterät. Ne olivat napakasti ylös ja haralleen. Mietin että tuossa asennossahan Annin haaveellinen kostea silmä olisi hävyttömän auki ja katsoisi suoraan miehittäjän seivästä. Sitten tajusin että jJalat nytkähtivät säännöllisessä tahdissa kuin olisivat osa myllyn vipurattaita. Miehen on täytynyt jotenkin naulita Annin jalat käsivarsiensa ja hartioidensa väliin. Samalla arvatenkin puristeli tyttöäni mehevistä pakaroista kourillaan. Hirveä raivo alkoi nousta minussa. Samassa muistin upseerin vyöllään kantavan Lugerin. Käännyin ja menin hiljaa pois.

Aloin istuin tuntikausia Kajalan kylätallin parressa. Tuijotin lankun raosta, josta näki Annin asunnolle. Upseeri tuli. Jonkin ajan päästä verho vedettiin kiinni. Yhden kerran näin häivähduksen Annista ikkunasta, ikään kuin hän olisi katsonut näkeekö kukaan. Noin tunnin päästä mies poistui asennosta säntillisessä upseerinpuvussaan.

Sattuiko Anniin? Enpä usko. Vaikka Anni olikin kaulaltaan, uumaltaan ja olkavarsiltaan hento, oli hänen perseensä leveä. Synnyttäjän lantio, olin kuullut vanhojen akkojen sanovan kun Anni alkoi varttua. Siksi upseeri oli kai Anniin silmänsä iskenytkin. Tytöt ovat läpi vuosisatojen tottuneet ottamaan ohikulkevien armeijoiden kalua. On siellä ollut isoa ja pienempääkin, on heidän täytynyt siihen sopeutua. Ja isompaan yhteensopivaa naisgeeniä on heihin samalla virrannut. Immenkalvothan se varmasti ääriään myöten repi. Anni menetti neitsyytensä ikään kuin toiseen kertaan.

Tyydyin kyräilemään Annia ja miestä, jos sattuivat kylällä vastaan tulemaan. Aluksi mies ei kiinnittänyt minuun huomiota mutta jossain vaiheessa ymmärsi kai yskän. Mies oli tainnut huomata katseeni siellä saunallakin. Mies katsoi minua sen näköisenä kuin haluaisi kertoa että kyllä, hänellä oli täydet oikeudet laajennella erästä vielä kehittyvän nuoren naisen paikkaa ja sen hän totisesti perusteellisesti tekisi. Ei tulisi olemaan tämän kylän pojilla vaikeuksia tavaran sisään saamisessa kun tämä työ valmistuisi.

Kun kesä loppui, joukko-osasto poistui kylältä Kiestingin suuntaan eikä koskaan palannut.

0

2628

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Melkein lähetin viestin.

        Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
        Ikävä
        129
        1827
      2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

        Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
        Ikävä
        78
        1707
      3. Ikävöimäsi henkilön ikä

        Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
        Ikävä
        56
        1313
      4. Liikenne onnettomuus

        Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
        Orimattila
        69
        1141
      5. Tiedätkö autereen?

        Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
        Tunteet
        8
        819
      6. Kuka jäi auton alle

        Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
        Kuortane
        2
        785
      7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

        kaivattusi kanssa?
        Ikävä
        45
        767
      8. Oli kyl kunnon reissu

        Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
        Kuhmo
        10
        749
      9. Vähän pelottaa

        Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
        Ikävä
        41
        735
      10. Mikä tekee kaivatustasi

        haluttavan?
        Ikävä
        45
        707
      Aihe