Sinun Omasi - Tamara Lund(kesk.)

Opin tämän tarinan vasta tällä viikolla ja se on karmea tarina. Luin sen Ilta- Sanomista ja iltsikka ei pahemmin valehtele. Rami Sarmasto ja Tamara Lund olivat Suomen tunnetuin julkkispari 60- luvun alkupuolella. Näytelmistä, filmeistä, iskelmistä kumpikin tunnettuja. Ensimmäiselle yhteiselle duettokeikalle he lähtivät Harjavaltaan, Porin viereen, maaliskuussa 1965. Oli vielä talvikelit ja Ramin autossa oli kesärenkaat. Rami ajoi, Tamara istui vieressä ja ystävä takana. Humppilassa tuli vastaan ylileveä kuljetus; lavetilla oli kauhakuormaaja. Tuli törmäys ja auton kuljettajanpuoleinen sivu repeytyi irti ja Rami jäi roikkumaan auton ulkopuolelle turvavöihin. Hurmuri- Rami kuoli ja Tamaralta murtui rintalasta ja kaveri takana selvisi vammoitta. Ramin hautajaiset pidettiin sitten suunniteltuna hääpäivänä.

Pariskunta oli tehnyt kaksi laulua yhdessä - Rami oli säveltänyt ja Tamara sanoittanut. kaksipuolinen sinkku julkaistiin kuukausi Ramin kuoleman jälkeen, sisältäen nämä kappaleet. Tamara ei ollut vielä levyttänyt toista kappaletta: "Sinun Omasi" - vain viikko onnettomuuden jälkeen hän lauloi sen purkkiin. Tässä se nyt vihdoin on: https://www.youtube.com/watch?v=qjvUpYgSxFM

Olen kyllä kuullut tämän kappaleen monta kertaa aiemmin. Tamara kuoli 2005 vatsasyöpään ja tytär Maria kertoi haastattelussa, että levytyksestä kuulee äidin mielentilan. En ole tätä aiemmin huomannut, mutta kun tarkemmiin kuuntelee...Tamaran hiillityssä ja jopa aristokraattisessa äänenkäytössä on hieman rakoilua.

Sittemmin Tamara lauloi myös oopperaa tai ainakin operettia. 2000- luvun alussa hänet valittiin Keskustan listoilta Turun kunnanvaltuustoon - seuraavissa vaaleissa, vuosi ennen kuolemaansa, ei saanut enää luottamusta kansalta. On se kumma, että maanviljelijöilläkin pitää olla omat edustajat isojen kaupunkien valtuustoissa. Onhan Helsingissäkin valtuutettuja Keskustasta. Tietääkseni Helsingissä on vain yksi maatila, joka on lypsykarjatila Viikissä. Näitä äänestävät entiset maalaiset, jotka ovat muuttaneet kaupunkiin, mutta eivät vielä tajua sitä.!

Jos Tamara levytti kevyttä musiikkia viikko tragedian jälkeen, niin minkä arvon annamme niille lautamiehille, jotka tällä viikolla kumosivat ammattituomarin kannan ja kertoivat, että ei puoli vuotta raiskauksen jälkeen voi ihminen osallistua TV- ohjelmaan.? Lautamiehethän valitaan puolueiden ehdokkaista, kunnan poliittisen voimasuhteen mukaan. Nämä eivät ymmärrä muusta kuin politikoinnista ja lehmänkaupoista - omia suojellaan ja tehdään salaisia sopimuksia muiden lautamiesten kanssa. Ovat myös kovan luokan keittiöpsykologeja nämä lautamiehet; tällä viikolla myös uutisissa, että lautamiehet totesivat valemuistoiksi aikuisen naisen kertomukset lapsena tapahtuneesta hyväksikäytöstä. Ammattituomari oli taas toista mieltä, mutta lautamiehiä on kaksi ja tuomareita yksi.

Lautamiehethän toi aikanaan oikeussaleihin entinen pääministeri Matti Vanhanen. Hän oli vaikeuksissa oikeudessa saatuaan pyytämättään ilmaisen lautakasan omakotitalotyömaalleen. Silloin hän nimitti kaksi puolueaktiivia tähän oikeudenkäyntiin "maallikkotuomareiksi" ja muutti sitä ennen lainsäädäntöä. Tuomiota ei tullut ja kansan suussa vakiintunut sana "lautamies" otettiin myös viralliseen käyttöön.

Asiasta kukkakaaliin; miks' ei kaikki kunnat tee historiastaan tuubiin videota? Tämä pitäisi olla lakisääteinen, jotta kansalainen tietäisi, että kuka ja missä hän on! Tässä Olavi Virran syntymäpitäjä: https://www.youtube.com/watch?v=VzouIWcM97M

2

246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kultaisen 60-luvun alku oli autoilun villiä aikaa. Autolla sai päästellä niin kovaa karkua soratiellä kuin kantti kesti. Kaasupedaalin sai surutta painaa pohjaan. Ihan basic juttu että autoja romuttui. Kuolonkolarit olivat arkipäivää. Niitä kauhisteltiin, ihmeteltiin mutta ei asialle tehty mitään. Sanomalehdet saivat jutun täytettä sivuillensa. Asioilla herkuteltiin. Sitten keksittiin että kattonopeus voisi rajoittaa kaahaamista ja liikennekuolemia. Muistan itse vuonna -62 kun asuttiin Raisiossa vuokralla yhdessä isossa omakotitalossa. Olin silloin jotain 6 vuotias pojannaskali joka kaivoi räkää nenästänsä. Vuokraisännän 25 v poika oli Ruotsista soittokeikka paluumatkalla vähän Tornion jälkeen Suomen puolella heittänyt uudella punaisella volvollansa nätit kokovoltit. Useampi kuperkeikka. Henki ihmeesti säilyi. Haitarikin pysyi soittokunnossa. Siinä se punainen volvo sitten nökötti talon pihalla Raisiossa. Ihan rutussa ja kattopelti painuneena. Ihmettelin näkemääni aika lailla. Kuten sanottu basic homma 60-luvulla kun autoilu oli vielä seikkailua tien päällä. Ei nopeusrajoituksia ei turvavöitä. Ihanaa vapautta ilman rajoituksia. /Jimmy R.
      hän ei ole Tamara. Hän on Carola.
      https://www.youtube.com/watch?v=R0ERzkjWP_o

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4709
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2279
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1804
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1526
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1471
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1031
    Aihe