Kalvinistit lyttäsi maunolaiset

Anonyymi

Suomessa on satoja srk itia. Ja nettisaarnaajat. Nämä vuoronperään painivat kuka oikeassa. Uutuus on kalvinistit, nuoret usein partaiset miehet. Näissä kalvinisteissa on 2 eri lailla kasteeseen suhtautuvaa haaraa. Maunolaiset ovat aiheesta arvostelleet kalveja, nyt näiltä on tullut vastavideoita joissa annetaan takaisin. Kaikki riitelevät.
.

64

1922

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitä ne kalvinistit kalvaa?

    • Anonyymi

      partasille miehille vois kerätä kolehtia että saisivat partakoneen hankittua !

      ei ne niin kalliita ole.

      kalvinisteille voisi myös kerätä kaivinkonetta varten että pääsisivät syvemmälle harhoihinsa.

    • Anonyymi

      Saiko Mauno tervauksen ja höyhennöksen?

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Joo melkoisia listiäisiä pitävät toisilleen kalvinistit ja maunolaiset. Kalvinistien mielestä ilmeisesti Mauno vetelee mutkia suoraksi ja Maunon mielestä taas kalvinistit ovat vääristäneet evankeliumin. Jos joku uskosta osaton löytää nämä väittelyvideot, pääsee kyllä hyvin käsitykseen siitä, miten riitaisaa väkeä kristityt ovat. Hienostuneempia versioita keskiaikaisesta miekkalähetyksestä.

      Pauli Rahkonen kävi ihan asiallisesti läpi kalvinismin ongelmakohtia, mutta myös se video pääsi kalvinismijengin näppeihin. Osa kalvinisteista vaikuttaisi olevan hyvin räksytysherkkiä ja pilkkaavat eri tavalla ajattelevia. Mauno käsittääkseni ei pilkkaa, mutta varoittaa kyllä. Osalta videoista matkitaan tosi rumasti toisia. En usko, että tämä on kunniaksi evankeliumin asialle.

    • Anonyymi

      Yhden miehen lahkolaiset kuvittelevat olevansa oikeaoppisimpia.

      • Anonyymi

        Kalvin


    • Anonyymi

      Joo, kyllä Mauno isällisemmin ja rennommin haukkuu kun nämä.mustavalkoiset innokkaat partakalvinistipojat. Mitenkähän ajattelevat vievänsä Raamatun sanaa eteenpäin. Nuoruus on joskus hyvää mutta joskus nuoren tulee myöntää oma suppeutunuus

    • Anonyymi

      Kalvinismia olen seurannut mm Joonas Laajasen, Miska Wilhelmssonin ja Ida Boisin teologiablogista ja Reban sivuilta. Reba on Jyväskylän reformoitu srk. Heidän mukaan Jumala on ennalta määrännyt a) toiset taivaaseen, b) toiset helvettiin. Jos olen b), kuten lienen , kukaan ei voisi kertomalla Jeesuksesta saada minussa mitään parannusta. Lähetystyö b)kansalle menee hukkaan. Helvettiin ennalta määrätyt voi viettää kuinka paheellista elämää vain ja tehdä syntiä sen kun ehtivät koska eivät kuitenkaan pelastu. Outo oppi.

      • Anonyymi

        Kalvinismi on saatanan valheoppi.Sillä eksyy moni.


    • Anonyymi

      Eikö kaikki baptistit olekaan kalvinisteja

    • Anonyymi

      >> vuoronperään painivat kuka oikeassa <<

      Näin juuri. Suomen kristikunnassa on menossa oikein buumi sen suhteen, kuka on oikeassa ja kuka väärässä, ja kenen otsa on kirkkain ja kuka ensin saa kumota jonkun toisen väitteen. Tämähän on siis moderni versio "kuka on meistä suurin"-kisasta, jota jo Jeesuksen ensimmäiset opetuslapset raamatussa harrastivat. Ei siis mitään uutta auringon alla.

      Nämä uskovat kuluttavat aikaansa keskinäiseen väittelyyn, mikä - surkuhupaisaa kyllä - on itsessään täysin raamatun sanan ja Jumalan tahdon vastaista. He ovat julkisia tyyppiesimerkkejä siitä, kuinka hirttä on vaikea nähdä omassa silmässä.

    • Klovnistien esitykset eivät innosta ketään. Masentavaa katseltavaa.

    • Anonyymi

      Launosen hyvä kirjoitus kalvinismi asiaan.

      https://www.ristinvoitto.fi/opetus/iankaikkisuus_ihmisen_kadessa/?numero=X51–52/2019&osasto=Muistolle

      “52/2019
      Voimmeko oppia jotakin toisiltamme?
      Arminiolainenkin joutuu kuitenkin kalvinistin tavoin myöntämään sen, että kaikkien ihmisten pelastuminen ei ole Jumalalle kaikkein tärkein asia. Siinä missä kalvinistin mukaan Jumalalle on oleellisempaa osoittaa omaa kunniaansa, arminiolaisuus korostaa ihmisen vapaan tahdon merkitystä.

      Yhtäältä ihmisen vapaus torjua tai antautua suhteeseen kaikkivaltiaan Luojan kanssa on kyllä suuri lahja. Voidaan väittää, että jumalasuhde ei olisi aito ja vastavuoroinen, jos Jumala olisi alun perin ehdottomasti määrännyt osan ihmisistä suhteeseen kanssaan (mitä ajattelisimme siitä, jos puolisomme olisi syntymästään asti psykologisesti ohjelmoitu rakastumaan meihin niin syvästi, ettei hänellä olisi vaihtoehtoa?).

      Ihmisen iankaikkisuuskohtaloa koskevat opilliset kysymykset ovat vakavia ja vaikeita. Vaikka ratkaisukeskeinen vapaakristillisyys nojaa yleensä arminiolaiseen pelastusoppiin, on selvää, että kalvinismille voidaan esittää vahvoja raamatullisia perusteita. Ehkä helluntailaiset, metodistit ja muut voivat omaksua reformoidusta teologiasta ainakin sen, ettei ihmistahto voi horjuttaa Jumalan pelastussuunnitelman etenemistä.

      Melanchtonin mukaan ihmisen kääntymykseen vaikutti kolme asiaa: Pyhä Henki, evankeliumin ääni ja ihmisen tahto, joka myöntyy evankeliumiin. Hän vastusti ajatusta, että synnin lamauttamat ihmiset ”vedetään tukasta Jumalan luo”. Ihmisen tahto oli kykenevä vastaamaan evankeliumiin sen jälkeen, kun Pyhä Henki oli sitä liikuttanut.

      Uuskalvinismi – pakopaikka postmodernismista

      Vuonna 2009 amerikkalainen Time-lehti listasi kymmenen tärkeintä aatetta, jotka vuosituhannen alussa muuttivat maailmaa. Sijalla kolme oli niin sanottu uuskalvinismi (New Calvinism) eli reformoidun teologian ympärille Yhdysvalloissa syntynyt liike.

      Kalvinismin aatteellisena vetovoimana on pidetty sitä, että se tarjoaa vahvan vaihtoehdon postmodernille kulttuurille ja feminismin sekä totuuden ja moraalin suhteellisuutta korostavan relativismin kaltaisille ideologioille, jotka ovat tunkeutuneet myös Amerikan kirkkoihin. Ihmisen turmeltuneisuutta ja Jumalan valtasuuruutta korostava suuntaus on myös vastaisku liberaaliteologialle, menestysteologialle ja muunlaiselle vesitetylle kristinuskolle.

      Suomessa reformoitu teologia ei toistaiseksi ole saavuttanut suurta jalansijaa. Tunnetuin kotimainen kalvinisti lienee Patmos Lähetyssäätiön tutkimusjohtaja Juha Ahvio.

      • Anonyymi

        En tiennytkään että Juha Ahvio on kalvinisti, en ole saanut sellaista kuvaa hänestä, voin olla väärässäkin, eikö hän ole luterilainen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tiennytkään että Juha Ahvio on kalvinisti, en ole saanut sellaista kuvaa hänestä, voin olla väärässäkin, eikö hän ole luterilainen?

        Tässä on myös Juha Ahvion kalvinismi asiasta tekstiä
        https://uusitie.com/mika-kalvinismissa-kiehtoo/


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Anonyymi
      26.06.2022 01:11
      "Pauli Rahkonen kävi ihan asiallisesti läpi kalvinismin ongelmakohtia, mutta myös se video pääsi kalvinismijengin näppeihin. Osa kalvinisteista vaikuttaisi olevan hyvin räksytysherkkiä ja pilkkaavat eri tavalla ajattelevia. Mauno käsittääkseni ei pilkkaa, mutta varoittaa kyllä. Osalta videoista matkitaan tosi rumasti toisia. En usko, että tämä on kunniaksi evankeliumin asialle."
      ----------------------------

      Ennen Rahkosta myös David Pawson kirjoitti aiheesta kirjan Kerran pelastettu aina pelastettu ja suomen kielellä se julkaistiin 2011. Tässä video samasta aiheesta.

      https://www.tv7.fi/arkki/pawson/kerran-pelastettu-aina-pelastettu_p53534/
      Ensilähetys: su 23.4.2017,
      "Pawson vie meitä läpi Raamatun, ja auttaa meitä päättämään onko "kerran pelastettu, aina pelastettu" totta vai harhaanjohtava oletus. Vastauksella on merkittäviä vaikutuksia siihen miten elämme ja opetuslapseutamme muita.
      Pawson käsittelee myös kysymystä uskovien pelastusvarmuudesta, ja sitä miten ennaltamäärääminen sopii tähän kaikkeen."

    • Anonyymi

      Pauli Rahkonen on kirjoittanut kirjaansa John Wesleyn näkemyksen ja muutama lause sieltä tähän:
      "Vapaa tahto vai ennaltamääräämnen" (2020)

      "1. Ihminen on täysin synnin orjuudessa, mutta Jumala vapauttaa ihmisen tahdon kutsuessaan tätä.
      2.Jeesuksen sovitustyö koskee koko maailmaa ja se myös kykenee sovittamaan koko maailman synnin, ei vain niiden, jotka pelastuvat.
      3.Ennakoiva armo on kaikkialla kaikille. Se mahdollistaa vapauden valita tai hylätä Jumalan kutsu.
      4. Armoa voi vastustaa ja hylätä. Jumala jatkuvasti ja aktiivisesti kutsuu kaikkia ihmisiä luokseen, mutta hänen armonsa ei pakota ketään.
      5. Predestinaatio perustuu Jumalan edeltätietämiseen eikä hänen tahtoonsa. Tämä edeltä tietäminen ei vaikuta ihmisten omaan valintaan.
      6. Pelastuksen varmuus saadaan Pyhältä Hengeltä, joka todistaa meille siitä, että olemme Jumalan lapsia."

    • Anonyymi

      Kalvinistit listi Maunopojan?

    • Anonyymi

      Joskus mietin miksi ihmiset haluavat niin kovin olla oikeassa asioissa, jotka eivät edes ole heidän päätettävissä. Jos Jumala on meidät ennalta valinnut ja ennalta valmistanut häviöön muut, niin mitä väliä sillä meille ihmisille on, kun emme me sitä voi muuttaa? Jos taas ei, niin sama juttu, emme mahda sille mitään. Tärkeintä on että Jeesus on ristillä kuollut meidän synneistämme, että hän on noussut kuolleista ja on Herra. Hän on pelastanut meidät ja uskomme on se tapa jolla meidät pelastetaan. Armosta, uskon kautta. Ei "armosta kalvinismin kautta" tai "armosta arminiolaisuuden kautta".

      • Anonyymi

        vaikuttaa , että näillä "ennalta määräämisiltä, > "pelastukseen tai helvettiin" on jäänyt kokonaan lukematta, mitä Jeesus sanoo

        "Älkää KADOTUSTUOMIOTA lausuko" Luuk: 6: 37

        evankeliumi on > "Minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle" Luuk: 2: 10
        mikä ilo se sitten, on "toiset ennalta helvettiin ja toiset ennalta taivaaseen.

        tutkikaas nyt sitten vähän tarkemmin mitä Raamattu todella sanoo !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        vaikuttaa , että näillä "ennalta määräämisiltä, > "pelastukseen tai helvettiin" on jäänyt kokonaan lukematta, mitä Jeesus sanoo

        "Älkää KADOTUSTUOMIOTA lausuko" Luuk: 6: 37

        evankeliumi on > "Minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle" Luuk: 2: 10
        mikä ilo se sitten, on "toiset ennalta helvettiin ja toiset ennalta taivaaseen.

        tutkikaas nyt sitten vähän tarkemmin mitä Raamattu todella sanoo !

        Tuo ei tarkoita etteikö kadotustuomiosta voi keskustella. Toisaalta, kuten ehkä huomaat, Jeesus lukeaa lakia. Armosta pelastuneet eivät ole lain alla. Me voimme lausua kadotustuomiota. Mutta tuskin kukaan joka uskoo saaneensa armon Jeesuksessa, haluaa sellaista toisillekaan lausua. Onhan selvää että iso osa ihmisistä menee kadotukseen yksilöimättä ketään. Kaikki meistä ovat sen ansainneet. Sehän näkyy juuri tässä riidanhaluisudessa mikä uskovillakin on. Se paha luonne on vielä meissä vaikuttamassa, jonka kuuluu ristin kautta kuolla pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo ei tarkoita etteikö kadotustuomiosta voi keskustella. Toisaalta, kuten ehkä huomaat, Jeesus lukeaa lakia. Armosta pelastuneet eivät ole lain alla. Me voimme lausua kadotustuomiota. Mutta tuskin kukaan joka uskoo saaneensa armon Jeesuksessa, haluaa sellaista toisillekaan lausua. Onhan selvää että iso osa ihmisistä menee kadotukseen yksilöimättä ketään. Kaikki meistä ovat sen ansainneet. Sehän näkyy juuri tässä riidanhaluisudessa mikä uskovillakin on. Se paha luonne on vielä meissä vaikuttamassa, jonka kuuluu ristin kautta kuolla pois.

        "etteikö kadotustuomiosta voisi keskustella",

        vaan kun Jeesus sanoo: "Älkää kadotustuomiota lausuko" Luu: 6: 37

        siis ei edes "lausua" kadotustuomiota, niin ei siitä oikein Raamatunmukaista keskustelua, kun ei edes "lausua" koko sanaa kuin "kadotustuomio".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "etteikö kadotustuomiosta voisi keskustella",

        vaan kun Jeesus sanoo: "Älkää kadotustuomiota lausuko" Luu: 6: 37

        siis ei edes "lausua" kadotustuomiota, niin ei siitä oikein Raamatunmukaista keskustelua, kun ei edes "lausua" koko sanaa kuin "kadotustuomio".

        Sinulla on nuo käskyt noudatettavana niin kauan kuin omiin tekoihisi turvaat. Jeesus tuli täyttämään lain:

        Matteus 5:17
        "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoaan, vaan täyttämään."

        Laki annettiin vain ympärileikatuille. Jeesus puhuu siis Israelille:

        Matteus 15:24
        "Minua ei ole lähetetty muitten kuin Israelin huoneen kadonneitten lammasten tykö."

        Jeesus ilmoitti lain täydelliset vaatimukset. Ei mitään ohjeita joiden mukaan me ihmiset voisimme elää. Apostolitkin pystyivät elämään niiden mukaan vain koska tulivat täytetyiksi Pyhällä Hengellä.

        Mutta tässä ajassa pelastutaan yksin armosta uskon kautta. Armo kasvattaa ja opettaa niitä jotka Jeesukseen uskonsa laittavat, eivätkä omiin tekoihinsa turvaa. Näistä Kristuksen sanoista, jotka hän sanoi Paavalin kautta, puuttuu käskeminen:

        Efesolaiskirje 4:32
        "Olkaa sen sijaan toisianne kohtaan ystävällisiä, hyväsydämisiä, anteeksiantavaisia toinen toisellenne, niinkuin Jumalakin on Kristuksessa teille anteeksi antanut."

        Tuo on vain ohje siihen mikä on meille hyväksi ja oikein. Me jotka uskomme Jeesuksen olevan Jumala, olemme jo pelastettuja, ja nyt meidän ei tule enää elää kuten elimme ennen pelastumistamme. Ei käskyn tähden vaan armon, joka on meille annettu Jeesuksessa.


      • Anonyymi

        Näin juuri.
        Luulen että joidenkin himo on ylpeinä pyrkiä määrittämään Jumalaa, millainen Hän on ja mitä Hän tahtoo. Pitävät itseään niin ylhäisinä että "tietävät kaiken" Jumalasta vaikka itse Raamattu sanoo ettei kukaan ole Häntä nähnyt paitsi Jeesus.

        Hieno keino olla tärkeä ja kiireinen saarnaaja, ei tarvitse tehdä mitään mihin Raamattu oikeasti kehoittaa, kuten evankeliointi tai köyhien auttaminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin juuri.
        Luulen että joidenkin himo on ylpeinä pyrkiä määrittämään Jumalaa, millainen Hän on ja mitä Hän tahtoo. Pitävät itseään niin ylhäisinä että "tietävät kaiken" Jumalasta vaikka itse Raamattu sanoo ettei kukaan ole Häntä nähnyt paitsi Jeesus.

        Hieno keino olla tärkeä ja kiireinen saarnaaja, ei tarvitse tehdä mitään mihin Raamattu oikeasti kehoittaa, kuten evankeliointi tai köyhien auttaminen.

        Siis narsistista johtajana olemista.


    • Anonyymi

      >Joskus mietin miksi ihmiset haluavat niin kovin olla oikeassa asioissa, jotka eivät edes ole heidän päätettävissä<

      Kalvinismi on Suomessa vieras raamatun tulkinta vapaissa suunnissa, Hyvä että Rahkonen ja Oneway TV toivat asian esille.

      Helsingin metodistiseurakunnan pastori on myös kirjoittanut asiasta muutamaa vuotta aikaisemmin. Artikkeli on julkaistu aiemmin Rauhan Sanomia/Nya Budbäraren -lehdessä 5/15.

      https://veliloponen.com/?p=164
      Wesleyn yksi pääargumentteja kalvinistista predestinaatiota vastaan oli Jumalan oikeudenmukaisuus, rakkaus ja hyvyys. Predestinaatio muuttaisi ihmisen pelkäksi robotiksi tai pelinappulaksi, jota siirrellään maailman pelilaudalla.

      Sen sijaan hänen näkemyksensä mukaan ihmisellä on kyky vastata myöntävästi tai kieltävästi Jumalan kutsuun. Myöntävän vastauksen jälkeen hänellä on myös velvollisuus pyrkiä elämään kutsun mukaan Jumalan armon avulla. Jumalan kutsu ei siis koske vain pelastusta vaan myös kristillistä elämäntapaa.

      • Anonyymi

        kristilliset elämäntavat liittyy yleiseen voimassa olevaan käsitykseen , > "moraali",
        "olkaa ystävällisiä, hyväsydämisiä, antavaisia" joka ei kuitenkaan ole SAMA kuin
        "pelastus Kristuksessa"

        ja: "täydellisyyteen on hyvä pyrkiä, siellä on tilaa kaikille , ei vielä ketään"


      • Anonyymi

        Et sinä tai sinun opettajasi päätä mitä Jumala voi tehdä. Emme me päätä mistä ihminen on vastuussa ja mikä on rangaistus. Raamattu tosin opettaa että kaikki ovat Jumalan kirkkautta vailla. Miksi kristityt kuluttavat aikaansa näihin turhiin väittelyihin? Paavalin Kristus lähetti julistamaan ristiä, ja Paavalia hän itse kehoittaa meitä Paavalin kautta seuraamaan.

        Vapaatahto on vaarallinen leikkikalu siinä että monet ovat sen takia eksyneet luulemaan olevansa itse pelastuksensa arkkitehtejä. Valinnat ovat tekoja. "Minun tekoni siis pelastavat minut." Yksi valinta riittää, luottamus Jeesukseen Kristukseen, hänen kuolemaansa ja ylösnousemukseensa. Hänen vanhurskauteen ja apuunsa kaikessa. Ihmisen omat teot eivät tähän mitään lisää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et sinä tai sinun opettajasi päätä mitä Jumala voi tehdä. Emme me päätä mistä ihminen on vastuussa ja mikä on rangaistus. Raamattu tosin opettaa että kaikki ovat Jumalan kirkkautta vailla. Miksi kristityt kuluttavat aikaansa näihin turhiin väittelyihin? Paavalin Kristus lähetti julistamaan ristiä, ja Paavalia hän itse kehoittaa meitä Paavalin kautta seuraamaan.

        Vapaatahto on vaarallinen leikkikalu siinä että monet ovat sen takia eksyneet luulemaan olevansa itse pelastuksensa arkkitehtejä. Valinnat ovat tekoja. "Minun tekoni siis pelastavat minut." Yksi valinta riittää, luottamus Jeesukseen Kristukseen, hänen kuolemaansa ja ylösnousemukseensa. Hänen vanhurskauteen ja apuunsa kaikessa. Ihmisen omat teot eivät tähän mitään lisää.

        Kun Jumala kutsuu ihmistä ja ihminen kuulee Jumalan pelastuskutsun niin ihmisen tahto on riittävän vapaa vastaamaan Jumalan kutsuun myöntävösti. Ihminen voi myös torjua Jumalan tarjoaman pelastus kutsun.

        Kun Jeesus kolkuttaa ihmisen sydämen ovelle niin ihmisen itse pitää avata se ovi että Jeesus pääsee sisään. Jeesus ei tule väkisin kenenkään sydämeen asumaan.

        Suomessa on uskonnonvapaus ja ihminen saa uskoa sidottiin ratkaisuvaltaan tai kalvinismiin jos haluaa. Vapaiden suuntien seurakunnissa Suomessa on opetettu enemmän siten kuten metodistit ja arminiolsiset uskovat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun Jumala kutsuu ihmistä ja ihminen kuulee Jumalan pelastuskutsun niin ihmisen tahto on riittävän vapaa vastaamaan Jumalan kutsuun myöntävösti. Ihminen voi myös torjua Jumalan tarjoaman pelastus kutsun.

        Kun Jeesus kolkuttaa ihmisen sydämen ovelle niin ihmisen itse pitää avata se ovi että Jeesus pääsee sisään. Jeesus ei tule väkisin kenenkään sydämeen asumaan.

        Suomessa on uskonnonvapaus ja ihminen saa uskoa sidottiin ratkaisuvaltaan tai kalvinismiin jos haluaa. Vapaiden suuntien seurakunnissa Suomessa on opetettu enemmän siten kuten metodistit ja arminiolsiset uskovat.

        Arminiolaiset uskovat


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et sinä tai sinun opettajasi päätä mitä Jumala voi tehdä. Emme me päätä mistä ihminen on vastuussa ja mikä on rangaistus. Raamattu tosin opettaa että kaikki ovat Jumalan kirkkautta vailla. Miksi kristityt kuluttavat aikaansa näihin turhiin väittelyihin? Paavalin Kristus lähetti julistamaan ristiä, ja Paavalia hän itse kehoittaa meitä Paavalin kautta seuraamaan.

        Vapaatahto on vaarallinen leikkikalu siinä että monet ovat sen takia eksyneet luulemaan olevansa itse pelastuksensa arkkitehtejä. Valinnat ovat tekoja. "Minun tekoni siis pelastavat minut." Yksi valinta riittää, luottamus Jeesukseen Kristukseen, hänen kuolemaansa ja ylösnousemukseensa. Hänen vanhurskauteen ja apuunsa kaikessa. Ihmisen omat teot eivät tähän mitään lisää.

        Teot ovat merkkinä elävästä uskosta vanhurskaalle. "Tein tänään hyvän teon, ihanaa oli saada olla auttamassa avuntarvitsijaa." Jos teot ovat pahoja niin silloin toimitaan väärin. Jeesus teki paljon hyviä tekoja.Jeesus on esimerkkimme.

        Vanhurskaat pelastuvat.

        Selef Urge


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun Jumala kutsuu ihmistä ja ihminen kuulee Jumalan pelastuskutsun niin ihmisen tahto on riittävän vapaa vastaamaan Jumalan kutsuun myöntävösti. Ihminen voi myös torjua Jumalan tarjoaman pelastus kutsun.

        Kun Jeesus kolkuttaa ihmisen sydämen ovelle niin ihmisen itse pitää avata se ovi että Jeesus pääsee sisään. Jeesus ei tule väkisin kenenkään sydämeen asumaan.

        Suomessa on uskonnonvapaus ja ihminen saa uskoa sidottiin ratkaisuvaltaan tai kalvinismiin jos haluaa. Vapaiden suuntien seurakunnissa Suomessa on opetettu enemmän siten kuten metodistit ja arminiolsiset uskovat.

        Suomessa on joo uskonnonvapaus kunhan ei julista että Jeesus on Jumala kouluissa tai missään muualla häiriköi ihmisiä asialla.
        Iso osa kristityistä on elänyt toisenlaisessa ajassa. Kuninkaat, kirkot, uskonnot ja keisarit ovat päättäneet mitä saa sanoa ja uskoa. Niin kauan siitä vapaudesta voi kerskata kunnes huomaa olevansa Jumalan armon varassa siinä maailmantilanteessa johon joutuu.
        Kyllä sitä senjälkeen ymmärtää ettei mahda mitään ilman Jeesuksen apua. Ilman uskonnonvapautta sitä Kristusta on alusta asti julistettu. Eikä tuhatvuotisessa valtakunnassa ole uskonnonvapautta. Siellä vainotuiksi tulevat ne jotka eivät Jeesusta kunnioita ja Israelia.

        Hyvä muistaa se että enemmistön suosio ei tee opista oikeata. Vähemmistö Israelista Jeesuksen vastaanotti. En sano tätä sillä että kalvinismi olisi minusta jokin oikea oppi. Minulle ei ole tässä kysymyksessä väliä kuka on oikeassa. Pääasia että kaikki vain julistaisivat Jeesusta ristiinnaulittuna ja ylösnousseena Herrana. Herra voi taivaassa vastata meille näihin vähäpätöisiin kysymyksiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomessa on joo uskonnonvapaus kunhan ei julista että Jeesus on Jumala kouluissa tai missään muualla häiriköi ihmisiä asialla.
        Iso osa kristityistä on elänyt toisenlaisessa ajassa. Kuninkaat, kirkot, uskonnot ja keisarit ovat päättäneet mitä saa sanoa ja uskoa. Niin kauan siitä vapaudesta voi kerskata kunnes huomaa olevansa Jumalan armon varassa siinä maailmantilanteessa johon joutuu.
        Kyllä sitä senjälkeen ymmärtää ettei mahda mitään ilman Jeesuksen apua. Ilman uskonnonvapautta sitä Kristusta on alusta asti julistettu. Eikä tuhatvuotisessa valtakunnassa ole uskonnonvapautta. Siellä vainotuiksi tulevat ne jotka eivät Jeesusta kunnioita ja Israelia.

        Hyvä muistaa se että enemmistön suosio ei tee opista oikeata. Vähemmistö Israelista Jeesuksen vastaanotti. En sano tätä sillä että kalvinismi olisi minusta jokin oikea oppi. Minulle ei ole tässä kysymyksessä väliä kuka on oikeassa. Pääasia että kaikki vain julistaisivat Jeesusta ristiinnaulittuna ja ylösnousseena Herrana. Herra voi taivaassa vastata meille näihin vähäpätöisiin kysymyksiin.

        ...
        Sen haluan vielä sanoa, oli sitten kantanne mikä hyvänsä ihmisen vapauteen ja Jumalan Kaikkivaltiuteen, niin toivoisin että ette kuitenkaan hukkaisi liikaa aikaanne kiistoihin. Miettikää miltä se näyttää Kristuksen tuomioistuimen edessä kun suurin saavutuksenne oli se kun voititte väittelyissä kalvinistejä tai arminiolaisia. En usko että kukaan kuka todella uskoo joutuu helvettiin tuon takia, mutta ei se ainakaan anna kenellekään parasta mahdollista asemaa taivaassa. Kun ei meitä ole kutsuttu kiistelemään opista vaan julistamaan Jeesusta ristiinnaulittuna. Elämä on lyhyt. Iankaikkisuus on ikuinen. Kun palkkiot jaetaan tästä elämästä, niin sitä ei iankaikkisuudessa enää kiilloteta, vaan jokaisen on tyytyminen siihen jonka saa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ...
        Sen haluan vielä sanoa, oli sitten kantanne mikä hyvänsä ihmisen vapauteen ja Jumalan Kaikkivaltiuteen, niin toivoisin että ette kuitenkaan hukkaisi liikaa aikaanne kiistoihin. Miettikää miltä se näyttää Kristuksen tuomioistuimen edessä kun suurin saavutuksenne oli se kun voititte väittelyissä kalvinistejä tai arminiolaisia. En usko että kukaan kuka todella uskoo joutuu helvettiin tuon takia, mutta ei se ainakaan anna kenellekään parasta mahdollista asemaa taivaassa. Kun ei meitä ole kutsuttu kiistelemään opista vaan julistamaan Jeesusta ristiinnaulittuna. Elämä on lyhyt. Iankaikkisuus on ikuinen. Kun palkkiot jaetaan tästä elämästä, niin sitä ei iankaikkisuudessa enää kiilloteta, vaan jokaisen on tyytyminen siihen jonka saa.

        >>>"palkkiot tässä elämässä"<<<

        "Jumalan valtakunta ei tule nähtävällä tavalla" Luuk: 17: 20

        "Te olette kuolleet, ja teidän elämänne on KÄTKETTYNÄ Kristuksen kanssa Jumalassa;
        kun , Kristus, meidän elämämme ilmestyy, silloin tekin hänen kanssaan ilmestytte
        KIRKKAUDESSA
        Kol: 3: 3-4

        maalliset erotettava HENGELLISISTÄ .


    • Anonyymi

      Wesley oli oikeassa. Luther ja Calvin olivat väärässä. Luterilaisille tämä on vaikea asia.

    • Anonyymi

      Jokainen on ennaltamäärätty taivaaseen siinä mielessä että ketään ei ole poissuljettu pelastuksesta.

      Joh 3; 16 antaa riittävän kuvan kalvinismin hölmöisyydestä.

      • Anonyymi

        juuri niin.


    • Anonyymi

      >>Katso, minä seison ovella ja kolkutan; jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, niin minä käyn hänen tykönsä sisälle ja aterioitsen hänen kanssaan, ja hän minun kanssani.<<

    • Anonyymi

      Kalvinisteilla ja maunolaisilla on paljon yhteistä kun. Pohjaton naisviha. Naisten pitää olla hiljaa kotona. Vaikka saavat määrätä vain omasta vaimostaan. Minä en ainakaan tottele heitä. Menen aamuisin töihin ja pidän siitä. Pojat on jo 23 ....18vee. pitäisikö olla vielä syöttämässä ja kakittamassa kotona?

      • Anonyymi

        Siivoamiseen ja ruoanlaittoon kuluu aikaa. Pölyisiä pintoja löytää eri paikoissa asuntoasi?


    • Anonyymi

      Kalviveljet ja -sisaret ovat nyt järjestäytyneet:

      https://srby.fi/
      Suomeen on perustettu uusi uskonnollinen yhdyskunta. Suomen reformoitujen baptistiseurakuntien yhdyskunnan (SRBY) perustamiskokous pidettiin 16. heinäkuuta 2022 Sastamalassa. Yhdyskunnan perustivat kolme seurakuntaa: Espoon Kotikirkko, Tampereen Armon baptistiseurakunta ja Jyväskylän Reformoitu baptistiseurakunta.

    • Anonyymi

      Mikko Sivonen olisi hyvä vetäjä. Teol yri oikein. Rauhallinen perheellinen . Kokenut. Iän tuomaa fiksuinta ja älyä. Miska on äkkiväärempi hyvä mies kuitenkin. Kumma kun eivät sivosta valinneet.

    • Anonyymi

      Jos joku haluaa sitoa itsensä johonkin ismiin tai järkestöön, niin kai hän sitten tarvitsee sellaista uskonsa tueksi. Ehkäpä irtautuminen tulee ajan kanssa ja pelkkä Jeesus ja muut uskovat alkavat kypsymisen myötä enempi kiinnostaa ja ne puitteet oppikorostuksineen ym. jäävät vähempiarvoiseksi.

      • Anonyymi

        Riippuu siitä tykkääkö totuudesta vai johtajasta.

        Jeesus kutsuu totuuteen pienillä jakeilla. Hän muistuttaa jostain Sanan kohdasta eri asiayhteyksissä. Jos ihminen silloin kuulee totuutta niin se avautuu hänelle. Mutta jos mieluummin seuraa eksyttäjiä, enemmistöä, uskonnollisuutta, hartauksia, rituaaleja, saarnaajaa (ketä milloinkin) niin totuus karkaa häneltä.

        Usein totuutta seuraavat hylätään, heitä vihataan, kuten vihattiin Jeesusta. Jeesus tuomittiin kuolemaan Jumalan pilkasta mikä oli Hänelle täysin mahdoton teko.
        Näin uskonnolliset enemmistön ja maailman ja rahan seuraajat tekee kaikille Jeesuksen omille.

        Joku joka aluksi on totuudessa voi sitten innostua suosiosta, menestyksestä niin että alkaa saarnata omia kuvitelmiaan, omia näkyjään. Jokaisen saarnan aiheeksi pitää löytää entistä raflaavampi aihe jotta ihmisten kiinnostus säilyy. Sitten muututaan eksyttäjiksi.


      • Anonyymi

        Se vie myös aikaa koska vastauskoontullut aina luulee että muut uskovat ovat vilpittömiä ja oikeassa olevia.
        Vasta kasvun myötä voi havaita miten paljon valhetta ja eksytystä voi siinä omassa "ihanassa" joukossakin olla. Näin jos saa armon löytää totuus.


    • Anonyymi

      Anabaptistit loivat riidat ja eksytykset.
      Joka ei usko oikein, ei voi pelastua.

      • Anonyymi

        Luterilainen Urho Muroma taitaa olla ehkä merkittävin suomalainen herätyssaarnaaja. Tässä väitöskirja asiaan littyen

        https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/3185 /haataja_heikki_dissertation_2020.pdf?sequence=1&isAllowed=y
        Usko on Muroman mukaan uudestisyntymisen edellytys. Pietistiseen
        tapaan hän painottaa, että kysymys on ”tietoisesta uskosta” (fides di-
        recta), joka kohdistuu ”lupauksiin ja Sanaan, ennen kaikkea syntien
        anteeksisaamiseen.”285 Tällaista uskoa ei ”rintalapsella” Muroman mie-
        lestä yksinkertaisesti voi olla eikä sitä voida edellyttää, ja näin ollen uu-
        destisyntyminen pienen lapsen kasteen yhteydessä on hänen mukaansa
        mahdotonta.Torjuessaan sylilasten uskon mahdollisuuden Muroma arvostelee
        Lutherin käsitystä kastettavan lapsen uskosta.

        Muroman mielestä kastettavalla sylilapsella on siis ”uinuva uskonkyky”,
        mutta hänen henkinen kehitysasteensa ei vielä mahdollista tuon ”uskon-
        kyvyn” käyttämistä. ”Se vain uinuu.”Näin ollen ”Jumalan sanojen ja
        lupausten uskomiseen” (fides quae creditur) ei ole ”vielä” edellytyksiä,
        joten uudestisyntyminen ei myöskään ole mahdollista.

        Käsityksen vesikasteessa tapahtuvasta uudestisyntymisestä Muroma
        torjuu suorastaan ”kauheana harhaoppina”. Hän lausuu: ”Meidän lu-
        terilaisissa kirkoissamme julistetaan mitä puhtaimpana Jumalan sana-
        na sellaista kauheata harhaoppia kuin, että kaikki kastetut ihmiset ovat
        kasteessa tulleet uudestisyntyneiksi, uusiksi luomuksiksi Kristuksessa...”


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luterilainen Urho Muroma taitaa olla ehkä merkittävin suomalainen herätyssaarnaaja. Tässä väitöskirja asiaan littyen

        https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/3185 /haataja_heikki_dissertation_2020.pdf?sequence=1&isAllowed=y
        Usko on Muroman mukaan uudestisyntymisen edellytys. Pietistiseen
        tapaan hän painottaa, että kysymys on ”tietoisesta uskosta” (fides di-
        recta), joka kohdistuu ”lupauksiin ja Sanaan, ennen kaikkea syntien
        anteeksisaamiseen.”285 Tällaista uskoa ei ”rintalapsella” Muroman mie-
        lestä yksinkertaisesti voi olla eikä sitä voida edellyttää, ja näin ollen uu-
        destisyntyminen pienen lapsen kasteen yhteydessä on hänen mukaansa
        mahdotonta.Torjuessaan sylilasten uskon mahdollisuuden Muroma arvostelee
        Lutherin käsitystä kastettavan lapsen uskosta.

        Muroman mielestä kastettavalla sylilapsella on siis ”uinuva uskonkyky”,
        mutta hänen henkinen kehitysasteensa ei vielä mahdollista tuon ”uskon-
        kyvyn” käyttämistä. ”Se vain uinuu.”Näin ollen ”Jumalan sanojen ja
        lupausten uskomiseen” (fides quae creditur) ei ole ”vielä” edellytyksiä,
        joten uudestisyntyminen ei myöskään ole mahdollista.

        Käsityksen vesikasteessa tapahtuvasta uudestisyntymisestä Muroma
        torjuu suorastaan ”kauheana harhaoppina”. Hän lausuu: ”Meidän lu-
        terilaisissa kirkoissamme julistetaan mitä puhtaimpana Jumalan sana-
        na sellaista kauheata harhaoppia kuin, että kaikki kastetut ihmiset ovat
        kasteessa tulleet uudestisyntyneiksi, uusiksi luomuksiksi Kristuksessa...”

        Muroma taitaa olla aika yksin näkemystensä kanssa kun ajatellaan lähetyssaarnaajia. Ihan tietysti Raamatun ja kristillisen tradition valossa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muroma taitaa olla aika yksin näkemystensä kanssa kun ajatellaan lähetyssaarnaajia. Ihan tietysti Raamatun ja kristillisen tradition valossa

        Muroma ja Frank Mangs olivat ehkä merkittävimmät herätyssaarnaajat. Toki Pentti Tynjälä myös.


    • Anonyymi

      SE on hyvä tässä reformoidussa baptistikirkossa että ovat aktiivisia ja uskoontulo ja Raamatullinen kaste opetus leviää Suomessa enemmän. Monilla voi olla ennakkoluuloja helluntailaisia ja vapaakirkollisia kohtaan. Nuoriso osaa myös englantia hyvin joten sekin voi olla yksi syy monilla kun reformoitujen baptistien Raamattu opetus on aika korkea tasoista.

      Uskon päämäärä on sielun pelastus ja varmasti sinne samaan taivaaseen on kaikkien uskovaisten mahduttava vaikka maanpäällä arminiolaisuus/kalvinismi asiassa oltaisiin eri mieltä. Ensin usko ja sitten kaste koska se on Raamatun järjestys. Tässä baptisit, vapaakirkko ja helluntailaiset ovat oikeassa. Luterilaiset ovat väärässä.

      https://veliloponen.com/?p=164
      >>Loppujen lopuksi Whitefield ei ollut kovin jyrkkä kalvinisti, eikä Wesley täysin kieltänyt kalvinistisia oppeja. Sopivan tilaisuuden tullen kumpikin saattoi jopa todeta, että kiistan aihe ei edes ole mitenkään oleellinen.<<
      >> Opillisista asioista saatetaan olla eri mieltä ja jopa väitellä kiivaasti, mutta loppupeleissä ollaan ystäviä ja työtovereita.<<

      • Anonyymi

        Ja Wesleyhän oli lapsikasteen puolella.


    • Anonyymi

      1Piet.3:18-21 Sillä myös Kristus kärsi kerran kuoleman syntien tähden, vanhurskas vääräin puolesta, johdattaaksensa meidän Jumalan tykö; hän, joka tosin kuoletettiin lihassa, mutta tehtiin eläväksi hengessä, jossa hän myös meni pois ja saarnasi vankeudessa oleville hengille, jotka muinoin eivät olleet kuuliaiset, kun Jumalan pitkämiellisyys odotti Nooan päivänä, silloin kun valmistettiin arkkia, jossa vain muutamat, se on kahdeksan sielua, pelastuivat veden kautta. Tamän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa kasteena - joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta - Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta, 1Piet.4:6-8 Sillä sitä varten kuolleillekin on julistettu evankeliumi, että he tosin olisivat tuomitut lihassa niinkuin ihmiset, mutta että heillä hengessä olisi elänä niinkuin Jumala elää. Mutta kaiken loppu on lähellä. Sentähden olkaa maltilliset ja raittiit rukoilemaan. Ennen kaikkea olkoon teidän rakkautenne toisianne kohtaan harras, sillä rakkaus peittää syntien paljouden.

    • Anonyymi

      Reformoitujen baptistien kasteopetus on hyvää asiaa.
      Raamatun mukaan uskovainen voi kuitenkin luopua uskostaan. Kerran pelastettu ei ole aina pelastettu.

      Hes 18:24 Mutta jos vanhurskas luopuu vanhurskaudestaan ja tekee sellaista mikä on väärin, samoja iljettäviä tekoja joita jumalaton tekee – jos hän tekee niin, saako hän elää? Sitä hyvää, minkä hän on tehnyt, ei lasketa hänen hyväkseen. Hän on luopunut Jumalasta ja syyllistynyt synnintekoon, ja siksi hän kuolee.
      Hep 6:4-6 Mahdotontahan on auttaa niitä, jotka kerran ovat päässeet valoon, maistaneet taivaan lahjaa ja tulleet osallisiksi Pyhästä Hengestä, nauttineet Jumalan hyvää sanaa ja kokeneet tulevan maailman voimia mutta luopuneet uskostaan. Ei heitä voi toistamiseen johdattaa kääntymykseen – niitä, jotka nyt itse ristiinnaulitsevat Jumalan Pojan ja nostavat hänet kaikkien pilkattavaksi!


      2.Piet 2:21Parempi olisi heille ollut, etteivät olisi lainkaan oppineet tuntemaan vanhurskauden tietä, kuin että he sen opittuaan kääntävät selkänsä pyhälle käskylle, jonka ovat vastaanottaneet.
      Hep. 3:12-14 Varokaa siis, veljet, ettei kukaan teistä ole sydämessään paha ja epäuskoinen ja näin luovu elävästä Jumalasta. Rohkaiskaa toinen toistanne joka päivä, niin kauan kuin tuo sana »tänä päivänä» on voimassa, ettei kukaan teistä lankeaisi synnin viettelyksiin ja paatuisi. Mehän olemme osalliset Kristuksesta, kun vain loppuun asti pidämme kiinni siitä todellisuudesta, jonka yhteyteen jo alussa olemme päässeet.

    • Anonyymi

      Simon eli kaupungin ainoa kalvinisti ja presbyteeripastori Joonas Laajanen kävivät youtubessa keskustelun eilen omista teistään uuskalvinismiin. Heille oli kirkastunut että ovat tulppaanitiensä jälkeen kalvinisteja. Jumala on heidät valinnut ja Jeesus rukoilee heidän puolestaan. Juuri he Jumala suojelee muiden käydessä huonosti. Jumala on juyribheidät valinnut.

      Niin.....

    • Anonyymi

      Osallistutteko isossa Omenassa kuolleen hautajaisiin?

      • Anonyymi

        En osallistu.


    • Anonyymi

      Juha Ahvio on kalvinisti ja lapsikasteen kannalla.

      Kalvinisti pastorit Mikko Sivonen ja Miska Wilhemsson ovat aikuskasteen kannalla.

    • Anonyymi

      Missä hautajaiset on

      • Anonyymi

        Onko sut kutsuttu?


    • Anonyymi

      Varokaa, reformoitujen baptistien seurakunnassa on esiintynyt maailmanlaajuisesti mm. pedofiliaa. Siellä alistetaan naisia ja lapsia ja on käytetty heitä hyväksi. On paljon ahdistuneita jäseniä tullut julkisesti puhumaan näistä luurangoista kaapissa.

      Erittäin harhaoppinen ja sairas liike, joka vastustaa ja halveksii virkavaltaa julkisesti ja haastaa riitaa kaikkien kanssa. Kannattaa pysyä kaukana näistä "wilhelmssonilaisista"

    • Anonyymi

      Reformoidun baptistiseurakunnan jäsenet tekevät videoita kanavalleen jossa julkisesti halventavat Suomen poliisia ja haukkuvat ja vastustavat virkavaltaa. Ovat kuvanneet pilkallisia videoita ja väittelyitä ja virkavallan vastustamista kaduilla mm. Facebookkiin, esim. kun poliisi vain tekee työtään ja tuli ystävällisesti pyytämään reformoituja baptisteja siirtymään muualle Leppävaaran torilla, kun siellä huusivat ohikulkijoille herjauksia ja meuhkasivat ja paasasivat.

      Heidän seurakuntansa keskittyy riitelemään kaikkien muiden kanssa, jotka eivät ole osa heidän äärimmäisen sairasta kulttiaan.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      153
      10980
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3083
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      210
      2922
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2157
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1918
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1729
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1716
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. 84
      1603
    10. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      49
      1584
    Aihe